ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום,הנני זקוק להמלצתכם למפרט בתקציב 6000-7000 ,שיהיה מיועד למשחקים חדשים וצפיית סרטי דיוידי.. אני צריך מחשב כולל ציוד הקפי ומסך.. תודה לעוזרים .
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי בנדוד שלי מעוניין לשדרג את המחשב, צריך: מעבד, לוח, זיכרון, ספק, הארדיסק 500GB. קיים: כרטיס מסך, צורב, הארדיסק 160GB למע' ההפעלה, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. שכחתי משהו? התקציב כאמור 1000-1500 שקלים, עם עדיפות לכמה שפחות. אין צורך בהרכבה כיוון שהמפרט חלקי. המחשב לשימושים כללים ולא למשחקים וכנראה יריץ ווינדוס 7/ויסטה. טנקס :-*
-
- 41 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. תקציב - כאמור 3-3.5K, אפשר בתשלום אחד (אפילו עדיף אם זה נותן הנחה) 2. מטרות המחשב - משחקים, צפיה בסרטים, הורדות 3. ציוד הקפי - מקלדת ועכבר לא אלחוטיים, רמקולים. אני קונה כנראה את הT220 של סמסונג, אז אני מניח שזה משפיע על הכרטיס מסך (אלא אם יש הצעות אחרות) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חנות באזור הקריות או חיפה 6. קירור ועיצוב - קירור כן, הייתי רוצה מחשב שקט. עיצוב יכול להיות נחמד אבל ממש לא קריטי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? די חשוב, נמאס לי מהמחשבים שקודחים לי ב…
-
- 42 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לצערי הרב היום הלך לי הלוח אם (דווקא היה חדש יחסית :), ואיתו הלך גם ה-HD, בגלל טמטום שלי, חיברתי אותו והוצאתי מספר פעמים מהחשמל כדי להיות בטוח שהוא נדלק כמו שצריך והבעיה לא ממנו, עד שהתחיל לצאת ממנו עשן ושום מחשב לא מוכן לזהות אותו, אם למישהו יש רעיון איך אני יכול להוציא את המידע, אני אשמח לשמוע. למה לקנות חדש? הגיע הזמן, המעבד ישן, המארז בן 5, האמת שיש לי 2 ג'יגה ראם בסטיקים של ג'יגה אבל אני אנסה למכור אותם ביד-2 או משהו, אין טעם לדחוף אותם, זכרונות של מושקין.. בעיקרון אני רוצה ממש לסחוט את התקציב ולהוציא את המחשב האולטימטיבי, העקרונות הם, מחשב אמין לאורך זמן, חזק ושקט. אני משתמש כבד באינטרנט, שזה אומר 2 דפדפנים פתוחים עם 10-12 טאבים במקביל, בדר"כ מסנג'ר \ PUTTY \ OF…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחרי שהלפטופ שלי נהיה איטי להחריד, בעיות בבוט (תקוע על הלוגו של לנובו), תקוע בכיבוי ואיטיות בכניסה למצב שינה ויציאה ממנה (Sleep) אני רוצה לפרמט אותו ולהתקין clean install את windows 8.1. כמה שאלות: א. איך נכנסים ל-BIOS של הלפטופ? בשביל לשנות ב-Boot Priority ב. האם windows 8.1 תומך בכל הדרייברים? ג. מה יש במחיצה "Lenovo"? להשאיר אותה? בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אנשים אשמח לעזרה שלכם בייעוץ קניית מחשב ,אשמח שאנשים גם ללא אינטרסים יתנו כאן מפרטים מתאימים , תודה רבה מראש !! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, מתאפשרת חריגה במידה והסיבה באמת מצדיקה זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי בצורה מיוחדת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חדש בפורום ומקווה שתוכלו לעזור לי אני מחפש מחשב נייד חזק, עדיף עם מעבד I7 מהסדרה האחרונה(sandy bridge) עם כרטיס גרפי חזק(עדיפות לGFORCE NVIDIA) וזיכרון של 8gb ראם. מסך כמה שיותר קרוב לfull HD או FHD, הזמן סוללה לא כל כך חשוב וגודל מסך בסביבות ה15 אינץ'. כמו כן אני אשמח לכונן בלו ריי שיגיע עם המחשב, מאחר ואני מתכוון לחבר את המחשב לטלויזיה בסלון מדי פעם. חשוב לי מאוד שהיבואן והאחריות יהיו מהשורה הראשונה בגלל שאני רואה הרבה תלונות על דל ואסוס באינטרנט, לכן אני מעדיף לא להתעסק עם החברות הללו, אלא אם כן מישהו חושב אחרת... המחשב הוא לצורך עבודה עם תוכנות עריכת וידאו וגרפיקה, וכמו כן גם הרצת משחקים דרשניים מדי פעם. התוכנות שאני משתמש בהן הן: avid media com…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב הוא 5000~6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד השקל האחרון ניתן לחרוג! מה שימושי המחשב: גיימינג כבד בלבד! אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V כמובן על MAXIMUM איכות. מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1680X1050 מעוניין גם במסך משני. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות כמה שניתן. רכיבים שאינם נחוצים במפרט: כונן קשיח - יש לי SSD 840 EVO + שני כוננים של 1.5TB אין צורך בציוד הקפי בכלל אין צורך בצורב עד כמה חשוב השקט במחשב? אין צורך בשקט האם מתוכנן אוברקלוק: עדיין לא ידוע אני עוד מברר האם כדי, מה אתם חושבים?. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? אין צורך יש העדפה לחנות שנותנת אחריות לשנים רבות! מתי מתוכננת קניית המחשב? עד שינתן לי מ…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי לכולם. מחפש עזרה בבניית מחשב ואשמח לעזרה. 1. התקציב שלי הוא 8000 ובמידת הצורך חריגה ל8500. 2.מתכוון להשתמש במחשב לשחק במשחקי singleplayer חדשים שיוצאים והמחשב שלי כבר לא מריץ. 3.אין צורך בשום ציוד היקפי למחשב. 4.שקט מחשב בעדיפות יחסית נמוכה. 5.אין הגבלה לגודל ומשקל המחשב. לא קריטי נראות הcase מבחינת אורות ודברים כאלה. 6.יש צורך במערכת הפעלה וונדוס 10 ובנוסף, הרכבת המחשב בחנות. 7.אין העדפה לחנות מסויימת, אני גר בחדרה. 8.קניית המחשב תתבצע בתחילת שבוע הבא. 9.המחשב חייב לכלול חיבורי html וכניסות usb. 10.יחובר למחשב עכבר, מקלדת, מסך כניסת html ואוזניות כניסת usb. 11.צריך לכלול כונן ssd של מינימום 200 gb. תודה רבה …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בונה מפרט לחבר - זקוק ל-5 מחשבי מעבדה (זהים) בכ~4K כולל מקלדת, עכבר ומסך. מיועד בעיקר לסטודנטים במעבדה אוניברסיטאית לשימוש ב-MATLAB ו-C, ללא גיימינג בכלל (לעבודות כבדות במיוחד יש שרתים יעודיים). 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח לא סופי. בהחלט תיתכן גמישות כאן במידת הצורך. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לבזבז ללא צורך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב גמיש כך שגם חריגה של כמה מאות שקלים אפשרית אם יש הצדקה של ממש (עד 1000 נאמר במקסימום). 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תוכנות מתמטיות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן ה…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי מעוניין במפרט ב6500 זה מה שהוא צריך לקנות: מסך (LCD,17 אינץ' - בקשה שלו) עכבר ומקלדת (אופטי, אבל לא אלחוטיים [שניהם לא אלחוטיים]) מארז+ספק כונן DVD (רק שקורא,לא צורב!) הארד דיסק (80 מספיק) לוח אם מעבד זכרון וכ. מסך ומדפסת וזהו בעקרון, אני מאמין שלא שכחתי שום דבר המחשב עצמו יהיה בעיקר לעבודה משרדית ואינטרנט וקצת משחקים, לא משהו רציני, סה"כ זה לילד שלו שכרגע בן 6 או 7 (המשחקים כאילו) תודה
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לצרכי עבודה עם מס' רב של יישומים - יעבוד בדר"כ על 12GB RAM, קצת יישומים גראפיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" HD כמות מסכים: 2 -לאיל…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התכנון שלי זה להביא מסך 2k 140hz ips (הזמנתי בעבר מסך מאמזון אז אם אין או לא יהיה בארץ משהו עד אוגוסט,אמזון אופציה טובה) ומחשב חדש שיהיה ממש חזק לגיימינג במטרה להריץ כל משחק חדש (בעיקר the witcher 3 ) בהגדרות הכי גבוהות בלי נפילות fps או לאג מכל סוג. עכשיו בגלל שאוטוטו יוצאים הכרטיסי מסך החדשים ומעבדי הI7 החדשים(אין לי מושג עד כמה חזקים הם יהיו) זה מה שהגעתי אליו עד כה: Asus z97-a -הלוח המושלם בשבילי ,זול ונותן מעל ומעבר Noctua d-14 -הקירור הכי מעולה שיש במחיר מעולה גם כן Fractaldesigem r5 - זול , ולדעתי המארז המושלם . קראתי/ראיתי מלא ביקורות וממש התלהבתי 512gb ssd samsung 850 evo - לא צורך בדגם אחר ,פשוט מושלם. 2tb westren digital black - נטו לאחסון והבלאק מאוד מ…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש מיני PC חשוב לי שיהיה חזק כלומר כרטיס מסך חזק ומעבד לשחק בטלויזיה 65 כמו כן גם לסרטים 4K והכי חשוב שיהיה לו כיבוי והדלקה אם שלט תודה
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז כמו שכתבתי בנושא, יש לי בעיית התחממות חמורה. המחשב כבר בן 5 שנים, ומסתבר שהבעיה היתה קיימת מאז ומתמיד, רק שבזמנו עבדו עם מסכים קטנים יותר, ותוכנות שפחות מאמצות את הכרטיס מסך, אז זה היה מורגש פחות. הבנתי שבהפעלת המשחק סימס, הוא היה קורס, והיה נדרש להניח אותו על מגש קירור עם מאווררים נוספים כדי למנוע קריסה. פתחתי את המחשב, ניקיתי את כל האבק שהצטבר, כולל בחריצים של הצלעות קירור, וגם על כנפי המאוורר. המאוורר כמובן פועל, ושומעים אותו מגביר סל"ד כאשר מאמצים קצת את הכרטיס מסך. החלפתי גם משחה תרמית. עדיין, לא עוזר שום דבר. במאמץ, הפעלת סרט HD למשל, או רינדור של עריכת סרטון ב-movie maker, הכרטיס מסך מתחמם עד שמגיע ל-105 מעלות(!) ואז המחשב קורס. נגעתי בגוף הנחושת והוא …
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב העתיק שלי [בן 5 ורבע ] התפגר לאחרונה... תהיתי מה עדיף לי למשחקים [כן אני יודע שכל אלו חלשים- אבל אין לי תקציב :\ ] וכמו כן, אם תוכלו לאמר לי לגבי כל אחד האם הוא חלש\אותו_דבר\חזק_יותר\משמעותית_חזק_יותר??? לעומת מה ששיש לי תודה רבה מראש!! אינטל ליבה כפולה E5200/E5400 לוח אם Asus דגם P5KPL-CM צ'יפסט G31, או MSI דגם G31M3F צ'יפסט G31 כרטיס מסך: Intel GMA X3100 (OB) UPTO 384MB אינטל ליבה כפולה E5200/E5400 לוח אם MSI דגם G41M4F צ'יפסט G41 כרטיס מסך: Intel GMA X4500 (OB) UPTO 1340MB ההבדל בין שני מפרטים אלו [לא רשמתי זכרון והארדיסק כי יהיו זהים] הוא של 115 ש"ח האם שווה את זה? או האם עדיף למשל לקחת מפרט ראשון ולהוסיף לו: Zotac nVIDIA GeForce או Leadt…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תודה על העזרה. ההודעה כבר לא רלוונטית..
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
רצוי: מסך 10-12". עיצוב שמתאים לבחורה במחיר זה פלוס (אדום/ורוד). שנתיים אחריות. בטריה שמחזיקה כמה שעות ביום (6CELL) חובה, שלא תצטרך לסחוב את המטען. ורצוי אפשרות ליותר מ-1GB זיכרון.. מה הקטע של חוסר האפשרות לשדרג? הרי מספיק שיש מסנג'ר, אנטי וירוס, וסירטון יוטיוב וכבר הוא לא יסחוב.. רצוי לא מתחמם/מרעיש אבל כמה כבר אפשר לבקש.. בינתיים אחד שעונה לדרישות שראיתי הוא ה-Lenovo IdeaPad S10e.. קראתי דיווח על חום/רעש לא מוצלחים, ושניתן לשדרג את הזיכרון רק עד 1.5GB.. מדוע? עוד אפשרות הוא ה-LG X130 שגם עם שנתיים וגם ניתן להרחיב ל-2GB ואפשר לקנות בורוד. גם ה-Asus Eee 1005HA מקבל ביקורות טובות, אך רק שנה אחריות מוריד לי ממנו. כנ"ל כלפי ה-Msi Wind U100 Plus.. הייתי רוצה ללכת לחנויות כמו …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם המחשב הזה מתאים לצרכים סטודנטיאליים? יש לי אפשרות לקנות אותו בדיוטי פרי במחיר נמוך משמעותית מהארץ. העיצוב המהירות והקלות של המכשיר גרמו לי לבחור בו ולעבור מוינדוס. במסגרת הלימודים אני לרוב פותח קבצי pdf אבל אני חושב שבהמשך אצטרך להשתמש באופיס גם, האם זה בעיה?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מצורפת תמונה עם המפרט (מׂSKYPC. אשמח לעזרה אם שכחתי משהו חשוב או שבחרתי חלקים לא טובים\ לא איכותיים\ חלשים\ יקרים ומיותרים. כמו כך אם יש משהו שבתוספת קטנה ישדרג משמעותית אני גם אשמח לדעת. כמו כן המלצות על חנויות באזור חיפה יתקבלו גם כן בברכה. [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי כולם, אני צריך שמישהו ימליץ לי על לוח אם במחיר סביר (עד 300 ש"ח) שאפשר להכניס בו שני כרטיסי מסך מסוג Gigabyte GeForce GTX 960 GV-N960WF2OC-4GD תודה מראש(:
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בבקשה תמליצו לי על מפרט שינצל את ה4500 שקל הכי טוב שאפשר! רק עוד דבר, אני מאוד רוצה את הכרטיס מסך הזה -http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2925 אבל הוא נמכר ב800 שקל רק אם קונים מחשב ב-RSM. מישהו יכול להמליץ על החנות הזאת? כדאי להזמין ממנה את כל המחשב במישלוח? (הם נמצאים במרכז ואני בצפון...) חובה מעבד אינטל וכ.מסך NVIDIA. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל עד השקל האחרון בצורה הכי טובה שאפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן, אבל ברוב החנויות יש הנחה על מזומן של בערך 2% (2% ב4500 זה 90ש"ח) 2. מה שימושי המחשב? - בעיקר משחקים + פוטושופ ו-וDreamweaver + סטרימר לפלייסטיישן 3 / Media Cente…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אתמול התחלתי לשחק, שמתי לב שפתאום כל המשחקים מתחילים לזוז ממש לאט, מינוס 30 fps. לא מצאתי שום בעיה עם הטמפרטורה לאור העובדה שזה קרה שרק התחלתי לשחק. התקנתי ומחקתי דרייברים וגם זה לא עזר. אחרי כמה זמן המשחקים חזרו לפעול כרגיל מבלי שעשיתי שום דבר. היום קרה אותו הדבר ואחר כך חזר לעבוד כרגיל... מה הבעיה יכולה להיות כאן? המחשב שברשותי זה Asus g750 והוא דיי חדש יחסית.
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כמו שציינתי בכותרת, התקציב הוא 4000 שח' אפשר לנצל את כל התקציב - אבל אי אפשר לחרוג. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מחשב למשחקים נטו. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי FPS ו-MMORPG בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות במסגרת התקציב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? צריך מסך. גודל תלוי בקציב,עדיף 22 אבל אם אין ברירה אפשר גם פחות. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 3 - לא הכי חשוב. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? שום OC. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב P 3 450 MHZ 256 RAM 100 MHZ VOODOO 5500 מה כדאי לי לרכוש כדי לשפר את המחשב שיחזיק לאורך זמן והביצועים ישתפרו בצורה הטובה ביותר? תקציב:עד 700 שח
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-