ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
בס"ד ראשית, מס' שאלות: 1. מס' חברים ציינו בפניי שככלל, מעבדי i7 Ivy brigde מתחממים מאוד וזוללים סוללה אך מעניקים תוספת זניחה יחסית בביצועים. האם זה נכון? 2. עד כמה החלפת HDD בSSD תהיה משמעותית לביצועי נייד? 3. עד כמה משמעותי ההבדל בין 14" ל14.1"? אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אמרו לי שה14.1 גבוה יותר, בעוד ה14 הוא באותו גובה של ה13.3. שנית, אשמח לעזרה בבחירת נייד. כיוון שהמחשב הזה עתיד לשרת אותי בע"ה ב3 השנים הקרובות לפחות, בהן אשתמש בו כמחשב עיקרי בלימודים (נמאס לי ממחשבים צולעים בחוות), הרכבתי רשימת דרישות: 1. די כוח עיבוד וזיכרון לmathlab,vm ושאר ירקות שאי פעם אצטרך בתואר. 2. מסך מט איכותי דיו לעבודה גם בחוץ ולצפיה סבירה בסרטים. 14"-15.6", עדיפות לרז' של 1600X900. 3. מקל…
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
נערך. אני צריך המלצה לנייד בסכום של כ5000 ש"ח. הנייד ישמש סטודנט למדעי המחשב, והשימושים העיקריים יהיו תכנות ועבודה שוטפת (אופיס, גלישה וכו') דרישות עיקריות לפי סדר: !משקל כמה שיותר נמוך! , כוח עיבוד, מסך מט. SSD המחשב ישמש גם לצפיה מזדמנת של סרטים (על המסך עצמו או בחיבור לLCD). גודל המסך אני משער שסביבות 14' כדי לשמור על יחס משקל-גודל נוח. אשמח לשמוע הארות. אין צורך בכונן אופטי. הקנייה תתבצע בארץ. תודה רבה! בז'נגלו.
-
- 18 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
* גודל המסך? 13.3-14, רצוי מט. * רזולוציית המסך? HD * משקל רצוי? נמוך זה טוב יותר, כמובן. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב כמובן, אבל 4-5 שעות יספק בהחלט. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) דיסק רגיל בנפח של 500GB מינימום, עדיפות גדולה ל-SSD בנפח יותר קטן (למערכת הפעלה, יותר מזה אני מניח שכבר יעלה הרבה יותר). * כונן אופטי? אין צורך מיוחד בכך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell/HP/Toshiba. הבנתי ממישהו שסמסונג פחות איכותיים באיכות בנייה. אם זה לא נכון ויש מחשב שעונה על הדרישות בטווח הזה שגם יהיה איכותי, אני יותר מאשמח לבדוק אותו. * כל דר…
-
- 17 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
לא אלאה אתכם בחיבוטי נפשי עם הלפטופ. רק אומר שהתכוונתי לקנות נטבוק, ואז גיליתי ששנה הבאה אני אצטרך לתכנת בצורה מעט יותר רצינית בלימודים ושמעבד של נטבוק כנראה פשוט לא יחזיק את זה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מכונת כתיבה מודרנית ותכנות באקליפס לכל הפחות (ואם הוא יריץ את סטארקרפט 2 מה טוב p:). * גודל המסך? כעקרון כמה שיותר קטן כן ייטב, ולא יותר מ-14 אינטש. * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך, אבל לא יותר מ2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, אבל המחשב אמור להיות נייד מה שאין מה לדבר על פחות משלוש שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא. * …
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אהלן אני צריך את המחשב הבסיסי ביותר שיכול להיות לסטודנט למטרת וורד ולעבודות הדבר היחיד שחשוב זה יציאת HDMI ראית את המחשב הזה של דל Dell Inspiron 15 3521 http://ksp.co.il/?uin=20473 הוא מומלץ או שיש מחשבים אחרים מומלצים בטווח מחירים האלה?
-
- 0 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות נייד למטרת לימודים ושימוש ביתי שלא כולל משחקים אבל כן ידרוש מעבד חזק ללייטרום ופוטושופ. התקציב הוא בערך 3200 ש"ח. חשבתי בנתיים על האופציה הזאת: http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7645 יש משהו יותר טוב בסביבת מחיר הזאת?
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל עוד מעט ללמוד ורציתי לקנות מחשב. הדרישות שלי הן מסך 13.3", משקל נמוך (פחות מ-2 ק"ג, אבל אני מניח שזה בא עם הגודל של המסך...) וזמן סוללה סביר של 4-5 שעות. טווח מחירים עד 3600 ש"ח. תודה לעוזרים...
-
- 4 תגובות
- 732 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וסרטים (KODI) וחיבור לטלויזיה לראות סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-16 לא חשוב מה שיותר עדיף לא ממש מבין * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) אשמח לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא כזה חשוב * משקל רצוי? כמה שיותר קל כמובן אבל ש…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שיש שרשור דומה כמה נושאים מתחתי אבל הוא עדיין לא קיבל תשובה ולא רציתי להשטלת לו על השרשור התלבטות בין 3 מחשבים השימוש אינטרנט, מוזיקה, סרטים, תכנות תקציב גג 3000 ש"ח בלי אפשרויות חריגה דגם 1: http://www.zol4u.co.il/Product.aspx?ProductID=524 למרות שהוא ריק לגמרי מאביזרים, יש לו מעבד טוב וזה HP דגם 2: http://www.grafpc.co.il/pl_product~V6535~2~0.htm לא מכיר את החברה איך האמינות/שירות/אחריות? דגם 3: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=22920 מה כדאי? למישהו יש הצעות טובות יותר (בתקציב!)? תודה
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
היי, אני מתכוון לקנות השבוע מחשב ללימודים ואשמח לעזרתכם. אקנה אותו באילת לכן התקציב לאילת הוא 3300+- * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). סטודנט * גודל המסך 13 - 15. לא חשוב מבריק או מאט. אין צורך במסך מגע (אך גם לא פוסל) * רזולוציית המסך עדיפות ל IPS FHD 1920x1080 אך לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט לא קריטי * משקל רצוי עדיף כמה שיותר קל אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לזמן סוללה ארוך (סביבות ה5 שעות WIFI) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות לא קריטי * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ממש מעדיף SSD או לפחות אופציית שידרוג לSSD (בלי לפגוע באחריות!). או לפחות SSHD * כונן אופטי? לא * …
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 13/14 *האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כדאי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מתלבט אם כדאי מסך מגע, נוטה לחשוב שזה סתם גימיק. הדגש הוא שהמחשב יהיה קל וזמן סוללה סביר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב מיועד נטו ללימודים ואינטרנט בלי משחקים אולי קצת סרטים * בעיקרון הוא רוצה 15 אבל הבנתי ש14 יותר מומלץ לסטודנטים * אין צורך בהכי קל אפשר להתפשר במשקל אבל שלא ישקל כמו גוש עופרת * זמן סוללה כמובן שרצוי כמה שיותר ארוך * בלוטות חשוב * HD לפחות 250 * צורב DVD * אחריות בארץ 2-3 שנים תודה!
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד אמין לסטודנט בעלות של מקסימום 4K. שלא היה כבד מאוד,אמין ומחברה מוכרת שלא יתקלקל כל שבוע תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 24.11.2007 בשעה 14:31:40 אוקיי חיפשתי ברשת ומצאתי שני דגמים מענייניםLG http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=715&CatCode=315 LENOVO http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=569&CatCode=315 לפי התגובות של האנשים מדובר בשני מותגים אמינים וטובים מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום! אשמח לקבל המלצתכם למחשב נייד איכותי, בעל סוללה חזקה, קל במשקל ומתאים לצרכי סטודנט + אינטרנט. גג 5 אלף. המון תודה מראש לממליצים חן.
-
- 0 תגובות
- 545 צפיות
-
-
חג שמח לכולם חבר'ה רציתי שוב את עצתכם בנוגע לחיפוש מפרט למחשב טוב שישרת אותי בלימודים במשךל 3 שנים ופרט לכך לסרטים אינטרטנ ומוזיקה ולכן הדרישות שלי לא בשמיים יחסית.. זכרון 4 ג'יגה עם לפחות 800 מגה הרץ אבל אפשר טיפה יותר תלוי במחיר הארד דיסק לפחות 160 ג'יגה עם מהירות של מקס' 7200 RPM מעבד טוב וחזק מסך רגיל לחלוטין 13.3 אינץ' בעדיפות הגבוהה ביותר....אבל כרטיס מסך שיהיה לפחות טוב שאוכל לראות סרטים באיכות טובה... כל היציאות האפשריות עם עדיפות ל HDMI,ESATA, FIREWIRE.. WI-FI ולוטות' חייב שיהיו ומצלמה ומשהו נגד חטטנים במכללות כמו מפענח טביעת אצבע , מצלמה גם כן תעזור ואחריות של לפחות 3 שנים ומשקל אפשרי במקס 2.5 קילו ואפשר לחרוג טיפה מהמחיר .. חוץ מזה שמעתי על משהו שנקרא משטחי ק…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב? שימוש משרדי, תכנות, עריכה גראפית מדי פעם * גודל המסך? 14-15 אינצ', לעיתים רחוקות אני משתמש בפוטושופ ופרימייר לעריכת וידאו, לכן בעדיפות (אם יש צורך לדעתכם) שלמסך תהיה רזולוצייה גבוהה (1400+) * משקל רצוי? מתחת ל2.5 קילו, רצוי מתחת ל2. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות בעבודה משרדית רגילה (וורד, אינטרנט..). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 300 GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא HP, ניסיון רע איתם... תודה רבה על למשיבים…
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום רב, מחפש נייד לסטודנט במחיר של עד 6000 ש"ח. הנייד אמור לשמש גם למשחקי מחשב וצפייה בסרטים. משקל: עד 2 קילו מסך 12-14 איך הכרטיס הגרפי: Intel GMA 5400HMD? האם הוא מתאים למשחקים? האם קיים כרטיס מקביל טוב יותר של Nvidia? האופציות שאני שוקל כרגע הן: Toshiba Portege M800 P8400 , 3GB מסך 13.3 , דיסק 320 - מחיר 6000 HP SL 300. מעבד T5670 , זיכרון 2GB מסך 13, דיסק 160 - מחיר 5200 לשניהם יש את הכרטיס מסך 4500 של Intel.
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות נייד. אמור לשמש למטרות הבאות: אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים, תכנות בשפות תכנות (ייתכן ופרויקטים כבדים), שמיעת מוזיקה. גודל המסך? לא קטן. (14' או 15' אם אפשר) משקל רצוי? לא יותר מ2 ק"ג. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בלוטות? לא חובה. גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB. צורב DVD? כן. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש העדפה לLenovo וMSI. סלידה מHP, Compaq וDell. צריך שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי, אשמח לעזרה! תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
שלום, זקוקה למחשב נייד, שיהיה משני לנייח שיש לי עד 2000 ש"ח (כולל וינדוס) למטרת אינטרנט +שמיעת קבצי אודיו ברכב תוך כדי נסיעה (הרצאות מוקלטות של הלימודים) ולכן חשוב שהרמקולים יהיו טובים (ולכן גם ירדתי מקטגוריית המיני נייד אלא אם כן יש למישהו המלצה) בחנויות שהייתי אין אפשרות לבדוק את הרמקולים, אז זה די קנייה של חתול בשק... :s05: **חשוב: זכרון עבודה של 2 ג'יגה ומעלה. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה, עדיפות לנמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות שעה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)- לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב …
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
ניסיתי לעקוב אחרי התרדים השונים שכרגע רצים בפורום הזה, אבל באמת שנאבדתי ולא יודע מה מי ואיך, לכן החלטתי לפתוח תרד משלי. מחפש נייד שרובו יושקע בלימודים כנראה, חשוב לי שיצליח לרוץ חלק תמיד, בלי תקיעות ועיכובים, וטוב במולטיטאסקינג, ושיהיה חזק מספיק להריץ תוכנות כמו פוטושופ ומולטיסים בצורה טובה. הבנתי שבשביל ירוצו משחקים כלשהם צריך כרטיס מסך לא OB, לכן מעדיף כזה, כמה שיותר חזק ככה יותר טוב כמובן. מסך, הבנתי שלפחות שאהיה נייד בצורה סבירה אני זקוק ל14 אינץ' ולא יותר, אם יש הצעות אחרות אני אשמח לשמוע. סוללה, לרוב אני לא אצטרך סוללה ליותר משעתיים, ואהיה בקרבת שקע אבל כמו תמיד,סוללה כמה שיותר חזרה ככה יותר טוב. בניה איכותית כמובן. קניה בארץ ואולי אפשרות לקניה בחול דרך האינטרנט אם …
-
- 47 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות נייד בעקבות החלפה למסך 4K שהנייד הנוכחי שלי לא תומך בו. יש לי תקציב של 3K וניתן לחרוג במידת הצורך, הנייד ישמש בעיקר לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. המחשב יחובר למסך 4K, לכן חייב להיות לו HDMI v2.0 או DP. (אני מעוניין לעבוד ב60Hz, לכן HDMI 1.4 לא יספיק לי) הייתי רוצה שלנייד עצמו יהיה מסך FHD בגודל 13"-15", כונן SSD (לא כונן היברידי), ו-8GB RAM לפחות. אין צורך במערכת הפעלה. הסתכלתי על הנייד הזה https://ksp.co.il/?uin=48555&select=.268..271..211..447..580..378..685..347..442..432. אבל אין לו DP, ולא הצלחתי למצוא איזה גרסה פורט ה-HDMI שלו. גם הסתכלתי על https://ksp.co.il/?uin=45306&select=.268..271..132…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
- 1 follower
-
-
. מה התקציב המירבי? 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? לימודים אקדמיים, בעיקר תכנות ועבודה כמתכנת (השאיפה היא להביא את הלפטופ הטוב ביותר כדי שיחזיק כמה שיותר שנים כ Daily Driver) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא בהכרח, אם יש משהו משתלם עם ווינדוס 10 אז זאת אופציה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP / IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? HDMI כמובן, USB 3 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? עדיפות לאופציה לשדרוג בעתיד (מבחינת כמות זיכרון ה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עדיפות core i7 שיספיק לי להרבה שנים טובות 500 גיגה עדיף 7200 כרטיס מסך כמה שיותר טוב בשביל pes cod crysis והעיקר צפיה בסרטי hd or bd/br rips רמקולים אני לא מאמין שיש משהו טוב אבל כמה שיותר טוב מצלמה בשביל אינטרנט אופיס הורדות משחקים וסרטים אני מצאתי את זה: http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1747-720.htm זה גם הומלץ פה באתר.. עם יש עוד דגמים מומלצים אז למה לא העיקר שלא יקרה מצב של צאוור בקבוק בחומרה(חומרה מאוזנת) שיהיה אפשר גם לחבר ב hdmi לטלויזיה!!! תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
אחרי שבוע ראשון באוניברסיטה מסתבר שאי אפשר להסתדר בלי מחשב נייד. *הרכישה תתרחש בארץ. מטרות המחשב: אינטרנט ו office גודל המסך: 12.5/13.3 רזולוציית המסך: HD/FHD דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מוארת, אך לא כל כך משנה משקל רצוי: 1.5 - 2 ק"ג האם נדרש זמן סוללה ארוך: 6 + האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB 3, RJ-45 Bluetooth: כן. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD בלבד. 128 גיגה מספיקים כונן אופטי: ללא האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: Dell, lenovo, מוכן לשמוע על אחרים כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אפשרות למסך מגע, WIFI…
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש וחשבתי לקנות נייד. השימושים הם בעיקר אינטרנט ואופיס, משחקים קלים ישנים, צפיה בסרטים, הורדות, מוזיקה, פוטושופ. ראיתי בוואלה שופס את המחשב הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415191052 האם כדאי? תודה.
-
- 11 תגובות
- 804 צפיות
-