עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני סטודנט להנדסת מכונות ואני מחפש לפטופ בתקציב של עד 5000 שח חשוב לי בעיקר שיהיה מעבד חזק וכרטיס מסך חזק כי אני עובד עם תוכנות כבדות , זיכרון כמובן 4 גיגה , כונן קשיח לא חשוב לי כל כך כי אולי אני יקנה חיצוני בנפרד תלוי במחיר שאני יקבל על המחשב אני בין היתר מכור לסרטים אז שיתאים גם לצפייה בסרטים באיכות HD לגבי משחקים לא מעניין אותי כלל תודה על כל העזרה!!

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  2. שלום לכולם, שמי גיא ואני סטודנט להנדסת תוכנה (סוף שנה א') והגיע הזמן להצטייד באולטרה-בוק. שמתי עין כבר הרבה זמן על ה-HP Spectre X360, אבל משום מה ייבאו רק את הדגמים היקרים (i7 QHD) וזה ממש לא מה שאני צריך. את הרכישה אני מתכנן לבצע באילת. אשמח להצעות לאולטרה-בוק בעל פחות או יותר תכונות דומות ל-HP (אין חובה ל-360), העונה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב: תכנות, סרטים ומשחקים קלים. * גודל המסך: 13.3 - טאץ'. * רזולוציית המסך: עדיפות ל-FHD משיקולי סוללה (כמובן שלא פחות מזה). * זמן סוללה: שיקול עיקרי בבחירת הלפטופ הוא זמן סוללה ארוך בעת: תכנות, סרטוני יוטיוב וגלישה - הכל במקביל. * יציאות מיוחדות: HDMI, SD CARD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256 SSD * מעבד…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום אני סטודנט להנדסת תוכנה ורוצה לקנות מחשב נייד, עד עכשיו היה לי מחשב PC רציתי לדעת אם זה משנה למתכנתים איזה מערכת הפעלה יש ואם מפריע לעבוד על מחשב של mac יש תוכנות של תכנות שלא עובדות או עובדות אחרת על MAC?(ויזואל סטודיו , intelliJ , ssms וכו) אשמח לעזרה!!!

4. היי! אני סטודנט למדעי מהחשב,ועושה עבודות תכנות\קימפילציה. אני עובד כרגע על נטבוק(intel atom + 2G ram)-והוא מקרטע!! השאלה שלי היא האם תוספת זיכרון תשפר את הביצועים בשביל הקומפילציה? אם אין ברירה וצריך להחליף מחשב, מה אני צריך לחפש?מעבד חזק? והאם אפשר לקבל המלצה על דגם מסויים כשהצרכים שלי הם תיכנות וקומפילציה? תודה רבה!

5. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא, משלם בצ'יקים מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: 1-3 חברת המחשב הניד המועדפת: אין מערכת הפעלה רצויה: 7 כונן קשיח מועדף: 300-500 משקל הנייד המועדף: אין גודל הצג: 15" ומעלה צבע המחשב הרצוי: אין אפשרויות נוספות במחשב: חשוב לי מאוד לשלם בצ'יקים מה מטרת שימוש המחשב? בעיקר אני סטודנט למדעי המחשב שצריך שהמחשב ילווה אותי לאורך כל התואר וגם פה ושם משחקים ואינטרנט עכשיו מצאתי בבזק סטור את מחשב התלת מימד : http://www.bezeqstore.co.il/laptops/as5740d.html ב3500 שקלים אם כדאי לי ללכת עליו ? או שיש לכם משהו אחר להציע ? תודה רבה…

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  6. שלום לכולם! אני צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד בתקציב של 2000-2500 שקל לערך.. אני רוצה שהמחשב ישמש אותי קודם כל לצרכים הלימודיים שלי, שיהיה מספיק טוב בשביל תכנות. אני מניח שכל מחשב בסיסי יספיק לי לאופיס אבל אני רוצה שהמחשב הזה יהיה טוב גם בשביל תוכנות שאני אשתמש בהן במהלך לימודיי. בנוסף אני רוצה לראות בו סרטי HD, לשמוע מוזיקה, ואפילו לשחק מדי פעם (לא משחקים כבדים וחדשים, אלא קצת משחקי אסטרטגיה וכו'..). כמה שיותר מקום בדיסק קשיח שתצליחו להכניס בתקציב, תבורכו! אם אין ברירה אבל ממש ממש אין ברירה... שיגיע אפילו ל-3000 שקל אבל ממש במקסימום. וכמובן שיהיה לו הרבה זמן סוללה, כי אני צריך אותו עובד למשך כל יום הלימודים שלי! תודה רבה מראש לכולם! סומך עליכם ;-).

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. ערב טוב, אז אני בקרוב יהיה סטודנט למדעי המחשב מה שאומר שאני ילמד והרבה שני דברים - מתמטיקה ותכנות. לכן אני מחפש מכשיר שיאפשר לי לקשקש משוואות מתמטיות על המסך שלו בעזרת עט סטיילוס, וגם כמובן יאפשר לי לתכנת בלי הפרעות. לא אכפת לי אם זה מחשב נייד עם מסך טאצ', או טאבלט או כל דבר אחר, העיקר שזה ימלא את הדרישות שלי. ואלה הדרישות שלי: 1. חווית כתיבה מעולה, מושלמת. בשביל כתיבה בעט סטיילוס - בלי לאגים, בלי עצירות בלי תקיעות. מושלמת ! הכי קרובה שאפשר לכתיבה בעט במחברת. 2. פלטפורמה שתאפשר לי לבצע כל משימה שתידרש ממני בתואר ראשון למדעי המחשב, שזה תכנות כמובן. וגם כתיבה ושליחת עבודות, שליחת מיילים וכולי וכולי. 3. עדיפות גבוהה למשהו נייד…

8. שלום לכולם. אני חוזר לאונ' עוד מעט וצריך לפטופ חדש העונה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב- בעיקר כתיבת טקסטים ועבודה מול שרת פרטי (FTP, SSH וכו') , דורש אבל שהיה לו כח עיבוד מצויין שאוכל להינות ממנו. מעדיף כמובן מעבדי I7 . * גודל המסך? העדפה ל-17' - לא משנה אם בריק או מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות עבודה כאשר המחשב עובד בלי עומס - עדיף סוללה 6 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא צריך יותר מ- 200 ג'יגה. מעדיף שיהיה כמה שיותר מהר * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by Avi Vazana,

שלום לכולם, אני סטודנט להנדסת חשמל ובנוסף להנדסאי אדריכלות לעיצוב פנים. אני גם צלם חובב בנוסף. כך שאני מחפש מחשב נייד בגודל 15'' העדפה למקלדת מלאה אך לא מחייב שיוכל להריץ תוכנות לא קלות בלשון המעטה כמו אוטוקאד, סקאצ׳אפ, מולטיסים ופוטושופ כמובן.. אשמח להמלצות למחשב שיוכל להיות גם נייד(קל ובכל סוללה שתחזיק יום עבודה עדיפות) וגם יהיה בתקציב של עד 3500 (ניתן להוסיף קצתאםבאמת ישנה משמעותית את איכות המחשב) - ניתן לקנות גם בחו''ל אך כמובן שעדיף מהארץ. תודה וסליחה על החפירה 😅

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  10. שלום לכם ותודה מראש. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות + לימודים, משחקים בינוניים פלוס בעיקר PES וכאלה, אולי קצת יריות מגוף שלישי וצפיה בסרטים. * גודל המסך? עד 13.3. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, אבל אוכל להסתדר גם עם 3.5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) ? בעיקרון לא, אבל אני מניח שהם גם ככה מגיעים עם כרטיסי המסך. * בלוטות? כמובן. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB-320GB. * צורב DVD? לא מחייב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ACER, DELL, אבל בגדול אין עדיפות ואשמח לשמוע הצעות. * מערכת הפעלה? עדיפות ל-XP או למשהו שיאפשר לי לשדרג לWINDOWS 7 בזול. * הערות נוספות? מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט וכמה שפחות חם …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. סטודנט מחפש לקנות מחשב עם סוללה שמחזיקה הרבה שעות ומסך טאצ' וגם יוכל להפעיל משחקים במחיר סביר עד 4500 שח . מה אתם ממליצים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. היי! ראשית, חשוב לי שלא יובן מהכותרת שאני מחפש את המחשב היקר ביותר הקיים. חשוב לי שהמחשב יענה על המטרות בהתאם לשימושים שאציג בהמשך ויהיה האידיאלי לשם כך ללא קשר למחירו. אומנם אין בעיה של תקציב, אך עם זאת, כמובן, לא מחפש מחשב יקר שייתן לי ביצועים שלא אזדקק להם. המחשב שאני מחפש הוא לשימושים די בסיסיים של עבודת מסמכים (וורד ואולי גם קבצי אקסל קטנים) ושימוש נרחב באינטרנט. קיימת גם אופציה שולית של צפייה בסרטי XVID. מבחינת משקל וגודל מסך יתאים משהו סטנדרטי. האמינות והאיכות חשובים לי ע"מ להבטיח חיים ארוכים למחשב. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מחפש מחשב לצרכי לימודים + קצת שימוש ביתי (אינטרנט, תמונות, קצת סרטים וכד') בעתיד אשתמש גם במטל"ב - לא יודע מה ההיקף שבו אשתמש. פתחתי נושא בשבוע שעבר על הצעה למחשב שראיתי בזד. ענו לי שזה לא כדאי. לא ממש הבנתי למה. נכון להיום הם מפרסמים שתי הצעות (את ההצעה הקודמת - 1600 ש"ח לחשב עם מעבד E5300 כולל מסך 20.1 של FUJICOM http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=312295, ואת ההצעה החדשה - מעבד E6300 עם מסך 22.1 של AOC http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=225172 ) ההצעות כוללות ציוד היקפי + אנטיוירוס. מספר שאלות: 1. האם אפשר לקבל הסבר פשוט אך מפורט מדוע לא כדאי לקנות את המפרטים המוכנים הללו? מה החסרונות? במה זה מתבטא? 2. לגבי…

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  14. חשוב - הרבה מקום פנוי, מהיר, יכול להריץ תוכנות כבדות, סוחב כמו שצריך סרטים ב HD עדיפות לאינטל תודה רבה

15. המחשב צריך להיות עם keypad (המספרים בצד) עם Windows 7 כמובן. ואין דרישות נוספות מיוחדות. תודה רבה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. חשוב שלא יהיה כבד מדי, וkey pad!! אם אפשר לא עם מערכת התקנה של ויסטה אלא Windows 7/Windows XP תודה.

• 11 תגובות
    • 923 צפיות
  17. היי חברים, אני מתלבט בין שני דגמים של יוגה של לנובו, האם יש לי צורך בתור סטודנט ומתכנת לעתיד בi7 או מספיק i5.. כמובן ששני הסוגים שאני מתלבט ביניהם די עמידים במשחקים שזה גם צורך מסויים.. https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..4035..211..685..432.&kg=&list=1&sort=5&glist=1&uin=39309&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..4035..211..685..432.&kg=&list=1&sort=5&glist=1&uin=39144&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=

18. תקציב עד 3500, לנסות לחסוך ולא לחרוג השימושים הינם גרפיקה, השימוש הינו תדיר (סטודנטית שנה ג לתקשורת חזותית בבצלאל) אין צורך במשחקים. התוכנות: photoshop after effects 3d max and maya (3d) premiere illustrator indesign אין צורך במסך, המסך הקיים הינו ברזולוציה 1920x1080 אין צורך בציוד היקפי ואין צורך במפרט שקט ואין צורך ב-OC מערכת הפעלה, WIN7 64BIT אלא אם יש המלצות אחרות. אין צורך לכלול מערכת הפעלה ברכישה ויש צורך בהרכבה בחנות, רכישה באיזור ירושלים תמיכה בהתקנים? לשיקולכם , האם כדאי לשקול מערך REID? לא חושב שיש צורך בשדרוגים עתידיים למעט אולי הוספת זיכרון בעתיד.

• 0 תגובות
    • 998 צפיות
  19. Started by poiu,

אני מתחילה ללמוד השנה הנדסת מחשבים ואני רוצה לקנות מחשב לצורך הלימודים, הבעיה היא שאני לא מבינה בזה כמעט ולא יודעת מה צריך שיהיה בו-מה יותר חשוב, על מה לא להתפשר ועל מה ניתן לוותר.איזה מעבד כדאי איזה זכרון וכל מה שקשור בעצם. אני רוצה מחשב שישמש אותי לפחות עד סוף התואר (4 שנים).השימוש שלו יהיה בעיקר לצורך לימודים, אינטרנט, מוזיקה אך גם לעיתים צפייה סרטים (אבל זה לא העיקר),הוא לא נועד למשחקים בכלל. לא ידוע לי על דברים מיוחדים שאני צריכה שיהיו בו ספציפית למקצוע שלי אך אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע.. מבחינת תקציב אני באמת גמישה ואין לי בעיה להשקיע אם זה באמת נחוץ למטרה שלי, השאלה אם כדאי בשביל המטרות שציינתי או שבהחלט אפשר להתפשר על דברים יותר זולים.אם בכל זאת לציין סכום אז 50…

• 9 תגובות
    • 872 צפיות
  20. Started by sheli,

שלום לכולם מחפשת מחשב שאחי מביא לי מארה"ב 1. מכירים אתרים מומלצים לרכישה ומשלוח עד הכתובת שלו בארה"ב? דרישות: *עדיפות לתשלום סביב ה2000 ש"ח *מעבד I5 *מסך 13.3 וקל משקל (חשוב לי מאוד, בגלל זה קונה לפטופ חדש ) *לא גיימרית, שימוש סטנדרטי של אינטרנט, סרטים ואופיס. קצת תכנות בJAVA. *חברה שנותנת אחריות בארץ גם כשקונים בארה"ב דוגמת DELL *מסך מגע זה נחמד אבל לא חובה *מקלדת נגישה ונוחה *באופן כללי מחשב חזק שיחזיק לפחות 4 שנים תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. היי, אני חדשה בפורום (מצאתי אותו במקרה בעזרת גוגל) ואשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד ללימודים מאחר ואני לא מבינה יותר מדי במחשבים נתקעתי עם מגוון רחב של אפשרויות שאני לא יודעת מה מתאים לי.החברות שמהן אני רוצה את המחשב הן- DELL,ASUS,TOSHIBA הדרישות הם: -המחשב יהיה המחשב היחיד שאני אשתמש בו ללימודים, אבל רוב הסיכויים שלא יהיה לי צורך לקחת אותו איתי, אלא הוא יהיה בעיקר לשימוש בבית. גודל 15.4". -המחשב צריך להיות מחשב טוב וחזק,לא בתור משהו זמני הייתי רוצה שהוא ישאר איתי גם לאחרי הלימודים מאחר ושוב הוא המחשב היחידי. -חשוב מאוד שהוא שיעבוד מהר, לא יתקע בפתיחה רבה של חלונות. -הוא ישמש בעיקר לכתיבת מאמרים, לראות סרטים, מוזיקה (לא תוכנות כבדות במיוחד). -כמה שיותר קל, זמן סוללה כמה…

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  22. Started by yali,

אני מתחילה תואר באוקטובר במדעי המחשב וזקוקה למחשב נייד. הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בסביבות 3000 (ואם יש פחות אז מה טוב), מעבד של לפחות I5, מסך נוח לתכנות ועבודה ממושכת, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, זיכרון פנימי של לפחות 4GB והכי חשוב, שיהיה במשקל נמוך ככל האפשר (הצבא מספיק גמר לי את הגב, לא צריכה עוד בעיות מהלימודים). אם אפשר פירוט של דגמים וחברות אני אשמח, תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אהלן, אז לאחר שבעזרת הפורום הזה ממש כאן בניתי מחשב ששירת אותי בנחישות במשך 7 שנים, הוא נפטר בשיבה טובה. אני מנחשת שהשתנו כמה דברים מאז, אז החלטתי לפנות אליכם שוב. בגדול אני צריכה מחשב שישמש אותי לעבודה שוטפת בזמן התואר ולשימוש יומיומי. אם יש אפשרות להשחיל גם גיימינג קל יכול להיות נחמד. הבעיה העיקרית היא שמעבר למה אני יודעת בוודאות שאני צריכה בזמן הקרוב, שזה בעיקר תוכנות אדובי למיניהם סטייל אילוסטרייטר פוטושופ ואינדיזיין, אני לא סגורה על דברים שאני יכולה להצטרך בזמן התואר. (עריכת וידאו?) שמתי גם עין על כמה מפרטים מוכנים, תהיתי אם יש פואנטה להשקיע בהם, אז אשמח לייעוץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ואם יש שינוי…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by שמIליק,

החלטתי להתנתק מ-YES ולהתקין סטרימר בסלון. נראה לי שהתקנת קודי ואולי מקלט לערוצי עידן יהוו פתרון מספק. אני מתלבט בין הקונפיגורציות השונות. התקציב - עד 1,200 ש"ח. ישנה אופציה של רכישת סטרימטר יעודי. בחודש האחרון יצא סטרימר חדש של Minix. בשלב זה הוא ניתן לרכישה בחו"ל בלבד: http://www.geekbuying.com/item/MINIX-NEO-U1-4K-2K-UHD-TV-BOX-Android-5-1-Lollipop-Amlogic-S905-2G-16G-2x2-MIMO-802-11ac-WIFI-Bluetooth-4-1-1000M-LAN-KODI-359777.html?gclid=Cj0KEQiAtMSzBRDs7fvDosLZmpoBEiQADzG1vO_Lrw8UlRaL8-0Osq4ssy42yv8x3i566z0HSgkw0LYaAqqe8P8HAQ הבעיה איתו היא בין השאר זמן הספקה. ביקשתי התנתקות מיידית ואני מחפש פתרון מהיר. להבנתי סטרימר זה אינו כולל מקלט ל…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. סטרימר חכם - לחברים שלכם יש ולכם אין? פתרון של שנייה! EzCast מכשיר מתקדם, המאפשר הזרמת תוכן ממכשירים שונים ברחבי הבית לטלוויזיה שלכם. תוכלו לנגן סרטון בטלפון שלכם ולהציגו בטלוויזיה שלכם. כמו כן, מיני מחשב לטלויזיה מחשב חכם - mx [h=2]טלוויזיה חכמה[/h] [h=2]מערכת הפעלה chromeos[/h] [h=2]מיני מחשב[/h] באמצעות הmx box תוכלו להפוך את הטלוויזיה הישנה שלכם לטלוויזיה חכמה! הטלוויזיה החכמה תעשה בדיוק את אותם הפעולות כמו הסמארטפון שלכם רק שהפעם זה יקרה ממש בסלון שלכם, תוכלו להתקין אפליקציות ולהוריד סרטים ולגלוש באינטרנט ישירות בטלוויזיה שלכם! ***מתאים גם לטלויזיה ישנה!!*** לפרטים ומוצרים נוספים, כנסו ללינק, www.selfplayer.co.il

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים