עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הוועדה האמריקאית לבטיחות במוצרי צריכה (בתרגום חופשי) הודיעה לפני כשבועיים על בעיות פוטנציאליות בסוללות מסויימות שעשויות להתבטא בחימום יתר ברמה שמהווה סיכון בטיחותי (צויינו 17 מקרים של התלקחות). NBR מדווחים כי HP, Dell ו-Toshiba פותחות במבצע איסוף והחלפת הסוללות הנגועות. מומלץ להתעדכן וללכת להחליף במקרה הצורך: http://www.dellbatteryprogram.com/ http://bpr.hpordercenter.com/sbpr/ http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su/su_sc_dtlView.jsp?soid=1501060&ignore_sn=true בתחילה דובר על 35,000-65,000 סוללות אולם כעת כבר יש דיווחים שמדובר ב-100,000 סוללות ויותר. כמו כן מקורות שונים מציינים כי נמצאו בטריות נגועות בבעיה גם במחשבי Acer מסויימים. הסוללות מתוצרת Sony. נחכה ונראה …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  2. אהלן, אני מתחיל בקרוב ללמוד הנדסת תוכנה (מתכנן לעבור להנדסת מחשבים). אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים, ואני תמיד רציתי לקנות מקינטוש. השאלה היא - האם מקינטוש מתאים ללימודי מחשבים לתואר? אני עדיין לא התעמקתי בזה, בדקתי בעיקר מה המשקל של כל מחשב ובינתיים אני חושב לקנות macbook air ששוקל פי 2 פחות מהפרו. (אם אתם חושבים שבכל זאת עדיף את הפרו אז תגידו, אני אשמח גם ליעוץ בקניית המחשב אם תגידו שמקינטוש מתאים ללימודים באוניברסיטה) אני צריך שיהיה לי במחשב כל מה שצריך לאוניברסיטה - פאוורפוינט (או תוכנה לפתיחת מצגות של פאוורפוינט...), תוכנה טובה לכתיבת מסמכים (משהו ברמה של וורד), תוכנה לפתיחת קבצי PDF, ולא עולה לי כרגע מה עוד אני אצטרך אבל בטח חלק מכם למדתם באוניברסיטה פעם אז אתם…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אני צריך הצעות למחשב שמותאם להתעסקות עם גרפיקה מקצועית. אני צריך מפרט טכני למחשב שיכול להריץ תוכנות חזקות כמו: MAYA, Photoshop, 3DMAX, Freehand וכדומה...... אני צריך כרטיס מסך חזק, אבל שלא יעלה הרבה-נראה לכם Radeon 9800XT??זה טוב ולא עולה הרבה נכון? לגבי הזיכרון שיהיה מספיק להריץ תוכנות כאלו ושיריץ אותן מהר! אני צריך גם שיכיל צורב הכי טוב, דיוידי או כונן רגיל הכי טוב! לגבי המארז שיהיה בעיצוב שחור-כסוף, ושהמקלדת והעכבר יהיו תואמים לו בצבעם או משתלבים איתו! רמקולים עם sub, אבל לא יותר מדי מקצועי, רק שאפשר להשמיע שירים ולשמוע את ה-bass טוב, הרי סה"כ זה נועד לגרפיקה ולא לעיבוד מוסיקה, ואותו דבר לגבי הכרטיס קול-לא צריך את ההכי טוב שיש! לגבי המסך-אני מתלבט אם לקנות מסך ש…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולם אני רואה שבנושא הקודם שלי הפסקתם להגיב כבר יומיים , אולי בגלל שיצא אי סדר בנושא אז החלטתי לפתוח נושא חדש ומסודר עם הדרישות שלי שאני צריך במחשב , אשמח מאוד לראות ממכם הצעות. אז ככה...... 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5500ש''ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אבל אם יש משהו חשוב וטוב אז תגידו 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים אבל גם שימושים יומיומיים כמו גלישה באינטרנט , צפיה בסרטים וכו'. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש יומיומי ב) …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  5. מחפש מחשב נייד לאמא שלי, עם מסך גדול (לפחות 15.6"), לשמש בעיקר למסמכים ואינטרנט. חשוב שיהיה אמין, אני כרגע מתלבט בין Dell ו-HP.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום לכולם צריך מפרט למחשב אינטל, מצ"ב מפרט שהוצאתי מ PCH, אני רוצה להוריד 700-800 ש"ח וצריך גם רמקולים האם יש הצעות לשיפור? האם אני צריך גם קירור למעבד? CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1063.89 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) [ ¤ 692.87 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 279.85 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 498.43 ] 1 Video Cards : ABIT Siluro Geforce 4 TI4200-8X 64MB DDR DVI TV-Out Video Card [ ¤ 599.99 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive …

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by adielfr,

בס"ד שלום. רכשתי סוללה למחשב נייד של אשתי (DELL VOSTRO 1350) לפני כשבוע. הטענתי את הסוללה עד שהמד הגיע ל-100% וניתקתי. מרגע שהמד מגיע בחזרה לרמה של משהו כמו 80% המד מתריע "הסוללה שלך חלשה (80%) אם ברצונך להשתמש במחשב חבר את המחשב לחשמל או החלף סוללה". זו התרעה שאינה טבעית בשלב כזה של הפריקה. לפי הבדיקה שלי הסוללה החדשה מחזיקה משהו כמו שעה וחצי בשימוש סביר. (שזה זמן די בסדר לעניות דעתי). האם ההתראה הזו שציינתי סימנה שהסוללה שקניתי תקולה? תודה רבה! עדיאל

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  8. מספר התלבטויות, 1. לגבי הצורב, אני לא יודע איזה SATA לקחת 2. לגבי המארז / ספק, קראתי קצת באינטרנט שהמארז/ספק לא שקטים מספיק... המחשב בחדר השינה שלי, האם הדבר מפריע ממש? 3. לגבי ירידת מחירים צפוייה של E6600, האם מישהו יודע בכמה אחוז הוא אמור לרדת ומתי? האם יש סיבה לדחות קניית מחשב בשביל "ההנחה" הזאת? 4. בלוח האם, קניית DS3 או S3... האם יש טעם להוסיף 120 שקל? 5. קראתי באתר שיש מדי פעם בעיה עם זכרונות ה TWINMOS, האם יכול להיות שהם לא יתאימו ללוח אם? [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  9. סוף סוף החלטתי סופית להחליף את הדיסק הקשיח שלי. אבל רגע לפני הרכישה הסתבכתי. המוצר הזה http://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=8826 נראה מאד זול ושל חברה טובה אבל הזיכרון הפנימי שלו רק 8. לעומת זה https://ksp.co.il/?select=.268..156..371.&kg=&list=1&sort=1&glist=1&uin=47528&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= שהוא מוצר מחודש (מה זה אומר לגביי איכות ואורך חיים?) והוא זיכרון פנימי 128 (מה זה אומר? יכול להיות כזה הבדל? ואיך זה משפיע עלי?) ואיך זה? https://www.wellcom.co.il/index.php?route=product/product&product_id=17174 ושוב הסתבכתי. איך אני יודע שחיבור הSATA מתאים לי? יש…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  10. 1.איזה כרטיס מסך יותר חזק an 9600 או geforce fx go5600 ? 2.האם כדאי לקנות מחשב משוחזר ? refubrished ? או ללכת רק על חדשים ? 3. האם למישהו יש המלצות, או שיודע על חסרונות או בעיות עם חברת gateway ? 4. איך הדגם הבא למחשב שהוא גם תחליף לשולחני, וגם צריך להיות נייד. שימושים של אינטרנט מוזיקה תכנות וקצת משחקים. http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=24&p=6 הנה לינק למפרט יותר מפורט של המחשב: http://products.gateway.com/products/GConfig/prodcompletespec.asp?system_id=m675x&seg=hm&GCsource=&BOMComplist=|&userpicks= תודה מראש

11. היי, סוף סוף קניתי את הDELL 6400 עם המפרט הזה http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-ati-120g.htm שימו לב שיש לו את המעבד הדו ליבתי בין החזקים או אפילו הכי חזק, אבל אני ממש לא מרגיש את זה !! המחשב שלי בבית שהוא עם מעבד של AMD אטלון XP 1800 נותן לי את אותה המהירות!! אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איך אני יכול לבדוק את המחשב שלי מבחינת ביצועים. אלפי תודות מראש יוגב.

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום, יש לי מחשב נייד שאהיה איתו בחו"ל, ובחדר לא יהיה לי וויפי אלא חיבור בקיר עם כבל רשת. בדקתי בבית לפני שאני נוסע, הורדתי תכנה בשם mhotspot, הגדרתי מה שצריך, אבל כשהסלולרי מתחבר לוויפי של הנייד (כיביתי את הוויפי של הראוטר בבית וחיברתי את הנייד עם כבל רשת ישירות לראוטר), הוא אמנם מתחבר, אבל אמור להיות בנייד (נקסוס) חיבור בצבע לבן, וזה בצבע צהוב - מה שאומר שאין גלישה ואין באמת אינטרנט. האם יש לכם פיתרון? הבנתי שיש פיתרון במחשב עצמו, בלי תכנה צד שלישי, אבל גם מקש ימני על החיבור רשת הרלוונטי ושתף - לא נותן בכלל למצוא דרך הסלולר את הנייד [ATTACH=CONFIG]6487[/ATTACH] לעזרתכם אודה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Demented,

1. מה התקציב המקסימאלי? : 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? : 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? : גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? : גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. : לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? : לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? : 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by ShahafH,

שלום. כיום יש לי מחשב לא משהו וכרגע יש לי קצת כסף לבזבז ולשפר את המחשב. אז חשבתי על שלושה דברים: 1. אני צריך מערכת קירור כי כרגע הטמפרטורה דיי גבוהה(מעבד פרסקוט) http://img278.imageshack.us/img278/8104/heat2uv.jpg אני צריך משהו שיוריד את זה. התמונה הזאת היא לפני ההתרסקות השניה אז אבא שלי ניקה מבפנים ועכשיו הטמפרטורה עומדת על 75 אז בכל זאת אני ירצה משהו שיוריד את זה. 2. אני זקוק לכרטיס מסך חדש כי כרגע יש לי Geforce fx 5500 והוא דיי עלוב... חשבתי לכיוון ה7600GT ואני מקווה שיש אותו לAGP כי אני לא יודע. הנה תמונה של מה שיש לי עכשיו: http://img278.imageshack.us/img278/7118/videocard6jf.jpg אני ירצה להריץ משחקים חלק כמו באטלפילד 2 ומשחקי FPS טובים. אני צריך שיהיה לזה 256 מגה. 3…

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום חברים, במסגרת העבודה שלי אני נדרש למצוא מחשב שיהיה חזק מאוד וישמש לצרכים של Machine Learning / A.I ובנוסף לטובת פריצת Hashes (HashCat, JohnTheRipper) וכו'. אשמח לקבל ייעוץ מאיפה ניתן לרכוש מחשבים מסוג אלו, ובנוסף המלצה על מפרטים מסוימים . כמובן אשמח לקבל כיוון איפה כדאי יותר להשקיע - בזיכרון ה RAM, CPU,GPU וכו'? התקציב הוא עד 70 אלף דולר :) תודה מראש, מושיק

16. Started by ynofear,

Leadtek px7800gt 215mb pci-e DFI Lanparty NF4 ultra-Dforce 4 ultra 939 AMD athlone 64 3200 (s-939) Box OCZ 1G 512mbx2 Enhanced DDR2 533 memory Westerm Digital 200GB 7200 RPM 8MB BUFFER S-ATA II HDD Leadtek winfast PVR2000 Zalman CNP7000B כדאי לי להחליף את הכרטיס מסך ל : MSI GEFORCE 6800 ULTRA ??? מסך: BENQ FP737 SILVER LCD "17" מארז: A-TOP X Blade silver+450W CASE

• 41 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום כולם, אני מתכוון לקנות מחשב בזמן המאוד קרוב וישבתי בערך שבועיים חושבים עם עצמי מה בדיוק אני רוצה והגעתי פחות או יותר למפרט הנ"ל Processor : Inter Core i7 920 BOX Mother Board : Gigabyte GA-EX58-DS4 or Intel BLKDX58SO Smackover Hard Drive : Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB RAM : G.Skill DDR3 3072MB (1024MB X 3) 1333 MHz Graphics Card : Sapphire ATI Radeon HD4850 1024MB 256 Bit GDDR3 PCIe or Sapphire ATI Radeon HD4870 1024MB 256 Bit GDDR5 PCIe DVD Burner : Nec x20 SATA DVDRW DL Wireless Keyboard + Mouse set : Microsoft Wireless Optical Desktop 700 המפרט - ללא ספק ומארז התקציב שלי הוא 5000 ש"ח ואין שום אפשרות בעולם לחריגות (התקציב לא כ…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  18. את המחשב אני מרכיב מאחד המבצעים שלהם, מדובר בזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 1285 ש"ח בלי תוספות. מחשב לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס וזהו סך הכל. לא משחקים ולא סרטי HD. אז ככה, Intel® Pentium® Dual Core E5300 2.6GHz לוח Asus דגם P5QPL-AM צ'יפסט G41 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 או לוח Gigabyte דגם GA-G41M-ES2L [מה עדיף לי?] Western Digital 320GB SATA II 7200RPM 16MB Buffe Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz [אלך על קינגסטון] צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 כרטיס מסך מובנה בלוח אמ, תוספת למקלדת ועכבר Microsoftו- 79 ש"ח רמקולים Altec Lansing BXR1220 בתוספת 95 ש"ח [הרמקולים הנ"ל מומלצים?] ברצוני לקנות גם מסך…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by bratwa_tut,

http://www.megabuy.co.il אני מעוניין לרכוש מחשב אצלהם מישהו רכש מהם פעם ?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אני רוצה לקנות מחשב נייד מחו"ל דגם Samsung Aura R60 Plus Review לא מצאתי אותו ברשימה שמשרד התקשורת מאפשר. כפי שהבנתי אין אחד כזה בארץ . יש פה משהו שהביא מחשב נייד מחו"ל ובמה זה כרוך? או שאולי מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הדגם הספציפי הזה בארץ? או שיש משהו דומה בארץ ?. אני מאוד אשמח אם מישהו יענה לי על זה . תודה מראש .

