עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב עד 1500 ש"ח, השימושים הם אינטרנט, מיילים, קצת אופיס וכו'. אני לא מתמצא בשוק הנמוך לצערי, מה יותר משתלם וכדאי במחיר כזה? AMD? אינטל? בכל אופן אשמח לעזרה למצוא מחשב שיתן את התמורה המירבית לכסף, דגש חשוב ספציפי הוא אחריות כמו שצריך, (Dell, Lenovo, HP בדרך כלל השירות שלהם טוב), קשה לי להאמין שאפשר למצוא מחשב עם 3 שנים אחריות במחיר כזה, אבל אם אפשר אז מצויין. תודה מראש על העזרה!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. תקציב: 2000+- ש"ח גודל מסך: 10-12" כונן קשיח: 250 ומעלה זקוק לזמן סוללה ארוך. מטרה: אינטרנט,סרטים,עבודות וורד. בנתיים מצאתי את הנייד של אסוס: asus eee pc 1215N האם יש לו מתחרים? תודה!

• 2 תגובות
    • 739 צפיות
  3. שלום לכל אנשיי הפורום, חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד בתקציב של בין 4K ל-5K. השימושים שלו הם שימושים משרדיים וגם סרטים ומוזיקה (הוא לא עורך מוזיקה ווידיאו) אני הצעתי לו לקנות מחשב של DELL אבל אני לא כלכך מבין בדגמים של ניידים, לכן אני מבקש את עזרתכם. תודה רבה לכולם, אלדד כהן

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  4. שלום רב, אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של 3000 ש"ח (עם חריגה אפשרית של כ-200 ש"ח) * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות,קצת סרטים * גודל המסך? "15.6, מאט * רזולוציית המסך? לא ידוע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכוללת numpad. * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במידת האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB (לפחות) * כונן אופטי? במידת האפשר - לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא (Linux) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המחשב הזה HP ProBook 450 E9Y54EA נראה לי מתאים …

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. שלום אנשים, חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד בתקציב של עד4.2K והא ביקש את עזרתי, ואני מבקש את עזרתכם. השימושים שלו הם אינטרנט אופיס סרטים וקצת משחקים, הוא לא גיימר מטורף הוא בעיקר חובב פרו. אני אישיתי אמרתי לו שעדיף לו מחשב נייח אבל הוא מתעקש, מכיוון שאני לא מבין בשוק הניידים אני מבקש את עזרתכם. בברכה, אלדד כהן.

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  6. שבוע טוב , בחודש הבא אני נוסע לארצות הברית ולרשותו תקציב כפי שצוין בנושא חבר המליץ לי על asus g74sx חשובה לי איכות הגרפיקה וביצועים ברמה גבוהה משמש גם לעריכת תמונות תודה רבה

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  7. שלום מצאתי דיל שנשמע די משתלם בתחום המחשבים הניידים. הבעיה היא שאני לא מתמצעת בדגם הזה של המחשב לכן אשמח אם אנשים המתצים בדגם יענו ליח אם הדגם משתלם והקניה משתלמת אם יש בעיות עם הדגם הזה אנא תכתבו זה ממש חשוב. מחשב נייד פנטיום 2 מבית HP דגם: OMNIBOOK XE2 מעבד פנטיום 2 -366MHz זיכרון 128MB דיסק קשיח 6.4GB כונן Cd-Rom פנימי כונן 1.44MB פנימי מודם 56K פנימי. מסך "13.3 TFT. כרטיס קול. עכבר+מקלדת. המחיר שהציעו לי הוא 2000- דגם לא משומש. יש להדגיש שהמחשב נועד בעיקר להקלדה ומשחקים קטנים ומועטים ביותר ואני לא מצפה למחשב הכי טוב כי אני לא מתכוונת להתקין עליו מטריקס 2... אשמח אם תעזרו לי. -נעמה-

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by SABman12,

* מטרות המחשב? ע אני אשתמש לצורך עבודה שוטפת (סטודנט למדעי המחשב). מדי פעם גם אראה בו סרטים אבל זה בעיקר אינטרנט, WORD, EXCEL, תכנות, לימודים וכו'.... יהיה לי גם מחשב נייח חזק בנוסף אבל המחשב הזה ילווה אותי רוב הזמן. עדיף שיוכל גם להריץ משחקים בסיסיים אבל ברור שבמחיר הזה לא צריך לצפות ליותר מדי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? מן הסתם 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן, אחד הדברים הכי חשובים לסטודנט במחשב נייד.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3.. * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata…

• 0 תגובות
    • 780 צפיות
  9. אני עומד בפני רכישת מחשב נייד הראשון בחיים שלי כך שאין לי שום נסיון עם מחשבים ניידים. כך שאני חייב את עזרתכם בנושא הזה הציעו לי לקנות מחשב נייד של DELL כי יכולים לסדר לי הנחה מסויימת, קודם כל איך החברה? ממה שאני מכיר הם נחשבים טובים מאוד עכשיו הקטע היותר בעייתי, אני מסתכל פה על מחשבים ואני ממש לא יודע איזה רכיבים תכלס אני צריך המחשב הזה יהיה בעיקר למחשב סטונדטים, רק שיצטרכו לעבוד עליו תוכנות כבדות גם כמו אילוסטרייטור ופוטושופ ומידי פעם משחק חדש, לא משהו ביג דיל בדרך כלל המשחקים המחשב שאני די אהבתי שנקרא Inspiron 1525, מגיע עם מעבד Intel® Celeron® 550 (2.0GHz, 533Mhz, 1M L2 Cache) שאני יודע שנחשב חלש ויש אפשרות להמיר אותו ב50 דולר למעבד Intel® Core 2 Duo T5550 (1.83GHz/66…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  10. היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש מארצות הברית. הדרישות שלי לפי סדר החשיבות: קל ולא גדול מידי - "13- "14. שיהיה עם יכולת עיבוד טובה (לא למשחקים אלא עיבוד ממש לצורכי עבודה). כזה שניתן להוסיף ולקנות לו עמדת עגינה - כרגע יש לי T500 קצת ישן, הוא איטי ונראה לי מגושם. עיצוב ונוחות שימוש. האם יש כזה קיים?? אשמח לעזרה..

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by Netanel124,

מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים יחסית (המשחק הכי 'חדש' שאני משחק כיום הוא L4D2), צפיה בסרטים, עריכה גרפית בסיסית פעם ב.. * גודל המסך? 14-15.6 סוג מסך? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה נחמד אבל לא חובה * משקל רצוי? מעדיף משקל נמוך אך לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות בלי להיות מחובר לחשמל יהיה מצוין, אבל לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB, אפשר יותר * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות לפחות 3 שנים ואחריות בינלאומית לפחות לשנה הראשונה. * האם בתקציב צריך להיכנס…

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  12. שלום לכולם, אחרי שרכשתי מחשב שולחני יקר (יחסית) נשארתי עם תקציב של כ3000-4000 כדי להשלים את יעילות העבודה שלי בקניית מחשב נייד. מטרת המחשב לשמש אותי בעיקר לגרפיקה, פוטושופ, אילוסטרייטור, עריכת קבצים גדולים \ קבצים במקביל. כיוון שהמחשב ישמש אותי במקביל למחשב השולחני כל הזמן, ההארד דיסק לא צריך להיות גדול במיוחד. רצוי מחשב מהיר ויציב בעבודה עם קבצים כבדים בפוטושופ. לא צריך להריץ משחקים. גודל המסך: מבחינתי, כמה שיותר גדול יהיה לי יותר נוח. עם המשקל אסתדר כבר איכשהו בכל מקרה. זמן סוללה: מן הסתם, כמה שיותר יותר טוב..אני חושב שהרבה מהעבודה תיהיה ברכבת או במקומות שאפשר לעבוד עם המחשב מחובר. כונן דיסקים - אין צורך רצוי כמובן לנסות ולחסוך כמה שיותר במחיר הסופי, מותר לחרוג אם נראה…

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  13. אשמח בעזרה בבחירת מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה של 500 מעדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לצורך לימודים של עיצוב גרפיקה, adobe, photoshop, illustrator, indesign, animate, acrobat 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה מסויימת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  14. שלום לכולם, אני מתחיל עוד חודש ללמוד הנדסת מכונות, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. התקציב הוא גג 4K עם עדיפות לחסוך כמה שאפשר. * מטרות המחשב? - לימודים (solidWorks,MatLab), משחקים כבדים (אם יהיה זמן בכלל), צפיה בסרטים. * גודל המסך? - נראלי "15.6 יתאים. *האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי מושג מה ההבדל, האירו את עיניי, וכן אשמח להסבר על פאנל ips מול tn. * רזולוציית המסך? - Full hd, מוכן גם ל-1600*900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - מקלדת מלאה ומוארת. * משקל רצוי? - כמה שפחות, המחשב נסחב בעיקר בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר - 6 שעות בערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI,USB3. * Bluetooth? - לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?- עד…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by gil15,

היי, אני רוצה לקנות מחשב ללימודים (הנדסת תוכנה). מתלבט בין מס' דגמים אבל פתוח להצעות. http://ksp.co.il/?list_compare=.25988..26589..27304. התקציב זה 6000+- חשוב לי שיהיה עם ssd ומעבד חזק ועדיף קל, מסך 13.3/14 ולגבי טאצ' ומולטימדיה זה פחות חשוב. אשמח לקבל עזרה, תודה!

• 0 תגובות
    • 947 צפיות
  16. Started by ל.פ,

היי, אני מחפש מחשב נייד ללימודים לשימושי אופיס ואינטרנט שצריך לענות על כמה דרישות בסיסיות: גודל מסך- 13-14 אינץ' מעבד טוב שמאפשר תפעול מהיר סוללה שמחזיקה זמן רב יחסית (לפחות 6-8 שעות) הארד דיסק- לפחות 250 GB מספר חיבורים לUSB זיכרון- לפחות 2GB ההעדפה כמובן היא לאחת החברות הגדולות (Dell, Asus) ולמחיר נמוך יחסית (סביב 2,500, פחות מ3,000). אם יש משהו מתאים עם רמקולים מובנים וכונן תקליטורים זה בכלל מצוין. אני די אבוד בכל מה שנוגע להבדלים בין הדגמים הקיימים בטווח המחירים הזה ולכן אשמח לכל עזרה באיתור המחשב המתאים ביותר לדרישות הנ"ל. תודה על שיתוף הפעולה!

• 0 תגובות
    • 509 צפיות
  17. מחפשת מחשב נייד 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיפה לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במעט מאוד ורק אם ממש הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (עבודה משרדית?), משחקים - לא מאוד כבדים (Overwatch, league of legends לדוגמה), אבל אשמח להיות מסוגלת להריץ משחקים יותר כבדים אולי על הגדרות פחות גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? משהו שלא יבלוט יותר מידי בכיתה? (: 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - צריך לכלול מערכת הפעלה …

• 0 תגובות
    • 968 צפיות
  18. שלום לכולם אני מתכנן לקנות במבצעים שיש עכשיו בKSP מחשב נייד שישמש אותי גם ללימודים שאתחיל בקרוב וגם לגיימינג. עד עכשיו חשבתי על המחשב הזה : https://ksp.co.il/?uin=48649&select=.1304..271..1358..5274..2639..4152..442. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 - ניתן לחרוג ב400 בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  19. שלום רב אני מרצה באוניברסיטה, אך כיוון שאיני מתמחה במחשבים אשמח מאוד לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. תקציב: 3000-4000 שקל מטרות המחשב: עבודה עם יישומי האופיס (בדגש על מצגות Powerpoint וקטעי וידאו), כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט. דברים בסיסיים ולא משהו כבד או מורכב. אין לי צורך במשחקים או תוכנות גרפיות מסובכות (אני מלמד פסיכולוגיה ולא אדריכלות...). גודל המסך: רצוי משהו שיהיה קל לשאת אך לא קטן מדי. כנראה בסדר גודל של סדרת Thinkpad (קצת יותר קטן מ 15"). משקל: שיהיה סביר. רצוי קל. זמן סוללה: ארוך ככל שניתן. יציאות: סטנדרטיות. יציאה למקרן בארקו, USB וכדומה. בלוטות': לא קריטי גודל כונן קשיח: גודל סביר. אין צורך במשהו גדול במיוחד. כונן אופטי: נראה לי שכן הערה נוספת: יש לי גם…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by eshedkal,

המחשב הראשון: Asus GL552JX-DM205H http://ksp.co.il/?uin=27290 המחשב השני: Lenovo IdeaPad Y70-70 80DU00CNIV http://ksp.co.il/?uin=26717 המחשב השלישי: Lenovo IdeaPad Y50-70 5944-2104 http://ksp.co.il/?uin=26536 עם יש מחשב חזק יותר משמעותית באותו אזור מחירים (עד 7000) אני ישמח להמלצה תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. תקציב. 2700 ש"ח גג חברה.עם אפשר מוכרת. חנות/סניף. אזור המרכז מטרות המחשב . מחשב נייד . לא משנה גודל הוא משקל העיקר שהמסך לא היה ממש קטן. מצלמה מובנת. מיקרופון מובנה. צורב. ושהיה בעיקר בנוי למשחקים מה שניכנס בתקציב 2700 שח מעדיף כרטיס מסך של NVIDIA

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by UserAr,

שלום, לאחר שהמחשב הנייח שלי התפגר (בן 8) החלטתי לקנות מחשב חדש. בגלל שאני מתחיל ללמוד השנה החלטתי שאקנה מחשב נייד. אני מודע לכך שבתואר עצמו לא אשתמש יותר מדי במחשב מחוץ לבית(הנדסת חשמל), אבל תמיד טוב שתהיה האפשרות. פתחתי את הנושא כי אין לי מושג מה לבחור ואולי אוכל לקבל עצות מסטודנטים אחרים לגבי גודל מסך, משקל וכו'. חשבתי שאם אני קונה מחשב נייד, אז שיהיה כמה שיותר קל, 13-14 אינץ' ועם סוללה שמחזיקה כמה שיותר. אני גם מעוניין לחבר אותו לתחנת עגינה בבית. לגבי כונן SSD, אני חושב שלא צריך להגזים עם הנפח ומספיק נפח קטן+כונן חיצוני. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק וישמש אותי לתקופה ארוכה ולכן התקציב לא מוגבל. אם אפשר, לתת גם המלצות לתחנת עגינה. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by ddarky,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי לאורך התואר. בעיקרון יכול להיות שתיהיה לי את האפשרות לקנות את המחשב הנייד מארה"ב ואני יביא אותו לארץ, אבל זה לא בטוח. לכן אני אשמח אם תביאו לי שתי אפשרויות אחת לקניה בארץ והשניה לקניה מארה"ב. תקציב: בסביבות 3000 ש"ח. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים -קלים, צפיה בסרטים והאזנה למוזיקה. * גודל המסך? 13-13.3 * משקל רצוי?עד 2 ק"ג זה נשמע סביר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיספיק ל6 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו שאני חושב עליו כרגע רצוי שיהיה יציאת HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) גודל של כונן קשיח בערך …

24. Started by IdanS,

שלום רב ושנה טובה לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, בתקציב שלא יעלה על 4K. עיקר השימושים - WIN7, אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים ומשחקים לא כבדים ומתוחכמים מדי, וכן תוכנות גראפיות לא כבדות כמו CS4. גודל המסך צריך להיות 15.6". אני מעדיף מחשב בעל כרטיס מסך, ובכל זאת אשמח לשמוע ממביני עניין על ההבדלים במחשבים עם יעוד כזה בין כאלו עם כרטיס מסך לבין כאלו עם intel GMA מכל סוג שהוא (שיכול להוזיל עלויות, אך גם להוריד ביצועים). חשוב שהמחשב יהיה מהיר וחזק יחסית, ויוכל להריץ מספר יישומים במקביל מבלי להתחמם או להתעייף יותר מדי מהר. זמן הסוללה פחות קריטי, אוכל להתפשר עלשעתיים-שלוש שעות עבודה. גם המשקל פחות קריטי. כרגע אני מתלבט בין כמה דגמים, ואשמח לקבל את חוות דעתכם עליהם מכל בחינה ש…

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  25. Started by benz89,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תקשורת, ככה שאין תוכנות מיוחדות וכבדות משחקים קלים, צפיה בסדרות ושידורי ספורט.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? פחות מ2 קילו, שיהיה נוח להסחב איתו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה א…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים