עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום אני מתכנן להרכיב מחשב ואשמח לקבל קצת פידבקים ודעות לגבי הבחירות שעשיתי. *מעבד (Intel Core i7 7700 3.6Ghz 8MB Cache) התלבטתי בין 7700 לבין 7700K, שניהם 4 ליבות אבל ה7700k מגיע לביצועים של 4.2Ghz לעומת 3.6 ב7700 אבל מתחמם הרבה יותר ולכם בחרתי ב7700. *מאוורר למעבד (Noctua NH-D15 CPU Cooler) - לקחתי את הכי טוב שהצלחתי למצוא(שהוא לא קירור נוזלי) *לוח אם (Asus Strix Z270E) - מאפשר תקשורת WiFi וBluetooth(היה חשוב לי) עם 4 חריצי זיכרון (אני מתכנן להשתמש ב2 כרגע של 8 כל אחד ומשאיר מקום לשדרוג בעתיד) *זכרון (G.Skill Ripjaws-V 2x8GB DDR4 3000Mhz ) כרטיסים עם ביקורות מאוד טובות, היה חשוב לי 16GB כרגע אם אפשרות להרחיב בע…

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדיה סנטר לטלוויזיה ומשחקים לילדים קטנים, לא צריך להריץ משחקים כבדים כמו witcher 3 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, מירוצי מכוניות לדוג' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך טלוויזיה יהיה בין 50-65 אינטש, עוד לא קניתי את הט…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי במחשב הוא לעבודה ממושכת באפטר אפקטס / פרימייר ושאר תוכנות אדובי ויכול להיות ששימוש קל בתוכנת C4D אני גם אשחק פה בו מידי פעם ולא חשוב לי שיתאים למשחקים הכי חדשים וחזקים אבל שכן יהיה אפשר לשחק בו בלי להתבאס עוד שנה שנתיים קדימה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 / TITAN FALL 2 / OVER WATCH -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by k534d,

https://pcpartpicker.com/ האתר הינו אינדקס של חלקים למחשב, והוא מאגד בתוכו גם השוואת מחירים וקישור לחנויות בחו"ל (לא רלוונטי עבורנו). אבל מעבר לזה מה שהוא כן מציע לנו: בעת בניית המפרט ניתן לראות תאימות של כל החלקים הוא מתריע כאשר אין קירור, או הכרטיס לא מתאים למארז וכדומה, בנוסף הוא נותן הערכה של כמה כח דורשת המערכת. בנוסף לכל זה ניתן לראות מפרטים שאנשים הרכיבו ניתן לראות שילובים של חלקים עם חלקים אחרים על ידי חיפוש, וכמובן ביקורות של הגולשים. אין לי שום קשר לאתר או לבעליו אבל חשבתי לשתף את הכלי הנ"ל אני מוצא אותו מאוד שימושי גם בישראל.

• 0 תגובות
    • 913 צפיות
  5. היי, אני ממש אשמח לעזרתכם. אחרי כמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב גיימינג. אין לי הרבה ידע אקטואלי בהרכבת חומרה, מילאתי את הטופס בהתאם להנחיות מתנצל מראש על החוסר ידע בתחום. השימוש העיקרי שלו הוא גיימינג, אבל הוא כניראה יהיה בסלון. רציתי לדעת אם זה מומלץ להשתמש בו כקונסולה (מחובר לטלוויזיה עם בקרים/מקלדת-עכבר אלחוטיים) או אם זה בזבוז מבחינת היכולות שלו בגלל הקצב רענון של הטלווזיה. במידה וזה לא מומלץ איזה מסכים אתם ממליצים? 1. מה התקציב המקסימאלי : 5.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך : אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב : אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה …

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. Started by סימה טל חן,

היי יש לי ילד בן 12 שמבקש מחשב גיימינג... לא ממש מבינה בזה...התקציב הוא בערך 2500 ש"ח...יש מחשב איכותי במחיר הזה? או שכדאי לחכות ולחסוך עוד?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Bowmaster42,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, 4K . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 50 אינץ', Full HD \ 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

8. שלום חברים, אחרי 6 שנים שאני עם הנייד הדי בסיסי שלי שכבר מתחיל להזדקן החלטתי להעביר אותו להורים ולקנות מחשב חדש. אני מחפש מחשב נייד לצרכים אקדמים(הנדסת חשמל) , עם שימוש תדיר בתוכנות כמו Matlab , Visual studio ואחרות. הניידות פחות קריטית לי ואעדיף מחשב עם מסך 15.6 ומקלדת נוחה לעבודה רציפה, גם אם זה יבוא קצת על חשבון המשקל. המחשב לא לצרכים של גיימינג, אבל אם יצליח להפעיל משחקים בהגדרות בסיסיות זה יהיה נחמד. כמו כן בסוף השבוע הקרוב אהיה באילת, אז אוכל לרכוש את המחשב שם, אז גם מחשבים ב4000 ש"ח שאחרי הנחת המע"מ יעלו 3500 ש"ח הם אופציה. ולחלק האומנותי של השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by Shimmy Weitzhandler,

שלום לכולם אני רוצה לקנות SSD חדש (עוד לא החלטתי אם 256GB או 512GB) אבל אני די החלטתי ללכת על ממשק ה-M.2 (יש משהו שאני מפספס). ראיתי דגמים שונים ברשת, ואני לא בטוח מה מהנתונים הוא זה שאני צריך להסתכל עליו. להלן חלק מהדגמים שמצאתי בטווח התקציב שלי: Intel 600P Series Samsung 960 Evo Toshiba OCZ RD400 WD Black TeamGroup T-Force Cardea Corsair Force MP500 ADATA XPG SX8000 Plextor M8PeG Patriot Hellfire PNY CS2030 אני לא מכיר את השחקנים החדשים בשוק האיחסון, את המוכרים לי הדגשתי. כמובן שאשמח לשמוע על המלצות אחרות בטווח המחירים הזה. אני מחפש דיסק מהיר ואמין לאורך שנים.…

10. לא חשוב טאצ' כמה שיותר קל להשתדל לחסוך, אבל אפשר להגיע עד שלוש אלף סוללה גדולה - יתרון מסך מט - יתרון שוטו תודה

11. Started by Nir Monhiet,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, PDF, טיפה יוטיוב וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: X 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כ…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by Shimmy Weitzhandler,

שלום לכולם. אני שימי, בעבר טכנאי מחשבים ורשתות. לפני כ-8 שנים הפכתי למתכנת ודי יצאתי מהתחום של הטכנאות. אשר על כן, אני לא בקי במפרט שהשוק מציע ולא מעודכן בחומרה העכשווית. המחשב שלי אוטוטו בן 8, והוא כבר די איטי, בפרט שאני צריך לעשות קומפילציות וירטואליות של פרוייקטים גדולים - זה כבר מתחיל לעצבן (הוא היה הופך לצב אם לא הייתי מקפיד לא להתקין שום תוכנה שאני לא חייב ושומר על מערכת הפעלה מינימליסטית ונקייה). אז אני חושב שהגיע הזמן למחשב נייח חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by OJEP,

צרכים: עריכת וידיאו בתוכנת פרימייר, בעיקר סרטונים באיכות גבוהה (4K וכו'). דרישות: עבודה מהירה ללא תקלות ולהיתקע עם דברים בגלל איכות גבוהה וכו', מחפש לעבוד מהר ואיכותי. תודה רבה, התקציב הוא עד 5000 ש''ח, כמובן אם יש בפחות אשמח (Y)

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  14. Started by kofikoking,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שקל לכל היתר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפטופ.. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק ווינדוס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז ,TMS או כל אחד אחר.. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?מחר או יומיים.. 11…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by zabal12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה כרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad ,photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  16. היי, חברה שלי מתחילה ללמוד בשנה הקרובה באוניברסיטה, והיא מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש אותה ללימודים. היא מתכננת ללמוד לימודי כלכלה, פילוסופיה ומדעי המדינה. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב, אבל לא חובה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד מאות שקלים בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לימודים וגם סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנות אופייס בסיסיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  17. Started by Amit_Rab,

היי חבר'ה! עשיתם לי חשק למחשב חדש..אז.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - BF1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 24 אינץ, FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד…

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  18. היי, אשמח לחוו"ד לגבי המפרט הנ"ל. (חשוב לי שהמארז יהיה שקט) האם כדאי לשנות/להחליף משהו ? כדי לייעל את המחשב בתקציב הזה (עד 6.5K) מעבד + לוח אם: 2290 ₪ - * מבצע פסח * - Quad Core i7 7700K 4.2Ghz + ASUS Z270E STRIX (SLI) GAMING קירור אוויר למעבד: 199 ₪ - * מבצע * - Scythe Ninja 3 REV B - S-2011v3 / 1151 / 1150 זכרון: 610 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Corsair Vengance LPX White DDR4 3000Mhz CL15 כרטיס מסך: 2020 ₪ - * מבצע * - MSI GeForce GTX1070 D5 1506Mhz-1797Mhz GAMING X 8G דיסק קשיח: 311 ₪ - Seagate 2T 3.5' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty מארז + ספק: 839 ₪ - * מבצע * - Fractal Design R5 Titanium + ANTEC 650W 80+ MODULAR מארז + ספק: 40 ₪ - * שדרוג …

19. Started by 246810,

שלום. ברשותי מחשב נייח משנת 2005 שלא עובד כבר כמה שנים בגלל שהלוח אם והספק כוח נהרסו. המחשב שודרג במהלך השנים בזיכרון, כרטיס מסך ודיסק קשיח. החלקים שנשמרו במצב טוב הם: כרטיס מסך geforce 9800 gt point of view דיסק קשיח 500gb של western digital זיכרון 2gb של kingston מארז achilles midi tower שאלתי מוכר לגבי השווי של החלקים והוא אמר שכולם שווים מקסימום 300 ש"ח. שאלתי כמה עולה לתקן אותו, והוא אמר 500 ש"ח. מה כדאי לי לעשות - למכור את החלקים או לתקן או להוסיף אותם למחשב הישן של אחותי? תודה רבה, מועדים לשמחה.

20. שלום לכולם, אני שוקל לקנות pc חדש, אחרי שכבר כמה שנים תקועים בבית עם מחשבי מק, במיוחד לאחר שיצא המשחק planet coaster והוציא לי את העיניים מהמקום מרוב התלהבות התחלתי לעשות שיעורי בית ושעות ביוטיוב, חזרה לעולם הענק הזה של הpc... הגיע הזמן להתייעץ. אנחנו מעוניינים במחשב שיריץ בראש ובראשונה את המשחק הזה, ואם כבר אז שיוכל להריץ משחקים טובים אחרים כמו city skyline ואולי גם witcher 3 המהולל, המטרה היא להנות מהגרפיקה ככל הניתן בתקציב של 4k כמובן בלי להגזים בהגדרות ultra. ידוע לי ש planet coaster מאוד כבד ותובעני, אבל אני מקווה למצוא נקודת איזון בין גרפיקה יפה וקצב פריימים חלק. שימוש נוסף יהיה לעבודה לאדריכלות בתוכנת revit ובהכנת מודלים והדמיות של…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היי, אני מחפש מכשיר שידע לנגן קודי \ סרטים מקבצים \ יוטיוב בצורה טובה. לא סטרימר סיני של 70 דולר. חשבתי על משהו סטייל NUC ויש לי אפשרות להביא מארה"ב. משהו יכול להמליץ על קונפיגורציה טוב של NUC או משהו דומה (דל \ ASUS). נניח שהתקציב שלי הוא 2500

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - GTA V,CSGO,OVERWATCH,Ghost Recon -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - גודל מסך - 21.5 אינץ' , רזולוציה - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך…

23. Started by JazZ,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 להערכתי, אולי עד לסה"כ של 5K. אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי על כל המשתמע מזה, כולל משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פשוט נשמח שהמחשב יריץ את כל מה שאפשר ועדיף טוב כמה שאפשר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). fullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. היי =) אשמח לעזרה בהרכת מפרט למחשב גיימינג המטרה שהמחשב יחזיק לשנים הקרובות, אשמח לעזרה בבנית מפרט שיבוסס על i7 ו geforce1080, אין לי ממש ידע בנושא הזה, אז אשמח לעזרה =) אם יש המלצה על מפרט שיתבסס על מעבד אחר דווקא, או שאין סיבה ללכת על i7, אז אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה 6 וחצי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנות סטטיסטיות ושליפות כמו: R, SAS and SQL SERVER - מדיה (המחשב יחובר לטלויזיה בסלון, לצפיה בסדרות/סרטים) FHD (המחשב יחובר למסך טלוויזיה '48 אז לא נדרש 4K) - אני משחק רק league of legends (עדיף הגדרות גבוהות, אך אוכל להסתדר עם בינוניות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא צריך כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 7-8 6. ה…

• 2 תגובות
    • 832 צפיות

דיונים חדשים בפורומים