עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by פרי פרי,

אני מחפש מחשב נייד 15' חזק וזול, אין חשיבות למשקל וחיי סוללה. בינתיים אני מתלבט בין הדגמים האלה לפי הסדר שלהם ברשימה: http://goo.gl/ytVcI HP 620 WT261EA http://goo.gl/hu8JJ HP 620 WK344EA http://goo.gl/PR6GL Fujitsu Siemens Lifebook AH530-13 2.0GHz http://goo.gl/QA1UD Dell Vostro 1015 T6570 4500MHD http://goo.gl/ugq0U Dell Inspiron N5030 T4500 GMA 4500MHD http://goo.gl/LxaBk Lenovo G550 2958-BMG

2. Started by Ronll,

משרדי פשוט לאופיס אימייל וכאלה . אם עולה טיפה יותר וההבדל שווה אז אין בעיה .תודה

• 5 תגובות
    • 900 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה מרובת טאבים, אופיס, סדרות/סרטים באיכות כמה שיותר גבוהה (כולל קודי פופקורן) קצת fps - קמפיין עלילתי בלבד (אני לא איזה גיימר כבד אבל נהנה מידיי פעם מה fps game התורן) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לדוגמא סדרות battlefield, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. היי אחרי חיפושים באינטרנט נסגרתי אל שתי אלו. אני צריך את העזרה שלהם, איזה מבין שתי המחשבים הניידים האלו לבחור? לרוב אני ישתמש במחשב לסרטים אינטרנת ומשחקים בגלל זה אני רוצה גם שיהיה כרטיס מסך טוב למחשב, כדי שאני יוכל להריץ משחקים חדשים (GTA.CRYSIS...) http://www.skypc.co.il/pl_product~71818~14~0.htm http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315 ממה שהבנתי הכרטיס של ג'יגאבייט יותר חזק משמעותית. או שיש להם המלצות אחרות למחשב נייד ב3000 שח אם אפשרוייות גיימינג?

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  5. Started by aloneg,

אני מעוניין למצוא מחשב נייד ב-3000 שקל או קצת יותר שיקנה בניו יורק בארצות הברית. הוא אמור לשמש לצרכים בסיסים, וגרפיקה בסיסית, לא למשחקים, ואופציה לא לקבל מערכת הפעלה, בעיקר אם זה VISTA, בקיצור בלי שום מערכת הפעלה או XP. אם למישהו יש מושג על חברה ודגם צפציפי מומלץ, חשוב שתיהיה אחריות בארץ. איך ASUS? תודה

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  6. Dell Vostro 1014 זאת בעצם שאלה אחת אבל מהותית האם זה נכון שאין לו יציאת HDMI? אם באמת אין לו, איזה נייד אחר (שכן ישלב יציאת HDMI) יהיה תחלופה טובה ומקבילה במחיר ובתכונות? אני רוצה לחבר את הנייד לטלויזית LCD ולכן הHDMI מאוד חשוב לי תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by gdanay,

* מטרות המחשב? סטודנט למדעי המחשב , תיכנות בעיקר eclipse, visual , הרצת vm. * גודל המסך? עדיף 15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות למסך איכותי לקריאה ולסרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?מקלדת מלאה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?vga hdmi * כונן אופטי?צורב dvd * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כרגע יש לי lenovo ומאוד מבסוט * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)עדיפות ללא מגע בעיקרון חשוב שהמחשב יהיה חזק מבחינת המעבד והזיכרון . כרגע יש לי את האופציה לקנות את המחשב הנ"ל: http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=20AV0039IV l540 lenovo סביב 3850 ש"ח, (דרך ה…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שימושים: גלישה OFFICE צפיה בסרטים ומוסיקה חשוב: אפשרות להתקנת XP (עדיף שלא תהיה מותקנת) מסך 15-17 סוללה טובה + (הייתי מעדיף 9 תאים) אחריות יצרן מוכר אחריות רחבה נוחות (יש כזה דבר?) רמקולים נורמלים חיבור HD וBT תהיה תוספת נחמדה לא חשוב: משקל וניידות (כמעט לא יצא מהבית) גרפיקה (לא משחק בנייד) יש לי פה שני מחשבים ששמעתי עליהם שהם טובים: 1)Dell Vostro 1510 מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5870 2.0GHz ,800MHz FSB 2MB L2 Cache כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory מסך רחב 15.4 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharp מסך מט ( לא מבריק ) דיסק קשיח 160GB Hard Drive Serial ATA 720000RPM זכרון פנימי 2GB DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel …

9. אהלן, אני לוחם לקראת שחרור ורוצה להתחיל ללמוד לפסיכומטרי/להתכונן לתואר באמצעות המחשב. יש לי מחשב נייח לא רע בבית (E8400, HD4870) ועבודה על כל מיני נטבוקים ממוצעים עשתה לי דיי חררה. לכן אני רוצה מחשב שייתן לי חווית שימוש מהירה וזורמת, מכאן נובע הרצון שלי להתקדם ל-SSD (כי אם כבר אז כבר), וכדאי שגם יהיה מעבד קצת מעל הממוצע. כמו כן לא קשה לנחש שהעתיד נמצא במגע. עם יציאת ווינדוס 8 שמהווה את שריקת הפתיחה של מעבר המיינסטרים למסכי מגע, הייתי רוצה שהמחשב יהיה מה שנקרא Future Proof. המחשב ישמש לסרטים, גלישה אינטסיבית, Matlab וקצת משחקים בינוניים. (Deus Ex:HR,Diablo 3, PCSX2) משקל ומראה לא חשובים לי כמעט בכלל, כנ"ל זמן בטרייה. עדיף שלא יהיה כונן דיסקים בכלל (דיי מיותר בימינו) וגם לא…

• 0 תגובות
    • 745 צפיות
  10. אני בתהליך של רכישת מחשב נייד.. * מטרות המחשב? גלישה, הורדות, סרטים, תוכנות מוזיקה, חיבור לאמצעי הקלטה * גודל המסך? 15 אינץ', אולי 17 * משקל רצוי? כמובן כמה שפחות יותר טוב, אבל לא במחיר של ביצועים נמוכים * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ארוך באופן קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 1TB, כמויות ענק של מוזיקה וסרטים * כונן CD/DVD? צורב? כדאי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי, אבל אם יהיה נייד איכותי שבתקציב ואני אצטרך לדאוג לתוכנה א…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, היה לי EEEPC 1215N כמה שנים, מאוד נהנתי ממנו, הכרטיס מסך הנפרד, הבנייה החזקה (נפל מגובה 2מטר והמשיך לעבוד) והגודל. הכל טוב. אבל הגיע זמנו. אני יודע שהקטגוריה הזו די נזנחה. אבל למי שיש רעיון אשמח. אפשר גם דרך אמאזון, יש להם שירות חדש של איסוף מלוקרים ברחבי ניויורק. השימושים שלי מגוונים, ולא השתנו הרבה מימי הנטבטק אז כל דבר חדש יתאים נ.ב אשמח ליציאה VGA ולא רק מיניHMDI שנהיה נפוץ

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  12. Started by er0101,

אודה לכם אם תוכלו להמליץ על נייד עם הדרישות הבאות: מעבד אינטל/AMD 1.6 GHZ (לא סלרון/סמפרון). זכרון: חובה 512MB הרדיסק: לפחות 40GB 5400RPM ומעלה. אם אפשר 60 סבבה. כ. מסך: כמה שיותר טוב. אשמח לדעת כמה זמן הסוללה תחזיק. מוכן לשקול מתצוגה/ מחודש.

• 4 תגובות
    • 929 צפיות
  13. שלום, אני רוצה לקנות נייד, באזור ה4500 שקל. עכשיו, הדולר מאוד נמוך בימינו, ואני תוהה האם אני אקבל תמורה טובה יותר אם אני אקנה מחו"ל. אני מניח שהתשובה היא כן, ולכן, כמה שאלות. מה אפשר לקנות בארץ ב4500 שקל?. אני בור במחשבים ניידים, אז פירוט ולינקים יעזרו. ומה אפשר לקנות ב1000$ בחו"ל, והאם בכלל כדאי, אם אני לא נוסע לשם. האם זה חכם לעשות משלוח למחשב נייד? האם בכלל יש חנויות ששולחות? ומה עם אחריות בינלאומית? אני יודע שזה הרבה שאלות, אבל אני אודה למי שיושיע.

• 5 תגובות
    • 880 צפיות
  14. Started by devzero,

בעיקרון, הנייד הוא לסבא ולסבתא שלי, ככה שהוא לא צריך להיות חזק, 4k הוא המקסימום, אני לא ממש מבין בחומרה, ככה שאני לא יודע מה להוסיף, (dual core, כן או לא ?) מה שחשוב זה שיהיה כרטיס wireless/wifi הצעות ?

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  15. Started by yonash53,

* מטרות המחשב? ישמש בעיקר למולטימדיה ורצוי שגם יריץ משחקים באופן סביר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15,לא חשוב אם מט או מבריק. * רזולוציית המסך? fhd. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא ממש קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?המחשב יהיה מחובר לשקע ישירות, אבל רצוי שגם יחזיק 3-4 שעות שהוא לא מחובר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי מעל 750gb. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? .dell, lenovo, asus מודה מראש על העזר…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Or ei,

הנייד לא בשביל סטודנט או עבודה , בשביל חבר שרוצה שיהיה לו מחשב גם בצבא אם אפשרות לקצת משחקים (לא כבדים מידי) גודל מסך הוא רוצה 15.4 , משקל לא קריטי בכלל , זמן סוללה רצוי כמו תמיד שיהיה כמה שיותר אבל הוא לא יהיה רחוק משקע חשמל רוב הזמן ,הארדיסק של לפחות 250 ,צורב DVD חשוב אבל אני מאמין שזה כבר סטנדרט היום אין העדפה לאיזה חברה מסוימת רק לקבל את המחשב הכי משתלם לפי הדרישות , אחריות לא חובה שיהיה בין לאומי אבל 3 שנים זה נראה לי די חשוב תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  17. נייד לעבודה משרדית, סרטים ומוזיקה לא צריך מסך ענק אבל גם לא פיצפון, משהו סטנדרטי הוא לא צריך להיות כבד יותר מידי כיוון שבעתיד הוא ישמש ללימודים לכן עליו להיות נייד אז כנל לגבי הסוללה (זמן סוללה ארוך) אין צורך ביציאות מיוחדות או בלוטות' כונן קשיח משהו בסביבות ה 160GB אני חושב שיספיק צורב DVD לא חובה אבל זה יהיה פלוס מאוד נחמד אותו דבר לגבי אחריות אין לי העדפה לחברה מסויימת מן הסתם איכותי ככל הניתן שלא יווצרו תקלות רציניות בעתיד הנייד יגיע עם חבר מארה"ב והתקציב הוא 500$ חברה תודה רבה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  18. שלום. אני צריך מחשב נייד, הוא ישמש אותי לכמעט הכל ובעיקר לעבודה משרדית, גלישה, צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה וכו' וגם משחקים אבל לא כבדים מידי, אני לא הולך לטחון אותו עם DOOM3, אני מדבר על משחקים שאני מריץ באופן סביר עם GF4MX שולחני כיום. חשוב שאני אוכל לחבר אותו לטלוויזיה כדי לראות סרטים וגם יהיה טוב אם אני אוכל להשתמש ברמקולים 5.1 שבחדר שלי. חיי סוללה של לפחות 4 שעות ואם תהיה אפשרות לסוללה יותר גדולה או לקנות עוד סוללה בזול יחסית זה יהיה אחלה. המשקל לא ממש משנה לי וכמובן ככל שהמסך יהיה יותר גדול יהיה יותר טוב. חשבתי על משהו כמו הdell inspiron 1150 שיש לו הכל כולל חיי סוללה טובים אבל יש לו חרא של כרטיס מסך, יש אפשרות אולי לשדרג אותו או משהו למשהו סביר כמו GF FX5200 או משהו …

• 1 תגובה
    • 944 צפיות
  19. Started by 1nstall,

היי בת דודה שלי מתחילה ללמוד עכשיו, והחליטה לקנות נייד. 5k זה המחיר הגבוה ביותר שהיא מכונה לשלם לשם כך. הנייד מיועד לאינטרנט,הכנת עבודות, ומעט סרטים ומשחקים (פשוטים כמובן) חובה אבל שיכלול כרטיס wifi. תודה מראש Install

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  20. Started by spoonman,

צריך עזרה בקניית נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח חשוב מעבד/זיכרון/תקשורת אלחוטית/דיסק... המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודה (מצגות ועיבודים סטטיסטיים) ומוזיקה סרטים ומשחקים לא ממש הולכים להיות בו אז אפשר להתפשר על כרטיס מסך וגודל מסך... ושיהיה קל כמה שאפשר תודה!

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  21. Started by moshiko4512,

שלום לכולם ותודה מראש!!!! אני חדש לגמרי בנושא הניידים ואני מעוניין לקנות מחשב נייד,אז ככה שיהיה מחשב באזור ה8000-9000 אלף והיעוד שלו בעיקר למשחקים ולסרטים(חשוב שיעבדו טוב משחקים כמו san andreas וgodfather וגם פרו אבולושיין)המסך שיהיה 15 או 17 לא כל כך חשוב לי ועוד פעם חשוב לי הכרטיס מסך שיעבדו לי משחקים כמו שצריך(במחשב בבית יש לי 6600gt והכל עובד לי חלק אז אם אפשר לקבל מפרט שכלול בו כרטיס מסך עם ביצועים דומים),בנוסף לא חדוב לי הקטע של החברה כי זה ממש לא מעניין אותי העיקר שהתוכן שלו יהיה טוב,אה וגם עם 1 גיגה זכרון לפחות ועם המעבדים החדשים כפולי הליבה כי אני איש שאוהב שיש לי את ההכי מתקדם(מחלה שכזאת)??????? תודה רבה לכל העוזרים משה!!!!!!!!

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by aldema,

לראשונה בישראל: מחשב נייד מסדרת Z60m עם ציפוי טיטניום כסוף. כולל צורב DVD, קורא טביעות אצבע, קורא כרטיסי זיכרון, זיכרון 512MB, דיסק קשיח 80G ומסך Widescreen המחשב כולו - 8000 ש"ח = שווה המחשב הזה?? גם כשכתוב 56K - זה אומר שהאינטרט במחשב הנייד הוא לא מהיר? מעבד: Intel Sonoma 750 P-M 1.86Ghz/2MB cache מסך רחב: "15.4 WXGA Widescreen 1280x800 כרטיס מסך: ATI Mobility RADEON PCI Express x300 64MB זיכרון: 512MB (512x1) DDR2 533MHz עד 2GB דיסק קשיח: (Serial ATA 80GB (5400 Rpm כונן אופטי: DVD צורב סוללה: 6Cell Lithium-Ion 6.0Hrs / 3.5Hrs מודם 56K כרטיס רשת Gigabit/100/10 מובנה כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g FireWire Infrared BlueTooth IEEE 1394 RJ-11 RJ-45 …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by below_z,

תקציב: 2000 שח ועדיף פחות * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים (גם FHD) * גודל המסך? לפחות 15" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מספר שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI ו USB3 במידת האפשר * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היה ניסיון טוב אם HP בעבר. בגדול מדובר במחשב לאדם מבוגר שלא משחק ורוצה שהכל יהיה כמה שיותר פשוט (plug&play), לכן אין צורך בחומרה הכי חזקה, אבל יש צורך במחשב אמין, מקלדת נוחה, מסך גדול ומערכת הפעלה. מ…

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  24. Started by kopidanny,

מטרות המחשב:מתנה לאישתי(שיהיה יפה), ניידות טובה, צפייה בסרטים(כולל חיבור HDMI), משחקים קלים(בשביל הבעל), אינטרנט, ויישומי אופיס. מסך בסביבות 13 14" משקל עד 2 ק"ג (גרם לפה גרם לשם לא משנה) בלוטות לא חובה כונן קשיח באיזור ה 320 גמיש אחריות בינלאומית רצוי, לא חובה לגבי חברות, היה לי נסיון רע עם HP וטושיבה, אבל אם ההמלצות טובות אני לא אנטי, נסיון מעולה עם דל. בכל מקרה אני מבולבל מרוב האפשרויות(גם מקבוק עלה לי לראש- אבל מערכת ההפעלה בעייתית, מבחינת התוכנות וכו') נורא אוהב את המפרטים של XPS אבל בגלל בעיית החימום אמנע ממנו, מי הדגמים הדומים לו? תודה ושנה טובה

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  25. חיפשתי ומצאתי את אלו: 1.SONY VAIO VGNBX563B 2.dell inspiron b130 יש עוד המלצות? חובה:מסך 15",HD לפחות 5400RPM,זיכרון 512MB כל השאר אני משאיר לשיקולכם. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים