ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אני מתלבט בין לקנות מחשב מהדור הקודם כלומר intel t5250 או לקנות t7250 כמובן שהשיקול הוא כספי מאחר וההבדל הוא בערך 700 ש"ח. חיפשתי וראיתי כי HP מוכרים את סדרה 6720 בסביבות 3500 ו dell מוכרים את 1525 inspiron בסביבות 4200. רציתי להתייעץ איתכם האם שווה להתפשר על המעבד או עדיף להשקיע עוד 700ש"ח יקרים בכדאי לקבל את המעבד החדיש יותר? אם יש למישהו המלצה על מחשב בתקציב הנ"ל אני אשמח לקבל זאת.
-
- 9 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין 3 מחשבים ניידים שישמשו אותי לאינטרנט אופיס משחקים קלים וכד' המחשבים שמצאתי הם: 1. Lenovo G550 NTDK3IV http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8621 יתרון: מעבד T6600 חסרון : WINDOWS VISTA 2. Lenovo G550 NTD92IV http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9357 יתרון: WIN 7 חסרון: מעבד קצת יותר חלש T4300 3. Compaq CQ61-280EJ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8265 ואני משדרג אותו בעוד 50 דולר (180 ש"ח) לWIN7 דרך תוכנית שדרוג חסרון: אין בלוטוט,כונן קשיח יותר קטן. כרטיס מסך מעט יותר חלש 103 במקום 105 שיש בLENOVO יתרון: מעבד T6500 סה"כ כולם פחות או יותר זהים במחיר בגלל שלא ניתן "לשדרג" את המחשב בניגוד למחשב ביתי אני מאוד מתלבט תודה על העזרה......
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום,הנני סטודנט שנה שנייה לאווירונאוטיקה בטכניון. מחפש לפטופ בתקציב של עד 3500 שקל... השימושים הם:MATHLAB-לא יודע כמה זה רלוונטי אבל לכל מקרה,אולי SOLIDWORKS במידה ואצטרך להשתמש בתוכנה בהמשך התואר,וכמובן שימושים סטודנטיאליים אחרים שאולי אני לא מדוע אליהם אבל אתם כן כעקרון שמעתי ש DELL הם מעולים,וגם יש לאחי DELL והוא מרוצה. לכן מצאתי את המחשב הבא: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=123707 אשמח אם תביעו את דעתכם/תציעו אלטרנטיבות תודה רבה נ.ב מטרות המחשב? כמו שאמרתי למעלה+אשמח להריץ משחקים לא כבדים מדי פעם+צפייה בסרטים והרצאות מוקלטות * גודל המסך? בסביבות ה13 אינץ' * משקל רצוי? רצוי כמה שיותר קל,מבדיקה שערכתי זה יוצא בסביבות ה2 קילו * האם נדרש …
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הנייד הישן שלי עומד לשבוק חיים בכל רגע אז אני מניחה שהגיע זמן לקנות אחד חדש, אלה שבניגוד לנוכחי אני רוצה להשקיע בחדש יותר. בגדול השימוש שלי הוא לתכנות, כתיבה, גרפיקה וגיימינג. לגבי גיימינג, אני משחקת בעיקר בleague of legend, starcraft 2, rust וכו... אבל יהיה נחמד אם הוא יהיה מסוגל להריץ גם משחקים כבדים יותר. לגבי תכנות וכתיבה באופן כללי: נוח לי מאוד לעבוד עם מקלדת קטנה. המחשב הנוכחי שלי הוא עם מסך 12.1 אינץ' וזה פשוט תענוג בשבילי להקליד עליו (האצבעות מגיעות לכל המקשים מבלי להזיז את הידיים). אני יודעת שכנראה הפעם אצטרך להשיג נייד גדול יותר בעבור הדרישות שלי אבל בכל זאת אם אפשר שלא יהיה גדול מידי ושתהיה לו מקלדת נוחה. עדיף גם משקל כמה שיותר נמוך כי אני אוהבת לעשות את רוב…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב נייד לסטודנט, עד 800 דולר (ניתן לחרוג אם הדבר נותן יתרון משמעותי) * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים באיכות 720p * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, HDMI * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך בכונן גדול. אם ניתן שיהיה SSD בגודל סביר (128GB) אז עדיף * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כמה שאלות: 1. חשוב לי שהמחשב ירוץ …
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לעזור לחבר לקנות נייד חדש. נמאס לו מהנייד הישן שלו (משנת 2008, ויסטה והוא כבר החליף פעמים סוללה - העלות המצטברת כבר לא מתאימה לו, לא מעוניין לחכות לפעם שלישית...) ממה שהבנתי ממנו, אלה הפרטים: * תקציב: 2600 (ניתן לעלות לכיוון 3000 אך בהחלט עדיף להשאר באזור 2600) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15.6 מינימום האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? אינטרנט אלחוטי (אם אפש…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיוכל לעבוד בעומס עבודה כמו: Visual Studio 2008, פיירפוקס עם כמות גדולה של טאבים פתוחים בו זמנית, תוכנות מסרים מיידים, מוזיקה, SKYPE, EMULE בו זמנית. בנוסף, חשוב לשים דגש על שנות אחריות(הבנתי שDELL טובים באחריות) ושתהיה לו יציאת HDMI והוא יוכל לעבד וידאו בהבחנה גבוהה(כדי לחבר לטלויזיה חיצונית יותר מאשר לראות במחשב עצמו, למרות שזה גם יכול לקרות), מצלמת אינטרנט, כרטיס רשת אלחוטי. בלוטות' אופציונאלי. משחקים אני אשחק בבית, לא בשביל זה קונים לפטופ. אם יעבור את ה5K בכמה מאות שקלים זה בסדר, אבל בלי להגזים יותר מדי. תודה![br]פורסם בתאריך: 27.01.2009 בשעה 22:59:44 אה, שכחתי,חשוב לציין שאני אקנה אותו בסביבות אפריל ככה שאם אמורים לצאת דגמים חדשים \ מתוכננת י…
