עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by iceman90,

הי, אני מחפש לקנות נייד חדש שיחליף את ה IBM R50e שיש לי. הדרישות שלי מהמחשב הן: 1. ביצועים - כמה שיותר יותר טוב. 2. מסך 14-15 3. משקל,,, 4 קילו זה לא מחשב נייד 4. רצוי 2 גיגה זכרון. 5. הארד-דיסק גדול. 6. WIFI & bluetooth אגב,,, אין שום כוונה לשחק במחשב בשום שלב, עיקר השימושים הם VS8, SQL ושאר ירקות אני פשוט ממש שונא לחקות למחשב תודה. מטי.

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  2. Started by spinchicken,

אני מחפש מחשב מתנה לאשתי - ולכן שיהיה קל, נוצץ, ועם יציאת HDMI (חובבת צפייה בעקרות בית נואשות על מסך HD ) יש המלצות?

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  3. Started by MoMo-P,

שלום, אני מחפש את הנייד הכי זול שיש עם שני התנאים הבאים: כונן SSD - בגלל מהירות ואמינות כרטיס רשת קווי 1Gb - לבדיקות מהירות יומיומיות. המחשב נועד לעבודה הנ"ל בלבד. ידועה לי האופציה של מתאם רשת לUSB, מעדיף מובנה במחשב בכל זאת. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  4. Started by Nirurshon,

שלום אני רוצה להתייעץ לגבי רכישת מחשב נייד. יש לי אופציה אחת בארץ ועוד 2 בחו"ל. בארץ מדובר ב DELL 5548 : http://ksp.co.il/?uin=25983# ובחו"ל : ACER V15 NITRO http://www.amazon.com/Acer-Aspire-VN7-591G-74SK-15-6-Inch-Laptop/dp/B00NJNG2DO/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1424769145&sr=1-1&keywords=Acer+Aspire+V15+Nitro MSI GS60 http://www.amazon.com/MSI-GS60-GHOST-003-9S7-16H212-003-15-6-Inch/dp/B00IQ4H7E4/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1426017733&sr=8-3&keywords=GS60 העניין שאני מתלבט זה לגבי המעבד, אני מפחד שהמעבד עם ה-U לא מספיק חזק. * מטרות המחשב? לימודים (גם ליצירת/עריכת מוזיקה אלקטרונית בעתיד), צפייה בסרטי FHD 1080P, ומשחק Counter-Strike Global Of…

• 5 תגובות
    • 3.9k צפיות
  5. שלום רב, אני מחפש מתנת יום הולדת לסבא וסבתא מכל הבנים שלהם (אמא ודודים)... זה מחשב בסיסי מאוד לוורד ואינטרנט, משהו שבתכלס כל מחשב ישן יכול היה לעשות, האם בכלל יש טעם להשקיע כ"כ הרבה או שמספיק לקנות משהו פשוט עם CORE 2 DUO באזור ה2000? כמובן שאני מחפש שילוב של מחשב שיעשה את העבודה לכמה שנים לפחות במחיר טוב (כמו כולנו). אני עוד מתלבט לגבי "השקעה" בI3.. ♠ * מטרות המחשב? לדוגמה: וורד ואופיס, אינטרנט, שימושים בסיסיים ביותר. * גודל המסך- 15.6 אני מאמין, מדובר במחשב ביתי שלא מיועד להילקח לנסיעות. * משקל רצוי - לא משנה, המחשב יישאר בבית רוב הזמן - הוא נייד כדי לחסוך במקום כשלא משתמשים בו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא, יהיה מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI תמיד נ…

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  6. יש את הנייד הזה: Lenovo Ideapad 500S-13 80Q20059IV http://ksp.co.il/?uin=29801 יש לי SSD ולא חושב שיהיה מסובך מידי להגיע אל ההארד דיסק ולהחליף השאלה אם יש אפשרויות טובות יותר חשוב שיהיה בגודל מסך הנ"ל תודה!

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  7. Started by נסים ונפלאות,

אני מתלבט לגבי קניה של מחשב לשימוש ביתי עד 2000 ש"ח. בזאפ יש לא מעט מועמדים שיש להם כביכול את המינימום הסטנדרטי - I3 דור 10, זיכרון 8GB, כונן SSD256, מסך 1920x1080. דוגמה לשם השוואה - דל וסטרו 15: https://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=16338 ההתלבטות שלי היא בהשוואה למחשב ישן ומחודש - כגון דל e7470 כזה: https://www.wallashops.co.il/dell-e7470-14-8gb-256ssd-i5/pi7mx86181c8?ref=StoreYa&utm_source=stry&utm_medium=trafb&utm_term=pla-439168039080&utm_campaign=storeya51&gclid=Cj0KCQjw-O35BRDVARIsAJU5mQVeoYrXjBDBmMLkZpHXqj8ioj-dA7cap6BJNiK6aLvmLn3-2zJSCgsaArg2EALw_wcB טכנית, המחשב המחודש מעט פחות מהיר - ביצועי המעבד מעט …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by sagie2020,

1. מה התקציב המירבי?2000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?וורד,אקסל,מצגות,אינטרנט,סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?14-15.6 מקלדת מוארת לא קריטי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן ווינודס 10 8…

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  9. Started by matan24,

אהלן מעוניין בהמלצה למחשב נייד לשימושים מאוד בסיסיים : אינטרנט, אופיס, יוטיוב, וכו'. כתבתי עד 2000 ש"ח אבל אם יש בפחות לשימושים האלה - זה עדיף. נא לשים לב שאני מבקש שיכלול מע' הפעלה, ואחריות 3 שנים (עדיף עם איסוף מבית הלקוח) תודה רבה ! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? לא קריטי. כמובן עדיף לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שעתיים פלוס * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חשוב * Bluetooth? עדיף. לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 200GB * כונן אופטי? עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלא…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by aviv8889,

אני מחפש לפטופ שישמש אותי בעיקר ללימודים, שימוש באופיס וכדומה, צפיה בסרטים ופשוט שימוש יום יומי. אני לא מבין יותר מידי ולכן אני מבקש את עזרתכם. תקציב: עד 2000 ש"ח, עדיף כמה שפחות(כי גם ככה מתוכנן בעתיד לקנות נייח רציני לעריכת סרטים). חשוב: HDMI, סוללה חזקה, צורב. לא חשוב : לא צריך הרבה זיכרון למחשב, כי קניתי כונן נייד של 2 טרה. יש לכם המלצות לניידים ואיפה כדאי לרכוש? - - - תגובה אוחדה: - - - ראיתי בדיונים אחרים שמתבקש לענות על שאלון בחוקי הפורום, כשאני לוחץ על חוקי הפורום, מופיע לי התקנון(שקראתי), אבל אני לא מוצא את השאלון. אם יש צורך, תגידו לי כיצדאני אמור לפרסם את ההודעה שלי ואשנה אותה בהתאם. תודה.

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  11. Started by ranranran,

מחפש נייד לאשתי שתתעסק בעיקר בעבודה משרדית. גודל מסך 15.6, מעבר לזה אין דרישות נוספות. חשבתי על המחשב הזה Acer Aspire 5 slim 15.6 אשמח להמלצות על מחשבים נוספים, תודה

12. Started by YARONGT,

מה קורה חברים ? רציתי לדעת אם תוכלו להציע לי דגמים עד 2500 שקל דגש על כוח עיבוד לא למטרות גיימינג בכלל כוח עיבוד וכמה שיותר זיכרון (בתקציב הזה כמובן לא מצפה לניסים) תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, ריבוי חלונות, זום המשלב מצלמה חיצונית בנוסף למצלמת הנייד. ספוטיפיי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. שהכרטיס מסך לא יהיה העקב אכילס של הנייד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 22 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by tomeran,

אהלן, בעוד כשבועיים אתחיל את שנת הלימודים הראשונה שלי (הנדסה). אני מעוניין כעת להצתייד במחשב נייד שישמש אותי גם בקמפוס (סיכום הרצאות, גלישה באינטרנט וכו'), וגם במעונות לצפייה בלייב סטרימינג (כדורגל), והרצאות ביוטיוב.. הדרישות שאציין כאן הן משוערות, אם לדעתכם יש לשנות או להוסיף משהו על מנת שיענה על צרכיי באקדמיה אתם יותר ממוזמנים להציע: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)- ובכללי שימוש בתוכנות בסיסיות הנדרשות להפעלה במחשב הביתי כחלק מלימודי ההנדסה, צפיה בסרטים והרצאות באינטרנט (יוטיוב) ובשידורים חיים (של כדורגל וספורט בכללי) -רצוי צפייה כמה שיותר חלקה, כי המחשב כנראה יחליף את הטלוויזיה בצפייה בספורט. * גודל המסך?- רצוי 17 אינצ' משום שכאמור ישמש לעבודה אינטנסי…

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  15. Started by Ronen Mars,

עד עכשיו עשיתי סקר שוק, וזה מה שמצאתי: בקרבת הבית יש לי את IVORY וKSP עם המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2655 או שיש ברחובות: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10416 אם יש לכם עוד הצעות או המלצות, אני ממש אשמח לקבל אותן.

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  16. מה דעתכם על זה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=281&scat=339&tcat= למישהו יש הצעות בסגנון? לא יד שניה בבקשה. תודה.

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  17. Started by Guy King,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד, עד איזור ה-3.5 אש"ח. יש לי כרגע IBM T42, ואני לא יכול לוותר על ה-trackpoint, כך שזה תנאי הכרחי. גם מסך מאט הוא תנאי הכרחי. אני מעדיף מאוד שיהיה עם WIN7 ולפחות 3 ג'יגה זיכרון. כל שאר הפרטים פחות חשובים. אילו מחשבים עונים על הדרישות האלו?

• 5 תגובות
    • 960 צפיות
  18. Started by subarel,

מצאתי בחנות PC365 את המחשב הזה: מעבד: Intel Celeron M420 1.60GHz RAM) זיכרון פעיל: 512MB כונן: צורב DVD-Dual RW double layer דיסק קשיח: 60GB מסך: 14.1" WXGA LCD Optical Drive כרטיס מסך: Intel Graphics Accelerator 950 כרטיס קול: כולל זוג רמקולים ומיקרופון מודם מובנה: מובנה פנימי 56K רשת: 10/100/1000 Ethernet רשת אלחוטית: Wireless LAN 802.11b/g יציאות:VGA, 3*USB 2.0, Sound סוללה: 6-Cell Li-ion battery מערכת הפעלה: WIN XP Home משקל: 2.4 אחריות: שנה לשמימושי אקסל אקסס, אופיס בעיקר.. המחיר 3431... המסך Wide האם זה כזה קריטי כשהשימושים הם בעיקר עבודה משרדית? תודה מראש. בראל.

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  19. Started by siq,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה גרפית שימוש ב solidworks & matlab * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי (טובה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שיהיה NUMPAD * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רגיל * האם יש צורך ביציאו…

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  20. Started by maksimsl,

שלום לכולם, אני מחפש משחב נייד לצרכים בסיסיים - אופיס וגלישה. אני מתלבט בין כמה מחשבים: (אם יש לכם עוד כיווונים גם טוב) Gigabyte - W576M Lenovo - G550 Dell - הבנתי שיש את האינספיריון ויש את הA860. הלכתי לאיבוד כבר עם המאבדים T4200' T6500..... זכרון 2mb, 3mb, 4mb... עד כמה הסטיות קריטיות לצרכים שלי.... כולם נראים די דומה וגם המחירים פחות או יותר זהים. ראיתי שהאחריות של דל הכי מורחבת אח"כ גיגהבייט ואח"כ לנובו..... חשוב לי שהמחשב יהיה אמין (שרות), לא כבד מדי ושהחלקים לא יהיו יחודיים מדי כי אז אתה בחתונה קטולית עם היצרן... אם יש עוד היבטים או דברים שחשוב לשים לב אליהם... אני אשמח לשמוע. תודה רבה ולילה טוב.... והכי חשוב שנה טובה.

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  21. Started by hilikon,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, לימודים, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עד 14 אינטש מסך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוז …

22. אני כרגע נמצא המון בנסיעות אבל אני לא רוצה להוציא יותר מדיי כסף על נייד כרגע. השימושים שלי הם בעיקרון גלישה באינטרנט, עבודה קצת בגליונות (דמוי excel), צפיה בסרטים (Xvid/Divx לא HD בכל מקרה) ומשחקי רשת ישנים (שלא דורשים כרטיס מסך חזק מהמובנה). ה-EEE לא בא בחשבון מפני שמסך כל כך קטן רק יעצבן אותי אחרי חצי שעה-שעה של עבודה ממושכת. אם זאת, חשוב לי שהוא יהיה קטן ולא כבד. חשבתי אולי ללכת על ה- DELL X300 אבל אני עדיין לא ממש בטוח, יש המלצות למחשבים יותר איכותיים אולי (בחנויות בארץ כמובן)?

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  23. Started by m00trix,

שלום, אז לפני כמה חודשים פרסמתי כאן בקשה לעזרה בקניית מחשב נייד, ואמרו לי לשוב כשזה יהיה קרוב יותר לשנת הלימודים הקרובה הבאה עלינו לטובה בגלל שינויים אפשריים שיהיו במחירים, ועכשיו זה הזמן והדרישות לא השתנו במיוחד. ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכים בסיסיים של סטודנט לעתיד (אינטרנט, סרטים, עבודות אופיס..), שיוכל לעשות גם עבודה סבירה במשחקים, אך האחרון לא חובה. * גודל המסך? ראיתי כאן בפורום שממליצים פה לרוב על 13" או 15". אין לי שום סיבה להעדיף גודל מסוים על פני אחר.. אני מניח שאעדיף מסך גדול יותר, אבל אני לא רואה כמה קריטי זה יכול להיות (למעט שיקול של מחיר..) * משקל רצוי? קל עד בינוני. יש צורך בסחיבות לפה ולשם.. אתם יודעים איך זה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן…

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  24. Started by yakirsh4,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15 * משקל רצוי?ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATAHDMIוכו)HDMI עדיפות לUSB 3 אם נכנס בתקציב אם לא אני ישמח אם תגידו * בלוטות?לא חובה אך עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) 300GB לפחות * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה אך רצוי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה אך עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כרטי…

• 0 תגובות
    • 828 צפיות
  25. עברתי כאן על כמה פוסטים ועדיין לא הבנתי מי נגד מי... בכל מקרה אני צריך מחשב נייד בתקציב דל יחסית של 3K עם חריגות קלות, רק אם ממש יש הבדל! מסך מאט, מבריק ממש אין לי מושג אני כאן עובד עם פאנל TN ככה שאני צריך משהו דומה ושלא יכאב בעניים המחשב ישמש בעיקר לעבודות קלות ב word קצת סטאטוסים בפייסבוק ואולי אם אפשר לדחוף בתקציב יציאת טלוויזיה אז גם סרטים אבל לא קריטי אפשר גם לצרוב ולראות.. זיכרון לפחות 2 גיגה ומעלה.. HDD לא כל כך משנה מעבד- אין לי מושג כ.מסך לא יודע איך זה הולך בניידים גודל מסך 11 קטן אני חושב משהו באמצע שיהיה נגיש.. ואין צורך במערכת הפעלה אם מורידים את המחיר (או שזה כבר מגיע ככה?) זהו אני חושב תודה אנשים..

• 4 תגובות
    • 779 צפיות

דיונים חדשים בפורומים