ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום יש כמה וכמה יצרנים של מחשבים ניידים, שנמכרים בארץ. האם אפשר לצמצם את מספר היצרנים שמהם אבחר מחשב נייד איכשהו? למשל(סתם לדוגמא): - יצרן מסוים איכות הבנייה לא משהו, לכן לא כדאי לקנות מחשב שלהם - יצרן אחר, יקר מאד בהשוואה למה שהוא נותן, יחס עלות תועלת נמוך, ולכן פחות כדאי - עוד יצרן, בעייתי מאד עם שינויים/תוספות למחשב. כל פירוק/הוספה חייב לעבור דרכו, ועלות החלקים אצלו יקרה מאד בהשוואה למה שקורה בחוץ, לכן לא כדאי להתקע עם מחשב כזה. דברים כאלה, מנסיון של אנשים. אני מחפש לצמצם ל-2-3 יצרנים, שמהם אבחר אח"כ דגם.. הנסיון שלכם יכול מאד לעזור. תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
חוץ משירות הלקוחות ושזה אייבורי, האם יש סיבה חומרתית מדוע לא לקנות את המחשב המדובר? האם הוא לא משתלם מבחינת עלות מול תועלת? תודה מראש, שחר.
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם היה לי קצת זמן פנוי וגם כסף מיותר אז החלטתי לקנות מחשב חדש אבל כמו כל הישראלים אני אוהב להשיג דברים בזול אז הלכתי בקו מחשבה שכל מה שאפשר לקנות ב EBAY והוא לא ממש כבד שווה את זה. תגידו לי מה אתם חושבים על המפרט מחירים ואיכות החלקים ,ומה אתם הייתם קונים במקומי הערות - 1) המחירים של EBAY כוללים משלוח (עדיף להשתמש ב USPS ) 2) לא שלמתי מכס ומע"מ בכלל (מי ששלך לי את המוצרים לארץ ציין שהמוצר שווה פחות מ 50 דולר ).....חשוב מאוד!!! 3) החיסרון היחיד שיש הוא שיכולה להיות בעיה במידה ואני יממש אחריות. 4) מוצר כבד (כמו מארז\ספק) נקנו בארץ 5) יש לקנות רק מאנשים בעלי רקורד חיובי ומנסיון לרוב האנשים אין בעיה לשלוח לארץ 6) התשלום דרך PAYPAL 7) המחיר הסופי כולל הכל + מע"מ על מוצר…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום יש לי מחשב ישן שלי שנתתי לאחיינים שלי שמגיעים מדי שבוע שישחקו בו משחקים ברשת וגם אינטרנט כנראה שהמחשב סיים חיו\ הWINDOWS נתקע בשלבי הראשוני לכן חשבתי להשקיע בשידרוג המחשב ולהחליף הקרביים או שיש איזה דיל למחשב מורכב באותו עלות +/- אשמח לקבל המלצות בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבריה שלום אחותי מרצה ועכשיו היא צריכה מחשב נייד שתוכל להעביר הרצאות והמחשב יהיה גם כלי עבודה הצרכים זה לאינטרנט הורדות מאינטרנט כולל סרטים והרצתם עריכת מצגות + הצגתם כמובן OFFIC דוא"ל צורב +DVD סוללה שמחזיקה זמן רב יכולת הרחבה של זכרון נוח לעבודה עזרים להתחברות ציוד הקפי(מדפסת , מצלמה, דיסק גיבוי וכו') מאחר והשוק מוצף במותגים אשמח לקבל יעוץ איך לבחור ומה הדגשים לבחירה אני מניח שתקציב יהיה עד + 4000 ש"ח אשמח לקבל ההדרכה בברכה
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אהלן מבקש עזרה בבחירת לפטופ לעבודה משרדית עבור חברה. אני יודע שהלפטופ הקודם שלה כלל מעבד i7 אך המחשב היה כבד מאוד (פיזית). תקציב - 3,000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500+- שימושי המחשב - עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט). גודל מסך - 13-15 אינצ'. יש לכלול מערכת הפעלה ואופיס. יציאות וחיבורים - כמות מספקת, לא לחסוך. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: עדיפות לכונן SSD. משקל המחשב הוא סוגיה חשובה - כמה שיותר נמוך מבלי לפגוע ביכולות המחשב. אותיות זוהרות במקלדת (בונוס). מסך טאצ'. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יצא לי לגלוש בפורום בחו"ל בקונספט של "סיוע בבחירת מחשב נייד", ואהבתי מאוד את אופן ההתנהלות שם, מה שמאוד עוזר לכולם לעזור אחד לשני. ברמת העיקרון, ציינתם בחוקים של הפורום דבר דומה, אך צורת הניסוח וההתעקשות על החוק לא נכונה לדעתי. השיטה הבאה תעשה את הפורום הרבה יותר נעים לשימוש כאשר מבקשים סיוע לבחירת נייד: (תירגמתי לעברית מהפורום): 1) מה התקציב שלך? 2) מה גודל המסך שהיית מעדיף? א. נטבוק – 10" או פחות ב. קל ודק – 11"-12" ג. קל ודק – 13"-14" ד. מיינסטרים – 15"-16" ה. מחליף למחשב נייח – 17" או יותר 3) באיזה מדינה אתה קונה את הנייד? 4) האם יש מותגים שאתה מעדיף או שאתה באמת לא אוהב? א. אוהב: ב. לא אוהב: 5) מהן המשימות העיקריות שתבצע עם הנייד? 6)…
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אהלן חברים, אחרי שעזרתם לי פעמים רבות ובכל פעם הייתי מרוצה מהתובנות שקיבלתי כאן, אני חוזר אליכם בבקשה נוספת - אני עתיד להתחיל לימודי תואר שני וכפועל יוצא מכך, אני זקוק ללפטופ חדש ועוצמתי - הקודם כבר בן 4 ומעולם לא סיפק את הסחורה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ככל הניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת מסמכים, קריאת מאמרים רבים במקביל ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD, MATLAB, FIREFOX באופן תדיר ב) במי…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! אשמח לקבל מפרט עד סכום של 2600 ש"ח ללא מסך רצוי מעבד אינטל 775 לוח אם O\B קשיח-80 ג'יגה.צורב DVD זיכרון 256M .השימוש במחשב זה לצורך עבודה משרדית אופיס. תודה!
-
- 7 תגובות
- 730 צפיות
-
-
מחשב נייח: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, וירטואליזציה (VMWARE workstation), סרטים, מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE workstation, Visual Studio, Python, Eclipse, DataBase (MySQL, SQL Server, ..) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים אך רצוי שמשחקים נפוצים יפעלו בו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקס…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 =…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, לרבות מסך. (לצערי, מקוצר זמן) אינני גיימר רציני, אבל אני בהחלט מעוניין במחשב שיאפשר לי לשרוד כמה שנים בכבוד. מעבר לכך, יתר השימושים הם בעיקר אינטרנט ואופיס, לרוב אני לא רואה סרטים במחשב, אלא באמצעות הטלוויזיה. מגבלות התקציב - 4,000 פלוס מינוס. אני מצרף מפרט שחבר בנה לי, ואבקש את התייחסותכם אליו. המפרט לא כולל לצערי מסך. כמו כן, אבקש קונקרטית התייחסות והצעה לשני דברים ספציפיים: 1. האם כרטיס המסך שהוצע לי (leadtek GeForce 8600GT) הוא סביר לשימושים שהגדרתי. 2. המלצה למסך, שוב - בהתחשב במגבלות התקציב. מבחינת ציוד קיים - למעשה רק מקלדת ועכבר. אולי כרטיס רשת. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לעזרתכם בבניית מפרט למחשב נייד. מחשב לשימושים כללים, חשוב בעיקר שהמסך יהיה איכותי ושהמחשב יהיה קל ככל הניתן. גודל המסך הרצוי - אני חושב על 14'' תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אינטרנט, מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לקראת סגירה והזמנה, ולאחר קריאה רבה מחפש מפרט מחנויות באזור ראשון-אשדוד (לשם נוחות תמיכה וכו') המפרט מיועד לעבודה בסיסית אינטרנט, אופיס וקצת משחקים. מיועד לעבודה עם מסך T260. השקט חשוב (הולך לשבת בחדר שינה). בעיקרון אהבתי את המפרט הבא (מבחינת מעבד, לוח וכ.מסך) : מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, יחידות 1 מאוורר ??? לוח אם Gigabyte GA-P31-ES3G P31 CHIPSET, יחידות 1 זיכרון : Corsair 4GB Kit DDR2 800Mhz XMS2 6400 CL5 , יחידות 1 WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2, יחידות 1 PALIT ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI, יחידות 1 מארז וספק : ??? ציוד קצה לא רלוונטי תודה !
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן לכולם ! אני בונה לעצמי בימים אלו מפרט חדש והייתי שמח לשמוע את דעתכם עליו חשוב לי להדגיש כי אני כרגע בחיפושים אחרי לוח אם ראוי בתקציב של 1500 (אפשר לחרוג קצת ) יעוד המחשב הוא בעיקר משחקים סרטים כרגע השווי אליו הגעתי הוא 6500 ( הוספתי כבר 1500 של לוח אם בפנים ) מעבד : intel Core i5-4670K Trey לוח אם : ??? ספק כוח : coolermaster 1000W (קיים ממחשב קודם) זכרון : 8GB DDR3 של Kingstone (קיים ממחשב קודם) כרטיס מסך: MSI NVIDIA GeForce GTX770 2GB Lightning GDDR5 http://www.msi.com/product/vga/N770_Lightning.html#/?div=Specification הארד דיסק : Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10380 SSD: SSD Samsung MZ7TE120BW 840 EVO Series 120…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, ראשית אומר שאני ממש לא סגור שזה חייב להיות מחשב נייח - אם יש עדיפות מבחינת Value For Money, אז מחשב נייד עם תחנת עגינה בהחלט בא בחשבון. אשמח לסיוע בבניית מפרט למחשב נייח חדש, שמחליף מחשב נייח בן 6 שדי גמר את הסוס. סכום כולל לרכישה 2000-2500 ש"ח דגש על התאמה לשנים קדימה ו-Value for money - לא צריך ביצועי על. המחשב מיועד להיות מחשב ביתי עם עבודת Office, צפיה בסרטים ואופציה לעבודת CAD בקטנה (לא תחנת עבודה, אבל שגם לא יקרוס מפתיחת פרוייקט). אפשר גם לשקול כרטיס מסך Onboard (רק שיהיה מהעדכניים ביותר) ולאפשר שדרוג לכרטיס מסך חזק יותר בהמשך. יש לי כבר מסך, עכבר ומקלדת. קיים ספק כח 380W של Seasonic, כונן DVD ואפשר אולי להשתמש במארז הקי…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש מחשב נייד. בדקתי כל מיני מפרטים ואני ממש לא מצליחה למצוא הבדלים במפרט. במחיר, לעומת זאת יש הבדלים משמעותיים. מה שחשוב לי זה שהמסך יהיה 15.6 אינץ' והמשקל לא יעלה על 2.2 קילו. מעבד I7, זכרון ראם 8 עד 16 גיגיה, הרד דיסק לפחות 500 גיגה. אשמח לסיוע ואפילו המלצה מה לרכוש אם אפשר. הומלץ לי לרכוש לנובו או דל. להלן לינקים למחשבים. תודה ליאת https://ksp.co.il/?uin=40242 https://ksp.co.il/?uin=42443 https://ksp.co.il/?uin=39959
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.tms.co.il/175024 מה אתם חושבים על הרכיבים האלה ואם להחליף משהו? ( בלי לחרוג יותר מדי במחיר )
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב HP 705EI MINI אני רוצה להחליף דיסק קשיח לגדול יותר מאחר ו60 ג'יגה זה קצת. ניסיתי לבצע זאת אך מעט מסובך מאחר ואינו נגיש. יודע אני שיש SERVICE MANUEL לכל מחשב כולל תמונות כיצד לפרק,מה לפרק וכן הלאה. אשמח מאוד לעזרה בענין הפירוק או לכל הפחות להוביל אותי אל הקובץ. מצאתי קובץ דומה אך הוא ללא תמונות ממתין לסיוע המון תודה!
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין בהמלצת לרכישת מחשב לגרפיקה דו-מימדית (פוטושופ) ולפיתוח בסביבת ווב. בעיקרון המחשב אמור לתמוך בפתיחה של כמה תוכנות בו-זמנית ולפחות מכונה וירטואלית אחת או שתיים במקביל. 1. תקציב התקציב המקסימאלי? 5,500 ₪. א) ניתן לנצל את מלוא התקציב, רק במידת הצורך. ב) ניתן לחרוג מהתקציב בעד 500-1000 ₪. 2. שימושי המחשב: · עריכה גרפית דו-מימדית · פיתוח בסביבת האינטרנט · גלישה באינטרנט מרובת טאבים/דפדפנים · צפייה בסרטונים 4K (HD). 3. תוכנות ספציפיות (פרנסה): · חבילת התוכנות של Adobe: Photoshop, Illustrator, Flash · CorelDraw · Microsoft Office · VMWare לפחות 1-2 מכונות · Microsoft Visual Stu…
-
- 28 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ברשת עם טאבים מרובים, שימוש בתוכנות אופיס, עריכה גרפית 2D עם תוכנות כמו מובי-מייקר ו-MAGIX Movie Edit Pro, תמיכה מלאה בצפייה בסרטים וסדרות וכן ביוטיוב ב-4K (10ביט) - המחשב יחובר לטלוויזיה 4K שימוש בתוכנת VISUAL STUDIO לצורך תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MAGIX Movie Edit Pro - מזדמן. VISUAL STUDI…
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום כבר כמה ימים שאני מחפש פורום חברים שנושמים CPU ומדברים בייטים. כנראה שמצאתי מאז הרכישה של המחשב הנוכחי לפני שנתיים לא נגעתי במפרטים, ועכשיו כשהגיע הזמן לשדרג אני מוצא שאני מה זה לא מעודכן. NVIDIA עבורו לסדרות תלת ספרתיות ומדברים פה כבר על פטה-בייט. בקיצור יקיריי הנוב הותיק קורא לעזרתכם ברמה העקרונית כמו כל אחד אני מעדיף לחסוך כמה שאפשר ושכל שקל יתן תמורה של שתיים ויותר. ולכן החלטתי לבצע את רכישת הרכיבים בנפרד ממקורות שונים ומחול כמו EBAY למשל הייתי רוצה להתפרע לגמרי, שיהיה מפרט מטורף שיעבור את הדרישות המומלצות למשחקים הכבדים ביותר וישמור על מעמד גבוה במשחקים גם בעוד שנה שנתיים. סוף סוף אני רוצה לשחק בפול HD בלי מריחות ובלי פינגים ולאגים. אשמח ל…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סיוע בהרכבת מפרט לעריכת אודיו - Cubase , תקציב עד 3K אשמח אם תוכלו לעזור לי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי להוסיף 400-500 שקלים במקרה הצורך למען בוסט רציני אם קיים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת אודיו באמצעות תוכנת Cubase5 אם אפשרות שדרוג לגרסא 8. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase - כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט על פי המידע הרשום מטה - תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? – תיכנות, פוטושופ קל (לא עריכה כבדה), מכונות וירטואליות (2 ממוצעות במקביל במקסימום), יוטיוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – ויזו'אל סטודיו, פוטושופ, Axure, פיירפוקס (עם ממוצע 380 טאבים פתוחים), Sublime, Virtual Box\VMware Workstation ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא …
-
- 12 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אהלן, המחשב ישמש בעיקר למשחקים, לא מתוכנן OC. מעבד Conroe E6300 לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7600GT TDH Ext 256MB צורב LG GSA-H22 X18 DVD מארז מחשב HEC 6A19B-NPS ספק כח Enermax Liberty 400W האם כדאי להחליף את הכ. מסך ל-X1950PRO ולרדת לספק 400TRT של HEC? מסגרת התקציב של 5000 היא די קשיחה. אני מתכנן לקנות מחר אז אשמח לתגובות מהירות תודה
-
- 4 תגובות
- 573 צפיות
-