ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
הוועדה האמריקאית לבטיחות במוצרי צריכה (בתרגום חופשי) הודיעה לפני כשבועיים על בעיות פוטנציאליות בסוללות מסויימות שעשויות להתבטא בחימום יתר ברמה שמהווה סיכון בטיחותי (צויינו 17 מקרים של התלקחות). NBR מדווחים כי HP, Dell ו-Toshiba פותחות במבצע איסוף והחלפת הסוללות הנגועות. מומלץ להתעדכן וללכת להחליף במקרה הצורך: http://www.dellbatteryprogram.com/ http://bpr.hpordercenter.com/sbpr/ http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su/su_sc_dtlView.jsp?soid=1501060&ignore_sn=true בתחילה דובר על 35,000-65,000 סוללות אולם כעת כבר יש דיווחים שמדובר ב-100,000 סוללות ויותר. כמו כן מקורות שונים מציינים כי נמצאו בטריות נגועות בבעיה גם במחשבי Acer מסויימים. הסוללות מתוצרת Sony. נחכה ונראה …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל בקרוב ללמוד הנדסת תוכנה (מתכנן לעבור להנדסת מחשבים). אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים, ואני תמיד רציתי לקנות מקינטוש. השאלה היא - האם מקינטוש מתאים ללימודי מחשבים לתואר? אני עדיין לא התעמקתי בזה, בדקתי בעיקר מה המשקל של כל מחשב ובינתיים אני חושב לקנות macbook air ששוקל פי 2 פחות מהפרו. (אם אתם חושבים שבכל זאת עדיף את הפרו אז תגידו, אני אשמח גם ליעוץ בקניית המחשב אם תגידו שמקינטוש מתאים ללימודים באוניברסיטה) אני צריך שיהיה לי במחשב כל מה שצריך לאוניברסיטה - פאוורפוינט (או תוכנה לפתיחת מצגות של פאוורפוינט...), תוכנה טובה לכתיבת מסמכים (משהו ברמה של וורד), תוכנה לפתיחת קבצי PDF, ולא עולה לי כרגע מה עוד אני אצטרך אבל בטח חלק מכם למדתם באוניברסיטה פעם אז אתם…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב ללימודי הנדסאי תוכנה וכמובן בהמשך למהנדס. התקציב הוא 5-6 אלף ש"ח. * מטרות המחשב? לימודי הנדסאי תוכנה קצת משחקים סרטים וכו'. * גודל המסך? 15.6 אם אפשר 17 גם טוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, מה שהכי טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad חשוב * משקל רצוי? לא קריטי כמובן לא 5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך?3-4 שעות אם קיימת סוללה כזאת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין משהו מיוחד * Bluetooth?לא חייב *…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לבר עם חיבור ל 9 מסכים עם אפשרות לראות בכל מסך תמונה שונה או תמונה אחת גדולה על כולם או תמונה זהה בכולם ( האפשרות האחרונה פחות חשובה ) , אני יודע שיש לוחות אם אם אפשרות ל 4 כרטיסי מסך , למישהו יש מושג מה כדאי ? זה למטרות סרטים ומצגות , לא יותר . תקציב צריך להיות כמה שיותר זול כמובן שיהיה איכותי אבל בבקשה תעזרו לי אני תקוע ! תודה !
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
+ Microsoft IntelliMouse Explorer מזיגזאז (150 שקל) +Microsoft - Multimedia Keyboard מזיגזאג (90 שקל) ובמקום המארז שבמפרט אני לוקח GyroTech Midi Atx BOND II USB H7650 500Watt מפנדה (190 שקל) הכל יוצא: 5120 שקל.. איך המפרט?