-
- 9 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח, ומרוב ריבוי החברות אין לי מושג במה לבחור. הדרישות שלי הן כאלו: מעבד כפול ליבה של אינטל, 1.66 מה"צ לפחות כרטיס מסך לא מובנה, מינימום Nvidia 7400 או ATI X800 (אני יודע שקשה למצוא ניידים עם כאלו כרטיסים). זיכרון פנימי 1024 מגה 533 מה"צ. דיסק קשיח לפחות 80 ג'יגה. צורב די וי די. חיבור Lan חוטי, Lan אלחוטי ו BlueTooth מסך 15-17" מממממ......עד כמה שידוע לי HP/COMPAQ מובילה בתחום, אז חשבתי אולי לקחת נייד שלהם, אבל לא חובה... יש המלצה לנייד ספציפי? אפשרי לעלות קצת בתקציב למרות שהייתי מעדיף שלא תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד התקציב שלי עד 6,000 שקל חשוב לי שהגודל יהיה 13 אינצ' שהמחשב יהיה חזק ומהיר הוא ישמש בעיקר לסרטים משחקים שיהיה לו FHD עכשיו חשוב לי שהסוללה שלו תהיה גם חזקה ושלא תגמר תוך 4 שעות למרות שאני יודע שככל שהחומרה חזקה יותר המחשב אוכל יותר אני קונה בארץ ,כונן לא חובה חשוב שיהיה לו גם זכרון לפחות 300 ג'יגה ויציאת HDMI בנתיים הדגם הזה הכי נראה לי http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9722 אם תאכלו להמליץ על משו אחר אני יותר מאשמח תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום אני חדש באתר. אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד עד למחיר של 10,000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים. נ.ב אני מקווה שזה הפורום המתאים להודעה.
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
בעקרון אני רוצה שיהיה בו גם את היכולת להריץ משחקים כבדים.... ןיש לי התלבטות כרגע בין שתי הדגמים הנ"ל: dell studio xps 16: PROCESSOR Intel® Core 2 Duo P8600 (3MB cache/2.4GHz/1066Mhz FSB) OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit HD DISPLAY Edge-to-Edge HD+ Widescreen 15.6 inch WLED LCD (1600x900) W/2.0 MP MEMORY 4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms) HARD DRIVE 500GB 7200 RPM SATA Hard Driv INTERNAL OPTICAL DRIVE 8X DVD+/- RW(DVD/CD read/write) Slot Load Drive VIDEO CARD ATI Mobility RADEON HD 4670 1GB WIRELESS CARDS Intel® 5300 WLAN Wireless-N (3x3) Mini Card BATTERY Additional 9-Cell Battery SOUND OPTIONS Hig…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב מהיר, קל פיזית ויעיל כ14 אינטש למטרות לימודים (אופיס, גלישה), צפייה מרובה בסדרות וסרטים ושיוכל להריץ משחקים לא כבדים. גיימינג לא שימוש עיקרי, אבל כמובן שנחמד ותהיה אופציה כזו. העדיפות היא לקנות את המחשב באילת, אם ידוע לכם על אתר שמוכר מחשב בסגנון של שני אלו בקישור למטה במחירים כוללי מע"מ אז כמובן שזה לוקח. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=27113 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=28492&iszap=1 במקרה ויש לכם המלצה על דגם אחר: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3800 ש"ח במקסימום אחרי הורדה של מע"מ אם ניתן לרכוש את המחשב באילת (יוצא בערך 4400 לפני מע"מ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: מש…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קודם כל אשמח לשמוע המלצה על מחשב נייד סביב מחירי ה-3000 עד 3500 לסטודנט להנדסה (על כל המשתמע מכך). כמו כן האם המחשב הנייד: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN50102G יענה על הדרישות? איך הוא ביחס ל: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=124345 (במידה ואוסיף עוד 2 גי'גה זיכרון) תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם - מחפש המלצה למחשב נייח, מקסימום עומס - תוכנות לעיבוד גרפי (ADOBE), ללא עריכת וידאו או גיימינג (וכמובן שימושים ביתיים סטנדרטיים). ומספר שאלות: האם מספיק זיכרון 8G או שרצוי 16G? מספיק i5 ? האם יש טעם בכרטיס מסך או שיספיק אחד שהוא build in על לוח האם? האם מספיק SSD בנפח קטן להתקנות בלבד ובנוסף HDD גדול? תודה מראש!!
-
שלום, אשמח לעזרתכם - מחפש המלצה למחשב נייח, מקסימום עומס - תוכנות לעיבוד גרפי (ADOBE), ללא עריכת וידאו או גיימינג (וכמובן שימושים ביתיים סטנדרטיים). ומספר שאלות: האם מספיק זיכרון 8G או שרצוי 16G? מספיק i5 ? האם יש טעם בכרטיס מסך או שיספיק אחד שהוא build in על לוח האם? האם מספיק SSD בנפח קטן להתקנות בלבד ובנוסף HDD גדול? תודה מראש!!
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-2500 עד 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי כללי ללא גיימינג - צריכת תכני אינטרנט, שימוש ביישומי אופיס, צפיה בתמונות, צפיה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? השקט חשוב במיוחד, לכן נדרשים מאוררים שקטים וספק פאנלס או בעל מאורר שקט. …
-
-
- 5 תגובות
- 525 צפיות
- 2 followers
-
-
היי, בתור מישהי שלא מבינה כלום בתחום אשמח לקצת (או הרבה) מידע: * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס (סטודנטית), טיפה הורדות ועוד איזו תוכנה של כתיבת מוסיקה. * גודל המסך? לא מאוד משנה, ה-14' עשה רושם כגודל מושלם אבל גם 15.6' בסדר, הקטנים יותר בטח הרבה יותר יקרים. * רזולוציית המסך? לא מאוד קריטי (אני מניחה שצריך לחסוך איפשהו) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף לא יותר מ2.6 (המחשב רוב הזמן בבית אבל מעדיפה אופציה לניידות בלי לשבור את הגב) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כאמור, השימוש יהיה בבית רוב הזמן, אבל אם אפשרי עדיף שיהיה אפשרות לכ-3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין לי מושג מה זה אומר, אז כנראה ש…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אח"צ טובים לכל חברי הפורום! אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד ללימודים *עד3 אלף שקל- חריגה עד 400 ש"ח עדיף שלא *שיעבוד טוב וחלק בדברים הבאים(מספיק RAM): -גלישה באינטרנט -סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה -תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס -תוכנות תכנות -משחקים קלים בנוסף למה שרשמתי בעצמי, עניתי על השאלות שיש בפורום למטרת בחירה של מחשב נייד: * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: עדיפות שיהיה כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיפות לסוללה כמה שיותר חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?יציאת HDMI * בלוטות? מומלץ לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB יספיק. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD לא חובה * כונן Bluray? אין צרוך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא חובה, אבל עד…
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
היי לכולם אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב גיימינג עד 3000 שח , ניתן גם יד שנייה. אשמח אם תוכלו לתת לי מפרט טוב או שתמליצו לי על אחד המחשבים שכבר הציעו לי בפייסבוק [מוסיף את הרשימה] - תודה רבה לעוזרים!! *********************מחשב 1***************** יד 2 ₪2,650 מעבד: I7-3770 @ 3.4Ghz לוח אם: Gigabyte H61M-S2-D3 זיכרון: 16GB DDR3 1333 כרטיס מסך: Sapphire AMD R9 290 4GB אחסון: INTEL SSD 240GB + Seagate 1TB ספק כח: Couger 760W 80+ Bronze מארז: Thermaltake עם חיבור SATA בחיבור וניתוק מהיר בחלק העליון. *********************מחשב 2***************** יד2 2999 שח מארז: ANTEC GX505 תוספת 2 מאווררי לד אדום בפרונט מעבד i7 4770 לוח אם: b85 h…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב, בדקתי כמה מחשבים ניידים בתקציב של עד 3500 עם חריגה של 200 ש"ח. המחשב לסטודנט והשימוש העיקרי בו יהיה לתכנות ולמשחקים (עד כמה שאפשר בתקציב הזה) הדרישות החשובות הן: גודל מסך: 14 משקל: נמוך במידת האפשר חברה: מניסיון שלי עם ניידים עדיפות לDELL זיכרון: לפחות 6 כרטיס מסך: שוב למשחקים במידת האפשר, כדוגמת COD, FIFA לא צריך צורב\קורא דיסקים אחסון: אין עדיפות לSSD , אבל שיהיה לפחות 500 GB מצאתי רק דגם אחד שעונה על חלק מהדרישות 1:Dell Vostro 5470 VM-RD33-7319 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=865307 בעד: * מסך 14 * משקל נמוך * כרטיס מסך סביר עד טוב בהחלט, בביצועים ראיתי שהוא מריץ cod ghosts בהגדרות בינוניות בצורה טובה * 32GB SSD בנוסף ל500GB …
-
- 18 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אני צריך במחשב לפחות 160 GB צורב DVD של LG מעבד 6400 ורמקולים טובים וזיכרונות טובים ,וכרטיס מסך טוב מאוד
-
- 6 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום, מחפש לרכוש מחשב ניד עם מסך טאצ, מעבד I5 לפחות ומסך 14" לפחות וכן 3 שנות אחריות לצורך שימושי אופיס, שימוש בחופשות וגם לצורך הזרמה של תכני וידאו (סטרימינג) מאתרים בארה"ב התנתקתי מייס וכיום צופים בבית באמצעות הזרמה של תכנים מארה"ב מ-hulu+ ו-netflix. יש לי מספר מכשירי Roko אולם יש תכנים שדורשים הזרמה מהמחשב ולא ניתן להורידם או לצפות בהם באמצעות מכשירי הרוקו מחפש כאמור מחשב "14 לפחות משקל עד כ-2 ק"ג ושוקל באם כדאי לטובת מסך 15.6 לעבור את 2 הק"ג. מערכת הפעלה חלונות 8 עם מסך טאצ חשבתי על נייד של דל - Dell Vostro 14Z 5470-i5 - מגיע עם SSD 128 ללא קשיח נוסף, יתכן וקצת בעייתי אפשרות נוספת היא לוותר על SSD ולרכוש אסוס מסדרת VivoBook יש לי שרת NAS בתוצרת Raid 5 עם 4 דיסקים של…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה גרפית בסיסית. התוכנה שאיתה תהיה כל העבודה היא - acdsee. אין משמעות למשקל וכו'. תקציב - עד 2600 שח. המליצו לי על 4 אלה: Lenovo ThinkPad SL510 2847-DGG 2GB מעבד - Intel Core2 Duo T6670 2.2Ghz או : Lenovo IdeaPad B560 4330-9AG 4GB מעבד-Intel Dual Core P6200 2.13Ghz או: Lenovo IdeaPad B560 4330-9AG 2GB מעבד - Intel Dual Core P6200 2.13Ghz או: Lenovo IdeaPad B560 4330-9GG 3GB מעבד - Intel Core i3-380M 2.53GHz איזה מהם יעשה את העבודה הכי מהר. אשמח לתשובה.
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום. אודה לקבלת עזרה בבחירת מחשב למשחקים.קבלתי את ההצעות האלה ואני מאוד מתלבט: הצעה ראשונה> : Intel Core i3 550 3.33Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 מחיר: ₪561 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 מחיר: ₪66 לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 כמות: 1 מחיר: ₪364 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm + Seasonic 500W ET 34A @ 12V כמות: 1 מחיר: ₪514 קירור למארז: EVERCOOL EVERGREEN Series 120mm כמות: 1 מחיר: ₪32 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 מחיר: ₪128 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪281 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI כמות: 1 מחיר: ₪960 כונן א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני צריכה מחשב חדש למטרות לימודים (לומדת תכנות php) רק עכשיו נכנסתי לתחום ואני לא כל כך מבינה בקניית מחשבים - אשמח לעזרה ההתלבטות שלי היא בין macbook air לsamsung ultra series 9 אני לא סגורה דווקא על הסמסונג אבל זה מה שהומלץ לי על ידי חבר כששאלתי לגבי מחשב ווינדוס טוב העיניין הוא שהבנתי שמאק עדיף אבל אני לא כל כך מבינה בתפעול שלו... התקציב שלי הוא 6000 - 70000 ש״ח צריכה מחשב קל (אני בחורה וצריכה לקחת אותו ממקום למקום) משהו חזק.. אשמח להצעות או לדעות לגבי ההתלבטות שלי יום טוב
-
- 1 תגובה
- 769 צפיות
-