ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
זה המפרט שבחרתי לעצמי (לאחר בחינת שאלת השימושים, תמורה וכו'). מה דעתכם? כמו כן - האם הייתם משנים את אחד הרכיבים לרכיב שנותן תמורה טובה יותר לכסף? מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP45-DS3L s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition זכרונות none זכרונות none דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4670 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E 2.0 כרטיסי קול none צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata ציוד רשתות none מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Alpine 7 Pro (s775) מארזים CoolerMaster Centurion 590 Black Case …
-
- 7 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום חברים וחברות. מתנצלת מראש על הנדנוד. בשל סיבות אישיות שלא ניתן היה לחזות אותן לא התאפשר לנו לרכוש את המחשב כאשר נתתם לנו את ההמלצות באוגוסט השנה. מאז חלפו מים רבים (במיוחד בתאילנד) ואני מעוניינת בהמלצה חדשה או ברענון ההמלצה הקודמת. החידושים הם: 1. החנות המועדפת היא זיג זג אלא אם יש ממש בעיה עם זה והמפרט המומלץ יכול להתגבש רק בחנות אחרת אז אפשר גם IQPC 2. דיסק קשיח לא פחות מ- 1TB 3. זכרונות של 8 GB אני חוזרת על פרטי המפרט המבוקש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 כולל מערכת הפעלה, מסך 23" רמקולים מקלדת ועכבר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך כמה שאפשר המשתמש הוא לא גיימר כבד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (ל…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם, לאחרונה (שבאתי לנקות אבק) שמתי לב שמהמטען בוקע רעש חלש מאוד ובתדר גבוה - לרוב מהיכרותי עם רכיבים חשמליים, לא אמור לנבוע רעש. הלפטופ שלי, Lenovo y510p, מחובר רק למטען בדר"כ וללא סוללה. לכן דבר ראשון חיברתי סוללה ובדקתי האם יש עדיין את הרעש מהמטען - התשובה היא כן, חיכיתי שהסוללה תתרוקן והקשבתי שוב, הפעם לא. בקיצור המטען מוציא רעש בתדר גבוה רק שהוא נטו מפעיל את המחשב ולא עסוק בלהטעין את הסוללה. יש לציין שהמחשב נקנה בארהב, והחלפתי את הכבל החשמלי המקורי(הזכר) לכבל עם הארקה בתקן ישראלי. מלבד זה לא נגעתי בשום רכיב במחשב. המטען(או המתאם) עצמו הוא 20v 170w עם זרם יוצא של 8.5 אמפר(חתיכת בוקסה). כשאני מדבר על רעש חלש אני גם מדבר על מרחק של ישיבה- כאשר המטען על הרצפה, אז ל…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום קניתי את המחשב של גיגהבייט W468N והוא ברשותי 10 דקות, וכבר מצאתי משהו שלא אהבתי. המקלדת באיזור החיצים משמיעה רעש מציק וכל הכפתורים שבאותו איזור זזים יחד, וככל שמתרחקים מהחצים הרעש חלש יותר עד שנעלם בערך 15 לחצנים (עד הלחצנים של האותיות). האם זה נורמלי למחשבים האלו או בכללי בניידים או שצריך לתקן את זה?
-
- 11 תגובות
- 955 צפיות
-
-
יש לי נייד HP DV5 1179 מהיום הראשון הנייד מוציא רעש חוץ מרעש המאורר וזה כמו תקתוקים ורצוצים שלחתי למעבדה ואמרו שזה מהמחט של הדיסק קשיח וחשמל סטאטי מכל מיני חלקים ומבחינתם המחשב נבדק והכל תקין הרעש הזה שומעים אותו רק בסביבה שקטה מאוד האם אני צריך לקנות את הסיפור הזה ? האם דבר טבעי שנשמעים כל מיני רעשים במחשבים ניידים חוץ מרעש המאורר?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אז ככה , הרעש הוא לא רעש מאוורר ולא רעש דיסק קשיח ( רעשים אלו ממש לא משיעים , ושומעים אותך פעם ב..) הבעיה , שרעש כזה ( שששססססששששסס.... ) נוצר מהמחשב , שמתי לב שאצל כולם זה קיים , מישו נודע לפיתרון? מה אפשר לעשות? והרעש מתחזק עוד הרבה יותר כשהמחשב לא מחובר לחשמל. מקווה שתעזרו... אני משתגע מזה! המחשב חדש... *. כרגע מותקן וינדוז ויסטה עם הדרייברים הכי עדכניים , ואותה בעיה , מקודם היה איקס פי וגם עם דרייברים עדכניים , ואותה בעיה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום רב ברשותי מחשב חדש דנדש של לנובו. וכאשר אני עובד עליו יש ממנו רעש קליקים/נקישות המגיעות מצידו השמאלי התחתון. הנקישות הן לא של המאוורר ומגיעות לסירוגין ללא שום אזהרה. הנקישות מופיעות גם בעומס וגם כשהמחשב idle על מנת להמחיש העלתי קובץ עם הנקישות : http://upload-il.net/he/31BF00A4F4 ניתן לשמוע אותן ב4, 10 שניות, 15 שניות, 25 שניות כמובן שהחל ממחר אני כבר אתקשר לחנות בנוגע למימוש האחריות אך הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות שאהיה מוכן למחר, בדקתי את פעילות הכונן הקשיך והוא תקין תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם,אני צריך את העזרה שלכם כי אני כבר התייאשתי מזמן.אני סטודנט באוניברסיטה וקניתי נייד של טושיבה למטרת לימודים וקצת פנאי. המחשב לאחרונה מוציא רעשי שריקה חלשים שנשמעים בחלל החדר ודיי מטרידים את האוזן בזמן למידה.ביררתי את מקור הרעש הוא מגיע מהדיסק קשיח.גם יש תופעות לוואי לעיתים רחוקות שבעת הפעלת סרט או משחק,יש תקיעות זמניות מלוות ברעש כמו תקליטור תקוע...סוג של "טררררר" ותקיעת תמונה ,ואז חוזר לפעולה תקינה. שלחתי את המחשב כבר פעם אחת למעבדה של "מפעיל טושיבה" בפ"ת,וכמובן אומרים שהמחשב תקין,כיוונתי אותם לאיזור ההארד דיסק אהם אומרים שלא שמעו רעש חריג והבדיקות שלהם מציינות שהדיסק קשיח תקין.אך בכל זאת יעשו עידכוני ביוס,ניקוי מאבק וכל מני שקרים למיניהם. וכמובן החזירו לי את ה…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה אני מחבר את הנייד ל TV או למערכת ואני שומע מן רעש סטטי כזה, לפעמים זה עובר אבל רוב הזמן אני שומע את זה וזה ממש מפריע אי אפשר לראות סרט ובקיצור אי אפשר להעביר סאונד מהמחשב (אפשר אבל זה נשמע ממש רע). האם יש איזו דרך לטפל בזה? מתאם או משהוא? תודה רן
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם ראשית רציתי לציין ש- A10 האלוף - עזר לי מספר פעמים לשדרג את המחשב - ותמיד כל שדרוג היה מוצלח מאד. זה המפרט שיש לי כרגע. - צירפתי תמונה. כרטיס המסך ששהוספתי לפי המלצאתו של A10 - שהוא אכן שקט מאד וגם מצוין - Gigabyte GeForce GTX1660 SUPER GV-N166SD6-6GD לאחר מכן החלפתי ספק כוח כמובן לפי המלצתו של A10 : CoolerMaster MWE 650W 230V-V2 80+ Bronze אני משתמש במחשב בין היתר לעריכת תמונות בפוטושופ והמחשב עובד מצוין. אבל - מאז שהוספתי את כרטיס המסך יש לפעמים רעש קל ומעצבן מהמחשב -כמו נחירות קצרות בתדר קבוע - לפעמים זה מפסיק ולפעמים זה חוזר. זה תלוי לפי מה שנראה לי בטמפרטורה החיצונית. לכן - הוספתי למחשב 2 מאווררים שנושפים על כרטיס המסך - יש כזה מתאם שמתחבר למארז - …
-
- 4 תגובות
- 510 צפיות
- 2 followers
-
-
שבת שלום, כשאני מחבר את המחשב למגבר לצורך צפיה בסרטים או האזנה למוזיקה אני שומע רעשי רקע מאוד חזקים שממש מפריעים לצפיה. בחיבור של דיסקמן עם אותו כבל אין את הרעשים האלו. אני יודע שבד"כ הרעשים האלו נגרמים בגלל שאין מינוס טוב בחיבור. אני מתחבר מהיציאת אוזניות לרסיבר חדש של ימאהה, איך אני יכול לשפר את המינוס במחשב? אם זה משנה - המחשב הוא ACER TRAVELMATE בן 5 שנים עוד מעט.
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
אהלן אנשים, קניתי לא מזמן מחשב נייד DELL INSPIRION 1520 ואחי האוהב קנה לי עכשיו רמקולים של ALTEC 2.1 זוג רמקולים + סאב. מיד לאחר החיבור יוצא בקביעות רעש מהסאב, רעש מעומעם, וכשהמחשב טוען הוא מעט מתחזק. לפי כל הבדיקות שעשיתי הדרייברים תקינים והסאב תקין כי כשחיברתי אותו למחשב נייד אחר IBM T41 הרעש היה הרבה פחות משמעותי, למרות שהיה רחש ממש קליל שגם הוא לא תקין אבל נסבל. אז מה אתם אומרים בעיה במחשב ? בעיה ברמקולים ? בעיה בהתקנת הכרטיס sound ? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן רכשתי lenovo N500, דגם 4233-75G הכונן הקשיח משמיע רעשים כאילו הוא כל הזמן עובד.(בדרך כלל זה הולך ובא) הרעשים הם כמו חריטות ותיקתוקים,זה לא חזק או מפריע ממש אך האם זה נורמלי? הכונן הוא של seagate אם זה תקין האם משהו מכיר דרך להשתיק את זה? אני יודע שחלק מניידי דל סובלים מאותה הבעיה,אך יכולים ופתור אותה באמצעות איזשהי תוכנה שדל מספקת להגדרות חומרה. בנייד הישן למשל אין שום רעש. תודה מראש לעונים. רועי
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי דל סטודיו 1555 חדש למדי ופתאום שמתי לב היום לכל מיני רעשים מוזרים שמופיעים בזמן שימוש נורמלי במחשב (לא משהו עמוס במיוחד). התיאור הכי טוב שאני יכול לתאר הוא שילוב בין הפרעות חשמליות קטנות ומשחק עם שקית ניילון ליד מיקרופון (ותודו שזה חתיכת תיאור מעניין). בהתחלה חשבתי שזה משהו שקשור למאוורר אבל שמתי לב שהם נשמעים בצורה די קבועה עם גלילה רצופה של דפים במסך בעת גלישה באינטרנט ומגיעים להערכתי מאיזור המסך. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות? (אגב, כנראה שבכל מקרה אני אגרום לטכנאי של דל לבוא לבקר אותי להגיד חג שמח, אבל הייתי שמח לדעת).[br]פורסם בתאריך: 2.10.2009 בשעה 00:03:19 OK, אחרי עוד קצת זמן בחברת הרעשים המוזרים הבנתי שהם מגיעים מהספק דווקא (די בוודאות), אול…
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
יש לי המון רצון ללמוד על שילוב של מעבדים ומפרטים, מה הולך ביחד, והאם זה באמת כזה פשוט להרכיב מחשב. אני דיי מנוסה בקטע של חומרה. האם יש מקור בעברית או באנגלית (רצוי עברית) שיספק לי מידע רב ככל האפשר בנוגע לעניין זה? תודה רבה על העזרה, The_FuGiTivE
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה. אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים, אבל לא בטוח בנוגע להצלחה בשימוש בו. המחשב הוא HP TABLET TX2520, כעיקרון קראתי את הביקורת על ה-2500 אבל מה בעצם השוני ביניהם? והאם כדאי להשקיע ולקנות אותו בכלל? תודה לכל עונה
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
היי לכולם, בגלל שאין פורום ספציפי של חומרה, ראיתי לנכון לשאול את השאלה בפורום הזה. יש ברשותי מחשב ישן יחסית (מ-2008, נקנה בזמנו ב-1000 ש"ח). כרגע יש לי כמה מאות שקלים בודדים פנויים (בין 300-400 עם חריגה של עד 150). ברור לי שלשדרג מחשב ישן או בכלל לקנות חומרה ישנה זה בזבוז. אבל המצב הוא שחייב מחשב, לעבודה משרדית, ואין תקציב (ולא יהיה בקרוב) ללקנות מחשב משרדי חדש ב-1200+-. ההתלבטות האם היא לקנות מחשב יד שנייה בתקציב הנ"ל, או לשדרג איכשהו את המחשב שקיים. המחשב מאוד מרעיש ויחסית איטי. המפרט הוא: Intel dual CPU E2180 2.00 GHZ Motherboard 945GC intel Lakeport GI945G 1024 DDR2 667 כ. מסך OB WD WDC WD1600AAJS-ooWAA0 160GB IDE מארז וספק ג'נריים, מאווררים מרעישים. לא הצלחתי למצוא א…
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לשדרג מחשב קיים בתקציב של עד 2000 ש"ח(במחירי קניה בארה"ב- טס לארה"ב בעוד 3 שבועות) בעיקר כדי שיוכל להריץ משחקים חדשים יותר. רציתי לדעת אם זה אפשרי/מומלץ או שפשוט כדאי לסחוט את מה שיש ולהחליף מערכת לגמרי כשיהיה תקציב: מעבד: intel Quad Core i5 3450 3.3Ghz + קירור אוויר: Hyper 101 של Cooler Masterלוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H- DDR3 זכרון: 8GB (2x4GB) G Skill F3 DDR3-1333 DDR3 SDRAMכרטיס מסך: Sapphire- Radeon 7850 2GB- עובד בOC יציב כ3 שנים(Core Clock 1050Mhz, וMemory Clock 1300 Mhz) ספק כח: Antec Neo Eco 520W דיסק קשיח: Western Digital 1T 3.5'' Sata3 מארז: ישן של Sagitta, 3 מאווררים, המארז מקרר אחלה יחסית למארז ללא קירור של …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות - 495 ש"ח Corsair TWINX 256*2 3200C2 899 ש"ח ASUS P4C800 Deluxe/GBL I875P 1,219 ש"ח Mitsuni floppy 1.44 50 ש"ח LITE ON 52X32X52 RETAIL 252 ש"ח Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K Box 1,059 ש"ח CTX LCD 17 PV720A 2,576 ש"ח Compucase CI-6AR1 MIDI Tower Casw 330 ש"ח סה"כ 6,880 ש"ח כרטיס מסך יש לי ר9700 תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני קונה מחשב כנראה ב5 באוגוסט (יום ראשון), אז בניתי לעצמי מפרט ל: אוברקלוק סביר +-, DX10 ,CRYSIS ושאר ירקות. התקציב שלי הוא 7500 ש"ח, אין צורך בציוד היקפי, לא משנה לי בדיוק איפה בחנות ממוקמת, אבל הוא צריך לכלול מערכת הפעלה. והמסך שאני קונה הוא ה2007FP. בינתיים בניתי לעצמי מפרט כזה: אם יש מקום לשיפור\שינוי, או בכלל החלפת מפרט, תודיעו לי.
-
- 8 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום לכולם , מחר אני מזמין מחשב שעיקר העבודה איתו תהיה משחקים ועריכת ווידאו. חשוב לציין שאני לא קונה AMD מכל סוג שהוא והזיכרון חייב להיות 1 ג'יגה. המחשב לא יעבור OVERCLOCK כך שלגבי הזיכרונות אין צורך למשהו מיוחד רק שיהיו עם תזמונים סבירים. אז ככה : PENTIUM 4 2.8ghz 800mhz 1100 ¤ 1 EPOX 4PDA5+ 680 ¤ 1 - מגיע עם באנדל עשיר במיוחד ותומך בכל מה שצריך מבחינתי. OCZ 400mhz DDR 512MB +HS 685 ¤ 2 WD 80/7200 SATA 8MB 480 ¤ 1 ALBATRON FX5900XTV 1175 ¤ 1 - כולל VIVO LITEON DVDX16 210 ¤ 1 LITEON 52X32X52 240 ¤ 1 כונן דיסקטים TEAC 60 ¤ 1 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Blue Screwless 350 ¤ 1 ENERMAX 350W PS 370 ¤ 1 MICROSOFT EXPLORER WIRELESS 220 ¤ 1 סה"כ: ¤ 6255 אני מ…
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום רב, ללקוח שלי אתר היושב כיום על שרת SHERED HOSTING. מדובר על אתר בסדר גודל של כ 400 מגה כולל קטעי וידאו ואודיו. מאחר והאתר סובל מעומסים וקריסות אנו מעוניינים לעביר אותו לאחסנה יעודית על שרת משלו. על כן רציתי לקבל את חוות דעתכם על המפרט הבא לשרת שהוצע לנו.
-
- 7 תגובות
- 963 צפיות
-
-
תוכנות גרפיקה עריכת סרטים וויסטה בעתיד. מעבד נמוך יותר, קצת מפחיד אותי לגבי בעתיד לבוא..., אין לי מושג קלוש בהמהרה עתידית, כן כדאי או לא..., המפרט לשיפוטכם. יש לי ציוד הייקפי קיים. תודדדדה ;D . מצורף המסמך (יש חנות יותר זולה?) לעיונכם. [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב ללימודים בעיקר, אין כרטיס מסך לא משולב כי לא דרוש למשחקים... לוח אם - MSI-800 661FM-L VGA 64M OB זיכרון DDR400MHZ 512 MAGA מעבד אינטל פנטיום 2.4 צורב MSI דיסק קשיח WD 80 מגה 8M BUFFER מסך 17 אינץ' SMAG 786PFS (וכמבן שאר הדברים , מקלדת, כונן דיסקטים , כרטיס רשת ... ... )
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות כחלק ממחשב שאני אסיים לבנות בארץ את החלקים הבאים EVGA GeForce GTX 580 3072 MB GDDR5 PCB PCI Express 2.0 כרטיס מסך ASUS Rampage III Black Edition Intel X58 לוח אם Intel Core i7-990X Extreme Edition מעבד רציתי לדעת על החלקים עצמם ועל החיבור ביניהם ואם למישהו יש מושג באיזה צורה הם עוברים במכס יש? אין?
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-