עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by avivi85,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, Fallout 4 , the division --ובגדול כל המשחקים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200, 22" (T220P (Samsung -לאילו הגדרו…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. היי חברים, אחרי שעזרו לי כאן להחליט שבתקציב שלי האופציה הטובה ביותר בשבילי היא PC נייח אותו אחבר למסך 4K, אשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 6000 ש"ח. אפשר לחרוג ב-500 ש"ח אם אתם ממש ממש מתעקשים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים ב4K (כשלעתים הפורמט הוא HEVC, כלומר הכבד יותר) והנפשות. בגדול, אדובי פרמייר ואפטר אפקטס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. את המחשב אחבר למסך Dell 4K U2718Q 27" IPS (לא קשור לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפ…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. חבר מעוניין לקנות מחשב חדש עד 25 אלף ש"ח, אין צורך בציוד הקפי יש לו הכל (והכל דבסט..) זה מה שהכנתי לו מה דעתכם? כמות. מוצרים סה"כ 1 AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4800+ (2.4GHz) Retail BOX 5,381 ש"ח 1 DFI LanParty UT nF4 SLI-DR Expert nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 1,497 ש"ח 2 Samsung 1GB DDR 400 Original 1,250 ש"ח 2 Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM 1,559 ש"ח 2 Leadtek WinFast PX7800 GTX TDH MyVIVO Extreme 512MB 9,520 ש"ח 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk 322 ש"ח 1 NEC DVD X 16 DV5800 148 ש"ח 1 Mitsumi floppy 1.44 58 ש"ח 1 ANTEC SX 1040B II Black Performance Series II SOHO File Server 753 ש"ח נוסף: 1 107…

• 34 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by ביז'ו המוס,

יש לי כרגע מחשב : פרסקוט 3 גיגה הרץ לוח אם מעפן של גיגהבייט אני חושב 865 512X2 400MHZ נווידיה 6800U שלא כל כך יציב על סטוק כבר (AGP) ספק ANTEC 550W TRUE POWER 20 פינים אני רוצה לבנות מחשב HTPC ואולי אפילו לעבור לMICRO ATX, או לקנות מארז HTPC ATX יפה ונוח איזה מחשב אני צריך בשביל להריץ סרטים ב720P ואפילו 1080P ובלו ריי וHDDVD בעתיד? אני רוצה מעבד שיהיה מהיר בקיבוץ ופתיחת קבצים דחוסים ופיענוח סרטים, אני צריך בשביל זה QUAD CORE או שDUEL CORE יספיק לי לטווח הרחוק? והאם יש חלקים שאני יכול לקחת מהמחשב הקיים שלי כדי לחסוך עלויות. כמו שהזכרתי השימושים שלי במחשב הם רק אינרנט/מסנג'ר/ICQ ומוסיקה וסרטים. אני מעדיף גם כן חלקים שקטים ככל שאפשר (לוח אם וכרטיס מסך עם קירור פסיבי) אם מישה…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. טוב, רובכם מן הסתם לא זוכרים, אבל לפני כחודש וחצי פתחתי תרד די דומה, ובו הרכבתי מפרט די דומה, והתכוונתי גם לקנות אותו, אבל בדיוק כמה ימים אחרי שברתי ת'יד וכל זה נדחה, אז הנה המפרט הנוכחי שברצוני לקנות אחרי ה -10 בנובמבר (יש ירידת מחירים של מעבדי אינטל) : CPU : Intel Pentium IV 1.8GHz 512K Socket 478 CPU BOX - [894 NIS] Cooler : Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! - [119 NIS] Motherboard : Gigabyte GA-8SG667 SIS 648 (533Mhz,AGP x 8,5.1 Sound,ATA133,USB 2.0) - [520 NIS] Memory : DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory - [531 NIS] Hard Disc : Maxtor 60GB 7200 rpm ATA133 HDD - [587 NIS] Floppy : - [56 NIS] CD/DVD-RW : Lite-On 40x12x48 Bulk CDR…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by eran998,

כמה אני יכול לקבל עליו לדעתכם? אם מישהו מעוניין לקנות אפשר לשלוח גם מסר בפרטי...

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4-5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתכנת, VMs, דברים כאלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, Visual Studio, ושרתים, דפדפנים HyperV למכונות וירטואליות של מערכות הפעלה מגוונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD * 2, בהמשך אולי יהיה 4K אבל לא למשחקים …

8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי-משרדי ותכנות קל (Android studio עם אמולטור) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…

9. בבקשה!

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by Rule The Pc,

אהלן צריך מפרט לחבר ב8K מעבד, זכורנות, לוח אם, כ.מ., כרטיס קול, ספק..... מעבד רצוי AM 64 עם סוקט 939 לוח אם העיקר שיהיה איכותי בגודל ATX זכרונות לפחות 1 G עם תיזמונים טובים מאוד רצוי OCZ כ.מ. 6800 U בלבד חברה תבחרו אתם כרטיס קול... משהו כמו אודיג'י 2 ZS פרו פלטינום ספק שיחזיק את העניין...... לא צריך צורב.... גם לא די וי די.... גם לא מסך תהנו לכם

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום, מחפש המלצה למסך מחשב חדש המסך הקודם שלי היה DELL U2312H והייתי סופר מרוצה ממנו!! שימש למשחקים ולסרטים, אבל הגיעה העת להתקדם וחשבתי לעבור למסך 24" 4K. יש מסך מומלץ בסביבות מחיר של 1000 ש"ח שישמח אותי כמו ה-Dell? - איכות תמונה מעולה - זמני תגובה טובים - פחות חשוב פונקציות כמו G-Sync תודה רבה!

12. היי, לאחר הרבה התלבטויות, ולאחר בחינה של המון דגמים, הגעתי למסקנה שה-XPS M1330 הוא מודל פשוט מעולה, במחיר מתאים (בארצות הברית), שנותן תמורה מעולה. הדבר היחיד שגורם לי לחשוש הוא בעיית ההתחממות שקראתי עליה פה ושם, שקיימת ספציפית בדגם הזה של הXPS. מה המצב הנוכחי של הבעייה? האם היא תוקנה? האם יש דרך פשוטה להתמודד איתה? האם בגלל הבעייה לא כדאי לקנות את המחשב? אשמח לעצות. בנוסף, האם יש חנות מומלצת באמריקה שבה כדאי לקנות את המחשב, מקום שנותן אחראיות גם בארץ כמובן?

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. זה מה שהאתר מציע: מעבד Intel Celeron D 320 - 2.40Ghz Prescott , 256kb 533MHz FSB - BOX - with stock fan 450 לוח אם SiS 661FX - Asus P4S800-MX - M.ATX, Onboard VGA/Lan/Sound - 3Y Warranty 410 זיכרון פנימי 256mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS 400MHz CL2.5 - 5Y Warranty 230 דיסק קשיח ATA - 40GB 7200RPM - Seagate 8mb Buffer Cache - 5Y Warranty 345 צורב רגיל ? כרטיס מסך Onboard - מובנה על הלוח אם 0 כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0 רמקולים 0 מארז Compucase CI-6CS3 + HEC-300ER Black 220 ספק כח כלול במארז 0 עכבר Microsoft Optical Basic Black Mouse - OEM USB 55 מקלדת Compaq Multimedia PS2 BLACK 45 מסך Samsung 793DF 725 סה"כ 2480¤ מה…

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. היי. אני קונה מחשב נייד למטרת לימודי מדעי המחשב באוניברסיטה. אני רוצה מחשב חזק שיריץ תוכנות חלק ולאורך זמן בלי לקנות חדש אחרי שנתיים-שלוש שני מפרטים: מחשב ראשון: Asus ZenBook UX310UA-FC1006T מחיר 4290 שח Asus ZenBook UX310UA Intel® Core™ i7-8550U Quad Core, 8M Cache, 1.8GHz up to 4.0GHz "13.3 1920x1080 Full-HD LED מאיץ גרפי - Video Intel UHD Graphics 620 16GB DDR4 1TB 5400RPM 256GB SSD Windows 10 Home עברית או אנגלית USB3.0 X1, USB2.0 X2, USB3.1 Type C X1, Card Reader, HDMI …

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by david d,

שלום לכולם אני מחפש מחשב גיימינג שיריץ את כל המשחקים החדשים (לא חייב הכול על אולטרה) ויחזיק כמה שנים... מה דעתכם על המפרט הנ"ל המטרה שיחזיק כמה שנים טובות https://tms.co.il/index.php?route=product/configurator&configurator_id=250335 תודה

16. Started by Fadida,

שלום רב, לאחר התנסות שלי עם הפורום פה במפרט שעזרתם לי למצוא, אתם באמת תותחים, עזרתם לי במציאת מפרט מעולה לחבר קרוב. עכשיו חבר אחר דיבר איתי וצריך דברים קצת שונים אבקש את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, Overwatch, Rust, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ורסטילי בבקשה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by Psy,

עושה רושם שההתקנה עברה בסדר, עד שזה הפעיל מחדש את המחשב .... כשמערכת הווינדוס מתחילה לעלות הוא רושם [תוך כדי שהמערכת רצה - לפני שהיא בכלל עולה] הודעת שגיאה : Error C0000034 applying update operation 282 of 116005 (_00000000000...) מיותר לציין שזה נתקע המצב הנ"ל והמערכת לא עולה.. כשמבצעים כיבוי והדלקה מחדש הוא נכנס לריקוברי מוד - [מצב בטוח גם לא עולה כשאני לוחץ F8 ומנסה להיכנס אליו] לצערי - מה שבד"כ ווינדוס עושה לפני התקנת עדכונים זה יוצר נקודת שיחזור, מה שהוא לא עשה הפעם ככה שלא ניתן לשחזר מערכת ללפני העדכון. בכל אופן במצב ה recovery manager של HP האפשרות היא רק לעשות "התאוששות מערכת" , שמגבה את הקבצים וצורבת על דיסק ובעצם עושה פירמוט למחשב ומחזירה אותו למצב כמו שיצא מהמ…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by PayneBack3251,

נקנה לפני חצי שנה ב 5700 בדיוטיפרי נתב"ג, מחיר בזאפ כרכע 6500 ש"ח, עדיין יש אחריות לעוד שנתיים וחצי, כמה הוא שווה היום ? [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]יצרן:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]SAMSUNG[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]מעבד:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]Intel Core i5-4200U 1.6Ghz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]זיכרון:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]4096MB DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]דיסק קשיח:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]128SSD[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]צורב DVD:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align…

19. חברים, אני עורך וידאו די מתחיל + סטודנט בתואר כללי כך שהצורך המיוחד שלי הוא עריכה. משתמש בתוכנות Pr+Ae. עורך באיכות FHD ובעתיד Uhd-4k. 15.6” מתוקצב ב 5k-6k טיפה גמיש. ראיתי מספר מחשבים: Dell xps 15 *9570 אך יקר בארץ בנוסף Lenovo legion 730-y(???משווק כמחשב גיימינג???) 15.6 FHD, מעבד Intel® Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 512GB ומאיץ גרפי NVIDIA® GTX 1050Ti 4GB מה המלצותיכם? ואם אתם ממליצים על מחשב אחר? קונה בארץ

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by saphisto,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, וצפייה בסרטים מידי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. אני רוצה מחשב למשחקים שיחזיק לי להרבה מאוד זמן ושהיה מהיר.

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. שלום לכולם בזמנו (לפני שנה וחצי..בערך) התייעצתי לגבי שדרוג, ולא הוצאתי את זה לפועל ובצדק כי המחשב עדיין החזיק יפה מבחינת גיימינג. כיום אני כבר מרגיש את הירידה בביצועים, ואני שוקל האם כדאי לשדרג, וכמה יעלה שדרוג ראוי. אני לא מחפש מחשב שיריץ הכל על 240 FPS, אבל לפחות שיעבוד בצורה חלקה ויחזיק לשנה-שנתיים הקרובות. אם שדרוג לטובת המטרה הזו יצרוך החלפה של יותר מדי רכיבים, האם יהיה עדיף לרכוש מחשב חדש וזהו? אשמח לדעתכם בנושא בנושא התקציב לשדרוג, מניח שעד 1.5-2K, אבל מעדיף כמה שפחות. דבר נוסף, יש תקלה בספק הכוח במחשב. הדגם שלו הוא FSP HYPER 600, וכשאני מדליק את המחשב הוא עושה רעשים שמפסיקים אחרי כמה דקות, ולעיתים רחוקות הרעשים חוזרים ומפסיקים אחרי דקה. זה לא…

23. Started by avic2k,

אהלן, אני אדריכל אבל אני עושה גם הדמיות ועבודות גרפיות. אני צריך מסך מחשב שיתן תמונה איכותית עם דגש על צבעים אמיתיים. כאלה שיראו דומה על רוב המסכים ובמיוחד יראו דומה בהדפסה. הרבה מסכים נראים יפה אבל אז כשאתה בא להדפיס כל הצבעים דהויים או לא דומים כההים או בהירים כי המסך מגביר בצורה מלאכותית את הצבעים הבהירות או הגוונים. ברור לי שמסך של 4000 שקל יתן לי תוצאה טובה יותר ממסך של 1000 שקל השאלה עד כמה ההפרש יהיה משמעותי. אני לא מדפיס פוסטרים לאיילון בכל זאת. כרגע יש לי 2 מסכים אבל אחד התקלקל ואני שוקל להחליף למסך אחד רחב במקום. המחירים של רובים יקרים חוץ מהאחד הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22624 אני מניח שהוא פחות טוב א…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by AvlK,

שלום חברים, אני פותח פה בקשה להמלצה בשביל חבר שהוא סטודנט (הנדסאי חשמל) והוא צריך מחשב. * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, אוטקאד (דו מימד). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 15.6" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouc…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. * מטרות המחשב? מטלב\סוליד ווארקס * גודל המסך? 13.2--->14 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? צורב. אך הבנתי שברוב האולטרה בוקס זה לא קיים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ברמת העיקרון, אין לי העדפה לחברה מסויימת, אך חשוב שתיהיה אחריות לפחות ל3 שנים, ושרמת הגימור תיהיה גבוהה(לא מחשבי פלסטיק למינהם שברגע שמרימים אותם מהאזור של הבטריה שומעים קליקים - היה לי נ…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים