ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מעוניין שתעזרו לי לבנות מפרט למחשב משרדי בתקציב של 3000-3500 ש"ח. אני אציין מאפיינם שיעזרו לכם לעזור לי במידה ואתם רוצים: *המחשב אינו מיועד למשחקים כבדים בכלל . *המחשב לא מיועד לשירים ( כמובן שנשמע מידיי פעם שיר או שניים) *המחשב לא מיועד לעריכת גרפיקות *המחשב מתוכנן לטווח הארוך ( עד 4-5 שנים) *המחשב צריך לכלול מסך (19) מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים (לא כולל רמקולים) *אני אינני מעוניין בכרטיס קול איכותי ו כרטיס מסך איכותי *המחשב צריך לכלול כונן DVD RW, כונן דיסקטים. *אני מעדיף את חברת AMD מכיוון שאני רוצה מחשב שיתאים לטווח הארוך ורק להם יש מעבד 64 BIT. *המחשב צריך להיות שקט ( שלא ירעיש כמו שואב אבק) ובעניין העיצוב אני לא מעוניין במחשב עם פאנלים שקופים אלא רק…
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבניית מפרט מחשב אשר ישמש לגלישה באינטרנט ושימוש באופיס. אני מעוניין גם במסך 19", מקלדת ועכבר אלחוטיים. אין צורך ב-OC, אין עדיפות לרכיבים מסויימים. התקציב הוא סביבות 2500, המקלדת והעכבר הם אופציונליים. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
תקציב - 3000-4000 ש"ח (לא להגזים, ראו הערות נוספות) שימושים - בעיקר משחקים, הוא אומר שהוא משחק בהכל (אני לא מבין במשחקים), כמובן גלישה באינטרנט וכו' OverClock - לא חומרה - צריך מחשב מלא ציוד היקפי - מקלדת ועכבר. (מסך אני ארכוש כנראה את הDELL U2312HM - אבל זה לא במסגרת התקציב הנ"ל) חנות מועדפת - KSP הערות נוספות - המחשב מיועד לנער בן 16-17 שאוהב לשחק עד עכשיו היה משחק על מחשב עם מעבד i5-2500K עם כרטיס המסך המובנה (HD3000) והרבה משחקים עבדו, חלק לא רצו על המחשב (בגלל הכרטיס מסך אני מניח). סה"כ אני מחפש מחשב טוב ומהיר, ומקסימום נשדרג כרטיס מסך עוד שנתיים אם הוא יהווה צוואר בקבוק. תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 4k צפיות
-
-
היי. בזמנו קניתי מחשב וקיבלתי פה המון עזרה. עכשיו חבר שלי מתכנן לקנות מחשב ואני מקווה שתוכלו לעזור גם הפעם. התקציב הוא בסביבות ה 6000, מסך 19' של סמסונג, המחשב לא הולך לעבור שום OC וגם לא מתוכננים עליו שידרוגים רציניים (אין צורב בלוח אם עם SLI או משהו בסגנון). מעדיף להשקיע את הכסף על מחשב שהוא חזק היום ולא על לוח אם לשדרוגים עתידיים יותר מידי. המחיר ללא מערכת הפעלה. המחשב יכול לחרוג את ה 6000 אבל לא בהגזמות... תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שבוע טוב מבקש עזרה בבניית מפרט למשחקים עבור בן 13. תנו לי את ה"BEST" שלכם ------ כמו תמיד.
-
- 12 תגובות
- 744 צפיות
-
-
מבקש עזרה בבנית מפרט למחשב מבוסס מעבד אינטל למשחקים הכולל Memory 2Gb, HD 500GB כרטיס מסך רצוי תמיכה ביציאת HDMI לא חובה. לוח אם אם אפשר תמיכה בDDR3 ותמיכה במעבדים החדשים של אינטל.
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום רב אני מתכוון לקנות השבוע מחשב חדש וראיתי פה שאתם דיי מתמצאים בכל הענין של חלקי המחשב... אז אני יהיה שמח אם תעזרו לי לבנות מפרט לעבודות של גרפיקה ולמשחקים אז ככה..אני עובד בעיקר בתוכנות 3d studio max ,photoshop and Flash אני גם מתכוון לשחק מדי פעם במחשב אז אני רוצה שהוא יהיה סביר גם למשחקים עדיין לא החלטתי איזה מעבד עדיף לי...אבל חשבתי שעדיף אולי 64BIT? האם אני צודק? לגבי לוח אם...אני חושב שעדיף שהכרטיס קול יהיה מובנה? כי אני לא ממש ישתמש בו חוץ ממשחקים ומוזיקה.... עכשיו בא החלק החשוב...הכרטיס מסך...מרוב כרטיסים אני כבר לא יודע מה עדיף!!! PCI או AGP ATI או NVIDIA אני באמת צריך עזרה פה.... זיכרון אני מאמין שאני יקח ג'יגה מ....מה נשאר? תודה רבה...אנ…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים.. אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי אך ורק למשחק פלייט סימולטור X. זהו לא משחק רגיל אלא כבד במיוחד ולכן חשוב שזה שיבנה את המפרט יכיר את המשחק. עוד חשוב לציין כי אני יכול לרכוש דרך אינטל לוח אם ומעבד במחיר נמוך. I7 930 ב640 ש"ח I5 750 ב440 ש"ח לוח אם אינטל dx58so ב 620 ש"ח. ועוד מוצרים המשתייכים לקטגורית I5-I7. המחשב עובד רק דרך טלויזית 42 FHD 1920X1080 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שצריך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?FSX בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת א…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכ…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
למשחקים ושימושים רגילים שיהיה בו כרטיס טלויזיה שאני אוכל להקליט וכו'... ושיהיה מ KSP כי יש לי זיכוי של הרבה כסף שמה... תודה רבה לכולם!
