ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, סרטים. מחפש מחשב שהולך להיות איתי הרבה בנסיעות ולכן חשוב לי שיהיה קל ושלא יתפוס הרבה מקום (חשבתי על מסך 13 אינץ'). מעדיף מסך מגע קטן בשביל מצבים שיותר נוח בהם בלי מקלדת, מצד שני אני מתכוון גם להשתמש בו רגיל בתור מחשב ראשי. עוד חשוב לי שאוכל לחבר אותו לטלויזיה HD לראות סרטים בלי בעיות. מעדיף דגמים עם SS…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש ללימודים ולחיבור לטלוויזיה 4k באמצעות hdmi מחפש מפרט טוב שאמור לעשות את העבודה, חשבתי על הרכיבים הבאים: מעבד- או i5 או i3 זיכרון- 8 ג'יגה או 16 ג'יגה? כונן קשיח- ssd + קשיח רגיל מארז וספק- אין לי מושג איזה העיקר שייראה נורמלי ופשוט עדיפות לצבע שחור. לוח אם- אני לא יודע מה לקחת, לפי תגובות בפורום הבנתי שצריך משו תומך ddr4 כונן אופטי ווינדוס 10 האם צריך לרכוש כרטיס מסך בנפרד לסרטי 4k? בכל מקרה אין צורך להוסיף כרטיס מסך מעכשיו, אם אצטרך אשדרג בעתיד. זהו, בסך הכל צריך מחשב לשימוש משרדי, אם צריך למלא שאלון אז אמלא אותו. תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב חזק לגרפקאי ללא הגבלת תקציב. משתמש בעיקר בAdobe. זה המפרט שאני בניתי בינתיים: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 6800K 3.4Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי Corsair Hydro H115i Extreme Performance 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus SABERTOOTH X99 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 3xPCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 4x8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX 1070 DUAL 8GB OC GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD4003FZEX …
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! המכונה העתיקה שלי מאותתת לי בטירוף על כך שהיא עומדת לסיים את חייה ואני מנסה למצוא תחליף לא יקר במיוחד שיעמוד בצרכי הגיימינג הדי חביבים שלי - אני לא דורש איכות גרפית גבוהה מדי, לא מודד FPS ושאר ירקות מהסוג. אני כן רוצה לשחק משחקים ברמה סבירה ולא להרגיש בשנת 2001... חשוב לי לומר - אין לי צורך בציוד הקפי כלל וגם כוננים קשיחים ישנם בנמצא. אם יהיה מבצע SSD מטורף שיהיה שווה את זה - אבדוק את הנושא, אבל בהחלט שלא הכרחי. מעבר לזה - מה שבא ברוך הבא. אעזר, ברשותכם, ברשימת השאלות שפורסם בדיון הנעוץ בראש הפורום. הנושא מעט דחוף לי משום שהעבודה עם המחשב הנוכחי הופכת אט אט לבלתי אפשרית ואני חושש מקריסה סופית וחד משמעית... אז תודה על העזרה …
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מתקשה למצוא לפטופים טובים וזולים ללא מערכת הפעלה לעבודה עם לינוקס (כנראה אובונטו). הדגמים שאני מוצא זה כאלה שיש להם עד כמה שאני מבין בעיות תאימות עם לינוקס. אני רוצה מחשב שישמש אותי בעיקר לתכנות (Matlab, python etc.) של BIG DATA, כך שהדגשים שלי הם מעבד וזכרון טובים ומסך 13-14 אינץ. התקציב הוא בערך 3000 שקל, אני אשמח להמלצה על לפטופ כמו כן גם על חנות ממנה ניתן לקנות (בארץ או בחו"ל).
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מה שחשוב - מסך של 13.3". שיוכל להריץ מאטלאב היטב. מה שרצוי - אחריות ארוכה ככל האפשר איסוף מהבית חברה שאכן מספקת שרות טוב המלצות ?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
נדרש מפרט לשימוש ביתי + פוטושופ בצריכה בסיסית ומינימלית . מחשב אשר בשיאו ישמש כשעתיים עבודה ביום ולא יותר . התלבטות בין השקעה ממושכת ( חלקים מעט חזקים ויקרים ) או ללכת על בסיס ולשדרג בכל תקופה . התלבטות שלי עם עצמי בין i5 6600 tray שעולה 1000 שקלים או להשקיע מעט יותר וללכת על i7 tray שעולה 1490 שקלים ושוב ! השאלה אם יש צורך , כי i3 בטוח שלא ארכוש . זכרון 16gb ram אמור להספיק ? כרטיס מסך שאמור לתת גיבוי לפוטושופ אמור לעבור את ה500 שקלים ? כגון 1050 או שגם 730gtx יעשה את העבודה ? ואת כל השאר אשמח לשמוע מכם .
-
- 19 תגובות
- 5.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני מבקש המלצה למחשב נייד לפי הנתונים הבאים 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף תקציב בסביבות ה-5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). wordpress תדיר, פוטושופ תדיר, videpad מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אם אפשר למצוא משהו שגם יתאים זה יהיה טוב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 17 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם אחותי רוצה לרכוש NUC בתקציב של עד כ2K ש"ח קודם כל שאלה קטנה : מה ההבדל בין NUC6i5SYH ל NUC6i5SYK ואיזה מהם אתם ממליצים לי ? אני יכול לרכוש אותם ב300 דולר , מה עדיף? המהירות היא לא קריטית ביותר אז לא חייב SSD (אם כי כמובן עדיף אם זה מסתדר עם התקציב), ועל איזה זכרונות תמליצו לי להתאים למחשב הזה ? תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? . -4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אם אפשר למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וסטרימינג (Twitch) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwwatch/CSGO/Battlefield 1/GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את המפרט של 2 דגמי המחשבים הבאים של טושיבה : 12.pdf ורציתי לדעת האם אחד מהם או שניהם יתאימו לדרישותיי והאם הם שווים את תג המחיר המבוקש עבורם. עניתי על השאלון למטה - התשובות שלי בצבע אדום (השארתי את השאלות הרלוונטיות בלבד מתוך השאלון המלא שבאתר). אשמח לקרוא את דעתכם. תודה מראש דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם ההבדל בין DDR4 ל DDR3 ו - DDR3L משמעותי מבחינת ביצועים? 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי לחרוג עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?…
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
-
-
דעתכם על המפרט למשחקים , שיפור, הוזלה יעול תתקבל בברכה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם תקציב עד 4500₪ השימוש הוא לגלישה משחקים לילדים KODI בניתי אותו באתר של KSP נ.ב. חסר שם קירור למעבד שעוד לא בחרתי מה הייתם משנים או מוסיפים?
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום וברכה, אני עומד לפני רכישת מחשב חדש, מחר או מחרתיים המפרט הרלוונטי די סגור אצלי (I5 258GB SSD 8GB RAMׂ) מה שחשוב לי ברמה קריטית זה האמינות, והאפשרות לעבוד איתו לאורך זמן. מצאתי את המחשב הזה של DELL מה שבעיקר מצא חן בעיני, זה השירות באתר הלקוח שמאפשר שימוש רצוף גם במקרה של תקלה בלי צורך לחכות שבועיים שהמחשב יחזור מתיקון. הבעייה שחבר טכנאי אמר לי שלפי נסיונו האיש האמינות של דל בשנים האחרונות מאד ירדה. מישהו יכול לומר: א. האם אכן כך ירדה הרמה שלהם משמעותית? ב. א"כ איזה חברות יותר אמינות? ג. האם יש עוד מחשבים בסדר גודל של מחיר/מוצר כזה של חברות אחרות שהאחריות כוללת שירות באתר הלקוח? תודה רבה, של…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? . -5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אם אפשר למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני כרגע מחפש ללמוד כמה תחומים, אין לי רקע קודם בתחום מקסימום ידע בסיסי, מתכוון להשתמש בו לכמה שימושים - עריכה גראפית, שימוש ב אפטר אפקטס, פרימייר, פוטושופ, - ארכיטקטורה והדמיות, LUMION , SKETCHUP, AUTOCAD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - צוין למעלה^ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח להמלצה לקניית מחשב נייד לשימוש ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים, minecraft) כולל מערכת הפעלה (ואופיס, אפשרי?) המון תודה מראש, מרב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים, minecraft) מסך 15" HD אין צורך בציוד היקפי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות ואופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? …
-
- 7 תגובות
- 4k צפיות
-
-
זה המפרט שקיבלו מהחנות, איזה שינויים כדאי לעשות? המחשב צריך להפעיל תוכנות לא כבדות מידי, כמובן שהולכים לראות בו סרטים ואולי להפעיל משחקים לא חזקים מידי.. נראה לכם יעבוד פה OVERWATCH? כמה יעלה להוסיף פה כרטיס מסך סביר? מעבד אינטל Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1 21051 מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 CPU Cooler 1 36620 לוחות אם למעבדי אינטל Asus H110M-K LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, VGA, DVI 1 37769 זכרונות Kingst…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
לצרכי גלישה מרובת טאבים באינטרנט, ועבודה אינטנסיבית עם אופיס. חשיבות גבוהה לאיכות הרכבה, משקל וזמן סוללה (אסוס?). רמקולים איכותיים יכולים להוות יתרון לא HP. תקציב: עד 3500 לא חשוב מאיזו חנות, אפשר גם מאתרים בינלאומיים. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים שיצאו ושעתידים לצאת המצריכים כרטיס מסך עם יכולת עיבוד חזקה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך כרגע, הגודל הוא 22 עד 24 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשדרג את השילוש (מעבד, לוח, זכרון), כך שיתאים לכרטיס המסך והכוננים (SSD+רגיל) הקיימים. האם ניתן שיתאים גם לספק הכח הנוכחי? המפרט הקיים הנוכחי: CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4@3.8GHz MB: Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 Mem: OCZ 8GB DDR2 1066Mhz GPU: EVGA GeForce GTX 650 Ti 1GB HD: Kingston 120GB SSD SATA2 HD: Samsung 1TB 16MB SATA2 DVDRW: LG GH22 SATA x 22 Black Case: ThermalTake V3 Black Edition Power Supply: 430W ThermalTake Mice: Logitech MX510 GamePad: Logitech Dual Action Speakers: Altec Lansing ATP3 LCD: Dell 2209WA CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 13 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"חא) האם לנצל את כל התקציב או לנ…
-
- 52 תגובות
- 14k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום לכם. בעקבות תקלות חוזרות במחשב, נמאס לי ממנו ואני רוצה לשדרג את החלקים החשובים. המחשב מיועד לעריכת תמונות חובבנית+ פוטושופ/לייטרום אולי אוטוקאד, הזרמת סרטים למסך סלוני בכבל HDMI ,אופיס אינטרנט וכו' ולרוב אני עובד עם מס' תוכנות במקביל ועם הרבה חלוניות באינטרנט, יש לי מחשבה על O.C- התקציב עד 5500 ש' +-. הרכבתי 2 מפרטים שונים בלוח אם ומעבד - אשמח להצעות ושיפורים , עדיפות לאסוס. 1. לוח אם X99A II אסוס + מעבד 6800K 15M 6C 1A. לוח אם Z170A אסוס + מעבד 6700K. 2. זיכרון CORSAIR VENGEANCE LPX 2*16GB DDR4 3000MHZ CL15 , - הזיכרון מופיע בדפי נתונים של אסוס ב X99 אך ב Z170 לא מופיע. 3. כרטיס מסך GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 אסוס . 4. יש ברשותי …
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב,יש ברשותי מחשב נייח דיי הרבה שנים אני אצרף מפרט בקובץ. השידרוגים שהוא עבר זה זיכרון ל 8 gb, זכרון ssd samsung evo 850 250 gb-מחובר רק ל sata2 מכיוון שאין חיבור sata 3 בלוח אם שלי והוחלף כרטיס מסך ל nvidia geforce gt 730 מכיוון שהכרטיס הקודם נשרף. המחשב דיי ישן נכון? נראה לי שהגיע הזמן להשתדרג והדבר היחיד שאעביר למחשב החדש זה זכרון ה ssd ככה נראה לי. רוב השימושים שלי זה גלישה וצפיה בוידיאו,אני רוצה שתהיה לי את האפשרות לגיימינג פה ושם במידה וארצה,וארצה להקליט מעט אודיו שלפי הבנתי מלבד מיקרופון טוב אצטרך גם כרטיס קול טוב או שזה לא קשור? יש לי מסך 24 דל ורמקולים הרמן קרדון ככה שאצטרך רק מחשב. התקציב הוא 2-3.5 אלף,איזה מפרט ומאיפה כדאי לרכ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, והורדה צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p שתי מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
היי, המחשב שלי מלפני כמה שנים, ולאחרונה התחיל "לקרטע" קצת. אני לא מבין הרבה, אבל ברגעים שיותר קשה לו לסחוב זה נראה כאילו הCPU והMEMORY בתפוסה גבוהה (לפי הטאסק מנג'ר, לא מעבר) זה קורה כשיש לי משחק רץ ברקע ואני מזגזג בינו לבין הבראוזר, כשיש לי יותר מידי חלונות פתוחים, כאלו. אני רוצה לשדרג מה שצריך, אבל לא בטוח מה עושה את הבעיה. אשמח לעזרה, מקווה שאני ממלא את זה כראוי: המפרט הקיים: CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @3.20GHz 3.20 GHzMB: Gigabyte B85M-DS3HMem: 8.00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28) GPU: Intel HD Graphics 4600 ATI AMD Radeon HD 7800 Series GPU:HD: Samsung SSD 840 EVO 120G SCSI Disk Device (SSD)HD: Seagate ST10…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-