ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
NVIDIA GeForce GTX 660 Gigabyte 2g Western Digital WD Green WD10EARS 1TB 5400 RPM 64MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 LG GH22NS70 DVDRAM" Gigabyte Z68XP-UD3 Kingston 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10600) thermaltake V9 BlacX Edition ספק כח אקטיבי SeaSonic 600W 80+ SS-600ET Scythe Katana 3
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד עסקי. השאלון: מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, תכנות קל (שאינו דורש גרפיקה). לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15.6' בלבד (מבריק / מאט), רצוי מאוד דק. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - רצוי שלא יהיה קצר במיוחד. יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - רצוי שתהיה תמיכה (לא קריטי). אחריות בינ"ל - לא. רישיון למע' הפעלה - רצוי, לא חובה בתקציב. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מקלדת נוחה, אמינות (עשוי להיות מטולטל בתיק מפה-לשם). אני מבולבל עקב המגוון הגדול - אשמח לעזרתכם. תודה ל…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, מבקש המלצה לנייד אמין וחזק לקנייה בארה"ב. מסך 13 אינטש לפחות 3 גיגה זיכרון אין צורך במשחקי מחשב, אך רצוי כרטיס מסך סביר (זיכרון נפרד) לצפייה בסרטים וכו'. דיסק קשיח כ 200 GB - אשמח לשמוע המלצות אודות מחשבים עם SSD (בנפח קטן יותר) אם זה אפשרי בתקציב בכלל. אם מישהו מכיר חנות טובה ב NYC - אשמח לשמוע. אין צורך במערכת הפעלה. כמו כן, אשמח לשמוע חסרונות/מתחרים ל LG הבא בארץ (שמולו אני משווה): http://hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=60&subcatid=98&prodid=407&keySearch= תינתן עדיפות למחשב בעל אחריות שניתן לממש בארץ. כמו כן, אבקש את חוות דעתכם אודות ה T400 Lenovo וה Asus F6V-A1 תודה.
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי לנובו 3000 N100 במקור המחשב מגיע עם ויסטה, כך גם המחיצה הנסתרת. כרגע יש על המחשב XP, ואני מעוניין לבצע שחזור להגדרות יצרן עם הויסטה. אך אינני מצליח לעשות זאת. בהפעלת המחשב אני מפעיל את המסך של הלנובו CARE, בעזרת הלחצן היעודי שם יש לי 3 אפשרויות, כאשר F11 היא האפשרות של שחזור תוכנה להגדרות יצרן. כשבוחרים בה, המחשב פשוט ממשיך לעלות כרגיל. כרגע אני מנסה להוריד את התוכנה מאתר החברה, thinkvantage rescue and recovery רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם בעיה מהסוג הזה וכיצד ניתן לפתור אותה.. תודה רבה, ערן. ******עדכון אחרי התקנת ה THINKVANTAGE התפריטים עובדים. והתוכנה עולה משלבי הביוס עוד. עכשיו הבעיה היא אחרת - כשאני בוחר לעשות FACTORY RESTORE אז אני מקבל שגיאה couldnt fin…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך הצעות למחשב שמותאם להתעסקות עם גרפיקה מקצועית. אני צריך מפרט טכני למחשב שיכול להריץ תוכנות חזקות כמו: MAYA, Photoshop, 3DMAX, Freehand וכדומה...... אני צריך כרטיס מסך חזק, אבל שלא יעלה הרבה-נראה לכם Radeon 9800XT??זה טוב ולא עולה הרבה נכון? לגבי הזיכרון שיהיה מספיק להריץ תוכנות כאלו ושיריץ אותן מהר! אני צריך גם שיכיל צורב הכי טוב, דיוידי או כונן רגיל הכי טוב! לגבי המארז שיהיה בעיצוב שחור-כסוף, ושהמקלדת והעכבר יהיו תואמים לו בצבעם או משתלבים איתו! רמקולים עם sub, אבל לא יותר מדי מקצועי, רק שאפשר להשמיע שירים ולשמוע את ה-bass טוב, הרי סה"כ זה נועד לגרפיקה ולא לעיבוד מוסיקה, ואותו דבר לגבי הכרטיס קול-לא צריך את ההכי טוב שיש! לגבי המסך-אני מתלבט אם לקנות מסך ש…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ₪865 קירור למעבד: Sunbeam Tuniq Tower 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪240 לוח אם: Gigabyte GA-X48-DS5 כמות: 1 - מחיר: ₪1229 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ₪415 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA כמות: 7 - מחיר: ₪75 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪581 זיכרון: OCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 כמות: 2 - מחיר: ₪266 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ₪355 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 2 - מחיר: ₪1423 כונן אופטי: Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Bla…
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? לפי מה שבדקתיי הוא נותן לי זמן סוללה הארוך ביותר לקטגוריה (תחליף לשולחני, סידרת AMD64) *הנתונים המודגשים הם אלה שהייתי רוצה שתסבירו עליהם בקצרה. Acer Ferrari 3400 LMi Processor & Core Logic Mobile AMD Athlon 64 3000+ (40W) VIA Apollo K8T800 System Memory 512MB (2*256) DDR333 SDRAM, [upgradeable to 2048 MB with dual soDIMM modules] Storage 80GB ATA-100 hard disc 4-in-1 card reader supporting Secure Digital, SmartMedia, MultiMediaCard, and Memory Stick formats Internal DVD drive: Read: 4x DVD+R, 4x DVD+RW, 4x DVD-R, 4x DVD-RW, 8x DVD-ROM, 24x CD-ROM Write: 2.4x DVD+R, 2.4x DVD+RW, 2x DVD-R, 2x DVD-RW, 16x CD…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחיר והזמינות בארץ ממש לא רלוונטיים. בעל משקל יחסית קל. זמן סוללה גבוה כמה שאפשר. חובה שיהיה מצלמה ומיקרופון מובנים. מסך עד 15.5 אינץ - לא משנה 16:9 או 4:3 לשימוש סולידוורק (כמו אוטוקאד).
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן ? מה קורה? אז אבא שלי צריך מחשב חדש ואני מתחיל לבדוק לו מפרט, קבלו תדרישות ותודה רבה מראש!: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש שיפור משוגע בביצועים אז אפשר למתוח, תעדכנו אותי ואחליט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד, על מסך 27 אינץ' 1080P, מספיק כ"מ מובנה לא? 3. האם יש צורך בציוד הקפי : …
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקבל מפרט באופן הבא: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? המחיר הוא 3800 שקלים חדשים בתשלומים. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים ואינטרנט. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא נצרך ציוד היקפי (עכבר+מקלדת, רמקולים ומסך). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. צריך רק צורב. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כרגע לא, מה שניכנס בתקציב. אם 940BE ייכנס זה יהי…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני כבר חודש חורש רכיבים כדי להגיע למפרט טוב לעריכת וידאו. לא הגדרתי הגבלת תקציב אך המגמה היא בכל רכיב לעצור במקום בו להוסיף אלפי שקלים נותן שיפור של אחוזים בודדים. הדילמה הגדולה ביותר היא המעבד. שלוש אפשרויות: 1. מעבד 9900k - שמונה ליבות המהירות ביותר בשוק כרגע, תמיכה רק עד 64GB ram 2. מעבד 2950x - שש-עשרה ליבות במחיר הנמוך בשוק אבל מהירות כל אחת לא אידיאלית, תומך 128GB ram, וכביכול אמור להיות אידיאלי בגלל שאפשר להגיע לליבה אחת בטורבו ל 4.4ghz אבל בפועל התאימות לתוכנות כמו adobe כנראה לא משהו בכלל. זה מאד מתסכל שכזה מעבד חזק לא מנוצל כהלכה כי טכנולוגיית התוכנות נמצאת מאחורי טכנולוגיית החומרה. 3. מעבד 7820x - שמונה ליבות מהירות בינונית ויש תמיכה ל 128GB ra…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, ללא מקלדת / עכבר / מסך ( שיש לי כבר ) בסביבות ה- 4,500 ש"ח. אני מעוניין לקנות ב - Zigzag2000 ( מקירבה לבית ומהמלצות בעיקר ), בכל מקרה, המחשב הוא לשימוש תוכנות גרפיקה ( פלאש, פוטושופ וכו' ), מדי פעם למשחקים ( כך שלא צריך את כרטיס המסך הכי מטורף בעולם ). ושאר תוכנות סטנדרטיות ( Outlook, word , IE )... קודם כל אשמח לדעת את ההבדל בין Socket 754 לבין Socket 939, האם הבחירה בזה משנה לפי השימוש העיקרי של המחשב ? אני מעוניין ב - ג'יגה זכרון DDR. - כרטיס קול - Creative Sound Blaster Live 7.1 - 24 BIT - RETAIL ( שמחירו 199 ) - הארד דיסק של 200 ג'יגה. - צורב NEC DVD-RW NEC ND 3540A x16 (BLACK) DUAL LAYER ( מחיר 359 ) - מארז בעל איוורור טוב, הבנתי שמעב…
-
- 31 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גרפיקה פוטושופ, הרצת סרטי FHD, קצת משחקים (הכי פחות חשוב). * גודל המסך? 15.6'' מבריק. * רזולוציית המסך? עדיפות ל- FHD 1920x1080 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD (לא מאמין שכונן SSD יכנס במחיר, אם כן אשמח). * כונן אופטי? צורב DVD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיפות ל- Win7/8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מתלבט ASUS או LENOVO אבל פתוח להצעות. * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח או איסוף והחזרה מבית הלקוח. תקציב 3.5-4K. # מה חשוב לוודא במעבד על מנת שהוא יעמוד בעומסים? זכרון המטמון או מהירותו? # איך בוחרים בין i5 ל-i7 מי …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב,אז את הפורום הזה גיליתי לאחרונה,אחרי שכבר עשיתי מחקר בעניין ובעזרת פורום באתר אחר(שלא אציין אותו פה כדי שלא ימחקו לי את ההודעה חח) הרכבתי לי 2 מפרטים ששונים במקצת אחד מהשני,ואני צריך את עזרתכם לבחור איזה מהם עדיף. הייתי מבקש גם ממכם להרכיב לי מפרט אבל אני כבר די תשוש מכל הרכבת המפרטים הזאת והשוואת המחירים בין החנויות השונות(פנדה,נעה,TMS ועוד).אך,אם אתם מוצאים פגמים קריטיים במפרטים שהבאתי פה ואתם מאמינים שאוכל להוציא הרבה יותר מתקציבי אז ציינו מה אתם היינו עושים עם המחיר הזה.ובכל מקרה ציינו איזה מהמפרטים שהבאתי כאן עדיפים לדעתכם. אציין את המאפיינים הכלליים בחיפוש אחר המחשב שלי: 1.שימושים למחשב - אינטרנט,סרטים,סדרות,משחקים חדשים(שירוצו כמה שיותר טוב).שום עריכה מכל סו…
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, בתור סטודנט חדש לסמסטר הקרוב אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי. מפאת חוסר תקציב אני פונה לעולם היד השנייה בחיפושים עבור מחשב טוב (אני יודע שאפשר למצוא זולים אבל אני מחפש מחשב חזק) ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק שאני קונה מחשב מיד שנייה. זה הסיפור ואני ישמח לשמוע אותכם.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד LENOVO T400 עם כרטיס מסך ATI. עם המחשב הגיע מטען של 90 וואט. כעת, יש באפשרותי להשתמש גם במטען של 65 וואט (במקום שאני עובד בו, ככה שאני לא אצטרך לקחת את המטען שלי כל הזמן), החיבור שלהם הוא אותו חיבור וגם המחשב שלי מזהה אם אני מחבר מטען של 90 וואט או 65 וואט. האם יש איזשהי מגבלה להשתמש במטען של 65 וואט? האם יש סיכון שהמטען יתפוצץ חס וחלילה?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרות: שימושים רגילים, תכנות (Visual studio) ואולי משחקים באיכות בינונית וטיפה עיצוב (Photoshop) גודל מסך: עד '14 עם עדיפות ל - '13.3. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: עדיפות ל-FHD. משקל רצוי : כמה שיותר פחות, אני רוצה שהמחשב יהיה נייד בסופו של דבר, למרות שבבית הוא יחובר למסך '24. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר. י ציאות מיוחדות: HDMI, USB3 Bluetooth . כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: הכי אופטימלי כונן SSD אחד של 256. אם זה יוצא יקר מידי אוכל להתפשר על כונן קשיח מהיר (7200 RPM) עם SSD CACHE. כונן אופטי - לא. תמיכה בתחנת עגינה - לא. האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. אעדיף אחריות ל-3 שנים אך אם יהיה מפרט מנצח אתפשר על שנה אחת. מע…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח אם תוכלו בבקשה לתת לי מפרט למחשב בשביל גרפיקאי בתקציב של 5000 ש"ח לא כולל מסך וציוד הקפי
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדINTEL CORE I7- 4790 מארז + ATX ספק W550 ZUMAX PRO לוח אם ASUS H97M-PLUS כרטיסי קול + רשת + מסך מובנים בלוח KINGSTON 8G DDR3 1600Mhz דיסק קשיח W.D 1T 7200RPM צורב SATA DVD כרטיס מסך GEFORCE GT610 1G PCIE מחיר 3350 ש"ח ברשותי GTX 750 TI השימוש העיקרי למכונות וירטואליות קצת גיימינג אני מחפש מחשב עד 3400 ש"ח מה אתם אומרים? יש מה לשפר בתקציב עד 3400 ש"ח? - - - תגובה אוחדה: - - - 1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מכונות וירטואליות, תכני hd,קצת גיימינג…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב בעיקר עבור צרכי עבודה (matlab,VS,android studio) ורציתי להתייעץ. התקציב כאמור הוא סביב 1.5K. חלק מהרכיבים (מעבד לוח ואולי SSD) אני מעוניין להביא באופן עצמאי ורציתי להתייעץ גם לגביהם. הדרישות דומות מאוד למחשב שמישהו אחר חיפש, אבל לא רציתי להשתלט לו על הדיון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שיש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, הרבה תכנות. לא גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4500 - אבל רק אם זה באמת משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך - חובה יכולת כיוון גובה וזווית אנכית - האם מומלץ קעור? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב שמעו חבר'ס לחבר שלי יש מחשב דיי מעפן והוא רוצה לקנות מחשב חדש,התקציב שלו זה 6,000 מותר לכם לחרוג ב100-200. הוא רוצה רק רק מחשב ללא עכבר ללא מקלדת ללא מסך ללא רמקולים ללא כלום רק מחשב עצמו. (ד.א יש לו עכבר G5 אחלה עכבר הוא רוצה שהמחשב יהיה ממש סוס ויחזיק לכמה שנים טובות למשחקים החדשים. אני מקווה שתוכלו להביא לי מפרט ומחשב טוב... הוא אמר לי שהוא צריך לפחות 1G זיכרון,הוא רוצה מעבד טוב וכרטיס מסך הוא אמר שאם תוכלו ויהיה מספיק אז שיהיה יותר טוב מ7800 GT תודה לכולם.
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם יש איזשהי חוות דעת על המחשב הבא: יש לו סוללה 3 תאים עם מעבד i5 4200u - כמה זמן בערך תחזיק הסוללה בשימוש סביר? הארד דיסק 128gb ssd - כמה עולה לשדרג ל256gb ssd? האם ניתן למצוא מחשב עם מפרט דומה ועם הארד דיסק גדול יותר אבל שהמשקל של המחשב לא יגדל משמעותית וגם המחיר כמובן? מי המתחרים של המחשב הזה? מחשב - Dell Vostro 5470
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
צהריים טובים, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח. נשקול חריגה קטנה אם זה ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב עבור ילד בן 10. קצת אופיס ללימודים ואינטרנט. משחקים עד כמה שניתן. ברור שבתקציב הזה אין יכולות גיימינג מטורפות, ובשביל זה יש לו אקסבוקס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מסך 24 אינץ' לפחות. מקלדת ועכבר בסיסיים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. רק שלא יהיה טרקטור…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-