-
- 8 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין להשקיע עד 6000 ש"ח. הצרכים הם: משחקים, סרטים, מוסיקה, הורדות, גלישה באינטרנט. עד היום השתמשתי ב-INTEL ו-GEFORCE? [יש הבדל כלשהו בסוג/צורת העבודה]. האם כדאי לעבור ל-AMD ו-RADEON? [יש הבדל כלשהו בסוג/צורת העבודה?]. מה ההבדל הגדול בין ה-QUAD ל-I7? תעזרו בבקשה בבנית מפרט שיחזיק לפחות ל-4 שנים. תודה מראש לעוזרים.
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הזה (אני יודע שזה בלי מארז) אם צריך לשנות משהו לפי דעתכם או משהו שאתם הייתם מעדיפים ?? AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Albatron K8NF4X nForce 4X Motherboard DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Gigabyte 6600GT 128mb DDR צורב DVD פנימי LG GSA-4163B X16 TECH 1.44 וכמה זה יעלה לי בערך ?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות מפרט מחשב שישמש אותי להרצה של VM (VIRTUAL PC( בעיקרון אני לא צריך ספק (יש לי אנרמקס 650 ואט ) וכרטיס מסך יש לי כרטיס של 9800 GT , אבל אני מבקש שמפרט יכלול ספק מינימלי וכרטיס מסך סביר כדי שעדיין המחשב הישן שלי יהיה בשימוש אחרי החלפת החלקים אני מתלבט בין I5 ל I7 כיוון שנראה לי שישום שעובד קבוע שהוא ה VM גוזל משאבים רבים מהמערכת ובנוסף מהמעבד ולכן ריבוי משימות הכרחי ובזה I7 יהיה יותר טוב המפרט שבניתי הוא מעבד Intel Core I7 920 2.66GHz 8Mb 1333mhz BOX לוח אם DFI X58 T3eH6 כרטיס מסך (האם 9800GT כרטיס מסך מספיק טוב היום למשחקים או שכדאי לשדרג ל4700X2 ?) Innovision 9400GT 512MB DDR2 PCI-E ספק + מארז COMPUCASE 6T10 Black 400W VN PSU HD 2 כוננים של 500…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6200 לא שקל יותר אפשר פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 22 אינץ'-24 אינץ',עכבר(תיקנתי) ומקלדת לא מעל 150 ש"ח. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין לי צורך בכונן דיסקטים לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ivory היחיד שמקבל צ'קים 6. האם נושא הקירור והעיצ…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב עקב התחרפנות של המחשבים הישנים בבית אני צריך להרכיב מחשב ישן-חדש אבא שלי לא ממש רוצה להוציא הרבה כסף בגלל שאולי פעם בחודש ישתמשו במחשב הזה וגם אז רק לאופיס אז יש לי חלקים מהמחשב בישן אבל אני לא בטוח שכולם טובים מה שבטוח נשאר זה ההרדיסק ,ספק לא בטוח שיספיק(230),CD,כונן דיסקטים וכרטיס רשת מה שאני רוצה לדעת אם מארז של P2 יהיה טוב או שאני חייב מארז חדש? ואיזה חלקים יהיה הכי זסולים שאני יכול למצוא שיכללו מעבד,לוח-אם,כרטיס מסך, ומארז+ספק אם צריך עריכה: שכחתי שעדיף שיהיה לוח אם זיכרון SDRAM כי יש לי 384 תודה לכל מי שעוזר
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב שישמש לעריכת וידאו (עם פרימייר). ההתלבטויות שיש הם לגבי המעבד, הלוח והזכרון. מעבד (חובה INTEL ההמלצה של ADOBE), הבנתי שבקרוב אינטל משיקה את המעבד החדש, אז אני מניח שכדאי להמתין לירדת מחירים. (בכל מקרה אני לא אקנה את החדש בגלל בעיות תאימות שעלולות להתעורר עם התוכנות שאני משתמש). לוח, כמובן לוח עם SATA II עם RAID על כל ארבעת ה SATA(האם אני צריך לוח עם 8 חיבורי SATA?) שעליו יחוברו 4דיסקים של 400GB כ"א בתצורת RAID 0. זכרון, 2GB אשמח להכוונה. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה מראש שחר
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למחשב עד 2500 ש"ח ללא מסך מטרות המחשב: מוריד הרבה באימיול, גולש הרבה באינטרנט , משחקים קלים , צופה בסרטים ושומע שירים גם כשהאימיול דלוק אז אני גולש במקביל באינטרנט לא צריך ציוד הקפי צריך צורב DVD שיתמוך בכול סוגי הדיסקים (כולל DVD-R , DVD+R) מעדיף מעבד של אינטל חשבתי ללכת על Q6600 רוצה מחשב מהיר חשוב מאוד המהירות לא מתוכנן OC לא צריך מערכת הפעלה שיהיה מחשב שקט צריך הרכבת מחשב במעבדה אני משלם בצ'קים תוכלו להמליץ לי בנוסף לחנות זולה שמקבלת צ'קים תודה רבה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 832 צפיות
-
-
לא צריך משו חזק למשחקים המשחק היחיד שאולי יכנס למחשב הזה זה PRO אני עובד עם כמה תוכנות במקביל ככה שחשוב לי שהמחשב יהיה דיי חזק שלא יתקע.. אני רוצה לצפות בסרטי HD בטלוזיה שלי דרך המחשב.. לא צריך מסך, לא מתוכנן OC לא צריך כונן תקליטורים.. כן צריך מקלדת ועכבר.. תקציב עד 2500 נראה לי זה מחיר סביר לדרישות שלי... תודה!
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני צריכה היום להרכיב מחשב לידידה שלי ולאחיה השימוש העיקרי הוא אינטרנט אבל עד עכשיו היה להם מחשב פנטיום 2 ככה שאני מאמינה שהם יתחילו גם לשחק קצת פה ושם במשחקים. אם תוכלו לעזור לי צריכה המלצה למפרט גם אינטל וגם AMD. תודה ניראה לי שכדאי אפילו לוח עם כרטיס מסך מובנה בתור התחלה :\ חשבתי על זה או ואולי עוד איזה כרטיס מסך ב 500 שח או ספק אחר טוב:\
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
חברים שלום, אני צריך את עזרתכם בבנית מפרט למחשב, המחיר שאני יכול להשקיע הוא עד 4000 ש"ח מזומן )שטרות כסף( אני מעוניין שהחנות ממנה אני אקנה תהיה באזור חיפה /קריות והסביבה. המחשב מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות )כמו פוטושופ אופיס וכו'( אבל גם למשחקים. חשוב לי שלמחשב יהיה זיכרון של 2 גיגה מסך LCD נורמלי כרטיס מסך סביר וצורב DVD, כמו כן אני צריך גם עכבר ומקלדת למרות שהמחיר הוא לא גבוה אני מעדיף שהמעבד יהיה מדגם חדש משהו כמו E6300 . מקווה שתוכלו לעזור לי, אם יש לכם עוד שאלות או משהו שצריך להגיד ושכחתי אתם מוזמנים לשאול. תודה!
-
- 9 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכם. אני רוצה לקנות מחשב חדש, הנה משהו שבניתי: מעבד:INTEL DUAL CORE 930 לוח אם:Intel® SORENTO® 945 זיכרון:DDR2 667 MHz 512MB הרדיסק:WD 7200 250GB SATA2 כרטיס מסך:GeForce Fx 7300 TC HDTV צורב:צורב DVD משולב של סמסונג 16X אני גם רוצה לקנות מארז,איך הSunbeam Samurai? ואיזה ספק כח לקנות? והם שווה לשדרג זיכרון ל1024 DDR2 667 MHz בעוד 250 שקל? אני מוכן להשקיע עד 4000 ש"ח. המחשב יהיה למשחקים,לתוכנות כבדות וכל השאר..(אינטרנט,אני יודע מה) תעזרו לי בקשה, תודה רבה. עדן
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש אחרי דיי הרבה זמן. והשאלה המתבקשת היא מה עדיף? השימושים העיקרים הם: משחקים ( לא צריך להיות ברזולוציה הכי גבוהה, אבל כן חשוב שיתמוך בכל מיני פיצ'יפקסים DX11 וכד') תכני HD וזהו בגדול. אני זקוק למעבד לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך השאלה הבאה היא מה עדיף? AMD או אינטל? באינטל הצלחתי לבנות מפרט דיי טוב אומנם קצת גבוהה מהתקציב שלי אבל זה בגלל שהעדפתי לקחת לוח אם שיש לו המון פיצ'רים (זה כבר סטיה שיש לי ;D) מעבד: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray זכרונות: 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel לוח אם: Asus Maximus III Extreme (יש גם את p7p55D-E Deluxe בתור אופציה) כרטיס מסך: Sapphire HD 5830 1GB GDDR5 DX11…
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבנית מפרט עד5000 לגיימינג. בלי ציוד הקפי. עדיפות למעבד Inet core i5 ד.קשיח 1TB 64 MB ומה עדיף בזכרונות Dual Channel או ?triple 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD ומשחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1200X1920 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וע…
-
- 5 תגובות
- 887 צפיות
-