ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
שלום אני בונה מפרט למחשב מקצועי-תחנת עבודה(הדמיות תלת מימד, עיבודים ורינדורים,דפוס שלטי ענק+משחקים וסרטים) +שקט כמה שאפשר+מקורר בהתאם את המפרטים בניתי לפי הביקורות וההמלצות בפורומים ובאתר אני זקוק לדעתכם במיוחד מהמקצוענים- מעבד: pentium 3.2 800-2mb s775-64bit או pentium D 830 dual core 3.0 lga 775 איזה מהמעבדים עדיף? שמעתי שפנטיום D לא משהו והוא מתחמם, זה נכון? ------------------------------------------------------------------------------ לוח אם: gigabyte ga-81945g pro intel 945p ---בשביל הפנטיום D או ABIT AW8-MAX --- בשביל הפנטיום 3.2 ------------------------------------------------------------------------------ כרטיס מסך: fx6800gt agp או ששווה בהתאם לדרישות לשלם עוד…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אהלן אני כבר הרבה זמן רוצה לקנות מחשב והנה עכשיו יש קצת מזומן אז ככה.. אני רוצה מחשב למשחקים בתקציב של 4000 שח בלי מסך, חשוב לי מאוד שיהיה בו את הDUAL CORE של אינטל לוח אם איכותי, וספק כוח שיוכל בעתיד להחזיק כ. מסך חזק יותר (נכון לעכשיו אני אסתפק בכ.מסך זול יחסית) ושיהיה 1GIGA זיכרון פנימי... אני יודע שיש איזה אתר שמדרג את כל החלקים, אם מישהו מכיר אתר כזה אני אשמח לדעת עליו עוד שאלה קטנה.. לפי מה שהבנתי מהעיתונות המעבד החדש של אינטל עומד לצאת בתחילת שנה הבאה אז האם כדאי לחכוץ חודש בשביל שירדו המחירים של המעבדים הישנים יותר?? תודה מראש ירון
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שאני צריך מחשב רציני שיוכל להחזיק את התוכנות שאני מתכוון לעבוד איתן. אני לא בקיא גדול בתחום החומרה... אשמח לשמוע הצעות
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד עד 5K עם הדרישות הבאות: - צרכים - לימודי תקשורת ועריכת וידאו חצי מקצוענית (פרמייר בעיקר). מה שגורר עדיפות לדיסק קשיח בעל נפח של 120GB לפחות במהירות 7200RPM, ולכרטיס מסך לא מובנה (בתקווה שזה נכנס סתקציב). אם יש tradeoff בין מעבד לבין דיסק קשיח ו/או כרטיס מסך, אני אשמח לקבל אפשרויות שונות. - לפחות 1GB זכרון (2GB עדיף בהרבה) - משקל: לא יותר מ 3 ק"ג - מערכת הפעלה - XP או Vista Home Premium (אם יש אפשרות לבחור את המערכת כך שהמחיר יהיה בהתאם זה מקובל) - קישוריות: FireWire (נראה לי מובן מאליו, אבל אני מוסיף ליתר בטחון כי זה חשוב) - עדיפות גבוהה מאוד לאחריות של 3 שנים. אם צריך להוסיף כסף לאחריות, או שאין בנמצא כזה עם אחריות 3 שנים, עדיין אשמח לאפשר…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה המפרט מפרט מחשב: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box + THERMALTAKE BIGTYPHOON ASUS P5W DH Deluxe 2X G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII RAID WD 200GBJS 7200RPM SATAII CONNECT3D Radeon® X1950 XT 256MB GDDRIII GIGABYTE 3D AURORA ENERMAX LIBERTY 500W ZALMAN ZM-F3 120MM NEC ND-4571 LABELFLASH WHITE/BLACK כונן דיסקטים שחור Creative X-Fi Fatal1ty Champion Series WD 250GB + WD 200GB + SEAGATE 500GB אני עובד עם ויסטה 64 ביט עובד עם החבילה של אדובי CS4 אני חושב שצריך לשפר את המעבד, והכרטיס מסך כי נראה לי כל השאר סבבה תקנו אותי אם אני טועה תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
ב"ה אני צריך מחשב חזק לצורכי גרפיקה ובהמשך גם לעריכת תלת מימד (3dmax) התקציב בעיקרון גמיש עוד קצת כלפי מעלה אם יהיה צורך בכך. אם יש אפשרות שהמחשב יכיל גם מסך איכותי מה טוב תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אפשר בפחות... (5000 ש"ח)... עם דגש על כרטיס מסך חזק!!!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט הקיים שלי הוא: E8400 @ 3GHz Core2 Duo G.Skill - 4GB לא זוכר בדיוק מהירויות, אבל יש לו צלעות קירור עליו שחורות אני זוכר לוח GA-EP43-DS3L של GIGABYTE כרטיס מסך ATI READON HD4770 חשבתי לשדרג רק את הכרטיס מסך למשהו קצת יותר חזק בשביל משחקים כמו BF3 MW3 וכו' וכו', השאלה אם זה מסתדר עם שאר החברים במארז? ד"א הכרטיס מסך שחשבתי עליו הוא בטווח מחירים עד 800שח HIS HD5850 מה אתם חושבים? אולי כדאי כרטיס אחר? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 640 צפיות
-
-
היי כולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שישמש כעמדת משחקים, להלן הפרטים הנדרשים: 1. מה התקציב? תקציב של 6000 ש"ח, ניתן לחרוג ממנו עד ל-500 שקל מעל. 2. מטרות המחשב? המחשב ישמש לי כעמדת משחקים כבדים, כגון COD4, Crysis וכו'. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אינני זקוק לכונן סידים, דיוידי או צורב, מארז גם יש לי, מקווה שהוא מספיק טוב (מארז SCORPIO 868 DELUXE). 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין לי העדפות לגבי חברות, אתם המומחים ולכן אני בא לכאן שתוכלו לעזור לי כמה שיותר. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב של המחשב לא מעניין אותי, חשוב לי הקירור שלו שיהיה שקט ויעיל. 7. האם אתם צריכים מערכ…
-
- 7 תגובות
- 718 צפיות
-
-
תיאור כללי. * מחשב אישי ( PC \ DESKTOP) * לוח - אני לא מבין הרבה בלוחות, חשוב לי שיהיה כמה שיותר אמין ז"א האמין מבין הזולים. * מבחינת מעבד - רצוי AMD בגלל מחיר זול יותר ממה שידוע לי, אלא אם כן אתם חושבים שזה לא קשור ואפשר גם שיהיה מעבד INTEL בטווח המחירים הרצוי. ושיהיה שווה ערך ל CORE2DOU כלשהו ( או CORE2DOU). * ספק כח - לדעתי לא פחות מ 400W רצוי לא? * מארז - מבחינת מארז חשוב לי שיהיה לו איוורור טוב וחשוב לי שיהיה בו מקום לדיסקים , נגיד 5 דיסקים ככה אם יש דבר כזה. * כרטיס מסך - אני לא צריך כרטיס מסך רציני ... רק שיוכל לנגן HD בצורה סבירה וזהו אין צורך משהו למשחקים. * זכרון RAM - לא סגור על משהו ספציפי נראה לי 2 מספיק. * מבחינת HD אני סגור על דיסק 1 מדגם - Western Dig…
-
- 7 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט הנ"ל : דיסק קשיח - 300GB 16MB, SATA II לוח אם - P5B Deluxe s775 זיכרון - 2X1GB Kingston DDRII 667 כ. מסך - 7900GT GIGABYTE מארז - Thermaltake Armor Jr VC3000BWS ספק כוח - TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) עלות כוללת - 5900 ש"ח (האם המחיר סביר???) מעבד כבר יש לי (?Core2 Duo E6700) ואני יוצא מנק. הנחה שאעשה המהרה למעבד ולכרטיס מסך, הבנתי שבנוגע למעבד, גוף הקירור שמגיע איתו הוא מספיק טוב כדי לבצע המהרה לא רעה (ואני יוצא מנק' הנחה שהמארז שקניתי הוא מארז בעל יכולת קירור טובה). בנוגע לכרטיס המסך, הייתי רוצה לשמוע ממשהו אם הוא ניסה לבצע לו המהרה ואיך זה הלך לו... מעבר לזה, הייתי שמח לשמוע הארות\הערות על המפרט. תודה מראש לכו…
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אמממ אז ככה...נציין לפני הכל...אחלה של פורום!!!! בקשר לדבר עצמו...נה הפרטים... אני מתחיל ללמוד בביה"ס לעצוב גרפי...אני צריך מחשב נייד שמיועד כמעט כולו לדבר זה כמובן שיש דברים נוספים כמו אינטרנט וכדומה אבל זה בכל מחשב כבר יש כמעט... אז לדבר עצמו! *טווח מחירים (כפי שצויין) - נע בין 4000-4500 שקל...אין אפשרות חריגה אני כבר חורג *מטרות המחשב - המחשב עצמו מיועד לשמוש עיקרי של תוכנות לעצוב גרפי כגון:פלאש, פוטושופ וכו'. (אין צורך במחשב למשחקים שמיעת מוזיקה או כל דבר דומה) *יש לציין שגדול המסך יהיה בין 15 ל17(אם זה חשוב) *פריטים לא רלוונטים - dvd, צורב לא צריך בכלל אז אפשר לוותר על שתי אלו *אם אפשרות שיהיה שקט כן...די רלונטי אז עדיף שיהיה שקט מאוד שאלה קצת ט…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימאלי- 3000 א) מעדיף לנסות ולחסוך בעלות 2. שימושי המחשב - שימוש ביתי, אופיס, תוכנות, תמונות וסרטים. חשוב גלישה מהירה. 3. יש צורך בציוד הקפי: מקלדת, עכבר, רמקולים, מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? רעש דרגה 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא, אין צורך. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. תל אביב. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). …
-
- 1 תגובה
- 493 צפיות
-
-
שלום, התקציב הוא 4200 ש"ח. מעבד INTEL CORE 2 DUO E6400 לוח אם INTEL WESTCHESTER DG965WHMKR זכרון SUPER TALENT 2x512MB 667MHZ דיסק קשיח WD SATA2 250GB 16MB 250KS 7200 צורב DVDRW LG GAS-H10A כ.מסך XPERTVISION 7300GT 256MB DDR2 מארז HEC 6A19+300W מה דעתכם על מחשב זה? אני לא גיימר רציני אך בטח ארצה לשחק משהו מתישהו...
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב טוב לגיימרים שיחזיק משחקים חזקים עם הרבה אנשים כמו WOW. ושיהיה עם ביצועים חזקים. שיהיה במשקל סביר. אם אפשרי שיהיה מסך HD אז מעולה. תודה רבה לכל העוזרים...!
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יחסית חדש בנושא המפרטים והחלקים הבודדים, עד עכשיו קניתי מחשבים קומפלט וזה פעם ראשונה שאני רוצה להביא חלק חלק ולהרכיב לבד (לא באופן אישי). חשוב לציין שאת החלקים אני מתכוון להביא באופן פרטי מחול, ככה שהמחירים הם לא מעודכנים למחיר בארץ...עם תבקשו אני יפרסמם מחירים בדולרים! לידיעה של כולם, אני לא גיימר, ולא מתכנן ולא גאון מחשבים, ככה שהשימוש של המחשב הזה הוא רק לשימוש אינטרנט פשוט, משחקים לפעמים וOFFICE..(ועוד כמה דברים קטנים), ואני מחפש מחשב יותר טוב מהרגיל כדי לא לקנות מחשב חדש כל שנה שנתיים, אז אולי זה יתאים לי אז ככה מעבד AMD Athlon 64 X2 DUAL-CORE 6000+ Socket AM2 ( ADX6000CZBOX ) מהירות 3.0 לוח אם GIGABYTE GA-M59SLI-S5 Socket AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MC…
-
- 49 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
התקציב הוא 5 אלף ש"ח. אני לא צריך את כל הציוד ההיקפי, ובקיצור, אני צריך: 1) לוח אם. 2) מעבד. 3) זיכרונות. 4) כרטיס מסך. 5) מארז. עכשיו סליחה על הבורות, אבל האם ספק כוח ומאווררים באים עם המארז? בכל אופן, אם לא, אז לכלול את זה בהצעה. אני גיימר, והבנתי מטיוליי הרבים פה בפורומים שכדאי להשקיע בכרטיס מסך, אז חשבתי על 6800GT (הבנתי שיש לו גם זיכרון של 256MB וגם באס של 256BIT), אבל אני לא בטוח שהוא קיים בגירסת PCI-E. האם הוא קיים בפלטפורמת PCI-E? אם כן, אפשר לקבל קישורים לחנויות בארץ אשר מוכרות את המוצר? בקשר למעבד, מהמפרטים הרבים שאנשים הרכיבו לי, המעבד הכי "מיפלצתי" שראיתי הוא Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO? . מה אתם אומרים? אשמח לשמוע תגובות ולקבל מפרטים. תודה ענקית מראש, א…
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
הצעה של KSP אשמח לשמוע מה אתם חושבים :] מעבד - AMD 64 3200 Venice לוח של GigaByte K8n51GMf עם כרטיס מסך OnBoard 6100 128MB יש לי אפשרות לשנות את הכרטיס מסך ב330 שקל לX550 זיכרון: לא כתוב של איזו חברה 512MB זוג סטיקים של 256MB זה דואל (מן הסתם) הארד דיסק של היטאצ'י 80GB Sata2 8Mb Buffer יש לי אפששרות לשנות לWD 160GB ב160 שקל צורב או כונן דיוידי או צורב DVD בתוספת שלך 140 מארז הכל מורכב ומסך שטוח 17' של דייאהו או ויופוינט סה"כ 2950
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום ברשותי נטבוק מדגם Asus eee מעבד N280. ברצוני לשדרג את זיכרון הראם מסלוט אחד של 1 ג'יגה לסלוט של 2 ג'יגה. פתחתי את המחשב וראיתי שישנו סלוט של 1 ג'יגה מהירות 800mhz , השאלה שלי היא מה תפקידו של המגה הרץ? אני יכול לשים לדוגמא סלוט של 2 ג'יגה 1066mhz ? תודה רבה רבה לעוזרים , מחכה לתגובות
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אוקי אז ככה, אני רוצה לשדרג את המחשב קצת שיהיה קצת יותר חזק מהעכשיו,התקציב זה מאקיסמום עד 2100 ש"ח. אז המפרט זה : לוח אם - אסוס ,סוקט 478 מעבד אינטל 2.66 Ghz זיכרון - 512 mb כרטיס מסך - 4400 ג'יפורס ו דיסק קשיח ווסטרן דיגיטל 80 GB מה שאני רוצה שהתמונה תיהיה יותר טובה,ושהמחשב יסחוב קצת יותר עומס ,אם זה מצריך כ.מסך או מה שלא יהיה.... כמובן אם ניתן לשדרג. תודה מראש לתגובות
-
- 12 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אז ככה שהמחשב פועל ומחובר לחשמל אז הסוללה לא נטענת,רק ברגע שאני מכבה את המחשב היא מתחילה להטען.. אני יודע שהיא אמורה להטען גם מתי שאני עובד במחשב,צריך בסך הכל שהוא יהיה מחובר לחשמל. אבל לא פשוט כתוב לי למטה איפה שהסוללה : (מחוברת,לא נטענת) מה אני צריך לעשות ? תודה למי שעוזר.
-
- 2 תגובות
- 601 צפיות
-
-
היי טוב אחרי שעות של קריאת הודעות בפורומים יצאתי קצת מבולבל לגבי מפרטים וכו' אשמח אם מי שמבין יוכל לעזור לי במפרט מאוד ספציפי שאני צריך: מחשב שעיקר תפקידו הוא- קופה רושמת-כלומר עליו תמיד תרוץ תוכנה מתאימה(לא כבדה במיוחד) -השמעת מוסיקה באופן רצוף כל היום -תקשורת pcanywhere XP -אנטיוירוס מסך LCD 15 2 מצלמות אבטחה מקליטות באופן רצוף-אם זה יותר מידי למחשב אחד אז אפשר את המצלמות לחבר למחשב אחר-שגם בשבילו צריך מפרט תודה BIZ
-
- 13 תגובות
- 879 צפיות
-
-
Intel® Core 2 DUO LGA 775 2.13 GHz E6420 4MB BOX 64Bit 1066MHz INTEL 965SS SHREWSBURY 1066MHz מהדור החדש GIGABYTE 8600GT PEGx16 8600GT 128Bit 256MB-DDR3 PQI DDR II 1GB 667MHz PC5300 X2 ASUS TA661 ATX2 300W 8cm Silver/Black ASUS Midi ATX Intel & AMD Certification דיסק קשיח כבר יש לי. השימושים העקריים הם לסרטי HD 720/1080P, תוכנות גרפיות כמו פוטושופ -MAYA וגם קצת מישחקים. יש הצעות לשיפורים? ושווה את המחיר של 2950 שקל? דרך הגב אין לי כוונה לעשות OC. תודה!
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לכולם! חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש (ללא מסך) לחדר ושיהיה סוס, במיוחד במשחקים. הוא מתעסק קצת בעריכת ווידאו אז חשוב שיהיה כרטיס FireWire. התקציב הוא 7000 ש"ח (כולל הרכבה ולא כולל מסך). בעיקרון לפי דעתי AMD עדיף למשחקים אבל זה כבר אתם תחליטו. תודה מראש לכל העוזרים/ות יום טוב חבר'ה עריכה: שכחתי לציין שהמחשב לא מיועד ל-OC.
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעונים ולמתעניינים. לאחר שחיכיתי קצת יותר מחודש ליציאת הקונרו אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים. התקציב שלי הוא 4500 ש"ח אך חשוב לציין שזהו תקציב למחשב ללא צורב, מקלדת ועכבר שכבר קניתי בחודש שעבר ומסך שאני מתכנן לרכוש בתקציב נפרד. דרישות מיוחדות : *מעדיף לא לעשות אוברקלוקינג כי זה נשמע לי די מפחיד, לא יודע האמת, אם זו פעולה בטוחה לגמרי אז אין לי בעיה לעשות כי יש לי ידע במחשבים באופן כללי. *הארדיסק - מינימום 200 ג'יגה *לוח אם - כמובן שחייב לכלול חיבור PCI-e, מינימום צמד יציאות USB 2.0 בחזית עם עדיפות לארבעה יציאות קדמיות, לפחות 6 יציאות בלוח אם כולו. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אך גם לפעולות בסיסיות יותר כמו גלישה באינטרנט, קריאת ועריכת מסמכי א…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-