ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי האתר היקרים, קודם כל תודה מראש על עזרתכם הרבה עד עכשיו, לפני 3 שנים הרכבתי בעזרת האתר מחשב למשחקים שעובד מושלם עד היום. וגם מחשב נייד שיצא מצויין ומשרת את בעליו כבר שנתיים. אז קודם כל לשאלון: . מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא נראה לי שיש יותר מידי מאיפה לחסוך במחיר כזה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1600 ש"ח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לאחותי,נערה בתיכון שבאמת שלא עושה כלום עם המחשב חוץ מלראות סרטים, ולגלוש באינטרנט/פייסבוק/יוטיוב וכו' כלומר שהמחשב מיועד לעבודה משרדית,גלישה באינטרנט וצפייה בתכני HD -מהי…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי כולם :) צריכה את עזרתכם בהרכבת מחשב נייח עבור אבא שלי. הוא חובב עריכת תמונות בלייט רום ופוטושופ (לא מקצועי). המחשב שקיים אצלנו כרגע בבית מאוד ישן ככה שכל עריכה לוקחת המון זמן ולכן אנחנו מחפשים חדש. לא מחפשים את המחשב הכי טוב כמו שראיתי בפורמים שעלות שלהם בסביבות 7 אלף, אלא מחשב שיתאים את צרכיו. אשמח מאוד לקבל את ההמלצות שלכם!!! תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח לשימושי משרד קשוחים, 30 טאבים ברקע, 3 תוכנות לניהול Email עם צריכת זיכרון מאסיבית, שיהיה מהיר ואמין, שקט, אין צורך בציוד היקפי. התקציב עד 3000 שח יש גמישות. תודה רבה,
-
- 7 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום הנהדרים לפני כ8 שנים בניתי מחשב לאחר שקיבלתי עזרה כאן לגבי חומרה. היום אני רוצה כבר לשדרג אותו, והחלטתי לבנות מחשב חדש שלם במקומו. אהיה בחודש הבא באילת אז אוכל לקנות כבר שם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי רוצה שלא יחרוג מ7000 שקלים (באילת כאמור), לא חובה לנצל את כלל התקציב אם אין תמורה טובה לכסף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג. כנראה 1440p אבל יכול להיות שארצה 4k. פחות עף על פריימים סופר גבוהים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 0 תגובות
- 302 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אפשר מעט לחרוג אם לא מספיק ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (CSGO ובסגנון) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד לא מיועד לתוכנות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שא…
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
יו מה המצב חברים? אני תיכף משתחרר ומחפש להחליף את הלפטופ הישן והלא מתפקד שלי (בקושי 2 גיגה RAM) במשהו יותר רציני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו באבויה נצלו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 ש"ח. בכל זאת רבע מהמענק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. בעיקר משחקים. אני לא בחור של קונסולות ובא לי ליהנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוקיי....אז נתנו לי צ'ופר בבצפר שלי....אני יכול לכתוב עם מחשב נייד במקום במחברות...אז עכשיו אני צריך עזרה ממכם בקשר למחשב נייד....לא צריך להיות משהו רציני....אני מעדיף כרטיס מסך ממוצע....שלא יהיה הכל ממש גרוע...ואני צריך מעבד טוב מעל 1GHz...וזהו....בבקשה שלא יעבור את סכום 3000 השקלים...תודה...
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט, עבודה עם OFFICE, סרטים, מוזיקה ושאר הדברים הרגילים. לא מיועד למשחקים. רצוי HD של לפחות חצי טרה, אם אפשר בתקציב הזה להכניס טרה - מצויין. על המחשב ירוץ וינדוז XP 32 אבל נראה לי שעדיף לשים 4 ג'יגה זיכרון. כאמור, לא מיועד למשחקים ולכן אין צורך בכרטיס גרפי חזק. אין צורך בכל ציוד היקפי ואין צורך במסך. תודה למי שייעזור :-)
-
- 8 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכל החברים (ותודה על התגובות) צריך את חוות דעתכם על המפרט שהרכבתי. . ניתן לחרוג בכ-150 ש"ח ז"א עד 2650 ש"ח. מיועד לשימוש ביתי. אינטרנט, office משחקים ישנים (red alert) וסרטי HD. התקציב הוא ללא ציוד היקפי (מסך מקלדת ועכבר) מאוד חשוב שיהיה שקט מכיוון שהמיקום שלו הוא בסלון (לא htpc) ובשלב מאוחר יותר יעבור לאיזור אחר בבית. ב-10 השנים האחרונות היה לי AMD ואני מאוד מרוצה מהתמורה כך שיש לי חסד נעורים לחברה. Intel Core i3 540 Socket 1156 3.06Ghz 4MB BOX, יחידות 1 ₪624 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1471 Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪488 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1506 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪460 http:/…
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום לכם חברים, אני זקוק לעזרתכם בפעם השנייה. אני רוצה להרכיב מפרט מחשב לאחותי הקטנה, שישמש בעיקר לאינטרנט, מוזיקה/סרטים וטומב ריידר (היא מכורה למשחק הזה). בכל מקרה, אמאבא אמרו עד 2K ובאמת בלי לחרוג מעבר לזה. עכשיו הרכבתי מפרט, בלי כרטיס מסך. אם אפשר, תבדקו, תמליצו איפה אפשר לשנות במסגרת התקציב, אם יש אפשרות להוסיף כרטיס מסך, או שהמובנה יספיק ואפשר לחכות עם זה וכו'. להלן המפרט: מעבד AMD Athlon 64 X2 4450e Box ¤287 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1240 לוח אם ASUS M2N-MX SE Plus ¤232 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31539 כונן קשיח Seagate ST3320613AS 320GB SATA2 16MB ¤245 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST33206…
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מתאים.. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה, תכני HD, ועריכת סאונד. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). גרפיקה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט …
-
- 3 תגובות
- 545 צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין במחשב חדש... עד 5000 שח עם מסך... מה עדיף? אינטל או AMD? וגם כל החלקים האחרים!!.... תודה לכל מי שעוזר..... ;D
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם, אז ככה, אני מעצב גרפי שמדי פעם מתעסק גם בוידאו ואנימציה. קניתי לפני שנתיים לפטופ שלצערי לא עושה את העבודה ומצמיח לי הרבה שערות לבנות, אז אני רוצה לקנות מחשב נייח שישמש אותי לכמה שנים טובות ושאוכל לעשות איתו הכל. אני משתמש ברוב התוכנות של ADOBE וכשיש זמן גם משחק משחקים, אז אני מעדיף להיות כמה שפחות מוגבל. התקציב הוא עד 7,000, לא כולל מסך וכל המסביב, רק המחשב. אני מתלבט כרגע בין הרכבת מחשב לבד או לקנות מחשב מותג של LENOVO המחשב של לנובו עולה כ-6,500 והמפרט שלו מעולה: http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/ideacentre/y700/?sb=:000001C9:00016633: ניסיתי להרכיב מחשב עם בערך אותם הנתונים וזה יצא לי יותר ב1,500 ש"ח. מצד שני, לא בטוח שבחרתי את אותם …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולכם! אני קיבלתי לוח אם מדגם ASUS P5W DH DELUXE אני צריך להוסיף לזה עוד כמה דברים שאוכל לבנות מחש נורמלי שיחזיק הרבה זמן! החל ממעבד + זיכרון טוב לאוברקלוק,כמו כן כרטיס מסך טוב הציעו לי 7950GT 512MB EXTREAME, אבל הבנתי שהוא כרטיס HIGH-END של DX9,ןכבר יצאה לאור DX10,כמובן הייתי רוצה לקנות משהו טוב שדומה לכרטיס זה ! ומה ספק כוח שיתאים לכל המחשב ,בנוסף גם מארז חשוב את אני לא פוסל! עניין של התקיב- עד 6000 ש"ח כל החלקים הללו אם יש משהו טוב,אקבל הצעות וינסה להגדיל תקציב! תודה מראש! :s05: בקשה נוספת רוצה לעזור לדוד שלי לקנות כרטיס מסך בדומה 7600GT או שלהישאר עם הבחירה הזו,מראש אומר תקציב קטן לכן לא יודע האם הוא טוב או לא!
-
- 12 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לבנות מפרט למחשב עריכה (וידאו ואפטר אפקטס ללא תלת מימד), המחשב מיועד ל לגבי מעבד אני די נעול על ה9450 Q לגבי כרטיס מסך - אין צורך במשהוא חזק או ייעודי רק משהו סביר שתומך בOPEN GL 2 נראה לי שיש צורך בלוח אם עם FIREWIRE ובקר RAID מעוניין באפשרות עתידית לחיבור כרטיס עריכה (כדוגמת MATROX) הייתי שמח לתכנן את הקונפיגורציה כך שניתן יהיה לעשות OC עדין (נניח ל3GHZ ) ללא השקעה גדולה אבל אם זה לא אפשרי אז לא קריטי לגבי כל השאר - הייתי שמח לקבל את עצתכם... בנוסף יש לי שאלה: 2. האם ריאלי לבנות קונפיגורציה טובה עם לוח+מארז MICRO ATX ? תודה רבה וערב טוב
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
אוקיי, פרסמתי פה הודעה דומה בעבר, אבל קיבלתי מעט תשובות ומאז השתנו מעט הדרישות שלי. אני רוצה מחשב שישמש אותי בעיקר לעריכת שירים עם תוכנות סטייל REASON וגם להקלטת שירה עם CUBASE/ COOL EDIT... בנוסף, המחשב ישמש להורדות, ומשחקים (לא כבדים) אני רוצה גם מסך LCD 19 (שיהיה סביר, לא מטורף), ואם אפשר סט מקלדת ועכבר אלחוטיים במחיר - מה טוב. הדברים שבאמת חשובים לי: מעבד חזק (נראה לי AMD) 2GB זכרון HD טוב לפחות 320GB צורב טוב על כרטיס מסך אני מוכן להתפשר כרטיס קול אני רוכש בנפרש (M-Audio audiophile 2496) במארזים, ספקים וקירור אני לא מבין כלום מה אתם אומרים? אפשרי במחיר הזה?
-
- 13 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אוקיי, אז אף פעם לא הרכבתי יותר מדי מפרטים ואני די לא מנוסה בתחום. אני רוצה להכין מפרט למחשב שישמש בעיקר לעריכת אודיו (cubase + reason - הקלטה של שירה ועריכת מידי), אך גם להורדות (HD של לפחות 250 ג'יגה, צורב טוב), ולמשחקים (אבל בקטנה - כלומר לא כרטיס מסך בלאי אבל גם לא מפלצת). כל מה שאני סגור עליו זה שאני רוצה לקנות כרטיס קול סביר עם כניסת מידי, לא יקר מדי (חשבתי על m-audio audiophile 2496) ואני רוצה 2 ג'יגה זכרון במעבדים באמת שאני לא מבין כלום אז פה בעיקר אני אשמח לקבל את העזרה שלכם. עיצוב המחשב ממש אינו חשוב לי, כמו-כן לא החלטתי עדיין אם אני רוצה גם ציוד הקפי למחשב (אשמח למסך + מקלדת חדשים, אבל פחות קריטי...) אני גם אשמח לדעת מאיפה אתם ממליצים לקנות את המחשב. את כל המחש…
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 אבל לחרוג רק במה שממש חייב לטובת פרנסה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premier Pro -פרנסה, Light Room - פרנסה, After Effect - בקטנה(אבל במסגרת עבודה לפרנסה), פוטושופ – בקטנה(אבל במסגרת פרנסה), Media Encoder - כלי של אדובי שמיועד לאקספורטים וירוץ במקביל לפרמייר פרו, Ilustrator - בקטנה(במסגרת פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי ה…
-
- 34 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להרכיב מחשב שמיועד לעריכת וידיאו מקצעית שירציץ תוכנות כבדות של עריכה(אפטר אפקט וכו') אני מתבלט בין כמה חלקים: 1.איזה מעבד עדיף מבין השניים למטרה זו? Intel Core 2 Quad Q9550 Intel Core i7 920, s1366, 8MB 2. מה אומר ה-IntelliPower בהרדיסקים של WD ? 3.איזה כרטיס מסך עדיף לרכוש סדרת ה - Quardo או אחד מאלה: HD 4890 Top 1GB GDDR5 DX10 GTX 275 896MB GDDR3 DX10 GTX 285 1GB GDDR3 DX10 HDTV והאם ההפרש במחירים מוצדק? לבנתיים זה המחשב שהרכבתי אשמח לעזרה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
אז ככה חברים אני מחשב מחשב שבעיקר ישמש אותי לסרטים ואינטרנט אולי קצת תוכנות כמו מאטלאב. הייתי רוצה שהמחשב ירגיש מהיר. שאני אהנה להשתמש בו. הייתי אותה לנסות לעשות אותו קטן יותר מהסטנדרט אם זה אפשרי(מארז קטן) אשמח לעזרה. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמובן אבל אפשרי לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: תכני HD. אינטרנט. ומשחקי אסטרטגיה אולי(starcraf) אבל הכי חשוב זה חווית משתמש רוצה שהמחשב יטוס ולא יתקע.) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשהו כבד כמו שרשמתי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קלים. משחק באקסבוקס בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני בונה מחשב שיהיה חזק מאוד לתוכנות ומשחקים, גם לעוד כמה שנים ?Pentium D 3.4Ghz, s775, 2x2MB Cache, DualCore? AB9 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E? ?1GB Kingston? DDRII 667 X 2 ?EN7600GT 256MB, HDTV, DVI, PCI-E? ?200GB SATA II 7200RPM 8MB? אלה החלקים שאני קונה כרגע ואני צריך עזרה: 1) החלקים מתאימים זה לזה? 2) מה חסר לי בשביל שזה יוכל להיות מחשב? 3) איזה מארזים יכולים להתאים למחשב כדי שיתפקד כמו שצריך? 4) כדאי להחליף, להוסיף או לשנות חלקים?
-
- 12 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני ממש צריך את העזרה שלכם... אני רוצה לקנות מחשב לגיימרים, מחשב שיהיה מצוין לעריכה, למשחקים חדשים ללא מסך וציוד היקפי. המקסימום שלי הוא 4000 ש"ח ומינימום שיהיה בו ג'יגה של זיכרון, כרטיס מסך שיכיל 512 מגה בערך ומעבד כפול... תודה, carman6
-
- 5 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני ממש חדש טרי פה ואשמח עם תעזרו לי בהתלבטות שלי. אז נתחיל מכך שהסכום הכולל למערכת עומד על גג 4500 ש"ח. (לא כולל מסך) השימוש שיהיה במערכת יכלול אך ורק שימוש אינטנסיבי בפוטושופ,פרמייר ותוכנות גרפיות אחרות (לא כולל תלת-מימד) ומידי פעם סרטים, בלי משחקים וכו.. המחשב לא יהיה מחובר לאינטרנט מחשש לוירוסים ובעיות אחרות. אשמח לשמוע יותר אופציות על מערכות מבוססות "אינטל" . אשמח גם לשמוע האם מומלץ להתקין מערכת קירור מים שאליהם שמעתי הרבה לאחרונה? אשמח עם תעזרו לי. עשיתי חיפוש נירחב בפורום ואכן היו שאלות דומות לשלי אך רובם נישאלו ליפני זמן דיי ארוך ואני ישמח לדעת עם היו שינויים כולשהם מאז. בכול אופן תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 503 צפיות
-
-
שלום, שמי גדי פונט, אני בן 39 ואני גר בלוס אנג'לס. החלום שלי בעשרת השנים האחרונות זה שיהיה לי מחשב חזק מהיר ושקט, והמחשב הכי טוב בעולם. אי לכך ובהתאם לזאת שאני עושה ערימות של כסף ביום וסוף סוף אני יכול להרשות לעצמי להרתם למען הגשמת חלומי, אשמח אם תעזרו לי להגשים את חלומי ולעזור לי בבחירת חלק המחשב. חשוב מאוד לציין שחשוב שהמחשב יהיה מאד שקט, מהיר בטירוף, שהתאום בין החלקים יהיה אבסולוטי, המחשב עם החלקים הכי טובים ויעילים כרגע בשוק, החל מהבורג במארז, דרך כרטיס הקול והמסך וכלה בכונן התקליטורים. תקרת הגג היא בעצם לא קיימית, אבל עדיף כמובן לא להמליץ על חלקים שסתם יקרים אבל פחות טובים. אני אעריך מאד את העזרה שלכם ותודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-