ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
אודה מאוד למפרטים גם למחשבים נייחים וגם לניידים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה תלת מימדית , עריכת וידאו וגיימינג ברמה גבוהה ואיכותית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): 3ds max/maya/mudbox/vray ונלוויהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. משמש למשחקיות מרובה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : assassins creed , battelfield , crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
שלום חברים, מזמן לא נכנסתי לפורום לצערי. נהייתי קצת חלודה אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשקים, תכנות, עבודה בתוכנות CAD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד הקפי, המחשב יחובר למסך 32 אינ' רזולוציה 2560X1440. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך GTX 1070, ו HDD קיים נוסף. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הכי חשוב 10. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, מחפש לקנות מחשב נייח לגרפיקה, יש לי כבר 2 מסכים, מקלדת, עכבר - פשוט מעוניין לשדרג את המחשב. עובד לפי השאלות המומלצות - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 4,000 ש"ח. חריגה אפשרית, במידת הצורך - וברמה סבירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, עריכה גרפית (ללא וידאו) ומולטי-טסקינג (הרבה חלונות במקביל כולל גלישה, מסמכים, ותוכנות). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ו…
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
לא צריך דיסק קשיח וצורב DVD לא צריך ציוד היקפי.
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
שלום אני לא יודע אם אני עובר על החוקים או לא אם כן אז אני מצטער שלום רציתי לדעת אם מחשב נייד של טושיבה P855-10Q שווה 4 וחצי אלף ? או שאני ייתן לו toshiba qosmio g45-av680 ואוסיף אלף שקל ?? השאלה אם הוא טוב ואם הוא שווה את זה
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) , משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 inch * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 2 קילו או פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? כן. …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה למחשב לטובת לימודים + ניתוחים סטטיסטיים כבדים כחלק מהעבודה(מרכז למחקרים סטטיסטיים...). * מטרות המחשב : לימודים ועבודה וניתוחים כבדים על מסדי נתונים עצומים. * גודל המסך? 14-15.6 רצוי מאט. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל גם HD יספק, זה לא הדבר המכריע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? פחות מ2.5 קילו זה יהיה סבבה. רצוי כמה שיותר נמוך, אבל נהיה ריאלים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה של 4 שעות זה אחלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? נדרש מחשב עם שילוב או אפשרות לשילוב. כונן של לפחות 750GB + אופציה לSSD בmSATA של 256. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הייי אחרי המון זמן שלא נכנסתי לפורום, שאלה קטנה הביאה אותי לפה. יש ברשותי Dell Vostro 3300 עם הזכרון הזה? איזה זכרון לא יקר (2GB) יתאים לי ל Dual Channel ? תודה מראש, יאן.
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
אני נמצא באוקריאנה ושם המחירים כמו בארה"ב. אני לא מעודכן בחידושיים האחרונים (כלומר לפני 5 שנים ידעתי מה הכי טוב וכ'ו) היום אני לא יודע. אני צריך נייד למשחקים, אינטרנט, וסרטים. מחפש מחשב למשחקים בנוניים ומעלה, למשל שיוכל להריץ את GTA VI. שיהיה לו קליטה לאינטרנט טובה מאוד, ומסך עם איכות מצוינת, הבנתי שיש HD? אז עדיף.. ושלא יתקע כל פעם שאני פותח איזה יישום ושירוץ חלק.. חברה אמינה וטובה, ושהמחשב יחזיק לכמה שנים טובות. גודל המסך:17 עדיפות, או 15 המשקל: לא משנה זמן סוללה: לפחות שעתיים צורב: לאו דווקא של DVD עדיפות: כפתורים נגישים לווליום. 3 חיבורי USB לפחות.
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
משום מה בארץ רק מוכרים את ה 9310 ובדגמי ה 15 ו 17 אינץ' של ה XPS החדשים (דור 11) לא ראיתי שמוכרים בארץ, אין לי כ"כ זמן לחכות אז אני רוצה להזמין...הבעיה היא ששמעתי שצריבת מקלדת הורגת את האחריות. האם זה נכון? אני רואה שדיי הרבה אנשים קונים בימינו מחשבים מחו"ל, איך כולם פותרים את הבעיה הזאת בלי לוותר על האחריות של המחשב? תודה
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
- 1 follower
-
-
אחותי גרה בניו-זילנד ורוצה לקנות מחשב נייד דרך האתר של דל אז אני בוחר בשבילה... בכל מקרה השאלה שלי היא כמו בכותרת, יש לי חבר בארה"ב שבחרתי לו Vostro לפני שנתיים והוא הזמין בלי בעיה אבל באתר זה מסווג תחת עיסקי ולכן אני מעוניין לדעת אם זה סתם הגדרה שלהם למחשבים עם אוריינטציה עיסקית (כמו כאן שמרכיבים מפרטים לעבודה משרדית) או שצריך לספק איזשהו מספר עסק/שקר כלשהו אחר? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: לימודי מדעי המחשב, תכנות, אופיס, מולטימדיה, הרצה של הרבה תוכנות בו זמנית. * גודל המסך: אף פעם לא היה לי מחשב נייד לפני, אבל אני רוצה מחשב שבאמת יהיה נייד אז נראה לי 13.3 יהיה מעולה. * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * משקל רצוי: 1-2 קילוגרם. כמה שיותר קל במסגרת התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כמה שיותר ארוך במסגרת התקציב. אני הולך לנדוד עם המחשב כל יום. זמן סוללה הוא גורם חשוב! * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: הבנתי ש SSD הוא קריטי למהירות, אז רצוי SSD. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? החברה שתתן את השירות הכי טוב באחריות. ** בעקרון הדרישה היא לנייד קליל,שקט, מהיר,עם מעבד עוצמתי, הרבה זכרון ram וע…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך להרכיב לחבר שלי מחשב למשחקים, מבוסס אינטל, עם מסך (17 אינץ) במקסימום 6000 ש"ח בבקשה אם למישהו יש מפרט שיכתוב אותו כאן, תודה..
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, מה עושים עם סוללה של מחשב נייד שנגמרה? לפח מחזור סוללות רגיל? יש טרייד אין או משהו כזה? תודה, שי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 8K וחריגה של 1000 שח. הרכישה תהיה באילת לכן המחיר הוא ללא מע"מ. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחק - cities skylines 2. עריכת סטילס (פוטושופ) וקצת וידאו פרמייר (לא 4K כרגע). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונן Samsung 980 PRO M.2 NVMe שמיועד עבור מערכת הפעלה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
- 1 follower
-
-
-
ערב טוב ותודה מראש לעונים! אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הבא למשחקים (מעוניין להריץ watch dogs, bf4, far cry 4) אשמח לדעת איך מפרט כזה יתמודד עם משחקים כאלו. ספק כח a.pfc 500w fan12 power man inwin מעבד i5 1150 quad 4460 3.2ghz 6mb לוח אם msi h81m-e34 haswell זכרון crossair 8gb ddr3 1600mhz כ.מסך geforce 750 gtx 1gb gddr5 רוב תודות
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רכשתי לפני מספר ימים מחשב נייד מדגם msi ex600 הוא מגיע עם מצלמה מובנית של 1.3MP מעל המסך אשמח אם מישהו יכול לתת לי קישור להורדת הדרייבר למצלמה הזאת יש לי ויסטה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, נא להתעלם מהדיון הקודם שלי (מחכה שימחקו אותו או משהו), שיניתי את הדרישות אחרי שקראתי קצת תגובות פה בפורום אני מחפש מחשב לגיימינג, סביב ה4500, המחשב צריך לכלול מעבד i5 (כנראה ה4590), 8 GB RAM וכרטיס מסך אני שואף ל GTX970. חוץ מזה צריך SSD של 128, וצריך HD של 1TB. דרישה חשובה - שהמארז יהיה עד גובה 43.5 סנטימטר. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כמה מאות שקלים, אם זה מה שיעשה את ההבדל בין GTX970 או לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - ביתי, תכנות ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
כמה בערך המפרט הזה שווה? מחשב חדש עדיין לא נפתח
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
שלום לכם! בשבוע הבא אני טס ללונדון ברצוני לרכוש שם מחשב נייד של אפל הדגם כרגע לא משנה מישהו יודע פחות או יותר מה המחירים שם??! תודה גל.
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
לפני כמה זמן פתחתי נושא בעניין מפרט לגרפיקה בסביבות ה 3K. החלטתי אולי לשנות כיוון ולנסות ללכת על מפרט מבוסס AMD. קיבלתי קצת הכוונה, ועכשיו בזכותכם אני יודע יותר מה אני רוצה, אבל אני עדיין צריך את עזרתכם. אז הנה אני אהיה קצת יותר ספציפי ממה שהייתי: התקציב בסביבות ה -3K. שימושי המחשב: עריכה גרפית, עיבוד תמונה. בעיקר PhotoShop. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC, אם כי יש סיכוי קל שיהיה משהו כזה (בערך 10%) - כך שעדיף ציוד שיהיה לו אופציה קלה לOC. עדיפות לחנות מאזור ירושלים. קצת דברים שנוספו לי: חשוב מאוד מהירות המחשב, ולכן כנראה שאלך על מודל זיכרון של 2X4GB במהירות 1600. לא חשוב כרטיס מסך ייעודי, אפשר להסתפק ב OnBorad. מה אתם אומרים על המפרט הבא: מעבד AMD FX x4 Quad-Co…
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום! אשמח קבל מכם כיוון למחשב מומלץ לקנות בשביל להתחיל לעבוד בגרפיקה מהבית (הייתי מעדיפה מחשב נייד אם אפשרי)... אין לי הרבה מושג בעול המחשים זקוקה למחשב אמין שישרת כראויי.... וחשוב לי בין היתר מסך איכותי שלא יעייף את עייני... אשמח גם לקבל בנוסף לשם ודגם- מה בער המחיר... בברכה לאה
-
- 1 תגובה
- 769 צפיות
-
-
שלום רב, * מטרות המחשב? פיתוח באמצעות visual studio, עמדת עבודה לכל דבר * גודל המסך? 13.3 עד 14 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות. הולך להתנייד איתו מהבית למשרד ברכבת וברגל. 1.5 ק"ג מקסימום בלחץ. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי. כל דבר מעל שעתיים שלוש סבבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA חובה, HDMI רצוי. * בלוטות? - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? SSD להוריד משקל, 256 ג'יגה. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, צריך 3 שנים מקומית. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא. הרכישה תתבצע ביום ר…
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
מחפש לקנות לבן דוד מחשב נייד\טאבלט\2IN1 עם ווינדוס ועט STYLUS שישמו כתחליף למחברת להרצאות (הרכישה תתבצע בארה"ב) הדרישות הן מסך כמה שיותר גדול מעבד כמה שיותר חזק(לפחות אטום מהדור האחרון) זמן סוללה ארוך(לפחות 7 שעות) סטילוס ומערכת הפעלה ווינדוס. רצוי מאוד אפשרות לשדורג רכיבים עתידית\גישה יחסית קלה הדגמים שנבחרו ביינתיים הם ה acer aspire switch 11 dell venue 11 pro האם למישהו יש המלצות טובות יותר בטווח המחירים הזה? האם יש טעם לחכות ל SUFRFACE 3 הרגיל שהוכרז?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-