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by ari rot,

שלום וחג שמח לכולם, אני חדש כאן, קראתי קצת, והחלטתי להתייעץ, אני בעקרון מחפש מחשב להכל משחקים, תוכנות, גלישה וכו' מה שחשוב לי בעיקר זה משחקים, עד עכשיו היה לי רק מחשבים ניידים חלשים שכמעט ולא יכולתי להריץ בהם משחקים, אז אני רוצה עכשיו מחשב שיתאים לכל המשחקים והתכנות שגם ייצאו בעוד 10 שנים, אני בקושי מבין בחומרה לכן אני כאן... 1. מה התקציב המקסימאלי? 13,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון לנצל הכל אם יש צורך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD בעיקר, אבל שגם יתאים לכל דבר שאני ירצה להשתמש בו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עי…

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Another Guy,

שלום חברים יקרים המחשב שלי מתאבד רשמית בקרוב אני צריך מחשב חדש לגיימינג כבד אחו... מספר דרישות פשוטות מעבד 6500 i5 כרטיס מסך gigabyte 1060 זיכרונות 16 גיגה לוח אם שפתוח לשדרוגים בעתיד הארד דיסק טרה 7200 rpm Ssd 120 גיגה ללא מערכת הפעלה ללא ציוד היקפי ללא כונן דיסקים מחיר מפרט 4000 חורג בשבילכם 200 שקל אני רוצה להריץ משחקים כמו Gta v csgo ולראות סרטים וסדרות במחשב. המחשב יוחבר לשני מסכים 1. 23" dell 2. 40" Panasonic לא אעשה אוברקלוק אבל אשמח שהכרטיס מסך עצמו יהיה אפשרות לשנות למצבים oc mode או gaming mode או normal mode. המיקום שלי - רמת גן, מבקש שהחנות תהייה קרובה

23. שלום. הנני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש , התומך בתוכנות הכבדות למיניהן, יתמוך בשתי מערכות הפעלה (וינדוס ולינוקס) , וישמש גם לשימוש סטנדרטי כגון סרטים,שירים, ... אה וחשוב מאוד שתיהיה גישה לאינטרנט ! קראתי חלק מן המאמרים שיש פה בפורום, ניהיה לי קצת מושג איך בערך לבחור מחשב. אך עדיין, אני צריך עזרה. והייתי רוצה גם כמה המלצות לגבי: 1)ראייה בעייתית, אני צריך מסך שלא יהרוס את העיניים , או לפחות באופן הכי לא משמעותי, מבין אלו שיש. 2)תחנת עגינה - מה זה בדיוק? האם ללא תחנת עגינה אני אצטרך לבזבז זמן כדי להפעיל התקנים מסויימים , או שהם עדיין יהיו כבר מחוברים ויעבדו בעת הפעלת המחשב? ובקיצור, האם זה הכרחי התחנת עגינה הזאת? 3)מה צריך שיהיה במחשב שלא יתחמם הרבה ומהר? 4)איך צריך לבחור ס…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by roeel,

היי, החלטתי לקנות את ה- DELL E6400. אני אביא אותו מארה"ב, ואני עכשיו בשלב של בחירת המפרט באתר של DELL. השימושים הם בעיקר משרדיים וצפייה בסרטים, חשובה לי מאוד איכות הבנייה, אמינות המוצר ומשקל. כמה שאלות: 1. בבחירת כרטיס המסך, יש לי שתי אפשרויות (באותה עלות): NVIDIA Quadro NVS 160M With Express Card NVIDIA Quadro NVS 160M With PC-Card מה ההבדל ביניהם? 2. לגבי מהירות ה- HD, עד כמה משמעותי ההבדל בביצועים בין 5400 לבין 7200 RPM? (תוספת של 55$) האם יש הבדל משמעותי במשקל? 3. עד כמה מורגש ההבדל בין שני המסכים (שווה עוד 100$?): 14.1" UltraSharp WXGA+ (1440x900) LED Display - Brush Metal Black 14.1" Widescreen WXGA (1280x800) LED Display - Brush Metal Black תודה, רועי.

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by yomi_a,

אני מחפש מחשב נייד זול יחסית בין 2500-3000 שקל גג מחשב לנסיעות ובעיקר בשביל גלישה באינטרט ושירים עכשיו המליצו לי על המחשב הזה והנה המפרט שלו כאן: http://www.tronics.co.il/product.asp?productid=2057&catcode=&AdCat=&parentid= לי הוא נראה בסדר גמור אבל אני לא ממש מבין בחברות של מחשבים ניידים ורציתי לדעת אם החברה הזאת בסדר ואמינה זה דחוף מאוד, תודה!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים