עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ac1240,

אז ככה ברשותי מחשב מעפן P4 2.8 MHZ 1 GB RAM ATI RADEON 9550 256 MB שני הארדיסקים 1 של 160 1 של 80 ורציתי לדעת איך אני יוכל לשפר את המחשב שלי עד 900 שקל ושהוא יתן ביצועים מצויינים לעומת עכשיו השדרוג אמור לגרום לטרנטה שלי להפעיל משחקים לא למשהו אחר תודה

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  2. Started by feffer1,

יש לי מחשב עם שחלקיו העיקריים: מעבד Q6600 לוח אם עם צ'יפסט nforce 650 תומך sli. 4 גיגה זיכרון בdual לא זוכר את הבאס. geforce 8800gt 512 המחשב בן לדעתי למעלה מ 4 וסוחב פצצה יחסית לגילו. האם כדאי לשדרג כרטיס מסך ולהוסיף זיכרון, או שיש צורך כבר במחשב חדש? פעם היית חזק בתחום , לפני הצבא והיום לא מתמצא.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם - אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אין שום צורך בציוד היקפי מכל סוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (לא כולל כרטיס המסך, אני שוקל לקנות את ה-670 GTX) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, במידה ואפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : אנימציה תלת מימדית, עריכת וידאו (בשילוב ישיר עם אפטר אפקט), וקצת משחקי מחשב. (Guild Wars II, לדוגמא) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : בכל התוכנות אני משתמש ב Workflow רציף - מה שאומר שהן בשימוש רוב הזמן ככל הזמן. פרימייר, אפטר אפקט, פוטושופ Maya, 3Ds Max, ZBrush ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: G…

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי מחשב עריכה שנקנה לפני 3 שנים שמתפקד די טוב. המפרט: לוח Gigabyte P67A-UD5-B3 2.מעבד Intel® Core i7-2600 CPU @ 3.40GHz, 3392 MHz זכרונות : 16G של kingston SSD 120G OCZ-VERTEX3 כרטיס מסך: GTX570 ספק כח : Thermaltake 800W ושאר החלקים שלא רלוונטים כרגע אני שוקל לשדרג ולרכוש לוח-מעבד-זכרונות-SSD חדשים ולהרכיבם במקום החלקים הנ"ל כמובן שאין צורך בציוד נלווה או מסכים. חשוב לי שיהיו הרבה חיבורי SATA על הלוח בעקבות ריבוי דיסקים הקשיחים לכן בחרתי את הלוח הזה. החלקים שחשבתי עליהם : דיסק SSD Samsung MZ7TE250BW 840 EVO Series 250GB 2.5" Sata 3 Intel Core i7-4930K Haswell לוח אם Gigabyte GA-X79-UP4 זכרון Corsair 32GB DDR3 1600MHz CMY32GX3M4A1600C9R האם מישהו חושב שא…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. זהו, לאחר שלא הצלחתי להריץ את medal of honor airborne ו-bioshock ???, החלטתי שצריך לשדרג את כרטיס המסך שלי: רדיאון x600. סה"כ המחשב שלי די מיושן. יש לי פנטיום 4 עם מעבד 3 ג'יגה הרץ. זכרון של 512 מ"ב כפול 2. האם כדי להריץ משחקים מהסוג החדש, עלי לרכוש כרטיס מסך או שמה זה מצריך שדרוג של חלקים נוספים במחשב? ואם זה מצריך רק קנית כרטיס מסך, האם לרכוש PCX - Radeon X1950 Pro 256MB - Sapphire, Gecube, Gigabyte שעולה 840 שקלים או להשקיע ברכישת PCX - GeForce 8800 GT 512MB 256bit שעולה 1450 שקלים. אני מודע לכך שאני צריך בסופו של דבר לשדרג את המחשב. אבל אם יהיה נבון לרכוש כרטיס מסך כדי להחזיק מעמד עוד שנתיים גג עד לרכישת מחשב חדש - או שאין טעם. אשמח לקבל תשובות. המחשב שאני מתכנן מיו…

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  6. Started by Bh,

שלום.. יש לי מחשב פנטיום 4, 1700, סוקט 478. הלוח אם שהיה עליו (MSI P4S5MG) נשרף, לא מצאתי לו הרבה שימושים לכן החלטתי לשדרג אותו למחשב HTPC. קראתי את הכתבה הבאה: http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=973 הכתבה מדברת על כך שאפילו מחשבים ישנים יוכלו לשמש בתור מחשב HTPC ואפילו לנגן תכני HD(הפרדה גבוהה). ביררתי באתר לגבי לוח אם ואמרו לי שהיחיד שמתאים הוא ASROCK P4VM890: http://www.skypc.co.il/pl_product~P4VM890~10~0.htm הלוח אם הזה עולה סביבות 320 ש"ח. במחשב שלי יש עוד 1024 DDR 1, כרטיס מסך כנראה אני ישיג איזה ATI 128 DVI וכרטיס קול כנראה אני יצטרך לקנות עם יציאת S/PDIF לחיבור לרסיבר. לגבי דיסקים קשיחים, יש בשפע. בתקציב של 600 ש"ח…

• 5 תגובות
    • 546 צפיות
  7. Started by ofsher,

אהלן, אני זקוק לעזרתכם לחברה שלי יש מחשב - פנטיום 4 3.0GHz עם 512 מגה זכרון וכרטיס מסך 5200FX באופן רגיל המחשב לא היה זקוק לשדרוג, היא בעיקר משתמשת ביישומים משרדיים ובאינטרנט, אבל הבעיה היא שהמחשב חלש מדי למשחקים שהיא כן משחקת בהם - sims 2 למשל... אבל בעיקר במחשק CIVILIZATION 4... ששם המשחק לא רץ חלק - כשזזים במפה זה די איטי, וכשהמפה במשחק מתגלה במלואה המשחק מאט מאוד. מה אתם מציעים - שדרוג של הזכרון בחצי ג'יגה נוספים, או שדרוג של הכרטיס מסך (אם כן איזה כרטיס יספיק - זה המקסימום שהיא משחקת בו... לא FPS). אני לא סגור על אם יש לה מקום להוסיף זכרון, ולכן, במידה ואין לה מקום והשדרוג האפשרי היחידי יהיה כרטיס המסך - האם זה יפתור לדעתכם את הבעיה? אני מדגיש - אני מעוניין לש…

• 12 תגובות
    • 726 צפיות
  8. Started by db9,

מראש מצטער לא ידעתי באיזה פורום לפרסם את זה אז מנהלים יקרים במידה ואתם מוצאים לנכון להעביר את הנושא אני אודה לכם אז ככה אני מחזיק אצלי קרוב לחצי שנה מחשב עם הנתונים הבאים לוח אם - asus p5kc מעבד - intel 2 core quad q6600 2.40GHZ קירור למעבד - zalman ZF1125BTH בטוח זה אומר למישהו פה משהו יותר ממה שזה אומר לי זיכרון - corzair 1066MHZ 1024 MB X 2 כרטיס מסך GEFORCE 8600 GT לגביי איוורור לכ. מסך חוץ ממדבקה של ASUS GAMING SERIES אין משהו אחר על המאוורר אני מאוד מרוצה מהמחשב והוא עונה על הצרכים שלי רק ישנה בעיה אחת !!! הרעש שיוצא ממנו פשוט בלתי נסבל!! הסיבות לזה אני מאמין: 1. מארז ב- 1.90, ספק כוח ב- 5.20 ואיוורור למארז שלא תואם לכלום ניסיתי כמה דגמים של מאווררים למארז שעשו רעש …

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  9. Started by ronmar,

אהלן, אני מחפש לשדרג את המחשב הנוכחי שלי כדי שיריץ לי את כל המשחקים חלק. מוכן להשקיע עד 4000. חשוב לי מאוד שהכל ירוץ חלק. זה המפרט הנוכחי: Geforce gtx 760 i5 -4670 3.4 ghz Asus b85m-g seasonic ss-520gb Sharkoon Vaya II Value לא אכפת לי גם לקנות מחשב חדש לגמרי אם צריך אבל מעדיף להשתמש בחלקים מהישן

10. Started by blizzard20,

שלום אני לא ממלא את הטופס כי זה שדרוג חלקי ואני די גמיש במחיר. זה המפרט שלי כיום: מעבד: i5 4570 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 מארז: Fractal Design Define R4 ספק: FSP RAIDER 650W SSD: סמסונג 120GB ועוד קשיח של טרה. המפרט הזה מלפני כמעט 4 שנים, היה לי גם כרטיס מסך 7870XT והשתדרגתי לפני כשבוע ב GTX 1070. אני רוצה לשדרג גם את שאר המחשב, מה שחשבתי עליו זה להשאיר את המארז והספק כוח, ולהשתדרג בדברים הבאים: מעבד I7700K קירור למעבד Noctua NH-D15 לוח אם Gigabyte GA-Z170 HD3 זיכרון: CORSAIR DDR4 16GB 3000 CL15 VENGENCE SSD: סמסונג Evo850 בעלות של 3392 ב TMS. המפרט מיועד בעיקר לגיימינג ול…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Or-L123,

שלום, ברשותי: Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel Core i5-750 @ 3 GHz (OC) Gainward GeForce GTX 460 SE PCI-Express 2.0 x16 HEC WIN+ 700W כשהכרטיס מסך עומד למות (ארטיפקטים כתוצאה מהפסקות חשמל). מבדיקה הבנתי שכרטיס PCIE 3 יעבוד על לוח PCIE 2. מודע לאופציה של צוואר בקבוק - אני אקנה מערכת חדשה בעתיד בכל מקרה (בלי כרטיס מסך כמובן), זהו רק פתרון זמני לעובדה שעוד מעט אתקע בלי כרטיס מסך. עוד עניין הוא ה-PSU. אם אני לא טועה זה זבל סיני, אין בעיה אם יסחוב את המערכת עם כרטיס מסך חדש (אני בטוח שיסחוב), השאלה אם יכול להיות שבהפסקת חשמל הבאה גם כרטיס המסך החדשה יהרס, בעקבות הספק הזה? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by oferman,

שלום רב, ברצוני לשדרג את המחשב הנוכחי בכדי שיתן מענה טוב יותר לעריכת וידאו מצורף המפרט הטכני של המחשב הנוכחי. תקציב עד 2000 ש"ח תודה מראש, עפר

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by shlomi8,

ברצוני לשדרג מחשב קיים ואני רוצה להיתעץ לגבי מה כדי לשדרג. השימושים שלי הם עריכות פוטושופ קלות, עריכות סאונד, וידאו קלות ודפדפן. נתוני המחשב הנוכחים: AMD ATHLON X2 250 לוח - Gygabyte M6mt-s2 4 ג'יגה זכרון DDR 3 סטיק בודד הארד דיסק 500 ג'יגה כרטיס מסך 6700 AMD RADEON אני מכוון לאזור ההחלפת הארד דיסק לSSD ושדרוג זכרון ל16 ג'יגה. יש רכיבים מומלצים ספיצית או עוד משהו שכדאי לשדרג?

14. Started by goon12345,

שלום אני מעוניין בשדרוג המחשב שלי המפרט הקיים: מעבד: Intel(R) Core(TM) i3-7100 CPU @ 3.90GHz זכרון : SAMSUNG 8GB DDR 4 2400 MHZ כרטיס מסך: Intel(R) HD Graphics 630 (קיים גם NVIDIA GeForce GT 710) ספק כח : THERMAL TAKE 450W לוח אם : ASUS H110M-R 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 ש"ח. כן ב 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו GTA V FORTNITE DRAGON BALL Z KAKAROT 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by שרון מהוד השרון,

שלום לכולם, יש לי את המפרט הבא : Intel Core 2 Due E8400 3GHz 4 Gb RAM DDR 2 800Mhz Radeon 6850 1GB Thermaltek 600W אני מעוניין לשדרג אותו על מנת שאני אוכל לשחק BF3 ומשחקים שעתידים לצאת על הגדרות הגבוהות ביותר על FHD. אין לי בעקרון הגבלה של תקציב, אם אפשר יהיה אז לנסות לא לעבור את ה 4,000. ככל שהסכום יהיה יותר נמוך כך יהיה יותר טוב, אני עובד קשה בשביל הכסף הזה.. P: אני רוצה לקנות רק מרשת KSP אני לא מעוניין בחנויות אחרות אלה אם יש שם משהו זול בצורה משמעותית. שמעתי שמחיר כרטיסי המסך של AMD אמור לרדת בקרוב, מתי זה יקרה אצלנו ? תודה רבה אשמח לתשובות.

16. Started by shlomi8,

אהלן, בתקופה האחרונה יש לי חשק לשחק קצת, אין ברשותי כרטיס מסך, לכן אני צריך את המלצתכם ואם בכלל כדאי להשקיע במערכת הקיימת שלי. פרטי המערכת: מעבד: AMD Athlon II X2 250 לוח: gigabyte M68MT-S2 זכרון :667 4gb ddr3 הארד דיסק: חצי טרה של משהו. כרטיס מסך מובנה בלוח כמו שאמרתי קודם. עצת המומחים, יש משהו לעשות?

17. Started by Cilay,

שלום . מפרט : ABIT IS7-E P-4 2.8 FX5700 512 DDR400 OCZ יש לי בסביבות ה1000 שקל לכרטיס מסך + זכרון ... בעקרון אני רוצה לקנות : 7600GT G.SKILL 2GB DDR400 CL3 ביחד יוצא בסביבות ה1000 שקל ... אני רוצה שהמחשב יסחוב עד ליצאת הכרטיסים החדשים ... 3-5 חודשים אני מאמין . השאלה שלי היא אם יש לי ספק ג'נרי ב150 שקל של 500W האם הוא יוכל להחזיק X1950PRO\XT ? התכנון שלי הוא להעביר את המחשב לאחי הקטן (בן 13 ) ... אני רוצה שיחזיק לו לפחות שנה שנתיים המחשב שלי , אין לי בעיה לחרוג בעוד 100 דולר בשביל זה . אגב הכרטיס מסך מגיע מארה"ב (עולה 100 דולר) , האלה היא אם שווה ואפשרי להוסיף 100 דולר ל1950PRO ? והאם זה הכי טוב שאני אוכל להויצא התקציב הנ"ל ... תודה ויום טוב.

• 8 תגובות
    • 623 צפיות
  18. שלום לכולם החלטתי לשדרג את המחשב, כרגע אני צריך לוח, זכרונות, מעבד, צורב, ספק מארז וכרטיס מסך הכי פשוט שיש. אני הולך לקחת את הלוח, זכרונות ומעבד שיש לי כרגע [מפרט בצד], להוסיף להם הארדיסק (שכבר יש), כרטיס מסך (הכי פשוט שיש), צורב, ספק ומארז. ולקנות מעבד לוח וזכרונות חדשים ולשלב במפרט שיש לי כרגע. 1. מה התקציב המקסימלי? 1900 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מה שצריך, לא משנה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: משחקים, סרטים, עריכת ווידאיו. [דרוש כרטיס מסך חלש, פשוט צריך עוד כרטיס יש לי כבר 8800]. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות +-. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  19. Started by drorgon,

שלום רב מחשב בן 5 שנים דורש שידרוג : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ( הרבה תוכנות ) ומספר מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש ספק כח של seasonic בן 5 נראה לי שעובד טוב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן אי…

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  20. טוב אז ככה היום יש לי : P D 3.4 512 OF RAM ASUS P5WD משהו בסגנון ... מארז וספק גנ'רי ... חשבתי על לקנות 2 גיגה זכרון ו 8800GTS 320 מגה , השאלה האם הספק יחזיק ? פשוט ספק שרשום עליו 500W .. לא מוכר או משהו. אני מתכנן שהמחשב הזה יחזיק לי לפחות עד תחילת שנה הבאה , קיצר מה אתם אומרים ? 8800GTS 320 : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130082 2GB : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231109

• 10 תגובות
    • 806 צפיות
  21. שלום, ברשותי מחשב מלפני בערך שלוש שנים, Celeron 1.8Ghz, 512M RAM, 2*80G HD כאשר כרטיס מסך וכו' מובנה בלוח האם. בסך הכל זה מספיק למעט פה ושם תוכנות (בעיקר משחקים) שקצת קשה להם. חשבתי להתעדכן קצת. לאיזה מפרט אני הכי מתאים? למשרדי ? האם מספיק התקציב של 1500 ? אני לא מתכנן OC ולא ויסטה תודה מראש יוסי

• 6 תגובות
    • 556 צפיות
  22. היי, בעצם השידרוג הזה נובע מכך שיש לי בעיות בזכרון וזכרון חדש (DDR2) עולה הרבה יותר מדי... אני משחק בעיקר במשחקי רשת (LOL) ולא במשחקים עתירי גרפיקה כבדה. יתר השימושים הם שימושים סטנדרטיים. עלות היא לא ממש בעייתית, אבל עדיף שיהיה זול ככל שאפשר כל עוד האיכות לא נפגעת. כלומר, אני לא רוצה לקנות את המחשב הכי טוב שיש, אלא אחד שיענה על הצרכים שלי+. זה מה שיש לי: ספק כוח - Antec VP650PM (חדש בקופסא) מארז ישן (שאני לא רוצה כל כך להחליף בעיקר בגלל כסף) SSD - Corsair Force 3 (לא מחליף) הארד דיסק - WDC WD20EARX (לא מחליף) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX550 Ti (לא מחליף) עד כאן מה שאני לא מחליף (אלא אם תגידו שאני חייב) רק לצורך המידות, יש לי לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Toxin II,

אהלן טוב,לפני הכל, הנה מפרט המחשב הנוכחי שלי: Amd Athlon 3000+ 64Bit חשוב לציין: המעבד הוא מסוקט 754 [ולא 939] Asus K8V Se Deluxe Kingston 1024MB DDR RAM [512*2] WD 80GB 7200RPM PNY Geforce 6800Non-Ultra 128MB 256Bit המחשב נקנה לפני 3 שנים בערך, החזיק עד היום כמו סוס עבודה והריץ הכל מעולה.. אבל הגל החדש של המשחקים כבר מעלה קמטים על המחשב שלי... המחשב כבר מקרטע\ בקושי מפעיל משחקים חדשים... הדוגמא הכי קלאסית היא ביושוק שפועל די זוועה על המחשב, מה שהביא אותי למסקנה שמשחקים כמו UT3,ASSASINS CREED,GEARS OF WAR וכמובן CRYSIS או שלא יפעלו על המחשב או שיפעלו חרא או שיפעלו על הגדרות נמוכות שגורעות מכל חווית הNEXT GEN... ולא,אני לא נהנה ממשחקים שנראים חרא בימינו...מה ל…

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by nadaviz,

מחשב הגיימינג שלי הולך ומזדקן והגיע הזמן לתכנן את השדרוג. חשבתי על מהלך דו שלבי של קניית שילוש ואחריו כ. מסך וספק כח התקציב המשוער הוא עד 3000 שח אבל גמיש (וביכולתי להביא רכיבים מארהב ולחסוך עוד בעלויות) שימושי המחשב הם למשחקים, יצירת מוזיקה ותכני HD. כמו כן המחשב נמצא ב- OC והכוונה להמשיך עם זה. המפרט הנוכחי: E8400 @3.8 Scythe Mugon 2 Asus P5Q Pro G.Skill 2x2048 1066Hz G.Skill 128Gb SSD WD 1Tb + WD 500Gb + WD 250Gb msi N260GTX OCv3 @655MHz Presonus FireStudio Enermax Liberty 400W Antec P182 Samsung T260HD אני משחק על FHD 1920x1200 הרכיבים שבטוח נשארים זה המארז, המסך, כרטיס קול והכוננים הקשיחים. ה- Mugon שלי הוא rev A ולא יתאים ל- 1155... הכיוון הוא 2500K אבל מעבר לזה לא …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ajl,

אהלן... אני מרגיש צורך לשדרג את המחשב שלי לאחר כ-5 שנים. בסה"כ אני די מרוצה ממנו ואני מרגיש שעדיין יש לו כוח מתחת למכסה המנוע אבל הייתי רוצה לשפר את הביצועים שלו... חשבתי בהתחלה לשדרג רק זכרון ולהוסיף SSD כדי להגביר תגובתיות אבל העניין הוא שלוח האם ישן יחסית ותואם רק DDR2 ועד 1066Mhz. המחשב משמש אותי לעבודה ורוב השימוש בו הוא לעיצוב גרפי (ממשקי משתמש, אתרים ואפליקציות) ופיתוח, בעיקר PHP, פייסבוק וקוד פתוח. המפרט הנוכחי הוא לוח אם: Gigabyte P35-DS3L מעבד: Intel Q6600 זכרון: OCZ 1*4 = 4Gb כרטיס מסך: Nvidia 9600GT כוננים קשיחים: WD 1TB | WD 320GB | WD250GB וכונן חיצוני לגיבויים - WD 1TB. ספק כוח: corsair 450W מארז... אין לי מושג, אני מניח גנרי. מסכים: 2 מסכים דל …

• 11 תגובות
    • 963 צפיות

דיונים חדשים בפורומים