עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צריך נייד ללימודים,אינטרנט ואופיס ומכיוון שאגור במעונות ולא יהיה לי נייח, ארצה אותו לעוד שימושים,כמו לצפות סרטים ואולי קצת משחקים קלים * גודל המסך?12"-14" * משקל רצוי?לא יותר מ2.2kg,עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך?עדיף כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה,אבל אם יש מה טוב * בלוטות?חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?לפחות 160,עדיף שיהיה אופציה להגדיל ל250 * צורב DVD?חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא חובה,אבל עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?העדפה לדל/לנובו מבחינת התקציב,בעיקרון תכננתי עד 5k אבל אם יש משהו שממש כדאי אני מוכן להוסיף עד 6k חשבתי על הווסטרו 1310 שראיתי שהוא די מומלץ פה וגם הוא זול יחסית לתקציב שלי,אבל לפ…

• 9 תגובות
    • 837 צפיות
  2. לא חשוב טאצ' כמה שיותר קל להשתדל לחסוך, אבל אפשר להגיע עד שלוש אלף סוללה גדולה - יתרון מסך מט - יתרון שוטו תודה

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אפשר לחרוג קצת. אבל אשמח גם לשמוע אם ניתן למצוא בפחות (נגיד 3000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנת אוטוקד לצורך עיצוב אופנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, העדפה למחשב קל וקטן 13". מוכנה להתפשר על 14 אם יש הבדל משמעותי במחיר/ביצועים 7…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by idan007,

המחשב מיועד לסטונדנטית שנעה הרבה לכן דרוש מחשב: קל בעל סוללה חזקה שימושים: תוכנות אופיס אינטרנט סרטים והורדת סרטים מידי פעם נ.ב עדיף שיהיה עם משטח מגע ולא נקודה אדומה בתור עכבר. תודה מראש לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  5. מחפש נייד לעבודה משרדית, בעיקר תוכנות בקרה, אופיס וגרפיקה דו ממדית. אין חשיבות ליכולת המשחקים. המחשב צריך להיות קל (עד 2.5kg) עם אחריות בנלאומית. רצוי מאוד יציאה טורית אבל כמובן כל הכניסות המודרניות. חשבתי על מחשב DELL Latitude D531 מה דעתכם? האם מכירים אופציות מקבילות מחברות אחרות (HP, LENOVO, Toshiba)? מה המעבד המקביל של אינטל שווה ערך למעבד זה והאם יש הגיון לבחור דוקא אינטל ולא AMD (הסטיקי בנושא מעבדי ניידים מעודכן ללפני שנה ללא התייחסות ל-AMD)?

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  6. היי, מחפש מחשב ממש מתנייד, מתכנן לעבוד עליו בפוטושופ, ווגאס וכד' ואקסס. - מסך מאט 14 אינץ FHD או לפחות +HD, - מקלדת מוארת (חשוב מאוד) העדפות ל-DELL XPS 14Z 2640m או Dell Latitude E6420. או נייד מחברה שיש לה אחריות מכובדת ל-3 שנים.

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  7. שלום לפורום הנפלא הזה! מחשב קל אני מחפש מחשב נייד קל ודק, כזה שאפשר להסתובב איתו כל היום בלי להרגיש. נניח באיזה ה-2 פאונד (0.9 קילו), באמת כמה שפחות כי יש לי בעיות גב. ביצועים אני מחפש מחשב שאפשר להפעיל עליו תוכנות אדובי כדוגמת פוטושופ CC עריכת וידאו בסיסית (פרימייר) ולהשתמש בו בתוכנת Ableton Live ליצירת מוזיקה (לייב!) אשמח גם להמלצות על ציוד נלווה אם יש צורך לדעתכם. תקציב: 2000-6000 ש"ח, עדיף כמובן כמה שפחות. לשמחתי אני יכול לקנות את המחשב בארה"ב, באמזון או B&H. המשקל והביצועים יותר חשובים מהמחיר. זה מה שמצאתי: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1328130-REG…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכולם. אני מחפש מחשב שיהיה בעיקר לצורכי לימודים עם כל הנובע מכך.. כמובן הייתי מעדיף שיהיה קצת מעבר לאיזה משחק (על איכות לא גבוהה) סרטים ב-HD וכו'. כרגע יש לי ultrabook של ASUS מדגם UX31A. הייתי מעוניין במשהו דומה אך גדול יותר , גם חוסר החיבורים בUX31 די מגביל אותי, אני לא אוהב את ההתעסקות עם ההמון מתאמים שהוא דורש. כך שהדרישות מהמחשב שהייתי גם רוצה הן: * מסך- כרגע ה-13.0 שיש לי קצת קטן עבורי. הייתי רוצה משהו בין 14" ל- 15.6" אם קיים, אבל אם לא, אז 15.6. * משקל- די חשוב לי, הייתי רוצה לכוון לכיוון ultrabook שיהיה דק וקל יותר, כך שנדרש שזה יבוא על חשבון: * כונן אופטי- הייתי מעדיף ללא- אין לי שום שימוש בו, והוא רק יכביד עלי. * חיבורים- HDMI חובה, הייתי רוצה מספר חיבורים…

9. שלום, אני מחפש נייד קל משקל בעל חומרה חזקה שיריץ ללא קושי סרטי FHD ב- 1080P ושיהיה ניתן לבצע בו פעולות פוטושופ קלות. הנייד בעקרון מיועד ללימודים לכן חשוב שיהיה נייד ובעל מסך שיציג בצורה מעולה טקסטים ואם אפשר גם זמן סוללה ארוך. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח עם אפשרות חריגה ל4500 במידה וההבדלים משמעותיים. אעדיף ניידים מחברות TOSHIBA, HP או DELL. הנייד ירכש בארץ, אנא המליצו לי על חנויות מהימנות ונגישות. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  10. Started by מנשה מקמל,

שלום, אשמח לקבל המלצות לנייד קל

11. מחפש המלצות לנייד קל לסטודנט, לצרכי עבודות, וצפייה בסרטים (חשוב לי מסך טוב ושהמחשב יריץ סרטים בצורה איכותית). חשוב לי זמן סוללה ארוך. כרגע אני מתלבט בין LG200 (למרות שאני לא יודע את זמן הסוללה שלו). MacBook (שהבנתי שאפשר להשיג גם ב 6200 שח - האם שווה משהו?), 1330 xps של Dell בגירסה עם כרטיס מסך עלוב ו 1Giga זיכרון (בסביבות ה - 6500) או MSI PR200 שנמכר באיבורי - בעל המפרט הטוב ביותר שראיתי בטווח המחירים עד 6.5K. אשמח מאוד לתגובות והמלצות ואף להמלצות של מחשבים אחרים העשויים להתאים. אציין שוב שמאוד חשוב לי שהמחשב יהיה קל (כלומר עד 2 קג כולל סוללה) תודה

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  12. Started by lolerxd,

שלום לכולם אני צריך המלצה לנייד שישקול מתחת ל2KG (כמה שפחות עדיף) המסך שיהיה בגודל 13.3-14 אני יודע שרוב הניידים בגדלים האלה בד"כ באים בלי כונן DVD, אם במקרה יש, עדיף המחשב ישמש ללימודים(לכן המשקל חשוב), אבל אין דרישות מיוחדות ואין צורך בחומרה חזקה במיוחד(עדיף חסכונית בסוללה) חובה WIN מותקן רצוי אחריות 3 שנים ומחברה טובה(DELL בעדיפות בגלל השירות..) תקציב עד 3K תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. התקציב המקסימלי הוא 10K, אני מאוד מעדיף לחסוך ולא לנצל את כולו. לנצל כמה שצריך בהתאם לשימושים. בנתיים שמתי עיניים על Y50-70 של Lenovo (הדגם עם 960M, רזולוציית 1080P וכונן SSD בנפח 512GB) אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים/עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, עריכה והקלטת אודיו באופן תדיר, עריכה גרפית חובבנית (פוטושופ מתלמד, עריכת וידאו תדיר [עריכת חומר גלם מGoPro באופן תדיר]). לא מיועד למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או 17.3, עדיפות ל15.6, מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x10…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Classic notion,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, משחקים בינוניים (כמה שיותר תובעניים בהתאם לתקציב..) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? מעדיף FHD אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף אבל לא קריטי (מצטער אם הניסוח מתחיל לעצבן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בגדול מה שחשוב לי זה מעבד, כ.מסך ואיכות בניה לא מצועצעת (כמו vostro שהתרשמתי ממנו…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by orenazo,

אחי שנמצא בחו"ל ביקש ממני ייעוץ לרכישת נייד, אז אני פונה למומחים בתחום מטרות: סרטים, משחקים, אינטרנט. משחקים, הדגש הוא על FM2014 שלדעתי זולל מאוד CPU אבל לא ממש את כרטיס המסך. מסך: 14 אינץ'. רזולוציה: 900:1600 ומעלה. מקלדת לא משנה. זמן סוללה: 4-5 שעות על עבודה כבדה (סרט וכדומה) משקל: לא מאוד משנה. יציאות: HDMI או יציאה אחרת למסך חיצוני (display port וכדומה), רצוי גם חריץ לכרטיס זכרון SD. קשיח: 500GB SSD. כונן אופטי: אין צורך. אחריות: שתהיה אחריות בינלאומית שיהיה אפשר להשתמש בבולגריה, למשל היום יש לו לנובו עם אחריות מצויינת שם. מערכת הפעלה: כן. עם מנגון אתחול למצב שהמחשב נקנה בו. עדיפות לנייד מעוצב שנראה טוב (מה שאי אפשר להגיד על Lenovo T430) עדיפות למסך מגע…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. כאשר אני אמר פחות מ-4200 הכוונה היא שזה המקסימום שבמקסימום שאני מוכן להשקיע במחשב נייד. האיזור של 3000-3500 יהיה בסדר בשבילי. ידוע לי שכח העיבוד הזמין היום למעבדים ניידים הוא מעבר לכל פרפורציה ביחס ליישומי אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. אציין כי מעבד XP1600 עם 256MB DDR266 על מחשב שולחני מספיקים לי מעל ומעבר. אני לא עושה חישובים מתמטיים, ואין לי כוונה להנדס קורים אטומיים או לחשב את נוסחאות הפנסיה של משרד האוצר - השימוש העיקרי שאני עושה זה PDF די כבדים, סריקות, גלישה באינטרנט ווורד - לפעמים קצת אקסל. למרות זה, יהיה נחמד עם אפשר להשיג מחשב במחיר טוב עם 512MB זכרון ופלטפורמה די עדכנית. חשבתי על lenovo c100 ומצאתי אותו במכירה קבוצתית גם באיזור 3300~, אבל אני מבין שלא מד…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. מחפש נייד\טאבלט עם מקלדת שיכולה להתקפל אל מאחורי המסך. מעדיף מערכת הפעלה אנדרויד. יש חיה כזו?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by ggilon,

שלום רב החלטתי להתחדש בנייד שולחני חדש. רוב הניידים במחירים שאני מחפש משתמשים במעבד בעל סיומת U- הבנתי שזה אומר שהוא בעל צריכת אנרגיה נמוכה אך לא מצאתי הסבר לגבי כמה זה פוגע בביצועים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, אופיס וקצת עיבוד בפוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. קודם כל חשוב שיהיה מעבד לפחות CORE 2 DUO , לא פחות מזה (בדגמי מעבד אני פחות מתמצא). זיכרון מ-3 ג'יגה ומעלה דיסק קשיח לא קריטי גם 250 יכול להספיק, בלוטות' - מעדיף מאוד שתהיה תמיכה. שתהיה יציאת HDMI חובה! רצוי מאוד WIN 7 , למרות שזה כבר שינויי תוכנה, אז זה לא כזה משנה יותר מדי אבל אם זה כבר בא עם 7 אז עדיף. וכרטיס גרפי שיהיה חזק כמה שאפשר שנכנס בתקציב... בנוגע לאחריות, זה כבר תלוי בחנות במייבאת אני מניח. יש למישהו המלצות ? *כמובן שהמחשב הזה הולך להחליף את המחשב השולחני - מה שאומר כל הגלישה באינטרנט, הורדות, סרטים, תוכנות כמו AUTOCAD ושות', OFFICE, מוזיקה ואם הכרטיס מסך מספיק חזק אז גם משחקים פה ושם (לא משחקים כבדים מדי) וכ'ו.*

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  20. Started by brum,

אהלן. אני זקוק להמלצה מכם לנייד עם 1 ג'יגה זיכרון ו HD של 160. בין השאר המחשב ישמש לעריכת קליפים ולכן אני מניח שצריך כרטיס גרפי טוב וחזק או כרטיס עריכה נפרד. התקציב שחשבתי עליו הוא כ 7000 ש"ח אבל אם יש מחשב שיעמוד בדרישות בתקציב נמוך יותר או שזה יהיה קריטי ואזדקק להשקעה גדולה יותר אז זה בסדר. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  21. Started by LuisSuarez,

כמה לדעתכם שווה המחשב שלי? נייד של אסוס UltraBook. 17.3 מעבד - Intel Core i7-4700HQ 2.4 GHz כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX 850M (4gb זיכרון - 8.1 GB מערכת הפעלה - Microsoft Windows 8 (build 9200), 64-bit המחשב בן שנה, נותרה אחריות לעוד שנתיים. תודה מראש לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Ashand,

שלום לכולם...אני נמצא בטיוואן עכשיו (עבודה) וקורץ לי מאוד לקנות מחשב נייד...החברה השולטת כאן בשוק היא ASUS כמובן..יש להם ניידים לא רעים בכלל...למשל: Intel Core Duo Processor T2400 1.83GHz, 2MB L2 Cache, 667MHz Mobile Intel 945PM Express Chipset GB DDR2 667MHz Ram 1GB) 15.4" WXGA ATI Mobility Radeon X1600 External 256MB VRAM /with 512MB Hypermemory SATA 100 GB 5400rpm 8X DVD Super Multi Burner 7 in 1 MMC/ SD/ Mini-SD/Memory Stick/ MS Pro/ MS-Duo/MS-Pro-Duo Card Reader 6 Cells 4800mAH Battery 802.11a/b/g Bluetooth V2.0+EDR 1.3M Megabyte Pixels Built in Webcam Ports: 1 x Headphone-out jack, 1 x Microphone-in jack, 1 x Line-in Jack, 1 x RJ11 Modem jack for phone …

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  23. Started by louisaw,

אז אני מתחיל לימודים החודש ומעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר ללימודים אבל גם יוכל להריץ משחקים בשעת הצורץ. אחרי כמה חיפושים וגלישה בפורום, רשמתי לעצמי את הדגמים שלהלן: Asus N53SN: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12996 Asus U36SD: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13710 Asus K53SV: http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7519 Asus K53SC: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13805 הבעיה שאני לא מצליח להבין מה בדיוק ההבדל בין כל הדגמים הללו. למשל, יש הבדל משמעותי במחיר בין ה-K53SV ל-N53SN, אבל האם אני באמת ארגיש את ההבדל בין השניים בשעת השימוש? לשניהם יש אותו מעבד, ל-N53SN יש כפול זכרון אבל לא נראה לי שזה בכלל הכרחי, ל-K53S…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום חברים! לאחר חיפוש מעמיק מצאתי את הנייד הזה: http://ksp.co.il/?uin=23332 קודם כל אם מישהו יוכל לפרט לגבי יתרונות/חסרונות מהיכרות עם המחשב אני אשמח (אין לי מושג האם חיי הסוללה של הנייד הנ"ל נחשבים נמוכים/סטנדרטיים/גבוהים). בנוסף, רציתי לדעת אם אתם יודעים על ניידים אחרים בעלות דומה לזו המצוינת בלינק אך עדיפים על המחשב הנ"ל. הצרכים שלי: 14'' או 13.3'' מעבד חזק ויציב. מאיץ גרפי חזק מספיק. טאצ' (מסך מגע). כדאי חיי סוללה מספיקים. תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by AMIT1024,

הציעו לי לקנות היום נייד ישן של COMPAQ.עם מעבד PENTIUM III.אני מבין היטב במחשבים...אבל אינני יודע מה ערכו של הכלי בשוק.אוכל רק לומר שמצבו חדש לחלוטין!!!....ללא שריטה אחת עליו!!! והוא תקין לחלוטין...שאלתי היא האם הוא שווה 500 שקל???? כמובן שאין לו BT WIFI או כל התקן חדש אחר....אבל כסתם מציאה הוא שווה את הכסף?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים