ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היי אנשים, אחרי הרבה התייעצויות שלי איתכם הגעתי להחלטה על רכישה של ACER 5672: מעבד- Intel® Core Duo Processor T2250 1.73GHz Clock Speed 2MB L2 Cache 533MHz Front Side Bus 65nm Architecture 31W POWER Dual Core 945PM -Chipset מסך רחב קריסטלי- "15.4 WXGA Acer 1280X800 CrystalBrite color TFT מצלמה 1.3Megapixel CMOS מובנת במסך כרטיס מסך - ATI® New Mobility Radeon® X1600 512MB PCI express (128MB Dedicated+384MB Shared) זיכרון- 1GB DDR2 533MHz, (2x512) Dual Channel Support, Up to 4GB דיסק קשיח- SATA 120GB/5400RPM צורב - Super Multi Dual Layer DVD-R/RW+ R/RW,RAM כרטיס קול- 3D S.B STEREO סוללה- 8Cell Li-Ion ?משקל נשיאה …
-
- 9 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להחליט האם להזמין רכיבים מסוימים מחו"ל, למשל מאמאזון ארה"ב: 1) לוח אם - כדאי להזמין מחו"ל או שעדיף לדעת שיש חנות בארץ שאפשר ללכת אליה ולטפל בבעיות? 2) כרטיס מסך - ראיתי שיש חברות כמו EVGA שנותנות אחריות בינ"ל. מניח שזה עדיף על חברות שלא נותנות? מישהו נאלץ לממש אחריות כזאת והצליח? 3) אני מסוגל להרכיב מחשב אבל מעדיף לתת מפרט לחנות ולקבל את המחשב מורכב ובדוק. אפשר (כלומר יתקבל בעין יפה) לבוא לחנות עם כרטיס מסך וזכרונות שייבאתי עצמאית ולבקש שירכיבו את הכל אצלם? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני נמצא בהלבטות לגבי קניית מחשב ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ד"א מתנצל מראש אם זה לא הפורום המתאים, באמת לא ידעתי איפה עוד לשים את זה. בשבוע האחרון המחשב שלי שבק חיים והחלטתי לקנות מחשב חדש, לשם כך החלטתי להקדיש 5-6K. הרכבתי לעצמי את המפרט הבא: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪645 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - REAPER HPC : OCZ3RPR16004GK ₪483 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1436 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122 מארז: [..] THERMALTAKE ARMOR PLUS MX ( BLACK+WINDOW) VH8000BWS w/o PSU ₪594 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 500W BRON…
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
טוב אז כרטיס המסך הנוכחי שלי (X1950pro) הלך לעולמו והשאיר אותי עם הדילמה של לשדרג או לחדש. באופן רגיל לא הייתי חושב לקנות מחשב חדש אלא פשוט מחליף כ.מסך אבל המחשב הנוכחי עשה לי לא מעט בעיות (ספק כוח נשרף והוחלף, כ.מסך אחד שנשרף והוחלף עד שעכשיו גם זה הלך, התחממות מהירה של המחשב ותקיעות מרובות) כך שאולי עדיף להתחיל מ-0. המפרט הנוכחי: לוח אם Asus P5B Deluxe מעבד Core 2 Duo E6600 2.4 זכרון Supertalent 2048M - PC2-8000 דיסק קשיח WD 250 ספק Enermax Liberty 500W מארז Gigabyte Triton 180 מסך רחב 20.1 - 20WGX2 של NEC אז מה אתם אומרים ? כרטיס מסך חדש (מה מומלץ ? רצוי אחד בלי בעיות התחממות קשות) או שדרוג מקיף יותר (איזה חלקים אפשר לשמור) ? תודה מראש =)
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכולם.. בימים אלו אני קונה מחשב נייד בתקציב של כ- 7000 ש"ח. שימושיי למחשב הם לרוב סטנדרטיים כמו כל סטודנט - אינטרנט, הרבה אופיס, תוכנות חישוב למיניהם וכו.. כמו כן המחשב ישמש כמחשב העיקרי שלי בבית ועל כן ישמש גם לתוכנות שרטוט כדוגמת Solidworks ולמשחקים קלים.. בהתאם לזאת ולתקציב הגעתי למסקנה כי המחשב שנראה כמתאים ביותר הוא ה- Dell Inspiron 1520, עם שדרוג זיכרון ל- 2 ג'יגה. http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-1520+160GB.htm שאלותיי הם כדלקמן: 1. ישנה אפשרות שדרוג של המסך ל- WSXGA 1440 X 900 תמורת 440 ש"ח. האם זה שווה את הכסף והאם זה משתלם לי בהתחשב בשימושים שלי למחשב? (נא לקחת בחשבון שזה מחשב שילווה אותי למשך הרבה שנים...בתקווה) 2. מה ההבדלים בין גירסת הויסטה BASIC…
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני שוקל לקנות מחשב ולצערי אין לי תקציב ענק רציתי לדעת מה אתם אומרים על המחשב הזה: http://i14.tinypic.com/2vba6on.jpg מחשב שמתאים למשחקים חזקים? ואם למישהו יש יותר טוב אבל באותו תקציב אני יודה לו מאוד! תודה
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
מחשבים לצערי הרב לא תחום חזק אצלי אני מעונין להרכיב מחשב(תקציב לא משמעותי) לשימושי סטודנט ,מוסיקה ,ומשחקים. והכי חשוב שלוח -אם,המעבד,והזיכרון יהיו אמינים, מהירים, ויעבדו בתאימות מלאה אחד עם השני אודה לכםמ עבור כל העזרה שאוכל לקבל דני
-
- 5 תגובות
- 587 צפיות
-
-
הצרכים שלי הם בעיקר לאינטרנט, סרטים, מוסיקה, מסנג'ר וסקייפ המחשב יהיה כל הזמן בבית. דרוש מסך 15 מצלמה ומיקרופון מובנים (חובה שיהיה כלול) דיסק קשיח מספיק לי שיהיה עד 350GB 2GB זיכרון וקצת חוות דעת על החברות השונות: Acer . HP . Dell . Lonvo כפי שאמרתי התקציב הוא יותר לכיוון ה 3000, אם יש חריגה של 200, 300 זה אפשרי קצת יותר מיזה צריך סיבה ממש טובה תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני מתחיל לימודי אדריכלות ואני זקוק למחשב היכול להפעיל תוכנות גראפיות כמו אוטוקאד ופוטושופ ובדרך כלל כשכולם פעולות במקביל,כמו כן מחשב בעל מעבד וכרטיס מסך המספקים ביצועים ויכולים להפעיל משחקים ברמה בינונית גבוהה כמו פיפא 2009. ראיתי את המחשב הזה באייבורי MSI Bravo EX627 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4019&CatCode=315 ו הוא נראה לי כמו אחלה של מחשב. האם החברה טובה מבחינת אחריות והאם המחשב יוכל לבצע את מה שרשמתי בהתחלה. ואם אפשר לדעת מה היתרונות והחסרונות אני אשמח תודה :-)
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
טוב אני חדש כאן אז קודם כל שלום! עכשיו, אני מתלבט בין כמה מחשבים ניידים הסובבים בין 5000 ככה...אז אני אודה למי שיוכל לעזור לי לבחור בניהם. אז, המחשבים הם אלו: HP Dv6526ea http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3163&scat=320&tcat= ACER ASPIRE 5633WLMi http://www.saleshop.co.il/Product.as...ff=Zap〈=he LG F1 http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=1350 MSI EX600 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=381 תודה רבה לעוזרים, כמה שיותר מהר בבקשה...
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
ערב טוב, אני בכיוון של שדרוג ה Dell Ultrasharp 24 (המסך העיקרי מבין שניים) למסך גדול יותר. המטרה של המסך היא גיימינג (Dirt, FIFA, BF, COD, SniperElite) ולימודים (קריאה של הרבה טקטס). הייתי שמח לשמוע את דעתכם לגבי Alienware AW3418DW: 1. האם יש מישהו מהחברים שעבר למסך זה ממסך מסדרת Ultrasharp של DELL (להבנתי דיוק הצבעים בסדרת Ultrasharp עולה על מסך זה). האם ההבדל מורגש? 2. האם יש מקום כלשהו בו אוכל לראות את המסך בתצוגה? אני פחות אוהב את העניין של להשקיע סכום כזה במסך בלי לראות אותו לפני כן. אין לי בעיה להגיע (כמעט) לכל מקום בארץ. 3. האם מישהו כאן בעלים של מסך זה ויש לו תובנות/הערות לגבי המסך? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני עורך דין עצמאי, בקרוב (אינשאללה) חוזר לספסל הלימודים. אני צריך מחשב נייד לעבודה במשרד ובחוץ, וקצת למשחקים כמו gta 5 או bf4. אפשר לומר ש10- 15 אחוז מהזמן יהיה למשחקים והשאר לעבודה ולימודים. רוב הזמן המחשב מחובר במשרד למסך חיצוני גדול. ההתלבטות: ASUS GL502VS עולה בערך 9,100 ויש לו מעבד 7700HQ, כרטיס מסך GTX1070, זכרון 32 גיגה. המסך בגודל 15.6 וקצב 60HZ. הוא שוקל 2.2 ק"ג כך שהוא נוח לנשיאה. אפשרות נוספת וקצת פחות ריאלית היא ASUS G701VI שעולה 14,000 ש"ח, עם מעבד 6820HK, כרטיס מסך GTX1080 ו- 64 גיגה זיכרון. גודל המסך 17.3 בקצב 120HZ. פלוס נוסף שלו זה 2 כונני SSD של 512 גיגה במקום כונן אחד של 256 ועוד דיסק של 1tb sata שקיים…
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט, הכוונה שלי היא לקחת אותו לשיעורים ולכתוב עליו סיכומים עם oneNote, בגלל זה גם 12" נראה גודל טוב, אני צריך מקסימום שבמקסימום 6 שעות עבודה אבל גם ככה ברב הכיתות יש חשמל.... פשוט לא מצתי ביקורות בגוגל על הדגם הזה- כנראה יש לו שם אחר בחו"ל... וגם לא ראיתי אנשים שמשתמשים בו, אז רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתו ויכול להעיר/להאיר, אם אתם מכירים מקום שהוא נמצא בתצוגה ואפשר לשחק בו זה גם יועיל בנוסף מעניין אותי איך השירות של HP במקרה של תקלה, ואיפה הכי כדאי לקנות? תודה לעוזרים,
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע אני משתמש במחשב acer, מעבד i3, עם 4gb ram, וללא ssd, המחשב בן 6 וחצי ועד כה עושה עבודה נפלאה והראה אמינות מדהימה. אני לומד הנדסאי בניין, שנה א, נכון לשנה זאת אני עובד עם תוכנת אוטוקאד, המחשב מריץ אותה בצורה טובה (חוץ מזה שלוקח לה זמן קצת זמן לעלות, ובדקה הראשונה יש כמה תקיעות, וכנראה עקב כרטיס מסך נחות בוטלה האופציה של התלת מימד שבכל מקרה אין לי בה צורך), בשנה ב אנחנו נעבוד עם תוכנות יותר כבדות, ובלי קשר נראה לי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב, אני מתלבט בין i5 לבין i7, האם יספיק לי i5? הi5 שבדקתי מגיע עם 8gb ram, כונן ssd (כנראה 256gb), וכרטיס מסך hd graphic או משהו מתקדם יותר (עם 2gb) הi7 שבדקתי מגיע עם 16gb ram, כונן ssd (כנראה 512gb), וכ…
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן חברים (מלא זמן לא ביקרתי כאן ) אציג לכם את מצבי ואת התלבטויותיי אני עוד 3 וחצי חודשים מתחיל ללמוד משפטים, וכמובן שאני בעניין של מחשב נייד. עליי לציין שאני הרבה זמן מתעסק בתחום המחשבים (כולל פעילות בפורומים השונים מגיל די צעיר, יש מצב שמכירים אותי כאן מפורומים אחרים P: ), ולכן אני יכול לומר ולדעת מה אני מחפש בדיוק. בזמנו ראיתי את מחשב ה-MSI WIND אצל מישהו, ויצא לי "לשחק" איתו קצת. מאוד התרשמתי, הן מביצועיו והן מהעובדה שזמן הסוללה הוא די טוב. בנוסף, בתור סטודנט איני צריך מחשב עבור משחקים ותוכנות כבדות, אלא עבור כתיבת עבודות וכתיבה בשיעורים בלבד (וכמובן אינטרנט). בעיקר זמן הסוללה חשוב לי. נתקלתי במלא מחשבים ניידים נחמדים, אך זמן הסוללה שלהם הוא בלחץ 3 שעות. לעומת…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני שנה הבאה מתחיל ללמוד וצריך לקנות נייד כבר מעכשיו מכיוון שאין לי מחשב. אני אמור להתחיל ללמוד או מערכות מידע או הנדסת תעשייה וניהול. האם זה קריטי להשתמש במחשב במקצועות הללו במכללה עצמה? אם כן אז לפי מה שהבנתי ברפרופים פה זה שעדיף 13 אינץ'. אם אני לא יצטרך לקחת אותו איתי אז אקנה 15 אינץ'. ומה הטעם בלקנות 14? זה או שקונים מסך קטן שיהיה נייד או שכבר עדיף מסך גדול לא? תודה רבה וסליחה על החפירה, מקווה שתעשו לי קצת סדר. אני רוצה להזמין מחשב עוד השבוע!
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
חשבתי על המחשב הנ"ל - LG WIDEBOOK R560-LR29. אני זקוק למחשב עם יציאת HDMI, כניסת BLUETOOTH ובאופן כללי שיהיה חזק. האם זו בחירה טובה ביחס למחיר התקציב - עד 3250 ש"ח. תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט הרבה לגבי מחשב שאני מעוניין לרכוש בקרוב , מחשב שיריץ משחקים בצורה מקסימלית ויתמוך בצורה מלאה ברזולוציה ובמסך שלי (LG W2362TQ) אז הנה הרכיבים (מתוך ההמלצות כאן באתר) וההתלבטויות : מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1028 אחרי הכל החלטתי ללכת על המעבד הזה , הרבה אמרו לי שהביצועים ביחס להבדלים במחיר של i7 והנ"ל,לא משמעותיים ואני גם לא צריך את זה (את ה I7) מה אתם אומרים ? לוח אם: GIGABYTE GA-P55-US3L אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪599 מותאם לשאר הרכיבים ולמעבד? זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL8 - GOLD EDITION - ULV : OCZ3G1333ULV4GK אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪648 אני רציתי 8 GB אבל הורידו אותי מזה מהר מאו…
-
- 11 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם יש בידי התלבטות ענקית על מה עדיף. חשבתי לקנות כרטיס ATI למפרט שאני בונה אבל עכשיו אני די מתלבט או ללכת על הגירסא אחרונה של ATI הHD5970 ולהסתפק בכרטיס אחד בעל 2 ליבות או ללכת על 2 כרטיסי מסך HD5870 הגירסא אחת לפני אחרונה ולחבר CROSSFIRE השאלות שלי הם כאלו: אם אני הולך על האופציה השנייה זה לא יוצא כמו הראשונה? כי לפי מה שהבנתי הכרטיס מסך 5870 הוא חד ליבה ככה שיוצא בעצם ש2 הכרטיסים ביחד יוצרים 2 ליבות כמו ה5970 לא? וגם אם כן עדיף לעשות חלוקה מאשר שיהיה על כרטיס אחד לא? אשמח לתשובות בעניין.. דבר שני זה המפרט שבניתי אשמח לדעת מה אתם חושבים בעניין: INTEL i7-940 QUAD CORE 2.93GHZ 8MB FSB 1333MHZ TREY ₪2610 ASUS P6T WS PRO ₪1634 G.Skill DDR3 Trident 6GB Tri Channel 200…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט גבי המחשב הזה.. אני לא ממש מבין בזה וזה מה שהציעו לי בבאג : Toshiba Satellite L500-1GH מה אתם אומרים עליו ? יש שם גם את האחריות הזאת כנגד הכל ! אני רוצה לקנות רק מבאג (סיבות אישיות שלא נפרט) אתם מציעים משהו אחר ?!
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
היי, לאחרונה, רציתי לקנות מחשב נייד... אני צריך מחשב עם מינימום של 250 ג'יגה הארדיסק, מחשב קטן וקומפקטי. הצרכים שלי הם צרכי משרד ונסיעות - דפדפן, מיילים , אופיס, סרטים ביוטיוב. הכרחי: מחשב נייד הכי קל שאפשר למצוא! כמה שיותר קל ככה יותר טוב! , קורא DVD , אחריות של 3 שנים. תקציב: 2000 ש"ח (חריגה אפשרית ל2300 ש"ח). מה דעתכם על מבצעי 1+1 של BUG או 25% הנחה של אופיסדיפו? אגב, זמן סוללה כמה שיותר ארוך אם אפשר תודה רבה מקרב לב לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לפטופ בשביל סטודנטית למשפטים, ויש לה תקציב של 5000 שקל פלוס מינוס. ראיתי באינטרנט 2 סקירות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3095079,00.html#75192 http://www.nrg.co.il/online/19/ART/10/922/943/138.html כמו שאפשר לראות כנראה שמה שמתאים לה הוא הוא ה-LG LS-50A. הבעיה היחידית איתו היא שיש לו זיכרון 256MB, מה שהופך אותו ליחסית איטי. האם לדעתכם זה מאוד משמעותי עד כדי כך שכדאי לקחת משהו אחר? מה אתם חושבים עליו?
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם. הרכבתי מחשב בIQPC - למטרה מרכזית של גיימינג אבל המחשב הוא בעיקרון all-purpose: מגלישה באינטרנט ויישומים משרדיים ועד לעריכה גרפית ווידאו לייט (Corel). הכיוון הוא מכשיר שקט ולא נוצץ. המחיר הנוכחי שלו עומד על 5280 ש"ח, אבל שימו לב לעוד כמה פרטים: 1) המחיר של כרטיס המסך בפועל יהיה זול באיזה 300 ש"ח על בסיס המבצע לחברי הפורום 2) המארז וספק הכח אמורים בכלל לשמש מחשב ישן יותר שיהפוך לHTPC. בפועל המחשב יכנס למארז Antec Sonata III עם ספק 500W של Antec (נדמה לי Neo). 3) אין כאן זכרונות במפרט. 16GB זה כבר קניתי בנפרד (GSkill Ripjaw 2X8 1333MHZ 9-9-9-24) 4) יחובר למסך FullHD קיים של Dell, ולרמקולים/אוזניות מושקעים יחסית (Z5500 ו-Beat Studio). מעבד: [..] INTEL 3470 - TRAY …
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני מתלבט בין /t430 / t430s/t530 של לנובו כמובן - אודה על המלצות אם למשהו יש ניסיון לגביהם כמו כן מספר שאלות נוספות 1. מסך 14.0" HD (1366 x 768) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready 14.0" HD+ (1600 x 900) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready ( בתוספת של 50$ ) דיברתי עם מוכר בחנות בארץ שאמר, שאם אני לא מתעסק בגרפיקה ( ואני לא ) יש לקחת את האפשרות הראשונה, היות ברזולציה הגבוה כל האיקונים במחשב יהיו קטנים ובאופן אוטומטי אני העביר את המסך לרזולציה הנמוכה. כמו כן האם יש קשר לכרטיס מסך שאני לוקח ( ראו סעיף 3) 2. גודל זכרון - האם אני צריך 8G ? האם לקחת 4G או 8G בתוספת של 80$ או לקנות בנפרד - מוכר בארץ אמר לי כי כדאי שאקח 8G היות ומערכת הפעלה …
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
CPU : Intel Pentium 4 2.6Ghz 800Mhz Hyper-Threading Motherboards for Intel : Intel 865PE ASUS P4P800 DDR 400\AGPx8\8xUSB2.0 \5xPCI\FSB 800MHz\Serial ATA Hyper-Threading\ Dual Channel Memory Memory : 2x 256MB DDR 400MHz Dual Channel Hard Discs : Western Digital 80GB JB 7200 8MB CACHE Video Cards : ATI RADEON 9600 PRO 128MB TV Retail AGPx8 DVD-ROM : DVD Toshiba x16x48 Floppy Drive : Teac 1.44MB 3,5" Standard Keyboard/ Mouse/Speakers/Case מחיר הכי זול להצעה הנ"ל שמצאתי הוא 4600 שח כולל מע"מ. מיועד לעריכת וידיאו ושרטוט באוטוקד מלבד שימושי אינטרנט ותוכנות אופיס. איך נחשב הלוח הזה ? האם כדאי להחליף למעבד 3.06\2.8 האם ביצועי כרטיס המסך מספקים ? אולי להחליפו לאחר ? אי…
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-