ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
לא מצליח למצוא דגם של 13.3 שמסוגל להכיל 16GB של RAM - מישהו יכול לעזור ולמצוא / להסביר את התופעה? תודה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד, תקציב עד כ 6000 ש"ח (אם כי ייתכן שמה שאני מחפש אפשר למצוא גם ב 4000 וכמובן אני מעדיף להוציא כמה שפחות). שימוש אמנם משרדי, אבל אינטנסיבי עם הרבה חלונות פתוחים, של אופיס, דפדפנים, ועוד ועוד. אם יש דיל משתלם באתר מחו"ל ששולח לארץ, למשל במסגרת בלאק פריידי, אני לא שולל קנייה גם משם כל עוד זה מגיע בפרק זמן סביר. דגשים: זכרון: חשוב לי 16GB RAM, מכיוון שאני עובד לפעמים גם עם יותר מ 100 טאבים פתוחים של כרום. כיום יש לי 12GB ומדי פעם המחשב נהיה איטי. שאלה: האם לחפש 16GB בסטיק אחד, או אפשר מחשב עם 8GB ולהוסיף בעצמי עוד סטיק של 8GB?) מעבד: חייב להיות לפחות דור שמיני, ולפחות I5. …
-
- 24 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
טוב אז בגלל שיש החזר אלפיה מהביטוח על מחשב שנגנב, וגם יש החזר מע"מ כי זה לעסק אפשר למצוא מחשב עד איזה 5500 ש"ח. משחקים לא מעניין. שימוש משרדי בעיקר וכולל עריכה בפוטושופ ותוכנות CAD. ניגון סרטי HD דרך HDMI למסך חיצוני ממקור מרוחק (לכן יש צורך ברשת אלחוטית N). חשוב לי שיהיה קטן מ-14" בשביל ניידות וקל משקל. רצוי שלוש שנים אחריות (אם צריך להרחיב וזה נכנס בתקציב - מה טוב), מערכת הפעלה לא חובה. המתחרים העיקריים שאני מכיר בשוק: LG E310 - מעבד מיושן וכרטיס 8200M שלא מעוניין להתקרב אליו, לא מבין למה היבואן לא מביא דגמים חדשים בגודל הזה. HP DV3660 - הפייבוריט בעיקרון, אבל המרקם של הצבע ששמו לו על המקלדת קצת מוזר לי. Lenovo SL300 - אולי הפיתרון הטוב? דיווחים על מחשב קריר ושקט, יש רש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב חדש, מסך 13.3" המחשב הוא לצרכי לימוד ואינטרנט, מעט משחקים וסרטי HD. התוכנות אשר יעלו עליו הן:OFFICE, SPSS,STATISTICA,MATHLAB התכונה החשובה לי ביותר זה מהירות וזמן סוללה לפחות 6 שעות. עד עכשיו התרשמתי מהDELL INSPIRION I5 אבל פתוח להצעות התקציב :עד 4000 ש"ח כמו כן אשמח להמלצה היכן כדי לקנות..
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? ישמש בעיקר לאופיס, אינטרנט, סרטים ומוזיקה. יחליף את הנייח (וישאר כמחשב יחיד) לכן חשוב שיהיה מספיק חזק בשביל להפעיל כמה דברים במקביל (אבל לא עבור תוכנות כבדות או משחקים) * גודל המסך? 14'-13' (נייד מספיק אך לא קטן מדיי) * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI , VGA , USB3 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חשוב שיהיה קשיח כמה שיותר גדול (*שאלה למטה*) ובנוסף כדאי שיהיה ניתן לשלב גם SSD קטן בעתיד. * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינל…
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי, כמו שכתוב בכותרת, אני צריך נייד 13" לסטודנט הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, חשוב לי שהוא יהיה קל, חשוב שיהיה כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים (משחקים של היום בהגדרות גבוהות/בינוניות), אני חושב על לקנות את המחשב מארה"ב, אז חשוב לי שגם תהיה לי אפשרות לאחריות בינ"ל, אפילו אם היא בתוספת תשלום לפי מה שקראתי פה בפורום ראיתי שיש אנשים שממליצים על מחשב TABLET לסטודנטים מכיוון שהם נוחים לשרטוטים, האם יש בכלל חיה כזאת, מחשב TABLET עם הבקשות שלי ובמחיר שמתאים לי? חשוב לי לציין שהבקשות הראשונות שלי הרבה יותר חשובות לי מהTABLET, כלומר, אם יש מחשב שהוא לא TABLET אבל הרבה יותר חזק/משתלם ממחשב אחר שהוא כן, אזי אעדיף את המחשב היותר חזק/משתלם. תודה לעוזרים!
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שמתי לב שהעלו לאחרונה לאתרי הקופונים את המחשב הזה http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/hye-c02018681/8868758 אומנם נכון שהמעבד אינו מן הסדרות החדשות אלא נמצא 2 דורות מאחורה, ונראה שמישהו מנסה להיפטר מעודפי מלאי. גם מקבלים תיק מתנה. ובכל זאת - המפרט נראה נהדר ובוודאי מתעלה על כל netbook. מישהו מכיר את המחשב הזה? איך הסוללה? איך המודם הסלולרי, אם ניסיתם?
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
מתנצלת אם הנושא עלה כאן כבר כמה פעמים - למרות שחיפשתי הרבה בפורום לא מצאתי משהו שייתן מענה לצרכים שלי, כך שמאוד אודה למי שיוכל לעזור: אני מחפשת כבר המון זמן נייד שיענה על הדרישות הבאות: 1. יוכל להריץ פלאש (בצורה טובה) ופוטושופ (רמה סבירה) ויתמוך גם בתכנות קל (JavaScript). 2. גודל 13" (15 גדול מדי, 10 היה ממש לא נוח בשבילי). 3. זמן עבודה - בערך 5 שעות עבודה ואם אפשר שלא יתחמם יותר מדי. 4. מחיר - וכאן החלק הבעייתי - התקציב שלי מוגבל ל-3,500 במקרים חריגים אחרוג ל-4000 אבל אני מניחה שיהיה לי קשה מעבר לכך. 5. מחשב בצבע אדום - יהיה ממש נחמד, אך כמובן שאהיה מוכנה להתפשר ובאופן כללי - אשמח לקבל המלצות ליצרן אמין. בינתיים אני נוטה לכיוון HP, TOSHIBA ו-DELL (אם כי מהתרשמותי…
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב, מחפש מחשב נייד שישמש אותי ל 3 שנים הקרובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio חשוב לי שיהיה קומפקטי וקל אך יחד עם זאת נוח לעבודה. 13" נראה לי אידיאלי. ישמש אותי בעיקר בכתה, בבית יש נייח. מעבד I5 יספיק לדעתי. 8 ג'יגה ראם. SSD בגודל 256GB. מסך FULL HD. זמן…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום בעקבות הצלחת הנייד הקודם שקניתי בעקבות התייעצות כאן( ), החלטתי לנסות את מזלי שוב: אני מחפשת מחשב נייד לאבא שלי, צלם חובבני וחבר קהילה אינטרנטי מושבע. התקציב: 3.5-4K השימוש העיקרי: אינטרנט, אופיס. בנוסף, הוא מעוניין ללמוד Photoshop לעריכת תמונות, אך אין צורך במחשב "חיה" יותר מדי. מימדים: 13"-14", עדיפות ללא כונן אופטי, קל כמה שיותר. חשוב שלא יתחמם, זאת הבעיה העיקרית של המחשב הנוכחי. בנוגע ל- Brands, המחשב הנוכחי הינו Dell, אך קיבלנו המלצות גם בנוגע ל- Asus. אני קצת חוששת מ- Asus בגלל תחושה "פלסטיקית" שלעיתים קיבלתי מחלק מהדגמים, אך אשמח לשמוע המלצות על דגמים מכל החברות אשר אתם ממליצים עליהם ממקור ראשון. תודה נטלי.
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני קורא 'ותיק' בפורום, משתדל להישאר על הדופק ומרוב ביקורות, המלצות וכתבות דיי איבדתי את עצמי לדעת ברגע שאני רוצה לבחור לעצמי מחשב. אני מחפש בעקרון מחשב סטודנטיאלי - אך שיריץ ( ומעלה HD (4500MHD. אני יודע שלרוב ההמלצה תהיה מחשב SL אבל מה אומר לכם, לנובו, דיי משעממים אותי (למרות שכן אודה שהם איכותיים, יש לי T61 מהעבודה). השאלה היא, האם אין בשוק מחשבים טובים דיים כדי להתחרות בחצי עסקיים של לנובו? למשל סדרת טייםליין החדשה של ACER שנראים נהדר או HP ProBook 4310s שנראה מדהים. (אם רק E6400 בקונפ' נחמדה היה מתאים לי לתקציב, לא הייתי צריך להתייסר P: כלכך.. ) אגב אם לא מובן פה בין השורות, אז ניידות זה הדבר השני הכי חשוב לי אחרי הרצת HD.
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד באוקטובר, ועובר מהבית ונייח ששימוש אותי בנאמנה שנים אני צריך מחשב שכמעט ויחליף אותו. * מטרות המחשב? מחשב חזק, אני עובד עם Firefox עם עד 40 טאבים פתוחים במקביל עכשיו הזכרון שלו עומד על 600MB~, מס' תוכנות במקביל, רצוי מאוד שיוכל להרית משחקי 3D (גם על Low, לא ממש מפריע לי) מידי פעם - כאן אני מוכן להתפשר. * גודל המסך? 13-14". * משקל רצוי? לא ממש קריטי... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי שידע להחזיק 3-4 שעות בשימוש קליל (אופיס, גלישה קלילה), בשימוש "הרגיל" הוא יהיה מחובר לחשמל - אז לא ממש משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חשוב מאוד. * בלוטות? רצוי מאוד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB. * צורב DVD? רצו…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה למפרט לנייד עם הדגשים הבאים: משקל בסדר גודל של המשקלים של ה- 14" . המחשב אמור לשמש לאינטרנט, אופיס ותכנות, אין צורך בגרפיקה כבדה. יש חשיבות לזמן סוללה )אני מוכן להוסיף תקציב לעניין(. נוחות שימוש )מקלדת נוחה( ומחשב שקט. ועוד שאלה כללית בקשר לסוללה: האם יש הבדלים בין זמני הסוללה של מותגים שונים עם אותו המעבד? תודה.
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סרטים/אינטרנט/אופיס/קצת עיבוד תמונה * גודל המסך? 14, לא משנה מאט או מבריק * רזולוציית המסך? היה נחמד למשהוא מעבר ל 1366 אבל מתחת לFULLHD, הבעיה שזה לא ממש קיים אז נסתפק ב1366 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע זה נחמד אבל לא נחוץ * משקל רצוי? מתחת ל1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות אמורים להספיק, כמה שיותר יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם היה אפשר להכניס בתקציב SSD 256 היה אידיאלי, אבל זה כנראה לא אפשרי אז כנראה נעדיף 500GB + SSD קטן * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם…
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
עדיפות: - יכולת עבודה משרדית אינטרנט+אופיס סבירה - קל (כולל ספק הכח) - זול (מצפה שלא ישרוד המון זמן) - חיי סוללה - אחריות - חיבוריות ושאר הדברים פחות חשובים אשמח לדעת אם שילוב Pentium-N + 4GB RAM או אפילו סלרון יכול להספיק לביצועים סבירים (כמה טאבים בו זמנית + וורד/פאוורפוינט). למשל מחשב נייד Lenovo IdeaPad 1 14IGL7 82V60041IV צבע Cloud (ksp.co.il) או מחשב נייד Asus Vivobook Go 14 E1404GA NK110WS צבע Cool (ksp.co.il) (נ.ב. לא חושב בכיוון של מחשב מחודש, כי חושש שסוללה משומשת לא תאריך ימים) תודה רבה
-
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
- 1 follower
-
-
ה-14 אינץ' הוא כדי שהנייד לא יהיה כבד מדי. כרטיס מסך - לא OB. זהו בערך. מצאתי 3 דגמים בינתיים שיתאימו לדרישות: http://yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3950 http://yardenpc.co.il/Product.asp?productid=4040 http://yardenpc.co.il/Product.asp?productid=4080 תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 890 צפיות
-
-
צרכים: שיהיה כמה שיותר קל, ואמין, יציאת SVIDEO חובה, ניגון HD גם (HDMI זה פלוס), מסך לא מבריק גם יתרון אבל ספק אם באמת אשתמש בו הרבה בחוץ. רוב השימוש יהיה סרטים ושימוש משרדי. אלו שמשכו את תשומת ליבי הם: LG R405-A.C216E מחיר: ב-3900 ש"ח (לאחר תוספת של 200 ש"ח לשלוש שנים אחריות). יתרונות: כונן קשיח 250GB, שלוש שנים אחריות במחיר סביר, בין הקלים בין ה-14" ב-2.3KG, משטח עכבר חביב לשימוש. חסרונות: מעבד מיושן באס 533mhz, ויסטה בייסיק, מראה ככה-ככה, הכי מפריע לי הבטריה - אני לא מוצא מידע כמה זמן היא מחזיקה, כמעט אין עליו מידע כמו שצריך ברשת גם לא יודע אם הוא חם מדי או מרעיש, מסך מבריק. LG קצת חדשה בתחום הניידים. HP DV2750ej מחיר: בערך 4000 ש"ח למזומן עם שנה אחריות (שידרוג …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרוש מחשב נייד מארה"ב בתקציב של 800$ גודל מסך 14-15, משקל נמוך, זמן סוללה גבוה. אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. נאלצתי לקנות לפני שנתיים את הSony VPCCW21FX בתקציב דומה ואני מאוד מרוצה ממנו אך ברצוני לדעת אם ישנן חלופות עדיפות כיום. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד במחיר בין 3500-ל4000 ש"ח ,עדיפות לdell. גודל מסך 14". תודה .
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
-
האם יש משהו שעונה לדרישות שבכותרת ועומד בתקציב? אם לא, מה הכי קרוב תקציבית לדרישות? בונוס - מערכת הפעלה וכונן SSD. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד שעונה על הדרישות שבכותרת. מערכת הפעלה ודיסק קשיח SSD הם בונוס עבורו ניתן לחרוג מעט מהתקציב. אם אין חיה כזו בתקציב - מה הכי קרוב בלי לוותר על הדרישות? תודה.
-
היי חבר'ה.. דברים חשובים לי: מסך: רוצה מעל 1280x800, רצוי מסך מט, רצוי שיהיה LED. משקל: אשמח להיות מתחת ל-2 ק"ג אבל נראה שזו לא דרישה קלה להשגה. חיי סוללה: משהו שיחזיק ניגון סרטים (לא דיוידי) בטיסות, רצוי לפחות 4 שעות עם 6CELL. אכסון: 250GB יספיק, זיכרון 2GB בסדר אני בטח אשדרג בהמשך, רצוי בסטיק בודד. כרטיס מסך: לא משחק, המובנה של אינטל בסדר, כדאי שיהיה HDMI או Display Port. אחריות: חובה 3 שנים נוספים: רצוי רשת אלחוטית N, מערכת הפעלה לא משנה. מעבד שמסוגל להריץ 1080P. איזה DualCore 2.2ghz לפחות. חובה איוורור שקט. שימוש משרדי וניגון סרטים ברשת אלחוטית מחובר לטלוויזית LCD. תקציב בין 5000 ל-7000 ש"ח חשבתי על כמה דגמים, ביניהם: Dell E6400 14.1" P8600 עלות: 6440 …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים מחפש מחשב נייד בתקציב סביבות ה-5000 ש"ח משמש לצרכים סטודנטיאליים בעיקר שיהיה צורב מעט גרפיקה - פוטושופ חשוב שיהיה קל למדי משך סוללה ארוך מסך לא קטן - 14 ומעלה. הרדיסק לפחות חצי טרה אחריות לפחות שנתיים תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה לנייד עם מסך 14" שימוש עיקרי הוא אופיס ואינטרנט רצוי כזה שניתן לרכוש לו תחנת עגינה ושלא יהיה כבד מידי. התקציב הוא עד 4K תודה
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-