ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
אהלן קודם כל אני חדש בפורום ואני אשמח להישאר פה.. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2500 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל הכל אבל לא חובה...... אם אתם תגידו לי שאם אני יוסיף עוד 100 שקלים ההבדל יהיה משמעותי אני יוסיף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?19 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?המשחקים הכי חזקים שאפשר להר…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב לאחר חיפושים רבים רכשתי לאחרונה Dell XPS14 וכעת ברצוני להוסיף לו SSD. במחשב זה קיים דיסק קשיח 500GB Serial ATA (5400RPM) + 32GB m-SATA SSD. האם כל שאני צריך לעשות זה להחליף את ה-32GB בכונן אותו ארכוש ? האם החיבור של ה-32GB הוא חיבור עצמאי שאינו תלוי בכונן SATA ? מה ניתן לשים על כונן בנפח 32GB ? כמו"כ, אני רואה שיש המלצות על ה-Crucial ואכן את כונן זה רכשתי למחשב הנייח שלי אך נראה של-Samsung Evo 840 יש ציונם יותר טובים באתרי ההשוואה ופער המחירים ביניהם, לפי זאפ, הוא כ-40 ש"ח בלבד - בקיצור מה עדיף ? האם הוא יתאים למחשב שלי ? לגבי ההתקנה, עד כמה היא פשוטה ? וכיצד מעבירים את מערכת ההפעלה (Windows 7) ל-SSD? שאלה האחרונה - הקלדת הנה מקלדת מוארת. האם הוספת אותיות בעברית ה…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, שוקל מספר דגמים עבור סטודנטית להנדסת תעשיה וניהול (יש עבודה מעבר לאופיס), מצורף השאלון + מספר דגמים ושאלות שלא ברורות לי * מטרות המחשב? סטודנטית להנדסה * גודל המסך? 14 או דומה, ליותר גדול יחובר מסך חיצוני בחדר * רזולוציית המסך? כמה שיותר, לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך, סוחבים מעיר לבית ולמעונות וכו... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ודאי, כמה שיותר אך לא קריטי כי לא כותבת בשיעורים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? למה לא? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שאלה מעולה, SSD או רגיל, ראו דיון למטה * כונן אופטי? לא נראה לי שחייבים היום * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? ממש לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים באתר הל…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עריכה:לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח עריכה:לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
אני צריך מפרט טוב ב-2000 עד 4000 שקל מקסימום כולל מסך. הבעייה:יש לי מחשב טוב אבל הרבה אנשים משתמשים בו ואי אפשר כבר להיות על מחשב אחד(אנחנו 5 אנשים בבית,ההורים שלי גם משתמשים אבל ממש קצת,בלי ההורים זה 3 אנשים). אני רוצה מחשב חדש שיהיה טוב למשחקים,אני לא גיימר מקצועי או משהו כזה אבל זה מה שאני רוצה,אני משחק קצת כמו במשחקים FAR CRY ו-Splinter Cell 3.אני רוצה מחשב שמעלה על מינימום משחקים של היום ב-3000 שקל מקסימום.אני צריך הרבה זיכרון בהארד דיסק,ואני לרוב גולש באינטרנט במחשב מאשר משחק בו. אני צריך גם מקלדת,רמקולים,עכבר וזהו,רק בסיסי ואם אפשר קצת משוכלל ולא רגיל כזה שעולה 50 שקל.אה וגם מסך LCD. אני צריך גם ראוטר כי אנחנו רוצים לחבר את המחשב למודם של המחשב השני ולהעביר כבל בקי…
-
- 36 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום... יש לחבר שלי מחשב pentium 3 והוא מעוניין לשפר ל4 , בין השאר למטרת משחקים... הוא צריך לוח אם, מעבד ,זיכרונות וכרטיס מסך... בערך ב2500 ש"ח, למישהו יש הצעות? תודה רבה? (ניסיתי לחפש הודעות דומות בפורום אבל כל הודעה שמצאתי ננעלה כי כביכול קיימת כבר הודעה דומה...)
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות למחשב מיני-נייד עד לסכום מקסימלי של 1300~, לשימושים משרדיים כגון גלישה באינטרנט. אין כל כך חשיבות לאורך חיי הסוללה, חשוב שהמקלדת לא תהיה צפופה ושהמסך יהיה ברזולוציה כמה שיותר גבוהה מכיוון שהמחשב מיועד לאיש מבוגר תודה מראש...
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
איך המפרט הזה למחיר הזה? עדיף מפרט אחר עם דיסק קשיח SSD??? תודה ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [TABLE=class: cms_table] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD] 1 [/TD] [TD] Intel [/TD] [TD] CM8064601560722 [/TD] [TD]מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560722 - Intel - i5-4460 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... שלוש שנים אחריות [/TD] [TD]₪867/ 850 [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD] 1 [/TD] [TD] ASRock [/TD] [TD] H81M-HDS [/TD] [TD]לוחות אם - Intel LGA1150 H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cp…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד בסביבות ה- 2000 - 2500 גג. (מסך לא פחות מ15 אינץ) המחשב נועד לשימוש באופיס בעיקר וגלישה באינטרנט. חשוב שהמסך יתאים לשימוש ממושך בוורד\ scrivener(מסך שלא ידפוק את העיניים) + איכות סאונד טובה לשמיעה דרך רמקולים או אוזניות. (אין צורך בתוכנות עיצוב או משחקים) האם מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין intel core i5 U ל- D ? ועד כמה קריטי זיכרון 8GB על 4GB עבור השימושים של המחשב? האם יספיק כונן קשיח SSD 128? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניית המחשב האחרונה שלי הייתה לפני 9 שנים וגם בעזרת הפורום הזה ותודה לכולם על ההמלצה מוצלחת, ועכשיו הגיע העת לשדרג. אני לא מבין גדול, אבל מחיפושי בפורום ומהמלצות שניתנו כאן בתגובות ובמאמרים הגעתי לזה: השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים (גיימינג נטו) וסרטים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Batman, Wolfenstein,WatchDogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1820x1060 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?ג…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב הוא 7000 ש"ח... הוא צריך להיות כלול עם מארז ולוח תואמים שאטל... כונן קומבו CDRW/DVD ... מסך LCD ... נ.ב - בבקשה אל תגידו לי לא לקנות מסך LCD כי זה מה שהוחלט... תודה מראש imac!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הלפטופ שלי זה כבר לא זה ולכן החלטתי לחזור למקורות עם מחשב נייח. אשמח לחוות דעתכם המקצועית. תתקילו אותי, תנו קונטרות הגונות! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה, לימודים, עריכת גרפיקת דו-מימד, תלת מימד ו-וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויזואל סטודיו - כבד IntelliJ על כל סוגיו (כולל Android Studio) - כבד Unity 3D - תדיר Photoshop - תדיר Sony Vegas …
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מארז : corsair graphite 760t לוח אם : gigabyte gaming g1 wifi x99 מעבד: core i7 5930 כרטיס מסך : gigabyte gtx970 g1 gaming זכרונות ראם: 16gb ddr4 2400 ספק כח : seasonic 850 + 80 gold זיכרון פנימי : sshd 1tb
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
מחפשת מפרט למחשב עבור ביצוע הדמיות ושימוש בתוכנות תלת מימד. תוכנות שבדר״כ משתמשת 3d max. veray. blander מחפשת מפרט שיעמוד בעומס, קיבלתי המלצה על כרטיס מסך rtx 3070 NVidia והבנתי שהזיכרון 32g זה מה שאני צריכה. מפה צריכה את עזרתכם.. במידה התקציב שהצבתי לא מאפשר זאת, אנא הציעו לי מפרט בתקציב המתאים לצרכי. תודה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לעבודה בבורסה ז"א לראות הרבה גרפים בזמן אמת עבור חבר שגם התחיל לעבוד בתחום אני כבר אומר מראש אני צריך מערכת חזקה משום שאני עובד עם מספר תוכנות מסחר במקביל והרבה חלונות פתוחים של גרפים וכן אני יודע שגרפים לא צריכים אותו כח כמו משחקים אבל מוכן לשלם עוד 500 או 1000 ש"ח עבור מערכת חזקה יותר שתעמוד בעומס ולא תקרוס או תעבוד לאט דבר שיכול לעלות פי כמה יותר. למחשב יחוברו בשלב ראשון 4 מסכים ככל הנראה AOC דגם 2436 משום שיש להם PIVOT במחיר שפוי וירכשו בנפרד. ממה שאני מבין וביררתי כדאי ללכת על מעבד CORE I5 זכרון לפחות 4GB לוח אם עם לפחות שני חריצים של PCI-E שיכולים לטפל במערך של CF יציאת ESATA עדיפות ללוח אם עם USB3 2 כרטיסי מסך ככל הנראה ATI 5770 (צר…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד של DELL. אני מתלבט בין Dell Inspiron 3593 ל-Dell Inspiron 5584 הראשון הוא עם מעבד i5-1035G1 והשני Intel i7-8565U 1.8GHz ההבדל במחיר הוא 200 שח יותר למחשב I7 . שאר המפרט די דומה (HD , זכרון כרטיס מסך וכו') השאלה היא מה עדיף מעבד I5 חדש או I7 דור קודם ואיך זה יבוא לידי ביטוי בשימוש היומיומי? כמו כן לידע כללי אשמח לדעת מה ההבדל בין הדורות של המעבדים ואיך זה בא לידי ביטוי תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה3 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כנראה גם להתעסק גם בגרפיקה/משחקים/AI/ועוד דברים במסגרת הלימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה נייד לא מאמין שרלוונטי כ"כ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנ"ל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב שמיועד בעיקר למשחקים חשוב לי מעבד חזק(רצוי אינטל), זיכרון טוב, לוח אמ איכותי ומסך דק 19 אינטץ' איכותי, וכמובן ספק כח נורמלי לא משהו של 50 שקל.. נ.ב אם משהו מכיר חנות טובה,אמינה וזולה שבאיזור נס ציונה/רחובות/ראשל"צ שיציין זאת.. תודה רבה.
-
- 36 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן אהלן המחשב שלי כבר בן 2.5 שנים בערך. אשמח לבצע שדרוג כדי להתאים אותו לטכנולוגיה העכשיווית.. דבר ראשון, זה המפרט הנוכחי: מעבד : Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer i11 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 מארז: Fractal Design Define R4 ספק: FSP RAIDER 650W זכרון: Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: MSI R9 290 4G DDR5 Gaming PCI-E HDMI DP כונן קשיח: Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 כונן נוסף: Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch דיסקים: Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA המסך שאני משתמש בו הוא מסך יחסית ישן 23' אינץ של DELL, סט…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכנות, פיתוח בUnity ובvisual studio א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio - שימוש כבד Unity - שימוש כבד VMware - שימוש תדיר Blender - שימוש תדיר Photoshop - מזדמן עריכת וידאו - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: פיתוח משחקי מחשב קלים בUnity. רזולוזציית מסך Full HD - 24" 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי לא לבזבז א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, לא יותר מידי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? .... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)- משחקים חדשים עם התחשבות בעתיד המשחקים, תכני HD אולי 4K בשלב מסויים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה תכנות בתדירות גבוהה לצורך פרנסה ותחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5 . battlefield 4, COD ghosts.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1440 27 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! אחי התחיל ללמוד,עיצוב גרפי ופרסום מובייל. הוא מעוניין לקנות מחשב שאשמש אותו כתחנת עבודה. כרגע הוא רק בתחילת דרכו אבל אשמח לקבל לקבל ממכם המלצה למחשב חזק יחסית שאתן גם ביצועים לעתיד. מה התקציב המקסימאלי? 5500-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לחסוך ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כרגע זה רק תחילת דרכו, השימושים בתוכנות עיקריות הם פוטושופ, אילוסטרייטור ואיינדזיין. אולי בעתיד גם משהו יותר כב…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! אני עכשיו קניתי מחשב ממוצע שאני עומד לשדרג. המפרט לפני השדרוג: מעבד core i3 2100 לוח אם : H6\H1 אני לא כל כך זוכר 4 גיגה זכרון 500 גיגה קשיח השדרוגים: כרטיס מסך geforce nvidia 1 gb שעולה 320 שקלים. השאלה היא אם לשדרג ל i5 או I7 המחשב בלי השידרוגים עולה 1100 בהנחה מיוחדת התקציב הוא עד 1700 עם חריגה של 200 ש"ח ללא חומרה המחשב מיועד למשחקים כמו crysis 2 gta iv gta san andreas counter strike combat arms
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר ירידות המחירים שבאה עלינו לטובה, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש. הרכבתי את המפרט הבא על סמך קריאה פה בפורום. השימוש הכבד ביותר של המחשב הוא משחקים וקצת סרטים. OC הוא כרגע אופציה בלבד, משהו שאני אולי אעשה. מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1285 זיכרון : G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤ 572 לוח אם : GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 ¤ 641 כרטיס מסך : ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 1672 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 368 צורב: DVD : LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 209 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-