ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שמעתי זה המקום להתייעץ לגבי רכישת מחשב חדש אז אני מקווה שתעזרו לי...בגדול התקציב בין 4500-5000 כולל מסך השימושים יהיו בעיקר למשחקים. וצפיית סרטים. ועבודה שוטפת. אמשח אם תוכלו להרכיב לי מהאתר של RSM בכפר סבא אבל לא חובה..... מסך 22 אינץ יספיק תומך HD לא יבוצע בו שום Oc מכול סוג. שקט שיהיה סביר תודה מראש!! לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום. עקב מותו בטרם עת של כרטיס המסך שלי (שממילא כבר לא היה רלוונטי מדי), והאי נוחות הנובעת מכך שהמחשב שלי מספק את שירותי האינטרנט לזה של שאר יושבי הבית, החלטתי לרכוש מחשב חדש, כאשר אחד מהישנים יעבור הסבה לראוטר לינוקס (קצת אוברקיל עבור פנטיום 4, אני מניח, אבל שיהיה), שיהיה מחובר למודם הכבלים (terayon. אמורה להיות תאימות, במקרה הגרוע נחליף). המפרט של אוריפ (תודה אוריפ!) שראיתי כאן: מוצא חן בעיני, כאשר השינוי העיקרי הוא שידי אינה משגה כרטיס מסך שכזה, אז אני אתפשר על Radeon 9800 Pro. זה יוצא 5859, בגדול התקציב שלי הוא בסביבות ה 6000 שקל, אבל הוא יכול להתגמש מעלה מעט. מספר תהיות\תוספות. 1. קייס. האם אפשר להצטמצם כאן לטובת שיפורים אחרים? ומה החסרונות מבחינת רעש ו\או בטיחות …
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לרכוש מחשב כמעט שלם (מעבד, לוח, זכרונות מארז וספק) , לא שכחתי משהו אני לא צריך כרטיס מסך ואחסון יש לי בצד התקציב הוא עד 2300, רצוי פחות. חשבתי על מחשב מבוסס AMD 3600 ושיהיה לוח ברמה סבירה, לא הכי פשוט שיש. מארז וספק שקטים אם אפשר. מעדיף לקנות מחנות מהמרכז. ראיתי שיש את פלונטר שנראה שיש מחירים טובים שם. יכול להיות עוד אופציה לא כ"כ מכיר חנויות. בעבר קניתי בTMS אבל מעדיף לקנות מחנות שקרובה יותר. תודה.
-
- 8 תגובות
- 959 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! כבר הרבה זמן שאני מחכה לקנות מחשב וכל הזמן אומרים לי לחכות לעוד ועוד השקות וכבר עברה חצי שנה בכל מקרה עכשיו החלטתי שאני רוצה לרכוש השבוע מחשב. אני גיימר שעושה סירטונים ליוטיוב ועורך תמונות/סירטונים באדובי עד עכשיו הייתי עם מחשב נייד שכבר לא עומד בכל העריכות.. אשמח אם תעזרו לי לבנות מחשב חזק שיוכל לעמוד בכל מה שאעשה. אני גם צריך לקנות מסך אז אם יש איזה משהו מומלץ אשמח לשמוע! אני מכוון לתקציב של 5-8 אלף שקל תודה על העזרה חברים!! זה מה שאני בניתי בנתיים https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=210303
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב לצורך עבודה בעיצוב גרפי העבודה בעיקר בתוכנות של אדובי (פוטושופ, אילוסטרטור, אינדיזיין) המחשב שלי היום עם אחסון של 2TB לא מחזיק. אני משתמש במערכת הפעלה של מיקרוסופט. אשמח לקבל הרכבה טובה. תודה
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, אני רוצה לחזור ולשחק משחקי מחשב (אחרי שנים של הפסקה) מבקש את עזרתכם ברכישת מחשב למשחקים כמו CALL OF DUTY החדש וכאלה.. תקציב עד 5K (לא צריך מסך כן צריך מקלדת ועכבר טובים לגיימינג) תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שתהיה סיבה לחרוג, לא מחפש גיימינג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תוכנות, סרטים וכו', מחשב בסיסי פלוס שלא יזחל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, Beamd, Word, Photoshop. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אלהן, מחפש מחשב לסטודנטית שמתחילה ללמוד הנדסה בקרוב. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, סרטים, אינטרנט ולימודים - בדגש על Solidworks. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" , עדיף כמובן מאט. * רזולוציית המסך?כמובן שעדיף FHD, אבל אפשר להתפשר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף לפחות 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם אפשר לדחוף בתקציב SSD, מה טוב. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? נכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ראשית המון תודה, כבור בתחום אין לכם מושג איזה עזרה זה. זקוק למארז שיתאים פחות או יותר לכל תוכנות הגרפיקה והאדריכלות להלן הפירוט: Adobe: Photoshop Illustrator After effects Premiere InDesign Lightroom תוכנות נוספות: Maya Sketchup AutoCad Vray יש לי אפשרות לרכוש בארצות הברית, האם שם זה זול יותר? מה המפרט שכדאי לי על מנת שיהיה רלוונטי לשנים הקרובות בתקציב של עד שח 6000? האם בתקציב של בסביבות 1500 $ יש לי משהוא מתאים באתר הנמצא בלינק להלן? תודה https://www.woot.com/category/computers/desktops?ref=w_cnt_cdet_pc_2
-
-
- 7 תגובות
- 663 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין ברכישת מחשב נייד לצורכי עיבודי תמונה/וידאו מתקדמים. אין לי שום רצון בלשחק בו משחקים ולראות סרטים וכו.. אך ורק לצורכי עבודה אני מחפש מחשב שיהיה חזק שיוכל לעבוד עם מספר רב של תוכנות יחדיו בעיקר פוטושופ/פרמייר המסך יהיה חייב להיות בין 17-18.4 אינץ. אין כול כך שיקול של משקל וגודל. עדיפות למסכי LED ברזולוציית HD מלאה. התקציב עומד על 10 אלף שקל לנייד. (לכן מקינטוש יצא מהמשוואה) המחשב הולך להירכש בארץ. יש לי מחשב נייח מאוד חזק גם כן לכן אין צורך להמליץ לי על נייח במקום. סיבת הרכישה היא אופצייה של ניידות בין סטודיו לסטודיו. אשמח להצעות כולשהם.....
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
היי, חברה שלי מתחילה ללמוד בשנה הקרובה באוניברסיטה, והיא מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש אותה ללימודים. היא מתכננת ללמוד לימודי כלכלה, פילוסופיה ומדעי המדינה. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב, אבל לא חובה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד מאות שקלים בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לימודים וגם סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנות אופייס בסיסיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למטרות עבודה, בין היתר במהלך נסיעות ובחוץ ולכן הנקודות העיקריות שאני מחפש הן ניידות, חיבור לרשת, מסך מט וחיי סוללה. תודה מראש. * מטרות המחשב? כאמור - בעיקר למטרות עבודה (תיכנות). כל דבר מעבר זה בונוס. * גודל המסך? 13-±14 אינץ'. וכמובן שיהיה מט. * משקל רצוי? 2-2.5 ק"ג. אם יש צורך אפשר לסחוב לכיוון ה-3 אבל עדיף להימנע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רוב הסיכויים ש-4 שעות יספיקו, אבל אני אשמח גם ל6. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא במיוחד. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160. * צורב DVD? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה, איכותית, מהירה.…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת מחשב חדשה (ללא ציוד הקפי) לאחייניתי סטודנטית לאדריכלות. תקציב עד 4500 ש"ח. רוב העיבודים הם רינדור 3D המתבצעים בתוכנות כגון REVIT / SKETCH UP PRO / AUTOCAD לפי מה שראיתי רוב (או כמעט כולו) העומס נופל על המעבד ומספיק כרטיס גרפי עם 256GB עם תמיכה ב OPENGL 1.5 אני מתכוון להשתמש בחלק מהציוד מהמחשב הקודם: מארז THERMALTEK KENDELF ספק SEASONUC S12II 620W מודולרי כרטיס מסך 9800GX2 המפרט החדש: מעבד INTEL CORE i7 2600K Tray אוורור MUGEN II לוח אם ASRock Z68 PRO3 זיכרון 4x2GB או 2x4GB מסוג RipJaws 1600 דיסק קשיח בנפח 1TB WD SATA3 CAVIAR BLUE צורב LightScribe LG אשמח מאוד לקבל הערות/הארות על המפרט שינויים/הוספות לשיפור ביצועים
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט, וצפיה בסרטים באיכות HD * תקציב?עד 2000 שח * גודל המסך? 15.6 - חשוב לי שהמסך יהיה איכותי! * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 2-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 350 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי לא האם פוג'יטסו מדגם AH-531-10 יענה על הצרכים שלי? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5934
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם קרובת משפחה שלי רוצה לקנות מחשב נייד. גודל מסך בין 12 ל-14 אינץ', חשוב שיהיה כונן דיסקים, דיסק קשיח בינוני (מבחינת גודל). זמן סוללה- שעתיים. התקציב נע בין 2000 ל-2300 ש"ח. לצערי לא מצאתי שום מחשב שעונה לתנאים האלה עם המלצות יוצאות דופן. אשמח לעזרה!! תודה
-
- 6 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש! אני מתכנן לקנות את אחד משני המחשבים הבאים, אשמח להמלצות, השימוש במחשב הוא בעיקר למשחקים, ותוכנות כמו פוטושופ וכו'... אני מתלבט כי אמרו לי שאין צורך לקנות את המעבד i7 כי הוא לא בהכרח טוב יותר למשחקים. שני המחשבים הם: http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-450m.htm אשמח לקבל דגשים לגבי המעבד (מה טוב יותר לצרכים שלי), והאם יש הבדל מהותי בין הכרטיסים של ATI ל GEFORCE GT או ששניהם יספקו לי ביצועים טובים. המון תודה,
-
- 6 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שמיועד ללימודים, אני לא הולך להשתמש בו הרבה מעבר לכתיבת מסמכים,אינטרנט ואולי טיפה משחקים קלים. אני מעדיף כמה שיותר זמן ריצה של הבטריה כדי לא להצטרך חשמל זמין כל הזמן. ראיתי שיש מחשבים מיני-ניידים כמו הMSI WIND ודומיו. מה דעתכם - עדיף לי מחשב כזה או מחשב נייד רגיל? אם תוכלו להמליץ חברה ודגם אני ממש אשמח. כמו כן אני יכול לקנות מארה"ב מחשב. עדיף לקנות משם או מהארץ מבחינת מחיר,אחריות וכו'? תודה!
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
שלום וברכה מבקש המלצה למחשב נייד למטרת עבודה משרדית פשוטה מהבית וגלישה באינטרנט לא מתכוון לקחת אותו איתי, ישאר רק בבית חשוב שיהיה מהיר אמין ולטווח ארוך מעבד I5 8GB זיכרון SSD 15.6 ללא מערכת הפעלה תקציב סביב 2500-3000 ש"ח (לא יותר) הסתכלתי על שלושה דגמים Dell Vostro HP ProBook Lenovo ThinkPad E15 אשמח להכוון יותר ספציפי לדגם שמשתלם עבורי תודה מראש לעוזרים! ושבת שלום
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי מעט ברכישת מחשב נייד...אני מתחילל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה וזקוק למחשב נייד.אני בור בתחום ולכן צריך את עזרתכם. מטרת מחשב:שימושים בסיסיים(אופיס וגלישה)סרטים(מאיפה מומלץ להוריד סרטים באיכות טובה שלא יציפו את המחשב בבאגים)?ומוזיקה.באופן כללי אני רוצה מחשב ברמה שאינה בסיסית וחשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מעוצב יפה או צבעוני(אדום/כתום/כחול/צבע אחר)תקציב 3500-4500במקרה שהמחשב שווה באופן יוצא דופן את המחיר אז עד 5k.גודל מסך:לא קטן מידי 13 ומעלה עדיפות ל15חיי סוללה:לפחות 5 שעות(לא סוללה חלשה)יציאות מיוחדות:HDMI(לחבר לטלויזיה)כמה יציאות usb(אפשר לחבר רמקולים?(אני מאוד אוהב לשמוע מוזיקה דרך המחשב וחשוב לי שאיכות השמע לא תהיה גרועה)מעבד:כמה שיות…
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אודה לכם אם תעזו לי לאתר איזה מחשב מתאים לי התקציב הוא בסביבות 3.5-4K, אבל גמיש מאוד למעלה ולמטה. * מטרות המחשב - אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, עבודה עם חלונות מרובים במקביל. * גודל המסך - 15.6. לא משנה אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך - לא מאוד משנה לי. לא כ"כ מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - שתהיה מקלדת מלאה. * משקל רצוי - לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לא מאוד משנה. כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - , HDMI, VGA * Bluetooth - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - לא מבין בזה.... * כונן אופטי - לא מבין בזה, אז מה שתגידו... * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא. * האם נדרשת אחרי…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש מחשב נייד hp . אני צריך מחשב לשימוש רגיל אך שיהיה מהיר מאוד. לפעמים אני משתמש בפוטושופ ולכן צריך מחשב מהיר מה דעתכם על המחשב הנייד הזה האם יכול להספיק לי מבחינת כרטיס המסך לפוטושופ? מחשב נייד
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום אנשים, אבי רוצה להפתיע את אמי! ולקנות לה מחשב ניד. אין לי כל ידע בנושא הניידים ואני לא יודע מהי הקונפיגורציה האופטימאלית לצרכיה. חשוב שיהיה מסך גדול (מפאת הגיל) (: ומחשב נח מבחינת עכבר מרווח וכו' (אם יש הבדלים בענין הנוחיות). המחשב עבור גלישה באינטרנט ומשחקים בעלי גרפיקה בינונית, איני יודע את שמות המשחקים אבל יודע שמחשב שולחני AMD 4200*2 עם כרטיס מסך GF 8400 מצליחים להריץ את המשחקים על הגבול התחתון ללא עודף כח, כלומר כל קונפיגורציה נמוכה מכך יצרה בעיות שונות. כמו כן חשוב שיהיה כונן קשיח בעל נפח סביר במונחים עכשווים. התקציב שרשמתי בכותרת הוא בעיקר תקוה כיון שאין לי מושג בתחום, במידה ואין ברירה ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. נקודה נוספת, דרוש חיבור רשת, כלומר שניתן יהיה לחבר א…
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד וקיבלתי מפרטים מאחת החנויות בעירי. לרוע המזל במחשב נייד לא ניתן לבנות מפרט וחייב לקנות מפרט קיים כבר שיש לחברות... בכל מקרה, בחנות בעיר שלי מציעים את המחשבים הבאים ורציתי לדעת אם המפרט שווה את הכסף או שווה בכלל. חשוב לציין שאני מעוניין במחשב חזק למשחקים. מפרט 1: DEll inspiron N5110 3009/3011 [table][tr][td]מעבד[/td] [td]intel core I5 2430M 2.4GHz, 3MB cache'1333MHz[/td] [/tr] [tr][td] זיכרון פנימי[/td] [td]8GB DDR3 1333MHz[/td] [/tr] [tr][td]דיסק קשיח[/td] [td]STA 640GB[/td] [/tr] [tr][td]כונן אופטי[/td] [td]DVD+RW DUAL LAYER[/td] [/tr] [tr][td]מסך[/td] [td]LED 15.6'' 1366*768[/td] [/tr] [tr][td]כרטיס מסך [/td] [td]nVidia G…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות במחשב נייד שאוכל לקחת איתי לבסיס. עיקר השימוש במחשב יהיה לשם תכנות ועריכת גרפיקה קלה (פוטושופ פלאש ואימג' רדי בעיקר). התקציב שלי הינו עד 3500 ש"ח בערך עם עדיפות שלא לחרוג מכיוון שבבסיס יש הרבה גנבים וחוליגנים שעלולים לגנוב או להרוס את המחשב אז עדיף כבר שיהרסו משהו פחות יקר (בעתיד לאחר השחרור כנראה שאקנה מחשב ברמה גבוהה יותר). אורך חיי הסוללה הינו בעדיפות הנמוכה ביותר משום שהשימוש במחשב יעשה בעיקר במקומות בהם הוא יכול להישאר מחובר לחשמל. כולי תקווה שתעזרו לי לבחור בגודל מסך אידיאלי עבור מחשב המיועד לעבודה הנ"ל, וכן למצוא מחשב שלא יקרטע ויאכזב ברמת הביצועים. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום, אז ככה, כמו שראיתם כבר בכותרת, אני צריך עזרה ברכישת מחשב נייד למטרות אופיס, אינטרנט וכד'. חשוב שהוא יהיה Intel ולא AMD. התקציב הוא עד 5,000 ש"ח. עוד דבר שרציתי לשאול, איך הניידים של Fujitsu ? אחרי חיפוש פה בפורום שמתי לב שהרבה ממליצים על המחשבים הניידים של Lenovo, מישהו מוכן להסביר לי למה ? איך הם נחשבים מבחינת אמינות ? עבודה ? תודה רבה מראש, סוף שבוע נעים לכולם
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-