ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 ש"ח מקסימום ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי - אופיס, תכנות, עבודה עם קבצים כבדים שפתוחים במקביל. מבחינת גיימינג - צריך שיריץ משחקים פשוטים יחסית בסטים, זה לא השימוש העיקרי של המחשב אבל שלא יקרטע לי עכשיו על משחקים כמו PUBG לדוגמא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה א…
-
- 0 תגובות
- 430 צפיות
-
-
שלום, מישהו יכול לייעץ על נתונים / דגם של מחשב נייד שיוכל להריץ תוכנת בניית תלת מימד ורינדור ( לא לצורך וידאו) ?
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? "6000 ש"ח, יש אפשרות חריגה פשוט חברים אמרו לי שזה המחיר שהגיוני שאשקיע (לא מבין בזה אישית)" 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? "אני נכנס לעולם האבטחת מידע וה-IT ואני רוצה להתנסות עם סביבת עבודה עם מספר מכונות וירטואליות שירוצו בו זמנית" 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? "לא צריך ציוד היקיפי, רק את המחשב" 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) "חסר לי את כל הרכיבים" 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? "לא כל כך חשוב, פשוט…
-
- 0 תגובות
- 428 צפיות
-
-
היי לכולם, נפלה בחלקי אופציה לקניית מחשב נייח שנבנה לצורך גיימינג אבל בוטל הפרויקט ב5500 אני צריך מחשב בעל יכולות גבוהות לעבודה בתלת מימד עם clo 3d למידול תלת מימד באופנה. וכו... אשמח לעזרתכם כי אני באמת לא מצליח להבין כבר מי נגד מי במחשבים כאלה. - מפרט מלא: מעבד - AMD® RYZEN™ 7 3700X Processor Up to 4.40GHz BOX תומך OC, עם 8 ליבות ו16 תהליכונים. קירור למעבד - CoolerMaster™ AMD Wraith Prism LED RGB Edition Quiet CPU Cooler with 100mm PWM Fan and Quad Heatpipes תאורת LED RGB בלוגו, טבעת ומאוורר. לוח אם - ASUS™ TUF GAMING B550M-PLUS WI-FI AM4 עם 8 יציאות USB 3.2 Gen1, HDMI, DP, יציאת סאונד אופטית. צ'יפסט B550 תומך OC, XMP 2.0, Dual PCIe Gen3 x4 M.…
-
- 0 תגובות
- 428 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 כולל אחריות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תואר במערכות מידע 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15.6 אינץ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העד…
-
- 0 תגובות
- 427 צפיות
-
-
שלום לכולם/ן בתקציב של 6 אלף (גמיש), אני מחפש להרכיב מחשב נייח. השימוש שלי במחשב הוא גם למטרת לימודים, אך המטרה העיקרית היא לשפר את חוויית הגיימינג. אשמח לקבל מפרטים מומלצים. הערת אגב: יש לי אופציה לרכוש במחיר טוב מעבד מאינטל, לכן אולי עדיף שהמפרט יתאים למעבד של אינטל ולא amd, אשמח לשמוע מכם/ן חיים
-
- 0 תגובות
- 427 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי. אין גרסה מועדפת. להרכיב את המחשב בחנות. 8. האם י…
-
- 0 תגובות
- 426 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי?3000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חריגה של 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט זה רוב פעולות המחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)מקלדת ועכבר אלחוטי ומסך מחשב גודל 23 ומעלה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD להתקין בו ווינדוס 10 וכונן רגיל בנוסף 1TB ואפילו 2TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אפשרות שהמעטפת של המחשב(הכונן) יהיה…
-
- 0 תגובות
- 426 צפיות
-
-
1. עד 6000 ש”ח רצוי עם ציוד הקפי - אפשר לחרוג עוד 1000 ש”ח אם זה משמעותי 2. מחשב משחקים לנער בן 15 - כולל פורטנייט - לא חשוב שיהיה המילה האחרונה אלא הביצועים. 3. יש ציוד היקפי - מסך 2MS בן שנתיים מקלדת עכבר ואוזניות 4. אין רכיבים 5. שקט חשוב 6.עדיף ללא אורות מיותרים נמצא בחדר השינה של הילד אלא אם ניתן לכבות אותם כשהמחשב עובד. 7. יש צורך במערכת הפעלה והרכבה - אופיס לא נדרש. 8. גרים בצפון - עפולה/ חיפה / קריות - אפשר איבורי לפני סוף השנה - חשבונית נדרשת - עדיפות לרכישה בחנות אחת 10. אין בקשות מיוחדות 11. אין ציוד היקפי מיוחד 12. חשבתי על משהו כזה: https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/TTNP7GRSZ9TZFDZX89ST Uploading Attachment...
-
- 2 תגובות
- 426 צפיות
-
-
אהלן אנשים , אני צריך את עזרתם כדי לבנות מחשב טוב אחרי 4 שנים עם אותו מחשב שבקושי זז כבר ... אז ככה.. התקציב שלי הוא בין 4,500-5,500 שקל ( אם יש הבדל משמעותי במחשב אפשר להתגמש במחיר ) אני צריך מחשב לגמרי חדש ! המחשב שאני מחפש הוא לצורך סרטים ,משחקים , אינטרנט . יש לי בחדר טלויזית פלזמה 26 אינצ' מחברת GRUNDIG חדשה HD שאותה אני רוצה לחבר למחשב במיוחד כדי לראות סרטים וסדרות (מאוד חשוב לי שזה יעבוד חלק בלי בעיות ) , בנוסף אני רוצה כרטיס מסך ברמה גבוה ( ככל שהתקציב מאפשר ) שהמשחקים ירוצו חלק .. כרגע יש לי מסך LG 17 אינצ' שטוח לא דק ... אם אני יכול להפוך את הפלזמה למסך הראשי של המחשב ,כלומר , יהיה אפשר להריץ עליו גם משחקים אז אין צורך להוסיף מסך כי אני אוכל להסתדר , במקר…
-
- 2 תגובות
- 426 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 (3500 אם אין ברירה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סאונד בABELTON עם הרבה פלאגינים של MIDI + עריכה וידאו בסיסית בPREMIERE 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות אמצעית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 3 תגובות
- 425 צפיות
- 1 follower
-
-
יש משהו מומלץ ? ALIEXPRESS? KSP ?
-
- 1 תגובה
- 425 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, מבקש סיוע במפרט למחשב גיימינג כאשר המחיר לא מהווה מגבלה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 15,000 למחשב בלבד חריגה אפשרית גם למחשב וגם לציוד נוסף שיפורט בהמשך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? 100% גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת/עכבר/מסך גיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, רצוי אבל לא חייב שקט מוחלט או משהוא דומה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…
-
- 0 תגובות
- 425 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא (יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך חזק, עיקר השימוש שלי הוא תכנות מקבילי). מעבר לחוו"ד כללית, אשמח לדעת האם עדיף באופן משמעותי לקחת את ה- fractal meshify c במקום המארז שמופיע, תודה מראש לעוזרים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3950X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 3795 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 365 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 874 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 618 מארזים: be quiet! Case PURE BASE 500 Windo…
-
- 0 תגובות
- 425 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך להרכיב מחשב לעבודה משרדית וצפיה בסרטים אני חייב שיהיה בו צורב וכונן דיסקטים התקציב שלי במכסימום של המכסימום הוא 1500 ש"ח אני לא צריך ציוד היקפי/מסך... ואני אשמח להוריד את העלות מתחת ל1000 ש"ח אם התקציב מאפשר אני גם אשמח שתהיה לי אופציית שדרוג לעתיד אני רוצה לפחות 512 זיכרון נ.ב אני לא הולך לקנות סלרון או משהו דומה! תודה מראש לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 425 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 424 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש את חוות דעתכם על מפרט המחשב הבא לצורך שימוש משרדי בתקציב של עד 2500 ש"ח. אשמח לשמוע הערות בנוגע למחיר, לאחריות, לרכיבים ולמקום הרכישה. הרכישה מחברת TMS ולהלן המפרט: Component Description Warranty (Years) Price (₪) CPU Intel Core i5 13400 / 1700 Tray 3 959 CPU Cooler Antec A30 1700 Cooler 1 49 Motherboard Gigabyte H610M S2H V2 DDR4 3 382 RAM Corsair DDR4 16G (2x8G) 3200 CL16 Vengeance LPX Black …
-
- 0 תגובות
- 424 צפיות
-
-
הבת זוג שלי מתחילה ללמוד בקרוב סיעוד ואני לפעמים אשתמש במחשב הזה בשביל גיימינג (GW2/WOW) בעיקר משחקי רשת ולפעמים GTA יש את המחשב הזה ב Newegg עכשיו הוא במבצע ב 3772 במקום 4400 https://www.newegg.com/global/il-en/star-black-asus-vivobook-k571-k571li-pb71-gaming-entertainment/p/N82E16834235548 מה דעתכם עליו? יש עליו קצת תלונות של רעש אבל זה בטח בזמן מאמץ במשחקים כבדים לא בשימוש רגיל?
-
- 0 תגובות
- 424 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב פיתוח והעניין הוא שהוא חייב להיות מהיר, עם כמה תוכנות כבדות מאוד לפיתוח תוכנה, כרום כמובן, בסיסי נתונים בזמן אמת, טרמינלים במקביל, docker וכו'. חיבור לשניים או שלושה מסכים. התקציב הוא 7000 ש"ח. אשמח למפרט שיענה על הדרישות הללו. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 423 צפיות
-
-
אני מחפש כונן בין 500GB ל1000GB הלוח אם שלי כולל USB 3.1 Gen2 Type-A. ומחפש את הכונן במהירות הכי גבוהה שניתן יהיה להשיג לחיבור זה. תודה!
-
- 0 תגובות
- 423 צפיות
-
-
שלום מעוניין בלפטופ המפורט שיתאים לדרישות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1200$, אולי 50$ אם משתלם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)יש אחסון חיצוני של 2 טרה אז אסתפק ב512 גיגה של SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב כשעובדים עם וורד וכד', בגיימינג זה כמובן לא יהיה המצב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות …
-
- 0 תגובות
- 423 צפיות
-
-
יש לי שכן שמוכר את המעבד הזה הוא רצה בהתחלה 400 שקל ועכשיו ירד ל 200 זה מחיר טוב ? יש לי כרגע I3 7100 אני ארגיש הבדל משמעותי ? או שכדאי כבר לקנות R7 1700 משומש ב 170 שקל מסין ?
-
- 1 תגובה
- 423 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש בתקציב של עד 5,000 שקל פלוס מינוס ללא מסך. שימושים: הרצת סרטי 4k בקלות, קצת משחקים לילדים, לא גיימרים ועבודה, אינטרנט וכו'. אשמח למפרט שיחיה טוב לשנים הקרובות. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 422 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני השבוע אהיה בחול (צ'כיה) וחשבתי לקנות מחשב דרך אמזון גרמניה. נתקלתי במחשב - https://www.amazon.de/dp/B09MDLKVK3/ref=cm_sw_r_apan_i_16EDPJ12NAHNRHHBF07X?_encoding=UTF8&psc=1 מחשב מחברת dream machine. המפרט נראה מצויין כתמורה למחיר (כ2500 שח). אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם טרם הרכישה תודה!
-
- 0 תגובות
- 422 צפיות
-
-
שלום לעוזרים , יש לי התלבטות בין כמה דברים , מעבדים ,לוח אם וזוג רמקולים משולחניים . אני רוצה להרכיב מחשב שטכנית "יספק" אותי ל 5-8 שנים פחות או יותר ותמיד יהיה האופציה לשדרג במידת הצורך לכן בחרתי בלוח אם (נמצא מטה) . לבינתיים הרכבתי מחשב נייח בדגש על MINI / MICRO ATX לתוך מארז Carbide Series® Air 240 בזכות אפשרויות הזרמת האוויר שלו (לדעתי לפחות אשמח להצעות) . המקסימום תקציב שלי 5000 אם חריגה של 500 , ושוב נתקעתי בכמה דברים שהטרידו אותי (חוץ מהידיעה שכל חודש בערך יוצא חומרה חדשה ואי אפשר להשיג את הכי טוב לזמן הזה אז מסתפקים במה שיש אם אופציות הרחבה ושידרוגים עתידיים ) לכן כמה שאלות לעזרה . בקשר למעבד : I5 6500 ומעבד I5 6600 ההבדל ה…