ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם :], אני חדש פה והאמת שנרשמתי לפורום במיוחד כי אני בקרוב מאוד(עניין של יום-יומיים), קונה מחשב ואני חייב את עצות המומחים פה. המחשב מיועד למשחקים, לעבודות גראפיות ואינטרנט פה ושם. אז ככה, לפני כמה ימים ביטלתי עסקה עם איזה חנות לא משנה למה וכמה ובקיצור אני מחפש מפרט טוב של AMD במחיר של 6000 ש"ח מקסימום. מה יש לי כבר בבית? 1) מסך LG בטכנולוגית LCD. 2) מקלדת + עכבר LX700 של לוגיטק. 3) רמקולים SBS350 של חברת Creative. כל המוצרים הנ"ל עלו לי במזומן 2000 ש"ח. עכשיו נשאר לי בדיוק 6000 ש"ח למפרט של המחשב וזה יצא 8000 כולל הכל! אז יש לי כמה שאלות: א. במה עדיף להשקיע? כרטיס מסך יותר חזק/מעבד כפול ליבה של AMD ? ב. כרטיסי המסך הכפולים החדשים של GigaByte מו…
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בבקשה איך המפרט הזה הרכבתי בשביל אחי עם יש משהוא שכדי לשנות השמח לדעת תודה לכל מי שיתן חוות דעת מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Box מעבד אינטל i5-8600 מסדרת Coffee Lake הכולל 6 ליבות במהירות 3.1GHz מק"ט: I5-8600B 1,060 ₪ 1,060 ₪ לוח אם Asus Rog Strix B360-F Gaming ATX לוח אם למעבד אינטל מבית Asus דגם Rog Strix B360-F Gaming ערכת שבבים B360 בעל תושבת 1151 מסוג ATX הכולל יציאות Display Port, DVI, HDMI וחיבורי USB 3.1, USB 2.0, USB Type C מק"ט: STRIXB360FG 570 ₪ 570 ₪ …
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה המחשב מיועד בעיקר למשחקים ווינדווס אינטרנט סרטים בלה בלה כל הדברים הידועים הכנתי לו משהו תנו דעה CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 779.58 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 608.84 ] 1 Memory : CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 Low Latency CAS2 Memory [ ¤ 1142.52 ] 1 CPU Cooling : Thermalright SLK-600 Extreme (Heatsink + 60mm fan ) [ ¤ 244.29 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 645.89 ] 1 Video Cards : Hercules 3D Prophet 9000 PRO 128MB Retail Video Card [ ¤ 849.54 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 53.15 ] 1 CD-RO…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד I7 4770K יקנה בנפרד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כפי הנדרש מהדרישות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, תכנות, מכונות וירטואליות, גלישה אינטנסיבית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, WATCHDOGS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחשב גיימינג ותיק שהורכב ע"י tms: לוח אם: Gigabyte p35-ds3l מעבד Intel Q6600 קירור: thermaltake V1 זכרונות: 4x OCZ 1GB 800MHz כרטיס מסך: sapphire radeon 4870x2 ספק כח: corsair 520hx מארז: NZXT Lexa BlackLine. אשמח לדעת כמה המפרט הזה שווה כיום!
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מפרט(לא שלם) מוכן ואני רוצה לדעת מה אתם אומרים עליו: Intel P4 2.4 GHZ 533MHZ Intel 845G 533MHZ DDR - MB Samsung 255MB DDR 333 MHZ RADEON 8500 128MB DDR + TV מארז - MIDI ATX P-4 +USB צבעוני עכשיו המחיר הוא: 2784 ש"ח.(לא מזומן, למזומן יש הנחה נוספת) אנא תנו חוות דעת או שינויים, תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את המחשב הזה http://www.bmall.co.il/emall/product.asp?pc=102603&af=10 איך הוא? שווה את הכסף? החברה אמינה ?? ACER? כדאי? תודה אנשים!!!
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מצ"ב מפרט מסויים שקבלתי עבור מחשב. אשמח לדעת האם המפרט תואם את הצרכים שלי או שעליי להוסיף/לגרוע ממנו משהו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10,000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, שימוש ב-AUTOCAD, SketchUp שימוש בכל התוכנות של ADOBE Creative Cloud, שימוש אינטנסיבי בתוכנות AI למיניהן - CHAT GPT, NANO BANANA, GRO וכלים לעריכת סרטים וסאונד - CAPCUT, עבודה עם המון (200) טאבים של CHROME במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, רמקולים, מיקרופון וכונן גיבוי כדי לגבות את הDATA של המחשב הישן 4. האם יש רכיב בסיסי …
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מחפש להחליף את המחשב הישן מאוד שלי... המחשב החדש יהיה בעיקר לעבודה משרדית ואם התקציב יאפשר אז גם למשחקים. יש לי במחשב הישן כרטיס מסך NVIDIA GeForce 9500GT. תודה מראש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, אבל מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות ומשחקים אם אפשר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) Eclipse (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן. GIGABYTE 975G-DS3 INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ 2048MB MEMORY NVIDIA GEFORCE 7300GT WDC WD2500KS יש גם כונן DVD של LG המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר. בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע. האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל? אשמח להתייחסותכם.
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה בפוטושופ כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC - Unity, Diablo 3, Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1900-1200 (עם פתח לשדרוג עתידי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות לוח אם מעבד זיכרונות מארז כרטיס קול(לשימוש בסיסי לא אתנגד ל onboard ) וזהו.... אשמח אם תררכיבו לי את המיני מפרט הבא...בתקציב של 2500 שקל..... ויש לי מספר שאלות...יש לי geforce 4mx 64 mb האם הוא ישפיע על מהירות המחשב וביצועיו ולכן כדאי לי להחליף גם אותו או שמה הוא יספיק לעכשיו ושאלה לא כל כך חשובה יש לי 40 גיגה האם כדאי לי להוסיף\להחליף? אם יש עוד משו ששכחתי לשאול ועליי לדעת אשמח אם תעירו את צומת ליבי תודה רבה !!
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים המחשב העיקרי שלי כבר בן יותר מ-7 וכנראה שיצטרך החלפה בעתיד הקרוב, התחלתי לבדוק מפרטים אפשריים וקצת הלכתי לאיבוד 😦 ממלא את השאלון ללא מפרט וממתין להצעות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כאמור עד 5000 ש"ח , מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות - משתמש היום ב-DXO PhotoLab 2 Pro, אופיס, גלישה וצפייה בסרטים (דרושה תמיכה ב-4K), לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא (בעתיד כנראה שיירכש מסך 4K) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה בעיקר באדיוס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שאפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גוד…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אני צריך מחשב לעבודה משרדית עם מסך ומדפסת כמובן כולל הכול(מקלדת ועכבר ורמקולים)
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח +/- התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לחרוג מהתקציב? 100 +/- מה שימושי המחשב? מדיה סנטר + משחקים קלים / בינונים + ניידות (מארז MINI-ITX + WIFI O.B שמתחבר מאחרי המסך וניתן לנייד אותו מחדר לחדר) האם יש צורך בציוד? מסך "24 עם ברגים לחיבור המארז MINI-ITX עדיף עם יציאות USB במסך עד כמה חשובה שקט בסולם של 1 עד 8? דרגה 5 האם מתוכנן אוברקלוק? לא מתוכנן האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP / TMS באזור חדרה והסביבה האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? מארז LOW PROFILE להוסיף כרטיס מסך קל בעתיד + USB3 מקדימה 2x (יש הבדל גדול בין כרטיס מסך ברמה של LOW PROFILE לכרטיס המובנה על הלוח?) מה הכרטיס המסך הכי חזק שאפשר לשים במארז LOW PR…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות לקירור נוזלי למעבד intel i9 9900K, עד 500-550 ש"ח תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
התקציב אינו גמיש אף לא בשקל ואם אפשר אז גם לרדת מתחת לכיוון ה-3. * מטרות המחשב? משרדי, לימודים, קצת סרטים, כל מיני תוכנות שירוצו (לא גרפיקה). * גודל המסך? 13-14, רצוי FULL HD בשביל להשאר בקדמה. טאץ' יהיה בונוס נחמד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? וואלה לא. * משקל רצוי? לא כבד. בחורה קטנה כזו. הייתי אומר עד קילו וחצי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, יחסית. שיוכל לעבוד 6 שעות נניח. מוכן גם לשמוע על טיפה פחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, טריוויאלי שיהיה USB3 וHDMI (או לפחות מינידיספליי), ג'ק לאוזניות. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? היא אומרת שהיא צריכה לפחות חצי טרה. נורא הייתי רוצה שיהיה לה SSD כמו שצריך שהמחשב ירוץ כמו סילון. אני יודע שחצי טרה כזה לחלוטין לא בתקצ…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הדיונים בפורום LCD מראים בבירור שאנשים כיום מתמצאים בסוגים השונים של מסכי ה-LCD ובאיכויות השונות. המצב כבר לא כמו שהיה לפני שנתיים, כאשר אנשים היו בוחרים מסך רק לפי מספר המילישניות שהיצרן רשם במפרט, בלי להבין את ההבדל העצום בין TN, IPS, VA ונגזרותיהן. נראה שיש מגמה בשוק ה-LCD לייצר יותר ויותר מסכים בטכנולוגיות מתקדמות כמו S-IPS, S-PVA וכו, וזה מבורך. אבל בשוק המחשבים הניידים המצב הוא דווקא הפוך. עד לאחרונה, IBM/LENOVO הציעה מסכי IPS בגודל 15", בסדרות ה-THINKPAD T (ובעבר הרחוק גם A ו-R). כמו כן, במחשבי ה-TABLET של החברה היו מסכי FFS (שיפור של IPS). כתוצאה מחוסר יכולת של יצרני הפאנלים לספק את המלאי הנדרש, נאלצה LENOVO להפסיק את העניין, והחל מה-T61 אין יותר מסכי IPS, וגם ב-T…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
https://www.yahavpc.co.il/build?id=DKDDL9M99IGGBA מפרט: Ryzen 7 5800X Noctua u12s chromax black Tuf gaming x570 plus Vengeance RGB pro 8GB X4 3200mhz CL16 Gigabyte RTX3080 gaming OC WD black SN850 gen4 7000MB 2TB M.2 Corsair 4000D Airflow Corsair RM850x 850w הפרט יצא 12 אלף, לא בטוח אם זה שווה את זה, דעתכם?ה
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אחותי מעוניינת לקנות מחשב נייד בגודל 13.3 אינץ' לצורכי עבודה משרדית וקצת עבודה עם Lightroom. התקציב הוא עד 3000 ש"ח (3330 ש"ח כולל חריגות) ראינו כמה דגמים ורציתי להתייעץ אילו מהם עדיפים לדעתכם: 1) Dell Latitude 3330 רק במחיר של 3050 ש"ח (המכשיר שבקישור אינו במלאי כבר) ועם Windows 7 במקום Windows 8 ואחריות עד בית הלקוח. יתרונות: SSD 128GB 8 ג'יגה ראם חסרונות: מגיע עם Windows 7 במקום 8. אחריות חלקית (רק שנתיים ושמונה חודשים) 2) ASUS VivoBook S301LP יתרנות: מעבד חזק יותר על הנייר (i7) כרטיס מסך חזק יותר על הנייר (AMD Radeon HD 8530M) חסרונות: לא חדש (בדקתי, היה DOA אצל הלקוח וכמובן שתוקן, רק לא ידעו לומר לי מה תקנו) קצת יקר ולא בטוח ששווה את ההשקעה במקרה הזה (…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חובבי מחשבים יקרים, אני שוקלת לקנות את המחשב הבא: Dell Inspiron 3437 IN-RD09-7626 המפרט הטכני נראה טוב וגם המחיר, אבל בקושי יש עליו ביקורות באינטרנט והוא בכלל לא מופיע באמזון. מה אתם חושבים עליו? מישהו מכיר? תודה! צליל
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, המחשב ישמש ילדים בגילאים 5-12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, רק אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי - אינטרנט, אופיס, סרטים. בעתיד ייתכן גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-