ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
אני טס בעוד שבועיים לברצלונה והחלטתי לקנות נייד זה יהיה הנייד הראשון שלי ולפי מה שהספקתי לבדוק הניידים זולים יותר בחו"ל בערך ב1500 שקל מה גם שיש שם דגמים שאין בארץ או שקשה להשיג כמו למשל samsung series 7 chronos בכל אופן אני מחפש מחשב עם מינימום 6 גיגה זיכרון ומעבד i7 (מוכן להתפשר על i5 אם חייב) מסך 15.6 לפחות עם רזולוציה גבוהה. ודיסק מהיר (לא חייב SSD אבל מוותר על נפח לטובת מהירות) מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה בעיצוב מינימלי אלגנטי ושלא ירגיש פלסטיקי מידי כמו chronos של samsung אני לא אוהב עיצובים מסיביים ומסגרת מסך עבה מידי אין לי צורך במערכת הפעלה אם זה עולה כסף אז מה דעתכם יש משהו שיתאים לי?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי לכולם, אני חושב לקנות נייד בדיוטי פרי הערב, מישהו עשה את זה? מה דעתכם? האם זה כדאי? מענה מהיר יתקבל בברכה.
-
- 1 תגובה
- 863 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי אפשרות לקנות בחודש הקרוב נייד בהונג קונג ואני אשמח לעזרה. בעקרון המחשב נועד ללימודים אבל אני ארצה להשתמש בו גם למשחקים אז אני אצטרך מעבד וכרטיס מסך חזקים. אחותי הביאה לפני יותר מחצי שנה (גם מהונג קונג) את ה- Sony VAIO E Series VPCEA36FG בעקרון לפי מה שבדקתי הנייד עומד בדרישות שלי פשוט הייתי רוצה נייד מעבד i7. המשקל לא חשוב לי המסך הייתי רוצה מ15 אינץ ומעלה. לגבי התקציב זה משתנה מכיוון שהקניה תתבצע בהונג קונג. אשמח לכל דעה או עזרה בנושא.
-
- 0 תגובות
- 697 צפיות
-
-
היי אני מתלבט האם לקנות נייד בחו,ל. כמובן שרק מותג ידוע כדי לקבל את האחריות הבינלאומית... מישהו התנסה בכך? שווה את החיסכון בכסף? כמובן שזה תלוי מאיפה- אני יכול לקנות בארה"ב והונק קונג... מכירים פרטים?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי / משרדי סטנדרטי, וגם קצת עריכת ווידאו בסיסית ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כשלא יהיה מחוץ לבית, יחובר לשני מסכים סטנרדטיים 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בשביל אמא שלי. אני מבין בעקרון במחשבים אבל לא מתמצא בניידים (בעיקר מבחינת מה יש היום בשוק) אז אני אשמח להסברים (גם טכניים) לגבי מה עדיף. הפרטים הדרושים... : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרון רק עבודות משרדיות, לא משהו כבד בכלל. למרות שאם כבר קונים מחשב נייד כדאי שיוכל להקרין גם סרטים כמו שצריך ויהיה אפשר להשתמש גם בסלון כ-HTPC * גודל המסך? רצוי 15.4-15.6 אבל אם המשקל יגביל לפחות אז אפשר לרדת ל-14 * משקל רצוי? רצוי כמה שיותר קל, עד בערך 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא באופן מיוחד, ה…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש על העזרה! בן משפחה מבוגר כבן 60 ביקש ממני לרכוש עבורו מחשב נייד בתקציב של כ-2500 עם אפשרות לחרוג עד 3000 ש"ח. אני מתכוון לקנות לו את המחשב מאחת החנויות בארץ, עדיפות לאיזור המרכז, אבל אם יש משלוח כמו ברוב החנויות אז זה לא קריטי. מטרות המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט, ועבודה עם אופיס. אני מניח שרוב העבודה שתעשה עם המחשב הזה היא גלישה ומקסימום הורדת מצגות שמועברות במייל והצגתם, פלוס סרטונים ואולי גם סרטים באורך מלא. רצוי מאד למרות מסגרת הגבלת התקציב והעובדה שזה מחשב נייד פשוט יחסית שיהיה לנייד ספיקר יחסית איכותי, כי לדעתי הוא מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה דרך הרמקול הזה. אני יודע שזאת דרישה מעט בעייתית. גודל המסך - לדעתי לא מהקטנים ביותר כי בכל זאת מדובר באדם מב…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות , שיהיה מהיר וחזק ושיחזיק לפחות ל4 שנים בלי הרבה בעיות , בנוסף שיהיה אפשרות למשחקים כבדים * גודל המסך? 15.6 ומעלה * משקל רצוי? אין העדפה, משקל סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של שלוש + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 G , אין לי ידע על סוג * כונן CD/DVD? צורב ? שלושתן * כונן Bluray? אין העדפה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP או DELL בנוסף משום מה אני די נעול על CORE I7 + 8GB , יכול להיות שאני טועהכי אני לא מבין גדול .. שאלה נוספת ואחרונה…
-
- 8 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני קצת חדש פה אז מצטער אם הכותרת לא עניינית >< עכשיו לנושא: אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש, ואני צריך שתמליצו לי על דגם, חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק ומהר, לא מבחינת משחקים כבדים וכו', אני בעיקר מריץ תוכנות כגון: Photoshop,visual C#, microsoft office (וורד, פאוור פוינט, אקסס). וחשוב לי מאד שזה יעבוד חלק, בלי להיתקע באמצע, או שיתחמם יותר מדי. עוד דבר שחשוב לי זו האחריות, אני מעדיף אותה ארוכה ככל האפשר, ובחברה אמינה, שלא יהיו לי בעיות איתו וגם אם יהיו אז שיהיה לאן לפנות. חשוב לי שהמסך לא יהיה בגודל קטן יותר מ15.4 אומנם המשקל לא משנה לי בכלל. זיכרון לא קטן מ1 ג'יגה (אפילו 2 אבל אני לחוץ על תקציב). ומעבד ודיסק קשיח טוב ככל האפשר. התקציב שלי הוא 5000 שקל (אין לי ממש אפשרויות…
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום התקציב שלי עומד על 8 אלף יכול להיתגמש מתרות המחשב: MATLAB, ADS, CST,C גודל המחשב 15.6 אינץ דרישות מיוחדות לעמצאי הקלט: מיקלדת מוארת בלילה ועם הגנה (אחריות) נגד שפיחות קפה עליה משקל: לא אכפת לי זמן סוללה: לא אכפת לי רוב הזמן יחובר לחשמל בעבודה יציאות מיוחדות WiFi VGA HDMI גודל מינמלי של כונן קשיח 1TB תמיכה בתחנת עגינה: אין צורך מערכת הפעלה: רצוי ללא לא רוצה לבזבז כסף מה שכן חייב דיסק התקנה לדרייברים בישביל פירמוט מלא ועם התוכנות שלי כך שחייב צורב ורוצה גם מצלמה בישביל skype אחריות: לכמה שיותר זמן כמובן
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
שלם, כמו שכתבתי בנושא, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב נייד עד סכום של 5300 ש"ח. גם זה חריגה מבחינת וגירוד תקרה. השאיפה היא לקנות מחנות שקרובה לבית ולכן - KSP, אייבורי או חנות ממשית ולא אינטרנט (למרות שלא תמיד זה ככה). מבחינת מה שחשוב לי במחשב: http://www.uploadfileyou.com/files/dyrip8anyz64ur23onvh.bmp עדיפות לHP, DELL... ייעוד המחשב: גלישה, אופיס, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה, משחקים (כבדים וקלים אבל איכות לא בשמיים) סרטי HD. לא נדרש ציוד היקפי. ללא OC, יש חשיבות לעיצוב. גודל מסך - 15'. חשיבות לזמן סוללה\ ארוך עד כמה שניתן (6 תאים לפחות) חשוב שיהיה מהיררררר.... מחשבים שראיתי: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&cat=2187 האחרון - HP Pavilion DV6-1340…
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום , אני נוסע בקרוב לרוסיה ולפי חברים שלי שהיו שם יש שמה מחירים זולים מאוד על אלקטרוניקה בכללי , בכל אופן אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, בתקציב שבכותרת , מסך בסיבת ה15 אינטש- ועם ביצועים גבוהים יחסית אובראול היתי רוצה לראות כמה דגמים שכדאי לי לחפש אותם ובנוסף לזה גם אם למישהו יש לנסיון אז מקומות שאפשר לקנות בהם בזול יחסית (נראה לי זה סביר למצוא מחירים כמו שיש באמזון? ) עריכה : ותודה רבה לעונים כמובן
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
היי חברים, מחפש מחשב חדש עם אופציה להזמנה מחו"ל (זו העדיפות). מתלבט לגבי הנייד הזה של Dell : http://www.dell.com/us/p/inspiron-15r-se-7520/pd או כל אחד מהסדרה של ה-15R. * מטרות המחשב?,משחקים לימודים ותכנות (לא גרפי) * גודל המסך? 14-15.6. * רזולוציית המסך? סטנדרטית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות, אבל לא קריטי כי הנייד ישמש כנייח רוב הזמן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כדאי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB, לא משנה הסוג, כל עוד הוא סביר. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא, אבל יכול להיות נחמד אם תהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי אבל מ…
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום חברים. אני עומד בפני קניית מחשב נייד חדש, אחרי שהאחרון עושה סימני מוות כבר כמה שבועות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש נורמטיבי. לא גיימר, אך מידי פעם צריך לעבוד עם תוכנת עריכה Pro Engineer,תוכנה סופר כבדה גרפית, סרטים ומתחיל להכנס לתחום יצירת סאונד, אז Cubase. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח שאעבוד עם FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (ל…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה:משחקים כבדים גם קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית לא חייב תלת מימד תלוי תקציב שלי * גודל המסך? 17-18 HD 1920*1080 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אמממ 4-6 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI HDMI USB 3.0 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? יהיה SSD 128GB או יותר * צורב DVD? כן הוסיף קורא BLU RLY רגיל ללא צרוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן תודה
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
אני מעצב מוצר ואני צריך מחשב נייד חזק, כמובן עם כרטיס מסך חזק! האם מישהו מכיר מקום אמין וזול לקנייה של מחשבים ניידים? אני עובד עם תוכנות כבדות כמו-PHOTOSHOP ,SOLIDWORKS, 3D SMAX
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש לקנות נייד לעבודות ואינטרנט התקציב שלי הוא 2500 כמה שאפשר אודה לכם אם תוכלו לעזור לי למצוא מפרט טוב אם אפשר שיהיה מבוסס על דור הi3 ושתהיה חנות במרכז תודה מראש לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
טוב אז אני משתחרר עוד חודש ויוצא ללימודים עכשיו אני צריך את ההמלצות שלכם לגבי מספר דברים. -איזה שילוב עדיף יש לי 10000 שקל לבזבז על המחשב עכשיו מה עדיף מחשב גיימינג שיהיה בבית בסביבות 5K ונייד נוח לעבודה בסביבות 3-4K או נייד שיהיה גם ללימודים וגם למשחקים?(יש לציין שאת הנייד אני קונה מארה"ב אז התקציב לנייד גיימינג 2K ולנייד רגיל 1K). עכשיו בקשר לנייד גיימינג,האם המחשבים של alienware מומלצים ?יש באתר שלהם את המחשב הבא - http://www.dell.com/us/p/alienware-m18x/pd.aspx יש גם את המחשב הבא שמומלץ שם http://www.dell.com/us/p/alienware-m11x-r3/pd.aspx?ref=M11x - מה אתם אומרים עליו ?יש להם שם עוד מספר מחשבים האם יש אחד יותר מומלץ ? - האם מחשבים עוצמתיים לגיימינג יהיו נוחים גם …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני עומד בפני קניית המחשב הנייד הראשון שלי בספטמבר. המחשב ישמש אותי כסטודנט למדעי-המחשב באוניברסיטה. המחשב לא ישמש למשחקים ולא לעיצוב גרפי או הנדסי. רק פעולות של גלישה, כתיבה, סרטים מדי פעם וכמובן - תכנות. יש לי שתי קושיות בעניין: 1. יש לי תקציב גבוה למרות המטרות הצנועות, רוצה מחשב טוב וזריז שיטיס את הויסטה. האם יש המלצות לחיזוק של רכיבים ספציפיים במחשב לטובת משימת התכנות? האם צריך יותר מ2 ג'יגה זכרון פנימי? (יש כסף...) מהירות של המעבד כפול הליבה- יש משמעות ל 2.2 ג'יגההרץ לעומת סתם 1.8, גם במבט לעתיד ? האם אתם יכולים לחשוב על סיבה לקחת מסך 15.4 ולא 14.1, שהוא קל וקומפקטי לסטודנט נייד, ובהנחה שסרטים נראה בחיבור לטלוויזיה? 2. חוץ מעיצוב חיצוני (לנובו משע-מם), סידו…
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני נוסע לארה"ב בשבוע הבא, ומעוניין להחליף את המחשב הנייד הנוכחי שלי (dell xps m1730). אחלה מחשב אבל נשרף לו אחד מכרטיסי המסך ולא עובד יותר ה-SLI כך שהוא מקרטע לי ברוב המשחקים. מטרת המחשב הנה להיות מחשב נייד למשחקים מכל הסוגים כבדים יותר ופחות (crysis 2, NFS, assasins creed brotherhood) בראש ובראשונה ולאחר מכן שאר הדברים. הצורך הנו בשל העובדה שיש לי 2 בתים שרוב תזוזת המחשב הנה מהבית לאוטו, פריסה בבית השני ומשחק כשהוא מחובר לחשמל. הייתי קונה 2 מחשבים אך זה מעצבן לסנכרן כל פעם בין השמירה של המשחקים. ואני רגיל לתצורה הנוכחית עם המחשב הזה וזה עובד אחלה. לא צריך סוללה מעבר לחצי שעה. חייב רזולוציה של 1900X1080 ומעלה. עדיפות למסך 17". עשיתי חיפושים רבים באינטרנט, קרא…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב לשימושים בסיסיים של גלישה באינטרנט וכתיבת עבודות. יהיה נחמד אם אפשר לראות בו סרטים אבל לא חובה. מה שכן חשוב לי זה שהוא לא ייתקע כל פעם שאני עובד על כמה דברים במקביל או שייקח לו שעות להוריד איזה קובץ מהרשת. ועוד דבר חשוב מאד - שיהיה אמין, ז"א אומרת מינימום התעסקויות בתקלות וכו'. במגבלות התקציב שלי נראה לי שיש לי 5 אפשרויות: 1. לקנות נייד מהקצה התחתון של הסקאלה - ראיתי כאלו כבר בסביבות ה-2500 כמו פוג'יצו סימנס (לא זוכר את הדגם אבל זה דואל-קור ו2 מג"ב ראם) ברשת אייבורי או במודעות שונות ברשת. כאן השאלה היא האם הזול לא ייצא בסוף יקר? שמעתי כבר על הפוג'יצו הזה שהוא מתחמם מאד - כמה זה קריטי אם אני שם אותו בעיקר על שולחן? האם כדאי בכלל לקנות באינטרנט? 2…
-
- 3 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב לרופאה שישמש בעיקר לעבודתה. פרטים נוספים בשאלון למטה, תודה מראש לכל מי שיעזור: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000, חריגה עד 500 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - הרבה MICROSOFT OFFICE, קריאת מאמרים, כתיבת דוחות וכו'. לפעמים גם ניתוח תמונות (MRI וכו') אז אם אפשר מסך איכותי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט…
-
- 1 תגובה
- 930 צפיות
-
-
שלום, מתכנן לרכוש מחשב נייד בקשות : מעבד מהדור החדש של אינטל (I3-2330) 4 גיגה זיכרון 320 + הרדיסק 3 שנות אחריות כרטיס גרפי לא קריטי בכלל (יש מחשב ראשי למשחקים כבדים מקסימום ) מסך :15.6 חשבתי ללכת על זה : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19037 מה אומרים ? ראיתי את האייסר ב 2200 שח ,אחלה מפרט יש לו אבל רוצה משהו יותר אשמח לדעות עצות על האסוס תודה
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם. השאלה שלי קצת כללית. אני רוצה לקנות נייד מארהב. התקציב שלי הוא עד 650 דולר. חשוב לי שתהייה יציאת DVI/HDMI. כי זה לא מגיע בכל דגם וגם כרטיס מסך בינוני ומעלה. אתם יכולים להמליץ לי על דגם? כמו כן מישהו מכיר אתר זול ואמין שכדאי להזמין דרכו. יש לציין שאני לא שולח לארץ אלא שולח לחבר בארהב שיביא לי אותו. אני מודה לכם על כל תשובה. ערן
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
DELL VOSTRO 1400 C2D T5270 160GB 2GB DDR2 גרפי X3100 מסך 14.1 משקל 2.45 קילו הפעלה ויסטה הום בייסיק ב 549 דולר או Sony VAIO VGN-NR160E/T C2D T5250 160GB 1GB DDR2 גרפי X3100 מסך 15.4 משקל 2.82 קילו הפעלה ויסטה הום פרימיום ב 599 דולר איזה מחשב כדאי לי לקחת?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-