עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני כבר דיי סגור על המפרט, מחכה לאישור של המומחים. כאמור משמש לגיימינג, ועריכת סאונד. לא מתוכנן OC. אולי הקל שבקלים, וגם דרך החנות, אם הם עושים. מסך 22' המפרט+כמה שאלות: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1060 לוח אם: [..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪494 יספיק לOC קל למעבד? זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH ₪568 הם תואמים למערכת I5? יש להם בחנות עוד 2 דגמים, אחד זול יותר מדגם RM. (?!), ואחד יקר יותר, שהוא CL9. כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5850 1GB GDDR5 - GV-R585D5-1GD-B - RETAIL ₪1548 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA ₪111 מארז: [..] ENERMAX PHOENIX ECA3160 (BLACK) +25cm FAN …

• 9 תגובות
    • 868 צפיות
  2. Started by thx777,

למחשב נייח לא כולל מסך מטרה=לעבודה משרדית מאומצת עבודה עם כמה תוכנות במקביל תקציב-2500-4000 חשוב לי שיהיו במארז כמה שיותר יציאות usb תודה רבה

• 2 תגובות
    • 851 צפיות
  3. אהלן, יש ברשותי נטבוק מדגם ASUS 1005HA וישנה בעיה ממש מעצבנת שעוד לא הצלחתי לפתור. לא משנה על איזו רזולוציה אני מגדיר את המחשב כל הזמן אני מוצא את עצמי משחק עם הרזולוציות בגלל שמדף אינטרנט אחד לאחר הרזולוציה של הדף משתנה וכל פעם אני צריך לשחק עם הרוחב של הדף.. למישהו הבעיה מוכרת? אולי יש תוכנה שמדף לדף מתאימה את רזולוציית הדף למסך באופן אוטומאטי? התופעה ממש לא סימפטית ודורשת כל פעם לשחק בגודל התצוגה ורוחב הדף..אני רוצה להגיע למצב שאין צורך לשחק ברוחב הדף ולזוז ימנה ושמאלה,אלא הוא קבוע ללא צורך לזוז לצדדים,מקווה שהבנתם. תודה רבה לכולכם מראש

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  4. שבוע טוב!! אנחנו מעוניינים לקנות מחשב חדש הביתה, המחשב מיועד לאחותי (בת 17), בגדול? הדרישות הוא שהוא 'יעבוד מהר', והכוונה גם בעתיד. אין שום תכונים להריץ עליו משחקים כבדים, או אפילו תוכנות, לכל היותר אני מאמין פוטושופ... בגדול לשימושי אופיס ואינטרנט. המחשב אמור להחזיק לתקופה ארוכה (עד לפני בערך שנה היא עדיין השתמשה עם פנטיום 3-450)... פשוט הוא שווק חיים.... אז השאלה כרגע מה לקנות לה? חבר של אבא שלי נתן לנו מפרט של מחשב יד שניה 'משופץ' כמו שהוא מגדיר (בן אדם אמין...). ובנוסף קיבלנו הצעת מחשב מחנות אמינה נוספת שאנחנו מכירים, ונשמח לשמוע גם את עצתכם... ובכן, ההצעה לגבי מחשב יד שניה: Asus P5GZ-MX intel 775 6 USB Intel Box Dual core d3 1.5 GB DDR2 - לא ידוע כמה מגה הרץ או חברה,…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. היי, קניתי את המחשב lenovo yoga 3 pro לפני כמה ימים מKSP. לאחר שימוש מועט הופיע סדק/שבר רציני במסך. המחשב לא נפל או קיבל מכה כלשהי בשום צורה. כרגע אני ממש בשוק..מישהו מכיר משהו כזה? דיברתי עכשיו עם התמיכה ואמרו שאין אחריות במצב זה. חיפשתי קצת אונליין והדבר היחידי שמצאתי זה הדיון הזה על הדגם הקודם שגם כמה אנשים התלוננו על סדקים: https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Yoga-Series-Notebooks/Yoga-2-Pro-Cracked-Screen-and-more/td-p/1404499 [ATTACH=CONFIG]9956[/ATTACH]

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. ביום חמישי האחרון גיליתי לתדהמתי שכיסוי הפלסטיק במחשב הנייד שלי מדגם dv9076eu של חב' HP שנרכש לפני כשנה וחצי החליט להסדק בצד האחורי שמאלי באיזור של חור חיבור הנעילה למחשב. לאחר ששמעתי כבר מחבר שדבר זהה קרה לו במחשב מדגם DV6000 החלטתי לברר באינטרנט לגבי הבעיה, מסתבר שמדובר בתופעה רחבת היקף, מדובר בלמעלה מ10000 אנשים ברחבי העולם שקרה להם מה שקרה לי, בעיקר בסידרת המחשבים DV9000. אני מצרף קישורים לאתרים בהם מתוארת התופעה. לכל מי שקרתה אותה בעיה בבקשה תגיבו כאן על מנת שנוכל לאמוד את היקף הבעיה בישראל ואולי ניתן יהיה לתבוע מHP ישראל לתקן את המחשבים. לכל מי שחושב לקנות נייד של HP מהדגמים הנ"ל קחו את הנושא לתשומת לבכם!!! להלן הקישורים: http://www.notebookhingecrack.com/20.../#c…

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  7. Started by imperious,

נהיה לי שבר פנימי במסך של הנייד (LG E300) עכשיו אני לא יודע מה לעשות המחשב בן חצי שנה ובקושי היה בו שימוש האחריות לא מכסה לי את המסך .. כמה תיקון אמור לעלות פה? מדובר במסך 13" .. תודה לעוזרים ...

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by רועיהדדי,

שלום, יש לי מחשב נייד כשנתיים או קצת יותר T7400 @2.16GHz 2.17GHz intel®Core 2 2 giga ram ולצערי נשבר לי המסך ורואים חצי מסך תקין וחצי לבן הייתי בחנות של סוני ואחד הבחורים אמר שכדי לי לקנות מחשב נייד חדש...???!!! תיקון יעלה 800$ בחברת סוני דרך EBAY 500$ רק המסך ללא עבודה .... מה היא עצתכם? האם לבקש מאבא עשיר לממן תיקון או לקנות חדש? אין לי מושג... מה לעשות... הצרכים שלי למחשב מאד בסיסיים , אינטרנט , מלל - אופיס ניידות מאד חשובה ואיכות הסוללה אשמח לקרוא דעות..

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  9. אז ככה... לפני שבועיים קניתי מחשב חדש בסכום של 2900 שקלים (ללא מסך- מחשב בלבד) והשאלה שלי מתחלקת ל3 1. האם קיבלתי תמורה טובה יחסית למחיר 2. חבר אמר לי שזה מחשב לא משהו ועוד מעט אני לא יוכל להפעיל איתו שום משחק 3. המחשב הזה יוכל לשמש אותי תקופה ארוכה? (משחקים וכאלה) אין לי ספק שתמיד יהיה מחשב יותר טוב ואין סוף לדברים האלה אבל רציתי לדעת אם הוא צודק - השימוש של המחשב הוא משחקים וכללי מעבד - intel i5-2400 cpu @ 3.10GHz קירור למעבד של זלמן אני לא זוכר בדיוק איזה דגם לוח אם - gigabyte - H61M-S2-B3 זיכרון פנימי - 8192MB כרטיס מסך - GeForce GTX550i 1GB דיסק קשיח - 500 GB [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  10. בס"ד שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שיעדו העיקרי יהיה עריכת וידאו חצי מקצועית אני אנסה לענות ע"פ הכללים של הפורום. התקציב הינו 5500 אפשרות לחריגה של 500 שח בנוסף הארד דיסק אחד של 500 גיגה כבר יש לי אז אני יכול להעביר אותו מהמחשב הישן ייעוד המחשב הינו בעיקר עריכת וידאו חצי מקצועית בתוכנת Avid Liquid בנוסף המחשב ישמש גם קצת לעריכה בתוכנה solidwork ומשחקים מסך לא כלול במחיר אין צורך בציוד היקפי למחשב השקט חשוב ברמה של 7-8 אבל אם המחיר גבוה משמעותית ננסה להתפשר לא מתוכנן אוברקלוק לא נדרשת מערכת הפעלה אין חנות מועדפת אבל אני גר באיזור הצפון בהקשר המארז חשוב לי שיהיה לו כניסות usb,firewire ואודיו מקדימה.... תודה רבה לכולם!!!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם, שבת שלום, שמי שי ואני חדש בפורום, אני מקווה לתרום כמה שיותר ולעזור לחברי הפורום בהתאם ליכולותי, בימים אלו אני אצטרך את עזרתכם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ואם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מחשב לגיימר מקצועי, שכולל רק מחשב+מסך(לפי הבירורים שעשיתי ההמלצה היא על LG L1970HR2MS) התקציב הכולל הינו 9000 ש"ח כולל מסך. אני מעוניין להרכיב במחשב את כלל הרכיבים הטובים בשוק בהתאם למחיר שאני יכול להשקיע. בקשר לדיסק קשיח אני לא זקוק ליותר מ160GB, או שתמליצו לי אחרת על SATA2 אם ההבדל הוא משמעותי. בנוסף, שאלה לגבי כרטיסי מסך, מה עדיף במסגרת התקציב RADEON 1950XT או GF7900GS? ובנוגע ללוח אם, האם חשובה השקעה כספית גבוהה מאוד בלוח אם? כי לפי מה שהבנתי הוא גורם לא פחות חשוב מכר…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מה אפשר לעשות? קיבלתי אותו ממישהו ואין לי דרך להשיג את הסיסמה. יש דרך להשיג או לעקוף את זה?

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  13. היי, יש לי נייד dell inspiron 1520 לאחר שניסיתי לעשות Partition עם Partition Magic 8 - המחשב פשוט קרס ואי אפשר להעלות את הווינדוס (VISTA) ניסיתי לפרמט את מחשב אך זה בלתי אפשרי בגלל שהשגיאה הנ"ל מופיעה, ניסיתי לפרמט את C אבל זה גם לא עזר. למישהו יש רעיונות? תודה.

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  14. מדובר במחשב HP מדגם TX1320US למחשב יש מחיצה של שחזור, כמו כן יש דיסק שחזור שאמור להיות זהה כאשר מנסים לשחזר את המערכת גם מהדיסק וגם מהמחיצה (ע"י לחיצה על F11 בבוט) , התהליך מפסיק באמצע עם שגיאה 1002 ובקשה לפנות לHP מכיוון שהמחשב נקנה בחול (כמו שאפשר להבין מהדגם) אני מקווה להשאיר את הפניה אליהם כאופציה אחרונה עד שהתהליך מפסיק השחזור "מספיק" למחוק את המחיצות, ליצור חדשות (אחת לחלונות ואחת לשחזור)ולשים בהם מידע כלשהו (3GB תפוס בכל מחיצה) ניסיתי להתחיל את התהליך מכמה מצבים: 1.שכל השטח הוא UNPARTITIONED 2.חלוקה לשתי מחיצות NTFS אחת ראשית עם FLAG של בוט ואחת קטנה עם FLAG של HIDDEN 3.כמו הקודם אבל מחיצות לוגיות (לא ראשיות) בכל המקרים אותה התוצאה :-\ יש לציין שהמחשב עבד עד לפני ה…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by momi2004,

קיבלתי מאיזה מחסן עתיקות מחשב ישן של טושיבה, סטלייט 1405 S151, מפרט לא משהו אבל מעניין אותי להפעיל אותו. המחשב נדלק בעבר, שכב איזה חצי שנה באחסון, ועכשיו כשהוא נדלק הוא אומר שיש לו שגיאת CMOS וללחוץ F1. לחיצה על F1 לא עושה כלום, אבל כשעושים CTRL ALT DEL המחשב כן מגיב וחוזר על השגיאה הזאת. הצלחתי לפרק את המחשב ולהגיע לסוללה, הוצאתי והכנסתי אותה כמה פעמים וניסיתי להדליק את המחשב עם ובלי הסוללה, ללא הועיל. השגיאה עדיין נשארת. הצעות נוספות?

• 2 תגובות
    • 689 צפיות
  16. Started by OmriF,

שלום לכם. ברשותי מחשב דיי ישן מסוג Pavilion zt3000 שברצוני להתקין עליו את מערכת ההפעלה Windows XP מחדש. ביצעתי בוט כרגיל מדיסק ההתקנה, קבצי ההתקנה עולים ולאחר שהוא נכנס להתקנה הוא מציג מסך כחול דיי מוזר (מצורף). יש למישהו מושג מה פשר השגיאה? יכול להיות שדיסק ההתקנה פגום או שאין קשר לשגיאה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 819 צפיות
  17. בכל הקשור במפרטים בתקציבים זולים ובינוניים, ממליצים כאן באופן גורף על לוחות ללא תמיכה ב-USB3 ,SATA3 בטענה שאין לזה כל משמעות מבחינת ביצועים ושאת התמיכה ב-USB3 תמיד ניתן להוסיף בהמשך עם כרטיס הרחבה של כמה עשרות ש"ח. לגבי ביצועים אכן אין הבדל ,אולם לגבי אפשרות ההרחבה, הטענה הזאת חסרת שחר מפני שעלותו של כרטיס הרחבה שכזה ,היא כמעט זהה להפרש בין מחירו של לוח שתומך ב-USB3 ,SATA3 לבין כזה שלא תומך בתקן זה. ראו בעצמכם: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-usbcard&keyword=usb3&orderby=price http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=9323 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=950510&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מני…

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  18. כאשר אני מדליק את המחשב אני רואה את התמונה של IBM, ולאחרי שנייה אני מקבל הודעה FAN ERORRE והמחשב נכבה מיד. במעבדה החליטו שהתיקון כולל הלחמה והוא יעלה 800 ש"ח. יש לציין שהמאוורר נראה תקין לחלוטין והוא מסתובב. - זאת אומרת בעיה בג'וק של המאוורר, כך שהתקשורת לא תקינה. מכיוון שתקופת האחריות הסתיימה מזמן פתחתי את המחשב בעצמי וגיליתי שאני יכול להחליף את המאוורר בקלות, בלי שום הלחמה. הנקודה היא שכל המאווררים החלופיים שמצאתי למכירה בארץ, למרות שהם נראים בתמונות אותו דבר הם מק"ט טיפה שונה, וכל המעבדות לא מסכימות שאני אחזיר את המאוורר במקרה שההחלפה לא תפתור את הבעיה. בנוסף, האם לקנות מאוורר בלבד, או שעדיף להחליף את כל הגוף קירור? או שבכלל המשחה הטרמית זו הבעיה? (יש שם, אבל לא …

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום, סבתא שלי מתעקשת לקנות לבת דודה שלי ולי לפטופים. אני לא יודע איך סבתא שלכם, אבל את סבתא שלי גם פיל במנוסה לא יזיז מילימטר. ולכן "נדפקתי" ואני צריך לבחור לבת דודה שלי ולי לפטופ חדש : 1. נתחיל מהפשוט יותר (תרתי משמע )- עד 2400 (כמובן שרצוי כמה שפחות) מדובר בצעירה בת 15. מחשב פשוט, לשימושים יומיומיים. בעיקר פייסבוק סרטים ומוזיקה, אולי קצת אופיס. רצוי שיהיה קצת יותר ססגוני מ"שחור מבצעי", אבל לא חייב.. כמובן שלא צריך להשתגע כאן, אבל כן חשוב שלא יהיה צעצוע שלא שווה כלום אחרי שנה. מתלבט אם לקנות Toshiba Satellite C855-12W ולשדרג לו את הזיכרון ל4GB או אולי אפילו 8. מה אתם חושבים? 2. UX31A מול מחשב בהרכבה עצמית של DELL מבוסס 430s - סדר גודל של 1000$ אני עובר לג…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ban26,

נתוני המחשב: לוח אם- asus p5wb2 premium כרטיס מסך- nVIDIA GeForce 6600 GT Leadtek WinFast PX6600 GT ספק כוח- Enermax 485W מעבד- Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz זיכרונות: 512 - DDR2-667 Corsair CM2X512-5400C4*2 מסך: LG -1730S התקציב הוא :2400 ש"ח השימושים שלי : סרטים ולגבי משחקים אני רוב הזמן על WOW (מדי פעם c&c3 pes6) השאלה שלי : מה עדיף לשדרג . האם להחליף את המסך הקיים ל- Dell2007wfp או כרטיס מסך חדש שיתאים למערכת הקיימת. או כל רעיון אחר (רק נראה שרעיון אחר יעלה לי יותר מדי $$$ )

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  21. Started by liran10,

מעבד - Intel Core i5-750 Tray כרטיס מסך - Asus ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe לוח אם - AsusP7P55D Pro כונן קשיח - Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB צורב- LG GSA-GH22L X22 SATA DVD זיכרון - G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Ripjaws מארז- ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כוח- Seasonic S12 Energy Plus 550W קירור למעבד CoolerMaster Hyper 212 Plus כרטיס רשת אלחוטי- Edimax 7727In PCI אמור לעלות משהו כמו 5500 שקל האם שווה מבחינת רכיבים וגם המחיר???

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  22. Started by regev_k,

שלום לכולם , כיום וכמו תמיד יש לי מערכת מבוססת INTEL , ברצוני לעשות צעד ולעשות מעבר למערכת AMD. תמיד קניתי את מעבדי ה K למרות שלא עשיתי OC אף פעם (כן אני יודע בזבוז של כסף) כיום יש לי: מעבד I7 8700K לוח GIGABYTE Z370 AROUS ULTRA GAMING זיכרונות CORSAIR VENGEANES LED 8X2 DDR4 3000 ספק כוח ASUS 750W קירור NOCUTA DH-15 כ.מסך MSI RTX 3070 TRIO-X מארז COOLER MASTER HAF-X FULL TOWER ברצוני לעבוד למארז יותר קטן כגון : Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid Tower וחשוב לציין שאני לא רוצה את הטופ אבל לא את הפשוט משהו ביניים. אשמח לעזרתכם :-)

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by galai198777,

זה בסדר?זה רק שדרוגקטגוריות מוצרים כמות מחירספק כוח FSP Hyper 600W Active PFC 85+ 1 ₪341זיכרון Samsung DDR3 8GB 1600 3rd Party 1 ₪166 כרטיס מסך Gainward GeForce GTX 1060 6GB 1 ₪1312 קשיח למחשב שולחני Samsung SSD EVO 850 250GB! ₪460 סה"כ: ₪2279

24. Started by galai198777,

1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1002. מה שימושי המחשב? משחקים וכל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 40-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? . מסך מחשב גודל 27 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד לוח אם מארז מחשב RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 86. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מע…

25. Started by galai198777,

1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך בחריגה.1002. מה שימושי המחשב? משחקים וכל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 40-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? . מסך מחשב גודל 27 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 86. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…

דיונים חדשים בפורומים