עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nir-z,

שלום לכולם המפרט מיועד בעיקר לעיצוב גרפי 2D בפוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין אבל גם למשחקים. חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. מתוכנן OC עדין כנראה בחנות, אבל זה פחות חשוב. בעניין המעבד אני נוטה לכוון E8400/8500 אלא אם כן יש יתרון לארבע ליבות בעבודה על כמה תוכנות פתוחות במקביל, אשמח להארות בנושא.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימלי? 7500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לכסוך אבל לא על חשבון ביצועים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, תכני HD וגרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר (כל יום) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? התקציב כולל מסך שצריך חיבור HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? דמייני טיסה, פיפא ופרו. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? …

3. Started by RoD,

היי. ראיתי שבאיביי ואתרים דומים מוכרים טאלבטים עם מע' אנדרויד וWCE ממש בזול. בתור צעצוע סביר להניח שזה נחמד, אבל תהיתי אם טאבלט בסגנון M006 יכול להוות תחליף ללפטופ - במובן של כתיבת עבודות של עד 5 עמודים, כמובן עם מקלדת חיצונית ומעמד (אני מניח שזה לא פרקטי להשתמש במסך מגע לדברים כאלו), ובנוסף לאינטרנט ופנאי אני יודע שלא אמורה להיות בעיה. השאלה היא אם תחליפי הoffice שמוצעים לאנדרויד/WCE הם פרקטיים, האם הטאבלט ירוץ במהירות מספקת, ואם מולטי-טסקינג לא תהיה בעיה (עבודה על מסמך במקביל לקריאת מידע באינטרנט). מבחינת מסך אני מניח שמתחת ל10 אינצ' זה לא יהיה פרקטי לעבודה שכזאת. יש למישהו נסיון עם הנושא? מצטער אם זה שייך יותר לפורום גאדג'טים מאשר מחשבים ניידים, הנחתי שזה יותר קרוב לפ…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום רב, מבקש את עזרתכם במחשב ביתי לעבודה משרדית ועריכת תמונות העונה לנתונים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-3 אש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10-15% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעבודה משרדית יומיומית (אופיס וכד') וכן לעריכת תמונות בלייטרום ומעט פוטושופ (אחת לשבוע לערך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Windows Office, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אופציה לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים - המחשב הזה הוא בעצם בא במקום קונסולות כמו PS או XBOX שרציתי לקנות (PC כי יש לו שימושים נוספים), שימוש ב-VR קולנוע ביתי - הרצה חלקה של 4K כבדים וסטרימינג, חיבור לרסיבר 7.2 מתקדם וטלוויזיה 4K, תמיכה בפורמטים עתידיים של אודיו/וידאו עריכה גרפית - בעיקר שימוש ב-VRAY בתוך REVIT ARCHITECTURE או GOOGLE SKETCHUP (רינדור בדרישות כבדות) גודל מסך בשימוש - 60", 4K ULTRA HD -לאילו הגדרו…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by goniak,

שימושים: אינטרנט, תכנות(visual studio), סרטים אפשר לחרוג מהתקציב עד 100 ש"ח - אבל ניתן גם לחסוך. שדרוג בעתיד למעבד I7 -אין צורך בHD. -לא מתוכנן OC -השקט חשוב מאוד: 9 למחשב יהיו 2 מסכי DELL-U2312HM המערכת שהרכבתי: Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775 1156, יחידות 1 ₪70 [url=http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1 ₪50 [url=http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56 צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1 ₪114 [url=http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96]htt…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? כאמור, 3500 - 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, יהיה מעולה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 1 , PUBG, Kingdom Come: Deliverance, Far Cry 5 וכל משחק שדורש בסגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

8. השימושים: סטודנטית לפסיכולוגיה - מסמכים, אינטרנט, לא יותר מדי. משרדי בסך הכל. תקציב: עד 2500 ש"ח. חשוב שיהיה קל משקל (סביבות ה1.7ק"ג) ועם סוללה של יותר מ6 שעות. תודה רבה רבה, בשם הבלונדינית.

9. שלום :ם אני מתכנן השבוע לקנות מפרט שכולל מסך LCD, שיהיה שקט והכי חשוב חיית משחקים התקציב הוא עד 7K- זה כולל המסך. מה שחשבתי עליו עד עכשיו זה משהו כמו: e6300 לוח אם- אין לי ממש מושג, אני רק מחפש אחד בלי בעיות, אתם יודעים שאחרי חודשיים לא יתחיל לעשות ריסטים.. 2g ram 8800gts 320mb מארז שיבוא עם ספק כדי לחסוך עלויות, משהו כמו הסונטה 2 שבא עם ספק 450W(רק חבל שאין בו חלון שקוף :\) ומסך חשבתי על L1952TQ 19' מksp..ראיתי שיש לו 1:1600, זה נראה לי ממש הרבה יחסית לlcd לא(ב1470)? אבל אלו רק דברים שאני חשבתי עליהם, אני סומך עליכם אם צריך משהו שונה. מה שגם אמרתי וזה חשוב- מאוד חשוב שהוא יהיה שקט ושלפחות תהיה לו סירקולציית אוויר נורמאלית, והוא לא ישאר 24/7, אבל המאוורר של הa…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  10. איזה קירור עדיף יותר ל-OC של המעבד האם Scythe Infinity כמו שהשתמשו באוברקלוק של המעבד 4300 בביקורת הנה לינק http://hwzone.co.il/reviews/e4300/3/ או SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm אני מתכוון לעשות לו אוברקלוק במפרט הבא (בשביל משחקים) : מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: XFX - XFX GeForce 8800 GTX 768MB DDR3 PCI-E דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT קרור למעבד: …

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by shaithebest,

שלום לכולם קיבלתי מהעבודה את הנייד המיני של HP החמוד הקטן עם ויסטה בייסיק 120 הארדיסק 2 גיגה ראם חמוד מאוד אני אוהב אותו הולך איתו לכל מקום מחבר לו מודם אלחוטי של סלקום גלישה חופשית מסך ללא שריטות,מצלמה,מיקרופון סוללת 6 תאים דווקא עובדת טוב הויסטה אומר שנשאר 5 שעות אבל אני לא נאיבי בכל מקרה, הבעיה איתו שהמחשב לוהט בלהבות מתחמם נשרף ממש לוהט אחרי שעה של עבודה מעבר בין תיקיות (לא בגלישה בדפדפן)נורא איטי יש לו מעבד VIA C7-M PROCESSOR 1600 MHZ וגם כל הזמן CPU USAGE על 90-100 אחוז חוץ מהנייד הזה יש לי גם LG שאני מאוד מרוצה ממנו וגם DELL טוב יכול להיות שבגלל שהHP קטן רק שוקל 1300 גרם ו9 אינץ' אז לא שמו בו מאווררים אבל לפתור את בעית הCPU USAGE אם מישהו נתקל באותה הבעיה אני אשמח…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by evy,

שלום לכולם,אני צריך את העזרה שלכם כי אני כבר התייאשתי מזמן.אני סטודנט באוניברסיטה וקניתי נייד של טושיבה למטרת לימודים וקצת פנאי. המחשב לאחרונה מוציא רעשי שריקה חלשים שנשמעים בחלל החדר ודיי מטרידים את האוזן בזמן למידה.ביררתי את מקור הרעש הוא מגיע מהדיסק קשיח.גם יש תופעות לוואי לעיתים רחוקות שבעת הפעלת סרט או משחק,יש תקיעות זמניות מלוות ברעש כמו תקליטור תקוע...סוג של "טררררר" ותקיעת תמונה ,ואז חוזר לפעולה תקינה. שלחתי את המחשב כבר פעם אחת למעבדה של "מפעיל טושיבה" בפ"ת,וכמובן אומרים שהמחשב תקין,כיוונתי אותם לאיזור ההארד דיסק אהם אומרים שלא שמעו רעש חריג והבדיקות שלהם מציינות שהדיסק קשיח תקין.אך בכל זאת יעשו עידכוני ביוס,ניקוי מאבק וכל מני שקרים למיניהם. וכמובן החזירו לי את ה…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by raorian,

אני מתכוון כנראה לקנות את המחשב הנ"ל, אך אני מוצא אותו בארץ רק עם כרטיס מסך 850gtx. (n551jk. אני מעוניין לקנות את הגרסה עם 860gtx, n551jm . אם אחכה חודש, האם היא צפויה להגיע לארץ? תודה על זמנכם

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by omrizb,

הי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אופיס, אינטרנט. חובה שירוץ חלק ושיריץ סרטים ומדיה באיכות HD חלק 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר. משהו לא יקר ואיכותי. לא זבל וגם לא משהו מפוצץ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7, הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 שקל מקס 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הורדות ומשחקים קלים כרגע (minecraft roblox משחקים steam חינמים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כרטיס מסך שאני מקווה שלא נשרף ביחד עם הלוח NVIDIA 1660 רגיל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כלכך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משנה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום לכולם, קודם כל ברצוני להודות לכל מי שסייע לי עד היום, עזרתם לי ולכמה חברים לקנות מחשבים ומאף אחד לא שמעתי תלונות עד היום ככה שאני אעזר בכם שוב. אז ככה, אני צלם, ולא חובב, עובד בזה ולומד כרגע בשביל להתמקצע עוד יותר. עובד עם קבצים גדולים מאוד וזקוק למחשב חדש עם יכולות עיבוד גבוההות ותגובה מהירה לצרכים שציינתי. המחשב יעבוד בעיקר עם פוטושופ CS5 ולייטרום, יש אפשרות גם לקאפצ'ר וואן ( אם מישהו מכיר ) עובד בעיקר עם קבצי RAW 14 BIT ( במקרה וזה אומר למישהו משהו ) דרישות מינימאליות : * עדיפות למעבד I5 ( I7 יקר מידי לפי מה שראיתי עד היום ) * 8 ג'יגה זיכרון על הלוח * 2 טרה הארד דיסק עם באפר גדול * שיהיה שקט ( אבל לא צריך לשרוף אלפי שקלים על הקירור, חשוב לי שיהיה שקט אבל לא עד כד…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  17. מבקש המלצה למחשב נייד שירכש בארהב. אבקש המלצה. חשבתי על הדגם החדש של HP DV5 1000US. זה מחשב בעל מפרט טוב וגם יש אחריות בין לאומית. אודה לכם אם תביעו דעתכם בנושא, וכן אם תגידו לי איך מתנהל העניין עם המכס בארץ. תודה מראש!!

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  18. צהריים טובים נתקלתי בזמן האחרון בהרבה תלונות על בעיה מסוימת בניידים עם Core 2 Duo מסדרות T5/T7 אז לכל המחשבים המייללים- עכשיו פתרון. הבעיה נגרמת כתוצאה מנסיון של המעבד להיכנס למצב Idle, מצב שנקרא C3 או C4 Power consumption state. קיימת זליגה מסוימת שגורמת לחלק מהקבלים להשמיע את קול הזמזמום/יבבה הנוראית הזו. מה הפתרון? להשאיר את המעבד כל הזמן עובד בצורה מסוימת. תוכנה בשם RMclock http://cpu.rightmark.org/download.shtml תורידו, תסמנו בהגדרות את התיבה Hold HLT On idle ואת Disable C4 state, והבעיה תיפתר מיידית. הפלוס? נפתרתם מהקול הנוראי עד שהחברה של הנייד תוציא עדכון ביוס שמסדר את הבעיה. המינוס? בגלל שהמעבד אף פעם לא באמת ב Idle, בשימוש ממוצע זה יקצר לכם 5-7 דקות במ…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  19. מחשב נייד 15-15.6 אינץ' להורים לשימוש בסיסי עד 3K ש"ח, המחשב ישמש לגלישה ברשת עם הרבה טאבים פתוחים, פייסבוק, חדשות, משחקי פלאש לאחיינית, ניגון סרטים, סקייפ וכד'. חשוב שיהיה חזק מבחינת מבנה ולא יהרס במהירות. נפח 500GB יספיקו, עדיף כמה שיותר כמובן, אולי אאחסן סרטים במחשב. המחשב יקנה בארץ ואמור לכלול ווינדוס ברוסית, עדיף שתהיה אפשרות לחלק לתשלומים, מעבר ל3K. תודה

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  20. התחלתי בפורום תמיכה טכנית עם בקשת עזרה בבחירת זכרונות ולאחר שיחה עם תמיכת מיקרוסופט שממנה הבנתי שללא החלפת לוח ומעבד המחשב שלי לא יהיה תואם חלונות 11, ביטלתי הזמנת הזכרונות ואני רוצה לבצע שדרוג לרכיבים הקיימים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לפי מה שיוצע לי פה. לא מכיר עלות הרכיבים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ללא משחקים כלל. רק יישומי אופיס, אינטרנט ולכל היותר תכנה גרפית לניתוח טכני (תכנת FXG) שהיום עם זכרון 8 גיגה גם מחזיקה לא מעט חלונות פתוחים של גרפים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

21. Started by BarK1996,

1. מה התקציב המקסימאלי? . -5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אם אפשר למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני כרגע מחפש ללמוד כמה תחומים, אין לי רקע קודם בתחום מקסימום ידע בסיסי, מתכוון להשתמש בו לכמה שימושים - עריכה גראפית, שימוש ב אפטר אפקטס, פרימייר, פוטושופ, - ארכיטקטורה והדמיות, LUMION , SKETCHUP, AUTOCAD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - צוין למעלה^ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא יש…

22. Started by neo690,

לפי מה שהבנתי, זה לא סיפור להחליף עצמאית מדובר במחשב נייד lenovo שנקנה לפני כ5 שנים (את הדגם המלא אשיג בקרוב) איזה הארד דיסק אני צריך? ומה העלות? תודה לעונים!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by Nirurshon,

טוב אז הגעתי ל2 מועמדים סופיים בבחירת מחשב נייד. מצד אחד חשוב לי שיהיו קלים ודקים ככל האפשר וגם ללא כונן DVD. התקציב שלי די נמוך עד ה5000 גג. עכשיו השאלה איזה משניהם עדיף. חשוב לי מאוד מסך IPS, כרטיס מסך 960M גם ככה, כמובן שיתחמם כמה שפחות, שהרמקולים יחסית יהיו טובים, ומאוד חשוב שלא ירעיש בזמן עבודה. באתר http://www.notebookcheck.net/ שמתי לב שACER קיבלו ציון גבוה יותר, אך אני לא יודע אם לסמוך על החברה הזו. מה אומרים ? יש למישהו ניסיון עם אחד או שניים מהדגמים ?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  24. אני חושב שנסגרתי על מפרט, עם כמה נקודות שאני לא בטוח בהן. אשמח אם תגידו לי מה דעתכם: [TABLE=width: 407] [TR] [TD]רכיב[/TD] [TD]סוג[/TD] [TD]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3[/TD] [TD]290[/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד[/TD] [TD=align: left]Processor Intel Core i3 4160 LGA 1150 Tray[/TD] [TD]536[/TD] [/TR] [TR] [TD]קירור למעבד[/TD] [TD]Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 [/TD] [TD]57[/TD] [/TR] [TR] [TD]זכרון[/TD] [TD]Hynix Original 8GB DDR3 1600[/TD] [TD]350[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן קשיח ראשי[/TD] [TD]Samsung SSD 120G 840 EVO[/TD] [TD]399[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] …

25. Started by itairaz99,

אני מתכנן לקנות מחשב נייד וחשבתי על hp G62-B50SJ מעבד Intel® Core™ i3-350M Processor 2.26GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® HD Graphics זכרון 3072MB DDR3 דיסק קשיח 320GB SATA 5400RPM למידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן מערכת הפעלה Linux SuSe SLED11 תקשורת כרטיס רשת אלחוטי (IEEE 802.11b/g/n (draft כרטיס רשת LAN כונן אופטי צורב Lightscribe DVD Writer מחשב טוב נכון ? לאיזה שימושים הוא יהיה טוב ? וגם הכרטיס מסך שלו למה הוא טוב ? לסרטים הוא יהיה טוב ? עכשיו, הוא מגיע עם מערכת הפעלה של linux. איך אני מתקין במקומה win 7 ? תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים