עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא, מעדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, צפיה ישירה, הרצת קודי, גלישה ברשת עם הרבה טאבים, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע אין משהו מוגדר, לא יהיה 4k או משהו מטורף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות, לא יהיו משחקי מחשב כרגע, אבל אשמח שתהיה אפשרות לקנות בעתיד כרטיס מסך ולשחק משחקי חברה …

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  2. Started by kuBBia,

שלום, אני סטודנט לעיצוב, אני רוצה לקנות לפטופ ללימודים ובהמשך לעבודה חשבתי להזמין workstation מארה"ב תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג בכ500ש"ח 2. מה שימושי המחשב? מחשב למטרות עיצוב- Photoshop,Solidworks,Illustrator (מן הסתם גם שימוש רגיל אינטרנט וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). למטרות עיצוב, כרגע בתור סטודנט בהמשך לפרנסה, בעיקר סוליד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (…

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  3. מעבד + לוח אם: 1029 ₪ - * מבצע מרץ של אינטל * - Quad Core i5 7500 3.4Ghz + ASUS H110M-K DDR4 S1151 קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 קירור מים למעבד: 310 ₪ - CoolerMaster Seidon 120V Plus זכרון: 245 ₪ - * מבצע * - 8GB Crucial DDR4 2400Mhz CL16 כרטיס מסך: 1079 ₪ - * חדש * - Sapphire RX 470 4G 1143Mhz-1260Mhz NITRO דיסק קשיח: 235 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 3 Years Warranty כונן אופטי: 79 ₪ - * מבצע * - LG DVD-RW X24 GH24SCO מארז: 220 ₪ - Antec VSP-5000 ספק כוח: 229 ₪ - * מבצע * - Antec VP500PC 500W גוף קרור למארז: 58 ₪ - Nanoxia DS 120 - Deep Silence 120mm כרטיס רשת: 70 ₪ - TP-Link PCI-Express TL-WN781ND 150Mbps הרכבת אספרס: 150 ₪…

4. Started by Höd Aşulin,

אפשר בבקשה הסבר על מה ההבדל בין שני הכרטיסים?http://www.plonter.co.il/detail.tmpl...1260-01-20G-PChttp://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=11260-07-20G תודה,

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  5. שלום חברים, לצערי הרב לאחר 7 שנים של 0 תקלות המקבוק פרו שקיבלתי במתנה מאבי, מת. וזה בא בתזמון הכי גרוע שיכול להיות בדיוק תתקופת מבחנים וכל הלימודים והעבודות שלי הם על המחשב! לכן אני זקוק לעזרתכם בבהילות לגבי קניית מחשב נייד חדש (לצערי אין תקציב לקנות מקבוק חדש) כדי שאוכל לחזור לעבוד במהירות ולהשלים פערים! מצרף את הפורמט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף שקל (קונה באילת ולכן יש הנחת מע"מ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג גג 500 שקל במידה אם השדרוג שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בהמון ישומי אופיס פתוחים במקביל,…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אורח רפי
    Started by אורח רפי,

שלום, אשמח לקבל המלצה כיצד לבחור מחשב נייד. משתמש בעיקר בבית. צריך להיות אלגנטי וקל משקל. מסך לא מבריק. CDROM אפשר חיצוני. תודה!

• 0 תגובות
    • 482 צפיות
  7. Started by octav,

. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכנות בMATLAB, R,PYTHON, STATA,SPSS וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Witcher 3, Mass Effect Andromeda, Fallout4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).הייתי רוצה לשחק ב-2K על מסך של 27 אינץ' עם קצב ריענון באיזור ה-100. -לאילו הגדרות גרפ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את כרטיס המסך שלי (GTX260 שחגג יומולדת 10 לפני כמה חודשים...) ורוצה לרכוש כרטיס מסך GTX1060 6GB. המפרט הקיים היום הוא: מעבד: Intel i5 4570 3.2Ghz לוח אם: Gigabyte H87M זיכרון: Kingston 2*4GB 1600 GMHz ספק כוח: Corsair TX550m שמספק 550W. מערכת ההפעלה כיום היא ווינדוס 7 64 סיביות, אבל ככל הנראה אשדרג בעתיד הקרוב לווינדוס 10. השאלה שלי היא כפולה: ראשית, האם במפרט הנוכחי יש בעיית תאימות כלשהי עם כרטיס מסך GTX1060? בעיקר אני רוצה לוודא שספק הכוח שלי לא חלש מידי לכרטיס מסך שכזה. השאלה השניה היא האם יש ייתרון תאימות לכרטיס מסך של חברה מסוימת, למשל האם עדיף לי לרכוש כרטיס דווקא של חברת Gigabyte כי לוח…

9. Started by Milad Mattar,

שלום לכם אני מעוניין לקנות סמארטפון LeEco Pro 3 ויש לי שתי שאלות : איך אני עושה זאת? והאם זה טלפון טוב ואמין? תודה

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  10. Started by Milad Mattar,

שלום לכם אני מעוניין לקנות סמארטפון LeEco Pro 3 ויש לי שתי שאלות : איך אני עושה זאת? והאם זה טלפון טוב ואמין? תודה

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  11. הי, אני זקוק לעזרה קצת מוזרה. לצורך עבודת תרגום אני צריך לדעת האם יש אפשרות להציג את תפריטי המסך של צגי HP שנמכרים בישראל גם בעברית. הכוונה היא לתפריט שמופיע כשלוחצים על כפתורי הכוונון שעל המסך עצמו ולא תוכנות ניהול מסך שמתקינים במחשב או הגדרות המסך של Windows. אני לא נמצא בישראל ולכן לא יכול לבדוק בעצמי, ו-HP לא עובדים עד יום ראשון ולכן אי אפשר לפנות גם אליהם לצורך תשובה. תודה תודה

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  12. היי יש לי בעיה שהמחשב כל הזמן ממזער לי משחקים אחרי חצי דקה בערך. לא משנה איזה משחק! ראיתי פה דיון על זה ואמרו שזה בעיה בZA ואין לי מושג מה זה ZA מישהו יכול לעזור לי בזה??????

13. Started by Moshe Saidian,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 4K. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, PREMIER, AFTER EFFECTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק עם זה 7. …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אהלן לכולם, התעוררתי היום בבוקר למחשב שחטף נחשול מתח רציני ששרף לגמריי את ספק המתח שלי. קניתי ספק מתח חדש וכרטיס מסך חדש שחשבתי שייפתור את הבעייה אבל עושה רושם שנשרף גם לוח האם על הדרך. אני צריך מפרט לא זול מדיי אבל גם לא ייקר מדיי למחשב שלד חדש שלא יכלול את הפריטים הבאים ששרדו את הנחשול: -פריפריאלים -כרטיס מסך -ספק מתח -דיסק קשיח (אלא אם עלולות להיות בעיות תאימות...הם מלפני כ-3 שנים) -כרטיס קול מטרת המחשב הינו גיימינג ברמה בינונית עד גבוהה. אין לי בעייה גם לחרוג מה-4k שכתבתי בכותרת אבל אשמח למפרט זול ככל הניתן אבל שעדיין יהיה איכותי. תודה רבה מראש,

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  15. Started by Avivf88,

היי, אשמח לקבל פה המלצה למחשב נייד, את המחשב אני אזמין בארה"ב ממש בימים הקרובים ככה שאשמח להמלצה עדכנית (מניח שיש גם מבצעים בכל מיני אתרים) בגדול התקציב שלי הוא 4K (באזור ה 1050-1100$). עיקר השימוש יהיה יומיומי, ומשחקים סטייל מנג'ר (רוב הזמן לא אשתמש למשהו עתיר גרפיקה, אולי מדי פעם ארצה להתקין איזה משחק אבל לא אכפת לי אם לא יהיה ברזולוציות הכי גבוהות). ועכשיו לסט השאלות לצורך התאמת הלפטופ: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש תמורה בעד המחיר אז אין בעיה להגיע עד התקרה שכתבתי (4K) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל, אבל עדיף להישאר באזור של התקציב שכתבתי, אלא אם לדעתכם…

• 4 תגובות
    • 978 צפיות
  16. Started by tomerd78,

שלום לכולם, האם ניתן כבר לקנות בארץ. אני רוצה מחשב בסכום של בערך 4000 ש"ח עם מעבד הrysen החדש - לגיימינג. מישהו יכול להמליץ?

17. אהלן, קודם כל תודה מראש על העזרה! מחפש מחשב נידי עם מפרט כמו שפרטתי למטה... מאוד אוהב מחשבים של Dell וLenovo, עדיפות למסך 13-15". ביינתים חושב על Lenovo IdeaPad 510S, עדיין בהתלבטויות ואשמח אם תוכלו לעזור 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש מחשב טוב ב2500 אשמח, מצד שני מחשב מעולה ביותר מ3000 גם אוכל לשקול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים וסדרות (HD), גלישה באינטרנט, עריכת קבצים בסיסית (Word, Powerpoint). משתמש קל יחסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות,…

• 1 תגובה
    • 809 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל וטיפה יותר אבל רק אם זה תוספת חשובה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, עבודה משרדית, תכנות, סרטים, שימוש בתוכנות וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות ו-IDE'S באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 15.6. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by levelone,

אהלן, אני צריך לקנות מחשב נייח חדש לעסק (נגריה). מלבד אופיס ואינטרנט ושאר דברים בסיסיים השימוש העיקרי של המחשב יהיה לשתי תוכנות: autocad - שרטוטים ב2d dilix - עיקר השימוש. תוכנה להכנת מודלים של ריהוט ואדרכילות פנים שבסופו של דבר עושה רנדרינג למודלים ומוציאה תמונות באיכות גבוהה. התוכנה מנצלת ריבוי ליבות לוגיות ולכן בחרתי בryzen 1700 בנוסף לכרטיס מסך gtx 1060 3gb בגלל יחס עלות/תועלת. המפרט מtms, אני מעוניין בחוות דעת שניה. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Ryzen 7 1700 AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1639 לוח אם: Gigabyte AB350-Gaming 3 / AM4 כמות: 1 - מחיר: ₪617 …

20. Started by itaylevi,

שלום. החלטתי לשדרג את המחשב, דרוש שדרוג רק מבחינת מעבד, לח אם וזכרונות. זה מה שהרכבתי באמזון: כולל משלוח מדובר על 519$. האם בארץ אוכל להרכיב מפרט זהה מבחינת הרמה במחיר זהה? מבקש הצעות אם אפשרי. עדיפות לSTART-PC. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. הי, אשמח לקבל המלצה עבור נייד, כשעיקר העבודה היא ניתוח קבצי נתונים גדולים (לפעמים דרך EXCEL), וכתיבת קוד לצורך בניית אפליקציות מתאימות. כעקרון, הזכרון החיצוני צריך להיות גדול ככל הניתן, ואני מתלבט לגבי צורך ב-SSD וכן מעבד שיתאים למשימות הנ"ל. מסך - 14 -15.6 אינטש. גרפיקה והרכב מעטפת לא מאוד משמעותי. תודה מראש..

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  22. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אני חושב גודל 24' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צו…

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  23. היוש, מנסה לנצל חלון הזדמנויות של "חבר שנמצא בארה"ב", אשמח לדעת איזה מבין שני הניידים האלו מומלץ יותר. http://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i3-6gb-memory-1tb-hard-drive-black/5709800.p?skuId=5709800 http://www.bestbuy.com/site/hp-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i3-6gb-memory-1tb-hard-drive-black/5606100.p?skuId=5606100 יש הבדל קל במחיר, הדל יותר יקר אבל אם הוא משמעותית עדיף אז אבחר בו. אם יש דגם שמומלץ באזור המחירים הזה (עד 400 דולר) אשמח לקבל המלצה. בנוסף, סתם ננעלתי על Bestbuy, אם יש חנות אחרת זולה/עדיפה ששווה להזמין דרכה, מה טוב תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין לי משחקים ספציפיים, בעיקר משחקים שיצאו בשנה האחרונה. צריך גם מסך ככה שאני לא סגור על גודל מסך ורזולוציה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  25. אורח וולדק
    Started by אורח וולדק,

מעבד: Intel Core i5 7500 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪899 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 מחיר: ₪169 לוח אם: Gigabyte GA-B250M-DS3H כמות: 1 מחיר: ₪369 מארז: Corsair Carbide SPEC-03 Red LED Mid-Tower Gaming Case כמות: 1 מחיר: ₪312 ספק כוח: Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 מחיר: ₪346 זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 2400 CL14 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2A2400C14R כמות: 1 מחיר: ₪618 כרטיס מסך: Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6GD - מחיר מיו…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים