עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום * מטרות המחשב? צפייה בסרטים דרך חיבור קבל לטלוויזיה .משחקים כבדים יכולת להריץ משחקים חזקים כיוון זה תקציב מספק ליכולות כאלה * גודל המסך?רצוי 17" אך אם זה משמעות לבחירה אין לי בעיה קצת פחות * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא מבין בזה מעדיף שיהיה זמן ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ?500-1T * כונן CD/DVD? שיהיה כונן DVD * כונן Bluray?לא חובה בלי אפשרות חריגה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 12 תגובות
    • 973 צפיות
  2. Started by lopo2,

שלום, אני מנסה לעזור למשפחה של חבר לקנות את המחשב הראשון שלהם . הצרכים שלהם די בסיסיים, להעסיק את הילדים,אופיס ואולי קצת משחקים יותר "רציניים" לאבא (הוא לא הולך להיות גיימר או משהו אז לא צריך להסחף עם הדרישה הזאת) אני רוצה מחשב כמה שיותר חזק עם כל האילוצים של המחיר והציוד ההיקפי שצריך להיות כלול, שיעבוד בלי מאמץ יתר ויחזיק לכמה שנים טובות 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב למשפחה,סרטים בצפייה ישירה, שיריץ משחקים לילדים ( הכי גדולה בת 7, אין לי מוש…

3. Started by motie,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש בתקציב של עד 5,000 שקל פלוס מינוס ללא מסך. שימושים: הרצת סרטי 4k בקלות, קצת משחקים לילדים, לא גיימרים ועבודה, אינטרנט וכו'. אשמח למפרט שיחיה טוב לשנים הקרובות. תודה רבה!

4. Started by sab1,

היי לכולם, מחפשת לקנות מחשב נייח לשימוש ביתי של סרטים, מוזיקה ואינטרנט בלבד. תקציב של עד 1,600 ש"ח לטווח ארוך. מחפשת גם מסך בעלות של 400 ש"ח שיתאים לצפייה בסרטים. אודה לעזרתכם

5. Started by iloushy,

שלום למומחים! מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3-4, אין בעיה עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צורך משרדי, אין צורך במחשב גיימינג או משהו שיתמוך בעריכה גרפית מתקדמת, אבל אם בעתיד יהיה איזה משחק שיתחשק לי או עבודה גרפית ממש בקטנה, לא בא לי שיקרוס תוך רגע... מניח שמכוון לבייסיק פלוס קצת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…

• 0 תגובות
    • 360 צפיות
  6. יש לי מחשב נייח בן 10 שנים בערך ואני רוצה לקנות אחד חדש(הגיע הזמן..) * בעקרון יש לי מארז full tower של Lian Li(גם הוא בן 10 בערך) שעשוי מאלומיניום אבל בא לי להחליף אותו(אם מספיק מארז רגיל אז לא אכפת לי גם גודל רגיל) * יש לי כרגע מסך U2412M של דל, אני רוצה 27 אינץ * מספיק ספק כוח אחד(אני שואל בגלל שבמארז שלי יש 2 מקומות לספקי כוח) למחשב כזה או צריך 2? * אני רוצה SSD של 750-1000 ג'יגה * יש לי 3 הארדיסקים שאני ארצה לחבר למחשב החדש(הם בשימוש עכשיו), יהיה אפשר לחבר אותם? האם זה יאט אותו? * אני רוצה קירור טוב ושקט(6-8 בסולם) * לא מתכנן לעשות OC * יש צורך במערכת הפעלה(אנגלית) ואופיס(עברית) * הרכבה מחשב בחנות * שיהיה לוח אם עם כרטיס רשת ו…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. אני מחפש לקנות מחשב נייח , עיקר השימוש בו הוא אופיס מייל דרייב וכדומה, מסך סטנדרטי + מקלדת עכבר תקציב בערך 2500 ש"ח אשמח להמלצות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500, מעדיף שלא לחרוג, אלא אם מדובר בעיסקת המאה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים, קצת גלישה. המחשב מחובר לטלויזיה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). יש כונן SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. בס"ד שלום חברים. אני מבקש עזרה ברכישת מחשב נייח חדש לבית. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה-2000 שח. עדיף פחות אבל אפשר גם קצת יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא צפייה בסרטים און-ליין (סטרימינג) באיכות גבוהה, גלישה באינטרנט, יישומי אופיס ומשחקים לילדים (כמו FIFA) על הגדרות בסיסיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). לא. אני מעדיף שיהיה כונן SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב …

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by Sol19,

אולי זה נשמע מצחיק, אבל זה עניין של חיים או מוות.. אין לי כרגע יותר מדי כסף להשקיע במחשב אבל רכישת מחשב די דחופה לי.. אין לי דרישות גבוהות מדי למחשב, כל מה שאני צריך זה מחשב עם כרטיס מסך סביר, זיכרון של מינימום 1 GB של ראם הכי חשובה לי האופציה שאני אוכל להתקין כרטיס קול מתקדם שאני שוקל לקנות בעתיד. שכחתי לציין שאין צורך בציוד היקפי תודה

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  11. Started by ofir667,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בטווח של 5000-6000 ש"ח. אני רוצה שיהיה יחסית חזק שאוכל לשחק בו במשחקים כבדים (כמובן אני לא מצפה במחיר הזה שיהיה מטורף, אבל שיהיה מספיק טוב) ושיהיה אמין ופשוט טוב. אשמח אם תתנו לי המלצות על כמה מחשבים שבאים בחשבון.. תודה!

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  12. חברים שלום,. אודה לכם להמלצה על מחשב קיים או שעומד לצאת, לא משנה החברה המשפט הוא כדלקמן: גודל מסך 14 עדיפות למסך LED (לא משנה לי אם הוא HD זה לא לסרטים). מעבד CORE I 7 720/820 זיכרון 4GB אפשרי בשני סלוטים למרות שאני יודע שיש סלוט 1 של 4GB הוא פשוט יקר בטירוף... דיסק קשיח לפחות 250GB 7200RPM חובה צריך שהוא יהיה מהיר. (אני מעדיף לא SSD כי הטכנולוגיה יקרה ממש כרגע). צורב DVD סטנדרט רשת אלחוטית תקן N בלוטוט אפשרי לא חובה. מקלדת עם בקלד (מוארת) לעבודה בחושך. סוללה בין 6 תאים ל9 . מה שיש כרטיס מסך לא רלוונטי אפשר גם אינטל מובנה 4500 או 4500MHD אשמח לתגובות או הצעות לשיפור ... אני רוצה פשוט לקנות מחשב שהוא יותר טוב מהמעבדים העכשווים שמוכרים כמו ה8600-9600 וכיו"ב. תודה ;D

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  13. 1.מארז אם ידית + ספק EZCOOL450 W 12C, 2.מעבד intel core 2 quad q8200 2.33 ghz 3.לוח אם gigabyte ga-ep43-ds3l 4.כרטיס מסך gigabyte ati raedoen 4650 1024mb pcie 5.דיסק קשיח 500 gb sata 2 7200 16 mb western digital 6.זיכרון kingston 2 gb ddr2 800 mhz 7. צורב דיוידי סאטא 22X LG בחנות אמרו 2390 שקל האם זה שווה?

• 3 תגובות
    • 647 צפיות
  14. הי, צריך עזרה במפרט עבור מחשב לטובת הרצת סימולטור טיסה Microsoft flight simulator 2020/ . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 4500 ל5500 אפשר קצת יותר אם השיפור משמעותי ממש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סימולטור טיסה עריכת וידאו ב דה וינצי+עריכת תמונות בלייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוח…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום, אני מעוניין לקנות לאחותי מחשב חדש. עבודה "משרדית" + משחקים ברמה נמוכה, מינימלית. א. האם כרטיס גרפי ON BOARD מאפשר צפייה בסרטים, והרצת משחקים פשוטים? ב. 64bit של AMD מומלץ במפרטים של האתר. למיטב ידיעתי מעבדים אלו יקרים, אך זה זול, איפה ההבדל או שאני לא מפרש משהו נכון? ג. מה ההבדל בין ASROCK K8-UPGRADE VM800 לגירסה של הלוח שרשומה במפרטים של האתר. שאלה נוספת, היא מאיפה לקוחים המחירים שנמצאים במפרטים של האתר. תודה, יונתן

16. Started by OHANA,

שלום רב, החלטתי להשתדרג במחשב נייח חדש. אך, נוכחתי לגלות שהבחירה די קשה לנוכח המבחר. הנני סטודנט והדרישות ההתחלתיות שלי היו מחשב ל"סטודנטים" כלומר, גלישה באינטרנט ותוכנות אופיס. אך, אחרי חשיבה ממושכת החלטתי להתאמץ עוד טיפה כדי לא להחליף מחשב עוד 3-4 שנים. תקציב: עד 2000 ש"ח (עדיף כמה שפחות) שימוש: אינטרנט, תוכנות אופיס, סרטים ובעתיד אולי אפילו משחקים. נתונים: רק intel, עדיפות למעבד 4 ליבות, לוח אם מתאים כמובן, דיסק קשיח 500GB, כרטיס מסך מובנה(אם יהיה צורך אשדרג בעתיד) אחריות: 3 שנים ציוד היקפי: אין צורך ללא מערכת הפעלה או תוכנות כלשהן. כל הצעה תתקבל בברכה!

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  17. שלום לכולם! רציתי לדעת אם מישנהו יכול להמליץ לי על מחשב נייד לסטודנט. מטרת המחשב: עבודות יישומי אופיס וגלישה באינטרנט. טווח מחירים: רצוי עד 2000 עם אפשרות חריגה עד 2500 גג. הערה חשובה: ברצוני שהמחשב ישמש אותי למספר השנים הקרובות (עד כמה שניתן), ולכן הייתי רוצה שישתמש בטכנולוגיות/חומרות חדשות ו/או ניתנות להרחבה ותוספת על מנת שהמחשב יוכל להיות יעיל גם בשנים הבאות. אין חשיבות לכרטיס מסך.. (לא שבתקציב הזה יש משו...). ודבר אחרון ומאוד חשוב: איני רוצה מחשב מסוג המחשבים החדשים הקטנים כדוגמת המחשב של asus אלא, אני רוצה מחשב עם מסך רחב עד כמה שניתן...ולפחות בגודל 14.1...אם אפשר.. תודה רבה על העזרה ומקווה לתשובה בהקדם!

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי?3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ( בין 3-3.5 אלף ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג, התחלתי ב3 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינטץ ו 1600-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? יחס ההגדרות והתמונות לשניה הכי טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10…

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  19. Started by tomlev6,

מטרות המחשב? תכנות קל באינטרנט וומשחקי מחשב * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? שיהיה מספיק נוח לכתיבה וקריאה ולא קטן מדי.מניח שמעל 13` זה טוב * רזולוציית המסך? מתכנת משחקי מחשב צריך שתהיה רזולוציה טובה אבל לא על חשבון מהירות מחשב או גודל מסך * דרישות מיוחדות לקלט- מקלדת נאמפאד, וכמה שיותר נוחה להקלדה (לא מצומצמת או דחוסה) * משקל רצוי? לא מבין במשקלים. אני נסחב איתו כל יום אז לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4, יש לי חשמל זמין בגדול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Usb 3.0, * Bluetooth? לא חובה, אבל צריך אנטנה אלחוטית לאינטרנט * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 500גיגה, אין צורך בssd אבל לא יזיק כל עוד לא יקר ומשמש אך ורק למערכת ההפעלה כי אין לי שימוש אחר בו * כ…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by mamjav,

מחפש מחשב שאוכל לתכנת בו באקליפס למשל אבל גם בתוכנות יותר כבדות כמו net beans ו visual studio. צפייה בסרטים HD ופתיחת דפדפן מרובה טאבים תוך כדי תכנות. חשוב שהמחשב יהיה מהיר למטרות אלה, עם חיבור wifi מהיר. מחפש מקום מוכר שנותן אחריות ושירות טוב. * גודל המסך? 15.6. אפשר גם יותר גדול. * משקל רצוי?פחות משנה. רצוי קל מן הסתם אך לא שיקול עיקרי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא שיקול עיקרי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD ולא קריטי הנפח. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כ…

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  21. Started by irina20,

שלום אני מחפשת מחשב לשמוש בייתי שיתאים גם למשחקים ברמה בינונית וסרטים באיכות טובה הנה כמה אופציות שמצאתי אשמח לדעתכם http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode=1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2114&CatCode=1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1299&CatCode=3 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1301&CatCode=3 חשוב לי מאוד שהכרטיס מסך לא יהיה מובנה על לוח אם תוכלו להגיד לי אם זה ככה במחשבים שרשמתי כי איני מבינה בזה כל כך והאם יש צורך בלשנות חלקים מהמפרט של המחשבים? או שבכלל תמליצו לי על מפרט מחשב אחר (מעדיפה מחשב בנוי) לא מחייב ציוד היקפי תודה רבה על עזרתכם

• 9 תגובות
    • 675 צפיות
  22. Started by f.trouble,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר אבל גם לסרטים ומשחקים (לא כבדים) * גודל המסך? 15 בערך * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מינימום 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חשוב * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 540 צפיות
  23. Started by saada,

בוקר טוב, אני מחפש כבר חודש מחשב נייד. מטרות המחשב? מחשב לתכנות, משחקי מחשב ברמה בינונית+ בכיוון 8750M. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 15.4 עדיפות למאט * רזולוציית המסך? לא קריטי, מסך הלפטופ ברוב הזמן ישמש כמסך שני ל24 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? בעדיפות כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו סטנדרטי, מספר usb, יציאות HDMI + יציאה אופטית לרסיבר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי, 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיו…

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  24. Started by Tarnegolz,

* מטרות המחשב? שימוש ביתי (אינטרנט סרטים וכו') ולימודים (בעיקר תכנות - Visual Studio, Eclipse ואמולטור לטלפונים בשביל בניית אפליקציות וכו'). יכולת להפעיל משחקים בונוס (אבל לא מחשב גיימינג רציני) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6 . לפי מה שהבנתי - עדיף מאט (אלא אם תאמרו אחרת) * רזולוציית המסך? עדיף גבוה מ-1366x768 (שוב, אלא אם תאמרו אחרת.. אני לא מבין הרבה בחומרה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יילקח לאוניברסיטה, לכן רצוי זמן סוללה טוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או היברידי (נראה לי חבל לקנות מחשב היום בלי זה) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. יכול לקבל ווינדוס 7\8 מהלימודים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי שלנובו נחשבת חברה …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. גיל 13 ברוך השם קונים לי מחשב אבל אני לא יודע איך להרכיב אותו שיהיה גם חזק למשחקים ומהיר וגם שאני יוכל להפעיל עליו משחקים גם בעוד כמה שנים בתודה גדולה דור

דיונים חדשים בפורומים