ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? גמיש במקצת במקרה הצורך 5.5k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט ומשחקים (ללא מגבלות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, זקוק לסט מלא כולל מסך 27 שיתמוך כמו שצריך במשחקים ויתאים לכרטיס המסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים ברשותי כרטיס 480gb Sandisk 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. הייתי אומר 8 מ 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייח חדש, ואשמח לקצת עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין מגבלה בחריגה, אבל מעדיף לא להשתולל יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש משרדי, קצת סרטים ומאטלאב מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח מכאני. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם יש צורך לכלו…
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
שלום! הגיע הזמן לשדרג את המחשב הנייח שלי, מחפש נייח קטן, שקט וחזק שישמש לתקופה הקרובה אשמח להצעות ורעיונות! השאלון - 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב שימושי, כולל תכנות, גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3, half life 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שואל בשביל חבר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +/- 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים ועריכת וידאו חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD אין צורך בכרטיס מסך, קיים SAPPHIRE NITRO+ RX 580 Special Edition 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מחפש לקנות נייד ולהשתמש בו גם כדי לראות סרטים בסלון, HD... התקציב עד 2K ש"ח
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
ערב טוב, להלן מפרט (שוב) - בתור ניסיון אחרון לקבל חוות דעת על מפרט למשחקים וOC. אני לא גיימר מטורף, אבל אני רוצה מחשב שיספיק לי לפחות לכמה שנים הקרובות. מתוכנן OC, אבל לא כדי להוכיח משהו, אלא רק כדי להוציא יותר מהמחשב בפחות כסף. בהתחשב בעובדה שגם ככה חרגתי (ועדיין חורג) מהתקציב המקסימלי שהוקצה לעניין (3500), אני יכול לספוג עד 200 שקל חריגה (אבל לא יותר מזה). מפרט: AMD XP 2100+ - 567 SK-7 - 154 (צריך להוסיף מאורר, SF2 עולה עוד 81 שקל) Abit NF7 - 616 DDR 512 3200 Winbond - 537 Shapphire R9500 Pro - 128MB - 1172 Enermax FS710 - 437 HEC 300W - 183 ----- 3666 + 81 למאורר (3757) למקרה שמישהו תהה, הכוונה היא למצוא דרך *להוריד* את המחיר ולא להעלות אותו. דעתכם ורעיונות? חג שמח, זה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אז הרכבתי מחשב מכל מיני חלקים ישנים בניסיון ליצור מעין "media center" החלקים הם: מעבד intel core 2 duo e7500 לוח אם msi g41tm-p33 (ms-7592) שני כרטיסי זיכרון כל אחד 2 gb די די אר 2 של ceon ומאיץ גרפי של nvidia geforce 6200 turbocache חוץ מזה הוספתי 2 הרד דיסקים אחד של 80 gb שעליו מותקנת מערכת הפעלה של windows 7 ועוד הרד דיסק של 500 gb ברצוני לשנות את את המאיץ גרפי למאיץ עם יציאת hdmi, על איזה מאיץ אתם ממליצים ? , עדיף כמה שיותר זול (כמו כל שאר המחשב הזה) האם יש עוד שינויים שמומלצים לדעתכם ? תודה עמרי
-
- 1 תגובה
- 542 צפיות
-
-
היי אשמח להיעזר במי שמבין קצת. אני יודעת שהיו ביקורות מאוד טובות פה ובעוד מקומות על סדרת ה Z60m - האם הסדרה הזו בתוך החידושים עדיין רלוונטית?ממה שקראתי מחשב אמין זה פרמטר ראשי בקניית נייד, כיוון שהם עדינים ונוטים יותר להתקלקל. העריכה היא אופציה עתידית ברמה חובבנית-ביתית. וחוץ מזה אומרים שמחשבי ה think-pad , הוכיחו את עצמם כאמינים וסוסי עבודה. לכן החלטתי שאחד שכזה יהיה שלי לפני שירד סופית מהמדפים, כיוון שטכנולוגיות חדשות וחזקות יותר אבל עם תוחלת חיים נמוכה ונוטים יותר להתקלקל. קישורים: UH31HIM - מחיר 5900 ש"ח http://www.electroshop.co.il/product.asp?productid=2897 UH3FSIM - מחיר 5590 ש"ח http://www.electroshop.co.il/product.asp?productid=2898&CatCode= UH3EWIZ - מחיר…
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש את אחד מהמחשבים האלו לצורכי לימודים. מהביקורות בפורום ראיתי שהסוללה של הS01 חזקה ומביקורת בwisebuy גם הסוללה של הדגם השני די מוצלחת. יש הבדל מהותי בין השניים, מלבד כ.מסך וכונן? הבעיות שדוברו על הכרטיס רשת עדיין קיימות? ומבחינת איכות צפייה, מישהו שהיה לו ניסיון עם המחשב נתקל בבעיה בצפייה ב1080p? (כמו שמתואר פה http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=835182&cid=5762 ) תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ביקשתי אתמול שירכיבו לי מחשב לטובת עסק שהעיקר של המחשב הוא תוכנה רשימת לקוחות תוכנה לא כבדה בכלל אני רוצה מחשב זול ושיהיה הכי טוב שאפשר בסביבות 2000 שח עדיפות ל512 ראם 80 גיגה צורב רגיל {לא dvd} שיהיה מארז טוב +ספק ואם אפשר גם את שם החנות שאני יכול לקנות אותו תודה רבה לכולם
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
-
היי, הרכבתי מפרט בעצמי, לאור המלצות שקיבלתי כאן ובפורום מעבדים, ואחרי שקראתי הרבה מדריכים וביקורות כאן באתר, אבל חלק מהדברים (כמו מארז) בחרתי בלי יותר מדי ידע... אשמח לקבל את חוות דעתכם: מעבד AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box - ¤778.00 לוח אם ASUS M2N-E - ¤604.00 2 X זכרון G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 - ¤381.00 (סה"כ 762 ש"ח) כרטיס מסך ASUS EN7600GS SILENT HTD 256MB PCI-E - ¤684.00 כרטיס טלויזיה Hauppauge MCE WIN-PVR 150 - ¤549.00 מארז מחשב כולל ספק HEC 6A19B-400 400W - ¤415.00 הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה - ¤0.00 סה"כ: 3792 ש"ח את שאר הרכיבים יש לי: HD, צורבים, מסך, כ. קול וכו'. יש לציין שהמחשב מיועד לויסטה, אינטרנט והורדות, וצפיה בסרטים DVD ו-HD. אני לא …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייח לצורכי אינטרנט אופיס, סרטים, משחקים (ברמה של GTA 5 , בטלפילד ) והכי חשוב, עריכת וידאו ופוטושופ, אציין, שאני לא עורך במקצועי, ולא בעל ידע רב בתחום, אבל אני כן ארצה להתחיל ללמוד עריכה, ובתור התחלה ארצה להשתמש בתוכנות כמו סוני ואגס, אפטר אפקטס, פרמיר פוטושופ... כמו כן אין לי ידע רב בהרכבת מפרט , מה שהרכבתי פשוט נראה לי מתאים, אשמח לחוות דעתכם, אם צריך לשפר או להתחיל הכל מחדש ... P: להוסיף דברים או להוריד דברים , (כי כבר הזהירו אותי כמה פעמים מלזרוק סתם כסף על חומרה שלא תניב לי דבר ..) כמו כן, לא הוספתי ספק כוח, כי איו לי מושג איזה ספק אני צריך .... וגם כרטיס מסך לא הוספתי, מאותה הסיבה :-) תקציב : 4500 ש"ח אפשר אפשר קצת חריגות .. א…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר עבודה משרדית אבל גם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צרכן כבד של אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3, סקיירים וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני /גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
שלום ברצוני לדעת האם חיבור עזרים חיצוניים לחיבור ה-USB במחשב מנצלים יותר חשמל וגורמים לסוללה להסתיים יותר מהר? תודה!
-
- 2 תגובות
- 643 צפיות
-
-
טוב, אז כנראה שהלך לוח האם.. בכל מקרה הגיע זמנו. יש לי כרטיס n710d3 מסך https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N710D3-2GL#ov האם כדאי להחליף ללוח אם ללא כרטיס מובנה ולהשתמש בכרטיס הזה או שהיכולות של הכרטיס הזה כבר לא שוות הרבה? אם לנצל את הכרטיס לאיזה לוחות אם כדאי לכוון? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב נייד lenovo U550. 1. קודם כל באופן כללי המלצות לניקוי של מחשב נייד (המקלדת במצב זוועתי, עם המסך אני עוד מסתדר). 2. במשך תקופה ארוכה המחשב היה ממש ממש חרישי לא שמעתי אותו בכלל. לאחרונה המאוורר מהצד שפולט את האוויר החם התחיל לעשות רעש הרבה יותר חזק מבד"כ, איך מטפלים בזה בצורה לא כירוגית? תודה, לירון
-
- 1 תגובה
- 7k צפיות
-
-
אחרי שנתיים שאני בשימוש עם הנייד וזה שהוא התחיל ממש להתחמם לאחרונה הגיע הזמן לנקות אותו מאבק ומכל מה שהולך בפנים. בהנחה כמובן שזה לא נכלל באחריות, יש מקום מומלץ לעשות את זה? וכמה זה אמור לעלות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך כמה הצעות לניקוי יעיל של פתחי הקירור של המחשב הנייד. בינתיים עברתי עם שואב אבק קצת חומר לניקוי מעגלים.(FREON) עוד שאלה, כרגע יש לי סוללה מקורית של 6 תאים, בזמן האחרון היא מתנהגת ממש לא טוב ב 50% המחשב חושב שאין כבר עוצמה, מתפרקת מהר מאוד, ונטענת בצורה לא לניארית, כלומר מ 20 אחוז יכולה לקפוץ ל 100. הסוללה בת כ1.5 שנים, בדקתי בארץ המחירים נורא גבוהים משהו כמו 750 שקל לסוללה. בחול אפשר להשיג מאתר HP במחיר של 120 דולר. יחד עם זאת בדקתי ב EBAY ואפשר להשיג סוללות כאלה ב 30 דולר +-. השאלה שלי היא כמובן האם הסוללות שם מקריות? באם לא, האם הן מספיק טובות למחשב נייד ולא יעשו בעיות? אני אצרף לינק לסוללהhttp://cgi.ebay.com/NEW-Battery-For-HP-Compaq-DV2000-DV6000-V…
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
יש לי בעיה שהמעבד שלי מתחמם לאחרונה יותר מידי וחשבתי שאחת הבעיות יכולה להיות שהמאוררים שלו מלוכלכים. חשבתי לנקות אותו עם ספריי של אוויר והשאלה שלי היא האם צריך לפתוח את המחשב בשביל זה? או שמספיק לרסס לתוך החורים של האוורור? במידה שאני רוצה לפתוח אותו, האם זה פשוט כמו מחשב נייח? ואם לא כדאי לקחת את המחשב לטכנאי שינקה אותו?
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
HP Pavilion DV6 1330EJ שלום, בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב שלי סובל מהתחממות יתרה עקב לכלוך פנימי של אבק. במשחקים המחשב היה מגיע לכ- 78-85 מעלות עם הוא על השולחן ונכבה. כרגע ביצעתי נקיון פנימי למחשב עם כמה שאפשר ואוויר לניקוי המאווררים כיוון שלפרק את כל המחשב קצת מפחיד אותי היות ולהגיע למאוורר צריך לפרק את כל התחתית ולא רק את איזור המעבד / HDD וזכררון. בכל מקרה, ניקיתי עם לחץ אוויר את פתחי האוורור, וראו פלא הטמ"פ במשחקים ירדה בכ -10 מעלות. זה משמעותי ביותר! ממליץ, לכל מי שיש מחשב נייד מעבר לשנה ומשחק בו המון, פשוט לבצע נקיון זריז שלקח לי לא יותר מ 10 דק'. המאוורר ירד בפעילותו לכ 50% כרגע. לפני זה על 100% קבוע.
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אני קצת חולה ניקיון, ואני רוצה אחרי כמה זמן שאני משתמש במחשב לנקות את המקלדת משומנים של הידיים וגם את משטח העכבר. יש חומר מיוחד לזה או שאני יכול פשוט לעבור עם סמרטוט לך או עם איזה מגבון?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר בבקשה קצת טיפים ותמונות איך לנקות מאוררים של מחשב נייד?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה רציתי להתייעץ לפני שאני עשה משהו שיהרוס לי את המחשב מדובר כמובן במחשב נייד אני רוצה לנקות אותו מבפנים רק את המאורר בעזרת פחית אויר דחוס השאלה היא אם זה לא יגרום להרס כלשהו תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לנקות את המחשב הנייד שלי, דיי מפחד על הניקוי הפנימי כי לא ממש עשיתי את זה הרבה. שמתי לב שבזמן האחרון כנראה האבק עושה את שלו והמעד על IDLE לפעמים בטמ"פ גבוהה, כרגע אצלי באיזור ה 50-55 מעלות, מאמץ עולה לאיזור ה 75 וזה כשהמאוורר עובד חזק, כנ"ל של הכרטיס מסך (4650), אגב, איך אני יכול לנטר טמ"פ כרטיס מסך? אין חיישן לכרטיס הזה במחשבים ניידים? אצלי המחשב זה EJ1330 של חברת HP. תודה
-
- 0 תגובות
- 946 צפיות
-