עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shlomireuven,

בוינדוס 7 יש אפשרויות שונות של חסיכת חשמל,ישנה אפשרות לבחור באופציה של הביצועים הטובים ביותר...האם השוני הוא קריטי? מה עדיף לבחור? והאם יש אפקט של הריסה של המחשב או מעבד עצמו בבחירת האפשרויות הללו? וכמובן שאני מעוניין שתמיד המחשב יעבוד באופן מקסימלי...

2. Started by biotech326,

אהלן חברים! ברשותי לפטופ lenovo IdeaPad y460p. קניתי עכשיו טלויזיה sansui 40 אינץ' שאני מחבר את הלפטופ אליה. כרגע הלפטופ עם מסך סגור והתצוגה היא רק מהטלויזיה. שיחקתי לא מעט עם אפשרויות צריכת חשמל אבל כל פעם יש משהו מעצבן אחר, אם אני חוזר אחרי חמש דקות אין תצוגה צריך לפתוח את המסך של הלפטופ ולהדליק אותו. אני רוצה שיהיו הגדרות מתאימות לשימושים שלי, שאני חוזר אחרי זה מן ורק מזיז את העכבר או לוחץ על העכבר ויש לי תצוגה. בבקשה עזרה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by dvirk,

יש אצלי מחשב נייד ישן HP Pavilion ze2000 Peintium 1.6Ghz 248 Ram "הרחבת כתובת פיזית" HD Fujitu MHT2040AT PL 37GB ועוד כרטיס רשת ומודם/פקס... אני לא מבין גדול במחשבים ניידים השאלה היא אם יהיה ניתן לשדרג את המחשב הזה כלמר להתקין עליו יותר זיכרון? להתקין HD יותר משמעותי? ואולי אפילו להחליף את המעבד? ברור לי שהדבר כרוך ברכישת חלקים יקרים ועבודת מעבדה אבל חשוב לי לדעת קודם כל האם הדבר אפשרי מבחינה טכנית (מקום פיזי, תמיכה בזיכרון נוסף) רב תודות

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  4. Started by Badi_Mami,

יש לי אפשרות לקבל 1 מ-3 הלפטופים הללו. מה עדיף? ASUS K50IJ-443 ASUS K50IJ-432 ASUS UL20A SU2300 3GB מה הייתם לוקחים? תודה

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  5. Started by liron.r,

היי, יש לי מחשב קשיש בן 4. E8400 3GB DDR2 800hrz READON HD 4850 קיבלתי בירושה מחשב מותג משרדי ThinkCentre M71e של LENOVO. מארז ולוח אם H61 של לנובו i3-2120 (קירור מקורי) 2GB DDR3 1333hrz Intel HD Graphics 1000 השדרוג הצנוע יחסית שאני מתכנן לו: READON HD 7770 ספק מותג 450W תוספת של 2-4GB לזיכרון 1000 שח בסה"כ. אמנם יש חריץ PCI-Ex16 אבל המארז קטן ולוח האם הוא micro-atx. ה7770 תופס שני סלוטים ואני לא בטוח שיהיה לו מקום שם. ניסיתי לדחוף את ה4850 (סלוט 1) והוא נכנס אך בקושי (מבחינת האורך). *אני מבקש לדעת אם מחשבים משרדיים מהסוג הזה מתאימים ומומלצים לשדרוג למחשב ביתי למשחקים ללא OC (כמובן בהתחשב באילוצים כלכליים). *תהיתי גם אם חנויות מאפשרות לבדוק אם חומרה מתאימה למארז (ממש לבו…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום יש לי נייד של LENOVO N100 יש לו סטיק אחד של 512 MB זכרון במהירות של 667 ניסיתי להוסיף לו זכרון של 512 נוסף אך במהירות של 533 וזה נכשל כי לא היתה תאימות... הבנתי שהזכרון חייב להתאים למחשב שלי ולא כל זכרון DDR2 יתאים. הבנתי שחשוב שהזכרון שאני מוסיף יהיה במהירות המתאימה לסטיק הקיים.. עד כאן התאימות מבחינת סוג הזכרון עכשיו התאימות מבחינת גודל הזכרון.. ולשאלה שלי: (אם אפשר ממי שהיה לו נסיון וממש מבין שיענה כי אם אקנה ע"פ העצות פה זכרון לא נכון יהיה לי הפסד ממוני!) האם אני יכול להוסיף סטיק זכרון של GIGA 1 בנוסף לסטיק הזכרון שכבר קיים אצלי במערכת בגודל של 512 ??!! האם זה יכשל גם מחוסר תאימות(אולי צריך גם גודל תואם ולא רק סוג של זכרון ומהירות תואמים?) הסיבה שאני שואל כי א…

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  7. היי! לאחרונה התחדשתי בנייד של לנובו... ולצערי קיבלתי אותו עם ויסטה... הבנתי שיש אפשרות לעשות DOWNGRADE לXP... מישהו יודע האם נכון? ואפשרי? ואם כן אז כיצד? המון תודה מראש...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אפשרי הדבר חיבור hdd של מחשב נייח למחשב נייד? (יש לציין שהhdd של מחשב הנייח מחליף את מקומו של הhdd של הנייד כי אין בנייד hdd מקורי) בתודה מראש...!!!

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  9. השאלה בכותרת... תודה,

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  10. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. יש ברשותי מחשב נייד מדגם MSI EX620X עם כרטיס מסך ATI HD 3740 . האם אפשרי להחליף לו כרטיס מסך ואם לא האם הכרטיס מסך הנ"ל יכול להריץ משחקים היום על גרפיקה בסיסית/נמוכה ? עכשיו פתחתי את המחשב וראיתי שיש לו כרטיס מסך לא מובנה על הלוח, אם אני לא טועה זה נקרא MXM. מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס מסך מEBAY שיוכל להריץ ברזולוציה סבירה משחקים היום על המחשב הזה? התקציב הוא 150-200 דולר.

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  11. Started by Zrizi,

שלום, במסגרת חיפושי אחר מחשב HTPC הגעתי לחנות בשם RSM: www.rsm.co.il החנות ממוקמת בעפולה וכרגע פותחים סניף חדש בכפר סבא. דיברתי עם המנהל שם (בחור נחמד בשם מיכאל) אודות האפשרות לערוך קנייה מרוכזת של מחשבי HTPC. אנחנו נרוויח מערכת איכותית במחיר תחרותי והוא יקבל חשיפה לחנות החדשה שלו. המפרט עליו חשבתי (תרגישו חופשי להציע שינויים) הינו: שם הפריט מחיר משלוח כמות תשלומים מחק AMD Athlon x2 E4850 X2 Dual Core AM2 BOX 292.00 ¤ - 1 1 GlacialTech Igloo 7311 Light Silent fan 39.00 ¤ - 1 1 Gigabyte MA78GM-S2H AMD780 CHIPSET 414.00 ¤ - 1 1 G.Skill 2GB Kit DDR2 800Mhz F2-6400CL5S-2GBPQ 216.00 ¤ - 1 1 Samsang 640GB 7200RPM 16MB Sata HD642JJ 356.00 ¤ - 1 1 ANTEC NSK…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי מחשב של Dell מדגם Inspirion 7520 שמגיע עם ארדיסק רגיל 1TB ברצוני להוסיף או להחליף ארדיסק SSD .לאחר בדיקה קצרה שעשיתי חלק אמרו לי שאפשר להוסיף ארדיסק SSD מבלי להוציא את הארדיסק הישן ולעבוד עם שניהם ביחד וחלק אמרו שאי אפשר וחייב להחליף את הארדיסק הרגיל או להוסיף בעזרת מתאם במקום הכונן דיסקים! אז אני עדיין מחפש תשובה אם אפשר להוסיף או שאני חייב להחליף? תודה רבה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 910 צפיות
  13. שלום פורום יקר, אני סטודנט בשנה החמישית ללימודי ארכיטקטורה ומחפש למצוא לי חבר חדש ונייד כעיקרון, אני זקוק לו לצרכים הארכיטקטונים הרגילים, פוטושופ, אוטוקאד וכו אבל גם, ואולי זה הקוץ, גם לצרכי תלת מימד 3DMAX ומשפחתו למשל התקציב שלי הוא בסביבות ה6000 ש"ח וכל דבר מעבר לזה יגרום לי לקשיי עיכול קשים בארנק בקיצור, אני מחפש משהו טוב, חזק, נוח לנשיאה ושלא ימשכן לי את המכנסיים. מה דעתכם? אשמח לשמוע הצעות ובתמורה אתן הכרת תודה וחיוך וירטואלי.

14. הממ, אני קונה את החלקים הבאים: Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box AMD M2NPV-VM Asus X2: Kingston 512MB DDR2 533MHz CL4 מסך LCD: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=14008 יש לי כמה שאלות ואקווה אם תוכלו לענות לי אליהן. 1) לא הצלחתי לברר האם המעבד הספציפי הזה מגיע (כאשר הוא מגיע באריזתו המקורית) בצירוף עם Hitsink ועם "קופסת קירור", למישהו יש מושג לגבי זה? 2) האם למישהו יש מידע ספציפי לגבי איזה שהן תקלות עם הלוח אם הספציפי הזה ביחד עם אותו המעבד? (לפעמים יש מקרים שאפילו שהלוח אם מתאים מבחינת הרכיבים, ווינדווס עלול לא לזהות את המעבד ולהקפיץ BSOD) 3) האם למישהו יש מושג אם הלוח אם תומך חיבורי ATA (HARD DRIVE) ולא רק SATA, כי ההארדדיסקים הישנים…

• 7 תגובות
    • 604 צפיות
  15. שלום רב! קניתי לפני שבוע את המחשב הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2400Mhz conroe כרטיס מסך Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 640MB PCIe לוח אם v2MSI intel 945gcm5-f 7.1 ספק כוח LED 12CMF500W REAL EZCOOL דיסק קשיח 250GB 16MB SATA2 Westren Digital WD2500KS זיכרון 1.00GB RAM 667Mhz מערכת הפעלה Windows xp sp2 השקעתי ממיטב כספי בקניית מחשב זה ומסתבר שהוא לא פועל בצורה שציפיתי. הכל פועל כמו המהירות של המחשב הקודם שהיה לי (פנטיום 4 3GB) ואולי אפילו איטי יותר. המשחקים הכבדים לא פועלים חלק לגמרי, ולפעמים נתקעים לקטעים קצרים כשהמחשב חושב, דבר שלא ציפיתי שיהיה במחשב זה. השאלה שלי היא: האם ישנה במחשב חוליה חלשה (חומרה מסויימת) שגורמת לכולו לעבוד לאט מהרצוי? אם כן, איזה רכיב עליי ל…

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  16. הצרכים הם משחקים וסרטים [גם HD] במסך 22-24 תודה 1 מפרט מלא: Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 Mhz Gigabyte GA-P35-DS3R Kingstone DDR2 4096MB 667Mhz Club3D HD4850 512Mb 256Bit WD WD3200AAKS 320 GB SAMSUNG HD161HJice160GB Sunbeam Tuniq Tower 120mm Blue Led Enermax Liberty 400w Sony Nec dvd RW 3D Aurora 570 2 מעבד: DUAL CORE P4D 775 930 3.0GHZ 4MB מאוורר: CL-P0114 Thermaltake Big Typhoon לוח-אם: GigaByte GA-8I975X-C זכרון: DDRII 667MHZ 1024MB X 2 =2048mb דיסק קשיח: WD 250Giga SATA II 16MB Buffer כרטיס גרפי: Leadtek Quadro FX1500 PCIE מארז: COOLERMASTER CENTURION T05-UW ספק כוח: ANTEC 480W Truepower version 2.0 3 AMD Phenom x3 8550 Triple-Core Stepping B3 2.2GHz AC FREEZER 64 PRO…

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  17. Started by Aviv chen,

האלן אז אני בונה מחשב וכרגע זה המפרט שליRTX 3080=כרטיס מסך i7 12th 12700k=מעבד Water cooling=1000 שקל DDR5 32gb=זיכרון רם SSd nvme 2000gb=אחסון וחסר לי מארז ספק כוח ולוח אם ושיתאים לצרכים שלי גיימינג/עריכה וידאו אשמח להמלצות

18. אני מחפש מחשב שזמן הסוללה שלו גדול מהרגיל

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם, אף על פי שקראתי את החוקים, וראיתי שיש נעוץ לגבי מפרטים מוכנים. אשמח אם תוכלו להכין לי מפרט שיכלול את התוכנה Solidworks. קצת רקע: למדתי הנדסאי מכונות, אני מעוניין בעוד שנתיים לחזור ללמוד. חלק מהלימודים בהנדסה מכונות, זוהי התוכנה או תוכנת שרטוטים כבדה אחרת. אחרת לא הייתי מבקש מכם להכין לי מפרט, והייתי קונה משהו פשוט. להלן הטופס: 1. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. אני מבקש לא לחרוג מ-3500 ש"ח. 2. השימוש העיקרי הוא תוכנת Solidworks או תוכנה שרטוטים אחרת בזמן הלימודים לעוד שנתיים, שאר העבודה היא משרדית וצפייה בסרטי HD. 3. אני מעוניין גם לרכוש מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מבחינתי שהכל יהיה באיכות נמוכה. 4. בנוסף לא להכליל כרטיס לנתב אלחוטי וכרטיס טלוויזיה, אבל אשמח לה…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום לכולם וחג שמח המעבד הישן שלי כבר לא מצליח להריץ משחקים בצורה טובה , ואני מעוניין לשדרג את המחשב לרמה שתאפשר לשחק ב 1080p וגם לערוך מודלים בתלת ממד בתוכנת autodesk fusion 360. המפרט הנוכחי: Intel Core i7- 2600k 3.40GHz לוח אם: intel DH67CL GTX 1060 6GB ram 32 GB (נקנו מזמן) מסך Samsung full hd 60hz ספק כוח 860 W הווינדוס מותקן על SSD של 250 GB ויש עוד דיסק רגיל של 1 TB חשבתי לקנות את ryzen 7 3800x כי קראתי שהוא טוב לגיימינג ולעריכה, עם לוח אם asus tuf x570 plus, כי ערכת השבבים חדשה ואני מעוניין ב bluetooth + wifi במחשב. בהמשך השנה אשדרג את כרטיס המסך כנראה לסדרה 3000 של nvidia. השאלה האם לדעת…

21. Started by dzbeda,

שלום, מחפש מחשב שהיעוד הכי כבד שלו יהיה משחקים...לרוב עבודת משרד. הרכבתי איזה משהו אבל יצא לי קצת יקר מדי, אשמח לדעת אם המפרט איכותית אם אפשר להוזיל אותו וגם אולי לשפר אותו. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב ועבודת משרד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis,Meal of honor -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס, אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסקים קשיחים, SSD, כונן דיסקים, מארז-Fractal Design Define R5 Blackout . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? . 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף כמה שפחות חריגה. 50-100 עוד סביר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, אינטרנט סרטים וכו' + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לצערי קצת קשה לענות על זה עם התיאור שנתנו לי, אבל אפשר לכוון לאזור GTA5, BF4/hardline -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  24. Started by kobibo,

לאחר תרדים שלי ועיון מעמיק בשל אחרים הגעתי למפרט שאודה לכם אם תוכלו לתת את ברכת הדרך . המחשב מיועד בעיקרו עבור משחקים וקצת קידוד של סרטים ( ידוע לי שאינטל עדיף בזה אך לצערי זה מייקר לי את התקציב ולא אכפת לי שהקידוד יקח יותר זמן ). לא מתכן OC ואין צורך בציוד היקפי . אודה להתיחסותכם בעייקר לגבי : 1. האם הקירור שעל המעבד טוב או שצריך להחליפו ? 2. האם הספק הזה יחזיק את המערכת בצורה טובה ? 3. האם אוכל להשיג את אותו מפרט ביותר זול במקומות אחרים ? 1 x כרטיס מסך Sapphire ATI X800GT 256 mb 256 bit DDR3 PCI Express Retail ¤1056.44 2 x זיכרון A-DATA DDR 512Mb PC-4000 (32*8) CL 2.5-3-3-8 AD512M400 ¤667.22 1 x דיסק קשיח Western Digital 160 gb 7200 SATA II 8 mb Buffer ¤517.10 1 x…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice ASUS A8N-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 Asus Extreme N6600GT PCIe 128MB x2 Maxtor 160GB SATA 150 NCQ 8MB 7200 RPM Hard Drive Oem NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk LG DVD 16x48 Black OEM Kingston 1GB (2x512) Dual 400Mhz PC 3200 C3 Antec TruePower 480 Watt ANTEC SX 1040B II Black Performance Series II SOHO File Server Logitech® Media Keyboard Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse Altec lansing ATP 3 2.1 מה אתם חושבים על המפרט מה לדעתכם אני צריכה לשנות אשמח אם גם תפרטו את הנימוקים לשינויים

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.