עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. האם קיים חיבור SATA לניידים? או אפילו SATA2...? אני מניח שזה מתחבר כמתאם

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס וקצת צפייה ישירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופיס ומערכת הפעלה שם לבד. 8. האם ישנה ה…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט להנדסת מכונות אופיס, אינטרנט, תוכנות שרטוט Solidworks, חשוב שמהמחשב יחזיק ל 3 -4 שנים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצ…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  4. אהלן חברה צהריים טובים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש של דל. התקציב שלי הוא עד 4000 שקל כולל הרחבת אחריות וכולל הכל.. אני מכיר את דל ממחשבים ישנים יותר שקניתי ואני מאוד מרוצה מהם ובמיוחד מהשירות הטכני שלהם. אני מעוניין במחשב שיהיה נפח הארד גדול - מעל 500 ויציאת HD.. ואם כבר אני קונה אני רוצה i5.. כרגע יש לי התלבטות בין הדגם inspiron-n5110-n2410m לאותו דגם רק עם כרטיס מסך שך אינטל (Intel Graphics Media Accelerator 3000 HD) זה הבדל של בערך 400 שקל.. אפשר המלצה על המחשב הזה ועל הכרטיס מסך? תודה מראש..! [table][tr][td][/td][td]מפרט טכני[/td][/tr] [tr][td]מעבד[/td][td]Intel® CoreTMi5 Processor 2410M 2.3GHz (Max Turbo Frequency 2.9GHz) ,1333MHz FSB 3MB Intel Smart C…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Radomsk,

שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מפרט עבור מחשב לעריכת סאונד! 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח לא כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: הקלטה/עריכה/הפקה מוזיקלית + קצת משחקים (לא חשוב שהמשחקים ירוצו ברמה גבוהה). א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Cubase, VST Plugins, Call Of Duty 4 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). חלק מהפרוייקטים/פלאגינים אכן כבדים, לא לפרנסה! ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. רזולוציה של המסך 1680x1050 אבל משחקים זה לא קריטי. לא איכפת לי לעבוד בפחות ולהתפשר על הגרפיקה. 3. האם יש צור…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by TheDiesel,

חג שמח במשך חיפוש מחשב חדש הגעתי למחשב עם המפרט הבא:ׁ(ראו למטה) מחירו 3,299 שח אני מדגיש שאני מעוניין במחשב גיימנינג מה אומרים? מפרט: מעבד Intel Core i5-9400F 2.9GHz, לוח אם B365 Asus, כונן SSD 480GB, זכרון 16GB DDR4, ספק כח Corsair Active PFC 80 Plus, כרטיס מסך Nvidia GeForce GTX 1650 4GB, שלוש שנות אחריות למעבד, ללוח האם, לזכרון, לכרטיס המסך, לכונן SSD ולספק הכח

7. אז בגדול אני מ2007 עם הנייח שלי, ב2016 הוספתי לו SSD וRAM והוא סחב איתי עד עכשיו אבל עכשיו הוא כבר ממש עייף. אני מעוניין במחשב עם אופק שידרוגי ארוך, כנראה אחזיק אותו עוד 13 שנה עם שדרוגים בדרך. השימושים שלי הם בעיקר משרדיים, גלישה, אקסל, סרטוני 4K ביוטיוב ולפעמים עריכה גרפית בפרימייר ולייטרום. אני לא גיימר אבל רוצה מחשב חזק שלא יהיה מצב שיגמגם לי עוד שנתיים שלוש. אני עובד עם שני מסכי 2K אז אשמח לכרטיס מסך שמתאים לשני מסכים 2K\4K. השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: אין הגבלת תקציב, רוצה מחשב חזק שמתאים לשימושים שלי ועם אופק שדרוגי ארוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש …

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by razabc207,

שלום, מזה 10 שנים אני משתמש בנייד של טושיבה (A500-1DN). המחשב סופר-אמין, "לא ראה מעבדה" אפילו פעם אחת ומעולם לא חוויתי בעיות רציניות. מבחינה חיצונית, איכות הגימור והפלסטיקה מצויינות. אם הוא לא היה ישן מדי (!) לא הייתי מחליף אותו. לאחרונה קראתי שטושיבה מפסיקה לייצר ניידים למגזר הפרטי ומכוונת יותר למגזר העסקי-ארגוני. בכל זאת, אני צריך מחשב נייד חדש ומאוד מתלבט לגבי החברה. Dell עושים רושם של בחירה טובה גם מבחינת אחריות אבל הפלסטיקה לא ברמה שאני מכיר. את MSI לדוגמה אני לא מכיר בכלל. מ-Asus ממליצים להתרחק. אשמח להכוונה לגבי חברה שהמחשבים שלה איכותיים (חיצונית ופנימית) ואמינים כדי לנסות לשחזר את ההצלחה של טושיבה (מבחינתי). נשים בצד את הכסף- אני מ…

9. היי, אני רוצה לדעת אם המחיר שווה את המחשב: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11598 אשכול חדש: http://hwzone.co.il/community/threads/547751-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-2-5K-%D7%9C%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8?p=4918046#post4918046

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by דובי770,

בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת אודיו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יות…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by xena,

האם יש חיה כזו? נייד באזור ה 3K ש"ח עם קשיח SSD? תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שזה רכיב כמעט הכי משמעותי בזריזות גם לאורך זמן של מחשב. פחות אפילו ממעבד. לא משנה המשקל שלו כי הוא ישב בבית. ולכן גם כדאי שהמסך יהיה גדול מ 13". נראה לי 15 זה טוב. אשמח להמלצה באילת. כלומר, איבורי או KSP (או אולי יש עוד חנויות?) http://ksp.co.il/?select=.268..271. https://eilat.ivory.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D.html

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by guy 12,

מעבד: INTEL P4 2.26GHZ 533MHZ 478PIN 512 Cache לוח אם: asus p4t533 מארז: Antec Performance PLUS 660 כרטיס מסך: ASUS GF 4 V8440 PAL/TD 128MB כרטיס קול: Hercules Game Theater xp 6.1 כונן קשיח: WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache סי.די: asus 52X כונן דיסקטים: teac 1.44 עכבר: Logitech MouseMan DUAL optical wheel נו איך המפרט יש מה לשפר (חוץ מהכרטיס מסך) ?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by JC_Denton,

היי בקשה למפרט לגיימר ב-5.5K כולל ציוד הקפי טוב (רמקולים 5.1, מקלדת ועכבר). אין צורך במסך, אין צורך בהרכבה. ניתן יהיה לחרוג עד 6000 ש"ח מקסימום (רק אם ממש צריך). רצוי שהמפרט יהיה מ-LOGICPC. תודה

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום לכולם. (עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים) בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול). מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב. דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות. הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. שלום. הייתי היום בRSM ורציתי חוות דעת על המחשב הבא: כמו שאתם רואים קניתי גם מסך, HD, 22" שאמור להתאים לכ.מ. בהתחלה היה לי מפרט אחר, אבל באתי לחנות והמוכר עזר לי למצוא דברים שלדברו יותר טובים, מוכר נחמד... בכל אופן רציתי חוות דעת אם הוא טוב והוא שווה את התקציב [4500 שח כולל מסך]. לגבי המארז אני פשוט לא כ"כ בטוח... יש מצב שאתם אומרים לי אם הוא באמת טוב ושווה את הכסף או שיש אחד יותר טוב בתקציב? זה דחוף, מחר אני כבר לא אוכל לשנות... תודה! עריכה: הצרכים שלי מהמחשב הם: מחשב גיימינג. אני מתכוון שהוא יריץ COD MW2 על HD [ולכם המסך שתומך בHD], ויריץ את המשחקים הצפויים לשנים הקרובות [3 שנים בערך] על רמה גבוה-סבירה. חשוב לי שהוא לא יהיה יותר מידי רועש, שקט זה חשוב לי. עוד משחקים שחש…

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. או קיי, אז שלום לכם המחשב עומד להפוך לשרת בייתי שיריץ מספר מערכות הפעלה Win@Linux (ככל הנראה בעזרת XEN ואם זה לא יילך טוב אז נתפשר על GSX) הרעיון הוא שהמחשב ישמש גם כשרת בייתי (איחסון, web החוצה, eMule & BT, מכונה וירטואלית!, ssh החוצה, וגם IDS & FireWall פנימה) דרישות חומרה : מעבד Dual Core זיכרון 3 גיגה (1 לכל מערכת ו1 ל host) חושב שעדיף DDR2 לוח אם תומך raid 5, כאשר הבקר מזוהה גם בלינוקס. חושב שעדיף SATA2 כרטיס קול טוב מובנה כרטיס מסך בעל ביצועים טובים למשחקים החדשים של שיוצאים היום. PCI-X כמובן. הרד דיסקים - 3 דיסקים פיסיים של 160 GB שיחוברו ב raid5 כמובן ספק שקט. מארז יפה אבל זה בעדיפות אחרונה. וגם עכבר מקלדת ומסך LCD למשחקים (אבל כל זה בתקציב נפ…

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by GQ4U,

*קראתי את המפרטים המומלצים. הפסקתי לעקוב אחרי שקניתי את המחשב האחרון שלי בעזרתם האדיבה של אנשים מהאתר כך שאני לא ממש בעיניינים. מחפש מפרט עם הסברים. לא רק רכיבים. והמלצה לחנות עם סניף בתל אביב אם אפשר. לעזרתכם אודה. אורון

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by TGA,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים לא כזה משנה, סרטים, פוטושופ CS6, ויזואל סטודיו ועוד תוכנות דומות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי שהסטנדרט זה 15 אינצ' אז לא פחות מזה * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל אם צריך להתסדר עם HD אז סבבה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיהיה נוח לשימוש * משקל רצוי? משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA/HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD אבל יש אופציה לSDD זול אז טוב * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by rannn,

שלום אני צריך עזרה בבניית מחשב לעבודה עם גרפיקה בתקציב של 4500 ש"ח עיקר העבודה שלי עם תוכנות ADOBE (אפטר אפקט, פוטו שופ, פלאש ו-3DMAX) תודה מראש לכל העוזרים מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה (after effect, 3Dmax, photoshop, flash) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? call of duty * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. …

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. אז ככה המפרט שלי הוא כזה: 1.5GB RAM DDR1 400+ MHZ X600 readon series 256mb 330GB hard disc pentium 4 3.0 GHZ קניתי את המחשב הזה לפני קצת יותר משנה. עכשיו תראו, אני גיימר והיום כל משחק חדש שיוצא אני לא יכול לשחק חלק! סתם לדוגמא המשחק spiderman 3 זוחללללל אצלי.... אפילו CALL OF DUTY 2 אני לא יכול לשחק 100% חלק על מקיסמום גרפיקה... אני צריך להוריד לשימוש לDX7 כדי לשחק חלק...(שהוא יצא בכלל לפני כמה שנים...) בקיצור אני מאוד מבואס מהמחשב שלי מהבחינה הזאת(משחקים). אז השאלה שלי היא כזאת, מה אני צריך לשדרג ולמה לשדרג וכמה יעלה השידרוג? (בשביל שכל משחק ירוץ אצלי חלק על מקסימום) ארקדי.

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by ido339,

שלום, אני מברר בשביל אחותי בקשר למפרט למחשב נייד לשימושי גרפיקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 5000 ש"ח, יש אופציה לחריגה עד 6000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית. בדגש על הרצת 2-3 תוכנות ADOBE במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? צריך מפרט מלא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Johnb,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי, גלישה, צפייה בסרטים, עבודה עם אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

23. Started by CyberBot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: DCS WORLD,ARM 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. טוב שמעו חבר'ס לחבר שלי יש מחשב דיי מעפן והוא רוצה לקנות מחשב חדש,התקציב שלו זה 6,000 מותר לכם לחרוג ב100-200. הוא רוצה רק רק מחשב ללא עכבר ללא מקלדת ללא מסך ללא רמקולים ללא כלום רק מחשב עצמו. (ד.א יש לו עכבר G5 אחלה עכבר הוא רוצה שהמחשב יהיה ממש סוס ויחזיק לכמה שנים טובות למשחקים החדשים. אני מקווה שתוכלו להביא לי מפרט ומחשב טוב... הוא אמר לי שהוא צריך לפחות 1G זיכרון,הוא רוצה מעבד טוב וכרטיס מסך הוא אמר שאם תוכלו ויהיה מספיק אז שיהיה יותר טוב מ7800 GT תודה לכולם.

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by jacobra19,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם מעל אם זה מתאפשר בתקציב (לא נראה לי) * משקל רצוי? באזור ה2.5 (לא יותר מזה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? באזור ה4-3 שעות ללא חיבור לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן עדיף ללא מסך מגע, עם קורא כרטיסים חשוב מאוד, i5 בלבד! המחשב שהכי קרוב למה שאני מחשב הוא HP 15-r208nj http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=22189 אשמח לדעה על המחשב הנ"ל+המלצות למחשבים אחרים תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים