ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
-
המחשב הנוכחי שלי הוא בן 9 חודשים. מאז שרכשתי אותו לא היה לי צורך לבקר בפורומי החומרה השונים וכעת, משהיצצתי בחזרה אני רואה שההמלצות דומות מאד למה שרכשתי! מן הסתם, מוצרים חדשים נכנסו לשוק אך עם זאת ההתקדמות - כלומר מה שביכולתי לרכוש היום בתקציב זהה - איננה משמעותית כפי שציפיתי... המפרט שלי מבוסס על הקומבו Athlon 3200/NF4/6600GT שעד היום נחשב up-to-date באופן יחסי! בהסתכלות אחורה, מסתבר שהרכישה שלי באה בתזמון מושלם - בדיוק כשלוח ה-NF4 הראשון נחת בארץ ואני הייתי בין קוניו הראשונים יחד עם 6600GT PCI-e ו-Athlon Winchester 3200. היום הרכיבים ירדו ב-1000 ש"ח, שהם 1/6 מהמחיר ששילמתי. הרכישה כמובן בוצעה בגלל "צורך השעה" ולא בגלל תכנון מוקדם, כך שאיני יכול לקחת קרדיט... האם לדעתכם ה…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רציתי שתעזרו לי בקשה למצוא איפה קונים שרת אם זה חלק מסויים ???
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
AMD Opteron 2216 Santa Rosa 2.4GHz Socket F Dual Tyan Transport GT24 (B3992) Maxtor MaXLine Pro 500 500GB 7200RPM 16MB SATA 7H500F0 G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 667 מפרט לשרת משחקים. יש משהו לשפר?
-
- 4 תגובות
- 623 צפיות
-
-
אהלן, אני חדש פה בקהילה והאמת שנרשמתי במיוחד כדי לשאול את זה. אני מעוניין שיהיה לי שרת בבית. והזדמן לי דיל ממש טוב לשרת מהדגם שרשום בכותרת. השאלה שלי מניסיונכם מבחינת רעש , האם הרעש חזק ברמה שמפריעה, נניח אם זה יהיה באחד מחדרי השינה? אין לי חדר ייעודי לשים את זה תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מסתובב כבר הרבה זמן בפורום הזה ויודע שאם יש שלאות זה המקום ... אז ככה... אני בונה מחשב חדש שאמור להריץ MC XP בשלב ראשון ואח"כ VISTA MC, שרת FTP , שרת קבצים, ו EMULE אני חושב לבסס את המחשב על מעבד Q6600 או E6850 ולוח DP35DP או DG33TL של אינטל (ד"א המעבד והלוח חייבים להיות של אינטל, כיוון שאני מקבל מחירים מצוינים עליהם וקונה אותם בנפרד משאר החלקים), על איזה מעבד ולוח כדאי לבסס את המערכת ? בנוסף אני חושב על הרכיבים הבאים : 2*500 GB HDD ו- 250*1 או 1*160 או 1*80 GB HDD ל OS תלוי בכדאיות הכספית ד"א בנוסף לאילו יהיו עוד שני HD שכבר ברשותי 320+200 GB במידה וזה ישפיע על המאוררים במארז, האם HD לא SATA כ HD ל OS ישפיע על מהירות שאר המערכת ? 2 GB RAM נראה לי 800MHZ כ…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שניהם כמו אחים תאומים, זה עתה יצאו לשוק. מחירים דומים ומתחרים ראש בראש, האם מישהו רואה עדיפות לאחד על השני? IBM Xseries X3650 M4 vs. HP DL380p Gen8
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, היום אני משתמש במפלצת בשביל להוריד בסה"כ, אבל המחשב עובד 24/7 כי הוא מספק תוכן לרשת הביתית. אני מחפש לרכוש משהו חליפי שבעיקר יוזיל עלויות חשמל. אני מתלבט אם לקחת את האטומים למיניהם בעיקר בשם הצורך לUNRAR. הדרישות: תקציב - 1000 בתקווה, 1500 אם צריך. מעבד בסימן שאלה אם צריך. יכולות - הורדת NEWS\TORRENT, UNRAR דיסקים - נתחיל מ2 של 2 טרה או 3 של טרה בשביל הגיבויים חיפשתי קצת בפורום, לא מצאתי מפרט קונקרטי. בניתי את זה, בהנחה שאשתמש במעבד שיש לי i7-3770s אני יודע שהוא אמתני עדיין, אבל הTDP שלו עומד על 65W ואני מניח שבמנוחה הוא לא מגיע אפילו קרוב. מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus P8H61-M LE R2.0 LGA1155 Core i3/i5/…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני עובד בקבוצת מחקר של אוניברסיטה בדנמרק. אנחנו מבצעים הרבה למידה עמוקה, וזה אומר הרבה CUDA. בנוסף, אנחנו גם מבצעים חישובים כלליים שרצים על ה-CPU ותובעים זכרון. לצרכים אלה, אנחנו רוצים להרכיב לעצמנו שרת אובונטו עם ארבעה כרטיסי מסך ומעבד מהחזקים שיש כרגע. אין לנו כוונה לבצע המהרה כרגע או בעתיד. מספיק לנו 0.5TB אחסון לעבודה יומיומית, ונרצה גם 2 עד 4TB לאחסון ביניים. יש לנו נסיון רע עם הארד דיסקים שמתים פתאום, אז אנחנו רוצים יתירות עם RAID. להלן המפרט שהרכבנו לעצמנו עד כה. אשמח לדעת האם הבחירות שלנו סבירות, בהנחה שהתקציב שלנו הוא בערך 7000 USD (האוניברסיטה אמורה להיות פטורה ממע"מ). אני יודע שהמחירים בדנמרק ובישראל יכולים להיות שונים, אז למען הפשטות, צאו…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אבא שלי ביקש ממני להכין לו מפרט לשרת החדש שלהם בעבודה הם צריכים שרת ל25-30 משתמשים שמריץ אפליקצית מסד נתונים כבדה למדי יש רק שתי הגבלות: המחיר ושתהיה מבוססת אינטל אין לי מושג כמה מערכת כזו צריכה לעלות אבל הבנתי ש5K $ זה נמוך למדי האם אני טועה?
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה בהרכבת מפרט למחשב שאמור לשמש כשרת ביתי שאמור לענות על הצרכים הבאים: 1. שרת אחסון קבצים. 2. שרת וירטואליזציה, אמור להריץ עד 2/3 מכונות וירטואליות במקביל (כ-1GB זיכרון למכונה וירטואלית בממצוע) כאשר הגישה למכונות אלו נעשה ברשת (RDP, VNC או כל פרוטוקול אחר לצורך הענין). אז מה לא: תקציב מוגבל מאוד. רצוי לא להגיע למגבלה - אלא לחסוך ככל שניתן... אין צורך בציוד הקפי (מסך, מקלדת, כונן למדיות אופטיות וכו...) לא מתוכנן over-clocking אין צורך במערכת הפעלה אין חשיבות למארז מבחינה חיצונית אין חשיבות לחנות או לרעש הנובע מהמכונה אין צורך בכרטיס מסך איכותי ומה כן: קישוריות אלחוטית בתקן N קישוריוץ חוטית במהירות 1G מעבד 64bit מעבד/לוח א…
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי לכולם, הפעם אני רוצה לקנות משהו שהוא מעבר למחשב רגיל. אני לא יודע מה התקציב המתאים ולכן בשלב זה אשאיר אותו פתוח. המחשב צריך להריץ מכונה וירטואלית (אופטימלי, Hyper-V) אני רוצה להריץ Domain Controler את הדרישות שלו לא מצאתי. שרת TFS שירוץ על ליבה אחת לפחות ו שיהיה מוקדש לו לפחות 4 GB שרת SQL שירוץ על 2 ליבות לפחות ושיהיה לו 4 GB שרת SharePoint 2010 שירוץ על 4 ליבות לפחות ושיהיה לו 8GB עם דרישות הזיכרון של השרת עצמו וה DC אני לא חושב שארצה פחות מ 32GB. זה גם יאפשר לי משחק אם המחערכות שציינתי יהיו אטיות מידי ואולי ליצור עוד כמה מחשבים וירטואליים למטרותי. כמו שניחשתם זה מחשב נון לעבודה וניסויים שקשורים לעבודה, כך שאין צורך בכרטיס מסך מיוחד (למרות שאני שוקל ברצינות לקנות אח…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב בבית שימש כשרת קטן (גם פיזית) וחסכוני בחשמל. עבור מסמכים קוד ( SVN תמונות סרטוני וידאו בייתים שרת מייל (אני מתכוון לרכוש דומיין משלי ולשמור את כל המידע מקומית) שרת SQL SERVER. אני מתכוון לעבוד עליו רק בגישה מרחוק. שישב באיזו פינה בבית ויהיה מחובר לרשת האלחוטית שלי עם גיבוי חוטי. אני מניח ש 2 כונני 250 גיגה ב RAID אמורים להספיק לי לנצח למטרות הללו. כמה קטן המחשב יכול להיות? האם ניתן לדחוף הכל ב MINIITX? מעדיף להוציא כמה שפחות(כמה נמוך אפשר לרדת). חנות מאזור ראשל"צ pCCENTER/KSP/RSM/IVORY
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אוקי, אחרי כמה החלטות הגעתי למסקנה שאני רוצה שרת ביתי, נמאס לי מתעריפים בלה בלה בלה, הוא יריץ המון דברים, מVMWARE(מתוך FREEBSD, שיש לי ניסיון של יותר משנה כבדה איתה, ממש נהנה איתה ) לשרת אינטרנט, מייל, NESSUS לסריקות Vun ומשחקים ולימודים עם switchים ונטוורקים כרטיס מסך לא צריך, הONBOARD הכי בסיסי שיהיה יהיה מצוין, לא יהיה באמת ממשק גרפי, גם לא מסך, רוב הזמן אני יעבוד מSSH אני מניח לא טרקטור, בטח ישב איפשהו בחדר שלי, מהיכרות עם שרתים בבית הספר שלי, פשוט טרקטורים מייד אני אגיד, לא טרקטור. עדיף שלא יהיה גם בגדול מפלצתי. כונן קשיח לא צריך כל כך גדול, הוא אולי ישמש להורדת דברים וכו, אבל לא שרת אכסון וSTREAMING. חשוב לי מאוד עניין הקוסט אפקטיב, אמרתי 2000, אם זה יכנס ב100…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התקציב שלי זה 1500-2000 שקלים לשרת חדש למטרות איחסון בלבד! VPS,ריסלר,איחסון אתרים. אין צורך בשום ציוד הקפי... תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 908 צפיות
-
-
היי חבר'ה.. חבר שלי מעוניין להקים אתר. יש סבירות שהאתר יצבור תאוצה ויגיע למימדים גדולים למדי. אני מניח שתהיה גישה דיי גדולה למסד נתונים, ושהוא גם יצטרך הרבה נפח איחסון להורדות (שני כוננים של 160GB או 200GB הם בטח הדרך הנכונה להתחיל). השאלה כאן היא על איזה פלטפורמה כדאי להתבסס, ומה באמת הצרכים ממחשב שכזה. איזה בנצ'מרקים צריך לחפש במקרה כזה? האם יכול להיות שיספיק מעבד D820? או אולי עדיף ה-Athlon64x2 3800 2.0ghz 512kb שהגיע עכשיו לארץ? או שבכלל צריך לחשוב רק על Opteron? ואם כן האם כפול ליבה? רצוי להתאים אותו למארז 1U כי לאלו עלות האחסון הכי נמוכה.. למרות שאם זה לדוגמא מעבד מבוסס 939 אני לא חושב שיש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיתאים. אז זה גם שיקול אם להתפשר לכיוון 2U …
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה לשרת לחמש תחנות עבודה, כמובן שהכי חשוב שהוא יהיה אמין ויחזיק כמה שיותר (החלפת שרת זה סיפור), לגבי התקציב, הוא מאוד מאוד גמיש, זה שרת לחברה, והרבה יותר חשוב שהוא יהיה טוב מאשר לעשות חשבון לכמה מאות שקלים. תודה.
-
- 9 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך שרת שעליו אוכל להריץ כמה תחנות וירטואליות במקביל או יישומים כבדים כמו בסיסי נתונים גדולים. אני מחפש משהו עם מעבד טוב, המון זיכרון (כי צריך להקצות למכונות הוירטואליות) ודיסק קשיח גדול. כל השאר לא חשוב לי. מה שכן חשוב זה יכולת להחליף קונפיגורציות. אני רוצה פעם אחד שתעבוד בו סביבה של לינוקס ופעם אחת סביבה של מיקרוסופט. איך אתם מציעים לנהל ולעבוד בצורה נוחה? להחזיק כמה דיסקים קשיחים ולחבר בכל פעם מה שאני צריך? או שיש דרך קצת יותר נורמלית? הכי חשוב לי - יחס עלות תועלת הגבוה ביותר. לא מחפש את המילה האחרונה בשום דבר. מחפש את התמורה הטובה ביותר לכסף שלי במונחי MB וMHZ. תודה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
היכן אוכל להתייעץ לגבי רכישת שרת חדש למשרד? 8 יוזרים+ 3 מדפסות+ ראוטר לווי פיי שימוש המרכזי תוכנות הנהלת חשבונות עם עומסים מינימליים ביותר אני רוצה שיהיה שרת שיאפשר התעסקות/התקנות בזריזות ומצד שני הדרישות חומרה המינימליות 32 גיגה זיכרון מעבד 4 ליבות יספיק? זוג רייד SSD למערכת הפעלה WINDOWS SERVER 2016/2019 זוג RAID SSD לDATA זוג ספקי כוח כרטסי RAID חומרתי ההצעות הן גבוהות מאוד DELL T440 בטווחים של 3000 דולר ואני רוצה לתקצב גג 6000 ש"ח
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לייחד מחשב שיעבוד כשרת ויחבר 5 מחשבים שכולם שולחים אליו מידע ולרוב אפילו בו זמנית, ומחשב שישי שולף את המידע להדפסה. לפי מה שהבנתי חייבים דיסקים קשיחים מהירים לפחות ראפטור, ועדיף בתצורת רייד. והשאלה שלי היא, אם חייבים דיסקים של SCSI ולוח תואם עם מעבד XEON וכל זה, או שאפשר להסתדר עם לוח יקר ומעבד E6600. ולעבוד עם 2 ראפטורים ברייד 0? צורת העבודה היא שהמחשבים שולחים לשרת קבצי תמונה להדפסה, בנפחים שבסביבות מאה MB כל פעם, שזה מלא קבצים קטנים בני 1 מגה כל אחד, ויש מחשב שישי שקורא את הקבצים ושולח אותם להדפסה. נ.ב. הרשת שקיימת עכשיוהיא 10\100, האם זה מספיק, או שצריך לשדרג אותה? בתודה לעונים, ואני מקוה שזה הפורום המתאים.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, בחברה שלי יש 12 משתמשים ב 12 תחנות קצה (WIN XP) עכשיו כיום יש לנו WIN2003 SEVER על מחשב ישן p4 2.8 עם 1ג'יגה זכרון האם כדאי לקנות מחשב חדש מודרני (להרכיב לבד) או שחייבים ללכת על מחשב מותג יקר כאשר מדובר במחשבים המיועדים לעבוד כשרתים? אציין רק, כי המחשב 2.8 עשה את העבודה מצוין, כי המחשב משמש בעיקר כשרת קבצים, וקצת SQL SERVER. מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מחפש מפרט עבור שרת לעסק [10 משתמשים] אמור להריץ WINDOWS SERVER 2008 SQL 2005 ולתמוך ב 10 תחנות תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לבנות שרת קבצים ביתי, למטרות גיבוי והזרמת מדיה למכשירים שונים. אני רוצה לבנות מערך Raid לשם היתירות. כמו כן, השרת יהיה מבוסס Linux, לכן, אני מעדיף לתעל את התקציב לאחסון ואמינות, על פני כח חישוב. אשמח לקבל את דעתכם מה ניתן לבנות בתקציב שבנדון
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
אני זקוק למפרט מבוסס מעבדי אינטל השרת יחזיק SOURCE SAFE מערכת הפעלה XP יתחברו אליו לא יותר מ 5 משתמשים ביחד דרוש שטח איחסון של 500 ג'יגה שירוץ ב RAID 1 בנוסף דיסק למערכת הפעלה הלוח כאמור צריך לתמוך RAID כרטיס מסך לא חשוב - עדיף מובנה כרטיס קול לא קריטי כמה שיותר יציאות USB יציאת SATA2 מארז נוח לשליפת דיסקים וצורב מקרר היטב צורב DVD זכרונות 2 ג'יגה תודה ניר
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-