ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם אני מתקשה לבחור נייד מבולבל מאד בין סוגי המעבדים מישהו יכול להאיר את עיני? למשל אייבורי מוכרים דל עם מעבד T2450 מהירות 2.0 לעומת אופיסדיפו שמוכרים עם מעבד מהירות 1.7 T5200 מה יותר חדיש /עדיף?? תודה
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
יש לי מחשב די ישן, בן אני חושב משהו כמו 6-7. בזמנו הוא עלה הרבה - המפרט כולל xeon e3 ו-32 GB ראם. נתתי אותו לפני כשנתיים לילדה בעיקר למשחקים, הבעיה שרמת המשחקים שהיא אוהבת עלתה והמחשב קצת מג'עג'ע בהם, כנראה כי יש בו כרטיס מסך ישן למדי ולא של גיימינג. השאלה שלי היא אם יש טעם לקנות כרטיס מסך סביר יותר GTX כלשהו מהסדרות המוקדמות יותר, ואז יהיה אפשר להשתמש בו בתור סוג של מחשב גיימינג? או שחבל לטרוח? מה דעת המומחים?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, שבת שלום. אני חדש פה ואני שוקל להחליף את המחשב הנייד שלי, Dell Inspiron N5010, למחשב נייד חדש תוצרת Dell. המחשב הנוכחי שלי משרת אותי נאמנה כבר כמעט 4 וחצי שנים והייתי מרוצה ממנו מאוד מאוד. לאחרונה המחשב התחיל להיות איטי, התחילו לקפוץ פופאפס (כנראה ווירוס), וכנראה שהגיע הזמן לפרמט אותו. אבל לאחרונה נכנס לי ג'וק חדש לראש ואני חושב להחליפו במחשב נייד חדש עקב הרצון להשתדרג במחשב קצת יותר חזק על מנת להריץ כמה משחקים פשוטים ואת המשחק שאני מתבייש שפספסתי אותו כל כך הרבה זמן- GTA4. יצא לי לשחק בו ממש בקטנה אצל חבר ואצל משפחה אבל לא יצא לי ממש להיכנס למשחק הזה ועכשיו אני רוצה להתחיל אותו, מאוד רוצה. האם מחשב נייד חדש יכול להריץ אותו? יש לציין שמלבד המשחקים הבוד…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, כרגע אני עם: 2600x על לוח B450 Aorus Elite 16GB RAM 1080GTX Corsair Gold 550W ושוקל לשדרג ל-3080RTX מיד שניה, אחרי שויתרתי על הרעיון של מחשב חדש עקב המחירים ההזויים של הכרטיסים החדשים. מבחינת מטרת השידרוג, יש לי שני מסכים שאני רוצה לנצל: 1. מסך 1080p@120Hz - לא כל המשחקים שאני משחק מצליחים להגיע ל-120FPS יציב עם 1080GTX (לדוגמא - NARAKA). 2. טלוויזיה 4K@120Hz + G-Sync - הסיבה העיקרית לשדרוג. מוכן להתפשר כאן על 2K@120Hz או 4K@60fps (או כמה שיותר קרוב לזה) כי אני יודע שה-3080RTX לא מספיק חזק בשביל 4K@120Hz. מבחינת 1080p@120Hz רציתי לדעת האם מספיק לי ה-2600x שיש לי, או רצוי גם אותו לשדרג ל-5600x …
-
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, המחשב בעיקרון משמש את אחותי ואת אמא שלי. המחשב הנוכחי מרעיש יותר מידי ונהיה איטי [בוצע לא מזמן פרמוט ונוקה מאבק]. בעיקרון המחשב צריך להיות כמה שיותר שקט, נפח HDD בגודל 1T. השימושים העיקרים הם גלישה באינטרנט, מוסיקה, מידי פעם סרטים, הורדה דרך eMule. יש לציין שהמחשב דולק 24 שעות [הרגל לא לכבות אותו] וקיים אליו חיבור לראוטר. על איזה מפרט האיתם מציעים וכמה יעלה? קניה במידה ותתבצע תהיה בפנדה או אייבורי. שיהיה סופ"ש נעים לכולם.
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
כמה לדעתכם שווה המ]רט הבא : I7 2600K ASUS P8P67 8GB RAM GSKILL SNIPER GYGABYTE GTX 680 Crossair 950W קירור למעבד NH-D14 מארז של NZXT PHANTOM 410 HARDISK WESTREN DIGITAL צורב DVD של LG הכל נקנה בארץ ב KSP . אני לא זוכר כמה זמן יש אחריות על מה .
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לוח: Asus P5K-E (עם קופסה מקורית וכל העניינים) מעבד: Intel Q6600 ללא אוברקלוק קירור: Scythe Ninja 2 במצב פסיבי זיכרונות: (Mushkin XP-Series 4GB (2x2 כרטיס מסך: Gainward GT210 512MB (חדש באחריות) הארדיסק: Hitachi 500GB 7200RPM SATA2 כונן אופטי: Pioneer DVR-215D זוג מאווררים למארז: Noctua NF-S12B ומאוורר Scythe S-FLEX 12/800 מארז: Antec P182 עם המאווררים הנ"ל ספק כח Antec NEO HE430W לפי מה שניתן לראות מהמפרט מדובר במחשב שעלה מיליונים או אפילו מיליארדים באפריל 2008, והיה באותה תקופה המחשב הטוב ביותר על כדור הארץ או אולי אפילו ביקום כולו. בלי להגזים כמובן. מאוד כואב לי להיפרד ממנו, אך הגיע הזמן להתקדם לLGA2011 ואני כנראה נאלץ למכור אותו כדי לבנות את המחשב התותח הבא שלי. השאלה…
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
בואו נראה ... AMD Athlon II 640 quad core 3.0 ghz לוח אם gigabyte GA-880GA-UD3H עם כרטיס מסך משולב, sata 3, USB 3.0, וכל הקשקושים הרגילים בלוחות ה"מתקדמים" רק בלי להגזים. 16 גיגה זיכרון של G.skill במהירות 1333 מגהרץ - 4 יחידות של 4 גיגה כרטיס מסך של MSI נראה לי, גרסת OC, הכרטיס עצמו הוא 8800GT מעולם לא עבר האצה מעבר להגדרת היצרן, 2 יציאות DVI ויציאת SVIDEO אנאלוגית. 2 דיסקים של 500 גיגה של WD בני כמה שנים, מדגמי AAKS , ללא בעיות. מהירות 7200, 16 מגה קאש. צורב של ASUS, עובד מעולה, עם קושחה מותאמת לצריבת דיסקים לXBOXים למיניהם. audigy platinium עם פאנל קדמי עם יציאות מוגברות וחיבורי מידי/שמידי/firewire וכל הקשקשת - אין את השלט, אבד כשעברתי דירה. ספק TT 460W בן מיליון שעבר ש…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש נייד לשימוש פרטי, אינטרנט ומשחקים קלים . האם מומלץ לקניה ? איזה צבע כדאי לקחת, הבנתי שיש שחור כחול ולבן, יש המלצה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לקנות ה- HP Pavilion dm4-2100en, הנה העמוד בזאפ עם מחירים ומפרט: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=813245 למישהו יש נסיון עם הלפטופ הזה? הלפטופ מיועד למטרת לימודים, כלומר גלישה, אופיס, וצפייה בסרטים. אני לא רוצה לחרוג ממשקל 2 קילו, כי אני אצטרך להיסחב איתו הרבה, אבל גם לא הייתי רוצה לרדת מגודל מסך של 14''. הלפטופ הזה הוא היחיד שמצאתי עם מסך 14'' ומשקל 2 קילו. התקציב שלי הוא כ- 3600 ש"ח, וזה צריך לכלול מערכת הפעלה Windows 7. מבחינת סוללה הייתי מאד רוצה שהלפטופ יחזיק שש שעות של עבודה רצופה, זה ריאלי? דבר נוסף שמשך אותי היא האחריות לשלוש שנים שיש על הלפטופ הזה, אבל הייתי רוצה לדעת אם האחריות של HP מספיק טובה, בייחוד מכיוון שאני גר בירושלים - ה…
-
- 0 תגובות
- 956 צפיות
-
-
יש לי כרגע את הנייד הבא כ- 4 שנים (פרופיל) - Acer 5920G 15.6" T9500@2.8GHz G.Skill DDRII 4GB 8600GT 512MB@ 20% OC Sandisk Ultra SSD 240GB Intel 5300AGN הנייד מאוד חזק ומהיר, אך משחקים חדשים הכרטיס מסך כבר לא ממש סוחב, וחסרים לי פונקציות שקיימות בניידים החדשים. הדרישות שלי הן כדלקמן (אין חשיבות לסדר): - מסך 14-15.6 אינצ' בעל רזולוציה כמה שיותר גבוהה. - כניסת eSata ו- HDMI. - כרטיס מסך שיסחב משחקים חדשים באופן סביר (למרות שלרוב אני משחק SCII ו- קצת משחקי FPS). - מעבד Quad חזק מסדרת i5/i7. - זיכרון 8GB לפחות. - לפחות 3 כניסות USB, עדיפות ל- USB3. - סוללה סבירה (ביחס לנייד עם מפרט חזק). - מצלמת אינטרנט איכותית. אין חשיבות ל- HDD, היות ויש לי SSD שיעבור אליו. אין העדפה למערכת …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כיום יש לי: Q9450 4GB זיכרון 4870 אני שוקל לקנות: i7 6GB-8GB זיכרון 5850 עכשיו בהנחה שכשאני משחק לא ממש משנה לי אם אני שם את ההגדרות הגרפיות על מקסימום מה יהיו ההבדלים מבחינת ביצועים בין 2 המערכות ? (אני פשוט עדיין לא סגור אם כדאי לי להחליף את המערכת שלי שהיא די חזקה) תודה.
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לקנות דגם מחודש של HP spectre x360. אשמח לקבל דיעות בנושא, והאם כדאי לקנות מחשב refurbished.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14469 המחשב מיועד לשימוש בסיסי. המחיר ביחס למפרט של הנייד הספציפי הזה ממש מצוין. מה דעתכם על הניידים של אייסר בכלל ועל השירות שלהם? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
השאלה שלי איך האתר? למישהו יש נסיון איתם?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לרכוש את המחשב Dell Inspirion N4030. האם זה נחשב למחשב טוב ? כמה שנים המחשב קיים בשוק ? מהו נפח הזיכרון המקסימלי של מחשב זה ? להלן הלינק לרכישת המחשב: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5829&CatCode=315
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אז ככה ..המחשב הישן שלי הוא : פנטיום 4 SOCKET 478 2.4GHZ 2 ג'יגה זיכרון DDR 400MHZ כרטיס מסך ATI ראדון 9700PRO AGPX8 ספק 400ווט פשוט ביותר זה מה שחשוב ממה שיש שם הסיבה העיקרית שאני רוצה לשדרג אותו קלות זה כי קנינו לו מסך חדש עם יכולות HD והוא נכון לכיום לא סוחב HD . וגם הוא קצת איטי (אבל עובד נפלא מעבר לכך..לצרכים שלו אינטרנט ושימוש משרדי בבית) חשבתי על החלפת הלוח/זיכרון/מעבד לתצורה של AMD שהיא לפי מה שראיתי האלטרנטיבה הזולה ביותר (לא מצאתי אף חלופה מבוססת אינטל בסדר גודל של 1100ש"ח) השאלה היא האם הכרטיס מסך מובנה לוח (רשום שם HD4200) מספיק כדי לנגן HD1080P באופן חלק.. כמוכן האם כדאי בכלל להשקיע בשדרוג מסוג זה שהעלתי כאן או יספיק לשים לו כרטיס מס…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, את המחשב קניתי לפני כמה שנים טובות, לדעתי באזור 2011, מאז הוא עשה את שלו והיום כמעט לא זז ולכן אני רוצה לשדרג אותו או לחילופין להחליף לגמרי, המפרט הוא כזה: לוח אם: asus p5q pro turbo עם קירור Freezer Extreme מעבד: Intel Core 2 Quad Q8300 שני כרטיסי מסך בקרוספייר: Radeon HD5770 זכרון: 8GM RAM לא זוכר של איזו חברה וכן שלושה כוננים נייחים SATA HDD. כיום אני צריך מחשב שיוכל להריץ לי תוכנות עריכה כמו לייטרום ופוטושופ וכן עריכת וידאו כמו פרימייר, כמו כן מעוניין להגדיל את הזכרון ל16GB RAM ולהוסיף SSD של 250-500GB. האם שווה להשאיר משהו מהחומרה שיש לי כיום במחשב? או להעיף הכל ולקנות הכל חדש? אשמח ליעוץ, תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן יש לי כרגע נטבוק שאני די אוהב, סמסונג NC10, אבל הוא כבר מתחיל להזדקן ולהיות איטי ועכשיו גם הסוללה די מתה ולא נטענת יותר. אני שוקל לשדרג למשהו קצת יותר נחמד ומהיר. בעקרון השימושים הם אינטרנט, סרטים (מקס' 720P) אז HDMI יהיה אחלה (כרגע יש לי רק VGA), ומשחק מזדמן פעם ב. למען האמת הסמסונג הזקן שלי באמת אחלה אבל קצת קשה לו עם פלאש ומולטיטאסקינג ואין HDMI... וכאמור הסוללה מתה אז זה התמריץ שלי לשדרג, זה לא שאני חייב חייב מחשב חדש וזה למה התקציב גם נמוך... המחשב צריך להיות קטן ולא כבד כי אני מטייל איתו בעולם בדר"כ. אין צורך בכונן DVD. אין צורך במע' הפעלה. HDD גדול דרוש (500+) מקלדת נוחה (אני מאוד אוהב את הסידור של הסאמסונג שלי שמעל מקשי החצים יש PGUP\DN) מסך גדול יותר מ 10" ז…
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אינטרט, מסמכים, פגישות, פיתוח בסיסי, כלים כמו vscode, eclipse 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. אין צורך באורות. 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 3 followers
-
-
אני זקוק למעבד, לוח אם וזכרונות. המטרה היא להרכיב ביחד עם X1950PRO, אודיג'י 2, שני כונני דיסקים, כונן 80 ג'יגה, כונן 300 ג'יגה וספק כוח 300 וואט של HEC. אם צריך, תוסיפו בבקשה ספק כוח. המטרה היא כמה שיותר זול, בסביבות האלף אפילו אם אפשר. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 579 צפיות
-
-
קודם כל תודה למי שנכנס. עכשו.. זה המפרט שלי כרגע intell pentium 4 1.7 (@2000) mother board Asus p4b-m 450 SDRAM (unkown companys) 133 mhz (3 sticks 256 128 64 ) CD burner Asus X32 X12 X40 Case unkown company MIDI G force 2 MX 400 3com network adapter creative sound blaster אממ.. זה כל מה שחשוב לשדרוג אז ככה אני רוצה להחליף 4 דברים את הזכרונות את המארז את הלוח אם ואת הכרטיס מסך אני לא הכי מבין בלוחות אם.. אבל אני רוצה אחד טוב ואמין (ועם יותר מ3 PCI כמו הטרנטא שיש לי עכשו) AGP 8 X הכנה לרדאון/GF קיצר אחד אמין וטוב הכי חשוב שיתמוך ב DDR2 (אם ככה קוראים לזה ? ) ושיהיה לו 3 + חריצים לזכרונות זכרונות אני רוצשיהיה לי בסהך הכל 450-512 ככה של חברה מוכרת (שנ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במחשבי לנובו יש את כפתור חזור,השאלה היא מה השיחזור הזה מוחק והאם הוא משחזר רק את הכונן שעליו נמצאת מערכת ההפעלה? זאת אומרת שהקבצים בכונן השני ישארו לי ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום המחשב דל n7010 עשו לו פורמט לא נכון והותקן לו ווינדוס 7 x86 במקום x64 מדיסק אבל אני רוצה לשחזר את ההגדרות כמו שזה מגיע מהמפעל חיפשתי בגוגל איך עושים את זה ולא הצלחתי עקבתי אחר ההוראות, הגעתי עד לשלב שצריך לבחור באופצית התיקון של דל אבל היא לא מופיעה, זה בגלל הפורמט? ואיך אני מסדר את זה תודה לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
כמו שכבר עידכנתי, קניתי Lenovo T61, הוא אצלי פחות משבוע... (במאמר מוסגר אני ממש מודה לכם שעזרתם לי בבחירה ובקנייה) התקנתי עליו תוכנות, ומחקתי ממנו תוכנות (לא את התוכנות של Lenovo שבאות עם המחשב), יצרתי הגדרות מסויימות... אני מעוניין לשחזר את המחשב להגדרות יצרן כדי להתחיל הכל מחדש.. אין לי בעיה לגבות את המידע שאני צריך שנמצא על ההארד דיסק... השאלה היא האם דבר כזה יזיק למחשב.. זה לא משהו שאני הולך לעשות כל יומיים.. אני לא יודע אם מה שאני שוקל לבצע נקרא "פרמוט" ומתבצע כמו פרמוט, כיוון שזה מוגדר "שחזור", אבל ביררתי לגבי פרמוט (המידע שראיתי היה לגבי מחשבים נייחים), והדעה הרווחת היא שאם זה מזיק, זה מזיק רק להארד דיסק, ורק במקרה של פרמוט מלא (בניגוד לquick format). בכל מקרה, לגב…
-
- 5 תגובות
- 20k צפיות
-