עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by PriorTak,

הי יש לי כיום לפטופ של DELL בן כ4 שנים. אם אני זוכר נכון, הלפטופ הוא עם חומרת: core i7 1st gen 720 8gb ram 1333 500 gb HDD sata כיום הלפטופ מספק בקירוב את צרכי, אני עובד הרבה עם תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ומכונות וירטואליות כבדות (שרתים, לינוקס, ווינדוס). ההארדיסק מתחיל להזדקן - אני מקבל נתוני HEALTH של פחות מ50 אחוז בתוכנת HDD sentinal. השאלה הגדולה היא - האם להחליף את ההארדיסק בלבד לפני שהוא מת (רצוי לSSD כדי לקבל קצת תוספת מהירות) או להחליף את המחשב כולו? חשבתי על לפטופ בעל המפרט הזה בערך: core i7 4th gen 4700 16gb ram 1600 240gb ssd sata3 + 240gb ssd mSata. לפטופ בעל חומרה שכזו יתן לי ביצועים טובים משמעותית מהלפטופ הנוכחי? או שכדאי להשאר עם הלפטופ הנוכחי ולמשוך אותו …

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by matizami,

אני רוצה לרכוש נייד בארה"ב ואני מתלבט בין 3 דגמים לסטודנט. אני רוצה מסך 13.3. אני צריך שהוא יהיה מספיק חזק בשביל להריץ כמה וורדים,PDF ודפדפן בו זמנית בלי שום בעיה. זמן סוללה פחות חשוב, מניסיון המחשב מחובר רוב הזמן לחשמל, אבל שלא ימות אחרי שעה. ASUS UL30A-A2 13.3 Lenovo ThinkPad Edge 13.3 Dell Inspiron N3010 כולם פחות או יותר באותו טווח מחירים האם המעבדים של לנובו ואסוס חזקים מספיק?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by davidkeren,

שלום ברצוני לרכוש מיני PC חשוב לי שיהיה חזק כלומר כרטיס מסך חזק ומעבד לשחק בטלויזיה 65 כמו כן גם לסרטים 4K והכי חשוב שיהיה לו כיבוי והדלקה אם שלט תודה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by guchi1,

שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למשחקים כבדים ב6K. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים כבדים ויצירת מוסיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למשחקים כבדים החדשים של היום וכאלה שיצאו בעתיד * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המסך כן כלול במפרט בFHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?החדשים והחשים שיצאו כמו COD7 …

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by ynets14,

שלום לכולם וחג שמח. יש לי ספק כח Sea sonic 500W ומארז NZXT Teampest וכונן קשיח 500WD הגיע הזמן לשדרג את חומרת המחשב 1. מה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינונ…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by zxcvbnm,

שלום לכולם אני מתבלט בין 2 המחשבים- שתיהם מאוד דומים גם מבחינת העלות וגם מבחינת המחיר. איזה מהמחשבים עדיף לדעתכם?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. היי, את המחשב הקודם שלי קניתי לאחר המלצה של חברי הפורום וכעת אשמח שוב לעזרתם למציאת מחשב נייד. * מטרות המחשב? מחשב חזק ללימודי מדעי המחשב, חשוב לי שהמחשב הזה יחזיק לפחות את השלוש שנים בביצועים טובים ושיוכל לעבוד בקלות עם תוכנות כבדות לכן ההעדפה שלי היא לקנות i7. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי סוג הכונן אבל שיהיה לפחות חצי טרה * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בת…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Crazy Ivan,

אני מעוניין לשדרג את המחשב של אחי. יש לו פנטיום 4 1.6GHZ. חשבתי להחליף את הלוח אם שלו שתומך בזכרונות sdram ואת כרטיס המסך שלו (Geforce2 MX). מה דעתכם על זה: Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) [ ¤ 560.28 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 277.25 ] 2 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1097.46 ] 1 Subtotal : ¤ 2212.24 תודה.

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by vk,

מחשב למשחקים כבדים לא צריך ציוד היקפי, לא צריך הארד דיסק ולא צריך צורב דיוידי טוב אני צריך לוח אם עם שתי יצואות שלי IDE כי הארד דיסק אחד שלי הולך על IDE (זה יגרום להבאת לוח ישן ופחות טוב?) אז מה שאני בערך רוצה בו זה 2 גיגה של זיכרון ואני עדיין מתלבט בין אינטל לAMD ואם אני יעשה OC אז זה ישפר את הביצועים ממש בהרבה?

• 29 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. אהלן, אני כרגע בארה"ב ואני מעוניין לקנות מחשב נייד. אני צריך עזרה בבחירת מחשב במחיר סטנדרתי של עד 500 דולר באזור (חריגה של 100 דולר לפה או לשם מקובלת לחלוטין). מה אני צריך בתכלס במחשב: 1. אני מעדיף סוללה על פני מעבד i7 משוגע למרות שאם זאת אני לא אתנייד הרבה, הבעיה המרכזית שלי היא טיסות. בעיקרון המחשב יהיה מחובר לרוב לחשמל. 2. אני צריך הרבה ראם מכיוון שאני עובד עם הרבה דפי אינטרנט, ווורד וכו'. אני לא מעצב גרפי או מתכננן לשחק סקיריים במחשב אבל בכל זאת. 3. מסך איכותי בHD בין 14 ל-15 אינץ - כי אני כנראה אצפה בהמון סרטים בו. נמצא בארהב באזור קרלסבד/סאן דייגו . תודה רבה על הזמן והעזרה, טל.

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by gamer-8,

AMD athlon 64 3000 939pin 1119 521 gigabyte K8NS 939 Maxtor 120GB SATA 553 Samsung 256*2 400mhz 550 Gigabyte G-force 6600GT 128mb AGP 1314 Compucase suer midi tower CI 6A19 312 סה"כ: 4369. מה דעתכם? (גם לגבי המחשב וגם לגבי המחיר).

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. אהלן. עכשיו כשהיציאות שלי בצבא כבר יותר נורמליות , אני מוצא יותר זמן חופשי והגעתי למסקנה שדי חסר לי משחקי מחשב בחיים - מה שפעם היה אולי התחביב הכי גדול שלי. על כל פנים , אני צריך מפרט מחשב עד 4500 שקל , עם כמה דגשים: בלי: מסך מקלדת עכבר רמקולים. מה שהכי חשוב לי שיהיה כרטיס מסך יחסית חזק (אחרי הכל משחקים זה היעוד העיקרי) , כמות זיכרון נכבדת וזהו נראה לי. האם כדאי לקנות מעבד AMD 64 ביט? זה באמת עוזר כיום? בקשר לשאר המפרט , אני לא צריך הארד דיסק ענקי , 80 ג'יגה זה כבר ממש הרבה , אבל אם המחירים בין 80 ג'יגה ל60 ג'יגה בקושי מורגשים אז אפשר לקנות 80. מארז וספק , אני מעדיף שלא יהיו יקרים מדי . ברור שאני לא רוצה גוש מתכת סתום שהמעבד שלי ישרף בתוכו אבל גם לא צריך מארז יותר מדי מא…

• 31 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by Sulam,

שלום, מטעמי נוחות, אשתמש בנוסח המפורט בדיון ההמלצת נוסחים לבקשות מפרטים 1. 15K. 2. משחקים, אופן השימוש תדיר. המסך הקיים עומד על 1080p המחשב מיועד לכל המשחקים, ברצוני שיריץ אותם על ההגדרות הגבוההות ביותר. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. יש צורך בצורב 6. השקט קריטי. 10 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה 9. יש העדפה לרכוש באייבורי מחשבים בחיפה. 10. אין בקשות מיוחדות, 2 TB בכונן אחד זה אפשרי? תודה מקרב לב מראש לכל העוזרים! דני

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. אני מעוניין לקנות מדיה סנטר לבית התקציב הוא +- 2000 שנה הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר , ובאמת יש שם מפרט למדיה סנטר בסכום הנ"ל השאלה שלי , האמת מפרט שכולל לוח אם ב350 שקל ובלי כרטיס מסך , יכול להסתדר בלי בעיה עם כל סוג מדיה שקיים ? ואני בעיקר דואג לגבי תוכן בלו ריי. זה לא יתקשה בהרצה?

15. Started by avram,

אשמח להערותכם על המפרט הזה https://tms.co.il/builds/405003 מה הייתם משנים\משדרגים בלא עוד הרבה כסף ?

16. הצעות? לפי הכותרת לא מתוכנן OC מפרטים שיכללו הכל (מסך-מקלדת-עכבר... ואת המחשב עצמו) לא צריך להגזים בציוד ההקפי ז"א שאני אסתדר גם עם מקלדות ג'נריות. אפשר להציע מפרטים שכוללים מסכי CRT טובים, אני לא לחוץ במקום ואולי בהפרש אפשר יהיה לשפר רכיבים אחרים. ללא רמקולים תודה מראש

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי ? התקציב הוא 2500 ש''ח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב - המחשב הוא למשחקים ואני אשתמש במסך 24" של Dell 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? אני מתכון להשתמש בכרטיס מסך שיש לי - Radeon 6950 2GB -על מנת לחסוך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה \ OFFICE רק הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים - אזור המרכז ( ת"א \ ראשון לציון ) 9. מתי מתו…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. התיאשתי בחיפושים אחר מחשב נייד אז הגדלתי את התקציב והדרישות הן שהוא יהיה אולטרה בוק, 13 אינץ' וזהו. מה הטוב ביותר לתקציב? השימוש הוא בעיקר באוניברסיטה לאינטרנט, כתיבת עבודות והרצת תוכנות דוגמת מטל"ב וסולידוורקס. לפי מה שהבנתי, רוב האולטרהבוקים היום הם חזקים מספיק בשביל הצרכים שלי [תקנו אותי אם אני טועה]. תודה מראש חבר'ה. עריכה : עדיף מחנויות בארץ אבל אם אין דגם מסויים בארץ הוא שיש אחד שהוא עתיד להגיע בחודש-חודשיים הקרובים אשמח לדעת. אגב, אין עדיין אולטרה בוק 14+ אינץ' נכון?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by GaiSin,

שלום לכולם! אחרי 8 שנים (ושדרוג קל באמצע), החלטתי לקנות מחשב חדש! אני צריך מחשב שעיקר שימושו יהיה משחקי מחשב, צפיה בסרטים, ועריכת תמונות. רוב השימוש ייעשה בפוטושופ, BSPLAYER, SUBTITLE WORKSHOP. חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ משחקי FPS ואסטרטגיה מתקדמים באיכות הגבוהה ביותר, מבלי שיתחמם או יעשה רעש. חשוב שיהיה במפרט כונן דיסקים וצורב איכותיים ואמינים, ושהצורב יוכל לצרוב דיסקים פשוטים, DVD וגם DUAL LAYER. בנוסף, חשוב שיהיה זיכרון פיזי גדול, איכותי ואמין. ציוד היקפי יש לי, אבל אני עדיין מתלבט האם להחליף רמקולים, עכבר ומקלדת, כי גם זמנם עובר לאט לאט. אני שוקל רמקולים 5.1 או 7.1 ערוצים, אין לי שום כיוון לגבי מקלדת או עכבר, ואשמח לקבל המלצה לגבי שלושתם. לא מתוכנן שום אוברקלוק…

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. צריך מפרט ב7000 שקל לגיימר כבד + מחשב שקט שיחזיק לי משחקים לאורך זמן כולל מסך, ללא ציוד היקפי אחר. עכשיו יש לי התלבטות קשה , כדאי לי לחכות ל 8800gts החדש ואם כן תוך כמה זמן הוא יהיה בארץ וכמה הוא יעלה? נזכרתי, לללללללאאאאאאא OC

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by zuismanm,

תקציב מאוד מוגבל - אד 1500 (מתנות יום מולדת לבן קתן ;D ) כולל מסך. שאלה - אם בכלל זה שבה לקנות מחשבי בסכום כזה? דרישות מאוד מינימליות - מחשב בחדר ילדים[list type=decimal] [*]אופיס [*] אינטרנט [*] מוזיקה [*]משחקים "קלים" - בעיקר מאתרי WALLA/NANA [*]אם אפשר - להוריד סרטים ממצלמה וידאו ועריכה מעוד בסיסית (גם גרס VEGAS של לפני 3 שנים - שאני מריץ כרגע בחשב שלי מעבודה (בן 3.5 שנים) - מספיק בשבילי יש כל מיני מחשבים "במבצע" ב900-1000 שקל (למשל בIVORY). אד כמה הם סבירים?

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by roipow,

מעבד i7 2600 3.4gHz כרטיס מסך: r9 290 4gb msi gaming זכרונות: 8gb ספק: 600w fsp דיסק קשיח: 500gb wd לוח אם: p8h61 m LE.. מארז: antec gx500 האם צריך לשדרג משהו? איך המפרט הזה? אני חושב על דיסק קשיח וגם הלוח לא תומך בusb3 וזה מעצבן... אשמח להצעות. המעבד והלוח אם נרכשו לפני 4 שנים וכל השאר פשוט שידרגתי לפני כ 4 חודשים. אז הכל טרי ובמצב כמו חדש... אני לא משחק על המחשב כי אני בצבא ואין זמן..

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4700, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, מרטל קומבט 1 החדש, פורזה מוטורספורט 8 החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת, שלא יעשה רעש של טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…

24. שלום, כמו שמצויין בכותרת אני מחפש מחשב חדש למטרות גימנייג (CRYSIS 2, BLACK OPS בקיצור כל הגדולים) אין לי צורך בציוד היקפי, רק המארז והתוכן שלו כשאני מבקש כונן של לפחות טרה, ושהמחשב יהיה שקט, אה, ואני לא רוצה מארזי TOWER גדולים למיניהם,הגודל הכי סטנדרטי שניתן. והתקציב הוא עד כ5000 עם חריגות מינוריות מעל, כמובן שאפשר בפחות. את המחשב אני מתכוון לקנות מKSP. אם אפשר אולי גם להוסיף אל-פסק,יש לי מסך lcd בגודל 20 אינץ. וגם אם ידוע על טכנולוגיה חדשה שאמורה לצאת, שמציעה יחס עלות/ביצועים טוב יותר, אני מוכן להמתין (בטווח זמן סביר, כן?). תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Ben-Dor,

הנה המפרט: P4 1.8A 003 20/6/02 + Epox 4g4a+ corsair 256A-3000C2 מבוסס CTL Dragon AX-01SLD Silver זה הזה מאלומיניום בצבע כסף Enermax EG365P VEFCA זה הזה עם השליטה במאורר ThermalRight Ax-478 TT 80 mm Smart Fan איך זה? מה אתם חושבים שיש לשפר זה מערכת שמיועדת לO/c עד ל2533 מגה הרץ .

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.