עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכ…

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. למשחקים ושימושים רגילים שיהיה בו כרטיס טלויזיה שאני אוכל להקליט וכו'... ושיהיה מ KSP כי יש לי זיכוי של הרבה כסף שמה... תודה רבה לכולם!

• 8 תגובות
    • 774 צפיות
  3. שלום לכולם, מעוניין להשקיע עד 6000 ש"ח. הצרכים הם: משחקים, סרטים, מוסיקה, הורדות, גלישה באינטרנט. עד היום השתמשתי ב-INTEL ו-GEFORCE? [יש הבדל כלשהו בסוג/צורת העבודה]. האם כדאי לעבור ל-AMD ו-RADEON? [יש הבדל כלשהו בסוג/צורת העבודה?]. מה ההבדל הגדול בין ה-QUAD ל-I7? תעזרו בבקשה בבנית מפרט שיחזיק לפחות ל-4 שנים. תודה מראש לעוזרים.

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  5. שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב שימש לעיצוב גרפי(פוטושופ, אילוסטריטור וכו), עבודה עם תוכנות תלת מימד(3DMAX, MAYA, AFTER EFFECTS) ולתוכנות בניית אתרים. אני יודע שקיימים המון ת'ארדים בנושא אבל לא ממש מצאתי את עצמי בתוכם. ראיתי המון מפרטים קיימים של חברות מחשבים(ZED, KSP וכו) אבל אני יודע שעדיף להרכיב לבד מחשב כדי שלא יוכנסו חלקים ישנים או משומשים. נכון? אני לא מבין בחלקי המחשב ולא יודע להבחין בין מה איזה מעבד טוב יותר לאיזו תוכנה ואיזה כרטיס מסך טוב יותר עם איזו תוכנה, לכן אני מבקש עזרה. אם תוכלו גם להסביר לי מדוע החלקים האלה טובים ביותר מסגרת התקציב אני אשמח, כדי שכשאלך לרכוש את המחשב לא יוכלו לעבוד עלי. התקציב שהצבתי לא כולל מסך. תודה רבה, יוחאי אזולאי yohai…

• 4 תגובות
    • 619 צפיות
  6. מה אתם אומרים על המפרט הזה (אני יודע שזה בלי מארז) אם צריך לשנות משהו לפי דעתכם או משהו שאתם הייתם מעדיפים ?? AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Albatron K8NF4X nForce 4X Motherboard DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Gigabyte 6600GT 128mb DDR צורב DVD פנימי LG GSA-4163B X16 TECH 1.44 וכמה זה יעלה לי בערך ?

• 10 תגובות
    • 994 צפיות
  7. שלום לכולם אני צריך לבנות מפרט מחשב שישמש אותי להרצה של VM (VIRTUAL PC( בעיקרון אני לא צריך ספק (יש לי אנרמקס 650 ואט ) וכרטיס מסך יש לי כרטיס של 9800 GT , אבל אני מבקש שמפרט יכלול ספק מינימלי וכרטיס מסך סביר כדי שעדיין המחשב הישן שלי יהיה בשימוש אחרי החלפת החלקים אני מתלבט בין I5 ל I7 כיוון שנראה לי שישום שעובד קבוע שהוא ה VM גוזל משאבים רבים מהמערכת ובנוסף מהמעבד ולכן ריבוי משימות הכרחי ובזה I7 יהיה יותר טוב המפרט שבניתי הוא מעבד Intel Core I7 920 2.66GHz 8Mb 1333mhz BOX לוח אם DFI X58 T3eH6 כרטיס מסך (האם 9800GT כרטיס מסך מספיק טוב היום למשחקים או שכדאי לשדרג ל4700X2 ?) Innovision 9400GT 512MB DDR2 PCI-E ספק + מארז COMPUCASE 6T10 Black 400W VN PSU HD 2 כוננים של 500…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6200 לא שקל יותר אפשר פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך 22 אינץ'-24 אינץ',עכבר(תיקנתי) ומקלדת לא מעל 150 ש"ח. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין לי צורך בכונן דיסקטים לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ivory היחיד שמקבל צ'קים 6. האם נושא הקירור והעיצ…

• 9 תגובות
    • 958 צפיות
  9. Started by LOL,

טוב עקב התחרפנות של המחשבים הישנים בבית אני צריך להרכיב מחשב ישן-חדש אבא שלי לא ממש רוצה להוציא הרבה כסף בגלל שאולי פעם בחודש ישתמשו במחשב הזה וגם אז רק לאופיס אז יש לי חלקים מהמחשב בישן אבל אני לא בטוח שכולם טובים מה שבטוח נשאר זה ההרדיסק ,ספק לא בטוח שיספיק(230),CD,כונן דיסקטים וכרטיס רשת מה שאני רוצה לדעת אם מארז של P2 יהיה טוב או שאני חייב מארז חדש? ואיזה חלקים יהיה הכי זסולים שאני יכול למצוא שיכללו מעבד,לוח-אם,כרטיס מסך, ומארז+ספק אם צריך עריכה: שכחתי שעדיף שיהיה לוח אם זיכרון SDRAM כי יש לי 384 תודה לכל מי שעוזר

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  10. שלום אני בונה מחשב שישמש לעריכת וידאו (עם פרימייר). ההתלבטויות שיש הם לגבי המעבד, הלוח והזכרון. מעבד (חובה INTEL ההמלצה של ADOBE), הבנתי שבקרוב אינטל משיקה את המעבד החדש, אז אני מניח שכדאי להמתין לירדת מחירים. (בכל מקרה אני לא אקנה את החדש בגלל בעיות תאימות שעלולות להתעורר עם התוכנות שאני משתמש). לוח, כמובן לוח עם SATA II עם RAID על כל ארבעת ה SATA(האם אני צריך לוח עם 8 חיבורי SATA?) שעליו יחוברו 4דיסקים של 400GB כ"א בתצורת RAID 0. זכרון, 2GB אשמח להכוונה. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה מראש שחר

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  11. היי אני צריך מפרט למחשב עד 2500 ש"ח ללא מסך מטרות המחשב: מוריד הרבה באימיול, גולש הרבה באינטרנט , משחקים קלים , צופה בסרטים ושומע שירים גם כשהאימיול דלוק אז אני גולש במקביל באינטרנט לא צריך ציוד הקפי צריך צורב DVD שיתמוך בכול סוגי הדיסקים (כולל DVD-R , DVD+R) מעדיף מעבד של אינטל חשבתי ללכת על Q6600 רוצה מחשב מהיר חשוב מאוד המהירות לא מתוכנן OC לא צריך מערכת הפעלה שיהיה מחשב שקט צריך הרכבת מחשב במעבדה אני משלם בצ'קים תוכלו להמליץ לי בנוסף לחנות זולה שמקבלת צ'קים תודה רבה על העזרה

• 11 תגובות
    • 800 צפיות
  12. Started by zbeng,

לא צריך משו חזק למשחקים המשחק היחיד שאולי יכנס למחשב הזה זה PRO אני עובד עם כמה תוכנות במקביל ככה שחשוב לי שהמחשב יהיה דיי חזק שלא יתקע.. אני רוצה לצפות בסרטי HD בטלוזיה שלי דרך המחשב.. לא צריך מסך, לא מתוכנן OC לא צריך כונן תקליטורים.. כן צריך מקלדת ועכבר.. תקציב עד 2500 נראה לי זה מחיר סביר לדרישות שלי... תודה!

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by LaraCroft,

שלום אני צריכה היום להרכיב מחשב לידידה שלי ולאחיה השימוש העיקרי הוא אינטרנט אבל עד עכשיו היה להם מחשב פנטיום 2 ככה שאני מאמינה שהם יתחילו גם לשחק קצת פה ושם במשחקים. אם תוכלו לעזור לי צריכה המלצה למפרט גם אינטל וגם AMD. תודה ניראה לי שכדאי אפילו לוח עם כרטיס מסך מובנה בתור התחלה :\ חשבתי על זה או ואולי עוד איזה כרטיס מסך ב 500 שח או ספק אחר טוב:\

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  14. Started by mayhem,

חברים שלום, אני צריך את עזרתכם בבנית מפרט למחשב, המחיר שאני יכול להשקיע הוא עד 4000 ש"ח מזומן )שטרות כסף( אני מעוניין שהחנות ממנה אני אקנה תהיה באזור חיפה /קריות והסביבה. המחשב מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות )כמו פוטושופ אופיס וכו'( אבל גם למשחקים. חשוב לי שלמחשב יהיה זיכרון של 2 גיגה מסך LCD נורמלי כרטיס מסך סביר וצורב DVD, כמו כן אני צריך גם עכבר ומקלדת למרות שהמחיר הוא לא גבוה אני מעדיף שהמעבד יהיה מדגם חדש משהו כמו E6300 . מקווה שתוכלו לעזור לי, אם יש לכם עוד שאלות או משהו שצריך להגיד ושכחתי אתם מוזמנים לשאול. תודה!

• 9 תגובות
    • 684 צפיות
  15. Started by EdenC,

שלום לכם. אני רוצה לקנות מחשב חדש, הנה משהו שבניתי: מעבד:INTEL DUAL CORE 930 לוח אם:Intel® SORENTO® 945 זיכרון:DDR2 667 MHz 512MB הרדיסק:WD 7200 250GB SATA2 כרטיס מסך:GeForce Fx 7300 TC HDTV צורב:צורב DVD משולב של סמסונג 16X אני גם רוצה לקנות מארז,איך הSunbeam Samurai? ואיזה ספק כח לקנות? והם שווה לשדרג זיכרון ל1024 DDR2 667 MHz בעוד 250 שקל? אני מוכן להשקיע עד 4000 ש"ח. המחשב יהיה למשחקים,לתוכנות כבדות וכל השאר..(אינטרנט,אני יודע מה) תעזרו לי בקשה, תודה רבה. עדן

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by The_Maestro,

שלום לכולם! אז הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש אחרי דיי הרבה זמן. והשאלה המתבקשת היא מה עדיף? השימושים העיקרים הם: משחקים ( לא צריך להיות ברזולוציה הכי גבוהה, אבל כן חשוב שיתמוך בכל מיני פיצ'יפקסים DX11 וכד') תכני HD וזהו בגדול. אני זקוק למעבד לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך השאלה הבאה היא מה עדיף? AMD או אינטל? באינטל הצלחתי לבנות מפרט דיי טוב אומנם קצת גבוהה מהתקציב שלי אבל זה בגלל שהעדפתי לקחת לוח אם שיש לו המון פיצ'רים (זה כבר סטיה שיש לי ;D) מעבד: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray זכרונות: 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel לוח אם: Asus Maximus III Extreme (יש גם את p7p55D-E Deluxe בתור אופציה) כרטיס מסך: Sapphire HD 5830 1GB GDDR5 DX11…

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  17. Started by skot,

שלום אני צריך עזרה בבנית מפרט עד5000 לגיימינג. בלי ציוד הקפי. עדיפות למעבד Inet core i5 ד.קשיח 1TB 64 MB ומה עדיף בזכרונות Dual Channel או ?triple 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD ומשחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1200X1920 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וע…

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימלי? 7000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? יש לי טלויזיה שתומכת בFHD לכן: משחקים כבדים מאוד, תכני HD, אני עובד עם תוכנות מוזיקה יחסית כבדות לכן אשמח גם לכרטיס קול טוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר מאוד. לכל התחומים.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כמו שציינתי יש לי מסך 32 של אל.ג'י... * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים,…

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  19. Started by M-a-T-a-N,

לאחר שפירסמתי שאני מחפש מפרט לפני כחודשיים הציעו לי לחכות לקונרו ואכן כך עשיתי אני מחפש מפרט עד 7000 בעיקרון בלי מסך בלי מקלדת עכבר וכל זה אני רוצה מחשב בעיקר למשחקים כבדים ועבודה בשולחן עבודה ואינטרנט תודה מראש לעוזרים!!!

• 12 תגובות
    • 744 צפיות
  20. Started by CowKing,

שלום, אשמח עזרה לבניית מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל כל עוד זה יוסיף לשקט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מולטימידה,הורדות, עריכה גרפית ומשחקים (רב תכליתי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Photoshop, Illustrator וגם תוכנות לבניית אתרים (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: אני משחק מגוון רחב של משחקים לפעמים זה משחקים כבדים לפעמים לא כמו: League of legends, Starcraft 2 (בעיקר משחקי אסטרטגיה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היח חברה אני צריך עזרה בבנית מפרט כמו שראיתם למחשב שיוכל להריץ 4 מכונות וירטואליות עם XP על גבי מחשב פיסי אחד. ללא ציוד היקפי כגון עכבר מקדלת וכו', כרטיס מסך - הכי פשוט שיש. צריך גם ווינדוס סרבר 2003 --- מה ההבדל הין \workstation לבין ESX server --האם יש כזו אופציה של ריבוי מעבדים פיסיים על גבי לוח אם אחד? והאם זה עדיף על פני שני חשבים נפרדים? --Pagr File - מהו? והאם ניתן להתגבר על מחסום ה3 גיגה זכרון ? --האם אל פסק יודע לכבות מחשב אם ברקע יש מס' מכונות וירטואליות שרצות כאשר יש מחסור בחשמל? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. חבר'ה צריך מפרט שיריץ משחקים טוב! בתקציב הנ"ל(בשביל חבר) בלי מסך. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  23. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, תקציב- 6000-7000 ש"ח לא כולל מסך, מסך אני לוקח את הדל המפורסם כפי שהומלץ לי כבר. שימושי המחשב, גרפיקה מורכבת, גיימינג, קידודים מסיבים, תיכנות ועוד.. בחרתי מפרט בסיסי שנראה לי מתאים לצרכי ואשמח לחוות דעתכם, בייחוד בנושא הזיכרון, לוח האם, מארז וספק, כרטיס מסך. אני מבקש לשים דגש חשוב על מחשב שקט, היום ברשותי מארז של TERMALTAKE ישן שאני מאוד לא מרוצה ממנו. דגש נוסף בבקשה הוא משקל, כלומר לא מארז בטווח ה 15+ קילו! לא צפוי OC דרסטי כנראה. בקשר למשחקים, אני דיי מגוון אז קשה לי לומר מה צריך בדיוק לכן לקחתי כרטיס MID RANGE , חשוב לי לומר שיש לי העדפה ברורה לNVIDIA מנסיון ארוך שנים, וכן לאינטל בתחום המעבדים. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פריטים שנמכר…

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  24. שלום אנשים יקרים, אני מחפש מחשב חדש לבית אחרי שהקודם הגיע לגיל בלות ומשתעל תכופות.. מטרת המחשב: מלבד ישומים רגילים, שימוש בתוכנות אדובי (פוטושופ, אילוסטרייטור) ,בנוסף מרכיב חשוב סימולטור טיסה של מיקרוסופט FSX, מלבד סימולטור זה אין שימוש במשחקים הן בהווה והן בעתיד. חשוב לי שהסימולטור יעבוד בצורה חלקה ללא קפיאות מסך תכופות ושימוש בהגדרות הגבוהות על מנת לנצל עד כמה שאפשר את יכולותיו. אן צורך בציוד היקפי - מסך, מקלדת עכבר. כרגע בנמצא שני מסכי 19" פשוטים שמספקים את הסחורה, יש לציין שאני משתמש בשניהם. מכיוון שהפורום עמוס במידע והבנתי בתחום אינה רבה, מה מתאים למה, איזה מפרט יתן ביצועים על מה אפשר להתפשר וכד'. התקציב שהקצבתי נע בסביבות 4000, מכיוון שאם לא שמים גבול אין ל…

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  25. Started by Moshe33333,

היי לכולם, אני צריך עזרה בבנית מפרט בתקציב של עד 8K (להשתדל לא לחרוג) שימושים: עבודה משרדית, אופיס וכו... גלישה באינטרנט ומשחקים לא כבדים (משחקי און ליין) תודה רבה עריכה: אין צורך במסך וציוד היקפי

• 3 תגובות
    • 570 צפיות

דיונים חדשים בפורומים