עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by BedB0y,

שלום, בשבועיים האחרונים יש לי בעיה כזאת : לפעמים באמצע שימוש המסך פתאום קצת משתגע ויש שיבושי תצוגה. זה נראה כמו משהו בסגנון של טלויזיה עם אנטנה שאין לה קליטה, מופיעים כל מיני ריצודים על המסך, זה הצורה הכי טובה שבא אני יכול לתאר את זה. זה לא מסוג הריצודים שמופיעים כשמצמידים למחשב טלפון סלולרי. לפעמים כשאני מעלה או מקפל את המסך זה גם קורה. מישהו יודע אם זה נובע מחומרה או תוכנה? על פניו זה נראה כמו חומרה, נסיתי בכל זאת להחליף דרייבר לכרטיס מסך, לא עזר..

• 1 תגובה
    • 843 צפיות
  2. שלום לכולם! אני מחפש נייד לשימושים ביתיים הכוללים אופיס, אינטרנט, מוזיקה וסרטים (HD), ושימוש בתוכנות שיתוף קבצים (במקביל לכל הפעולות האלו...). תקציב 5000-6000 ש"ח, לא חייב לכלול מערכת הפעלה (אבל עדיף עם). גודל מסך 13 או 14, עדיפות למשקל נמוך. זמן סוללה לא חשוב כל כך. כמובן שעדיף יציאת HDMI. כרגע אני מתלבט בין Dell Vostro 1320: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11753 לבין Studio 1555: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=12128 לשניהם מעבד, זיכרון ודיסק קשיח זהים (וטובים) החיסרון של ה-Studio הוא משקל יותר גבוה (כי המסך הוא 15) ושהמסך הוא מבריק. ל-Vostro לעומת זאת אין יציאת HDMI ו-eSata, כרטיס מסך יותר חלש, והוא קצת יותר יקר. השאלה היא האם יש דרך להוציא HD לטלוויז…

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  3. Started by Mafteah,

הדרישה העיקרית להריץ סרטים ב-FULL HD. מעבד אינטל. כרטיס מסך לא על הלוח. עם יציאת DVI ו-HDMI. הרדיסק של טרה לפחות. איזה מארז שלא יהיה קטן ומצוקמק. מחשב בלבד - ללא מסך מקלדת עכבר וכו. עוד שאלה היא אם עדיף להרכיב את המחשב לבד? (אפילו לקנות חלקים מחנויות שונות) או להזמין מחנות הכל מוכן. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  4. Started by izhakba,

שלום, אני יודע שאפשר להתחבר מנייד למסך חיצוני ע"י שימוש בחיבור VGA, האם ניתן להפוך את התהליך? כלומר יש לי מחשב נייח ללא מסך, ומחשב נייד. אפשר לחבר את הVGA מהנייח לנייד? תודה!

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  5. שלום חברים. מבקש חוות דעת/המלצות למחשב לעבודה עם סאונד - עריכה ויצירה (תוכנות כגון NUENDO, WAVE LAB) *המפרט + התקציב אינם כוללים ציוד היקפי + כרטיס קול חיצוני שיחובר ב FIREWIRE *המחשב יחובר ל 2 מסכים מעבד - כ 800 ש"ח INTEL E8400 לוח אם - 420ש"ח GIGABITE GA-EPU43-DS3L זכרון - כ 350ש"ח DDR2 KIT 2*2024 800HZ 395 - HDD WD 1D 32MB,7200RPM כ.מסך - 365 ש"ח GIGABITE GEFORCE 9500GT 1024M צורב - 150 ש"ח LG *48*22 מיתוג (יהיו שני מחשבים שיחוברו לאותו המסך/מקלדת/עכבר) - 150 ש"ח KVM-0223 מארז + ספק כח (לא סגור איזה ליקנות) - כ 450 ש"ח *רוב הנתונים נלקחו כאן מהאתר - אם יש משהו שניתן לשפר/להחליף כדיי ליעל את העבודה אני אשמח לישמוע תודה לעוזרים. יבגני.

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  6. שלום, אני חייב לבחור נייד היום וסביר להניח שאצתרך להזמין אותו מחר, כך שזה דחוף. התקציב שלי הוא:3,000 ש"ח עם חריגה של 150 ש"ח. הצרכים שלי: בעיקר מולטימדיה, גלישה באינטרנט אלחוטי, חיבור למקרן, מצגות, סקייפ, עבדוה משרדית ומשחקים עד כמה שאפשר. הניידים שאני מתלבט בינהם: MSI PR600R2 מעבד ליבה כפולה Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz ערכת שבבים Chipset Intel 965GM מסך "15.4 1280X768 כרטיס מסך משולב Intel GMA X3000 זכרון 2048MB DDRII ניתן להרחבה עד 4GB דיסק קשיח Toshiba 250GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב Dual Layer Super Multi DVD תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11A/B/G כרטיס רשת LAN 10/100/1000 מודם פקס 56Kb Bluetooh יציאות USB 2.0 X4 ,VGA ,Audio קורא …

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  7. Started by omery000,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות מוזיקה כבדות, סרטי HD, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). '1920X1080 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכ…

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  8. Started by johny,

ידידה שלי ביקשה ממני לבחור למה מחשב נייד במשקל של עד 2 קילו. עברתי על רשימת ניידים. יש מספר דברים שאני לא מבין. 1. מה ההבדל בין מעבד דותן למעבד סנטרינו (ברור לי ששניהם של אינטל)? כשרשום שמהירות המעבד 1.5 למה זה שקול במחשב נייח? 2. על איזה חברות אתם ממליצים? מי נותן שירות טוב בארץ? 3. איך הדגם הזה למשל? http://www.ligadstore.co.il/products/product.asp?catid=2&subid=180&prodid=1705 (אני יכול להשיג אותו ב-9000 שקל). 4. מישהו יכול להמליץ על דגם ספציפי מומלץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by דונגרינגו,

שלום רב, מחפש מחשב נייד חדש ללימודים. הדרישות: מסך סטנדרטי (15.6) וחייב שיהיה HD או LED. מעבד i7 שטח אכסון לא קטן מ 1TB זכרון וכרטיס מסך אשר טובים למשחקים. (גרפיקה פחות חשוב). משקל המחשב לא חשוב. כל שאר הדברים יכולים להיות סטנדרטיים, והתקציב הוא באיזור ה4000.

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  10. מה התקציב המקסימלי? 2000-2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מטרת ה/שימוש עבודה גרפיקה עריכת אלבומים דיגיטליים פוטופיוז'ן, פוטושופ, לייט רום, אינטרנט, אופיס. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן לרינדורים בפוטופיוז'ן, ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא יש שני מסכים מחוברים T220סמסונג ועוד PROVIEW יש מקלדת ועכבר אלחוטי יש שני טרה חיצוניים WD ו פריאייג'נט 4. האם יש רכיב שאותו א…

11. היי, החלטתי לקנות לי ליומהולדת לפטופ ( הגיע הזמן, שנה רביעית ) בקיצור, זה הדברים שאני יכול לחשוב עליהם: * מטרות המחשב? בעקרון המחשב הולך להיות בשימוש בכמה מקומות: 1. לאישתי באוניברסיטה, יום בשבוע - לא קריטי ( סתם משעמם לה, והיא תשמח לכתוב בו במקום במחברת ) - אז לא כבד מדי אם אפשר. 2. לי לאוניברסיטה - 3 ימים בערך, בעקרון, כל עוד יש WIFI אני מבסוט :] יהיה נחמד אם יש פיצ'רים אחרים שאני לא מכיר שנוחים לסטודנטים, למרות שאני לא ממש מאמין שאני אשתמש בו למשהו חוץ מאינטרנט\סדרות - בהנדסה זה לא ממש רלוונטי. 3. בערבים ובסופ"ש - לאישתי, במקום המחשב שיש לה ( מסכנה, AMD 3000+,1 GB ) + יהיה מחובר לטלוויזיה החדשה שקנינו ( 37, FHD ) - אז אני מאוד אשמח ל-HDMI, כמובן שאני צריך שהוא י…

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  12. Started by bar14,

היי לכולם, התחלתי קורס עיצוב גרפי, ואני מעוניינת לרכוש מחשב שיענה על כלל הצרכים והתוכנות של העבודה.. חשוב לי שיהיה אמין ונוח לשימוש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא מגבילה במחיר למרות שמעדיפה לא לשחוט את הכיס (בכל זאת סטודנטית...) , אך כמובן שמוכנה להשקיע מה שצריך... 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש למחשב לעיצוב גרפי הכולל פוטושופ אינדזיין ואילוסטרייטור 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צרוך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

13. Started by MMi,

איזה סוג של אחריות צריך לבחור במהלך ביצוע ההזמנה כדי שהיא תיהיה תקפה גם בארץ?

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  14. שבוע הבא יש לי אפשרות לקנות מחשב בארצות הברית אז ככה אני צריך מעבד + זכרון + כרטיס מסך+לוח+2 דיסקים קשיחים 1 TB מארז אני יקנה כבר פה בקשר לספק יש לי ספק של HEC 550 WATT WIN -האם הוא מספיק או שכדאי גם להביא משם מעדיף מעבד Q כי אני אוהב גם קצת לערוך ב PINNACLE בקשר לאחריות לא צריך להיות בעיה חשבתי אולי כדאי ללכת על מעבד AMD PHENOM http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103291 או שאיזה Q כדאי פחות או יותר באותו מחיר http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115041 ה Qפי שתיים יקר , השאלה האם גם הביצעוים כפולים זכרון 4 GB 1066 ל OC לוח איכותי שלא יגביל ב OC הבעיה לבחור כרטיס מסך , יש כל כך הרבה דעות ודיונים על זה ושני דיסקים של 1 TB , נימס …

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  15. Started by FirstEvil,

שלום, מתכנן לרכוש מחשב נייח המיועד בעיקר לעבודה על אפטר אפקטס וסינמה 4D, בתקציב בין 10 ל15 אלף ש״ח. נכון לעכשיו הגעתי למפרט המצורף והייתי שמח לשמוע מה דעתכם. האם הרכיבים יעבדו טוב ביחד? האם צריך לשדרג משהו או לחילופין לוותר? תודה רבה! מעבד Core i9 9900K Up To 5.0GHz Eight Core 16MB קירור מעבד Cryorig A80 280mm Hybrid Liquid CPU Cooling זיכרון 64GB DDR4 3200 מאיץ גרפי NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8GB 2x 90mm Fans מערך שבבים Intel Z390: 4x USB3.1, 1x USB3.1 Gen2(A), 1x USB3.1 Gen2(C), 2x PCIeX16(16/4), 2x PCIeX1 בקר Thunderbolt 3 2x Thunderbolt 3. 40 Gb/s התקן אחסון 1 1.…

16. Started by yuraxp,

שלום רב,אני חושב לקנות מחשב יד שניה פנטיום 3 של החברה הזאת,הבנתי שזה נקרא גם מחשב לבן,כאילו לא מותג,אלא הוא מורכב מרכיבים של מותג אבל מתומחר כאילו תחת שם אחר,בעצם השאלה היא אם אני רוצה לקנות סוללה חדשה,הגיוני שסוללה של מחשב IBM או משהו אחר תתאים?

17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-6750 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל לא בהגזמה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, bioshock, battlefield, watch dogs, starcraft... ועוד בסגנון הנ"ל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1050X1680 בערך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בי…

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  18. Started by edoson,

אני צריך מחשב שכל מטרתו היא צריבת דיסקים וגלישה באינטרנט. מישהו יכול לרדת מ- 2500 ש"ח (כולל מסך) אפשר לתת מעבדים PENTIUM3 בתנאי שעדיין ניתן לקנות כאלה. חשוב לשים לב לתת צורב טוב, שיעבוד טוב אם שאר רכיבי החומרה. כן, וגם כרטיס קול, (אפשר גם ONBOARD) ד"א, ראיתי לוח שיש עליו הכל ONBOARD, כמה עולה דבר כזה? MY THE CHIPSET MEN WIN (ד"א, זה לא בשבילי זה בשביל חבר...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by lharpaz,

שלום, חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד, וראיתי את זה: MSI M520 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=31&CatCode= במילה: Pentium M740 Dothan 1.7GHz, עם 512 מגה זיכרון, מסך 15", דיסק 40 ג'יגה. הם מציעים שנתיים אחריות. בשדרוג לצורב DVD זה יוצא 4,700 ש"ח. מישהו מכיר את המחשב ויכול להגיד איך הוא? המפרט נראה טוב ובהחלט מספיק לשימושים משרדיים (אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים), אבל המחיר נראה לי זול מאוד, לא? יש פה קאטצ'? אשמח גם להמלצות נוספות לניידים בטווח המחירים של סביבות 4,500 ש"ח. תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  20. Started by ModChiP,

היי, אני עוזר לשכן לרכוש מחשב למשחקים, הוא הלך למחסני חשמל והציעו לו כמה אופציות, המלצתי לו להתייעץ בפורום הזה. זה מה שהציעו לו https://www.payngo.co.il/322154.html?from_autocomplete=HP+ONEM+40L+GT21-189935 ומסך https://www.payngo.co.il/312162.html הצעתי לו לרכוש מחשב בהתאמה אישית ולא מחשב מותג העדפה שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים ושיהיה בר שדרוג בקלות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, המשחקים שהוא משחק זה- פורטנייט Minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך- מאותו תקציב- נראה שהכי נפ…

21. אני רוצה לקנות מחשב חנות שקרובה אלי היא IQPC (דרך אגב איך החנות מבחינת אמינות? ושירות?) המחשב עבור שימושים כללים כמו צפיה בסרטים, אינטרנט, שימוש באופיס וכדומה בנוסף אני רוצה שתיהיה לי את היכולת לשחק במשחקים לא הכי חדשים ולא הכי כבדים. המשחקים שאני משחק בהם NBA , FIFA, NFS under cover וכדומה אשמח להמלצה על המחשב מאותה חנות(אם היא מומלצת) חריגה עד 200 ש"ח במקרה הצורך בלבד תודה

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  22. אני קונה עכשיו מחשב חדש, יש לי מפרט, יש לי כמה שיפורים שאני יכול להחליט לקחת למחשב. הייתי רוצה שתעזרו לי בהחלטה. המחשב שאני קונה הוא Dell Studio 14 המחשב הולך לשמש לצורכי עבודה בעיקר - פוטושופ,פלאש,גלישה בדפדפן עם הרבה טאבים פתוחים בו"ז (מדובר על 5-20 טאבים פתוחים בוזמנית עם פוטושופ) הוא מיועד בין השאר גם למשחקים, אני מודע לכך שהכרטיס מסך הוא בינוני + עכשיו יש לי את האפשרות לבחור בין במספר שיפורים והייתי מעוניין לדעת אם השיפורים האלו באמת ישפיעו לי על הביצועים של המחשב באופן שאני ארגיש. אז הינה המפרט+אפשרויות לשידרוג Dell Studio 14 PROCESSOR * Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) [included in Price] * Intel® Core™ i7-820QM Qu…

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  23. Started by AxeOr,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 שח 2. מה שימושי המחשב? מחשב לשימוש משרדי , חשוב מאוד מהירות ההפעלה , איכות המארז [!] , שקט וכמובן יכולת עיבוד שלא תפגע בביצועים. יחובר מסך FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא , אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול צורב , ולדעתי אין צורך בכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 8 [שמתי לב ש8.1 עולה יותר, והרי העדכון בחינם, יש הסבר?] 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגור…

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  24. אז ככה, קודם כל הקדמה: מחשב מיועד לקהל הצעיר, סטודנט, למטרות שונות בעיקר המולטימדיה. חשוב לי מאוד מעבד לא חלש (בכוונה לא אומר חזק נראה לי T4400 ומעלה נחשב כבר ממוצע ולא חלש) שיהיה נורמלי ויחזיק לעוד שנתיים לפחות, וRAM שיהיה 2GB+, מסך LED לסרטים זה חובה. כרטיס מסך לא חשוב שיהיה בסיסי אפילו אני לא משחק משחקים. המחיר אמור להיות 3,000 - 3,500 (ללא חריגה בכלל בבקשה.. זה כל התקציב) * מטרות המחשב? אינטרנט, Office, סרטים, מוסיקה להעביר את הזמן עם חיבור לרמקולים, הורדות. כל זה להעביר את הזמן במעונות. * גודל המסך? 15.6 (LED חובה). * בלוטות? עדיף אם יהיה, אבל לא נורא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 200GB+ * צורב DVD? עדיף אם יהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה, אחריות בארץ שת…

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  25. Started by cozmo,

שלום, ברצוני לרכוש מחשב נישא, לאחר בדיקות בימים האחרונים צמצמתי את האפשריות לשתיים: 1 lenovo 3000 n100 TY049IZ עם המעבד DUO 1.6GHz דיסק 80G וכרטיס מסך intel gma 950 2. IBM thinkpad z60m UH3FSIM עם מעבד P-M750 1.86GHZ דיסק 80G כרטיס מסך ati x300 המחירים פחות או יותר זהים הצרכים שלי הם מחשב לעבודה עם תוכנות כבדות matlab וכו' האם המחשב ה-thinkpad הוא "דור ישן" והאם בכלל כדאי רכוש מחשב עם מעבד מדור קודם תודה

• 1 תגובה
    • 535 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.