עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני צריך מחשב חדש שעיקר שימושו יהיה לעריכת וידאו (על תכנת Avid הכבדה בעיקר). עד כה ערכתי רק במקומות עבודה חיצוניים כך שזהו מחשב ראשון שאני קונה עם צרכים כאלו ואין לי מושג מהם טווחי המחיר ואוסיף עוד אם צריך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם זה לא יפגום יותר מידי באיכותו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID Media Composer לשימוש כבד עד פרנסה ב) במידה והמחשב מי…

• 39 תגובות
    • 8.2k צפיות
  2. חברי הפורום היקרים אשמח לקבל את חוות דעתכם עבור המפרט הבא. ברצוני לציין שאני משתמש במחשב רק למורכי אניטרנט, מולטמדיה כלומר צפייה בסרטים, ומוסיקה כמובן. כמו כן ברצוני שהמחשב ישמש אותי לפחות לשלוש שנים או יותר. התקציב הוא לא לעלות מעל 2000 ש"ח. להלן. לוח אם G41 או P43 מעבד E7500 זיכרון DDR2 4GB של קינגסטון או חברה ידוע אחרת (העדפה של DD3 אבל המחיר הוא יותר יקר). צורב DVD של LG לאחד מלוחות האם יש צורך בכרטיס מסך בסיס והוא *.8400 ספק רגיל. המחיר הוא 1875 כמו כן אין לי מושג מי נגד מי ניסיתי לקרוא פה אודות לוחות אם ואני מכיר רק אינטל בכל החברות דיברו איתי אודות חברת MSI או ASUS חשוב לי שיהיה זכרון של 4 GB ומעבד חזק לאורך זמן ואפשריות הרחבה בעתיד.

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  3. Started by o_mer,

שלום לכולם, בתור החבר-של-החברים-של-הבת שמבין במחשבים, נבחרתי ע"י איש נחמד להיות זה שיחליט בשבילו איזה מחשב הוא עומד לקנות. ההנחיות היחידות שקיבלתי הן: (1) מדובר באדם מבוגר שהולך לעבוד עם Premier (לומד לעבוד עם התוכנה עכשיו). ו- (2) הוא יעבור רק עם מסך אחד. קיבלתי מפרט לדוגמה, שהוא בוודאות קצת יותר טוב ממה שאותו איש מחפש, אבל תכלס, אני לא ממש יודע איפה אפשר לחסוך...? במה הכי חשוב להשקיע ואיפה חשוב פחות... מה כדאי ומה לא... קיוויתי שתוכלו להעיר / להציע / להפנות אותי למקומות אחרים. המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 - 3.2 Ghz (775) זכרון: פעמיים Kingston DDR2 512MB 533Mhz לוח אם: Asus P5LD2 Intel 945 Chipset + Firewire דיסק קשיח: WD 250GB SATA כרטיס מסך: Asus NX660 256MB DVI צורב:…

• 9 תגובות
    • 772 צפיות
  4. Started by epal,

שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש התקציב שלי לא גבוה 1000-1400 ש"ח המחשב יהיה לשימוש ביתי בעיקר אינטרנט ודברים כאלה..... פה ושם אולי משחק קטן... לא דברים רציניים מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על מפרט טוב? אני לא צריך גם מסך... תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 684 צפיות
  5. שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש ללא מסך עד כ 3000-3500 ש"ח הוא ישמש למשחקים חדשים, ותוכנות גרפיקה (תמונות וסרטים) מה כדאי לי לקנות? (כרטיס מסך? ליבה כפולה וכו') אם מישהו יוכל לעזור לי??? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 669 צפיות
  6. Started by shiran,

אני צריכה עזרה בקניית מחשב חדש בעיקר למשחקים ולסרטים אני לא יודעת איזה חלקים אני צריכה למחשב ובאיזה חנות הכי כדי לקנות את המחשב חנות על רמה וגם אם מישהוא יודע אם יש win xp חדש?? תעזרו בבקשה ??? ??? שירן

7. חומרה נוכחית מארז - thermaltake element g מעבד - i7 860 + קירור - scythe mugen 2 לוח - gigabyte UD 2 + זכרונות Gskill sniper 8gb כרטיס מסך - GTX 570 שנישרף ספק כח - Seasonic SS-620GB S12II-620Bronze אני מעוניין לקנות מחשב חדש והתרשמתי מהמפרט הבא - http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/14 עכשיו השאלה היא האם אני יכול להשאיר ספק כח זכרונות וגוף קירור מהמפרט הישן ולקנות רק מעבד לוח כרטיס מסך ssd והארד דיסק מהמפרט החדש אשמח לתשובות מקצועיות אגב הספק כח והמארז בני 3 שנים והזיכרונות בני שנתיים מחשב שמור !

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  8. כולל מסך, אני מעוניין שהכונן יהיה dvd וכן אם אפשר 1024 זכרון. המחשב מיועד למשחקים לצפיה בסרטים וכן להורדות, המחשב אמור להיות פתוח 24 שעות ללא הפסקה !! בתודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. טוב,אז ככה,חשקה נפשי במחשב חדש ותותח שיוכל להריץ את המשחקים הכי כבדים בצורה חלקה...אז אני פשוט יענה על השאלות שכתובות בחוקי הפורום ויחכה עד שמישהו ייעץ לי...P: א.תשלום בכרטיס אשראי ב.הרצת משחקים כבדים ג.אין צורך בציוד היקפי. החלקים הדרושים הם לוח אם,מעבד,כרטיס מסך,מארז,זיכרון,מערכת קירור,ספק כוח וכונן קשיח ד.העדפה לחברה-אמממ...לא ממש,אבל אני יציין כי הרבה אנשים המליצו לי על מעבדי AMD ATHLON 64 BIT וכרטיס מסך של XFX GEFORCE 6600GT ה.קירור ועיצוב-לא חשוב,מצידי שיהיה המארז הכי מכוער,אבל שהקירור יהיה מספיק טוב כדי שהמחשב לא יעשה בעיות. ו.אין צורך שתוכנת הפעלה או שירותי מעבדה. תודה רבה לעוזרים!

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by AmL1,

שבוע טוב, אני מחפש מחשב שיהיה לאמא שלי שזה אומר אינטרנט,תמונות ומסמכים פחות או יותר. חשוב שהמסך יהיה גדול. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  11. Started by t-mac1,

אהלן... יש לי את המפרט הבא כבר משו כמו 5 שנים: AMD 3700 64BIT GIGABYTE K8N SLI 1.5 GB DDR400 160 GB gigabyte 6600gt 128mb אני גיימר בינוני-קטן, והמחשב הזה כבר כמעט ובכלל לא סוחב משחקים ולדעתי אין טעם לשדרג אותו.. אני רוצה לבנות מחשב שיהיה למשחקים ובעיקר לסרטים בתקציב של 1500 שקל (אפשר עם חריגות)... יש לי כבר הארד דיסק וצורב DVD.. כך שלא צריך להוסיף אותם בהרכבת המפרט.. תודה רבה ושבת שלום לכולם..!

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  12. המחשב מיועד ליצירת מוזיקה בלבד בלי משחקים ובלי שום דבר אחר....מדובר בתוכנות כבדות מאוד ככה שהמחשב חייב להיות חזק. קיבלתי מפרט ורציתי לקבל חוות דעת...מדובר במחשב בלי מסך ובלי שום תוספות חיצוניות רק מעבד. לוח אם אינטל מקורי 856 רוקלייק כולל כרטיס רשת מעבד אינטל 800MHZ P4 3Ghz מקורי איסטרוניקס 2X512MB DDR 400Mhz Dual מותג מיקרון\יונדאי\הינקס כונן 1.44 דיסק קשיח 120GB 7200Rpm כרטיס מסך ATI 9250 128MB DDR+DVI מארז ATX 300W +USB מלפנים צורב LG 52X32X52 מערכת הפעלה ווינדוס אקס פי בעברית כולל דיסק המחיר הוא 3700 אם אפשר להשיג אולי טוב יותר ביותר זול..אניי פתוח להצעות.

• 6 תגובות
    • 840 צפיות
  13. Started by avitalpo681,

אני לפני קנייה של מחשב טאבלט הצורך שלי הוא לבעלי לכתיבה ולימוד (כמה תוכנות כמו שו"ת בר אילן וכו) אני רוצה לקנות ביד 2 יש 2 דגמים שראיתי ונראו לי מתאימים (כל אחד עם חסרונות ומעלות ) 1. טאבלט Microsoft Surface Pro X 13 16GB * * LTE מיקרוסופט- מעבד של מיקרוסופט וזה מה שהמוכר כתב לי היי בוקר טוב קניתי את המחשב מארה"ב ב-1500$ לפני 4 שנים. השתמשתי בו במשך חצי שנה ואז עברתי לאייפון מאנדראויד, מה שגרם לי לקנות מחשב עם מערכת הפעלה של מק, כדי שאוכל להשתמש בצורה נוחה יותר במעבר בין המכשירים. מאז לא נגעתי בו, הוא ממש חדש, ללא שריטה, עובד בצורה חלקה. אם תרצי את מוזמנת להגיע ולראות בעצמך. בנוסף יש את כל האביזרים (עט, כיסוי, מקלדת) רוצה 2000 2. דגם https://www.o…

14. Started by yonache,

שלום אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב נייח המתאים לאדריכלית. המחשב צריך לתמוך בתוכנות כגון אוטוקאד וסקצ'אפ. אשמח לעזרה אלון

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אהלן חברים, יש לי מחשב (בן 3 בערך) עם המפרט הבא: P4 3.0GHZ PRESCOTT ASUS P4P800SE ATI RADEON X800 PRO 256 MB AGP DDR DUAL CHANNAL 1024MB 400MHZ WD 120GB SATA II 8MB 7200 rpm בהתחלה התעניינתי בלשדרג אותו, והוצע לי המפרט הבא: Intel Core 2 Duo Processor E6750 2.66GHz 1333MHz 4MB LGA775 BOX Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit Twintech nVidia 8800GT 512 MB PCIe ב3164 ש"ח. שקלתי את זה, והגעתי למסקנה שאולי במקום לשדרג את המחשב, יותר כדאי להשקיע עוד קצת ולקנות מחשב חדש (המארז כבר די הרוס, ואני רוצה גם מסך LCD והארד דיסק). לגבי מה שהציעו לי - ראיתי שם כל מיני חברות לא מוכרת (לי לפחות) כמו Geil וTwintech. רציתי לשאול אותכם האם כד…

• 7 תגובות
    • 797 צפיות
  16. הי, נכנסתי למפרטים המומלצים (אחלה מדריך), ודי התבייתתי על המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133169&section=293&target=משחקים אין לי צורך בכוננן קשיח, צורב, ציוד הקפי ומסך שיגיעו מהמחשב הישן מנוחתו עדן ואני צריך שהמחשב יורכב בחנות ועכשיו כמה שאלות ברשותכם: 1. אני לא מצליח למצוא חנות שמספקת את כל המפרט במחירים הנקובים תמיד חלק מהמפרט יהיה יותר זול אבל הרוב יקר יותר כך שאני לא מגיע למחיר המטרה שאתם ציינתם 2. גם בחנויות שמחזיקות מלאי עצום של מותגים ודגמים לא הצלחתי למצוא חנות שמחזיקה את כל המותגים שציינתם ואני לא רוצה להכנס למסע ניחושים האם המוצר המקביל שהחנות מציעה הוא לא סתם מוצר מדבקה גנרי 3. הם ועד כמה יש הבדל ביצרנים של הכרטיסים? בקיצור אין …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,גלישה ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים כולל AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…

18. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני חסר ניסיון בתחום ובדילמות בבחירת חלקים נכונים ואמינים כולל הספק של המוצרים, אשמח למפרט מקצועי של מערכת מחשב עם המגבלה שמצויינת הנ"ל. מטרת המחשב בעיקר למשחקים חזקים. הערה: ברשותי מסך 22" של סמסונג T220P רזולוציה 1920X1200 FULL HD . דגשים :השאיפות שלי מהחשב: לוח אם -אמינות עם אופציה סבירה לשדרוג עתידי של מעבד ,אופציה ל GPU מקבילים ,אופצית שדרוג זכרון ו RAID וכ"ו. מעבד- מתלבט בין מעבד 4 ליבות עם תדר נמוך לבין מעבד 2 ליבות עם תדר גבוה. כרטיס גרפי - שיתמוך למסך שהוזכר , יריץ משחקים כמו CRYSIS בגרפיקה מעל הבנונית וכמובן אופציה עתידית ל SLI . זכרונות -שאיפה ל 4G במהירות טובה ספק -אמין ושקט שעושה את העבודה. מארז- לא חשוב הי…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום חברים אז אני אגיד את זה בקצרה אני מחפש לבנות מפרט למשחקי 2k באולטרה וייד עם מסך גייגהבייט 34. לא משנה מבוסס אנטיל או amd זכרון 32 לפחות חשוב וכרטיס מסך שיחזיק מעמד הרבה שנים. ויפי לא חשוב יש נקודת אנטרנט ליד בחדר. מה שחשוב לי כמה שיותר שקט בזמן שאני לא משתמש. בניתי שני מפרטים שונים בפלונטיר ו טי אם אס. מאיפה עדיף להזמין ? אם אפשר להציע מפרטים במחיר יותר משתלם ושיהיה כמה שיותר תמורה מול כסף . תודה רבה לכולם https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=248962 https://tms.co.il/builds/270059#.YVdJGWmpI0A.telegram

20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3k+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כאלה יותר מדי שמאמצים תמחשב world of warcraft שמאוד מאמץ תמעבד ו overwatch שמאמץ יותר תכרטיס מסך וcs go פה ושם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  21. היי אחרי כמה וכמה שנים טובות החלטתי לקנות מחשב חדש אשמח לכמה מפרטים או בכלל למפרט תודה רבה לעוזרים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4/5/6 חריגה אפשרית אבל מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר עריכה גרפית מימינלית (photoshop,ilussturitor בעיקר) המשחקים שישחקו כנראה יהיו משחקים כגון world of warcraft רוצה להריץ אותו על בינוני ושהמחשב ישרוד בראיה למרחק ובכללי בריידים ולא יקרוס counter strike/overwatch /המשחקי יריות לא אכפת לי להריץ על איכות נמוכה אבל שיהיה FPS וירוץ טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

22. שלום, אני מעצבת גרפית ואנימטורית פרילאנסרית, ברצוני לקנות מחשב לצורך עבודה עצמאית, שיחזיק את כל התוכנות , יחזיק מעמד לתקופה ארוכה אבל כן עם אופציה לשידרוג עתידי. התוכנות שאני עובדת איתן: כל חבילת אדובי cs6 פוטושופ אילוסטרייטור אינדיזיין פלאש פרימייר אפטר אפקטס ותוכנות הדמיה נוספות solidworks אוטוקאד 3d max מאיה ובקיצור עובדת על עריכה גרפית, הדמיות, רינדורים, עריכת וידאו ואנימציה. אני מצרפת הצעה שקיבלתי למפרט מחשב. אשמח מאוד לשמוע דעות של מקצוענים ומביני עניין האם יש אפשרות לחסוך ברכיבים מסויימים ובעיקר האם יש צורך להשקיע בכזה כרטיס מסך??( מחירו 2150 ש"ח) ומה אתם חושבים על המחיר. עניתי מראש על השאלון שהוספתם. תודה מראש!! הרכבה עצמית של מחשב נייח intel מחיר: 6545 ש"ח [h=1]מ…

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  23. שלום חברים אני מחפש לקנות מחשב לצורכי לימודים ועבודה בעיקר לוירטואליזציה . שיתמוך בחמישה מכונות רצות בו זמנית המחש אמור לשמש אותי בשנתיים שלוש הקרובות בקשר למשחקים כרטיס מסך סביר לאיזה משחק או שתיים פעם ב תשובה לשאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 ש"ח +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא על חשבון הורדת הביצועים בצורה ניכרת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר וירטואליזציה עבודה עם שרתים, משחקים לפעמים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - hyper-v . virtual-box. -מהי הרזולוציה הטבעית …

• 3 תגובות
    • 473 צפיות
  24. הוא קונה מחשב חדש לכבוד הבר מצווה. התקציב הוא עד 5500 ש"ח רק למחשב עצמו לא כולל התוספות (רמקולים מסך מדפסת...) המחשב צריך להיות כמה שיותר חזק שיכול להריץ הרבה דברים בבת אחת,משחקים כבדים,וכרטיס מסך טוב.. ד"א, לא מתוכנן ל-OC... תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 861 צפיות
  25. Started by cohen144,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית, תכני HD, VMWARE , מוטליטאסקינג. ברצוני בעיקר שיעמוד ב3-4 מכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:הוא מיועד לגיימינג ,אך לא כרגע , אז אני נאלץ לוותר על כרטיס מסך. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…

• 4 תגובות
    • 861 צפיות

דיונים חדשים בפורומים