עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם אני רוצה לבנות מפרט שישמש בעיקר ל htpc .. אך גם לשימוש כללי.. ארצה שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן , ושיהיה לי אפשרות שדרוג בעתיד.. המחשב לא ישמש למשחקים , אך ארצה שהאופציה לאו סי תיהיה פתוחה לכן לקחתי כאן את המוגן 2.. האם המעבד הוא בעל פוטנציאל לאוסי? האם הלוח והזיכרון לא יגבילו אותי? כדאי לעלות במעבד ל 955? השקט חשוב - אבל לא עד כדי כך נגיד רמה 10\7 .. איך הכרטיס מובנה שעל הלוח יתן לי להציג סרטים ב fullhd חלק? ההארדיסק חשוב שיהיה לפחות 2 טרה, שיוכל להכיל הרבה סרטי hd ששוקלים הרבה היום, אם אתקין עליו את מערכת ההפעלה הוא יסחב טוב למרות ה5400 סלד? התקציב הוא 3000, רצוי לחסוך כמה שיותר, אם זה לא יפגע בביצועים .. המחשב יחובר לlcd 32 samsung br81 מעבדי ‏AMD‏ Athlon I…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  2. יש לי מחשב של HP דגם 530 ניסיתי להתקין לו את מערכת ההפעלה XP אבל הוא לא נותן לי בגלל שבהתקנה אחרי שהוא מטעין את כל הקבצים הוא כותב אין הארד דיסק בגלל שיכול להיות שהוא לא מחובר למחשב בדקתי את הארד דיסק על ידי הוצאתו מהמחשב חיברתי אותו לכבל שהופך חיבור של סטה ליואסבי והוא כן עובד מציג לי את הקבצים וכו' פירמטי אותו לגמרי ויצרתי מחיצה אחת אבל שוב הוא כותב שאין לי הארד דיסק בדקתי גם בעזרת דיסק תכנאים על ידי הפעלה של המיני וינדווס והוא מזהה אותו כמו שצריך אז מה הבעיה???? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by gman18,

אני מחפש מחשב נייד הכי זול שיש עד 1000 ש"ח רק לאינטרנט (מייל וגלישה) אם יש משהו ב-500 בכלל טוב

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by OrBen91,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שתהיה סיבה לחרוג, לא מחפש גיימינג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תוכנות, סרטים וכו', מחשב בסיסי פלוס שלא יזחל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, Beamd, Word, Photoshop. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - -לאילו הגדרות גרפיות …

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Another Guy,

שלום חברים יקרים המחשב שלי מתאבד רשמית בקרוב אני צריך מחשב חדש לגיימינג כבד אחו... מספר דרישות פשוטות מעבד 6500 i5 כרטיס מסך gigabyte 1060 זיכרונות 16 גיגה לוח אם שפתוח לשדרוגים בעתיד הארד דיסק טרה 7200 rpm Ssd 120 גיגה ללא מערכת הפעלה ללא ציוד היקפי ללא כונן דיסקים מחיר מפרט 4000 חורג בשבילכם 200 שקל אני רוצה להריץ משחקים כמו Gta v csgo ולראות סרטים וסדרות במחשב. המחשב יוחבר לשני מסכים 1. 23" dell 2. 40" Panasonic לא אעשה אוברקלוק אבל אשמח שהכרטיס מסך עצמו יהיה אפשרות לשנות למצבים oc mode או gaming mode או normal mode. המיקום שלי - רמת גן, מבקש שהחנות תהייה קרובה

6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות ורק אם הדבר הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. אופיס ואינטרנט בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן. מערכת הפעלה לא. …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  7. היי אחרי כמה וכמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב חדש אשמח לכמה מפרטים או בכלל למפרט תודה רבה לעוזרים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4/5/6 חריגה אפשרית אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר עריכה גרפית מימינלית (photoshop,ilussturitor בעיקר) המשחקים שישחקו כנראה יהיו משחקים כגון world of warcraft רוצה להריץ אותו על בינוני ושהמחשב ישרוד בראיה למרחק ובכללי בריידים ולא יקרוס counter strike/overwatch /המשחקי יריות לא אכפת לי להריץ על איכות נמוכה אבל שיהיה FPS וירוץ טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

8. Started by Myrath,

שלום רב, אבא שלי מעוניין לרכוש מחשב שולחני שיתאים לצרכיו, שעיקרם: תוכנות שרטוט וגרפיקה כמו Catia, Solidworks, Unigraphics וכיו"ב. אשמח לחוות דעתכם ביחס למחשב שמתאים לו. אני לא כ"כ מבין במחשבים. נראה שהוא נעול על המחשב הבא: https://www.pc365.co.il/product-15788-Dell_Precision_T5810_Workstation_PM_RD33_10459_במלאי שקטונתי מלהבין מה כה מיוחד בו שעלותו כה גבוהה (ללא מסך!). זה נראה כמו החומרה שיש לי בנייד שעלה 4000 ש"ח אם לא פחות מכך. חשוב לו שהמחשב יהיה של DELL (בגלל שירות הלקוחות - ובזה אני אכן מצדיק אותו). אשמח ליד מכוונת

9. אהלן, מחפש נייד למטרת לימודים כלליים, אולי קצת גיימינג אבל זה לא העדיפות. גודל: עד 14", אולי גם 15.6 כל עוד הוא עומד ברזולוציה מספיק חדה (תצוגה טובה חשובה מאוד). כובד: עד 2 קילו. מחיר: עד 3000, חריגה של 200 ללא מערכת הפעלה. מפרט נדרש: i5-8250, 8 gb ddr, 256 ssd לפחות, 150 mx במידת האפשר, ומחשב עמיד ומוכח בשוק עם ביקורות קיימות. כמו כן מחשב יחסית פריק שניתן לשדרג לו זכרון בעתיד ללא הרבה בעיה. מאמין שזה מספיק הסבר. מתכוון לקנות עד סוף החודש ולכן פתוח להצעות מיום הרווקים או bf. אין לי בעיה שזה ישאר כתרד פתוח להצעות לפטופים משתלמים בחודש זה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Gil28,

שלום, אני מתכוון לקנות לאחי מחשב בקרוב ומאחר שיש משפחה שבאים לבקר מארה"ב אני כמובן קופץ על המציאה. אחי מתחיל ללמוד בקרוב ולכן צריך לפטופ (וגם שיעזוב את שלי ) דרישות: ניידות גבוהה - לכן אני חושב על אולטרבוק. מקלדת מוארת. זמן סוללה סביר (3-4 שעות) משחקים ברמה של פיפ"א. גלישה ותכנות קל. אחריות בינ"ל - יתרון. ראיתי את ה-Toshiba Portege Z835 והמחיר שלו נראה כמו מציאה, אותו מחיר של V131 בארץ: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834214595 מה ההבדל בינו לבין ה-Z830 שנמכר בכ-300$ יותר?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Arbel2,

יש לי מחשב די טוב, מפרט: NZXT WHISPER <- אחלה מארז seasonic SS-650HT Active PFC - לא בטוח בדיוק בדגם אבל הוא מחזיק סבבה לגמרי Gigabyte GA-EX58-Extreme Intel Core i7 920 2GB DDR3-1333 G Skill Trident 9-9-9-24 x 6 = 12GB SDRAM nVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB - 448 bit) Emu 1212m - כרטיס קול WDC 1TB Black Caviar x4 + Seagate 1.5TB = 5.5TB Storage G Skill FM-25S2S-60GBP2 - SSD 60GB (R/W 250mb/s ~) <-Windows 7 Ultimate Logitech G15 Keyboard Microsoft SideWinder X8 Laser wireless mouse Wireless xBox 360 Gamepad Logitech Harmony One NZXT Sentey LX Fan Controller Noctua NF-S12B FLX <- IN Noctua NF-P14 FLX<- IN SilverStone AP121 <-OUT Thermalright ifx-14 w/ Noctua N…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by fungiman,

המחשב מיועד לאח שלי לצורך הקלטת ועריכת מוזיקה. למעשה ההורים שלנו "יקנו" לו את המחשב (במסגרת עסקה סיבובית משפחתית), צריך הערכת מחיר הוגנת. מעבד - פנטיום E6700 - מהירות 3.2 גה"צ קירור - Scythe Shuriken לוח אם - ג'יגהבייט GA-G41M-ES2L זיכרון - 3 ג"ב בסיסי של קינגסטון (1GB+2GB) כרטיס מסך - רדאון 6450 מתוצרת Sapphire (פרופיל נמוך, זכרון 512MB DDR3, קירור פסיבי). מארז+ספק - Enermax Laguna עם מאוורר 80 מ"מ של נקסוס נוקטואה - במצב כמעט חדש (כשנה שימוש). ללא HDD (אני אמליץ לו לרכוש SSD קטן למערכת הפעלה ותוכנות העריכה ועוד דיסק חיצוני לשמירת הקבצים) כל הציוד כמובן יהיה מורכב ובמצב עבודה

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by eric,

אני רוצה לקנות מחשב לצורך לימודי, וקיבלתי במייל הצעה לעבור חשבון בנק לבנק אחר (אני גם כך מתכנן זאת, מסיבות האישיות) כאשר מקבלים מיני לפטופ במתנה. מישהו יכול לומר לי אם המחשב המוצע הינו מחשב שמתאים ללימודים? https://www.mizrahi-tefahot.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/Mizrahi/navigate/campaign.jsp?id=356331149

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מקסימום ביצועים ולחסוך בדברים שאפשר אבל אתם המומחים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 6 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS למינהם כגון BF,SF, רשת שונים, NFS כל מה שיהיה .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום לכם. בחנתי את המפרטים המומלצים ושמתי לב להמלצות השונות למעבד AMD לעומת אינטל. אני תוהה מה עדיף לשימושים שלי מבחינת יתרונות וחסרונות של כל אחד מהמעבדים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000. אפשר גם בפחות אבל לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכת וידאו ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. המחשב יעבוד בחדר 24/7. 6. האם מתוכנן או…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by hilikon,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, לימודים, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עד 14 אינטש מסך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוז …

17. שלום, מבקש חוות דעת על מפרט שהרכבתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ווידאו חובבנית (photo shop, pro show producer) + משחקים של הילדים (minecraft, fortnite, overwatch) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך '24 + מקלדת ועכבר בסיסיים לגיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) HDD 2T ושני SSD 500G יועברו ממחשב ישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …

18. Started by Hello there,

הדרישות הבסיסיות: מחשב שכמעט אינו נסגר. בשימוש מאסיבי מאד כל היום. בבוקר בורסה: תמיכה בשני מסכים חייב להיות שקט תמיכה בפתיחת 30 עמודי גוגל כרום. בכל מקרה עשרים לפחות. אופציה (לא חובה) תמיכה במסך 4K. דיסק אחד. SSD עד 500 (השאר מגובה על חצוני) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית וביתית. המחשב עובד 20 שעות ביממה, ופתוח 24 שעות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה רבה עם מיי…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מחפש נייד לבת זוג שלי לאוניברסיטה, לקנייה בשבוע הבקרוב, אפילו בימים הקרובים . תקציב של 4000 ש"ח. חשוב שהמחשב יהיה בעל סוללה חזקה (לפחות 5 שעות), שלא ייגמר בשעה וחצי כי הוא צריך לשמש להרצאות ארוכות. מסך עד 14'' ושיהיה קל, ובצבע אלגנטי, לא אדום ורוד וכאלה. כונן קשיח- 500GB אם מישהו יכול להמליץ לי על משהו איכותי אני מאוד ישמח . השימושים - OFFICE, אינטרנט, קצת מוזיקה וסרטים. ובכלל, שיעבוד טוב ולא יקרטע אם שני דפים באינטרנט וWORD דלוקים במקביל. תודה לעוזרים , רוי.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by perrikus,

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 589.29 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 559.7 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 508.3 ] 1 Hard Discs : Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 495.84 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Video Card [ ¤ 1569.96 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black CD-RW [ ¤ 261.68 ] 1 Monitors : 17" Samsung 763MB Flat Monitor [ ¤ 885.24 ] 1 Keyboards : Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/He…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by avik,

אני מעוניין לדעת כמה יעלה בערך כזה מחשב ואיפה אני יכול ליקנות אותו במחיר הזול ביותר מעבד: אינטל פנטיום 4 ,3 ג'יגה הרץ (1024 זיכרון קש) לוח אם: ASUS Intel 875P 800 deluxe (זה הכי טוב שאני מכיר) זיכרון: 1024 DDR (תוצרת קינגסטון) 400 מגה הרץ (512*2) כרטיס מסך:ראידון 9800 אקס.טי של ATI + יציאה לטלביזיה (מקורי!!!) צורב: קומבה (צורב די.וי.די) דיסק קשיח: 160 ג'יגה תומך SATA עם 8 זיכרון פנימי (ווסטרן דיגיטל WD , מאקסטור) די.וי.די כונן דיסקטים 1.44 כולל מארז מקלדת עכבר ורמקולים

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Vega,

לא צריך להיות חזק במיוחד.... בסיבות ה- 1000 Mhz לפחות 128 ראם יציאה לטלויזיה ו\או למסך CRT כונן DVD 20 גיגה הארד דיסק - גמיש עכבר TouchPad, עם אפשרות לחיבור עכבר ומקדלת חיצוניים כ. רשת אפשרות לחיבור לרשת אל-חוטית (לא חובה) מכירים משהו כזה?

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? 6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? על חלקים נילווים כן, על הדברים המרכזיים לא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). גיימינג. MMO וFPS ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? צריך מסך, עדיף FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? MMO FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גרפיקה ללא פשרות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקו…

24. שלום לפני שאני ניגש לבניית מפרט יש משהו בסיסי שאני לא מבין בחיבור מספר כרטיסים גרפיים. התכנון שלי היה לקנות שני כרטיסי HD6870 וכך לקבל במחיר סביר עוצמה שמתחרה ברוב הכרטיסים החזקים שעולים יותר. אבל בדקתי ברשימת המפרטים המומלצים כאן ומצויין לקחת לוח אם Gigabyte GA-Z77X-D3H , בדקתי באתר והוא תומך ב CF\SLI רק x8 בכרטיס השני, ואם אתה רוצה לא לאבד מהירות אתה חייב לקנות לוח אם שיתמוך ב x16 שעולה לפחות 500 שקל יותר ואז עם תוספת הכסף על הספק והמארז (אני מודה שמדובר במקסימום מאות שקלים בודדים) פתאום הרעיון של CF כבר לא כל כך נוצץ. האם אני מפספס משהו? האם מבחני המהירות של ה CF נמדדים תוך שימוש בלוחות האם המיוחדים והיקרים יותר? איך PCI Express 3 נכנס לתמונה? הוא אמור לפתור את הבעיה ה…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by godis,

אהלן, רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב smamsung n150 http://www.hot.net.il/UploadFiles/03_2011/N150%20Datasheet%20%20-%20SAM-NP-N150-JP04IL.pdf איך הוא מבחינת ביצועים, משחקים, סרטים וכו'.. ראיתי שבמפרט כתוב שאין לו צורב שזה נראה לי קצת בעייתי וגם אין לו בלוטוס. המחשב נועד לשימושים לנסיעות לצבא , צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים