ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אם ממש הכרחי אז בין 500-1000 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ללימודים בעיקר, סרטים וסדרות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי, אבל לא הכרחי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
הגיע הזמן ללמוד , ואיתו להתחדש במחשב נורמלי ונייד . הולכים ללמוד הנדסת חשמל אז המחשב צריך להיות מעט חזק , כגיבוי לכוח עיבוד אפשר להשתמש ב P4 הישן שבבית אז ככמה שלא חייבים I7 או I5 מהקצה העליון . דרישות : משקל - גג 2.2 קילו , אם יש משהו ששוה את זה אז גמיש אבל לא שובר גב . מסך - בין 12 ל 14 אינץ' סוללה - כמה שיותר ארוכה , לפחות 6 שעות . יציאות - HDMI טוב שיהיה . VGA גם אלחוט - BT + BGN דיסק - אפשר לפנק , לא קריטי אבל לא להתקמצן . זיכרון - 2GB אני חשוב שיספיק , אם מישהו מנוסה חולק אני מוכן לשמוע . המועמדים : Vostro 3300 , Latitude E4310, lenvo U350 , asus UL30/U30JC/U35F אני ממש מבולבל , את הASUS ממש קשה להשיג בארץ לפי מה ששמתי לב ,אם מישהו מכיר חנות , אז תודה . הלטיטוטד - …
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש נייד ללימודים (קנייה בארה"ב), הדרישות שיהיה קל יחסית לסחיבה (להסתובב בקמפוס\מהבית לאונ') אפשר יהיה לתכנת עליו - בהתחלה הייתה בטוח שמתחת ל15 לא ילך, מצד שאני אני כבר לא סגור על זה, אם למשהו יש נייד קטן יותר ומתכנת עליו (או ניסה לתכנת) אני אשמח לשמוע חוות דעת לגודל. בהנחה שהוא באיזור ה15" מקלדת מלאה היא עדיפות גובהה. סוללה שתספיק ל4~ שעות של שימוש קל-בינוני (עבודה עם IDE\גלישה אלחוטית) כ.מסך ייעודי שיוכל להריץ משחקים ברמה של L4D (ניצול הסוללה במשחקים לא רלוונטי כי אם אני אשחק הוא יהיה מחובר לחשמל). התקציב הוא באיזור ה1K, אבל אם אני אמצא מחשב שיתאים לדרישות אפשר יהיה להתגמש לכיוון ה 1.5
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
אשתי צריכה נייד ללימודים (אופיס ואינטרנט) כאשר רוב העבודה נעשית ותעשה על המחשב הנייח שיש לנו בבית. הנייד אמור להוות תחליף כאשר היא מחוץ לבית. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, עדיף פחות. משקל קל הוא משמעותי מאוד, אבל מחשבי ה-10" ומטה מקשים על קריאת מאמרים כך שנראה לי שעדיף מסך קצת גדול יותר. אפשרות שכרגע נראית לי היא ה-11Z של DELL, http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-11z.htm אבל הבנתי שיש שם בעיה עם העכבר המובנה, נכון או לא? התייחסות לדגם הנ"ל אל מול הדרישות או הצעה לדגמים מתאימין אחרים תתקבל בברכה.
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אהלן, אז אני רוצה לקנות נייד ללימודים כבר יש לי מפרט כללי שאני מכוון אליו.. (SSD, I5,ram 4-8,וכרטיס מסך מובנה...) אני רוצה מסך שיהיה לי קל לקרוא ממנו אז חשבתי שאני אקח 15" ורזולוציה של 1920x1080P הבעיה שפתאום המחיר של זה ממש קופץ שמשלבים בינם. ראיתי מחשב עם 15.6" ורזולוציה 1366X768, אני לא יודע אם זה טוב... והאם זה נוח מבחינת עבודה ממושכת... רואים ברור ? תודה לעוזרים !
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: תכנות,אופיס,סרטים. * גודל המסך: 14 או 13.3 אינץ * רזולוציית המסך: FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת שעושה אור בחושך * משקל רצוי: 1.3 - 1.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 7 שעות.. אם אפשר יותר אז כמובן שכן! * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD 256GB * כונן אופטי: לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: נדרשת אחריות. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מעדיף צבע כחול כהה אבל.. זה לא כזה משנה יש לי חבר שנמצא בארצות הברית עכשיו וחוזר עוד שבועיים - פרט חשוב !
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, * מטרות המחשב? שימושים כללים, הורדות, סרטים, אינטרנט, לימודים. * גודל המסך? 15.6 מעדיף מאט. * רזולוציית המסך? לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי. * משקל רצוי? מעדיף שיהיה קל מהרגיל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כל כך רלוונטי מכיוון שרוב הזמן המחשב יהיה מחובר לחשמל, שתהיה סוללה נורמלית אבל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI בשביל להתחבר למסך טלוויזיה של סמסונג, HDMI וכו'. * Bluetooth? לא רלוונטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לגמרי SSD. רצוי לפחות 128 ג'יגה, אני לא מתכוון לשמור על המחשב עצמו קבצים גדולים כמו הורדות כי יש לי הארד דיסק חיצוני גדול. * כונן אופטי? לא רלוונטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי. * האם נדרשת אחרי…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, יש איזה שהוא קוונצנזוס לגבי איזה מחשב עדיף לקנות בארץ לטווח מחירים שנתתי? (אני צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר קל) והאם במחירים האלה כבר כדאי להזמין מחו"ל ומקסימום לשלם מכס? אשמח לדעות קצת יותר מקצועיות לגבי הפרוצדורה... תודה
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לאחותי מחשב נייד שישמש אותה ללימודים * מטרות המחשב? לימודים, אופיס, סרטים, אינטרנט (המון פלאש ולשוניות מרובות), אולי טיפה פוטושופ ושות' אבל לא משהו שצריך להוות משקל משמעותי. * גודל המסך? 14'' - 15'' האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, אבל לא חובה * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב, לא פקטור כל כך משמעותי עבורה * משקל רצוי? קל, במסגרת המגבלות של מסכי 15'' והתקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, 3~ שעות נראה לי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? מן הסתם, כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB ואם אפשר לדחוף בתקציב גם איזה mSSD/SSD * כונן אופטי? כן, עדיפות גבוהה למחשבים עם צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן מחפש המלצה לנייד ללימודים באיזור ה-2500 ש"ח עם חריגות קטנות ימינה שמאלה. חשבתי על 13.3 מכיוון שעיקר העבודה איתו היא לנסיעות ולכן אמור להיות במשקל סביר. גם 11.6 הוא אופציה בהנחה ויש משהו עם חומרה טובה. המחשב כמו שנאמר מיועד ללימודים, לאחסון קבצים וגלישה לכן אני לא רואה צורך במשהו חזק מ-i3 משקל הוא פאקטור ואמור להיות קטן ככל האפשר במסגרת התקציב. אם למחשב יש שנה אחריות וקיימת האפשרות להרחבה בנפרד אפשר לציין על מנת שתהיה אפשרות לקבל את השיקול הכלכלי. תודה רבה הסתכלתי על 3 אפשרויות בינתיים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=23623 יש אותו לבת משפחה שמרוצה ממנו מאוד. או http://ksp.co.il/?uin=29801 עם חומרה …
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי , ידידה שלי נוסעת ללמוד בארה''ב והיא רוצה מחשב נייד. יש לכם משהו להמליץ? המחשב הנ''ל מחליף את השולחני לכן חשוב שיהיה עם מסך יחסית גדול 17 אינץ~ תודה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
יש כמה דגמים של HP שראיתי, ויש גם לטושיבה כמה דגמים נחמדים הבנתי ש 6500 של אינטל זה מיינסטרים ואני רוצה קצת מעל זה משהו כמו 8600P/T עכשיו בנוגע לכרטיסי מסך איך יודעים שכרטיס הוא טוב? הרי זה לא אותו דגם במקביל למחשב... תודה לכל העוזרים. אגב איך הניידים של GIGABYTE? יש כאלו עם מפרטים מאוד חזקים במחירים נמוכים... זה לקחת סיכון?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, מחפש נייד לשנת לימודים אחרונה. עבודה באופיס (קבצים כבדים וכל היישומים של אופיס יחד), אוטוקד (2D בעיקר), מאטלב וכ"ד. המחשב ישמש אותי אח"כ במקום עבודתי, ויקנה ע"י החברה בה אני עובד (השייכת לאבי . . . ) לכן התקציב רחב יחסית. על המחשב להיות מסוגל להתחבר לרשת "דומיין" (כלומר ויסטה אופיס ומעלה או XP פרו), לדעתי לא פחות מ 2 GB ראם. מה דעתכם על עמדת עגינה? חשבתי על טושיבה או דל ואודה לכם על המלצותיכם. עומר
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אני מחפש נייד ללימודים (הנדסת תעשייה וניהול) לא צריך משהו חזק מדי, עד כמה שידוע לי אין אף קורס שמצריך מחשב חזק, מצד שני יש מינימום סטנדרט לדעתי. ראיתי דיל באמזון (נמכר ע"י החנות של לנובו באמזון) על הFLEX 14, בגדול זה הפרטים העיקריים של הדגם Lenovo Flex 14 2-in-1 Convertible Laptop, 14 Inch FHD Touchscreen Display, AMD Ryzen 5 3500U Processor, 12GB DDR4 RAM, 256GB NVMe SSD, Windows 10, 81SS000DUS, Black, Pen Included הדגם עם זיכרון מורחב של 12 במקום 8, ומגיע עם עט (לא קריטי אבל נחמד שיהיה). מבחינת מחיר הוא יוצא סופי כולל משלוח ומיסים בערך 2300 ש"ח. בקניה בארץ הכי קרוב שמצאתי בערך זה הYOGA 530 כשהדגם הכי זול שלו מגיע עם מע…
-
- 16 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
רוב הפרטים בכותרת. המחשב אמור לשמש ללימודים ואולי גם לגיימינג ברמה ממש לא גבוהה. המחשב צריך להיות מהיר ובעל שטח אכסון מכובד (250GB+). על המסך להיות בגודל סביר, 12" זה קטן מידיי ולדעתי 15.4 זה המקסימום האפשרי, לדעתי אם יהיה משהו באמצע זה עדיף. ההעדפות החשובות ביותר: 1. משקל לא גבוה. 2. עדיפות רבה לניידים של DELL. תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש נייד (או טאבלט?), שיתאים לי להמשך שירות בצבא וללימודים אח"כ. מבחינת תקציב, עומדים לרשותי כ-2,500 שקל. בסופו של יום, המטרה היא להריץ משחקים (נניח, Unreal Tournament 2004 או Diablo 3), סרטים וסדרות (HD כמובן) וכתיבת מסמכים. אין יותר מדי דרישות ספציפיות, אבל מה שכן חשוב -- מסך - לא יותר מ-13". תמיכה ב-FULLHD. עדיפות למתכת ולא פלסטיק. לפחות 64GB דיסק קשיח (אם מדובר בטבלטים למיניהם). אפשרות להזמנה מארה"ב/אנגליה. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אהלן, אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב הולם. הפרטים היבשים: מטרות המחשב: אני מתכנת וגרפיקאי חובב. ייתכן שאני אתחיל לימודי תעודה בתקשורת חזותית השנה (הראיון עוד שלושה שבועות, תחזיקו לי אצבעות). בגדול: אינטרנט ואופיס, גרפיקה דו מימדית ותכנות. גודל המסך: התרגלתי לעבוד על 10.1" אז לא כזה קריטי לי. משקל: לא הדבר אשר יכריע אבל אשמח למשקל נמוך יחסית כדי שאני אוכל להתנייד עם המחשב בנסיעות. אנחנו לא נהיה מפונקים אבל אם ההבדל העיקרי בין שני אופציות הוא משקל אשמח לאחד קל יותר. זמן סוללה: שוב, לא זה מה שיכריע כי אני חושב שרוב הזמן אני אוכל למצוא הטענה בימנו, אבל עדיף סוללה חזקה יותר... 6 שעות ומעלה נשמע לי אחלה. צריך להיות רישיון למערכת הפעלה. עכשיו יש 2 נקודות שמציקות לי: 1. ממה שקרא…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש נייד בשביל בת דודה שלי בשביל לימודים, אני מניח שרוב השימוש שלה יהיה אופיס וגלישה באינטרנט. אני ממש לא מבין בניידים אבל הבנתי שזה תקציב ממש נמוך אז רציתי לקבל עצות למפרט וחשבתי אולי ללכת על משומש אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב אז אשמח לעצות והצעות... תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בקניית לפטופ ללימודים (כלומר בעיקר צפייה בסרטי HD בתקופות בחינות לחוצות) ולתכנות. המחשב לא מיועד למשחקים כבדים, עריכה גרפית או דברים כאלה. דרישות נוספות: גודל המסך: 15 אינץ' לפחות משקל: פחות קריטי. אני מעדיף מחשב חזק (פיזית) גם אם הוא שוקל מעט יותר. לא נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד נדרשות יציאות USB רבות (3 לפחות) וUSB 3.0 HDMI הוא בונוס נחמד, אבל לא הכרחי כונן קשיח: 250 ג'יגה מספיקים, אבל אפשר יותר נדרש כאמור ניגון סרטים באיכות HD בקלות, ועדיף בלי להתחמם יותר מדי. לא נדרש: בלוטות, צורב, כונן bluray, אחריות בינלאומית מאוד קריטי לי שהמקלדת תהיה חזקה ונוחה. אני מקליד הרבה, ולרוב המחשבים הניידים אין מקלדת מספיק טובה עבורי. בנוסף, אני מתכנן להתקין לינוקס …
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
-
-
אז אני מחפש נייד בתקציב של עד 4000 שקל ללימודים * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים (Heroes of newerth לדוגמא) - אז עדיף כרטיס מסך של NVidia * גודל המסך? 13-14 אינץ׳. חשוב מאוד - המסך צריך להיות מסך מגע שאפשר לכתוב עליו ועדיף שיגיע עם עט (זה מאוד נוח ללימודים, ניסיתי). משהו בסגנון של: http://store.hp.com/us/en/mdp/Laptops/spectre-x360-211501--1 * משקל רצוי? עדיף פחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ, לא בעדיפות ראשונה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הארד דיסק פחות משחק פה, אם אפשרי להגיע לSSD גם הוא קטן זה עדיף * כונן אופטי? ממש לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד ללימודים.. 4 ram 500 GB (אם יש ssd בונוס) i5 / i7 בלי מערכת הפעלה אשמח להמלצות. תקציב- כמה שיותר זול. עד 800.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
כמה שיותר קל, תומך HD,אין תוכנות ספציפיות, תקציב של עד חמש וחצי אלף שקל.
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
* תקציב אם אפשרי אז באיזור ה2500. במידה וזה משתלם מאוד (מאוד!) וצריך אז אפשר גם לקפוץ עד 3500. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, אינטרנט אופיס דברים יחסית פשוטים וסטנדרטיים * גודל המסך? עקב הדרישה במשקל זה מגביל ל 13-14 אני מניח * רזולוציית המסך? אם יש אפשרות למשהו גבוה מהסטנדרט של 1366x768 אז מגניב אבל לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? , לא * משקל רצוי? עד 2 קילו. כמה שיותר קל יותר טוב =] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ,יש כאלה שיחזיקו יום שלם? חח כמה שיותר קיצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב . אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש שישמש אותי ללימודים (תכנות-ביולוגיה). נקרתה בפניי הזדמנות לקנות מחשב בקליפורניה אשר קרובים יוכלו להביא לי בהגיעם לארץ בעוד כחודש (קצת יותר), ולכן חשבתי שזמן טוב לרכישה עצמה יהיה עכשיו. חשוב שהמחשב יהיה שקט (יש לי חבר עם מחשב גיימינג שכל פעם שהוא מפעיל את המחשב בכתה זה נשמע כמו מטוס ממריא) אך עדין הייתי רוצה אופציה למשחקים. אני קצת לא החלטי בנוגע לטווח המחיר, בגדול רציתי להוציא בסביבות 4500 שקל על הקנייה. * מטרות המחשב? לימודים, גיימינג קל (משחקים לדוגמא: starcraft 2, civilization 5). * גודל המסך? 13.3-14 * משקל רצוי? לא מאד חשוב, 4.5 ומטה. אם יש סיבה טובה שתוביל לחריגה, אשקול זאת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומל…
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים/משחקים בינונים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6. * רזולוציית המסך? אין העדפה מיוחדת... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה (כולל numpad). * משקל רצוי? אין בעיה מבחינת המשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות של וורד. (לגבי משחקים - פחות בעייתי מבחינת זמן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB מספיק. לא חובה יותר ולא חובה SSD. * כונן אופטי? כן, חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בינ"ל לא חובה, כל עוד יש אחריות בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-