ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקרון ללימודים, תוכנות אופיס וכו' ושימוש כללי (גלישה, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שלא יהיה רועש בטירוף, אבל לא הכי חשוב כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט להנדסת מחשבים ואני מחפש כרגע לפטופ ללימודים. מקווה שתוכלו לעזור לי. מטרות המחשב? לימודים, קצת תכנות ושימוש יומיומי. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 14-15 אינץ (יותר לכיוון ה14) * רזולוציית המסך? לא חשוב לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בערך 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? צריך בערך 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף כונן SSD למערכת ההפעלה לפחות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכוון ללמוד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה. אני צריך מחשב שיוכל להריץ matlab וכדומה בלי בעיות...
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
מטרות המחשב: המחשב אמור להריץ תוכנות כגון MATLAB , OrCAD ,MULTISIM, MAX+plus 2 ותיכנות ב C++, ישומי אופיס וצפייה בסרטים. מצד אחד הייתי מעדיף מחשב שיוכל להריץ גם מישחקים מידי פעם , אבל אני מבין שזה יפגע גם בביצועי הסוללה וגם במישקל ולכן אני עדיין לא סגור על עניין זה. גודל המסך: אני מיטלבת בין 15.4 לבין 14.1 עם העדפה ל 14.1. משקל רצוי: עד 2.5 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך?: כן האם יש צורך ביציאות מיוחדות?: לא נירא לי... בלוטות?: לא יזיק גודל מינימלי של כונן קשיח?: 160GB צורב DVD? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש , כל עוד האיכות בנייה של המחשב טובה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי על הmsi gx600 INTEL CORE 2 DUO T7300 9 cell battery 2gb ram 160gb hd 5400/7200 rmp nvidia 8600gt נראה די נחמד יספיק למשחקים ברמה ממוצעת אני צריך עוד המלצות
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד בארץ ללימודים אקדמיים, אני מחפש מחשב חדש I3 או I5 בתקציב מקסימלי של עד 2,200 שקלים ואפשרות חריגה עד 2,300 שקלים. שימוש המחשב הוא לאינטרנט,עבודות ותיכנות. בקשר לאחריות אם זה אפשרי אני אשמח ל3 שנים. עדיפות לחנות באזור חיפה. אשמח לשמוע על מה אתם ממליצים. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי קריאה בפורום, כבר הייתי סגור ומוכן להמליץ לו על Dell Latitude E5430 L065430105E, או אח שלו החלש יותר Dell Vostro 3460. אבל הוא לא עדכן אותי שגודל מסך חייב להיות מינימום 15", ואני לא מצליח למצוא המלצה למחשב כזה כי לרוב מעדיפים מסכים קטנים! אז בעיקרון, הוא מחפש מחשב שלא יקרטע לו, שיוכל להריץ סרטי HD, אופיס, גלישה באינטרנט, מחברה מוכרת ואחריות 3 שנים+, צורב DVD, וכמובן מסך 15" ומעלה...השימוש העיקרי יהיה רק באולמות ובספרייה, כשבבית יש כבר מחשב נייח מתאים. תודה רבה התקציב הוא עד 4500 ש"ח, אבל ממש לא מחייב. אם יש בפחות, אז מה טוב! באופן אישי הייתי מקדיש לזה מקסימום עד 3500-4000 ש"ח במידה ואפשר בהתאם לדרישות...
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לימודים (מדעי המחשב), תכנות, גיימינג קל ושימוש כללי * גודל המסך? 13-14 אינץ' * רזולוציית המסך? 720p ומעלה * משקל רצוי? לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא במיוחד * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כדאי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא צריך מחשב עמיד שישרת אותי לפחות שנתיים- שלוש. אפשר להתגמש קצת בתקציב. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום!! אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ואני רוצה לקנות מחשב נייד. התקציב שלי זה 1000 דולר ואת המחשב אני מעדיף לקנות מארה"ב. את המחשב אני צריך כבר עכשיו אז אני לא מתכוון לחכות לאוקטובר כדי לקנות אותו. הצעות? תודה מראש, דני
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
הייתי באופיס דיפו ובבאג, באופיס דיפו המליצו לי על HP מסדרת PROBOOK שיש לו 2 דגמים, אחד עולה 3700 והשני 5000, המשקל של המחשב הכי חשוב לי ואני לא רוצה שהוא יעלה על 2 קילו, לכן חשבתי על מחשב עם מסך 13.3. השימושים יהיו בעיקר אופיס ואינטרנט, אבל הייתי רוצה שהמחשב יוכל להריץ גם משחקים קלים וסרטים לפחות ב 720P... בבאג שהייתי המליצו לי על מחשב אחד של דל ואחד אחר של טושיבה ששוקל ממש מעט אבל המפרט שלו ממש ישן... רציתי לשאול באופן כללי איזה מהחברות מומלצות? אני יודע ש- HP היו על הפנים לפני כמה שנים במחשבים ניידים, איך הם עכשיו? על איזה דגם אתם ממליצים באופן כללי מכל חברה בתקציב כזה?
-
- 5 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי לכולם אני התחלתי ללמוד לפני חודש בטכניון ואני חייב חייב לקנות מחשב נייד הכי טוב שאני יכול למצוא עד 2500-3000 ש׳׳ח. אני צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי להריץ mathlab וכדומה. ראיתי שיש שאלון שאנחנו אמורים למלא אז הינה שלי: * מטרות המחשב? ציינתי בתחילת ההודעה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך חייב להיות לפחות 13 אינץ׳. עדיף גם לא גדול מידי שכך גם המחשב עצמו לא יהיה כבד מידי. * רזולוציית המסך? פחות רלבנטי לי. שיהיה רגיל אני מניח. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אני אשתמש בעכבר אלחוטי כך שזה לא רלבנטי. * משקל רצוי? לא יו…
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים, תואר במדעי המחשב, תכנות, שיהיה מחשב סבבה גם לשימוש יום יומי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה למחשב קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
-
-
באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד חדש ללימודים שאתחיל בקרוב. מסך שיתאים ללימודים כתיבת עבודות מסמכים וכד' (13-15). חשוב זמן שימוש גבוה ללא מטען. כל השאר פחות חשוב, יהיה נחמד אם יהיה כרטיס מסך לטובת סרטי HD. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
לא מחשב תותח למשחקים או משהוא, אבל שיעמוד בלחץ של תוכנות. כמובן תקשורת אלחוטית+ דיוידי+צורב. מה אתם ממליצים? למנוסים בינינו אבקש חוות דעת תודה.
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה מחשב נייד שהיה לי לעבודה ואני רוצה שהוא יריץ טוב את המשחקים FIFA08 ו MU וגם כן לסרטים אני רוצה שיהיה בין 2000-3000 אבל שלא יחרוג מעבר לזה תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
כמובן שאם יש עוד פרטים חסרים אשמח לספק. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב נייד לעבודה ומעט סרטים עד 3.5K שיהיה לפחות 2 ג'יגה זיכרון סוללה טובה WIFI מסך 15.4 ומעלה מחפש את הדבר הכי משתלם טוב ואיכותי במסגרת התקציב
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
שלום ובוקר טוב אני צריך המלצה למחשב נייד לאחותי...בניידים אני לא הכי מבין שבעולם למרות שיש לנו בבית אחד אבל הוא ישן...היא הולכת ליהיות סטודנטית והיא צריכה את המחשב ליישומי אופיס בעיקר הקלדת עבודות הקלטה של הרצאות אוליי דברים כאלה פשוטים לא יישומי גרפיקה מיתקדמים...חשוב שיהיה אורך סוללה ארוך במיוחד עד כמה שאפשר וגם שיהיה קל עד כמה אפשר... משהו עד מחיר של 3K-3.5K.. תודה מראש... אהה ויש לי עוד שאלה...אפשרי לקנות עוד סוללה חוץ מזו שבאה עם המחשב להטעין את שניהן ואז יהיה לה שני סוללות טעונות לא? ואז היא תוכל להישתמש יותר זמן... תקנו אותי אם אני טועה...
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש מחשב נייד שימש לעריכה גרפית, ועריכת וידיאו. התקציב שלי עומד על 6000 ש"ח, מוכן להשקיע עוד כמה מאות שקלים בשביל ראם. אני אשמח להמלצות שמגיעות מניסיון ולא רק מקריאה יבשה של המפרט. תודה.
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
תקציב: 3000 ש"ח יספיקו? אפשר לחרוג. אם מומלץ להגדיל תקציב אז זה גם אופציה.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לפיתוח אנדרואיד ואולי לאייפון בעתיד(האקינטוש) אני חייב לציין שהקניה בחול מותנית בחברה בעלת אחריות ותמיכה גם בישראל אחרת אקנה בארץ(בתקציב דומה) להלן הפרטים: * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מאט עדיף. * רזולוציית המסך: לא חשוב אך גודל המסך 15.6 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש מבין בזמני סוללה אך זמן ממוצע זה מספיק, רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן רגיל ואיכותי 500 gb . * כונן אופטי: כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! וכמובן תמיכה בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המטרה העיקרית של המחשב היא לימודים מסך 14-16 עדיף מאט משקל עדיף כמה שיותר נמוך אבל אני לא בדיוק יודע על חשבון מה זה בא אז אשמח אם תסבירו לי זמן סוללה חשוב שתחזיק יפה כי אני אצטרך אותו לימי לימודים ארוכים כונן של לפחות 500GB שאלה נוספת, הבנתי שבקרוב מגיעים מחשבים עם מעבדי HASWELL שבעצם הם חסכוניים בסוללה(משמעותי?) האם שווה לחכות שיגיעו עוד דגמים או שזה לא משמעותי? תודה לכם
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הוא לדודה שלי והיא עובדת בעיקר עם פוטושופ ואילוסטריטור. גודל המסך הרצוי הוא 15-17 אינץ. שתהיה אפשרות בבית לחבר אותו למסך ולמקלדת חיצוניים. זכרון RAM מינימום 8 גיגה. כרטיס מסך של Nvidia. הארד דיסק היברידי. משקל לא מעל 3 ק"ג. זמן סוללה- בסביבות 4 שעות. כונן אופטי- רצוי אבל לא קריטי. כולל מערכת הפעלה. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך הצלצה על מחשב נייד לצורך משרדי לא יותר מדי.. במחיר כמה שיותר נמוך לא יודע כמה להגיד לכם עם יהיה סביב ה3000 זה סבבה אם תמצאו בפחות אז אני מעדיף
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-