ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,338 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לעריכה גרפית ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks תדיר, אילוסטרטור תדיר, פוטושופ תדיר, תוכנות משרדיות כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר אבל ממש פשוט 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מחשב לסטודנט להנדסאי בניין, בין שאר התוכנות שאעבוד איתן יש את אוטוקאד, ובים. התקציב הוא באיזור ה3k, עם עדיפות בלי לחרוג, הקנייה תתבצע באילת בזמן הקרוב. יש כמה מחשבים שאני מתלבט ואשמח לכמה עצות .. מה שחשוב לי שיהיה SSD, וכרטיס מסך שלא מובנה. החברות שהתמקדתי בהם הן ASUS ו-DELL. ההתלבטות האמתית בין הדגמים הבאים: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=20567 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=17247 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=22064 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=20166 האם מספיק 8gb ram למעבד i7? האם מעבד i5 עם 512gb ssd ו-16gb ram עדיף על i7 עם 256gb ssd ו-8gb ram ? …
-
- 8 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני צופה כאורח הרבה בפורום, ונהנה לקרוא מאמרים מאנשים מבינים עם הרבה שמחה ועזרה לזולת, אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא זה. אני מחפש מחשב מומלץ למידול ורינדור תלת מיימד בתוכנת 3DMAX ועוד, קיבלתי המלצה למחשב עם מעבד i7 7700k, לוח Z270, זכרון 32GB, וכרטיס 1070 8GB, המחיר שהציעו לי על מחשב מותג כזה, הוא 7400, כולל מעמ. האם הוא אכן מתאים לצורך זה? האם עדיף לקחת מעבד 6800K עם לוח X99? ועד כמה הוא יתן יותר תועלת? האם יש מה להוסיף ל64GB זכרון? האם יש משמעות לכרטיס הגרפי, ואם אקח 1080, אקבל רינדור מהיר יותר? לתשובתכם אודה מאוד קובי
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם, אני סטודנטית שמחפשת מחשב לצרכים סטודנטיאלים, וגם עבודות תרגום ותמלול. אני מחפשת לקנות מחשב שיש לו אחראיות ל 3 שנים. לגבי הרכבה - אף פעם לא ניסיתי, אם זה לא מסובך ונותנים אחראיות ל-3 שנים אז אולי זה אפשרי. חשוב לי שהמשקל יהיה נמוך (לא יותר מ 1.6 קילו. יכולה להתפשר על מסך 13 אינץ' אם כי מעדיפה 14), אני קטנטונת וממילא סוחבת הרבה חוץ מהמחשב. חשוב לי שתהיה אחראיות ל 3 שנים כי הדברים האלה כל זמן מתקלקלים לי. 8 ג'יגה זכרון עבודה, מעדיפה זכרון SSD כי הבנתי שהוא עולה מהר יותר (מעדיפה מחשב שעולה מהר כי אני מכבה ומדליקה הרבה, וגם - פותחת הרבה חלונות בבת אחת). זה בסדר לי זכרון 256 עם אופציה להרחיב מתישהו. בקיצור, הדגם הנ"ל נראה לי בסדר - http://ksp.co.il…
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט סבבה זאת עסק 7. האם …
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
אני מעונינת במחשב נייד בעיקר לשימוש בוורד ואינטרנט. המחשב צריך לניות קל- נייד ממקום למקום. תקציב: 2000-3000,
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
-
-
שלום לפורום, אני מעוניין לרכוש מחשב סלוני (מחליף HTPC קיים) המהווה גם מחשב גיימינג בתקציב של עד 6500 (ניתן לחרוג ב-500) מעוניין שיהיה כמה שיותר שקט ושיוכל להריץ משחקים על גרפיקה מקסימלית. אין צורך בציוד היקפי וגם לא ב-OC. יחובר למסך נוכחי 51" FHD. משחקים עיקריים כדוגמת: FIFA, NBA, HALO, WOT, SWBF, FALLOUT ומשחקים עתידיים. לכלול SSD אחד של 512 (יש לי כבר HDD 4T). תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני צריך עזרה בבניית מפרט חלקי למחשב למטרות גיימינג עריכה גרפית ותכנות,חבר יזמין לי מאמזון את הרכיבים הבאים : GPU - gtx 1070 HDD - 1TB SSD - SAMSUNG EVO 850 250GB RAM - 16gb בשביל השאר אני צריך את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?רואה הרבה סרטים וסדרות במחשב,משתמש במחשב לתכנות כרגע עם INTELLIJ , עריכת וידאו בSONY VEGAS PRO , ועיצוב בPHOTOSHOP א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).SON…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות ווידאו באיכות 4k א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe - photoshop lightroom, premiere, שימוש בתוכנות אלו באופן תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לצרכי עבודה עם מס' רב של יישומים - יעבוד בדר"כ על 12GB RAM, קצת יישומים גראפיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" HD כמות מסכים: 2 -לאיל…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב נייח להורים כי הישן התקלקל ( אין צורך באביזרים נלווים ). בגדול כל מה שנדרש ממנו זו האפשרות לגלוש באינטרנט, לראות סרטים ולעבוד עם מסמכים (בלי קשיים). כמובן שעדיף שהוא לא ירעיש כמו משאית או שייסגר בגלל החום בחודשי הקיץ. האם אפשרי למצוא משהו בסביבות האלף שקל או פחות שיעמוד במטרות הללו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במיד…
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים יום יומיים של סרטים ואינטרנט אבל גם יידרש להפעיל 1-2 מכונות וירטואליות לצורכי לימודים. (המכונות הוירטואליות לא יריצו דברים כבדים. על אחת יהיה windows server ול השנייה ווינדוז) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אנדרואיד סטודיו,GNS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזול…
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן זה המפרט שלי כרגע: המחשב כמעט 4 שנים אצלי. אני משחק משחקים כבדים כמו TW3 WD2 BF1 GTA V אני מעוניין לקנות GTX 1070 אבל רוצה למנוע צאוור בקבוק כי המעבד שלי לא משהו... מה כדאי? להחליף מעבד? אם כן איזה לקנות? ואני גם מעוניין לקנות SSD המליצו לי להתקין שם את מערכת ההפעלה. או שכדאי בכלל מפרט מלא? הבעיה שאני רוצה משהו חזק ואין לי כלכך תקציב... ישלי 3000 יכול לחרוג 3500 בנוסף ישלי מסך L226W 1650X1050 75HZ יכול להיות אחליף גם מסך בעתיד
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כל המפרטים המומלצים של אינטל הם מדור 6, לא כדאי לעדכן עם דור 7? (7XXX במקום 6XXX)
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לגיימינג. משחקים כמו COD, GTA אין העדפה לשום רכיב אין צורך ב: מסך, צורב וציוד היקפי כדאי שתהיה אפשרות לשדרוג בעתיד. כדאי SSD. 4000 ש"ח תודרבה!
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה למפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשקים (VR), עריכה גאפית ואנימציה תלת מימדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, מאיה, זיבראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FSX/Prepar3D - VR (FlyInside) Iracing/Assetto Corsa - VR Skyrim SE - VR (VorpX) with MODS Fallout 4 VR ומשחקים עתידיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. תקציב המחשב: 6 אלף א) לנסות לחסוך ב) עד 500 600 שקל חריגה 2. שימושי המחשב ( משחקים כבדים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD) א) תוכנות: פוטושופ ,אילוסטרייטור ,ווגאס פרו ,(מזדמן). ב) מיועד לגיימינג : Resident Evil 7 Biohazard , The Evil Within 1920X1080 HDMI \FULL HD 16:9 מסך קיים 3. ללא ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (5)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ( Microsoft Windows 10 PRO 64Bit OEM English ) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?X אזורים מועדפים לרכישה :(ראשון לציון /קריית אונו / פתח תקווה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשיים הק…
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 100 שח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5 RAINBOW SIX אני יודע שקל להריץ אותם אבל עדיין צריך מחשב חזק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
אהלן! זמן רב לא הייתי כאן. אני מעוניין במפרט למחשב חדש עבור משחקים, תכנות וצפיה בסרטים. בנוסף, אשמח אם גם תתנו המלצה למסך חדש שיותאם למחשב, עדיפות לגודל 24" לפחות, מבחינתי גם 27" זורם אם זה נכנס בתקציב. אם המלצות על מסכים לא בפורום הזה, אני מתנצל מראש על הבקשה ואפתח דיון נפרד בפורום "מסכי מחשב". ראיתי לדוגמא את המפרט המומלץ 109597 מחשב גיימינג מתקדם – Core i5 + GTX 1070 במדור "מחשבים מומלצים"; הוא נשמע מצויין וגם יותיר מספיק בתקציב עבור המסך, ההרכבה ומערכת ההפעלה, אבל מבחינתי כמה נקודות לגביו: - אני מעדיף לשדרג את הכונן הקשיח הגדול ל-2TB במקום 1TB. - האם גוף הקירור המומלץ יספיק עבור ימי הקיץ? אני כיום עם לפטופ שהיה חזק מאוד בזמנו, אבל כיום הוא ממש קורס ב…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייח. בעל עומס קבוע מתאים לעריכת וידאו ושימוש בתוכנות: proshow producer /premier
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יכול לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים- בעיקר גלישה באנטרנט ושימוש בתוכנות אופיס: בעיקר סיכומי שיעור בוורד, מדי פעם אקסל ופאוורפוינט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות אופיס ודפדפן כרום/פיירפוקס באופן יומיומי, תוכנות סטנדרטיות כמו acrobat reader וכד' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב לא מיועד למשחקים -מהי הרז…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית (photoshop) , עבודה משרדית , מדיה סנטר (לא משהו מיוחד צריך יציאת HDMI) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי אני רוצה שיוכל להריץ משחקים חדשים שיש כיום ובעתיד לא חייב במקסימום איכות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על מפרט שהרכבתי תוך עזרה במפרטים המומלצים מהאתר. המחשב מיועד לגיימינג ועריכת סאונד: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=110905 כמו כן, האם יש חנויות מחשבים מומלצות בצפון הארץ (איזור כרמיאל)? תודה!
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ/פרימייר - מזדמן (הילדה רוצה לעבוד עם התוכנות) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FPS, GTA וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי די גמיש האמת, בואו נגיד סביב ה4000/4500, עדיף לחסוך אבל גם אם תנצלו הכל לא אסון. מיועד לגיימינג קל(פוטבול מנג'ר ודברים בסגנון), וחשוב מאד שהגלישה תהיה מהירה מאד בלי תקיעות. עדיף שיהיה שקט, לא צריך להיות על זה הקפדה מיוחדת. דרישות מינימום: כונן ssd, כרטיס מסך דומה לgtx1050 או טוב יותר, מעבדi5 דור שביעי. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-