ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,402 דיונים בפורום זה
-
לפני שאמלא את השאלון, אסביר שפירסמתי בקשה דומה בפורום ניידים, שם הומלץ לי לבדוק אופציה למחשב נייח בתקציב הנ"ל. המחשב מיועד לאחותי. מבחינת התקציב, הראשוני הוא 1800 שקלים. במקביל, אני בודק אופציה להוסיף לה כ-1000 ש"ח לתקציב בעצמי, כך שהתקציב השני הוא 2800 שקלים+-. אשמח לקבל הצעה לשני התקציבים הנ"ל. סה"כ היא מחפשת לשחק רק במשחק סימס 4, באיכות טובה+, שהמשחק ירוץ חלק בלי להיתקע. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 שקלים למפרט אחד+2800 שקלים כאופציה למפרט חזק יותר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גם כך הוא נמוך. אם יש אופציה למשהו באמצע, בין שני התקציבים הנ"ל בלי להתפשר הרבה אז גם טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מהתקציב של 2800 שקלים אני מש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בהמלצת מחשב סטודנט המחשב נועד לכתיבת מלל וגלישה באינטרנט הוא צריך להיות בגודל 13 אינץ, במחיר של סביבות 2000 רצוי שיהיה כמה שיותר קל, וכמה שיותר סוללה * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? סביבות 1 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, 4 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI, USB 3 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) אין לי העדפה מיוחדת, אני מניח 160 רגיל * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקצ…
-
- 8 תגובות
- 873 צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בהמלצת מחשב סטודנט המחשב נועד לכתיבת מלל וגלישה באינטרנט הוא צריך להיות בגודל 13 אינץ, במחיר של סביבות 3000 רצוי שיהיה כמה שיותר קל, וכמה שיותר סוללה * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? סביבות 1 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, 4 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI, USB 3 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - דורש אין לי העדפה מיוחדת, אני מניח 160 ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשר, לא חובה *…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . חבר בעבודה ביקש שאני אעזור לו עם מפרט עבור גראפיקה , ואני פונה אליכם שמבינים יותר טוב ממני באספקטים מסויימים שתעזרו לי אז ככה , אני לא אלך לפי השאלון שבסטיקי כי תמיד כאשר חבר מבקש עזרה למפרט , לא מקבלים את כל הפרטים ממנו ;D אז אני פשוט ארשום את הפרטים והדרישות כמה שיותר מדויק . 1. אז התקציב הוא עד 3000 ש''ח ולהשתדל לא לחרוג , אלא אם כן יש איזה פריט שישפיע רבות לטובת המפרט ולביצועים שלו , אז אני אשמח לדעת מה וכמה , וכן , לנצל את התקציב , כי גם ככה נראה לי שהתקציב לא גדול מידי . 2. ציוד היקפי - אין צורך בשום ציוד היקפי , רק המארז ומה שבתוכו . 3. רמת שקט - נגיד שיהיה באמצע (5) בערך . 4. על איזה רזולוצייה יעבוד ? - גם כן לא ידוע לי , אבל אם זה קר…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, ראיתי את הדגם הבא של טושיבה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2561232 והוא בדיוק בתקציב, השאלה אם יש משהו שאתם מכירים יותר טוב. או אם אתם מכירים את המחשב ויש חוות דעת עליו המסך צריך להיות 15.6 מעבד T4400 לפחות חשוב מאוד שתהיה אחריות של לפחות שנתיים,כונן אופטי, (כי מאיזה סיבה יש כאלו שאין להם בגודל הזה..) ויציאת HDMI. תודה רבה, :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש כי הקודם שבק חיים, וגם ככה כבר מיושן מאוד (אצלי בשימוש כ 5 שנים) השימוש שלי במחשב הוא בעיקר אינטרנט מוזיקה וסרטים, אבל לפעמים גם משחקים(לא כבדים). התקציב שעומד לרשותי הוא 2000 שקלים ואני צריך מחשב עם מסך LCD רצוי מפרט מ KSP אבל אם יש חנויות טובות יותר אני אשמח לקבל מפרט גם מהן. נ.ב אני יכול לשלם בתשלומים (+-10) אם זה ישנה משהו. תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
טוב אז אני צריך המלצה למחשב נייד בעיקר בשביל משחקים ישנים כמו diablo 2,morrowind,warcraft 3 ובקיצור שיהיה מסוגל להריץ את רוב המשחקים עד שנת 2006 חלק.התקציב הוא 2000 שקל אולי הוא נמוך מדי אפילו בשביל מחשב כזה,אני לא באמת מבין במחשבים ניידים אבל אני מוכן לחרוג ב 300 שקל רק עם באמת מדובר בשיפור משמעותי ונחוץ.
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
היי חברים , תמליצו לי על מחשב עם מסך מקסימום 12' כדי שהסוללה תחזיק מעמד טוב, ועם מפרט פצצה, השימוש שלי זה בעיקר לתוכנות כבדות, קצת סרטים ומשחקים, מה התמורה הטובה ביותר שאני יכול לקבל עד סכום של 2400 ש"ח, חשוב לי שיהיה חברה טובה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
אני צריך בבקשה המלצה למחשב לאחותי שבקרוב תיהיה סטונדנטית * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),ולדברים שסטודנטים צריכים. * גודל המסך? 15.6. * משקל רצוי? כמה שיותר קל בסביבות המחיר וגודל מסך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB. * כונן CD/DVD? צורב? כונן כן צורב לא חושב. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני יכול להתקין לבד windows 7. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 5 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום. החברה רוצה מחשב נייד השימושים די בסיסיים , אינטרנט וורד וקצת סרטי hd התקציב 2500 שח רצוי לקנות מאייבורי או קיאספי שתיהיה תמיכה באיזור באר שבע * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים עד 720P * גודל המסך? 13.0-15.6 יותר גדול יותר טוב * משקל רצוי? לא משנה. לשימוש ביתי בלבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת hdmi לחיבור לטלויזיה ויכולת הפעלת סרטים ב720P * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל. נפח של 500 ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל אחריות של 3 שנים! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב מבחינת חברות לא משנה…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איזה כרטיס מסך נחשב יותר טוב רדאון 3470 או nVIDIA GeForce 9200?? ואיזה מחשב יותר טוב? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6984&perur=2&t=1&c=339 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2355 אני מתלבט מאוד בין שניהם
-
- 8 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד עד 8000 (שלא יחרוג) המחשב צריך להיות מיועד למשחקים כלומר שיהיה לו כרטיס מסך מגרסא 9 או 8 של גיפורס, 2-4 גיגה בייט זיכרון רם, מעבד 2 ליבות או 4 ליבות עם מהירות גבוהה. דיסק קשיח מ-200 גיגה ומעלה... חשבתי אולי על המחשב הזה: http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=446&catId=40 עם תוכלו למצוא לי מחשב עם מהירות מעבד טיפה יותר מהירה וכרטיס מסך טיפה יותר חזק תודה
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב בלי מקלדת עכבר צורב דיסקטים הוא למחשקים לא חייב שיהיה שקט במיוחד אבל שלא יהיה רועש מדי לא צריך מערכת הפעלה והרכבה לא אכפת לי OC תחליטו אם כדאי או לא אם זה מעלה את המחיר אז לא אם זה מוריד אז אני לא נגד ומשחקים שיסחוב משחקים חדשים על גבוהה נגיד CRISYS וכל החברים שלו
-
- 6 תגובות
- 624 צפיות
-
-
תקציב: באיזור ה1500 יש אפשרות לחריגה מטרות המחשב?שיתוף קבצים דרך האימיול, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים * גודל המסך? דיי גדול * רזולוציית המסך? רזולוציה גבוהה תיהיה עדיפה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שכן אך זה לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אך גם זה לא משנה כל כך * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם יש תקציב SSD יהיה מעולה 500GB אם לא אז כונן רגיל גם טוב 500GB או יותר * כונן אופטי? לא חשוב.. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין * כל דרישה מיוחדת שחשו…
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
המסך הוא T240 של Samsung. המחשב מיועד למשחקים כבדים ולסרטים. משחקים כגון Far cry 2, פולאאוט 3 קרייסס וכדומה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 לפחות. חשוב מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר). לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין משהו מיוחד. * משקל רצוי?שלא יהיה כבד מידי (במידת המגבלות של חיי סוללה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם). רצוי זמן ארוך. (לפחות 4…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לבנות מערכת NAS עצמאית. השימוש העיקרי יהיה כשרת Plex, עם מעט מאוד Transcodes, (אולי 1 או 2 בו זמנית). הדרישות המרכזיות שלי הן: שימוש ברכיבים של יצרנים אמינים ובעלי מוניטין (כמו ASUS, Samsung וכד'). מערכת קירור אפקטיבית שתשמור על טמפרטורות נמוכות. תמיכה ב־4 כונני HDD לפחות, לכן נדרש לוח אם עם מספיק חיבורי SATA. צריכת חשמל נמוכה. כיום אני משתמש במחשב מיני ומחבר אליו כוננים דרך Enclosure ב־USB, אבל אני מחפש פתרון אמין יותר שיחזיק לאורך זמן. ראיתי מארז מסוים שבביקורות ביוטיוב נאמר שהוא מספק קירור טוב ויכול להתאים לדרישות שלי. https://www.aliexpress.com/item/1005008754686503.html אם יש המלצות אחרות למארזים מתאימים – אשמח לשמוע. בנוסף, שקלתי לוח אם עם מעבד מובנ…
-
-
- 13 תגובות
- 4.9k צפיות
- 3 followers
-
-
ובלי ציוד הקפי ורצוי את המעבד הקטלני הזה AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
4th of july שמח לכולם אני בארה"ב כרגע ואני רוצה לחזור לארץ עם לפטופ שיאפשר לי להתנייד בין דירה בתקווה שתהיה לי\בית של ההורים\לימודים מטרות המחשב: 1. מולטימדיה - יחובר בחיבור HD לטלויזיה 42 ולמערכת רמקולים 5.1 לכן צריך להיות 1080p ואם יש חיה כזו גם יציאת SPDIF 2. פוטושופ - עריכת תמונות (אני עובד כצלם ומצלם כתחביב) 3. בעדיפות נמוכה - משחקים *גודל המסך: 15-17 *משקל רצוי: לא איכפת לי שלא יהיה אולטרא בוק אבל בתחום הסביר לקחת בתיק ללימודים (כבר יש לי תיק מתאים ללפטופ 17) * זמן סוללה: פחות קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ואם אפשרי SPDIF (לא מצאתי לכן אני שואל פה) * בלוטות: בהחלט * גודל מינימלי של כונן קשיח: ממש לא משנה * כונן CD/DVD? צורב: חובה צ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי את הדיון הדביק, ויש אינספור דגמים שאני מבקש את עזרתכם. הם צריכים מחשב קל משקל, מסך באיזור ה10", בטרייה חזקה, לשימושים של מקסימום צפייה בסרטים. אני מעדיף שיהיה 1GB זיכרון, שהמחשב לא ייקרטע חלילה. אני מחפש כמו שהמלצתם, גירסה עסקית, שאמרתם שהיא יותר אמינה. איך בודקים איזה לפטופ הוא עסקי ואיזה לא? דיסק קשיח, נראה שהסטנדרט בגדלים האלו הוא 160GB וזה מצויין לכל הצרכים. אפשר גם פחות. אם יש כאלו עם מקלדת נוחה יותר (איך אומרים, אורוגונמיה?) זה יהיה נהדר. המון המון תודה!
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, אני רוצה לשדרג את המסך שלי. היום יש לי 19" בלבד, אומנם LG איכותי אבל קצת צפוף. האם יש לכם המלצה למסך 24" ומעלה בפחות מ-1500 שקל? כזה שמתאים למשחקים - לא מטורף תחרותי, אבל שיהיה נוח וצבעים טובים. 1000 שקל אפלו עדיף כרגע אני שוקל מסך של דל או סמסונג, אבל אני פתוח להצעות. תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני בלי המון ניסיון בהרכבה עצמית וכדו'. אני מעוניין במחשב שיפעיל את המשחקים הכי חדשים ברמה כיפית לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות אבל בהחלט שיהיה יפה ומהנה. אשמח להמלצות לשילוב של הרכיבים הבאים: מארז, לוח אם, מעבד, כרטיס גרפי (שהכל ביחד יעלה בערך עד 1,500 ש"ח, אפילו עד 2,000) יש לי כבר ואצרף ולכן לא ארכוש : כונן קשיח, 4 ג'יגה זכרון פנימי, מסך HD, כונן תקליטורים, מערכת הפעלה תודה מראש! רונן
-
- 6 תגובות
- 651 צפיות
-
-
תקציב עד 3000 עדיף כמה שפחות אני מתכוון לחבר לו הארדיסקים ישנים שיש לי וכרטיס מסך TI 650 אני צריך 16 גיגה זיכרון ואפילו 32 אם זה לא יקר מידי שימושים אינטרנט\פיתוח תוכנה חשוב לי שיהיה שקט יחסית ואמין המחשב הנוכחי שלי בין 6 שנים ועובד מעולה אני מחליף רק כי הוא לא תומך בוירטואליזציה
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
היי אני מחליף את המחשב שלי P4 HT ולוח של ASSUS ל AMD PCI E בגלל הצורך להחליף כרטיס מסך ל PCI-E. אני צריך תמיכה ב DDR 400 DUAL. הכרטיס שלי הולך להיות FX6600GT PCI-E יש סיכוי ב 1100/1200 ש"ח להשיג מעבד מסדרה אחרונה 64 BIT במהירות 2800 \3000 לוח יציב עם ציפ שמתאים לפיתוח תלת מימד? האם יכול להיות שיקרה ל PCI-E מה שקרה ל RDRAM ופשוט הוא יפול איכשהוא? זו פעם ראשונה שלי עם AMD, אזי הידע שלי ממש מועט. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-