ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000-5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם יוצא שזה ממש מעט אז לא נורא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב רב תכליתי במלוא מובן המילה+ גיימינג (גיימינג לא כבד אך גם לא קל. שיהיה טוב מאוד פלוס ). עבודה משרדית באופן תדיר ועריכה גרפית תוך שימוש בכמה תוכנות בו זמנית. כך שאני צריכה שהמחשב יהיה מהיר וחזק לעמידה בעומס של פתיחת 2-3 תוכנות בו זמנית למשלWORD ותוכנות גרפיות נוספו ותוך כדי גם גלישה באינטרנט להעתקת תמונות טקסטים או אובייקטים מהאינטרנט לתוכנה. כמו כן שיעמוד בעומס של העתקת קבצים גרפיים …
-
- 23 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לדעת מה דעתכם על המחשב הבא במחיר 4000 ש"ח ואחריות ל-3 שנים נייד Dell Inspiron N5010 i5-430M HD 5470 מעבד * סוג: Intel Core i5 * מהירות המעבד: 2.26 GHz * זכרון מטמון cache: 3 MB * סדרה: M430 * BUS SPEED: 1066 MHz מסך * גודל המסך: 15.6 " * רזולוציה: 1366X768 * כרטיס מסך: ATI Radeon HD5470 * זכרון כרטיס מסך ייעודי (עצמאי): 512 MB * מסך: WXGA LED TrueLife זכרון * נפח: 4096 MB * הרכב: (4096MB (2048MB X 2 * מהירות: 1333 MHz * סוג זכרון: DDR 3 כוננים * כונן: צורב DVDRW DL * ד.קשיח נפח איחסון: 500 GB * ד.קשיח מהירות: 5400 RPM * חיבור ד.קשיח: S.ATA נתוני שמע/מצלמה * כרטיס קול: כלול …
-
- 1 תגובה
- 4.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לקבל מפרט למחשב למתכנת עד 3.5K בערך ללא ציוד הקפי שגם יוכל להציג HD בלי בעיה. אני אפרט טיפה יותר לפי התבנית שניתנה בפורום: 1. תקציב מקסימלי: 3.5K (לנסות לחסוך). 2. שימושים צפויים למחשב: הרצת מכונות וירטואליות, Visual Studio, פוטושופ, עריכת סרטים, צפייה בסרטים (לרוב לא HD אבל יהיה נחמד שתהיה את האפשרות), לעיתים נדירות משחקי מחשב אבל לא משהו רציני שדורש יכולות מדהימות בעניין זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא. 4. האם יש רכיב שבו אין צורך במפרט: לא. 5. לא רלוונטי 6. עד כמה השקט חשוב מ-1 עד 10: 5. 7. האם מתכונן אוברקלוק? בינוני. אני מכיר את זה פחות או יותר אבל אני לא רוצה להרוג את המחשב יותר מדי כי אני רוצה שהוא יחזיק להרבה שנים אז בינוני נשמע לי הכי טוב. 8. מערכת …
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לחוות דעת ותיקונים. התקציב שלי די מוגבל ולא הייתי רוצה לעבור את ה 3500 שח. המחשב ישמש לתכנות (לא סרטים, לא משחקים). אני רוצה שיהיה מסוגל להריץ מספר סביבות וירטואליות לכן הזכרון והמעבד היקרים יחסית. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]רכיב[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]לוח אם[/TD] [TD=width: 45%]Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪427[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]זכרון[/TD] [TD=width: 45%]Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני דורש: AMD 64 כרטיס מסך איכותי. בלי רמקולים. מארז איכותי + ספק איכותי. 2 כרטיסי רשת המחשב למשחקים+אינטרנט.
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
ערב טוב אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט ולשמיעת מוזיקה. התקציב שיש לי הוא 2800 שקל אני מחפש מחשב מחברה אמינה ואיכותית כמו hp/ Lenovo ןעוד סומך עליכם. ושהמחשב יכלול מערכת הפעלה. אני רוצה לקנות מוואלה ואשמח לקבל חוות דעת מהמחשבים מהאתר וואלה. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? - רצוי 13.3 או 14 אינץ' כי הבנתי ש15.6 אינץ' יהיה מסורבל מדי ושהוא גם משפיע על הסוללה שאני צריך שתחזיק כמה שיותר זמן * משקל רצוי? -לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? -אני בדרך כלל לומד במקומות מחוץ לבית ככה שרצוי שיחזיק כמה שעות ארוכות של עבודה,משחקים יהיה בתוך הבית(מחובר לחשמל) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? -לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320-500 * כונן CD/DVD? צורב? -רצוי DVD צורב -רצוי שתהיה אחריות של 3 …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשב נייד התואם את הדרישות הבאות מטרות המחשב: גלישה באינטרנט , צפייה בסרטים , עבודה משרדית. גודל מסך: 15.6 אינטש מסך מבריק - לא טאצ' משקל רצוי: עדיפות למחשב קל משקל (ברור כי גודל המסך משפיע) סוללה: חיי סוללה ארוכים - חשוב. דיסק קשיח: עדיפות לSSD , במידה ולא קיים מחשב התואם את כלל הדרישות עם SSD אבחר ב HDD. כונן אופטי: יש צורך חיבור BLUETOOTH דרוש. בגדול המחשב צריך להיות מהיר , אז אני מניח שכמות מספקת של DDR ותוספת של SSD יעשו את העבודה.. *נדרשת תמיכה לצפייה בסרטי Full HD. בתודה והערכה! ארז
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום ושבת שלום! רציתי להתייעץ בקניית נייד השימוש שלי הוא רגיל + משחקי מחשב כבדים התקציב שלי הוא בין 5000-4500 ש"ח אני רוצה מסך בגודל של 13 אינץ האם יש לכם המלצות? תודה רבה וסופ"ש נעים ליאור
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
אני לא מבין כל כך בחומרה אבל בקשתי מהבחור שעובד בקיי אס פי לבנות לי מחשב עד 5000 שקלים בשביל משחקים כמו דיאבלו 3 החדש וסטארקראפט 2 .. שהמשחקים בסגנון הזה ירוצו מהר באיכות טובה.. אז זה מה שהוא הציע , השאלה אם זה טוב מספיק? (לא אכפת לי להוסיף עוד כמה שקלים) המפרט כולל מסך של lg 21.5" אם מישהו מבין בכרטיס קול טוב אז שיציע לי בבקשה... ובאמת תודה!! אני ממש צריך עזרה ואני מת כבר לקנות
-
- 35 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי הרבה זמן החלטתי שאני רוצה מחשב נייד ובשביל זה צריך להתחיל קצת סקר שוק בשביל להבין איפה אני עומד אז ככה * מטרות המחשב? הוא יהיה מחשב לימודים כמובן (תואר שני עוד מעט) + מחשב משחקים כבד (Diablo 3, Skyrim, World of warcraft) שכולם אני רוצה שיעבדו לפחות ב-High, יותר דגש על wow ו-d3 ב-high. * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך כמובן אבל אני מנחש שפה תהיה ההקרבה הראשית שלי ואני אגיד בסביבות ה-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך הכי טוב אבל בסביבות ה 4-5 שעות בלי מטען זה יהיה מעולה למרות שאני תמיד ליד שקעים של חשמל גם בלימודים וגם בעבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כמובן *…
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לפי המפרט הבא: - מעבד core 2 DUO - זיכרון לפחות 1GB - דיסק קשיח של לפחות 80GB במהירות 5400RPM - כונן DVD-R\CDR מובנה - WIFI - Fire Wire - S-Video - גודל מסך בין 13" ל - 14" . לא יותר ולא פחות. - שוקל מתחת ל - 2.5 ק"ג - סוללה של 3 שעות לפחות. התקציב הוא 10,000 ש"ח. חשוב שהמחשב יהיה אמין חזק וקל עד כמה שאפשר. העיצוב אף הוא חשוב. על מה אתם ממליצים?
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
-
-
היי לכולם, הייתי רוצה לדעת את חוות דעתכם לגבי המחשב הנל: HP NX6310 שמחירו 6K בערך.http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=2202 המפרט: CORE SOLO1.6G,512MB MEM,60GB HD ,15INCH TFT?1024X768 הייעוד : יישומי אופיס ואינטרנט ועבודה שקטה. יש גם דגם יקר יותר NC6320 ,לא מבין מה ההבדל המפרט נראה לי זהה... http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=2214 עזרה תתקבל בברכה
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
מטרות המחשב? משרדי תקציב-1000 * גודל המסך? 15 אינץ ומעלה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ?400GB * כונן CD/DVD? צורב? חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
שלום רב מבקשת את עזרתכם בהמלצות לבניית מחשב חזק עם גרפיקה חזקה למשחי ילדים ברמות הגבוהות. אם אפשר לפרט לי בעברית את הנתונים הדרושים כי אני לא מבינה גדולה. איזה כרטיס מסך צריך כרטיס גרפי וכו' מארז הכל מסך איזה גודל עדיף. והכי חשוב מחשב טוב ל 7 שנים לפחות שלא בעוד שנה הכרטיס או הזכרון הפנימי שלו כבר לא יתיאימו. תודה לכל מי שעוזר המחשב מיועד למשחקי ילדים אין לי ידע בהם כל כך אבל משחקים ברפ גבוה שצריכה גרפיקה חזקה. אין לי רפ של תקציב השמיים הם הגבול. אך לא להגזיםם חשוב לי לקבל נתונים טובים למחשב חזק שהילדיים יוכלו להנות ממנו ולא עם בעיות שהמשחק לא עולה שהכרטיס מסך חלש מדי, הגרפיקה חזקה מדי וכו' בעיות בהם אנו נתקלים היום.
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני מחפש לפטופ שיריץ משחקים בצורה טובה מאוד. הדרישות הם שיהיה לו כרטיס מסך טוב כדי שיריץ משחקים טוב. שהמסך יהיה בגודל 18 אינץ לפחות. וזהו בעיקרון.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה,לא מזמן פתחתי פה בקשה למפרט. מאז התקציב עלה מעט והתעגל ל 3,000 ש"ח. אין שימושים עיקריים,הכל מהכל. שימוש יומיומי,משחקים,תוכנות (והרבה),סרטים וכו'. אז תגידו איך המפרט לדעתכם,*הקירור בשביל OC: Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤505 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1261 Samsung HD322HJ 320GB SATA II 16MB, יחידות 1 ¤259 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=758 Twintech nVidia GeForce 9600GT XT OC Edition 512MB, יחידות 1 ¤590 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1101 Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP …
-
- 5 תגובות
- 624 צפיות
-
-
בצורה סבירה ,בעל מסך איכותי, תקציב:כ-1500 ש"ח בערך
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אני רוצה גם שישאר לי בצד לפלאפון... צריך: מעבד לוח אם זכרונות כרטיס מסך (לא X850XTPE/X850XT/X800XT/X800XTPE למיניהם אלא ב-Mid-High-End) הארדיסק (200GB סאטא) מארז ספק מסך 17" CRT פלופי מקלדת עכבר (רצוי MX-518 ) לא עושה OC למשחקים. והנה המפרט: AMD A64 3200+ S939 Gigabyte K8N Ultra-9 2x512MB A-Data CAS2.5 Powercolor X800XL WD 200GB JD Sata Supertalent 601UF Silver Enermax EG375P-V LG F700P Sony 1.44 Microsoft Multimedia Keyboard Black Logitech MX-518 וכל זה עולה לי 7835 ש"ח נשאר לי 1715 ש"ח לפלאפון שזה סבבה לגמרי. מה דעתכם? ד"א - המחיר כולל הרכבה.
-
- 48 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
קיבלתי מחשב נייד מדגם HP Pavilion DV6000, שנקנה לפני כמה שנים טובות.. קראתי עליו קצת באינטרנט, והבנתי שיש לדגם הזה המון בעיות.. אני נתקל בבעיה מציקה, שכל פעם שאני מזיז את המחשב, לא חשוב לאיזה צד, אפילו טיפה, המסך "מתחרבש" ונתקע. זה קורה גם אם אני מזיז אותו לפני שהווינדוס הספיק לעלות. אם המחשב עומד בלי לזוז, אני יכול לעבוד איתו שעות. איך אני יכול להתגבר על הבעיה? האם בכלל שווה לתקן דבר כזה, בדגם כל כך בעייתי? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למפרט מחשב מבוסס מעבד אינטל פנטיום 4 עם מהירות שעון לא משנה אבל שיהיה 512 קאץ לוח אם עם הכול על הלוח (קול מסך רשת) לזכרונות ddr בתודה מראש
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
קודם כל למערכת hwzone קבלו חח על המפרטיםהמעודכנים ניכרת השקעההתחשבות בצרכים ומקצועיות. טובאני הולך על המפרט של ה5000 שקל עם כמה שינויים טוב מחר אני הולך לקנות מערכת עם אח שלי וחבר הנה שאלות אחרונות: התקציב כ 5000 למחשב בלי המסך. 1.אני קונה בקיאספי כי יש בירושליים והם זולים וחבר קנה שם. 2.אני קונה מערכת למשחקים בלי אוברקלוק בשנים הקרובות עם אפשרות לשדרוגים וכו'.. 3.אני קונה מבוסס amd 64. 4. אני צריך מסך 19 אינץ שטוח (לא דק) איכותי לא אכפת לי מחנות אחרת. תקציב כ1300 אז השאלות מה עדיף הלוח גיגהבייט או הmsi הזוליםאני מתכוון.-אפילו שאין את הmsi בחנות. מעבד 3000 או 3200 האם שווה לי להשקיע עוד 200 שקל זכרון אני קונה שתי סטיקים של 512 איזה אחד adata/vt samsung twinmos שימו לב שהם…
-
- 34 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד למטרות לימודים ומידי פעם סרטים רגילים (לא HD), חשוב שיהיה קל ובעל מקלדת נוחה. אני מחפש מחשב יחסית מהיר (אני מניח שזה פונקציה של זיכרון גדול לא?) לא בהכרח חזק (אני לא מתכוון להפעיל עליו משחקים כלל). אין חשיבות לHDD גדול. שיהיה לו WIFI ועדיפות לBT. יש משהו מומלץ (עדיף שיעלה כמה שפחות. 3000 זה ממש גג). תודה מראש על הסבלנות.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי יהיה למשחקים. אני לא מצפה להריץ משחקים חדשים על הגדרות גבוהות, העיקר שיריץ חלק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW, Diablo3, Starcraft2, GTA4 ומשחקי RPG / MMO אחרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מסך 23 אינטש עם חיבור HDMI. -לאילו הגדר…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת האם צריך להתקין את הדרייבר של הכרטיס קול כדי שהסאברופר יעבוד כי הוא לא עובד לי תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-