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים המחשב שלי מתאבד רשמית בקרוב אני צריך מחשב חדש לגיימינג כבד אחו... מספר דרישות פשוטות מעבד 6500 i5 כרטיס מסך gigabyte 1060 זיכרונות 16 גיגה לוח אם שפתוח לשדרוגים בעתיד הארד דיסק טרה 7200 rpm Ssd 120 גיגה ללא מערכת הפעלה ללא ציוד היקפי ללא כונן דיסקים מחיר מפרט 4000 חורג בשבילכם 200 שקל אני רוצה להריץ משחקים כמו Gta v csgo ולראות סרטים וסדרות במחשב. המחשב יוחבר לשני מסכים 1. 23" dell 2. 40" Panasonic לא אעשה אוברקלוק אבל אשמח שהכרטיס מסך עצמו יהיה אפשרות לשנות למצבים oc mode או gaming mode או normal mode. המיקום שלי - רמת גן, מבקש שהחנות תהייה קרובה
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המערכת שלי היום היא i5 760 עם 8 גיגה ראם. אני מגיע ל100% ראם יותר מידי אז הגיע הזמן לשדרג אבל אני לא רוצה להשקיע במערכת הישנה הזאת ולקנות DDR3 כי זה לא משתלם כבר. אבל מצד שני עם המחירים המטורפים של הראם זה גם לא ממש משתלם עכשיו לקנות לוח אם, מעבד וראם חדשים. אז מה עדיף? לחכות שהמחירים ירדו או להשיג 16 גיגה DDR3 לבינתיים? (אני צריך רק מעבד, לוח אם וראם כי כל השאר חדש)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לחברים,אני מעוניין לרכוש מחשב all in one,לי אין יותר מדי הבנה במחשבים. יש מחשב שמצאתי עם מעבד שהוא Pentium G4400T מעבד Intel Core ויש מחשבים שהם יותר יקרים עם מעבד Intel Core i5. השאלה היא האם שווה להשקיע מאות שקלים יותר בשביל מעבד כזה? מצ"ב קישור למחשב שהוא עם המעבד פנטיום אשמח לעזרה https://www.lastprice.co.il/מחשב-נייח-All-in-One-מבית-Lenovo/LENOVO-AIO-510
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את ה- DELL E6400. אני אביא אותו מארה"ב, ואני עכשיו בשלב של בחירת המפרט באתר של DELL. השימושים הם בעיקר משרדיים וצפייה בסרטים, חשובה לי מאוד איכות הבנייה, אמינות המוצר ומשקל. כמה שאלות: 1. בבחירת כרטיס המסך, יש לי שתי אפשרויות (באותה עלות): NVIDIA Quadro NVS 160M With Express Card NVIDIA Quadro NVS 160M With PC-Card מה ההבדל ביניהם? 2. לגבי מהירות ה- HD, עד כמה משמעותי ההבדל בביצועים בין 5400 לבין 7200 RPM? (תוספת של 55$) האם יש הבדל משמעותי במשקל? 3. עד כמה מורגש ההבדל בין שני המסכים (שווה עוד 100$?): 14.1" UltraSharp WXGA+ (1440x900) LED Display - Brush Metal Black 14.1" Widescreen WXGA (1280x800) LED Display - Brush Metal Black תודה, רועי.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני כבר חודש חורש רכיבים כדי להגיע למפרט טוב לעריכת וידאו. לא הגדרתי הגבלת תקציב אך המגמה היא בכל רכיב לעצור במקום בו להוסיף אלפי שקלים נותן שיפור של אחוזים בודדים. הדילמה הגדולה ביותר היא המעבד. שלוש אפשרויות: 1. מעבד 9900k - שמונה ליבות המהירות ביותר בשוק כרגע, תמיכה רק עד 64GB ram 2. מעבד 2950x - שש-עשרה ליבות במחיר הנמוך בשוק אבל מהירות כל אחת לא אידיאלית, תומך 128GB ram, וכביכול אמור להיות אידיאלי בגלל שאפשר להגיע לליבה אחת בטורבו ל 4.4ghz אבל בפועל התאימות לתוכנות כמו adobe כנראה לא משהו בכלל. זה מאד מתסכל שכזה מעבד חזק לא מנוצל כהלכה כי טכנולוגיית התוכנות נמצאת מאחורי טכנולוגיית החומרה. 3. מעבד 7820x - שמונה ליבות מהירות בינונית ויש תמיכה ל 128GB ra…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי לנובו 3000 N100 במקור המחשב מגיע עם ויסטה, כך גם המחיצה הנסתרת. כרגע יש על המחשב XP, ואני מעוניין לבצע שחזור להגדרות יצרן עם הויסטה. אך אינני מצליח לעשות זאת. בהפעלת המחשב אני מפעיל את המסך של הלנובו CARE, בעזרת הלחצן היעודי שם יש לי 3 אפשרויות, כאשר F11 היא האפשרות של שחזור תוכנה להגדרות יצרן. כשבוחרים בה, המחשב פשוט ממשיך לעלות כרגיל. כרגע אני מנסה להוריד את התוכנה מאתר החברה, thinkvantage rescue and recovery רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם בעיה מהסוג הזה וכיצד ניתן לפתור אותה.. תודה רבה, ערן. ******עדכון אחרי התקנת ה THINKVANTAGE התפריטים עובדים. והתוכנה עולה משלבי הביוס עוד. עכשיו הבעיה היא אחרת - כשאני בוחר לעשות FACTORY RESTORE אז אני מקבל שגיאה couldnt fin…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב. לפני כחצי שנה קניתי את המחשב באמזון (בהמלצת אחד הגולשים באתר). ובזמן האחרון הוא התחיל עם הבעיות : המסך נכבה ואינו נדלק עד להפעלה מחדש של המחשב. זו בעיה ידועה בסדרה הזאת מתוך בדיקה באמזון. בשירות של asus בארץ אמרו שיש לי אחריות. היות והרשת מוצפת בפידבקים שליליים ביותר על השרות שלהם, אני מאוד חושש להפקיד בידם מחשב יקר שכזה. לפני כחצי שנה פורסם שהחליפו שם מנכ"ל, והשירות משתפר. לכן אני מבקש מכל מי שהיה לו חוויה עם השירות שלהם בתיקוני מחשבים לאחרונה, שיועיל לשתף אותי, בכדי לקבל תמונת מצב עד כמה שווה לי להתעסק איתם. תודה לכולם!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה מעבד עצבני ממש וכרטיס מסך מעדיך 6600GT ראיתי עליו ביקורות טוביות
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, מתכננת להחליף את הנייד שלי בקרוב, ראיתי שני מחשבים של hp שנראו לי טוב (אין יותר מדי הבדל, רק גודל המסך והמאיץ הגרפי לפי מה שראיתי) ... אשמח לשמוע מה דעתכם. האם כדאי, מבחינת מחירי תמורה וכ''ו. כמובן שאם יש עוד הצעות שיכולות להתאים אשמח לשמוע. תודה https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23194 https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23274 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, מוסיקה, וידאו וכ''ו. א) במידה והמחשב מיועד…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנט. רוב השימוש במחשב יהיה בתוכנות Office ובאינטרנט. התקציב לרכישה הוא 4,000 שקל. חשוב שהסוללה תספיק ל5-6 שעות, שיהיה 8GB ראם במחשב ואם יש אפשרות גם לדיסק SSD 500GB
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה לפני רכישת טאבלט, להלן הצרכים: -מיועד להצגת טקסט (אין צורך עם יכולות להרצת משחקים/סרטים וכו,) *עדיין רוצה כזה שיהיה מספיק איכותי מבחינת הרזולוצייה ובמיוחד שמדובר בשימוש מקצועי בתחום הארועים...מקומות שבהם יש השפעה של מערכות תאורה....השתקפות...(בהקשר זה אני מניח שעדיף מסך מט ולא מבריק?) -גודל מינ' שמותאם לפורמט דף A4 ז"א 21 על 30 ס"מ (אשמח לדעת בהקשר זה כמה זה באינצ'ים? וגם: האם הגודל שבדר"כ רשום במפרטים, זה נטו של המסך או כולל גם את המסגרת הפיזית של הטאבלט? ) -כזה שמגיע עם מקלדת פיזית (2IN1) שניתנת לניתוק/חיבור -עט מגע יהיה תוספת נחמדה אך לא מחוייבת. -טווח מחיר: עד 3500 ש"ח - כמובן עם העדפה להוזלה במחיר (אפיל…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בס"ד שלום. רכשתי סוללה למחשב נייד של אשתי (DELL VOSTRO 1350) לפני כשבוע. הטענתי את הסוללה עד שהמד הגיע ל-100% וניתקתי. מרגע שהמד מגיע בחזרה לרמה של משהו כמו 80% המד מתריע "הסוללה שלך חלשה (80%) אם ברצונך להשתמש במחשב חבר את המחשב לחשמל או החלף סוללה". זו התרעה שאינה טבעית בשלב כזה של הפריקה. לפי הבדיקה שלי הסוללה החדשה מחזיקה משהו כמו שעה וחצי בשימוש סביר. (שזה זמן די בסדר לעניות דעתי). האם ההתראה הזו שציינתי סימנה שהסוללה שקניתי תקולה? תודה רבה! עדיאל
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השימושים הם בעיקר גלישה, סרטים, משחקים לא כבדים במיוחד ועבודות משרדעות. אני רוצה שהוא יהיה קל כי אני אצטרך לסחוב אותו פעם בשבועיים הביתה. ולכן חשבתי על 14 אינצ' .. מה דעתכם ? אני שונאת מחשבים ניידים פיצים. אני יכולה להתקין מערכת הפעלה.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר להורדה וצפייה בסרטים (המחשב יחובר לטלוויזית LCD) ולעבודה עם אופיס. צריך שתיהיה לו יציאת HDMI. אני רוצה שיהיה לו כונן קשיח SSD (מה שמקטין את האפשרויות). תקציב - 1,000-2,000 דולר. אני מתכוון להביא אותו מארה"ב (חברים יקנו לי אותו כך שאין בעיית משלוח). חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר וחזק ולא יקח לו הרבה זמן להעלות תוכנות. אני מתלבט האם לקנות מחשב נייד מעולה כמו AlienwareX15 (שאין ספק שהוא יותר ממה שאני צריך) ולחבר אותו לטלוויזיה או לקנות מחשב נייד פשוט יחסית ולקנות גם סטרימר שדרכו אוריד תכנים. אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה עדיף לדעתכם, ואם גם תוכלו להמליץ לי על דגם מסוים זה יהיה מצוין.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כותרת: "מחשב נייח למשחקים ותכני HD עד5 k ללא מסך וללא ציוד היקפי אחר" אני מעוניין לקבל המלצה ממביני ענין למפרט מחשב נייח איכותי מהיר ושקט כמה שאפשר עם קירור טוב למשחקים כבדים, תכני HD כבדים, ריבוי יישומים ועוד עד5 k ללא מסך וללא ציוד היקפי אחר 1. התקציב: 5000 ש"ח ניתן לחרוג קצת מהתקציב. 2. השימושים הצפויים של המחשב: המחשב יהיה בשימוש אינטנסיבי למשך שעות מרובות, בעיקר משחקים כבדים בהגדרות גבוהות, סרטי HD כבדים ,הורדות מרובות, דפדפן עם הרבה טאבים פתוחים, תוכנות פתוחות ברקע וקצת עריכת\המרת סרטים. הציוד ההיקפי שברשותי: מסך (שנקנה לאחרונה): Samsung syncmaster bx2450 24" full HD 1,920 x 1,080. חיבורים HDMIX2, D-sub, audio out הארד דיסק (נקנה מלפני שנה וחצי בערך): WD cavier b…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני פחות מ3 שנים את הלפטופ בהזמנה מהאתר של לנובו CTO, ובחרתי להרחיב ישר את האחריות ל-3 שנים, נשארו לי עכשיו עוד חודשיים לגמר האחריות, האם אני יכול להרחיב אותה לעוד שנתיים? תודה מראש, מרט.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש להזמין מחשב בארה"ב, עד 1,400 דולר. המטרה העיקרית היא תכנות, עבודה, אימייל.. בהתחלה הייתי נעול היטב על ה T61, במיוחד כיוון שללנובו יש עכשיו 25 אחוז הנחה באתר. אבל... אז ראיתי שאין לו אפילו svideo מה שהפריע לי מאוד... אני רוצה להשתמש במחשב גם לסרטים. נכון - יש כבלים ממירים. השאלה האם הכרטיס הגרפי יכול בכלל לזהות טלוויזיה מחוברת ולהתאים את הרזולוציה? אני בספק. ראיתי גם את ה dell vostro 1500, עם אי אלו הגדרות משופרות. ראיתי את ה sony vaio FZ4000, נראה חמוד, אבל למה לעזאזל הוא כ"כ יקר? אותן ההגדרות יצאו בערך 1500 דולר כולל מס בארה"ב. אני מתכוון לשלוח למישהו שאני מכיר בארה"ב, והוא ישלח לי ב UPS לארץ. משלוח = 80 דולר. מסים = 15.5%!! כלומר - רק מע"מ. איך אני…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר כיבוי פיזי פתאומי של המחשב הנייד , הכרטיס קול נעלם לא מופיע במנהל התקנים enabled ב bios מדובר במחשב Asus Eee Seashell רעיונות מישהו ?
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן לכולם. הרבה זמן אני מנסה לאסוף מידע על מנת לבנות לעצמי מחשב לעריכת וידאו. אני משתמש בעיקר ב after-effects ופלאגינים כמו trapcode particular ו element 3D, ורוצה שהעניינים ירוצו בתצוגה המקדימה של העריכה העצמה וגם ברינדור. (רינדור פחות חשוב) יחד עם זאת, הייתי שמח שהמחשב יתאים גם לגיימינג. לא משהו מפוצץ - איכות גבוהה ו30, 60 fps ב1080 זה סבבה לי. אלה החלקים שעד כה החלטתי לבחור: מעבד: Intel Core i7-8700 Coffee Lake Tray זיכרון: HyperX 16GB DDR4 2400MHz HX424C15FB/16 DIMM אחסון: SanDisk SSD PLUS 1TB Solid State Drive - SDSSDA-1T00-G26 (נקנה אתמול) כרטיס מסך: EVGA GeForce GTX780 (03G-P4-2783-KR) (כנראה שאזמין מאמזון) לגבי לוח אם וספק…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדINTEL CORE I7- 4790 מארז + ATX ספק W550 ZUMAX PRO לוח אם ASUS H97M-PLUS כרטיסי קול + רשת + מסך מובנים בלוח KINGSTON 8G DDR3 1600Mhz דיסק קשיח W.D 1T 7200RPM צורב SATA DVD כרטיס מסך GEFORCE GT610 1G PCIE מחיר 3350 ש"ח ברשותי GTX 750 TI השימוש העיקרי למכונות וירטואליות קצת גיימינג אני מחפש מחשב עד 3400 ש"ח מה אתם אומרים? יש מה לשפר בתקציב עד 3400 ש"ח? - - - תגובה אוחדה: - - - 1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מכונות וירטואליות, תכני hd,קצת גיימינג…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-