ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,358 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם את המחשב שיש לי כרגע קניתי לפני שנתיים וחצי כמעט - Intel Pentium 4 2.4 ghz mobo - agp x4 generic psu 256 ddr @ 266 Hz geforce 4 mx 440 128 mb השאלה היא כזאת: האם שווה לי להשקיע משהו כמו 1500 שח ברכיבים הבאים: agp geforce 6600 512 ddr @ 400 hz ולוח אם תואם לכרטיס והזיכרון. לא חשוב לי שמשחקים ירוצו על הגדרות מטורפות, אבל שכן יראו טוב וירוצו חלק. כדוגמא, האם המחשב הזה יריץ את HL2 על הגדרות גבוהות בצורה חלקה? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ותודה מראש.
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני דיי ממוקד על המחשב שאני רוצה לקנות Dell Inspiron 7520 - מעבד מעולה, מסך מט FHD, זכרון בנפח גדול והמחיר לא רע ביחס לביצועים. כרגע הוא נמכר בארץ על מערכת הפעלה 7, ראיתי באתר של דל העולמי שהם מתחילים לעשות מכירות מוקדמות של המחשב הנ"ל ועוד עם מערכת הפעלה 8, השאלה שלי מתי המחשבים האלה יגיעו ארצה והאם כדאי לחכות למחשב שהוא אותו דבר פשוט עם מערכת הפעלה יותר חדשה, אין לי בעיה לחכות עוד חודש. בתודה,
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
[table][tr][td][table][tr][td] CPU[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel® Core i7 2670QM Processor, 2.2GHz, 6MB Cache,1066MHz FSB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] Memory[/td][/tr][/table][table][tr][td]8GB DDR3 1333MHz (2 x 4096MB), Up to 8 GB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] HD[/td][/tr][/table][table][tr][td]750GB (SATA) 7200rpm[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המחשב הקיים אחרי 8 שנים +- שעושה עבודתו נאמנה (ועדיין עושה). תהיתי אם זה הזמן הנכון לשדרוג (הרי אין דבר כזה באמת). כפי שציינתי, המחשב הקיים עושה את העבודה, אם כי מתחיל להרגיש לי חנוק. בין אם במשחקים על הגדרות גבוהות (1080P) או עבודות עיבוד מאסיביות. אשמח לייעוץ האם כדאי לי לשדרג (הכוונה, האם שדרוג יהיה משמעותי כל כך) ואם כן, מה לדעתכם יענה על הדרישות? המפרט הקיים: מעבד: i7 2600K OC@4.0Ghz קירור: AC Freezer Pro Rev.2 לוח אם: Sapphire Pure Black P67 Hydra זיכרון: 8GB (2GB x 4) (היו 16GB, לצערי זיכרון אחד התקלקל, העדפתי לעבוד ב-DC) דיסקים קשיחים: Samsung EVO850 500…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני מרכיב מפרט מחשב לאולפן מוזיקה בתקציב של 10K ומנסה להבין אם כדאי להתבסס על DDR5 או DDR4. אני רואה שמהירות ההעבודה בDDR5 מגיע לכמעט כפול מזה שבDDR4 בממוצע אך הלייטנסי גם כן גבוה בהרבה... מה עדיף? (מבחינת ביצועים לא מבחינת עלויות). בנוסף מתלבט אם שווה להשקיע ב 12900K להבנתי 12700K נותן כמעט את אותם הביצועים. תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לאחי, אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14"-15" * רזולוציית המסך? HD או FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? באיזור של 2 קילוגרם, נראה לי סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע, הממוצע היום (אני מניח שזה באיזור 4 שעות עבודה, יכול להיות שאני רחוק מאד מהמציאות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500G * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן, אשמח לשמוע על המלצה מתאימה למחשב ועלות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח (צריך לכלול גם מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים, מוזיקה והורדות - בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מריץ חישובים שדורשים המון כוח עיבוד בתוכנות כמו matlab ו Mathematica וכן סימולציות רשת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא נעול על משהו ספציפי (ככל הנראה אתחיל עם Deus ex ו Skyrim ומשם לחדשים יותר...) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב נייד של חברת IBM דגם R50E. כרגע יש למחשב 512 מגה זיכרון. מעוניין להרחיב אותו ל1 גיגה. כשפתחתי את המחשב (פיזית את הברגים) ראיתי שיש רק סלוט אחד של זיכרון (256 מגה). 1. איזה זיכרון אני צריך בכדי לשדרג ושיתאים לי למחשב (אשמח לקבל לינקים). 2. איפה נמצא הסלוט השני של הזיכרון? 3. האם חובה לשדרג את שני הזיכרונות? או להחליף רק אחד מהם ל 1 גיגה ובסוף יהיו לי 1256 מגה זיכרון. תודה רבה, נמרוד.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי לכולם, יש ברשותי שני כרטיסי מסך שמעוניין למכור ורוצה לדעת כמה הם שווה היום.. 1: gainward geforce GTX260 maxcore 216SP MB896 נרכש בסוף 08 מיבואן גיינוורד הרשמי בארץ 2: asus geforce GTX680 DC2 2GB OC נרכש לפני שנתיים בערך מKSP ללא אחריות תודה לעונים :]
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, זו הודעה ראשונה שלי כאן, אז תהיו עדינים אני מחפש מפרט למחשב לגיימינג בעיקר (וגם לשימושים היומיומיים הרגילים). זה מחשב שאני אמור להשתמש בו בעיקר בסופ"שים חופשיים מעבודה, אז מידת הטחינה שלו לא אמורה להיות גדולה בסה"כ. עם זאת, חשובים לי שני דברים: (1) רמת שרידות גבוהה באופן יחסי, ככה שלפחות רכיבים מסוימים מהמפרט יוכלו לשמש אותי לאורך זמן, ואת השאר אוכל להחליף תחת אותו מארז; (2) מחשב שיהיה שקט לטווח הארוך, יש לי טראומה רצינית מהמחשב הנייח האחרון שלי, שהפך לטורבינה בשנתיים האחרונות לחייו. מוכן לשלם אקסטרה בשביל זה. אחרי הסיכומון, הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד לגג של 4500 המטרה היא לנצל את כל התקציב. …
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את האסוס זן בוק ועליו היה מותקן win8 שנמכתי לwin7 לאחר שהייתי צריך למחוק את כל הכוננים (הייתי מקבל את ההודעה : ין אפשרות להתקין את Windows בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג GPT.במערכת EFI, ניתן להתקין את Windows בדיסקים מסוג MBRבלבד". וקראתי באיזה מקום שאם מוחקים את כל הכוננים זה פותר את הבעייה, וזה אכן פתר) העניין הוא שעכשיו אין לי דרייברים לUSB שלי מה שאומר שאני לא יכול לחבר שום דבר למחשב ואין לי בעצם איך להוריד דרייבים למחשב.. מה עושים עכשיו?.....
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, האם ניתן לשדר כל מחשב שיש בו כונן אופטי ולהכניס במקומו SSD? אם לא, האם בדגם הבא זה אפשרי: http://ksp.co.il/?select=.268..271..214..213..2179..99.&list=1&sort=2&glist=1&uin=29227&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחרי שהלפטופ שלי נהיה איטי להחריד, בעיות בבוט (תקוע על הלוגו של לנובו), תקוע בכיבוי ואיטיות בכניסה למצב שינה ויציאה ממנה (Sleep) אני רוצה לפרמט אותו ולהתקין clean install את windows 8.1. כמה שאלות: א. איך נכנסים ל-BIOS של הלפטופ? בשביל לשנות ב-Boot Priority ב. האם windows 8.1 תומך בכל הדרייברים? ג. מה יש במחיצה "Lenovo"? להשאיר אותה? בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תיאור כללי: מחשב המיועד למיני מוזיאון, יחובר לטלוויזיה גדולה (רזולוציה סטנדרטית, לא 4K) ולמסך קטן נוסף עבור מצגת ווידאו. דרוש גם ציוד היקפי: שלט מעולה למצגות, רצוי גם עם מצב עכבר למקרה הצורך. מקלדת אלחוטית עם עכבר מובנה. התקציה עבור המחשב הינו כ-500$ בערך, התקציב לציוד הינו בנפרד, ככל שידרש עבור ציוד איכותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקרה ברורה, אך היות ומדובר בסה"כ במחשב המיועד למצגות כדאי שיהיה באיזור ה-500$. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל במידת הצורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? באם מדובר במשהו מוצדק ניתן לחרוג כפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב? הצגת מצגות ווידאו בטלוויזיה ובמסך מחשב במקביל. חלקם מתוך אפליקצית אנדרואיד - על אמו…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אשמח להצעות לשפר או מפרטים אחרים משחקים כגון: overwatch dark souls 3 BF1 CSGO לא כולל מסך כולל מערכת הפעלה תודה http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=96539
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (די מסיבית) - פוטושופ וכדומה. כמו גם שימוש ביתי כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש באופן תדיר. בעיקר פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050, מסך של 22 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מפרט נוכחי: מערכת הפעלה : WIN 8 64BIT מעבד : AMX PHANTOM II X4 945 3.0GHZ כרטיס מסך : AMD RADEON HD 6900 לוח אם : Gigabyte MA-770-UD3 זכרונות : 2 סטיקים של - 4GB DDR2 דיסק קשיח : SAMSUNG HD502HJ ATA Device 1500 GB קניתי - SAMSUNG SSD 840 EVO ספק כוח : תמונה ; 650WATT מארז : THERMALTAKE מה שווה שדרוג במחשב שלי? תקציב עד 1000 שח. תודה לכולם!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חברים, אני אשמח לקבל את חוות דעתכם על המפרט הבא של מחשב נייד שאני רוצה להביא מארה"ב: http://configure.us.dell.com/dellstore/print_summary_details_popup.aspx?~lt=print&c=us&cs=19&fb=1&l=en&model_id=xps-l502x&oc=dncodq2&s=dhs&vw=icon&leadtime=4/8/2011&showleadtime=True 1. האם הדגם מומלץ מבחינת יחס המחיר לאיכות? 2. השימושים- צפייה בסרטים וסדרות (חלקם HD), יחובר לטלוויזית LCD של LG דרך רסיבר HD ושימוש באופיס. 3. האם ידוע לכם אם יש אחריות בארץ לדגם הזה? 4. האם יש במפרט נתונים שצריך לשנות/לשדרג בשביל השימושים בו? תודה
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנטית ואני מחפשת מחשב שיעבוד כמו שצריך עם התוכנות- פוטושופ, אילוסטרייטור, וסוליד וורקס. אני בקושי בקושי מבינה במחשב ובמה צריך להיות ובגלל זה ממש זקוקה לכם. צירפתי את ההמלצות של התוכנות- סוליד וורקס http://www.solidworks.co.il/support_free/free_download/2009/sw-2010req.pdf אדובי (פוטושופ ואילוסטרייטור) http://www.quicksoft.co.il/images/CS4SystemRequirements_for_Customers.pdf http://www.quicksoft.co.il/images/CS4SystemRequirements_for_Customers.pdf
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדיות : אינטרנט, אופיס ותוכנות קלות שיהיו עליו שקשורות לעסק. לימודים. משחק אחד בלבד שהוא לא כבד בכלל : פוטבול מנג׳ר. חוץ מזה לא יהיה עליו שוק משחק או סרט. * גודל המסך? 13.3 (אפשרי 14.1 מעדיף שלא. * משקל רצוי? עד 2 ק״ג אבל הכרחי שיחרוג טיפה אז בסדר. אני אסתובב עם המחשב המון, במסגרת עסקית ולימודית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? בסביות ה4 שעות. מה ההבדל בין 4 ל6 תאים? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה סטנדרטי, יהיה נחנד HDMI אבל ממש לא הכרחי. אין צורך בקורא כרטיסים. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250, לא מאמין שאצטרך יותר. * צורב DVD? חובה שיהיה! אם זה צורב חיצוני שיכנס בגודל התקציב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חייל והייתי רוצה להעביר תימים בבסיס קצת יותר בסבבה איזה מחשב הכי חזק למשחקים אפשר להביא ב4 אלף?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צריךך המלצות עד 2800 שקל מחשב עם מעבד אינטל בלי מסך וHD מיועד למשחקים ולימודים
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
רכשתי לחמי המחשב שלהלן: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11589 שדרגתי לו לוח וספק כח (A.PFC FSP400-60HCN FAN 12CM 400W FSP) וקיבלתי גם זכרון עם כנפי קרור. כשהתקנתי את המחשב, שמתי לב שאינו "השקט ביותר בעולם". יש רעש רקע של הפעולה. אם אני מנסה לשים את האצבע על סיבת הרעש האם הבעיה הראשית היא במארז המיניאטורי ובכך שבמארז כזה פועם גם מעבד I3? יש לציין כי בשעתיים שהייתי נוכח אחרי ההפעלה, לא שמעתי רעש של מאוור לא תקין או של משהו חריג - רק זמזום פעולה מעצבן שלא היה קיים לו במחשב הקודם עם מארז גדול יותר RaidMax Apex Black + RaidMax 400Watt (גם מחשב משרדי). היום חמי מתלונן כי אינו יכול לסבול את הרעש הזה והוא אף מרעיש יותר מאשר ביום ו' בו הותקן. מה יכולה להיות הבעיה ואם זה אכן…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט שלי E8400 DFI X38-T2RB 2x2gb ram Hd6450 Hyper M 630 W בעיקרון אני לא משחק במשחקים אז לא חושב שצריך לשדרג את הכרטיס מסך, אלא רק מעבד, לוח אם (שיתמוך ב Sata 3, חשוב) , וזיכרון. וכנראה גם ספק כי הוא התחיל להרעיש אצלי והשקע שלו יוצא ... אני לא משחק משחקים, אבל אני צריך שהמחשב יהיה מהיר מאוד ככל הניתן. לא רוצה שום תקיעות, לא בניגון תוכן 1080p, לא בפתיחת תוכנות, מולטיטסקינג ,Winrar, וכו' . שהכל פשוט יעוף. מה התקציב המינימלי שאני צריך להעמיד למטרה שלי ומה ההמלצות לחומרה עצמה?תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשה זה למטרת כך שאני צלם ומעצב גרפי אשמח לשמוע חוות דעת שלכם בקשר למחשב שמו: Lenovo IdeaPad C340-15IML 81TL001VIV
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-