עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400~ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר למשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: שימוש תדיר, בעיקר למשחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920*1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? MMORPG, RTS, FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אני מעדיף שיהיו כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צ…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  2. היי חברים, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי מתמטיקה ואני זקוק לעזרה בבחירת המחשב (יכול להיות שבהמשך הלימודים גם אשלב מדעי המחשב). שימושים עיקריים: הלפטופ ישמש בעיקר ללימודים (הרבה שימוש באופיס והרבה קריאה) ולצפייה בסדרות/סרטים. כנראה שבשלב מאוחר יותר גם תכנות. מה חשוב לי: -חשוב לי שהמחשב ישקול כמה שפחות (פחות מקילו וחצי), מכיוון שלרוב אני מתכנן ללכת ברגל ללימודים. -גודל המסך באיזור 13 אינץ׳. -חשוב לי גם שהמחשב ייראה טוב. -כמובן שהכי חשוב שהמחשב יתאים לשימושים העקריים, יהיה מהיר ושישרת אותי נאמנה. -חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. -חיי סוללה ארוכים ככל הניתן. תקציב: התקציב שלי נמצא באיזור ה4-4.5k. מיקום: אני…

3. Started by מיקיK,

מטרות: שימושים רגילים, תכנות (Visual studio) ואולי משחקים באיכות בינונית וטיפה עיצוב (Photoshop) גודל מסך: עד '14 עם עדיפות ל - '13.3. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: עדיפות ל-FHD. משקל רצוי : כמה שיותר פחות, אני רוצה שהמחשב יהיה נייד בסופו של דבר, למרות שבבית הוא יחובר למסך '24. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר. י ציאות מיוחדות: HDMI, USB3 Bluetooth . כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: הכי אופטימלי כונן SSD אחד של 256. אם זה יוצא יקר מידי אוכל להתפשר על כונן קשיח מהיר (7200 RPM) עם SSD CACHE. כונן אופטי - לא. תמיכה בתחנת עגינה - לא. האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. אעדיף אחריות ל-3 שנים אך אם יהיה מפרט מנצח אתפשר על שנה אחת. מע…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  4. אהלן, אני מתכננת לקנות מחשב נייד לקראת תחילת הלימודים באוקטובר. התכנון היה לקנות HP pavilion dv3 אבל לפי מה שראיתי הוא מגיע רק עם מעבד T6400/T6500. הזהירו אותי שזה מעבד נוראי (מתחמם, מיושן, חלש) והבנתי שגם השירות של HP על הפנים. אז רציתי לקבל חוות דעת לגבי המעבד ולגבי HP בכלל. ועל הדרך לשאול אם יש לכם המלצה על נייד מוצלח יותר, 13 אינטש במחיר של עד 5000 ש"ח. תודה מראש ושנה טובה גלית

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של ASUS K53E, היה לו זיכרון של 4GB במהירות של 1333MHZ, החלטתי לשדרג ל 8GB במהירות של [TABLE=width: 550] [TR] [TD=align: center]KHX1600C9S3P1K2/8G[/TD] [TD=align: center] 8GB 1600MHZ CL9-9-9 @ 1.5V[/TD] [/TR] [/TABLE] 1600MHZ, הזיכרון עובד מצוין ומורגש שיפור במהירות עבודה של המחשב, אך בדקתי בעזרת תוכנה CPU Z וראיתי כי DRAM FREQUENCY עומד על 665MHZ במקום 800MHZ, מדובר על שני כרטיסים המחוברים יחד, כל כרטיס הוא 4GB. תוכלו לראות באתר הזה, שהם שמו זיכרון 8GB במהירות של 1866MHZ ללא שום בעיה. http://www.legitreviews.com/article/1599/ מה הבעיה לדעתכם, ואיך אפשר לפתור זאת? תודה מראש, אופיר

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Yonatan-A,

שוב שלום. אני חייב לציין שקניתי כבר את המחשב שהמליצו לי פה והוא פשוט נפלא :-* אני עוד פעם צריך עזרה. אח שלי צריך מחשב חדש. אני יבהיר פה כמה דברים: הוא לא עושה שימוש במחשב לשום צורך של משחקים. הוא לא צריך מפרט חזק, אלא מפרט שיחזיק לו לכמה שנים טובות. ציוד: רמקולים פשוטים מאוד, מקלדת ועכבר (שוב, פשוטים), מסך 17 CRT - לא יקר אבל טוב, כונן DVD וצורב רגיל (לא DVD). כפי שבוודאי הבנתם, מפרט פשוט ביותר אשר יחזיק לו מעמד לגלישה באינטרנט, עבודה באופיס וראיית סרטים מדי פעם בפעם. אני יגיד לכם על מה אני חשבתי: P.4 2.5 GHZ או לחילופין AMD 2500 - תמליצו לי מה יהיה לו כדאי. לוח אם IS7 של אביט אשר זול וטוב בהחלט. 512 זיכרון. 40 ג'יגה בהארד דיסק (אין לו צורך ביותר). במסכים אני לא מבין כלו…

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב בעיקר עבור צרכי עבודה (matlab,VS,android studio) ורציתי להתייעץ. התקציב כאמור הוא סביב 1.5K. חלק מהרכיבים (מעבד לוח ואולי SSD) אני מעוניין להביא באופן עצמאי ורציתי להתייעץ גם לגביהם. הדרישות דומות מאוד למחשב שמישהו אחר חיפש, אבל לא רציתי להשתלט לו על הדיון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שיש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, הרבה תכנות. לא גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4500 - אבל רק אם זה באמת משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך - חובה יכולת כיוון גובה וזווית אנכית - האם מומלץ קעור? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by toshka,

* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by imac,

Intel Pentium 4 1700MHz Asus P4S333-M Inno3D Geforce 2 MX 400 Unknown 256 Ddr Sdram PC2100 Maxtor 20Gb 5400 RPM CD-Rom 52X Generic White & Blue Generic Case Tech-No 300W Power Supply Mitsumi 1.44 Floppy Drive אם שכחתי משהו תגידו לי ואני יוסיף... בתודה מראש imac!

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Rockstatement10,

i3 2100 קירור סטוק 4X2 GB RAM HD7850 1GB SEASONIC S12II 520W מארז לא ממש מוכר. לוח Pegatron IPMSB-H61 HITACHI 500GB 7200RPM יש אחריות על הספק כוח ועל אחד משני הסטיקים של הזכרונות.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  12. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיוכל להפעיל את כל המשחקים וגם יפעיל אותם הכי מהר והכי יפה שאפשר! אני משחק בעיקר במשחק פעולה שנקרא call of duty. המחשב שיש לי עכשיו מריץ את המשחק אבל גרוע,10FPS (למי שמבין). ואני רוצה לקנות מחשב להרכבה, אני לא מבין כל כך בחומרה ולכן הייתי רוצה שתשלחו לי מפרטים בשביל משחקים (רק משחקים!) וגם אחרי שמישהו שולח הייתי שמח שאנשים יגיבו וישפרו את ההצעות. תודה כולם! בבקשה תעזרו לי (אני נואש) :-\

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  13. היי,סוף סוף היום אני נוסע לקנות את המחשב או בזיג2000 או בפנדס או באש מחשבים הרכבתי מפרט אש שהוא http://img220.imageshack.us/img220/2175/compfn6.gif לפנדס שהוא http://img88.imageshack.us/img88/4472/pandasvo3.gif ולזיגזאג שהוא http://img88.imageshack.us/img88/7093/zigzagut8.png היום אני קונה את המחשב ואני מבקש לדעת איזה מפרט הכי טוב מבין השלושה תודה אור

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by roih3,

משהו מוכן להציע לי מחשב עד 4500 ש"ח חשבתי על זה http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=2902778&refid=6#SaleJoinContentTop אני צריך מחשב טוב מהיר ולמחשקים. מה דעתכם? או מחשב אחר. וזה לא כולל ציוד הקפי. תשובה מהירה בבקשה. תודה מראש רועי.

• 42 תגובות
    • 2k צפיות
  15. בחיפוש בארה"ב אני מוצא די הרבה, אבל פה אני מוצא ממש חנויות בודדות והמחירים נראים כאילו לא עדכנו אותם הרבה זמן. למישהו יש רעיון איפה אפשר להשיג?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום, אני איתן בן 15 ואני צריך את העזרה שלכם! אני מחפש להחליף את המחשב שלי ( duol core 2GB ram בקצרה) למחשב חדש, עיקר השימוש שלי הוא עריכה בפוטושופ שאני צריך להשתמש באופן יום יומי (מה שלא קל עם 2 ג'יגה ראם) אז אני אצטרך הרבה יותר ראם מזה, והייתי רוצה אפשרות להריץ משחקים אבל לא דברים רציניים (need for speed למיניהם). נכנסתי לאתר של KSP והשתמשתי בבניית המחשב שלהם תוך קריאה של מדריכים והסברים על לוחות אם, מעבדים כרטיסים וכ'ו והגעתי לכמה דברים שאני חושב שמתאימים לצרכים שלי. לא סיימתי עם זה כי יש דברים שהלכתי בתוכם לאיבוד ולא הבנתי מה לבחור אז אני אשמח אם תגידו מה טוב, מה צריף להחליף, מה צריך להוסיף וכל מה שאתם יכולים לעזור לי בו! יש לי מסך של פיליפס עם חיבור DVI אבל…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  17. מעבדINTEL CORE I7- 4790 מארז + ATX ספק W550 ZUMAX PRO לוח אם ASUS H97M-PLUS כרטיסי קול + רשת + מסך מובנים בלוח KINGSTON 8G DDR3 1600Mhz דיסק קשיח W.D 1T 7200RPM צורב SATA DVD כרטיס מסך GEFORCE GT610 1G PCIE מחיר 3350 ש"ח ברשותי GTX 750 TI השימוש העיקרי למכונות וירטואליות קצת גיימינג אני מחפש מחשב עד 3400 ש"ח מה אתם אומרים? יש מה לשפר בתקציב עד 3400 ש"ח? - - - תגובה אוחדה: - - - 1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מכונות וירטואליות, תכני hd,קצת גיימינג…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  18. בוקר טוב וכייף לי להרשם להאתר הזה כי קבלתי המון כתבות שעזרו לי מאד אז ככה אחרי שנה של חושבים החלטתי למכור תמחשב שלי לאבא שלי ולקנות מחשב יעודי עבור לימודים יש לציין שאני לומד אבטחת מידע ומריץ המון מכונות וירטואלת באותו זמן ולכן בחרתי חומרה רצינית אז ככה בניתי מפרט כלשהו ואני צריך אישור לקנות ...לפני זה כמה שאלות 1 - איזה גירסת ויסטה צריך להתקין על מנת להריץ 4 גיגה 2 - האם 2 דיסק קשיח בגודל ומטמון שונה מפריע לעבודה ? 3 - הספק שבחרתי מספיק למחשב הזה? 4 - בעתיד הספק יעבוד טוב עם כרטיס גרפי חזק או שצריך גם להחליף אותו? 5 - בלוח אם שלי יש 2 גירסאות דומות שהפרש שלהם 40 שקל ולא הצלחתי להבין מה שונה זהו מחכה....אני לא קונה את שאני שומע תגובות ( הכרטיס אשראי נמצא ליד המחשב ) מעבד…

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? -4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - תכני HD, משחקים, א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד בעיקר למשחקים - צריך מסך 23 fhd * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקי תלת מימד למינהם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי - מסך23 ,כרטיס רשת אלחוטי ,צורב dvd 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 ע…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  20. כעיקרון אני צריך שידרוג למחשב למשחקים בגדול, ושימוש ביישומים רבים באותו הזמן. (בחודש הבא). אני צריך לשדרג כרטיס מסך, לוח אם ומעבד. מה שאתם רואים במפרט מחשב שלי בפרופיל זה מה שיש לי כרגע עכשיו.

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  21. משתמש בתוכנות 3dmax photoshop flashfxp picasa משחק קצת במשחקים בלי ציוד היקפי 2 כוננים קשיחים אחד של 80 ג'יגה לויסטה ועוד 250 גי'גה לשאר שיהיו אמינים ככל האפשר אפילו על חשבון רעש מארז זול ככל האפשר אבל לא זבל ג'נרי זיכרון 1GIGAX2 מעבד ולוח יציבים ככל האפשר איזה צ'יפסט אמין לא צריך אפשרות לשדרוג בעתיד כי רק עוד כמה שנים אקנה מחשב חדש הדגש הוא על הכרטיס מסך כי אני עובד המון על גרפיקה ותמונות מחשב שיחזיק שנתיים וחצי-שלוש בלי OC תקציב 4000 עם גמישות קלה צורב טוב אך זול שיהיה "ALL IN ONE" ושיהיה מותג שלא מתקלקל ספק כמה שצריך אני לא מעמיס יותר ממה שאני קונה במקור אחוזי שימוש: 40 אחוז אינטרנט 50 אחוז התוכנות גרפיקה 10 אחוז משחקים מחשב שלא יהיה סופר סופר אבל שיהיה מצויין לגרפי…

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  22. . מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. חדשים וכבדים. MMOS בין היתר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SWTOR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

23. Started by gggil,

1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשאיפה לחסוך כמה שיותר. גם אם זה אומר לקנות מחו"ל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה תלת מימדית, ככה שצריך מעבד וכרטיס מסך חזקים לרינדור קצר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי (פרימייר, אפטר אפקטס) בנוסף למאיה, בלנדר וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בדברים הבאים: מקלדת, עכבר…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Roee Ekman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב: א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Office, Visual Studio/Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כמעט ולא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א, לא יותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. עשרים וארבע או עשרים ושבע אינץ', טרם הוחלט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מבין בזה, מיועד לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by scheinerman,

* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס וגם סרטים וסדרות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שיהיה גם SSD למערכת ההפעלה ואחד נוסף לכל השטויות * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL מעדיפים לקנות מאייבורי או KSP תודה רבה

• 7 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים