עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי, צריך עזרה במפרט עבור מחשב לטובת הרצת סימולטור טיסה Microsoft flight simulator 2020/ . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 4500 ל5500 אפשר קצת יותר אם השיפור משמעותי ממש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סימולטור טיסה עריכת וידאו ב דה וינצי+עריכת תמונות בלייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוח…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by The P.U,

אני מתכוון לקנות מחשב. כבר די הרבה זמן אני מנסה להרכיב כל מיני מפרטי מחשב ועדיין לא הגעתי להחלטה. ההתלבטות העיקרית שלי כמובן היא מפרט מבוסס AMD או INTEL. עכשיו, אני לא מתכוון לעשות אפילו לא OC קטן. אז בבקשה עזרו לי להחליט מה המפרט שייתן לי ביצועים יותר טובים ללא שום המהרה. אני מתכוון להשתמש במחשב למשחקים, לעריכת מוסיקה ועבודה עם תוכנות מוסיקה, לגלישה באינטרנט והדפסת עבודות. הרכבתי שני מפרטים באותו סדר גודל עם בערך אותם רכיבים שכמובן השינוי העיקרי הוא במעבד והלוח אם. נ.ב שימו לב שבשניהם יש שני סטיקים של 256. ובקשר לרמקולים אני מתכוון לחבר את המחשב למערכת סטריאו שלי (AKAI עם שני רמקולים מרכזיים, שני סראונד וסנטר). וכמובן, הצעות לשיפור וייעול ביצועי המערכת (באותו סדר גודל). …

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  3. מעבד: Athlon XP 2500+ Barton לוח אם: Epox 8RDA+ זיכרון: Kingston 256MB DDR 333 x2 (אין לי אפשרות לwinbond) כרטיס מסך: Tyan Tachayon G9700 Pro דיסק קשיח: Westren Digital 80GB 7200rpm 8MB Cache כונן תקליטונים: Sony 1.44 כונן תקליטורים: ASUS DVD x16 צורב: TEAC 52x24x52 מארז: ATX 400W + Window רמקולים: Luxeon 2.1 800W sub+2sp (אין לי תקציב ליותר טובים) מסך: CTX PR711F TRINITRON מה דעתכם על המפרט? שווה את המחיר?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולם, איזה מזל שיש פורום כזה אחרת הייתי בצרות! :s05: קודם כל, המטרה של המחשב היא למשחקים ועבודה, כלומר יש צורך במעבד חזק. הציעו לי כבר את המפרט הבא - [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td]באנדלים :INTEL 2500K (TRAY) +ASROCK Z68 PRO 3 + AC FREEZER 13- "השילוש הקדוש I "₪ 1648[/t][/t][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td]זיכרון :CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי₪ 110[/t][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסק קשיח :SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM -…

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by ab14,

בסוף קניתי את זה 3.2 INTEL PRESCOT MSI800MHZ 80GB FX5200 512DDR

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  6. אני צריך מפרט שיהיה לגיימינג. אני רוצה מפרט דומה לזה פה וגם שיכלול את הלוח אם הספיציפי הזה וגם מערכת הקירור (הvapochill). 1 Intel Pentium 4 3.2Ghz C 800Mhz 512K Box 1,790 ש"ח 1 GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 4000 DC Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit 1,577 ש"ח 1 Club3D Radeon 9800XT 256MB 256bit TV/DVI Video Card 2,690 ש"ח 1 555 NEC ND-2500A 8/4/12//32/16/40 Bulk DVD±R/RW Black ש"ח 1 LG DVD 16x48 Black OEM 212 ש"ח 1 Antec TruePower 550 Watt 707 ש"ח 1 WD 200GB 7200RPM 8M SATA 896 ש"ח 1 VapoChill SE S478 Titanium Case Blue Display 2,992 ש"ח 1 ABIT IC7-G Intel 875P 815 ש"ח סה"כ 1…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Slash_,

כבר עבר די הרבה זמן מאז שהתעדכנתי במה שקורה בעולם החומרה אז אני יצטרך את עזרתכם בבחירת חלקים חדשים למחשב שלי. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אבל אני רוצה גם לעשות OC גדול ככל האפשר למעבד ולכרטיס מסך. אני מעונין לעשות OC גם בשביל לשפר את הביצועים וגם קצת כמו תחביב או עיסוק לזמן החופשי. עכשיו, אני לא צריך מפרט שלם בגלל שאני יקנה מחבר שלי את ה- X1900XTX שלו בגלל שהוא קונה כרטיס חדש. גם ספק אני לא צריך בגלל שיש לי כבר את ה- OCZ ModStream520W והוא אמור בקלות להספיק לי לבינתיים. הנה מה שאני כן צריך: 1) מעבד + קירור 2) לוח אם 3) 2GB זכרון 4) שתי דיסקים קשיחים 250GB ב- RAID 0 5) מארז קריר ומרווח 6) קירור טוב לכרטיס מסך כל זה בתקציב של 9,000 ש"ח. זו לא חובה לבזבז את כל התקציב אבל…

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד לעבודה עם פוטו שופ ואני צריך גם תחנת עגינה. לפי מה שאני יודע, המחשב שאני צריך הוא בעיקרון מולטימדיה והם לא באים עם תחנת עגינה, ואלו שבאים עם תחנה אלו מחשבי מנהלים שלא מתאימים לי. מישהו אולי מכיר מחשב מולטימידה שיש לו גם תחנת עגינה? תודה.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  9. מחשב 1: P4 1.5GHz ASUS MOBO 128MB RDRAM Maxtor 20GB ATI VGA מסך MAG זה כל מה שידוע לי על המחשב, כמה אתם אומרים שווה לשלם עליו? האם המחשב הזה יכול להריץ WinXP חלק? האם המחשב הזה יריץ סרטים? המחשב שלי לדוגמא עושה בעיות עם סרטים. מה דעתכם על RDRAM? אני הבנתי שזה יקר. מחשב 2: P4 1.8GHz MSI MS-6547 Kinston 256MB DDR400 Geforce 4 64MB 40GB HD 1.44 Floopy CDRW&DVD מארז ATX כרטיס קול כרטיס רשת זה כל מה שידוע לי על המחשב, כמה אתם אומרים שווה לשלם עליו? האם המחשב הזה יכול להריץ WinXP חלק? האם המחשב הזה יריץ סרטים? המחשב שלי לדוגמא עושה בעיות עם סרטים. בנוסף, מה דעתכם על מסך 17 אינץ' FLATRON F700P של LG? כמה הוא שווה? אשמח לקבל חוות דעת מקצועית, תודה.

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  10. היי,סוף סוף היום אני נוסע לקנות את המחשב או בזיג2000 או בפנדס או באש מחשבים הרכבתי מפרט אש שהוא http://img220.imageshack.us/img220/2175/compfn6.gif לפנדס שהוא http://img88.imageshack.us/img88/4472/pandasvo3.gif ולזיגזאג שהוא http://img88.imageshack.us/img88/7093/zigzagut8.png היום אני קונה את המחשב ואני מבקש לדעת איזה מפרט הכי טוב מבין השלושה תודה אור

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  11. יש לי מחשב של HP דגם 530 ניסיתי להתקין לו את מערכת ההפעלה XP אבל הוא לא נותן לי בגלל שבהתקנה אחרי שהוא מטעין את כל הקבצים הוא כותב אין הארד דיסק בגלל שיכול להיות שהוא לא מחובר למחשב בדקתי את הארד דיסק על ידי הוצאתו מהמחשב חיברתי אותו לכבל שהופך חיבור של סטה ליואסבי והוא כן עובד מציג לי את הקבצים וכו' פירמטי אותו לגמרי ויצרתי מחיצה אחת אבל שוב הוא כותב שאין לי הארד דיסק בדקתי גם בעזרת דיסק תכנאים על ידי הפעלה של המיני וינדווס והוא מזהה אותו כמו שצריך אז מה הבעיה???? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 (חריגה 500) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית,סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע יש לי מסך מיושן של MAG ואני משתמש בו מכיוון שהמסך של חברת DELL שהיה לי התקלקל וצריך לקנות חדש ובעתיד אני אקנה חדש. שאר הציוד יקפי יש לי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול…

13. היי, לאחר משהו כמו 7 שנים עם אותו מחשב, הגיע הזמן להשתדרג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך תוך מתן נימוקים הגיוניים מדוע X הזול יותר ולא Y היקר יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני מחוץ ללופ, אבל בגדול שיריץ בכבוד כותרים גדולים ב3-4 השנים הקרובות. -מהי הרז…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  14. אהלן.. אני מתכוון למכור את המחשב מכיוון שאני יותר עובד עם הלפטופ ואין לי צורך במחשב כזה יותר. לוח אם : Gigabyte GA-Z77-D3H מעבד : Intel Core i5-3570K קירור למעבד : Scythe MUGEN 3 מארז : FRACTAL CORE 3000 זכרון : Kingstone DDR3 1600 16GB כרטיס מסך : Nvidia Geforce GTX 680 Lightning דיסק קשיח 1 : SAMSUNG SSD 830 Series דיסק קשיח 2: 1TB Seagate Barracuda דיסק קשיח 3: Western Digital Black 1TB ספק כוח : SEASONIC ECO 620W

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  15. המחשב מיועד בעיקר ליצירת מוזיקה - אשמח לקבל מפרט עם כרטיס קול איכותי וכל מה שאתם חושבים שנלווה לזה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום לכולם. אני יודע שיש המלצות פה למפרטי גיימינג בטווחים האלה. בכל זאת רציתי להתיעץ איתכם על המפרט הבא למחשב לעיצוב גראפי. שימוש בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור וכל שאר החבורה הזאת.... אני מצרף תמונה מסל הקניות באייבורי. יצא בסביבות ה7,700. מעניין אותי אם הSSD של קרוסייר מומלץ יחסית לשאר התמחרים שיש באייבורי? (אני אוהב את קרושייל אבל אין לאייבורי את החברה הזאת) וגם אם כרטיס המסך לא יותר מידי OVERKILL? אני יכול כמובן לקנות מחנויות אחרות אבל כל הקניה תצטרך להתבצע מחנות אחת. אז צריך לבדוק שכל המפרט קיים אצלהם. תודה מראש

17. שלום. הנני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש , התומך בתוכנות הכבדות למיניהן, יתמוך בשתי מערכות הפעלה (וינדוס ולינוקס) , וישמש גם לשימוש סטנדרטי כגון סרטים,שירים, ... אה וחשוב מאוד שתיהיה גישה לאינטרנט ! קראתי חלק מן המאמרים שיש פה בפורום, ניהיה לי קצת מושג איך בערך לבחור מחשב. אך עדיין, אני צריך עזרה. והייתי רוצה גם כמה המלצות לגבי: 1)ראייה בעייתית, אני צריך מסך שלא יהרוס את העיניים , או לפחות באופן הכי לא משמעותי, מבין אלו שיש. 2)תחנת עגינה - מה זה בדיוק? האם ללא תחנת עגינה אני אצטרך לבזבז זמן כדי להפעיל התקנים מסויימים , או שהם עדיין יהיו כבר מחוברים ויעבדו בעת הפעלת המחשב? ובקיצור, האם זה הכרחי התחנת עגינה הזאת? 3)מה צריך שיהיה במחשב שלא יתחמם הרבה ומהר? 4)איך צריך לבחור ס…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Liran5,

אהלן חבר'ה! לפני כמה שנים קניתי מחשב שהיה סוס עבודה. היום אני כבר בן 23 ומשחק הרבה פחות, אך כשאני משחק NBA 2K15 למשל אני מרגיש שהמחשב חייב שדרוג Intel i5-2500K@3.30GHz Arctic Freezer 7 Pro kingston 8gb (4GBx2) ddr3 1600mhz 1TB Samsung HD103SJ Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Radeon HD6950 2GB SeaSoic 620Watts אין תקציב מוגדר. צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק להריץ משחקים כמו PES 16,NBA 2K16,GTA V באיכות טובה ובצורה חלקה מצד שני, לא להתפרע.. עדיין סטודנט

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  19. היי, רוצה לבנות מחשב לילד, בתצורה הכי קומפקטית שאפשר. הוא משחק בעיקר ברובלוקס ודומיו אבל מדיי פעם גם במשחקים כבדים יותר ואני מעוניין לבנות משהו שיחזיק מעמד לכמה שנים הקרובות. לא כלכך מעודכן במה שקורה בעולם החומרה בכמה שנים האחרונות אז אשמח לקבל המלצה לרכיבים העיקריים (לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך מארז וספק כח מתאים). מסך מקלדת וכו' יש.

20. שלום חברים, במסגרת העבודה שלי אני נדרש למצוא מחשב שיהיה חזק מאוד וישמש לצרכים של Machine Learning / A.I ובנוסף לטובת פריצת Hashes (HashCat, JohnTheRipper) וכו'. אשמח לקבל ייעוץ מאיפה ניתן לרכוש מחשבים מסוג אלו, ובנוסף המלצה על מפרטים מסוימים . כמובן אשמח לקבל כיוון איפה כדאי יותר להשקיע - בזיכרון ה RAM, CPU,GPU וכו'? התקציב הוא עד 70 אלף דולר :) תודה מראש, מושיק

21. Started by shay6999,

שלום לכולם. הזמינו לי ליום הולדת DELL Inspiron 7347 מסך 13".(אמור להגיע תחילת שבוע הבא)רציתי לדעת אם המחשב מומלץ או שבמחיר שלו 3600 כדאי להזמין משהו אחר? הדרישות שלי סטנדרטיות, אינטרנט הורדות סרטים בעיקר,עובד עם אופיס בעבודה מוזיקה. חשוב לי שלא יהיה מעל 1.9 קילו ומסך מגע נשמע לי נחמד. לגבי הסוללה הבנתי שבדגם הזה הסוללה מובנת,אך מחליפים סוללה אם היא נגמרת? אגב יש אחריות על סוללה? זה המחשב https://www.pc365.co.il/product-2015-Dell_Inspiron_13_7000_Series_7347_2_in_1_Laptop_IN_RD09_8109_%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C_%D7%A2%D7%98_%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1 עוד שאלה יש לי בבית מחשב COMPAQ CQ61 עם 2G זיכרון כנראה שהוא יהפוך למחשב מדיה סנטר. בזמן האחרון הוא מ…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  22. היי, מתכננת להחליף את הנייד שלי בקרוב, ראיתי שני מחשבים של hp שנראו לי טוב (אין יותר מדי הבדל, רק גודל המסך והמאיץ הגרפי לפי מה שראיתי) ... אשמח לשמוע מה דעתכם. האם כדאי, מבחינת מחירי תמורה וכ''ו. כמובן שאם יש עוד הצעות שיכולות להתאים אשמח לשמוע. תודה https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23194 https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23274 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, מוסיקה, וידאו וכ''ו. א) במידה והמחשב מיועד…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  23. שלום, הגעתי בהמלצה חמה של חבר שעזרתם לו, ואשמח לקבל עזרה בקניית מחשב לאחותי. מחיר מטרה: 3000 או פחות מטרות המחשב: המחשב מיועד לסטודנטית. הדברים שהוא נועד להריץ הם: 1. יישומי אופיס 2. גלישה באינטרנט 3. מולטימדיה 4. עבודה עם autoCAD (מתוך עניין ורצון ללמוד את התוכנה, לא ברמה מקצועית, ולא במסגרת התואר) תכונות דרושות: המחשב לא נועד להיסחב ממקום למקום, אלא לתפקד על תקן מחשב שולחני (למחשב שולחני אין מקום, ופחות נוח להעביר אותו ממקום למקום). לכן אין הגבלת משקל וזמן סוללה לא קריטי. הדברים החשובים הם: 1. מסך גדול (17") 2. מקלדת נוחה 3. עדיפות חזקה למסך מט 4. אמינות \ עמידות - שלא יתחמם מהר ושיאריך ימים. גודל ומשקל לא חשובים, ולכן טריקים של מזעור שפוגעים בביצועים ובאור…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  24. Started by JC_Denton,

המפרט כולל הכל ואהיה כנה איתכם,אני לא הולך לקנות את המפרט הזה.סתם בתור הצעה למי שיש 12k מיותרים AMD Athlon 64 3000+ CPU Tray [1,400.51] Albatron K8X800 Pro-II VIA K8T800 Motherboard (AMD64,FSB800, SATA-R,1394, 7.1 Sound,3Com G-LAN,USB2) [A64/DDR][916.24] GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit 400 Mhz, CAS 2 6-3-3 1T, hand picked 5ns, 2.6-2.9V, 6 Layer Lower Noise PCB, Copper Heat Spreader, Dual Channel SPD [1,577.34] Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [1,564.18] Pioneer DVR-107 BLACK 8/4/12//24/24/40 DVD±RW ( Bulk ) [1,008.43] Antec Sonata Piano 380W Case TruePower 380Watt ATX12V power supp…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  25. חשבתי על בניית מחשב שהייה בסלון מחובר לטלוזיה "42 ואני יוכל לראות אינטרנט דרכו וגם לשחק קצת משחקים מחשב כזה יכול גם להקליט את המדיה שאני רואה באינטרנט ? כמו הממיר של הוט / YES / דיוידי מקליט ? אני יכול להקליט את הערוצים של הוט / יס ? לוח שיש לו כרטיס מסך מובנה יכול לעמוד בדרישות ? חשבתי על הרכיבים האלה: מעבד Intel Core I5 2500 Tray לוח אם Gigabyte H67MA-UD2H + כרטיס מסך מובנה זכרונות 2 * Kingston KVR1333D3N9/4G מארז שטוח זול כרטיס מסך (אם המובנה לא מספיק) צורב תוכנה מתאימה וכ"ו תודה

• 15 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים