ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב מומלץ/ אם אפשר להרכיב בעצמי, אני באמת לא מבין גדול במחשבים ניידים. בעיקרון המחשב מיועד לשימוש כסטודנט לפחות ל-3.5 שנים הבאות, שבהן אני לא מתכנן לשדרג אותו או משהו. מטרות המחשב? אופיס, PDF, אינטרנט ופתיחת הרבה חלונות בו-זמנית (רלוונטי זיכרון 8 גיגה??), תכנות בסיסי (שפת C, מאטלאב), תוכנות לשרטוט ממוחשב וסימולציות המתאימות להנדסת מכונות/אווירונאוטיקה כמו שרטוט ממוחשב (SOLIDWORKS) * גודל המסך? נראה לי 15.6 זה גודל אחלה, ראיתי שיש כאלה שביקשו 14, אבל לדעתי ילכו לי העיניים עם פחות מ 15.6. שיהיה מט * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה (מעדיף יותר קרוב לריבוע מאשר למלבן... אם זה לא טיפשי מדי בימינו) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?…
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
יש המלצות מסוימות ? הכי חשוב לי שיהיה כמה שיותר קל ואסטטי. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני די חדש פה בפורום... אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים. * מטרות המחשב?- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים (לא גיימר מושבע, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר לשחק קצת). * גודל המסך?- לא קטן מדי ולא גדול מדי. 14-15 פלוס מינוס. * משקל רצוי?- לא קריטי יותר מדי... 2-3 ק"ג יהיה סבבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?- אני לא יודע מה ההגדרה של זמן סוללה ארוך, אבל אני לא רוצה להיות מחובר לשקע כל הזמן. 4 שעות עבודה נראה לי שזה יהיה בסדר גמור. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- אין לי מושג מה זה אומר כל כך... * בלוטות'?- שמעתי שזה אפליקציה נחמדה לנייד... אבל בכל זאת, לא כזה קריטי אם לא יהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח?- 250GB. * צורב DVD?- לא חייב. * …
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
השימושים שלי הם בעיקר עבודה, ופוטבול מנג'ר גרסאות חדשות. הציעו לי את המפרט הזה ב-4500 שקל מעבד אינטל דור 10 Intel Core i7-10700 4.8Ghz 8 Cres 16 Trds קירור אוויר למעבד Zalman CNPS80 לוח לאינטל דור 10 Gigabyte H410M S2H M-Atx VGA DVI HDMI LGA1200 זיכרון לנייח Crucial 16GB Desktop DDR4 2666Mhz דיסק פנימי SAMSUNG EVO970 PLUS V7S250BW SSD 250GB M.2 PCIe NVMe ספק כח PLUS 500watt Active PFC ANTEC VP500P 80 מארז ללא ספק ANTEC ATX VSK4000B-U3 מערכת הפעלה עברית Microsoft OEM Genuine Win PRO 10 64bit אנטי וירוס ל3 שנים ESET NOD32 Antivirus OEM מסך מחשב 23.5 Samsung S24F350FH 4ms VGA HDMI אשמח לעזרות, תובנות ועוד. בעיקר לא רוצה…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, המחשב שלי מת ולכן אשמח לעזרתם לעזור ולמצוא לי מחשב חדש התקציב המקסימלי הוא 6,500 אשמח לא לנצלו עד הסוף אבל במידה וזה המחיר למחשב שישמש אותי כראוי אני אשלם בשמחה. השימוש של המחשב רוב הזמן הוא לאינטרנט/אופיס/משחקים בקטנה - אבל אני צריכה שהוא יהיה מתאים לעבודה גראפית בתוכנות אדובי כמו פוטושופ ואילוסטרייטור ולעתים רחוקות מאוד לוידאו (פרימייר, אפטר אפקטס) כי לפעמים אני גם עושה עבודות עצמאיות כמעצבת גראפית, לכן חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר וחזק ועם תצוגה טובה. מבחינת רזולוציה המחשב הנוכחי שלי הוא 15.6 אינצ' כי בזמנו היה חשוב לי מסך גדול אבל היום זה פחות חשוב לי אם זה אומר שהמחשב יהיה יותר קל משקל (מבלי להתפשר על הביצועים) במקרה הכי גרוע אני יכולה לחבר או…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
ללא מקלדת ועכבר, משמש לעבודה משרדית, רצוי מארז קטן, מבוסס AMD, כדי לחסוך בעלויות, אין צורך בדיסק קשיח ובכוננים אופטיים. או במילים אחרות: לוח, מעבד AMD, כרטיסי קול ומסך OB, זיכרון 2GB, בתוך מארז קטן שלא תופס הרבה מקום. המחשב מיועד לשמש בעיקר לעבודה משרדית ואינטרנט ומעט לגרפיקת דו מימד. אם מישהו חושב על כרטיס מסך לא OB שלא יחרוג מהתקציב אשמח לשמוע. אם למישהו יש רעיון למחשב נייד בתקציב דומה אשמח לשמוע. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 622 צפיות
-
-
סה"כ מדובר במחשב לגלישה,וורד,וכו'...,לא יות ר מזה,מה שחשוב גם אמינות של הרכיבים האם הלוח אם נחשב אמין ? נתקלתי במפרט הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1300&CatCode= לקוח מאתר של אייבורי,אם לא מקובל תגידו ואני ייעלה את המפרט ידני.
-
- 4 תגובות
- 529 צפיות
-
-
אז בגדול המחשב מיועד למשחקים כבדים וסרטי HD לא מתוכנן oc , המחשב יתחבר לטלויזיה 37 אינץ Full HD ההתלבטות שלי היא ככה : התקציב שלי עומד על 5,000 ש"ח, ויש לי 2 מפרטים אחד שהעלות שלו היא 4,900 ואחד שחורג ב 300 ש"ח אבל בו יש חומרה שקשה לי לוותר עליה (לוח אם זכרונות ומארז) מה אתם מציעים לי לעשות? האם החומרה שבחרתי טובה מספיק? מוגזמת? צריך את עזרתכם, תודה לכל מי שיגיב מפרט 1 : מפרט 2 :
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, המטרות שלו: 1. לראות סרטים וסדרות בעיקר -> כלומר, כרטיס קול צריך להיות קצת מעבר (מתכוון בהמשך לקנות רמקולים מתקדמים). 2. למשחקים -> כלומר, כרטיס מסך צריך להיות ברמה שיריץ בקלות משחקים עכשויים כדוגמת PES 2012. אשמח לעזרתכם לגבי מפרט. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 535 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסכום של עד 6000 ש"ח. אני בעיקר צריך שהמחשב יהיה מסוגל לבצע הרבה דברים עם הרבה תוכנות פועלות עליו במהירות.. רוב העבודה על המחשב תיהיה עבודה משרדים אבל גם קצת משחקים (הייתי מעוניין שמשחקים חדשים שיוצאים עכשיו יוכלו לפעול עליו בלי בעיות) ** מוכן לחרוג מה 6000 שח למקסימום 6500. אני אשמח לשמוע את ההצעות שלכם
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם, סטודנט מעוניין במחשב לעריכת וידאו hd כרגע ללמידה ובעתיד הקרוב לפרנסה , לא מתנגד לרכישה בסיסית כרגע עם אופציה לשדרוג בשנה הקרובה אם תהיה בכך תועלת כלכלית או מבחינת איכות החומרה. סעיפים שמחקתי מהנוסח המומלץ להודעה אינם רלוונטיים אליי. בנוסף אני יודע שהשאלה אינה קשורה ישירות לפורום זה אבל האם לדעתכם מחשב נייד באותו תקציב יכול לענות על הצרכים שלי? תודה מראש. 1.. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 אם ההבדל קריטי. 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו . א) תוכנות עיקריות. premiere , avid, after effects, photoshop לצרכי פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי פה הודעה של משתמש שביקש מפרט לחבר למשחקים כבדים ב4000 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=373532.0 אני מעוניין בפחות או יותר אותו דבר אך אני מעוניין גם במסך LCD 19 אינץ'. המחשב הנ"ל אמור לשרת אותי לכמה שנים הקרובות אחרי שהרבה זמן גררתי על פנטיום 3 866 מגההרץ(וסחטתי מהאחים שלי את המחשב בשביל משחקים) הרכיבים אמורים להיות אופטימלים למפרט הנוכחי, כי איני מתכוון לשדרג אותו ב3-5 שנים הקרובות(כפי שהבנתם ההשקעה שלי במחשב היא די ממוקדת חח) מבחינת תוכנות גרפיות הכוונה לפוטושופ סיאס 4, קורל, פריהנד פלאש וכו'. אחת הסיבות שאני קונה את המחשב זה FALLOUT 3 החדש, שאני מעוניין לשחק בו על המחשב שיריץ את המשחק בצורה הכי חלקה שאפשר. מבחינת המחיר אני לא לחוץ על ה4000 ומוכן לה…
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש לשימוש ביתי רגיל. גלישה ברשת, מסנג'ר, צפייה בסרטונים אונליין, סרטים, הרצת משחקים מידיי פעם, שמיעת מוזיקה ושיתוף קבצים. העניין הוא שאני ממש לא ממביני העניין בתחום ולכן לא יודע איזה רכיבים אני צריך, בעיקר מעבד. אני כן יודע שאני רוצה מחשב עם לפחות 2G זכרון ולפחות 250 G דיסק קשיח. בנוסף חשוב לי זמן סוללה ארוך יחסית , מעל לשעתיים. דרישות נוספות שלי הן מסך 15" לכל הפחות, עכבר שהוא משטח נגיעה ולא כדור אדום באמצע המקלדת,חשוב לי כרטיס מסך טוב, הבנתי שNVADIA הם טובים. הבנתי שDELL הם טובים והייתי שמח לשמוע גם לגביי HP. בנוסף - האם רכישה דרך האינטרנט היא בטוחה או שיש אח"כ בעיות עם אחריות במעבדות יצרן. מקווה שהבקשות שלי לא מוגזמות מידיי ושתוכלו ל…
-
- 2 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לעזרה בבניית מפרט כיוון שאני לא כל כך מבין במה הולך טוב עם מה ועל מה עדיף להוציא יותר או פחות. המחשב מיועד לעבודה בעיצוב, מפוטושופ דרך אפטר אפקט ועד מאיה. אני יודע שצריך הרבה זיכרון, מעבד חזק וכרטיס גרפי חזק בשביל תלת מימד...אין לי מושג לגבי כל השאר. אז זה מה שחשבתי להתחיל בו, אשמח מאוד לעזרה ממכם. הסכום הכולל (בלי מסך וכוננים) הוא עד 14000 מעבד Intel Core 2 Duo 6700 - 2.67 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 לוח אם ASUS P5WDG2 WS Professional (975X) - ATX זכרונות(4 ג'יגה) 2048MB (2X1024MB) PQI DDR II - 800 TURBO -CL5-5-5-15 X 2 (מה זה אומר -5-5-15 כי ראיתי שיש גם 4-4-4-12) כרטיס מסך Gigabyte RADEON X1950 XTX DDR 512MB VIVO - RETAIL זה בערך יוצא 11,500 ואני מניח…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשב מחשב נייד עד האיזור של 3.5 אלף. המחשב מיועד ל MULTI TASKING אך לא למשחקים. תודה רבה עמית
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שברשותי. המחשב משמש לצפייה בסרטים (ללא מחייב HD), עבודה באופיס, גלישה באינטרנט ושחקים לילדים קטנים. אני משאיר את המארז, ספק הכוח והצורב. וכן את המסך, רמקולים, מקלדת ועכבר. צריך בבקשה הצעה ללוח אם, מעבד, זכרונות (נראה לי3-4 ג'יגה), הארד דיסק 1 טרהבייט, קירור מתאים. התקציב הוא כ2000 ש"ח, מבקש שההצעה תהיה מחנות אמינה באיזור המרכז. תודה, נדב.
-
- 0 תגובות
- 502 צפיות
-
-
חג שמח קודם כל! צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לסרטים, מוזיקה, אינטרנט וקצת משחקים לא כבדים מדי אבל גם לא סוליטר התקציב הוא כ4000 ש"ח ועוד שאלה, מאיזה מקום אתם ממליצים לקנות מחשב נייד?
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 7000-7100 מקסימום 7150 ללא אפשרות לחריגה. הדרישות הם מחשב לשנתיים שלוש הקרובות, שאין סיכוי שיעשה בו OC, מקלדת ועכבר אלחוטיים זולים (לא למשחקים כי יש לי גיים פד), מסך LCD טוב, ואם אפשר לדחוף לתקציב אז רמקולים זולים. המחשב מיועד לויסטה למשחקים ולסרטים. תודה! ד"א אין בעיה לפצל חנויות אם צריך. יהיה מצויין אם יירכש בIQPC כי אני מאשדוד.
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט מKSP בקובץ המצורף. תקציב דחוק, כולל מסך צריך להיות מתחת ל3000₪. אשמח לקבל חוות דעת המפרט, והמלצות לגוף קירור זול ונחמד למעבד ומארז סביר. אני ירושלמי. יש אפשרות לקנות מחנות רחוקה במשלוח אך אעדיף שלא. רק אם זה באמץ יהיה שווה את זה (מבחינת חלקים שאין במלאי בKSP או הנחה כלשהי) תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 862 צפיות
-
-
-
מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח לוח אם-אינטל מקורי-G41RQ-RAISIM SITY-1600MHZ- מעבד-Intel® Core2 QUAD Q8200/1333Mhz- זיכרון-kingston/samsung-4096MB PC6400-HYPER-800MHZ- כרטיס מסך -FX9600GT-1024MB/DDR2/HDMI דיסק קשיח-samsung/HITACHI-500GB(0.5TB) SATA כונן -DVDRW X22 S.ATA- כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-FULL HD VIDEO+DVI+HDMI+אנטי וירוס סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שיהיה מבוסס על CORE 2 DUO, עם 2 ג'יגה זכרון, לא צריך מסך, מקלדת, עכבר... רק מחשב. תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט מחשב למשחקים, אין צורך במסך או ציוד היקפי אחר. התקציב הוא עד 6K. תודה נדב.
-
- 8 תגובות
- 739 צפיות
-
-
זה רק למשחקים אני לא צריך כונני CD וDVD כי יש לי צורב DVD אני צריך מחנות באזור המרכז תודה לכל העוזרים!!!!!!!!!!!!11111111 נב אני לא צריך מסך וציוד הקפי..... ועוד משהו אני לא מתכנן לעשות OC!
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-