ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
היי אחי רוצה לקנות מחשב חדש והאמת הגיע הזמן וכאן אני צריך את עזרתכם... תקציבנו הוא 4500 ש"ח עם חריגה מקסימלית של עד 5000 ש"ח...המחשב הוא למטרת משחקים בעיקר ועל החדשים ביותר כמו באטמן החדש וכו' לפני חודשיים הוא קנה מסך חדש של סמסונג 24 אינץ HDFULL והוא ישחק עליו... אנחנו גרים באזור הקריות ככה שחנות מאיזור הקריות וחיפה היא המתאימה בשבילנו... השקט לא כלכך חשוב במפרט...5 מתוך 10...במפרט גם לא צריך לכלול הארד דיסק כי יש לו של חצי טרה כבר וגם לא צורב... ציוד היקפי גם לא צריך...ובלוח אם צריך שתיהיה אפשרות לכרטיס טלוויזיה כי הוא משתמש במחשב גם כטלוויזה. הוא לא רוצה לבצע OC אז לא צריך את האפשרות הזאת...אשמח להצעות...תודה אנשים
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אהלן, מבקש מפרט לחבר (אולי אפילו חבר של חבר) אני אצטט אותו ציטוט מלא ברשותכם : (תקציב - 5500 ש"ח) (ציוד היקפי לא קריטי כרגע)
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שיוכל להריץ את התוכנה AutoCAD ללא בעיות, תודה מראש,
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מפרט למחשב שישמש את הוריי, אנשים מבוגרים שלא מבינים כלום במחשבים... המחשב ישמש רק לעיון במסמכים וכו', קבצי אודיו ואולי קצת וידאו (לא סטרימיג מטורף או משהו), גלישה באינטרנט כמובן, ובגדול כמחסן קבצים, לכן אין צורך אמיתי במחשב מטורף מדי... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו …
-
- 19 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה נשרף לו המחשב והוא רוצה לקנות מחשב בימים הקרובים: ( הוא לא הולך לעשות OC מה שצריך זה הארדיסק לוח אם מעבד זיכרון עכשיו המפרט שהרכבתי לו זה AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL לוח אם , אני מתלבט בין : Gigabyte GA-K8NS-939 (nForce3 Ultra chipset) - ATX לבין EPOX EP-9NDA3J Ultra-939 (nForce3 Ultra chipset) - ATX מה אתם אומרים? זיכרונות הוא יקנה גיגה מ KSP של ADATA הארדיסק: WD 200GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA אין סמסונג בזיגזג את זה או מקסטור? תודה נ.ב הלוחות האלו בחרתי כי יש לי 9800PRO והוא לא מתכוון לקנות כרטיס מסך חדש
-
- 14 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולם!! חבר שלי סוף סוף התאפס והחליט לקנות מחשב חדש (יש לו Geforce 4mx!!) טוב אז ככה השימושים יהיו הכל (משחקים כבדים וקלים, צפייה בסרטים וכל השאר), לא מתוכנן OC והוא גם צריך מסך 19 אינטצ' רמקולים ועכבר ומקלדת. הוא רוצה שהמארז יהיה יפה אז חשבנו על ה-NZXT Apollo, מעבד E6600 וגם 8800 gtx או gts מה שאתם חושבים שעדיף. אלה שלושת הבקשות שלו, תודה מראש!!!
-
- 1 תגובה
- 516 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לעריכת מוזיקה... אני מתעסק ביצירה ועריכה של מוזיקה בתוכנות כמו קיובייס ומשתמש בפלאגינים ו-vst די כבדים שבמחשב 1700 מגה הרץ הנוכחי שלי לא נסחבים אני צריך מפרט בסביבות ה-5 אלף רק המארז וכל מה שכלול בו בלי פלופיובלי צורב ובלי סי די רום רק מארז, כרטיס קול, כרטיס מסך,הארד דיסק, לוח אם,זכרון מעבד...אמממ וזהו אני חושב... טני לאחרונה קראתי כל מיני דברים על היריבות בין אינטל ואיי אם די בשוק... ורציתי לדעת מה עדיף לי, מבחינת אמינות, יציבות, כוח והתאמה לדרישות...? אני גם גולש הרבה באינטרנט מוריד מוזיקה וסרטים... המליצו לי לקחת 2 הארדיסקים של 120 ג'יגה ולעשות raid שזה יותר מהיר מלקחת רק נניח 200 ג'יגה בכונן אחד... איזה כרטיס עדיף לי? audigy או משהו אחר?(אני רק י…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 שקלים סך הכל רק אם השדרוג באמת מצדיק את הכסף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו league of legends,tera,counter strike global offensive,call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לכמה שנים טובות צריך אותו לעבודה שוטפת מוזיקה סרטים וגם למשחקים וחשוב לי שהמחשב יהיה או מסקיפיסי או מקייאספי. חבר אחד הציע לי את זה מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤331 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200ay לוח אם GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39273 כונן קשיח Samsung HD501LJ 500GB SATA2 16MB ¤283 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD501LJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤233 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe ¤584 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28650 צורב Samsung SH…
-
- 5 תגובות
- 551 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך סבבה, אבל אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כדוגמת BF4, COD החדש, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד, שיריץ אותם ברמה גבוהה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , המסך עצמו הוא 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לצורך גלישה, כתיבה ומשחקים לא חזקים ממש. התקציב: 2000 ש"ח. אפשרות לחריגה קטנה במקרים מיוחדים. החבילה כוללת: מארז כולל הכל + מסך. ללא מקלדת, עכבר ורמקולים. המסך בעדיפות ל-19 אינץ'. בכל מפרט שאמצא בחנויות יהיה קאטצ', ולכן אני רוצה מפרט הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב. עבר זמן מאז שקניתי תמחשב שלי וכבר אין לי מושג מה חדש, מה ישן, ומה עדיין שווה קניה. תודה על עזרתכם.
-
- 10 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב (לא כולל אביזרים נלווים אותם ארכוש בנפרד) בסכום הנקוב למעלה. המחשב ישמש לשתי פעולות עיקריות: גיימינג ברמה בינונית גבוהה (nba2k10, pes, call of duty וכו') וכמחשב מולטמדיה ביתי. את המחשב אני מתכוון לחבר למסך LCD 37. רציתי גם לשאול בנוסף - האם כדאי לרכוש כרטיס טלוויזיה או שכבר עדיף לקנות את הממיר החדש ב-400 שאפשר לקלוט איתו ערוץ 10, 2 ו-1? תודע מראש על העזרה, רועי.
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרה במפרט למחשב(לא מבין גדול במחשבים). עלות 5000-6000 ש"ח השימוש שלי במחשב הוא ל- משחקים,הורדות,המרת קבצים וצריבה בנרו ואינטרנט. תודה
-
- 8 תגובות
- 647 צפיות
-
-
המטרה לקנות מעבד, לוח אם, וזכרון בלבד. גיל המשתמש: 16 תקציב 1600 ש"ח פלוס מינוס. אופציה אחת היא מעבד 64 ביט אבל לא ברור לי אם יש הבדל איכות בין (?AMD Athlon 64 3000+ (S-754 ל-Athlon 64 3000+ (S-939) והאם ההבדל הוא רק באפשרויות שדרוג בעתיד לרעת ה-754(למה בדיוק הכוונה אפשרויות שדרוג בעתיד? במה זה מגביל?). אופציה שניה מבוססת ספרון או אתלון XP, אין לי מושג מה כדאי לקחת באופציה הזאת, ואם היא בכלל כדאית, מחכה להמלצות . לגבי הזכרון, אני מניח שרק 512MB, האם כדאי בשני מודולים או אחד ואם באחד האם זה לא יגביל אותי בהרחבת זכרון אפשרית בעתיד? ראיתי ב-KSP זכרונות 512 זולים, בין 260 ל-500 ש"ח, מה כדאי?
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב שאמור לשמש את כלל בני הבית. המחשב אמור להריץ משחקים על מסך 19 אינץ' ולשמש כתחנת מולטימדיה לכל שאר בני הבית. כמו כן הואיעבור מתישהו OC... המפרט שאני חשבתי עליו מעבד E8400 או Q6600 לוח אם LANPARTY DK P45-T2RS ABS Plus או ASUS P5Q-EM Intel® G45 Chipset LGA 775 זיכרון 2x G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 BLACK EDITION דיסק קשיח Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB ST3500320AS כרטיס מסך, אני לא יודע. אני מתלבט איזה כרטיס משך יהיה משתלם יותר . אם כדאי לקנות כרטיס זול 4670 או 4850 או 4870 או 9800 GTX אחרי הכל זה תלוי בלוח האם. צורב LG GSA-H22N Super Multi DVD Rewriter X20 SATA BLACK OEM מארז Thermaltake …
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניינת לקנות מחשב ביתי שישמש לדברים הבאים: -אינטרנט -הורדה וצפייה בסרטים- חשוב!! -תוכנות אופיס -אולי קצת משחקים, לא כבדים מדי ושאלה: האם המפרט זהה למחשב נייד ונייח? ועוד שאלה: האם אפשר לרכוש בכל מקום את החלקים שאתם מציעים? אשמח לתגובתכם ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 460 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל את עזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש בעיקר לגיימינג: מה התקציב המקסימאלי 4000 ש"ח - א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח - תלוי אם אפשר לשלם בתשלומים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים אבל גם תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר חדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אני מחפש להרכיב מחשב לשלושה דברים: 1. להריץ משחקים בהגדרות אולטרה 2. לראות סרטים וממש להיכנס אל הסרט 3. שזה יחזיק לפחות כמה שנים טובות, גם מבחינת חומרים חזקים (כרטיס מסך, מעבד, קירור וכו'), וגם מבחינת הגדרות של משחקים לשנים הבאות (שאני לא אצטרך להחליף חומרה בעוד שנתיים-שלוש 4. שהמחשב 'יעוף', ללא תקלות ובעיות אני רוצה שזה יעבוד על המסך של אסוס 34 אינצ' rog swift pg348q או על המסך aser Predator XB321HK תקציב מקסימלי: 20000₪ אפשרי לחרוג עד עוד 1000₪ רזולוציה: (4k (16/9 או (uwqhd (21/9 ללא ציוד היקפי, התקציב הוא רק למחשב עצמו אוברקלוק: מתוכנן, לפי הצורך אין העדפה על חנות מסוימת, במקרה הצורך יש אפשרות לקנות את החלקים בחו"ל …
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל פורום חומרה,הודעה ראשונה(: אבקש את עזרתכם בבניית מחשב גיימינג בתקציב של עד 5K,ללא צורך בציוד הקפי(למרות שעכבר או מקלדת טובים תמיד יתקבלו בברכה). המחשב אמור להספיק להרצת משחקים בצורה הגיונית לבערך 5 שנים הקרובות,כאשר השאיפה היא בשנה וחצי-שנתיים הקרובות הוא יוכל להריץ אותם על הגדרות כרפיות מאקסימאליות. מספר שאלות נוספות: האם מעבד sandy bridge של אינטל עדיף על פני מעבד רגיל של אותה החברה,ואם כן-למה? בכמה "חזק" יותר כרטיס מסך אשר עבר OC בחברה מאשר אחד רגיל?(אני מכוון ספיציפית לnvidia 570gtx) <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך,במידת האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2…
-
- 10 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מתנה לבר מצווה לילד. התקציב המקסימלי הוא 4 אלף ואני יודע שמדובר בתקציב לחוץ ולכן מאד זקוק לפתרונות יצירתיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 200 שקל, עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושי מולטימדיה בסיסיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עכשוויים (גם FPS וגם RPG חדשים). -מהי הרז…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך בן אדם שיבנה לי מפרט מחשב גיימינג אבל שיהיה בצבע ירוק מכיוון שהסטאפ שלי יהיה בצבע ירוק אז אני רוצה שהמחשב יתאים לסטאפ אז אם יש בן אדם שיודע ומבין בזה ויכול לבנות לי מפרט למחשב גיימינג ירוק עם תקציב של 6500 ₪ אז בבקשה שיעזור
-
- 0 תגובות
- 496 צפיות
-
-
אני צריך בן אדם שיבנה לי מפרט מחשב גיימינג אבל שיהיה בצבע ירוק מכיוון שהסטאפ שלי יהיה בצבע ירוק אז אני רוצה שהמחשב יתאים לסטאפ אז אם יש בן אדם שיודע ומבין בזה ויכול לבנות לי מפרט למחשב גיימינג ירוק עם תקציב של 6500 ₪ אז בבקשה שיעזור
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, אופיס, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 16, GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , אבקש עזרה בבניית מחשב לצורך גיימינג בעיקר , אינטרנט וצפייה בסרטים בפורמט HD. 1) תקציב 6,500₪ א) לחסוך ב) 500₪ 2) משחקים , אינטרנט , סרטים וכו... א) כבד ב) Assassin's creed , Fifa 17/18 , NBA 2K18 , Middle of Earth - Shadow of War וכו... הגדרות גרפיות הכי גבוהות 3) אין צורך 4) אין 5) 5/6 6) לא 7 ) לא 8) KSP / IVORY 9) השבוע 10) לא 11) אולי בעתיד כרטיס מסך 12) עדיפות למעבדי אינטל תודה לעוזרים ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-