ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קיבלתי את המפרט הבא כהצעה למחשב HTPC. הצרכיים שלי הם שהוא יריץ FULL HD בקלילות ותוכנות גרפיות כאלה ואחרות. בקיצור, אני רוצה שהמחשב יעשה הכל ובקלות, פרט כמובן להרצת משחקים עם גרפיקה מטורפת. המפרט הוא: מעבד: INTEL CORE I3-540 לוח אם: gigabyte ga-h55n- עם כניסת usb3 (לוח אם יחסית חדש נראה לי) כרטיס מסך: מובנה בלוח אם זיכרון: DDR3-1333 KINGSTON 4GB הארד דיסק: 500GB ספק כח: ENERMAX 400W מארז: - Mustiff MX31-A2 (מארז קטן HTPC) כולל צורב DVD slim מה החסרונות במחשב? כמה אמור לעלות מחשב כזה? תודה רבה על העזרה!!!
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום, אשמח להערכת מחיר של המחשב כיום : של כל המחשב(מורכב) וגם כל חלק אם אפשר. i5 - 3550 @ 3.30Ghz + קירור פשוט של זלמן 8GB Kingston (4gbx2) 500GB WD Blue Z77-D3H (oc, cf, m-sata) Seasonic 500W (80+ Bronze) Sharkoon Vaya Value ( 2 fans) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין למכור את רוב החלקים של המחשב שלי והייתי רוצה לדעת מה המחיר בו אוכל למכור אותם. המפרט: מעבד : core 2 duo E6300 1.86MHz + Fan לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3 זכרון פנימי: Kingstone 1024MB DDR2 666MHz X 4 (סה"כ 4 ג'יגה) כרטיס מסך: Sapphire X1950XTX 512Mb + Zalman GV1000 Fan ספק כוח: Enermac Liberty ELT400AWT 400W אני לא זוכר את החברה של המאוורר למעבד, אבל זה עלה לי בסביבות 180 ש"ח בזמנו. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יודע שזה לא בדיוק שאלה סטנדרטית אבל רציתי לדעת כמה לדעתכם שווה לשלם על המפרט הבא שהוא כמובן יד שניה. חשב חזק, מארז ZALMAN GT1000, מעבד Extreme QX6700 2.66 GHZ, ספק ZALMAN כוח 600 וואט, 4GB RAM, לוח אם GIGABYTE DQ6 היוקרתית.לוח בקרה על מאווררים של ZALMAN, כרטיס מסך 8800 GT 512 מ"ב, מאוור למאבד של ZALMAN דגם 9700. הארד דיסק 250GB. גמיש במחיר. תודה מראש על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
ספינת הדגל לשעבר של LG. http://www.lge.com/products/model/detail/lm70%20express.jhtml ואחד של HP נדמה לי מלפני שנתיים-שלוש בערך: http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=1407&c=775 אנא עיזרו לי בהערכה ואם אפשר גם נימוק. ה HP הוא כמו בלינק רק עם שידרוג זכרון ל512 מגה. ה LG עם X600 גירסת 64 מגה.
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום ברותי מחשב lenovo sl510 2847 qbg אני מנסה לסנכרן את טלפון בעזרת ה BLOETOOTH אך מקבל הודעה שאי אפשר להשתמש ב BLUETOOTH בבדיקה ב DEVICE MANAGER לא ניראה שיש התקן BLUETOOTH למרות שבדף הנתונים מוגדר שיש מישהו ניתל בבעיה הנ"ל - מה יש לעשות תודה מראש :-[
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
פירמטתי את המחשב ועכשיו אני לא מצליח להפעיל את הבלוטות יש למישהו רעיון?
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-
-
רכשתי מחשב dell 14z 5432 יד שניה המחשב מגיע עם כרטיס מוסך על הלוח 4000HD וכרטיס מסך נוסף Radeon HD 7570M הבנתי שצריך להגדיר לכרטיס אם איזה תוכנות הוא יפעל (בגלל חיסכון אנרגיה) השמח לעזרה איך בדיוק אני מגדיר אם איזה תוכנות הכרטיס יעבוד תודה
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שתי הצעות למחשב אני לא נעול על כרטיס מסך, הרצון הראשוני שלי בכלל היה ה7600GT התקציב שאני רוצה להגיע אליו כפי שאתם רואים הוא בסיביבות ה3500-3800 ש"ח שפרו את ההצעות ששמתי ואו שנו אותם למפרט יותר טוב. המחשב מיועד למשחקים ועבודה גראפית. אין לי כרגע תקציב למחשב יותר חזק . תודה מראש מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB Sata II כרטיסי מסך Sapphire (ATI) Radeon X1600XT 256MB, TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer ציו…
-
- 3 תגובות
- 494 צפיות
-
-
היי, קיבלתי הצעת מחיר למחשב ואני רוצה להתייעץ איתכם לגבי האם זה שווה או לא... המפרט: מודל: Lenovo ThinkPad T61 מעבד: Intel core 2 duo T8100 2.1Ghz זכרון פנימי: 1GB DDR2 333mhz מע"ה: Windows XP Pro כונן קשיח: 100GB 5400RPM מסך: 14 אינץ' כרטיס מסך: nividia quadro nvs 140m אחריות: 3 שנים סוללה: 6 תאים המחיר שהוצע לי עליו הוא 4000 ש"ח. מה אתם אומרים, שווה או לא? 10x
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אנחנו קונים מחשב חדש וקיבלנו הצעת מחיר.. אני לא יגיד לכם כמה המחשב עולה כי אני רוצה שאתם תשערו כמה הוא אמור לעלות וגם על כל חלק תגידו לי מה דעתכם עליו. תזכרו.. להגיב על כל חלק אם אפשר וכמה נראה לכם המחשב אמור לעלות. הצעת מחיר: amd64 1. לוח אם - gigabyte 5mm pluse m2 amd 2. כרטיס קול היקפי ac-97 3. מעבד 940 amd 64 m2 3500 מקורי 4. כרטיס מסך תלת ממדי ati x800gto 256mb ddr2 pcix 5. כרטיס רשת on board 10/100 6. זכרון 677mhz ddr2 512x2= 1 gb 7. מארז atx מידי מפואר כולל usb בחזית 8. כונן 1.44 9. צורב dvdx16 lg 10. דיסק קשיח 160gb sata2 w.d 11. מערכת הפעלה win xp pro אז זהו.. כמה נראה לכם מחשב כזה אמור לעלות ומה דעתכם על כל חלק? תודה רבה!!!
-
- 9 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא כל כך מכוון בנושא המחשבים הניידים ולא יודע מה הולך היום בשוק , איזה טובים יותר ואיזה פחות אז הייתי רוצה לקבל מכם עזרה להצעת מפרט מחשב נייד.התקציב הוא גג 3500 ש''ח , לא לחרוג , עדיף לחסוך אבל אם צריך אז לנצל את כל ה-3500 .הנייד מיועד לשימושים פשוטים , צפיית סרטי HD וגלישה באינטרנט , אז זהו , אני מקווה שלא חסר פרטים , אם כן אז תגידו לי איזה ואני אכתוב. מטרות המחשב? עבודות משרדיות , גיימינג קל וצפיית סרטי HD . גודל המסך? 15.6 . משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי (אני לא יודע כל כך מה הוא המשקל הרצוי לניידים היום , שלא יהיה כבד מידי). האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר לדעתי זה יותר טוב. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESAT…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! האם תוכלו לעזור לי בהכנת מפרט למחשב חדש? בין 3000 לבין 3500 כולל ציוד הקפי -הכי הכי חשוב שיכלול מסך lcd 17-19 אינץ (דק ויפה ) אני רוצה להפעיל על המחשב מערכת הפעלה ויסטה אז חשוב לי שיהיה 2 גיגה בזיכרון מינימום 160 גיגה בדיסק קשיח המחשב בעיקרו יהיה בשימוש משרדי(אינטרנט אי סי קיו מסנגר וכ''ו) ובין היתר גם משחקים אז אני רוצה משו בין לבין.... תודה על העזרה כולם ואני מקווה שתמצאו לי משו טוב
-
- 8 תגובות
- 699 צפיות
-
-
בקרוב אני מתחיל לימודי סאונד ויצירת מוזיקה אלקטרונית ואני צריך מחשב חזק בשביל שאוכל לעבוד בחופשיות עם תוכנות כבדות (Cubase SX וכו'). יש לי מחשב שולחני בבית שמשמש אותי בתור מחשב אולפן, אז אני לא מצפה שהנייד ייתן לי "ביצועי על", אבל אתם יודעים... צריך שהוא יסחוב דברים כבדים. מכיוון שציינתי שהמחשב הולך להריץ דברים כבדים, אני צריך סוללה שתוכל להחזיק הרבה זמן בעבודה מאומצת (אני מעריך שמשהו בסביבות שעתיים של עבודה מאומצת יכול להיות מצויין) מעבד - אני רוצה מעבד של אינטל, מה ההבדל ב Core2Duo לבין Dual Core? אני צריך מעבד חזק, לא שיא השיאים, אבל משהו טוב הארד-דיסק - חשוב לי מאוד שהוא יהיה 7200RPM (שוב, בשביל התוכנות של המוזיקה), בקשר לנפח, נראה לי ש80 ג'יגה יספיק לי זיכרונות …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה להלן המפרט שהייתי מעונין בו. אנא עזרו לי להגדיר במדויק לצורך הזמנה: מעבד אינטל Core 2 duo זיכרון ראשי לפחות 2GB לוח אם מהירות 1066MHZ עם תושבת 775 למעבד אינטל והכנה של חריץ מסוג PCI express לכרטיס גרפי דיסק קשיח בנפח 250GB במהירות 7200RPM כונן צורב DVD קורא כותב זיכרון בגודל 1G כרטיס מסך 256MB מארז שקט ומאוורר טוב עם לפחות 2 חיבורי USB בחזית ו-4 מאחור מקווה שלא שכחתי משהו, ותודה מראש לכל תשובה
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל במלואו, תלוי אם יש צורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג. אבל שוב... תלוי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב-תכליתי (ללא עבודה עם תוכנות גרפיות כבדות ומשחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע המשחק הכי כבד שאני משחק בו הוא Civ. אבל אשמח אם משחקים דומים ואולי אפילו טיפה יותר כבדים יעבדו על המחשב בצורה טובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית…
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום!! אני מנסה לבנות אולפן הקלטות ביתי וכמובן שאני צריך מחשב מש טוב כדאי להריץ את התוכנות ראיתי באינטרנט ויש ים של דגמים שונים וזה ממש מבלבל אני בעיקרון מחפש מחשב שיהיה כפול ליבה עם 1גיגה זכרון וללא ארד דיסק וכרטיס קול וללא כוננים כמובן שיהיה שקט עם מארז ממש טוב בלי פשרות:] אז עם מישהו יכול לעזור לי עם הרכיבי הבאים: -מעבד כפול ליבה -לוח אם -זכרון 1גיגה -וכמובן מארז יש לי תקציב של 2000 שקל פלוס מינוס תודה לכל העוזרים!!
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מעבד : AMD ATHLON 64 5000+ 2.6GHz 1MB CACHE - DUAL CORE SOCKET AM2 - ADA5000CUBOX - BOX ¤ 1700 זיכרון : GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 ULTRA 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-4-4-4-12 ¤ 2081 לוח אם : ASUS CROSSHAIR ¤ 1587 כרטיס מסך : ASUS PCI-EX RADEON X1950XTX CROSSFIRE 512MB DDR4 256 BIT TV/O DVI - EAX1950CROSSFIRE/HP/512M - RETAIL ¤ 2776 דיסקים קשיחים SATA SEAGATE : SEAGATE 300GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3300622AS ¤ 643 כרטיס קול : CREATIVE SOUND BLASTER X-FI EXTREME MUSIC ¤ 790 מארז : THERMALTAKE SOPRANO BLACK MIDDLE TOWER CASE SERIES VB1000BWS + WINDOW + 430W THERMALTAKE PSU ¤ 664 צורב דיוידי:215 ¤ LG DVDRW GSA-H10B DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - BU…
-
- 12 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום וברכה, לאחר שהסתכלתי במדור המיוחד של הרכבת המחשבים ולא מצאתי את מה שאני מחפש, אני פונה אליכם. אני מעוניין במחשב לצרכים משרדיים בלבד - אינטרנט, אופיס וכו'. העדיפות שלי היא למחשב עם כונן SSD. לא חייב צורב. אין צורך בעזרים נלווים. רק מחשב עצמו (ללא מסך). אשמח אם תצרפו לי הרכבה של מחשב שיתאים לי בסביבות מחיר של 1,600 שקל + - . אני מעוניין לקנות את המחשב מאייבורי, אז אם אפשר להרכיב מחשב באתר שלהם זה יעזור לי מאוד! תודה רבה חברים!
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם/ן בתקציב של 6 אלף (גמיש), אני מחפש להרכיב מחשב נייח. השימוש שלי במחשב הוא גם למטרת לימודים, אך המטרה העיקרית היא לשפר את חוויית הגיימינג. אשמח לקבל מפרטים מומלצים. הערת אגב: יש לי אופציה לרכוש במחיר טוב מעבד מאינטל, לכן אולי עדיף שהמפרט יתאים למעבד של אינטל ולא amd, אשמח לשמוע מכם/ן חיים
-
- 0 תגובות
- 437 צפיות
-
-
היי,אשמח לקבל את עזרתכם בקניית מחשב נייח בתקציב עד 8000 שח הכולל גם 2 מסכים. 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם יש אפשרות לחסוך אז לחסוך,מעדיף לא להתפשר על איכות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בגדול עבודה משרדית(פיתוח תוכנה) עם משחק אחד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-VISUAL STUDIO , WEBSTORM,VMWARE - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק DOTA2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 30 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, אני כבר לא כל כך מעודכן בכל הדברים הטובים / פחות טובים שהולכים היום בשוק לכן אני פונה לעזרתכם. אני מתכנן בקרוב מאוד לרכוש מחשב חדש, והתקציב שלי הוא 1500 שקל עם התנדנדויות לכל כיוון. שמעתי ש-AMD כרגע גם יותר משתלם מאשר INTEL, אבל אולי אני טועה. בעיקרון מה שחשוב לי זה מספיק זיכרון RAM, וכרטיס מסך שהוא לא משולב על הלוח. מיועד למשחקים לא בסטנדרט הכי גבוה, ובעיקר למולטימדיה. לגבי דיסק קשיח, אין לי צורך במשהו פסיכי, אפשר להסתפק ב~150 ג'יגה, אבל אם הפרשי המחירים לא גדולים אז מן הסתם אפשר יותר. ציוד היקפי כמו רמקולים, עכבר, מקלדת, מסך וכו' אין צורך. הבנתי גם שרוב המחשבים באים כיום עם כונן DVDRW כזה או אחר. גר במרכז הארץ. בכל מקרה, אשמח לקבל את עזרתכם. תודה.
-
- 43 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לאנשי פורום מפרטים, אני חדש פה ומחפש עזרה בשיפור של מפרט קיים שניסיתי להרכיב לעבודות פיתוח רציניות שאני עושה (מה שמסביר את כמות ההזכרון הגדולה) אך גם ישמשו אותי למשחקים (אין מה לעשות - אני מכור, מה שיסביר את הדרישה לכרטיס מסך נורמלי). תקרת התקציב שלי היא בין 5-6 אלף, זה קצת גמיש כי אני מוכן להשקיע איפה שצריך. העזרה שאני מחפש היא בעיקר הערות כלליות על המפרט עצמו (עבר זמן מאז שבניתי מפרט ואני לא כל-כך מעודכן) וגם עזרה בבחירת כרטיס מסך שיתאים לצרכים שלי. מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray קירור מעבד: Scythe NINJA 3 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-DS3H (לא נעול עליו פשוט היה נראה לי מתאים) ספק כח: Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail (מקווה שזה מ…
-
- 6 תגובות
- 699 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 25 אלף שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? צריך בקופסה הזו כמה שיותר כח מחשוב אז לנצל ברור. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חישובי CV בזמן אמת עם ספריות Open CV ו-Point Cloud Library לרובוטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד מאד ומאד אינטנסיבי (יותר מכריית מטבעות) - פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יחובר מסך - המחשב הולך לעמוד בסדנה ולקבל דרך ראוטר מאד מהיר …
-
- 26 תגובות
- 4.6k צפיות
- 3 followers
-
-
אני מחפש HTPC שיריץ לי FHD ללא פשרות והקלטה, בנוסף אני רוצה לגלוש בו לצורך YouTube. חשוב שהמארז יהיה Mini-ITX מכיוון שהמחשב בסלון. התקציב אני כרגע לא יודע להגיד מכיוון שבחיים לא בניתי מחשב HTPC במארז Mini-ITX לכן איין כרגע תקציב...פשוט חשוב לי שיענה לי על הדרישות (לא צריך יותר). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-