עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם * גודל המסך - 15' או 17' במידה והתקציב מאפשר * משקל רצוי - שיהיה קל לנשיאה יחסית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות * בלוטות - במידה והתקציב יאפשר - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 250 מינימום , אם התקציב מאפשר יותר - חשוב. * צורב DVD - יש צורך בצורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית - חשוב שתהיה אחריות שניתן לסמוך עליה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא. מה שבעיקר חשוב שהמחשב יהיה מהיר ואמין , הולך לשמש לגלישה באינטרנט , צפיה בסרטים וOFFICE , עדיפות למחשב מוכר וטוב. תקציב : 3000 ש"ח

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 4000 ש"ח במקרה הצורך אפשר לחרוג ב - 1000 ש"ח. מטרות המחשב: אני סטודנטית למדעי המחשב. ומשתמשת במחשב בעיקר להכנת שיעורי בית. גלישה באינטרנט לצורך הכנת עבודות במסגרת הלימודים. תכנות ב - visual studio. ומעט סרטים. אני רוצה מחשב שיעבוד מהר, חזק ולא יתחמם יותר מדי. גודל מסך: 15.6 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD.(הבנתי שזה לא יעיל לשימושים שלי ולא שווה בשלב זה להשקיע בכך- אשמח לקבל דעות בנושא) זיכרון: 500G , 4G מעבד: i5 יש צורך ב - כונן DVD מסך מט. עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. לגבי דברים נוספים שצריך במחשב - אני לא ממש מבינה בזה אני מעדיפה מחשב של חברת…

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  3. שלום לכולם! אני מחפשת לקנות מחשב נייד שיהיה מתאים לעבודה על תוכנות CAD \ גרפיות שונות ותוכנות עריכה כמו PHOTOSHOP. עשיתי קצת בירור בפורום הזה ובפורומים אחרים, אולם מכיוון שטרימינולוגיה קומפיוטרית לא מתקבעת אצלי במח אשמח אם מישהוא פשוט ימליץ לי על דגם ספציפי המותאם לעבודות מסוג אלו. התקציב הוא עד 6000 ש"ח עם שאיפה לפחות כמובן. מלבד זאת - האם כדאי ללכת על אופציית השדרוג, כלומר לקנות מחשב נייד בסיסי ולשדרג את חלקיו? תודה מראש CATRIDER

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. הי, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם תוכנת אוטוקאד (אדריכלית). התקציב הוא כ- 4,000- 5,000 ש"ח. המסך הדרוש הוא לפחות 17". (ברור לי גם שהמחשב יהיה כבד, באזור ה-3 ק"ג...) ראיתי את המחשב הזה: Dell Vostro 3750 i7-2630QM Nvidia Geforce GT525M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791199 אבל אני לא יודעת אם כרטיס המסך מספיק טוב. בנוסף, אני לא יודעת לגבי המעבד- הבנתי שעדיף i5 על i7... אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה נעה

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  5. הי, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם תוכנת אוטוקאד (אדריכלית). התקציב הוא כ- 4,000- 5,000 ש"ח. המסך הדרוש הוא לפחות 17". (ברור לי גם שהמחשב יהיה כבד, באזור ה-3 ק"ג...) ראיתי את המחשב הזה: Dell Vostro 3750 i7-2630QM NVIDIA Geforce GT525M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791199 אבל אני לא יודעת אם כרטיס המסך מספיק טוב. בנוסף, אני לא יודעת לגבי המעבד- הבנתי שעדיף i5 על i7... אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה נעה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום, אשמח לעזרה בקניית נייד לעבודה משרדית, כלומר כמה שיותר מולטיטאסקינג על המערכת, בין אם עשרות חלונות וורד וחלונות של דפדפן פתוחים בו זמנית. יש תקציב גדול למחשב כזה אז תתפרעו. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים - המון Multitasking על המערכת (חלונות פתוחים בו זמנית) * גודל המסך? 15 אינצ' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad, ראיתי אפילו שיש מקלדות מוארת שזה יהיה נחמד * משקל רצוי? לא קריטי, בהתחשב בעובדה שהוא יהיה נייד לפעמים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כל הגדלים הסטנדרטיים מתחילים מ500GB שזה מספק אותי * כונן אופטי? …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. בצער רב המחשב נייד הישן הלך לעולמו, אני צריך עזרה במציאת חלופי. מטרת המחשב: הצגת עבודות מתוכנת autocad ו- sketchup, ולפעמים שינויים קלים בעבודות. בנוסף כמובן עבודות משרדיות קלות. לא יבוצעו שינויים כבדים, לשם כך יש מחשב נייח. גדול המסך: 13.3 או 14 משקל רצוי: עד 2KG זמן סוללה: רצוי ארוך לפחות 4 שעות כונן קשיח סביר לפחות 500GB סדר גודל של מחיר כפי שנרשם 2500 ש"ח עם חריגה של עד 200 ש"ח. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסכום של עד 3000 ש"ח אני דיג'י והחלטתי להשתכלל ולעבוד עם מחשב במקום דיסקים המטרה שלי היא להתקין בו את התוכנה הזו: http://www.kilombo.co.il/default.asp?catid={C75CAFCD-A4F1-46BA-8D18-A35C3DE90867}&details_type=1&itemid={71703155-2411-4061-BA94-B6D5E8D69482} אני לא מתכוון לעשות בו שום שימוש אחר חוץ מעיסוקים של מוזיקה הדרישות שלי מהמחשב - שיהיה לו זיכרון גדול בכדי שהוא יוכל להכיל כמות גדולה של שירים - שיהיה חזק ואמין - שגודל המסך של המחשב יהיה 15.6" אלה פחות או יותר דרישותיי! ברצוני לקנות את המחשב הכי טוב וחדיש שאני יכול לרכוש בטווח מחירים של עד 3000 ש"ח ושיוכל לענות על כל דרישותי אני לא מבין כלכך במחשבים ניידים אז אני מב…

• 0 תגובות
    • 657 צפיות
  9. Started by Pols3n,

לפני שאתחיל בשאלה חשוב לציין שעיינתי בפורום, עם זאת לא הצלחתי לגבש עמדה בעניין הקנייה. בימים הקרובים אלך לקנות מחשב נייד לצרכים של DBA (SQL), צפיית סרטים באיכות גבוהה, לימודים ועם זאת לשמור את האופציה למשחקים חדשים (פחות או יותר) באיכות בינונית (עד כה שמתי עין על nvidia 940m, שלא שמעתי ביקורות יותר מידי טובות עליו). חשוב לי שהמעבד יהיה i7 עם זכרון של 8gb לפחות. לא הבנתי לחלוטין אם כדאי לקחת כונן היברדי של ssd בנפח 8gb והאם זה בכלל קריטי בגדלים האלה. התקציב נע בין 3500 עד 4500. חשוב לציין שאני לא צריך כרטיס מסך חזק מאוד. עד כה נסגרתי על 15 lenovo yoga 500 אשר פחות יותר עומד בסטנדרטים, למרות שהמחלוקת האם לקחת מסך טאץ', מעלה משמעותית את המחיר ואפשר אול…

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו, לימודים (מדעי המחשב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): SONY VEGAS, PREMIERE, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי לגיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. מה שלומכם אנשים, אני מחפש מחשב נייד לדוד שלי (הוא כבן 40-45 והוא הסבת מקצוע ומתחיל ללמוד בקרוב, והוא צריך את המחשב ללימודים ולשימוש כללי - ישמש אחרי זה כמחשב לכל דבר) לצורך העניין - לא מתוכנן למשחקים. השאלון מעמוד החוקים: * מטרות המחשב? עבודה משרדית, ש"ב וכ"ו.. חשיבות עליונה אמינות וניידות * גודל המסך? 13.3-14 * משקל רצוי? בטווח הקל של גדלי מסך 13.3-14 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה מספיק ארוך של לפחות 6-7 שעות מומלץ (אפילו יותר אם אפשרי) גודל מימלי של כונן: SSD בלבד, לפחות 128GB * כונן CD/DVD? צורב? ללא כונן אופטי בכלל - אולטרה בוק כמה שיותר דק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשרי מעולה, אם לא …

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  12. שלום, לאחרונה התחלתי ללמוד תכנות ובנוסף אני עורך תמונות וסרטונים והחלטתי שאני צריך לקנות מחשב נייד שישרת אותי בצורה טובה אבל לא יקר מידי. * מטרות המחשב? תכנות, עריכת סרטים ותמונות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? לא גדול מידי (משהו בסביבות 13 אינצ') * רזולוציית המסך? חשבתי על משהו בסביבות ה 4K אבל השאלה מה ההבדל במחיר בינו לבין FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי? רצוי לא כבד מידי אבל זה לא כזה משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה בינוני (לא משהו משוגע אבל שיחזיק יום עבודה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, כניסת כרטיסי SD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשבתי על SSD אבל השאלה אם אני צריך את זה בהתאם לצרכים שלי * כונן אופטי? - * האם דרושה תמיכה…

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  13. אהלן, אני מחפש מחשב פשוט יחסית לצורכי אופיס, גלישה וכו' גודל המסך - שלא יהיה קטן מדי, נראה לי סביבות ה 14-15.6 זה מעולה משקל - לא משנה כל כך, עדיף שלא יהיה בלטה, אבל אין צורך במחשב קל במיוחד סוללה - רצוי זמן סוללה סביר + מסך - חשובה לי איכות המסך, לצפייה בסרטי HD וכו' מפרט - אין משהו חשוב באופן ספציפי, אין שימושים מיוחדים, בעיקר אופיס, מיילים, אינטרנט, סרטי HD ודברים בסיסיים למדי. דברים חשובים: 1. WIN 7 ולא WIN8 , אחרי נסיון רע ומר עם WIN8 ממש רוצה לחזור ל WIN7 2. שהמחשב יהיה עמיד יחסית, כלומר לא צריך משהו דק במיוחד וקליל ושביר, דווקא משהו קצת יותר עמיד וגדול גם אין חשיבות מיוחדת לעיצוב, יותר חשוב נוחות שימוש, עמידות ואיכות המסך. 3. לא HP התקציב הוא סביב ה 3 מקסימום. תודה…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי?4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?העיקר שיהיה לשימושים שלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)עבודה משרדית בעיקר, ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) לא לזה הכוונה אבל גודל מסך 15.6! -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by avivboker,

שלום אני רצה לקנות מחשב נייד הטווח שלי הוא בין 2500 ל3000 גג יש כל כך הרבה מבחר ואני לא ממש מבין מה כל דבר אומר לא משנה לי איזה חברה רק שיהיה הכי חזק שאוכל להביא במחיר הזה המסך שיהיה מעל 15" (זאת אומרת או 15.4" 15.6" וכו...) תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 10.10.2010 בשעה 12:31:26 מישהו הצעות?איך המחשבים האלה? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5688&CatCode=315 או זה http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=3357 או זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5235&CatCode=315 או זה http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&cat=6041

• 0 תגובות
    • 788 צפיות
  16. Started by shodan,

ראיתי מפרט של מחשב נייד שמצא חן בעיני הבעיה שהוא נעדר מותג כלומר הם מרכיבים את המחשב מחלקים שקנו . האם כדאי לקנות מחשב שהם מרכיבים או להתעקש ולקנות רק מחשב מותג? דגם ZEUS 2800 64b D400K מעבד AMD 2800 64bit מסך 15'' TFT 1024x768 זיכרון SODIMM DDR400 512MB דיסק קשיח 60GB 4200rpm כונן נוסף Combo DVD+CD-R/W כרטיס קול AC'97 Codec כרטיס מסך ATI9700 64MB מודם 56,6K SmartLink כרטיס רשת 10/100 יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x3 / PS2 Serial port / Fire Wire / TV-out / PCMCIA / IrDA כולל Li-ion Battery (Internal)+Carrying case+Web Camera+Card Reader מידות 308x254x37.5(WxDxH) משקל 3.5Kg with 8cells Lithium-ion battery מחיר 6150 ¤

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  17. Started by chito,

אהלן חברים, אז הדודה מגיע חודש הבא מארה"ב וחשבתי שזאת תהיה הזדמנות טובה לרכוש נייד במחיר קצת יותר סימפטי מבארץ. מבחינת תקציב 800-1200 דולר, אפשר לחרוג אפילו 1300 פלוס במידה ויש דגם מעניין. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש כללי, אינטרנט סרטים פה ושם אולי קצת משחקים עם אפשרות להריץ תוכנות קצת כבדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביבות ה-14, לא משנה ממש מבריק או מאט * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא ממש * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף סוללה חזקה אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, E…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. אהלן חברים, אבא שלי טס עוד חודש וחצי לארה"ב ורוצה לקנות לי מחשב נייד בתקציב של בין 1200 דולר לבין 1500 דולר. המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט ופה ושם לאיזה משחק טוב שיצא סטייל GTA V או CS ודומיו. מעבר לזה אין דרישות מיוחדות כמו מסך, משקל וכו', רק שיהיה סוס עבודה לשימושים הנ"ל בתקציב הנ"ל. תודה רבה מאוד לעוזרים :]

19. שלום אני עומד כרגע לפני רכישת מחשב ניד והוצא לי המחשב הזה במחיר 4550 מעבד: P7350 2.0Ghz 3 MB Penryn מסך: "15.4 brilliantView מצלמה: 1.3MPIX זיכרון ראשי: 3GB 800Mhz כונן קשיח: 250GB תקשורת: Wifi Link 5100 תומך HDMI מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium מחשב נייד המיוצר בגרמניה אחריות מלאה של 3 שנים כולל איסוף והחזרה מבית הלקוח כרטיס מסך: NVdia GeForce 9300 GS השימושים שלי הם גם לעבודות כסטודנט וגם למשחקים ולסרטים האם אתם ממליצים על מחשבים מחברת פוגי'טסו סימנס הוא שיש לכם איתם ניסיון רע. מכיוון שזה המפרט הטוב ביותר שאני יכול לקבל בתקציב שיש לי עד 4500 אלף ש"ח. חשובה לי גם נוחות המקלדת והעכבר מכיוון שהוא ישמש לרוב לעבודות וכתיבה בוורד. האם יש למישהו הצעה אחרת בת…

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  20. Started by ziko,

היי שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד בחו"ל (מארה"ב או תאילנד) יש אפשרות שיביאו לי אותו . לפני כשנה וחצי קניתי מארה"ב מ Dell outlet מחשב נייד מחודש xps-13.3 ובתוספת אחריות בינלאומית הכוללת את ישראל אחלה עסקה. אני מעוניין לקנות מחשב נוסף מ Dell outlet אך הפעם הם טוענים שהם לא יכולים להכליל את ישראל באחריות הבינלאומית? האם יש למישהוא פיתרון או מקום אחר שכדאי לקנות ממנו בארה"ב או תאילנד מחשבי דל בלבד תודה

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  21. Started by אבי_28,

כאשר אני מסתכל מפרט של מחשב נייד כמו זה: מחשב נייד R40 IBM. מעבד אינטל פנטיום 1.3GHz M. זכרון 1גיגה. דיסק קשיח 40GB. כולל CD-RW משולב DVD. רשת WI-FI . איך אני יכול לדעת אם ה פנטיום 3 או 4? האם מספר הפנטיום נקבע לפי תדר המעבד או עפ"י קריטוריון אחר האם לפי הדגם אפשר לדעת מה גודל המסך או שאין קשר? מה זה רשת WI-FI ?

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  22. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט ואופיס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 16 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)כמה שיותר גבוה יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיוכל לעבוד במשך 4 שעות ללא מטען * האם יש צורך ב…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום חברים, אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מחשב נייד שאמור לשמש אותי במשך 4 שנים ללימודי הנדסה אזרחית. הנה הדרישות: * מטרות המחשב? הפעלה מהירה של תוכנות שאצטרך להשתמש בהן בעתיד שקשורות ללימודים , אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 13.3 עדיפות למסך מגע, עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חושב שקריטי לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? בסביבות ה - 2KG פלוס מינוס * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) מעדיף שיהיו כמה שיותר יציאות למקרה הצורך * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HD…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by ELADCH83,

חברים יקרים אני זקוק לעזרתכם בקניית מחשב נייד גודל התקציב עד 10000 ש"ח אני זקוק למחשב נייד חזק כי אני עובד בעריכת תמונות וקטעי וידיאו לכן אני זקוק למכרטיס מסך חזק וזיכרון די גדול הבעיה שיש שוק מוצף במחשבים ואני לא יודע איזה מחשב כדי לקנות אז מבקש את עזרתכם כי אני מוכן להוציא הרבה כסף בשביל זה אני מחפש שמות של דגמים תודה מראש אלעד!

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  25. Started by Velo,

שלום, מחפש מחשב חזק לעבודה משרדית, כמה שיותר קל משקל ודק, עם מסך בגודל 15.6, וחיי סוללה ארוכים (לפחות 6 שעות). לדוגמא, samsung 9 series, http://www.samsung.com/us/news/newsRead.do?news_seq=19774 בסדר הגודל של משקל וכח המחשב, אך במקרה זה הוא מסך קטן מידי, וחיי הסוללה שלו נמוכים מאוד לפי הביקורות. תודה מראש על העזרה.

דיונים חדשים בפורומים